-
Μηπως ξεφυγαμε πολυ; [mod]
-
Fantaστικο!!!
Μπράβο παιδια, κερδιζετε μπλουζα!!!
Συγκρινετε το 2012 στην Ελλαδα με το 2012 στο Πακιστάν, (to 1400 ειναι η δικη τους θρησκευτικη χρονολογια, για να μη τα μπερδευετε, κοιταξετε κατω δεξια στην οθονη σας το ρολογακι τι γραφει. Μπορει να γραφει και 1917 βεβαια).
Οι Πακιστανοι που καινε τα παιδια τους με οξύ και τα δινουν πληρωμη για χρέη (παιζει καργα και στο Αφγανισταν αυτό) το κανουν αυτο ΑΙΩΝΕΣ, και συνεχιζεται και ΣΗΜΕΡΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ. Για τα ηθη και εθιμα (θρησκευτικα ή μη) αυτων που ερχονται εδω.
Δεν κανουμε μαθημα ιστοριας.Μετα επειδη δε βγαινει η εξισωση, ριχνετε μεσα και ολιγον μεσαιωνα στην Ελλαδα, το σαλαντιν, τους σταυροφορους κλπ.
Close but no cigar.
Και μετα μπαινουμε και σε θεματα ξυλινης γλωσσας... Αληθεια, τι λεει ο 'ινστρουχτορας' για αυτό το θεμα? Στη διαλογικη σας χρησιμοποιείτε το σωστο 'προτσές'??
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ρε φιλε παντως,
εχεις κανει 3174 posts σε 1918 μερες, ήτοι 1,65 posts/ημερα
έχω κάνει 1086 posts σε 1028 μερες, ήτοι 1,05 posts/ημεραΠολυ λιγότερα απο εσενα, που λες οτι 'μου κοβουν και μεροκαματο'.
Ναι ΟΚ, βέβαια τα 300 τα είχες κάνει σε 1000 μέρες και τα άλλα 700 σε ένα μήνα
Χαχαχα Σταχάνοφ,
Εισαι στα 4,59 post την ημερα, ΑΠΟ ΤΟ 2006. Εργατικότατος.
Συνεχισε ετσι, θα παρεις και κονκάρδα απο το κομμα. -
Θα συνεχιστει πολυ ακομα αυτο; [mod]
-
Έκλεισε ο φούρνος όπου εργαζόταν στη Σαλαμίνα ο 30χρονος Αιγύπτιος, ύστερα από απόφαση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Ο φούρνος λειτουργούσε σε παράνομο καθεστώς και εντοπίσθηκε σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.
(Διαμαρτυρία Αιγύπτιων που κατοικούν στην Ελλάδα έξω από την αιγυπτιακή πρεσβεία για την επίθεση εις βάρος συμπατριώτη τους στη Σαλαμίνα)
Υπενθυμίζεται ότι ο Αιγύπτιος εργάτης είχε βρεθεί χτυπημένος και αλυσοδεμένος σε ένα δέντρο, από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έκανε έλεγχο στην επιχείρηση όπου διαδραματίστηκαν τα φρικτά γεγονότα και, αφού διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, αποφασίστηκε το κλείσιμο της επιχείρησης και η επιβολή χρηματικών προστίμων στον ιδιοκτήτη της.
-
Κόλαση βασανιστηρίων στα χέρια του αφεντικού του καταγγέλλει ο 29χρονος Αιγύπτιος που βρέθηκε την Κυριακή το πρωί αλυσοδεμένος στην περιοχή Αμπελάκια της Σαλαμίνας. Οπως λέει, η σφικτή αλυσίδα στον λαιμό του, που χρειάστηκε η Πυροσβεστική για να βγει, ήταν μόνο μία από τις πολλές κακουχίες στις οποίες τον υπέβαλαν ο φούρναρης, ο γιος του και οι φίλοι του…
Τέσσερα άτομα κατηγορούνται για την υπόθεση, από τα οποία ο Ελληνας εργοδότης και ο Αλβανός υπήκοος σε βαθμό κακουργήματος. Οι τρεις -πέραν του Αλβανού που πήρε προθεσμία να απολογηθεί- αφέθηκαν χθες ελεύθεροι, ύστερα από την κατάθεσή τους στον ανακριτή.
Αντίθετα, στο κρατητήριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών εξακολουθεί να κρατείται ο Αιγύπτιος, θύμα της πρωτοφανούς βίας, ο οποίος κινδυνεύει να απελαθεί επειδή δεν διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα! Εκτός από τα προβλήματα στην υγεία και τη νομιμοποίησή του, ο 29χρονος έχει να αντιμετωπίσει και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που προκλητικά συγκεντρώνονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά υποστηρίζοντας τους βασανιστές του.
Ο Αιγύπτιος βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν στον συγκεκριμένο φούρνο στα Αμπελάκια. Με εμφανή τα σημάδια στο σώμα και το πρόσωπο, ο 29χρονος Ουαλίντ περιέγραψε τα μαρτύρια που έζησε το Σάββατο στη Σαλαμίνα.
Το χρονικό
«Το πρωί του Σαββάτου, όταν τελείωσα τη δουλειά μου, ήθελα να φύγω. Στο μαγαζί ήταν το αφεντικό και ο γιος του. Μου είπαν να περιμένω να πληρωθώ, γιατί ήδη μου χρωστούσαν δύο μήνες» διηγήθηκε στον πρόεδρο της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος έχει επίσης αιγυπτιακή καταγωγή.
«Ενώ περίμενα να πληρωθώ, ξαφνικά το αφεντικό μου άρχισε να με χτυπάει. Το ίδιο και ο γιος του. Σε αυτούς προστέθηκε και ένας φίλος τους, που έτυχε να περνάει απέξω» είπε ο 29χρονος.
«Οι συμπατριώτες μου από τη Σαλαμίνα μού είχαν εμπιστευτεί τα χρήματά τους, τα οποία κρατούσα πάντα πάνω μου, σε μια μπανάνα που είχα στη μέση μου. Και αυτό το ήξερε το αφεντικό μου, που μου ζήτησε τα λεφτά» συνέχισε ο Ουαλίντ. «Εγώ του είπα ότι από αυτά τα λεφτά λίγα ήταν δικά μου και ότι δεν μπορούσα να του τα δώσω. Και το ήξερε αυτό. Και τότε, μου αρπάξανε την τσάντα, με δέσανε με αλυσίδα στο σώμα και με πετάξανε σε ένα φορτηγό, με το οποίο με πήγαν στο σπίτι του ιδιοκτήτη του φούρνου».
«Με έδεσαν σαν ζώο και με πέταξαν στον στάβλο»
Εφιαλτικές στιγμές πέρασε στον στάβλο του ιδιοκτήτη του αρτοποιείου. «Με πήγαν στο σπίτι του, όπου έχει και στάβλο για άλογα, γουρούνια και άλλα ζώα. Μου δέσανε την αλυσίδα με λουκέτο στον λαιμό. Την άλλη άκρη τη δέσανε με έναν χαλκά αλόγου. Και άρχισαν να με χτυπάνε με κλωτσιές και γκλομπ. Απειλούσαν ότι θα με βιάσουν. Τότε εγώ, έπεσα στα πόδια τους και τα φιλούσα για να μην το κάνουν. »Καλύτερα να με σφάξετε», τους είπα», διηγείται ο Ουαλίντ.
Στην «παρέα των βασανιστών», που είχε στήσει ένα γλέντι με κρασιά και φαγητά την ώρα που χτυπούσαν τον Αιγύπτιο, προστέθηκε και ένας Αλβανός, φίλος του φούρναρη. Σε αυτόν άκουσε να λένε ότι «ο Ουαλίντ μάς έκλεψε 150 ευρώ και κάνουμε πάρτι».
Ακολούθησαν μαρτυρικές στιγμές, με τους τέσσερις να μεθούν και να τον βασανίζουν. Οταν οι ώρες πέρασαν, ο φούρναρης έπρεπε να ανοίξει το μαγαζί του. Εφυγε μαζί με τους άλλους, αλλά του υποσχέθηκε ότι όταν θα γύριζε από το αρτοποιείο «θα τον αποτελείωνε», όπως κατέθεσε ο Ουαλίντ.
«Οταν έμεινα μόνος στον στάβλο, τα ποντίκια έκαναν πάρτι», διηγείται με τρόμο ο Αιγύπτιος. «Χτυπώντας με τα πόδια μου κάποιες πέτρες, κατάλαβα ότι μια πέτρα κουνιόταν. Με αυτήν έσπασα τον χαλκά και απελευθερώθηκα. Με πολύ κόπο κατάφερα να βγω στον κεντρικό δρόμο των Αμπελακίων, όπου με βρήκαν λιπόθυμο», λέει.
«Χρειάστηκε η Πυροσβεστική για να μπορέσει να βγει η αλυσίδα από τον λαιμό του παιδιού», δηλώνει συγκλονισμένος στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ. «Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Η ατιμωρησία και η ανοχή στη βία δίνουν το θράσος σε όλους τους διεστραμμένους να βγάζουν όλο τους το μίσος σε εργαζόμενους ανθρώπους. Ελληνες και ξένοι, μαζί πρέπει να ενωθούμε εναντίον τέτοιων φαινομένων», καταλήγει.
http://1againstracism.gr/πώ%C ... %84%CE%B7/
και κάποιους εδω μέσα τους απασχολούσε τί ψήφιζε ο φούρναρης
-
Διδάσκουμε πολιτισμό.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στις αραβικές δεν έχει ληστείες και φόνους
Εκτός αν εννοείς στα πάμπλουτα εμιράτα . Εκεί δεν έχει . Αλλά αιγύπτιοι , λύβυοι , τηνύσιοι , αλγερινοί και σύροι και ιρακινοί , είναι επίσης Αραβες .
Εχει. Και βεβαια εχει. Και ποιος σου ειπε οτι ειναι απο αραβες η μονο απο αραβες κλπ κλπ.... Το θεμα ειναι οτι αμα γινει κατι τετοιο επιβαλεται ο νομος.....
-
Αν άφηναν τις κρατικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, πολλοί μάγκες θα είχαν κλείσει τα κωλομάγαζά τους εδώ και χρόνια.
Δεν έβρισκε ο φούρναρης εργάτες Έλληνες ή νόμιμους μετανάστες....
Τελικά, ποιοι κερδίζουν από τη λαθρομετανάστευση; Το έχουμε ξαναπεί, αλλά ορισμένοι δεν θέλουν να το ακούνε.
-
Η οικογένεια Τσίπρα. Εγω αυτό εχω καταλάβει από το παρόν τόπικ
-
-
σήμερα που πήγα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου πλήρωσα τα 5 ευρώ παράβολο..Αντίθετα όπως διάβασα,οι αιτούντες άσυλο εξετάζονται δωρεάν....Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα που παράλληλα πληρώνεις εφορία,χαράτσια και μένεις και στην ανεργία!!!! Μετα πως να μην φαληρίσει το ΕΣΥ?Πέρα από τις ρεμούλες και τις σπατάλες διοικήσεωαν και ιατρών,το ίδιο το κράτος με τις αποφάσεις του το βάζει μέσα....
-
Αυξάνονται οι ανασφάλιστοι πολίτες
Ειδικότερα, το 2010 η δαπάνη για τους για τους νοσηλευόμενους με βιβλιάριο ανασφάλιστου ανήλθε σε 72.350.012 εκατ. ευρώ για τους Έλληνες πολίτες και σε 16.365.952,75 εκατ. ευρώ για τους αλλοδαπούς. Το 2011 η ίδια δαπάνη για τους **Έλληνες **πολίτες ανήλθε στο ποσό των 79.750.836 εκατ. ευρώ και για τους αλλοδαπούς στο ποσό των 4.969.610 εκατ. ευρώ, ενώ το **2012 **η δαπάνη φαίνεται να προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις αφού μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους για τους **Έλληνες **πολίτες η δαπάνη ανέρχεται στα 45.413.417 εκατ. ευρώ και για τους αλλοδαπούς στα 2.856.233,80 εκατ. ευρώ.
-
Φυσικά,υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι που δεν κάνουν ούτε 50 μεροκάματα ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ΙΚΑ με αποτέλεσμα να αιτούνται βιβλιάριο πρόνοιας...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η οικογένεια Τσίπρα. Εγω αυτό εχω καταλάβει από το παρόν τόπικκαλό κουμάσι είναι και αυτός.. μιλάει για αφοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ ας μας πει όμως πόσοι του φυλάνει το σπίτι και τα γραφεία ??
-
Τελικά δεν είμαστε μόνο εμείς οι 'κακοί' της υπόθεσης...
Για παραβίαση των διεθνών συνθηκών που απαγορεύουν την δουλεία και την καταναγκαστική εργασία καταδικάσθηκε η Αγγλία από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εκδικάζοντας την προσφυγή μιας γυναίκας από την Ουγκάντα κατά της Αγγλίας, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε βάσιμους της ισχυρισμούς της ότι εξαναγκάστηκε να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες της επί 24ώρου βάσεως σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και καταδίκασε την Αγγλία για παραβίαση του άρθρου 4 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με βάση το οποίο απαγορεύεται η δουλεία και η καταναγκαστική εργασία.
Υποχρέωσε με την απόφαση του την Αγγλία να καταβάλει στην ενάγουσα 20.000 ευρώ για ηθική και υλική βλάβη και να πληρώσει 8.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.
Η 33χρονη σήμερα Σ.Ο., υπήκοος της Ουγκάντας που ζει στο Λιντς της Αγγλίας μπήκε παράνομα και με πλαστό διαβατήριο στη χώρα τον Σεπτέμβριο του 2002 και από τις αρχές του 2003 μέχρι και το 2006 εξαναγκάστηκε, από το κύκλωμα που την είχε φέρει στην Αγγλία, να εργάζεται επί 24ώρου βάσεως προσφέροντας υπηρεσίες σ' ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έπασχαν από την νόσο Πάρκινσον.
Η αμοιβή της καταβαλλόταν στα πρόσωπα που είχαν μεσολαβήσει για να βρει αυτή τη δουλειά.
Όπως ισχυρίσθηκε η ίδια στο Δικαστήριο, δεν είχε λάβει καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες της όλα αυτά τα χρόνια.
Τον Αύγουστο του 2006, εξαιτίας της κούρασης, κατέρρευσε μέσα σε μία Τράπεζα και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα σε νοσοκομείο όπου φιλοξενούνταν οροθετικοί και άτομα που έπασχαν από ψύχωση.
Μετά την έξοδο της ζήτησε πολιτικό άσυλο αλλά το αίτημα της δεν έγινε δεκτό, ενώ οι αγγλικές αρχές δεν διεξήγαγαν καμία αποτελεσματική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες της ότι, είχε υποχρεωθεί να εργάζεται σ' ένα καθεστώς δουλείας και άμισθης καταναγκαστικής εργασίας, έκρινε το ΕΔΑΔ.
Την 24η Ιανουαρίου 2008 υπέβαλε προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που με την σημερινή του απόφαση του την δικαίωσε, κρίνοντας ένοχες τις Αγγλικές αρχές διότι δεν είχαν θεσπίσει νομοθεσία με την οποία ποινικοποιείται και επιβάλλονται ποινές για την δουλεία και την καταναγκαστική εργασία.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 012_469758
επίσης αναρωτιέμαι ποιός δικηγόρος του 'ΣΥΡΙΖΑ Μ.Βρετανίας' ανέλαβε την υπόθεση
Ωραίο το 'Αγγλίας'. Υπάρχει κρατος 'Αγγλία';
-
Nαι υπάρχει
-
Διδάξανε πολιτισμό οι Αγγλοι .
Δεν μας το είπαν τα γνωστά παλλκάρια .
-
Πως δε βγηκε η ελισαβετ να κανει μυνηση στην Καθημερινη
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πως δε βγηκε η ελισαβετ να κανει μυνηση στην ΚαθημερινηΔεν έχουμε Δένδια...
Τουλάχιστον έχουμε Άδωνι!
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;