-
Νομίζω περισσότερο έχει να κάνει με το μορφωτικό τους επίπεδο και το αν γνωρίζουν μια τέχνη που να μπορούν άμεσα να την 'πουλήσουν' σε συγκεκριμένη αγορά.
Η Ρουμανία, και η πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαυία, είναι μεγάλες ζητιανομάνες παλαιόθεν. -
Θα μου επιτρέψετε μία παρατήρηση σε ό,τι αφορά τον τίτλο του τόπικ, νομίζω πως η όλη διαδικασία αφορά τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, τα παιδιά δηλαδή των μεταναστών, τα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Με αυτή την προϋπόθεση, συμφωνώ με την ελληνοποίησή τους, αφού έχουν λάβει ελληνική παιδεία και γενικότερα ζουν όπως ζούμε όλοι οι Έλληνες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αραγε οι μεταναστες θελουν να γινουν Ελληνες;Πολίτες του κράτους θέλουν να γίνουν οι μετανάστες... Όχι Έλληνες. ΚΑΚΩΣ, πολύ κακώς, φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι αυτά τα δύο ταυτίζονται και ξεχάσαμε ότι κάποτε αυτά ήταν δύο διαφορετικά πράγματα!!!
Από σκοπιμότητα έγινε και αυτό φυσικά... Τίποτα τυχαίο...το σχεδιο βλεπω της εθνικης συρρικνωσης ειναι σε πληρη εξελιξη...
ωραια.
Πες τα, χρυσόστομε!
+1000 -
Καλα τα ελεγε το 'Προς την νικην' δηλαδη
-
Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΡΥΨΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ
Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μαζί με άλλους δύο λαθρομετανάστες στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας. Όταν έκαναν έλεγχο στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας όπου επέβαιναν, βρήκαν επιμελώς κρυμμένο κάτω από το κάθισμα ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, με......γεμιστήρα που περιείχε 6 σφαίρες!
Από την προανάκριση προέκυψε ότι το πιστόλι το είχε ένας από τους συλληφθέντες λαθρομετανάστες. Όλοι τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ το όπλο κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.
http://www.newsit.gr/
Το ειδα απο εδω: http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_75.html -
αν θες εξήγησε μας πού κολάει το ποστ σου
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αν θες εξήγησε μας πού κολάει το ποστ σουμη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις
Οταν γίνει αρχηγός ΕΛΛΑΣ και ΓΕΕΘΑ Αλβανός ας δέιξουμε την αγάπη μας τότε αδέρφια.
εθνικό δράμα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αλλα παρτε για παραδειγμα τη βουλγαρια που μπηκε στην ΕΕχεστηκαν τωρα οι βουλγαροι να ερθουν στην ελλαδα, αφου μπορουν ελευθερα να πανε πιο δυτικα πλεον
Λάθος.
Στη Μεγάλη Βρετανία πχ. χρειάζονται άδεια εργασίας (το ίδιο και οι Ρουμάνοι). Επίσης οι πολίτες των υπόλοιπων καινούριων μελών καταγράφονται στο Worker Registration Scheme. Εμείς (οι 'ευρωπαίοι παλαιάς κοπής' ) δεν έχουμε κανένα περιορισμό.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
αλλα παρτε για παραδειγμα τη βουλγαρια που μπηκε στην ΕΕ
χεστηκαν τωρα οι βουλγαροι να ερθουν στην ελλαδα, αφου μπορουν ελευθερα να πανε πιο δυτικα πλεον
Λάθος.
Στη Μεγάλη Βρετανία πχ. χρειάζονται άδεια εργασίας (το ίδιο και οι Ρουμάνοι). Επίσης οι πολίτες των υπόλοιπων καινούριων μελών καταγράφονται στο Worker Registration Scheme. Εμείς (οι 'ευρωπαίοι παλαιάς κοπής' ) δεν έχουμε κανένα περιορισμό.
Σωστά σε ολη την ΕΕ όλα τα νέα μέλη χρειάζονται άδεια εργασίας, πρέπει να βγάλουν ταυτότητα κλπ. Εξαιρούνται οι Κύπριοι
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ρε λέγε τώρα αν έρχεται κάτω από το σπίτι σου κάποιος μετανάστης από αυτούς που προτιμούν την χώρα μας και παραλαμβάνει την κόρη σου εσύ τί θα κάνεις θα χαιρετάς χαρούμενα από το μπαλκόνι?Έχω ήδη ετοιμάσει το δίκανο για οποιονδήποτε κάνει κάτι τέτοιο, ανεξαρτήτως εθνικότητας!
Είπαμε, δεν είμαστε ρατσιστές.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχω πολύ καθαρή στόχευση από το μπαλκόνι, αλλά που θα μου πάει, θα το κόψω το δέντρο...
Επίσης, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι μετακινήσεις των πληθυσμών γίνονται για κάποιο λόγο και ποτέ δεν αποθαρρύνθηκαν με διοικητικά μέτρα... Για παράδειγμα η κάθοδος των Αχαιών / Δωριέων, κτλ... Ή οι μετακινήσεις των 'βαρβαρικών' φυλών στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ναι υπήρχαν και περιπτώσεις μαζικών μετακινήσεων, αλλά οι περισσότερες ήταν σταδιακές. Επίσης, μαζική μπορεί να θεωρείται η μετανάστευση 1εκ ανθρώπων σε 10 χρόνια από φτωχή πλην τίμια χώρα σε Ευρωπαϊκή ή Αμερικάνικη πλούσια χώρα...
Σωστά σε ολη την ΕΕ όλα τα νέα μέλη χρειάζονται άδεια εργασίας, πρέπει να βγάλουν ταυτότητα κλπ. Εξαιρούνται οι Κύπριοι
Για ένα χρονικό διάστημα ισχύει αυτό, έχω την εντύπωση ότι πχ για την Πολωνία έληξε πρόσφατα ή λήγει πολύ σύντομα...
-
Θα αναθεωρούνταν, δεν ξέρω τι κάνανε. Πάντως οι Τσεχοι χρειάζονται άδεια εργασίας. Επιβεβαιωμένο και διπλοτσεκαρισμένο καθώς είχα συνάδελφο από την Τσεχία
-
Εγώ έχω μια απορία που μου δημιοργήθηκε διαβάζοντας τα περί παλαιάς και νέας κοπής Ευρωπαίους: τους Ευρωπαίους φίλτατους τους ρώτησε κανείς ελληνικός ιθύνων νους;
Γιατί αν γίνουν βέροι Ευρωπαίοι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες αύριο, μεθαύριο θα μπορούν να πάνε σε όλες τις χώρες-μέλη ν' απλώσουν την αρίδα τους χωρίς περιορισμούς (συνθήκη Σένγκεν, ελευθερία μετακίνησης/εγκατάστασης/εργασίας).
Κάτι μου λέει ότι σε πολλούς δεν θα αρέσει καθόλου αυτό. Οπότε ή θα ζητήσουν να αποσυρθεί η νομιμοποίηση ή να δημιουργηθούν Έλληνες πολίτες 2 ταχυτήτων ή θα μας θέσουν ομαδικώς περιορισμούς στο δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας στα πλαίσια της ΕΕ ή θα μας πηδήξουν με άλλο τρόπο για να μην κάνουμε μαλακίες χωρίς να ρωτάμε.Γενικά πάντως, υποψιάζομαι ότι δεν θα περάσει έτσι το πράγμα, ειδικά αν η 'ελληνοποίηση' θα αφορά πολύ κόσμο που μετά θα λέει 'Τι λες κυρα-Μέρκελ που δεν μπορώ να κάτσω στο Μούνχεν, δεν άκουσες ότι μετέχω της ελληνικής παιδείας;'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ έχω μια απορία που μου δημιοργήθηκε διαβάζοντας τα περί παλαιάς και νέας κοπής Ευρωπαίους: τους Ευρωπαίους φίλτατους τους ρώτησε κανείς ελληνικός ιθύνων νους;Γιατί αν γίνουν βέροι Ευρωπαίοι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες αύριο, μεθαύριο θα μπορούν να πάνε σε όλες τις χώρες-μέλη ν' απλώσουν την αρίδα τους χωρίς περιορισμούς (συνθήκη Σένγκεν, ελευθερία μετακίνησης/εγκατάστασης/εργασίας).
Κάτι μου λέει ότι σε πολλούς δεν θα αρέσει καθόλου αυτό. Οπότε ή θα ζητήσουν να αποσυρθεί η νομιμοποίηση ή να δημιουργηθούν Έλληνες πολίτες 2 ταχυτήτων ή θα μας θέσουν ομαδικώς περιορισμούς στο δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας στα πλαίσια της ΕΕ ή θα μας πηδήξουν με άλλο τρόπο για να μην κάνουμε μαλακίες χωρίς να ρωτάμε.Γενικά πάντως, υποψιάζομαι ότι δεν θα περάσει έτσι το πράγμα, ειδικά αν η 'ελληνοποίηση' θα αφορά πολύ κόσμο που μετά θα λέει 'Τι λες κυρα-Μέρκελ που δεν μπορώ να κάτσω στο Μούνχεν, δεν άκουσες ότι μετέχω της ελληνικής παιδείας;'.
Τι διαφορετικο εχει αυτο το νομοσχεδιο περι ιθαγενειας με το τι ισχυει στη Γαλλια για τους μεταναστες ?
-
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει στη Γαλλία, γνωρίζω όμως ότι θα πέσουν πολλά σαγόνια όταν δουν τις πρώτες καραβιές με μετανάστες να καταφθάνουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με ευρωπαϊκά διαβατήρια. Ειδικά οι Ιταλοί θα χαρούν πολύ, αφού οι αλβανικής καταγωγής συμπατριώτες μας θα κάνουν ένα τσουπ και θα πιάνουν διαμέρισμα σε οποιαδήποτε ιταλική πόλη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει στη Γαλλία, γνωρίζω όμως ότι θα πέσουν πολλά σαγόνια όταν δουν τις πρώτες καραβιές με μετανάστες να καταφθάνουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με ευρωπαϊκά διαβατήρια. Ειδικά οι Ιταλοί θα χαρούν πολύ, αφού οι Αλβανοί συμπατριώτες μας θα κάνουν ένα τσουπ και θα πιάνουν διαμέρισμα οπουδήποτε.Δεν ξερεις τι ισχυει στις αλλες χωρες τη ΕΕ αλλα ξερεις την αντιδραση της ΕΕ
. Οπότε ή θα ζητήσουν να αποσυρθεί η νομιμοποίηση ή να δημιουργηθούν Έλληνες πολίτες 2 ταχυτήτων ή θα μας θέσουν ομαδικώς περιορισμούς στο δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας στα πλαίσια της ΕΕ ή θα μας πηδήξουν με άλλο τρόπο για να μην κάνουμε μαλακίες χωρίς να ρωτάμε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Δεν γνωρίζω **τι ακριβώς ισχύει στη Γαλλία, γνωρίζω όμως ότι θα πέσουν πολλά σαγόνια όταν δουν τις πρώτες καραβιές με μετανάστες να καταφθάνουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με ευρωπαϊκά διαβατήρια. Ειδικά οι Ιταλοί θα χαρούν πολύ, αφού οι αλβανικής καταγωγής συμπατριώτες μας θα κάνουν ένα τσουπ και θα πιάνουν διαμέρισμα σε οποιαδήποτε ιταλική πόλη.Δεν γνωρίζεις τι ισχύει, γνωρίζεις όμως τι θα γίνει.
-
Συγκρίνετε δηλαδή τη Γαλλία και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα με την Ελλάδα;
Την Ελλάδα όπου όποιος θέλει μπαίνει, όπου κανείς δεν ξέρει πόσοι και πότε μπήκαν, ούτε ποιοι είναι (αρκούσε απλή υπεύθυνη δήλωση για την προσωπική κατάσταση καθενός), ούτε που και αν δουλεύουν, όπου το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα δεν τιμωρείται αν πει στο δικαστήριο [hint] 'μπήκα στη χώρα πριν 5 χρόνια' (άρα παραγραφόταν, με μόνο στήριγμα τη δήλωση του...κατηγορουμένου ). Μπορδέλο κανονικό.Καμία σύγκριση τέλος πάντων.
Ειδικά όταν από τη μια λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα κι από την άλλη μας λένε να κόψουμε το λαιμό μας όταν ζητάμε χρήματα για περισσότερες περιπολίες στα ανατολικά (κυρίως) σύνορα.ΟΚ, μπορεί να μην παράγουμε πλέον ούτε μανταλάκι, αλλά βιομηχανία παραγωγής Ευρωπαίων στήσαμε μια χαρά. Δεν ξέρω μόνο αν θα μας το αναγνωρίσουν τα άλλα μέλη της ΕΕ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συγκρίνετε δηλαδή τη Γαλλία και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα με την Ελλάδα;
Την Ελλάδα όπου όποιος θέλει μπαίνει, όπου κανείς δεν ξέρει πόσοι και πότε μπήκαν, ούτε ποιοι είναι (αρκούσε απλή υπεύθυνη δήλωση για την προσωπική κατάσταση καθενός), ούτε που και αν δουλεύουν, όπου το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα δεν τιμωρείται αν πει στο δικαστήριο [hint] 'μπήκα στη χώρα πριν 5 χρόνια' (άρα παραγραφόταν, με μόνο στήριγμα τη δήλωση του...κατηγορουμένου ). Μπορδέλο κανονικό.Καμία σύγκριση τέλος πάντων.
Ειδικά όταν από τη μια λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα κι από την άλλη μας λένε να κόψουμε το λαιμό μας όταν ζητάμε χρήματα για περισσότερες περιπολίες στα ανατολικά (κυρίως) σύνορα.ΟΚ, μπορεί να μην παράγουμε πλέον ούτε μανταλάκι, αλλά βιομηχανία παραγωγής Ευρωπαίων στήσαμε μια χαρά. Δεν ξέρω μόνο αν θα μας το αναγνωρίσουν τα άλλα μέλη της ΕΕ.
Δεν μπορει να μη καταλαβαινεις , κάνεις οτι δεν καταλαβαινεις. Καμια συγκριση μεταξυ Ελλαδας και Γαλλιας δεν εκανα. Απλως εκρινα το οτι συμπεραινεις την αντιδραση της ΕΕ στο νομοσχεδιο για την ιθαγενεια στην Ελλαδα χωρις να ξερεις τι ισχυει για την ιθαγενεια στην ΕΕ.
-
Αχ και να ξέρες πόσοι λαθρομετανάστες υπάρχουν σε χώρες της ΕΕ και ειδικά , επειδη αναφέρθηκε,στην Γαλλία πόσοι δουλεύουν μαύρα, ανασφάλιστοι, πληρώνοντας ή όχι φόρους...Ναι συμβαίνουν αυτά και στην Εσπερία. Το θέμα μάλιστα της νομιμοποίησης της παραμονής τους ,σε πρώτη φάση, έχει δημιουργήσει εδώ και 2 χρόνια αντιπαραθέσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων με τον μοναδικό τρόπο που μόνο οι Γάλλοι ξέρουν. Φυσικά μετά την άδεια εργασίας ,υπο προϋποθέσεις, μπορεί να αποκτηθεί και το πολυπόθητο πασαπόρτι, πιο δύσκολα από έναν κάτοικο άλλης χώρας ΕΕ μεν, αλλά μπορεί
Η λαθρομετανάστευση αγγίζει όλες τις χώρες της ΕΕ που έχουν εκτεθειμένα σύνορα σε φτωχότερες χώρες, δεν αποτελεί ελληνικό προνόμιο -
Ίσα ίσα που θα έλεγα ότι θα έπρεπε να νομιμοποιηθούν άπαντες, για να λουστούν οι φίλτατοι ευρωπαίοι τις πολιτικές τους ανά τον κόσμο
ΑΝ νομιμοποιηθούν να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν σκοπό να μείνουν στην ελλάδα
Οι περισσότεροι από δαύτους όπως ξέρετε, με νύχια και με δόντια πολεμάνε να φύγουν μπας και δουν φως σε καμμιά Ιταλία γερμανία Αγλλία...Πολύ θα ήθελα να έβλεπα την ολλανδία τίγκα τους ευρωπαίους, ειδικά στους ιρακινούς
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;