-
Ορμώμενος από τα λόγια του Eddie, χτες βράδυ για μια ακόμα φορά λυπήθηκα για την παρακμή του κέντρου
Ερημιά, βρώμα, γκράφιτι, λερώματα με μπογιές, σπασμένα και εγκατάλειψη παντού. Είναι τρομερό το κοντράστ, στο ένα στενό βλέπεις μπαράκια και ζωντάνια, ενω στο αμέσως παραδίπλα φοβάσαι να περάσεις.
Η 'δεξιά αντίληψη': Για ολα φταίνε οι μετανάστες και οι πορείες.
η 'αναρχική αντίληψη': Για όλα φταίει το κράτος και οι τράπεζες.Κοινό σημείο: Η παντελής απουσία διάθεσης για διάλογο και ανοχής για την 'άλλη άποψη'.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο καθένας κάνει ο,τι θέλει: Ο αστυνομικός φέρεται ως 'μπάτσος' και βαράει στο ψαχνό, ο χ,ψ,ζ καταλαμβάνει δημόσιο χώρο όποτε θέλει, οι σπείρες των μεταναστών μετατρέπουν γειτονιές ολόκληρες σε 'άβατο' και ο κάθε βλαμμένος καταστρέφει ο,τι βρει.
-
Μετά τη Χρυσαυγή , ώρα είναι να κάνουν οι άλλοι μια συναυλία κατά της ξενοφοβίας στη Γ' Σεπτεμβρίου. Για όλα είναι ικανοί όλοι δαύτοι.
-
Αγαπητέ...
Το φυτίλι άναψε... και τα ΜΑΤ από την επαρχία δεν έρχονται για τους διαδηλωτές του Σύριζα αλλά για αυτό που θα συμβεί στο κέντρο...
Το έχουμε πει... φτάνει μία μαλακία και αυτή έγινε... Το πότε θα έχουμε νεκρό και από την άλλη μεριά δεν το γνωρίζω. Αλλά προβλέπω ότι η έκρηξη θα είναι βίαιη και πολύ σύντομα.
ΥΓ. Η ανεργία στο 15.9 % τέλη Φεβρουαρίου. Άσχετο.... τουναντίον....
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Η 'δεξιά αντίληψη': Για ολα φταίνε οι μετανάστες και οι πορείες.
η 'αναρχική αντίληψη': Για όλα φταίει το κράτος και οι τράπεζες.Κοινό σημείο: Η παντελής απουσία διάθεσης για διάλογο και ανοχής για την 'άλλη άποψη'.
H ουσία είναι ότι φταίει το κράτος που δεν κάνει κάτι για τους μετανάστες.
Όμως αν το αριστερό μπλοκ παραδεχτεί κάτι τέτοιο, φοβάται (με την αντίληψη 5χρονου που τους χαρακτηρίζει) ότι θα πάρει υπερατού ο οχτρός Καρατζαφέρης και θα χάσουν το κύρος τους...
Και έτσι μπορεί άφοβα ο γελοίος Καρατζαφεράκος που υπό κανονικές συνθήκες θα παιρνε ένα 2-3% με το ζόρι να μαζεύει ψηφαλάκια (πατώντας στην κοινή λογική) και να το παίζει 'πολιτική δύναμη'. -
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό λέω κι εγώ φίλε μου.
-
-
Μου τη σπάει που κρατάνε την ελληνική σημαία κάνοντας τέτοιες μαλακίες κατά ανθρώπων που δεν τους έφταιξαν όσο όταν βλέπω τους άλλους που την καίνε.
-
Ντροπή......
-
δυστυχως ειναι θεμα χρονου να εχουμε τα χειροτερα.
-
Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα
-
O IKE δίνει το απαραίτητο comic relief με την κλισέ φράση
-
H αλήθεια είναι οτι τον αναρχικό που τρώει ξύλο δεν τον λυπάμαι, αλλά ο αλλοδαπός είναι κρίμα επειδή απλά έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ουσιαστικά δεν φταίει και σε τίποτα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ασκησάκι πολυπολιτισμικό: όποιος γουσταίρνει, να πάρει το iphone* του και να κατέβει στο κέντρο μετά τις 10 το βράδυ για να τραβήξει βιντεάκι στα στενάκια από Ομόνοια μέχρι Βικτωρίας (με το iphone* του). Αναμένουμε με ενδιαφέρον το υλικό... Αν βγεί απ' το σκοτάδι ο πολεμιστής της φυλής Χούτσι και πάει να του κόψει το χέρι που κρατάει το iphone μπορεί να του πει κάτι έξυπνο από κάποια εκπομπή του Λάκη και όλοι μαζί να γυρίσουν ένα βιντεάκι για τις ομορφιές του κέντρου της πολυπολιτισμικής μας πρωτεύουσας.
*βάζω το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί κάθε καλός σύντροφος που σέβεται τον εαυτό του θεωρώ δεδομένο ότι έχει ήδη πάρει ένα.
Δεν σας βλέπω ζωηρούς...
Fafla γιατί δεν κάνεις μια γύρα να δούμε τι υλικό μπορείς να τραβήξεις; Αφού στο κέντρο δεν υπάρχει εγκληματικότητα, οι ξένοι στήνουν αυτοσχέδια γλέντια όπου λένε ιστορίες για τις πατρίδες τους και τρώνε εθνικές τους σπεσιαλιτέ. Η μόνη εγκληματικότητα είναι από χρυσαυγίτες και ασφαλίτες μασκαρεμένους σε σκουρόχρωμους μετανάστες.
Ένα τέτοιο βίντεο θα είναι σαφέστατη απάντηση προς όλους τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ (κεφαλαία παρακαλώ).
Μόνο όπως είπαμε με iphone και σε εμφανές σημείο...
Για άντε να σας δω να σας καμαρώσω...Ποτε γαμω την τυχη μου ειπα οτι δεν υπαρχει χοντρο προβλημα στο κεντρο?Κανε παραθεση εκει που το ειπα και βαλτο!!!
Εχουμε διαφορετικη αποψη για το πως ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ηταν η λυση του προβληματος.Η λυση που θελετε/υποστηριζετε ή στη καλυτερη ανεχεστε εκτος των αλλων οξυνει αυτη τη κατασταση.
Αι φον δεν εχω.Παπατζα λεγε οτι θελεις.Το μισος σε συνανθρωπους που στην ουσια ειναι μερος το προβληματος και οχι δημιουργοι για μενα δεν ειναι αντιθετη αποψη.over and out.
-
Δηλαδή δεν θα πας;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μου τη σπάει που κρατάνε την ελληνική σημαία κάνοντας τέτοιες μαλακίες κατά ανθρώπων που δεν τους έφταιξαν όσο όταν βλέπω τους άλλους που την καίνε.Oντως...! Το χειρότερο όμως της υπόθεσης έτσι όπως εξελισσεται, δεν είναι οτι καποιοι μαλάκες-φασιστόμουτρα χτυπάνε αδιακρίτως μετανάστες. Τετοιοι κοπρίτες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Το χειρότερο είναι η αίσθηση που έχω (και μακάρι να είναι λάθος) οτι η κοινή γνωμη αρχίζει και είναι μαζί τους, ολοένα και περισσότερο. Αυτό είναι το 'τερας' που φοβάμαι μη γιγαντωθεί. Και γι΄αυτό καθιστώ υπευθυνο, εκτος απο την Πολιτεία, καθε φύσης... 'αλληλέγγυο', 'αριστερό', 'προοδευτικό', οποιονδήποτε υπερασπίζεται τους λαθρομετανάστες τόσα χρόνια και συμβάλλει με τη 'φωνή' του στην διαμόρφωση και υιοθέτηση απο μέρους της κοινής γνωμης, μιας ήπιας, χαλαρής και 'ανθρωπιστικής' δήθεν άποψης, για το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις του στη χώρα. Αν συνυπλογίσει κανείς σ΄αυτό και τη στάση του Καρατζαφέρη, της Χ.Α και λοιπών λουλουδιών απο την άλλη μεριά, βλέπουμε τόσα χρόνια τους πολίτες να υιοθετούν μια μετριοπαθή στάση (αν οχι παθητική) απο 'φόβο' μη χαρακτηριστούν μισάνθρωποι, ρατσιστές, φασίστες, χωρίς να κανουν φανερά ορατή την απαίτησή τους για λύση του προβλήματος.Τώρα όσο θα φτάνει το πρόβλημα 'στην πόρτα' του καθενός όμως και σωρευτικά με τα άλλα προβλήματα που έχει, το τελευταίο που θα τον νοιάζει, θα είναι πόσο 'φασίστας' θα χαρακτηριστεί. Κι αν δεν συμμετέχει λοιπόν σε τετοια φαινόμενα, στην 'καλύτερη' θα τα επικροτεί.
-
οτι η κοινή γνωμη αρχίζει και είναι μαζί τους, ολοένα και περισσότερο
Όταν ο κόσμος μέσα στην απόγνωση του ακούει λογικά πράγματα ΜΟΝΟ από τον παλιάτσο, θα πάει στον παλιάτσο.
Όταν το πάρουν απόφαση οι πρασινομπλε κυβερνώντες του Κολωνακίου, οι Λάκηδες και λοιποί κουλτουριάρηδες ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε θα δείτε ότι τα στοιχεία αυτά θα περιθωριοποιηθούν και θα πάνε να πλακωθούν στους ναούς της κλωτσοπατινάδας. -
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Ποτε γαμω την τυχη μου ειπα οτι δεν υπαρχει χοντρο προβλημα στο κεντρο?Κανε παραθεση εκει που το ειπα και βαλτο!!!
Εχουμε διαφορετικη αποψη για το πως ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ηταν η λυση του προβληματος.Η λυση που θελετε/υποστηριζετε ή στη καλυτερη ανεχεστε εκτος των αλλων οξυνει αυτη τη κατασταση.Για πες....Να χτυπηθεί ο ιμπεριαλισμός, οι Μ.Δυνάμεις, ο καπιταλισμός, να αναπτυχθούν οι χώρες τους (EDIT και οι δικές μας εννοείται) μεσω του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, οτιδήποτε, και να γυρίσουν μόνοι τους στις χωρες τους..?
-
Eddie μην τρολαρεις μπορεις να εκφρασεις και μια χαρα γνωμη χωρις αυτο.
Σπαρταν..Δεν μπορουμε να εξισωνουμε την δραση μειοψηφιων οπως λετε με την ανυπαρξια μεταναστευτικης πολιτικης.Δεν εμποδισε κανενας αριστερος/αναρχικος την δημιουργια μηχανισμου ενταξης μεταναστων(εστω οσων ερχοντουσαν τη προηγουμενη δεκαετια),τη διαπραγματευτικη ικανοτητα των κυβερνησεων με Τουρκια και ΕΕ ουτε προτεινε με αμεσο η εμμεσο τροπο την δημιουργια περιοχων γκετο στο κεντρο(αυτα μονο το κρατος και τα συμφεροντα του εξυπηρετουν).Τα δικαιωματα των ανθρωπων δεν τα υποστηριζουν μονο οι αριστερο αναρχικοι,βασικα δικαιωματα οπως η επιβιωση,η μη εκμεταλλευση και ο μη ρατσισμος.Η κατασταση απο τοτε εχει ξεφυγει παρα πολυ και υπαρχει μια ολοκληρη σειρα απο λογους για αυτο.Παρολαυτα το κρατος βλεπουμε ακομα και σημερα να τριβει τα χερια του απο τα γεγονοτα στο κεντρο κανοντας τατσι μιτσι κοτσι με την ΧΑ και βαζοντας ολοκληρες διμοιριες να προστατευουν οικοδομικα τετραγωνα και τους ΧΑ να παιζουν κυνηγητο μεσα σε αυτα.
Ενταξει οι ειρωνιες καλες ειναι.Η πρωτη κινηση ομως ειναι η επαναδιαπραγματευση του ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ..Και δευτερο αφου το παιχνιδι σε πρωτη φαση αφησαν να χαθει η προσπαθεια αμβλυνσης του προβληματος μεσα στις ιδιες τις γειτονιες αυτες.Οχι ΜΟΝΟ με αστυνομευση.Πιασιμο εκμεταλλευτων και διαφορων σπειρων..Μετα υπαρχουν και αλλα σε θεμα χαρτιων κλπ που δεν εχουν κανενα νοημα αν δεν γινουν τα βασικα βηματα.Οσοσ βεβαια σπρωχνουν την κατασταση προς τα εκει θα βλεπουμε τετοιες εικονες.
-
Δυστυχώς το μόνιμο πρόβλημα των αριστερίζόντων ε'ιναι η ακαταπαυστη φλυαρία, λύσεις αδυνατούν να δώσουν και συνήθως μιλούν για να δημιουργούν εντυπώσεις.Μου θυμίζουν τον ευθυνόφοβο δημόσιο υπάλληλο που αδυνατεί να πάρει απόφαση και αναζητεί την υπογραφή του προισταμένου του. Αλήθεια ποιον έχουν προιστάμενο τώρα ?? πάλι εκ της αλλοδαπής είναι?? Η χώρα μας έχει νόμους οι οποίοι τελικά εφαρμόζονται με διάκριση. Αλήθεια θα βγαίνατε από το σπίτι χωρίς ταυτότητα, θα οδηγούσατε χωρίς δίπλωμα ?? μάλλον όχι, ένας λαθρομετανάστης μπορεί και κάνει ότι γουστάρει. Μήπως είμαστε ξένοι στη χώρα μας?? Αλήθεια ο Στάλιν τι θα τους έκανε κύριοι αριστερίζοντες?? αγκαλίτσα θα τα έπαιρνε τα χρυσά μου.
-
Ο χρήστης chris palas έγραψε:
Αλήθεια θα βγαίνατε από το σπίτι χωρίς ταυτότητα...... Ως προς αυτό, εγω κυκλοφορώ ΠΑΝΤΑ χωρίς ταυτότητα . Δεν βρισκω το λόγο να την έχω μαζί μου... μάλλον όχι, ένας λαθρομετανάστης μπορεί και κάνει ότι γουστάρει. Και κυρίως να πουλάει ό,τι πραμάτεια μπορεί κανείς να φανταστεί....!! Μήπως είμαστε ξένοι στη χώρα μας?? Αλήθεια ο Στάλιν τι θα τους έκανε κύριοι αριστερίζοντες?? αγκαλίτσα θα τα έπαιρνε τα χρυσά μου.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;