Feb 18, 2011, 2:15 PM

Ο χρήστης mjacob έγραψε:

φυσικα και δεν απαντησες σε τιποτα, η ακομα και σε αυτο νομιζεις οτι απαντησες. αν προσεξες, εγραψα για χωρες, οπως πχ ολλανδια η βελγιο, με ιδιο πληθυσμο με την ελλαδα σε πολυ μικροτερη εκταση. πυκνοτητα πληθυσμου του πακισταν εχεις πχ; της αιγυπτου;

κοίτα να δεις, κάπου έγραψα και για την κρίσιμη κλίμακα της φάσης. Σύγκρινε μου εσύ χώρες που έχουν ερήμους και ζούγκλες στο μέγεθος χωρών και πίστευε ότι βγαίνει έτσι πιο χρήσιμο συμπέρασμα.

Έτσι μια που σου αρέσουν αυτού του τύπου οι ερωτήσεις, εσύ έχεις επισκεφτεί καμία από αυτές τις χώρες και τις πόλεις που παρέθεσα;

Η σύγκριση που κάνεις είναι άκυρη από μόνη της. Χρησιμοποιείς μία μετρική που πρακτικά δεν παρουσιάζει καμία, κατά τη γνώμη μου, προφανή συσχέτιση με το επίπεδο ζωής.

Επισκέψου αυτές τις πόλεις, και θα καταλάβεις την προφάνεια του συσχετισμού.
Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι θα έπρεπε να βάλουμε μέσα και το εισόδημα μαζί με την πυκνότητα και τον πληθυσμό, να γίνει πραγματικό πάρτυ ανισοκατανομής

Ακόμα κι έτσι όμως, λες ότι δεν έχει καμία ε; Τα ονόματα των πόλεων τα διάβασες;
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται να αντιστοιχούν (αντιστρόφως) σε επίπεδο διαβίωσης μάζας πληθυσμού.

Θες να το πεις πυκνότητα εξαθλίωσης; Και σε ξαναρωτάω, τα ονόματα των πόλεων τα διάβασες;

Τώρα για να καταλάβω. Συζητάμε στα σοβαρά κατά πόσον υφίσταται ζήτημα υπερπληθυσμού του τρίτου κόσμου και -κατ' αναλογία- 'υποπληθυσμού' του 'πρώτου';
Γιατί σε αυτό μου απαντάτε ότι κάνω λάθος.

Να βγάλουμε τελικά ότι ο 'πρώτος' κόσμος έχει πρόβλημα υπερπληθυσμού και καταπιέζεται από τον τρίτο.

Τέλος πάντων, αν στ' αλήθεια στο μυαλό σας είναι υπό συζήτηση κατά πόσον το πρόβλημα της (λαθρο)μετανάστευσης προκύπτει από το γεγονός ότι κάπου υπάρχουν τεράστιες εξαθλιωμένες μάζες και κάπου αλλού μικρές και 'πλούσιες', τότε στην καλύτερη περίπτωση τρολάρετε ασύστολα, στη χειρότερη έχει χαθεί η παραμικρή επαφή.

θα πρεπε να χω παει;;;

γιατι να παω σε θεοκρατικες χωρες που καταπατουν ανθρωπινα δικαιωματα; (που τους υπερασπιζεστε)

σε αυτες τις εξαθλιωμενες οπως γραφεις χωρες, με 10000 ευρω τι μπορεις να κανεις;;; να φυγεις;

αλλη μια φορα, μηπως και απαντησεις (εσυ η καποιος αλλος)

τα λεφτα για το ταξιδι που τα βρηκαν ολοι αυτοι οι εξαθλιωμενοι;