-
αντώνη-ομάδα, φτιάξε λίγο την ορθογραφία σου - ούτε οι αλλοδαποί δεν γράφουν έτσι.
-
Είναι Έλληνας ο Ηλιάδης;
Ηρθε λοιπόν το πρώτο ελληνικό μετάλλιο. Αφού του ελληνογερμανού Τασιάδη δεν λογίζεται ως τέτοιο, ήρθε αυτό του Ηλιάδη. Πόσο όμως ελληνικό είναι αυτό το μετάλλιο;
Ο Ηλιάδης δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ούτε μεγάλωσε εδώ. Μας ήρθε σε ηλικία 16 ετών, λίγο πριν τους αγώνες της Αθήνας. «Ο ίδιος μυήθηκε στα μυστικά του αθλήματος σε ηλικία 10 ετών γιατί η φιλοσοφία του τζούντο ταίριαζε με το χαρακτήρα του. Το 2002 ήρθε στην Ελλάδα και με προπονητή τον πατέρα του, Νίκο Ηλιάδη, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να γίνει ο κορυφαίος τζουντόκα του κόσμου», αναφέρεται στο βιογραφικό του, όπως έχει αναρτηθεί στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.
Όμως η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή. Ο Νίκος Ηλιάδης, έλληνας του Πόντου, ήρθε στην Ελλάδα το 1993. Είναι ομογενής. Και είναι αυτός που ανακάλυψε τον Ηλία και πολύ απλά έσπευσε να τον... υιοθετήσει. Δεν πρόκειται λοιπόν για τον βιολογικό του πατέρα. Αυτός έχει διακριτικά αποσυρθεί από το προσκήνιο, αν και ο θρύλος λέει ότι το 2004 στα Άνω Λιόσια βρίσκονταν κάπου στην κερκίδα και δάκρυζε για το καμάρι του.
Το πραγματικό όνομα του Ηλιάδη είναι Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί. Προέρχεται από οικογένεια που έχει βγάλει και άλλους ολυμπιονίκες στο τζούντο. Ο Ζουράμπ Ζβιανταουρί, εξάδελφος του Ηλία, κατέκτησε και αυτός χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα. Αυτός όμως για την Γεωργία. Οι γεωργιανοί δημοσιογράφοι είχαν πανηγυρίσει και τα δύο μετάλλια δεόντως. Υποστήριζαν ότι αυτό του Ηλία ήταν στην πραγματικότητα δικό τους.Όταν ο Ηλίας κέρδισε το 2004 και σπεύσαμε όλοι να του πάρουμε τις πρώτες δηλώσεις, δοκιμάσαμε την πρώτη μεγάλη έκπληξη. Ο Ηλίας Ηλιάδης δεν ήξερε γρι ελληνικά. Φυσικά, ούτε λόγος για τον εθνικό ύμνο, που ακούστηκε προς τιμήν του. Ωστόσο η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ξεπερνώντας τις ακροδεξιές κραυγές, τον έχρισε σημαιοφόρο της ελληνικής ομάδας στο Πεκίνο. Και έχει θέσει υποψηφιότητα να κρατήσει την ελληνική σημαία και στην τελετή λήξης του Λονδίνου.
Οκτώ χρόνια μετά τον θρίαμβο της Αθήνας, ο Ηλίας είναι και πάλι στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Μόνο που πλέον οι γεωργιανοί δημοσιογράφοι δεν πανηγυρίζουν το μετάλλιό του. «Αυτός έγινε πιο Έλληνας από τους Έλληνες», σχολίαζαν όταν έδειχνε με πάθος το ελληνικό εθνόσημο στο μέρος της καρδιάς. Τα ελληνικά του Ηλία έχουν βελτιωθεί βέβαια, αλλά ακόμα δεν μπορεί να εκφραστεί επαρκώς όπως θα ήθελε. Αλλά βρήκε τον τρόπο να εκδηλώσει τα συναισθήματά του.
Βέβαια, ο Ηλίας Ηλιάδης δεν κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα με το... αζημίωτο. Εγινε αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, όπως όλοι οι ολυμπιονίκες μας που διορίζονταν στα σώματα ασφαλείας. Εξασφάλισε το επαγγελματικό του μέλλον, ξέρει ότι θα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του ακόμα και όταν σταματήσει τον (πρωτ)αθλητισμό. Ωστόσο υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία τους αθλητές της, σε σχέση πχ με την γερμανική και τον Σιδέρη Τασιάδη. Ο τελευταίος διορίστηκε αστυνομικός πριν φέρει οποιοδήποτε μετάλλιο. Ο Ηλίας χρειάστηκε να στεφθεί ολυμπιονίκης για να αποκτήσει αυτές τις τιμές. Και όμως, η νίκη από την ήττα απέχουν ελάχιστα στον αθλητισμό. Ποιος ξεχνά άλλωστε ότι ο Ηλιάδης στο Πεκίνο έχασε από τον πρώτο αγώνα; Φαντάζεστε να είχε συμβεί αυτό στην Αθήνα; Θα τον έτρωγε η μαρμάγκα, ουδείς θα ασχολούνταν μαζί του, πιθανότατα θα μετάνιωνε οικτρά για την απόφασή του να μεταναστεύσει στην Ελλάδα.
«Έλληνες είναι όλοι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας» έλεγε πριν κάτι χρόνια ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν ο αλβανός μαθητής Οδυσσέας Τσενάι κλήθηκε να παρελάσει ως σημαιοφόρος του σχολείου του, χάρη στις βαθμολογικές επιδόσεις του. Ο Ηλίας Ηλιάδης μετέχει αυτής της ελληνικής παιδείας τα τελευταία δέκα χρόνια. Ίσως το 2004, όταν πανηγυρίζαμε το χρυσό του μετάλλιο, δεν ήταν τόσο Έλληνας όσο θα θέλαμε. Δέκα χρόνια μετά, απέδειξε ότι είναι. Και ας τον χαρακτηρίζουν «προδότη» κάπου μακριά στην Γεωργία...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
αντώνη-ομάδα, φτιάξε λίγο την ορθογραφία σου - ούτε οι αλλοδαποί δεν γράφουν έτσι.Υποθέτω ότι αυτό είναι το μόνο πρόβλημα ;;;
-
Ωραίο το άρθρο για τον Ηλιάδη. Ξεχνά πάντως ότι το χρυσό το 2004 είχε ως πακέτο και το ευτελές ποσό των 300,000€. Οπότε να μην ακούω μαλακίες για το πόσο Έλληνας είναι ο Ηλιάδης. @@ των Δημοσιογράφων της φακής. Αν δεν είχε κερδίσει μετάλλιο θα την είχε κάνει για τη χώρα του με ελαφρά πηδηματάκια.
300,000€ δεν θα τα έβρισκε στη Γεωργία τότε ούτε με αλλαγή φύλλου και 50 πελάτες την ημέρα.
Οπότε ας σταματήσουν οι διάφορες μαλακίες περί Ελληνικότητας. Δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά μεταξύ των δύο αθλητών που επέλεξαν τη χώρα που θα εκπροσωπήσουν.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Όμως η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή. Ο Νίκος Ηλιάδης, έλληνας του Πόντου, ήρθε στην Ελλάδα το 1993. Είναι ομογενής. Και είναι αυτός που ανακάλυψε τον Ηλία και πολύ απλά έσπευσε να τον... υιοθετήσει. Δεν πρόκειται λοιπόν για τον βιολογικό του πατέρα. Αυτός έχει διακριτικά αποσυρθεί από το προσκήνιο, αν και ο θρύλος λέει ότι το 2004 στα Άνω Λιόσια βρίσκονταν κάπου στην κερκίδα και δάκρυζε για το καμάρι του.
Το πραγματικό όνομα του Ηλιάδη είναι Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί. Προέρχεται από οικογένεια που έχει βγάλει και άλλους ολυμπιονίκες στο τζούντο. Ο Ζουράμπ Ζβιανταουρί, εξάδελφος του Ηλία, κατέκτησε και αυτός χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα. Αυτός όμως για την Γεωργία. Οι γεωργιανοί δημοσιογράφοι είχαν πανηγυρίσει και τα δύο μετάλλια δεόντως. Υποστήριζαν ότι αυτό του Ηλία ήταν στην πραγματικότητα δικό τους.Ελληνας της Ιαπωνίας
Χόντας. Το Χοντέικο γνωστή οικογένεια της Κερκυρας.
Ελληνας της Αφρικής
Μαντέλας. Γνωστό σόι το Μαντελέικο που ξεκίνησε απο τα Τρικαλα.
Αμα είναι 'Έλληνας' του πόντου να πάει στη Σαμσούντα ή στην Τραπεζούντα. Κάθε υπάνθρωπο απο τον Καύκασο τον κουβαλήσανε ως ομογενή
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αμα είναι 'Έλληνας' του πόντου να πάει στη Σαμσούντα ή στην Τραπεζούντα. Κάθε υπάνθρωπο απο τον Καύκασο τον κουβαλήσανε ως ομογενή
u fail... big time!O Νίκος Ηλιάδης είναι Πόντιος ομογενής. Ο Ηλίας Ηλιάδης, θετός γιός του Νίκου είναι ο γεωργιανής καταγωγής Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί.
Αλλά δεν τρέχει και τίποτα, πάνω στη λαχτάρα να γράψουμε τη μαλακία μας γίνονται και μερικά λάθη...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το πραγματικό όνομα του Ηλιάδη είναι Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί. Προέρχεται από οικογένεια που έχει βγάλει και άλλους ολυμπιονίκες στο τζούντο. Ο Ζουράμπ Ζβιανταουρί, εξάδελφος του Ηλία, κατέκτησε και αυτός χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα. Αυτός όμως για την Γεωργία. Οι γεωργιανοί δημοσιογράφοι είχαν πανηγυρίσει και τα δύο μετάλλια δεόντως. Υποστήριζαν ότι αυτό του Ηλία ήταν στην πραγματικότητα δικό τους.Ελληνας της Ιαπωνίας
Χόντας. Το Χοντέικο γνωστή οικογένεια της Κερκυρας.
Ελληνας της Αφρικής
Μαντέλας. Γνωστό σόι το Μαντελέικο που ξεκίνησε απο τα Τρικαλα.
-
Αντωνη φοβερο το παραμυθακι σου οτι οι αλβανοι ηταν καλυτεροι κ γιαυτο προτιμηθηκαν...Μια ερωτησουλα μονο εσυ οως το ηξερες κ τους προσελαβες??? ειδες το βιογραφικο τους μηπως ??
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
O Νίκος Ηλιάδης είναι **ΡωσσοΠόντιος edit mod **. Ο Ηλίας Ηλιάδης, θετός γιός του Νίκου είναι ο γεωργιανής καταγωγής Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί.
Αλλά δεν τρέχει και τίποτα, πάνω στη λαχτάρα να γράψουμε τη μαλακία μας γίνονται και μερικά λάθη...
Fixed
Σε οποια λογική χώρα θα τους είχανε μαζέψει για ολη την ιστορία που στήσανε αλλα εδώ τους αναγάγουμε σε ήρωες ολυμπιονίκες.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Αντωνη φοβερο το παραμυθακι σου οτι οι αλβανοι ηταν καλυτεροι κ γιαυτο προτιμηθηκαν...Μια ερωτησουλα μονο εσυ οως το ηξερες κ τους προσελαβες??? ειδες το βιογραφικο τους μηπως ??
Επί τρία χρόνια τον έβλεπα πως δούλευε σε συνεργαζόμενο συνεργείο. Μετά πήρε σύνταξη ο συνάδελφος και τον πήρα εγώ. Μετά από τόσες δεκαετίες πείρα σαν αφεντικό, δεν χιάζομαι περισσότερο από μια μέρα, για να καταλάβω τι μπορεί να κάνει, όχι τι ξέρει. Μα δάσκαλος είμαι εγώ, και το τρίμηνο που θα περάσει βλέπω την δεκτικότητα του μυαλού του.
Όσο για το «παραμυθάκι» δεν είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό που γράφεις. Μα στην περίπτωση μου, σαν επιχειρηματίας, ήθελα να βαστήξω το επίπεδο του μαγαζιού μου ψιλά από όλους μέσα. Έχουν δύσκολη προσέγγιση, διότι είναι εγωιστές βλαχοδήμαρχοι!. Μα αυτά δεν περνάνε σε εμένα, γι’ αυτό και πολλές φόρες ίπτανται πανό από τα κεφάλια ‘καντήλια’ όποτε πέφτουν τα αυτιά……
Α. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
αντώνη-ομάδα, φτιάξε λίγο την ορθογραφία σου - ούτε οι αλλοδαποί δεν γράφουν έτσι.
Έχεις δίκιο φίλε, μα τώρα στα 67 μου είναι δύσκολο. Μάλιστα όταν γράφω γρήγορα, όπως και κάνω…..
Συγγνώμη.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Έχεις δίκιο φίλε, μα τώρα στα 67 μου είναι δύσκολο. Μάλιστα όταν γράφω γρήγορα, όπως και κάνω…..
Συγγνώμη.
Α.Δοκίμασε να βάλεις έναν διορθωτή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για να μπαίνεις στο ίντερνετ, αν θέλεις βοήθεια στείλε μου πμ ...
(Παρότι με έβρισες πολλάκις)
-
Kαι μετά μιλάμε για ''συντρόφους'(και όχι μόνο)',συρριζήτες και Χ.Α όταν στην ουσία η όλη υπόθεση ειναι τραγική για εμας τους έλληνες με την εγκληματικότητα του 53% των αλλοδαπών.
Τι να πείς.......χωρίς να παρεξηγηθείς σε αυτη τη χωρα.......Τζάμπα σάλιο...Αντώνη μην ακούς .Γραψε όπως μπορείς . Σιγά μη ζητησεις και συγνωμη.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Kαι μετά μιλάμε για ''συντρόφους'(και όχι μόνο)',συρριζήτες και Χ.Α όταν στην ουσία η όλη υπόθεση ειναι τραγική για εμας τους έλληνες με την εγκληματικότητα του 53% των αλλοδαπών.
Τι να πείς.......χωρίς να παρεξηγηθείς σε αυτη τη χωρα.......Τζάμπα σάλιο...Αντώνη μην ακούς .Γραψε όπως μπορείς . Σιγά μη ζητησεις και συγνωμη.
Σε εμένα πηγαίναν αυτά ?
Ειλικρινά θέλω να τον βοηθήσω και δεν ειρωνεύτηκα κάπου !
-
Όχι φίλε μου . Απλά όταν όλοι καταγραφουν το προβλημα -σύνδεση- με τους μεταναστες και την εγκληματικότητα αυτή η σκέψη μου ερχεται στο μυαλό.
Ουτε που διαβασα τι έγραψες. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Επί τρία χρόνια τον έβλεπα πως δούλευε σε συνεργαζόμενο συνεργείο. Μετά πήρε σύνταξη ο συνάδελφος και τον πήρα εγώ. Μετά από τόσες δεκαετίες πείρα σαν αφεντικό, δεν χιάζομαι περισσότερο από μια μέρα, για να καταλάβω τι μπορεί να κάνει, όχι τι ξέρει. Μα δάσκαλος είμαι εγώ, και το τρίμηνο που θα περάσει βλέπω την δεκτικότητα του μυαλού του.
Όσο για το «παραμυθάκι» δεν είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό που γράφεις. Μα στην περίπτωση μου, σαν επιχειρηματίας, ήθελα να βαστήξω το επίπεδο του μαγαζιού μου ψιλά από όλους μέσα. Έχουν δύσκολη προσέγγιση, διότι είναι εγωιστές βλαχοδήμαρχοι!. Μα αυτά δεν περνάνε σε εμένα, γι’ αυτό και πολλές φόρες ίπτανται πανό από τα κεφάλια ‘καντήλια’ όποτε πέφτουν τα αυτιά……
Α.Αν δεν διαβάσεις βιογραφικό και δεν δεις πτυχία (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, ECDL) απο Ελληνικά Πανεπιστήμια και οχι μόνο, πώς να αξιολογήσεις εναν άνθρωπο....?? Τί να λέμε τώρα...? Παραμύθια...?
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Α.Αν δεν διαβάσεις βιογραφικό και δεν δεις πτυχία (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, ECDL) απο Ελληνικά Πανεπιστήμια και οχι μόνο, πώς να αξιολογήσεις εναν άνθρωπο....?? Τί να λέμε τώρα...? Παραμύθια...?
Μάλλον γράφεις για να γράψεις η μιλάς χωρίς να γνωρίζεις….
Δεν προσελήφθησαν για να μελετήσουν και κατασκευάσουν την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, αυτή μελετήθηκε από ανθρώπους με αυτά τα προσόντα που περιγραφείς!.
Στο συνεργείο που το λένε και ‘μουντζούρικο’ (εγώ έχω ροζ μάρμαρα και μηχάνημα καθαρισμού και γυαλίσματος) φτιάχνουμε ότι βλέπουμε, η μας το λένε τα διάφορα βοηθητικά και διαγνωστικά μέσα που διαθέτουμε. Αρκεί να γνωρίζεις την χρήση των εργαλείων, και να ξέρεις γιατί το κάνεις έτσι (τεχνική συνείδηση).
Τώρα στο τμήμα βελτιώσεων, γίνετε η διεργασία από τα χέρια μου και με έναν τεχνίτη από αυτούς βοηθό, και τότε υπάρχουν τα εν λόγο προσόντα….
Βεβαία ο προηγούμενος μάστορας του, πουλούσε και ψάρια που έλεγε ότι τα ψάρευε!. Έτσι έλλειπε, βάζοντας τον να τελειώνει δουλειές φτιαγμένες και με φαντασία, και έχουν πολύ από αυτήν….
Μα εμπιστοσύνη με το 100% δεν είχα και δεν έχω πότε.
Μα πες μου, όντας στο μπαλκόνι μου επάνω στην θάλασσα στο εξοχικό, ποιος μπορεί να βλέπει και της 7 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, να παρακολουθεί άμεσα όλα τα tester μέχρι και τον αναλυτή καυσαερίων, και να εκδίδει παρατακτικά από το εξοχικό που τυπώνονται στα Πατήσια!. Μάλιστα σε τηλεοπτικό χρόνο….. το τελευταίο το κάνουν πολύ… μα όλα μαζί?!. Και αυτό διότι όταν έφυγα δεν είχαν κλίσει μαγαζί που εργάζεται 07 με 20μμ. Βεβαία δεν μιλώ για ανοικτές ακροάσεις, αυτό εξυπακούεται!.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι το πρόβλημα των μεταναστών, δημιουργήθηκε διότι δεν είμαστε έτυμοι να τους εντάξουμε υγιώς και ελεγχόμενα στο εργατικό δυναμικό. Διότι οι κυβερνήσεις της ρεμούλας και του οχαδερφισμού κυρίως της τελευταίας τριετίας, είχαν άλλες δουλειές να κάνουν……
Τώρα είναι αργά, και το δημιουργηθέν καρκίνωμα ούτε με χημειοθεραπεία ούτε με ακτινοβολίες θεραπεύεται….. μαχαίρι και πέταμα…
Οι παράνομοι μετανάστες και οι μαυριδεροί που είναι εντελώς αστάθμητοι παράγοντες, στα σπίτια τους. Μέχρι τότε ψηφίζω ΟΧΙ.
Α. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε. Πάντως γυράσκω αεί διδασκόμενος…..
Α. -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Συγγνώμη.
Α.Δοκίμασε να βάλεις έναν διορθωτή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για να μπαίνεις στο ίντερνετ, αν θέλεις βοήθεια στείλε μου πμ ...
(Παρότι με έβρισες πολλάκις)
Ένας φίλος mod πριν από λίγα χρόνια, μου συνέστησε έναν. Δεν έχει φραστικά προσόντα. Έτσι καθημερινά του προσθέτω λέξεις που δεν υπάρχουν σε αυτών, που μπορεί να υπάρχουν αλλού η να είναι εκφραστικά δημιουργήματα του μυαλού μου!!!!..... συνήθως μου αρέσει να συνενώνω!!!!.
Πάντως εδώ μέσα δεν πρέπει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Δυο απόψεις μπορούν και οι δυο να έχουν έρεισμα στην αλήθεια και ας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες κατ αρχή.
Το πρόβλημα που σκιαγραφείτε στην συγκεκριμένη ενότητα, είναι κολασμένα τεράστιο. Πρέπει να κάνουμε αγώνα ψάχνοντας για λύσεις. Κάθε σωστή κατά την γνώμη μου παράθεση, και όταν έχει έρεισμα πραγμάτωσης, προωθείτε δεόντως και κατάλληλα διανθισμένη, για να γίνει πλέον αντιληπτή.
Ευχαριστώ.
Α. -
Ruderin Drygalla verlässt Olympiateam wegen NPD-Kontakten
Überraschend hat eine deutsche Athletin das olympische Dorf verlassen. Die Ruderin soll mit einem NPD-Funktionär zusammen sein. Die Vorwürfe sind schon länger bekannt.Απομακρυνση γερμανιδας αθλητριας λογω σχεσης της με ναζιστικα στοιχεια
Ποινικοποιησαμε και τον ερωτα
http://www.zeit.de/sport/2012-08/olympi ... n-drygalle
Εδιτ. Λαθος καταλαβα, δεν ειχε γκομενο ναζιστη, φιλους ναζιστες ειχε.
Παλι καλα!
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;