-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
έπεα (λόγια) πτερόενταΩχ...Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δέν χάνεις όμως ευκαιρία σε κάθε λάθος μου
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Τα περί δικαστηρίου και δελτίου Παπαγιαννη δεν ήταν καθόλου ειρωνικά....
Επίσης όταν λες οτι ο Μα'ι'νας έστησε το περιστατικό και το μοναδικό σου επιχείρημα ειναι ότι τα γεγονότα στην Μαρφίν τα έκαναν αριστεροί ,άρα αφού ειναι αριστερός και ο Μα'ι'νας ειναι άξιος να σκηνοθετήσει το συμβάν....Τότε τί νά πώ????..Το λιγότερο που μπορώ να πω ειναι το ατυχές.
Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ισοπέδοσης....Τότε τί ειναι???
Αν ήθελα να πω κάτι βαρύγδουπο θα έλεγα οτι το κείμενο είναι...''Έτερα πτερόεντα''.Προσπαθείς να βγάλεις από την μύγα ξύγκι για να μου αποδείξεις ό,τι έχεις δίκιο.
Το δικαστήριο και το δελτίο του Παπαγιάννη δε στρεφόταν κατά κάποιου συνομιλιτή μου, ήταν ένα σχήμα λόγου για να δείξω ό,τι σε ένα ιντερνετικό φορουμ δεν είναι ανάγκη να κληθεί ο Ηρακλής Πουαρώ για να τεκμηριώσει μία άποψη.
Εφυή άτομα είστε νομίζω ό,τι το καταλάβατε.
Εξάλλου από την άποψη μου δεν κινδυνεύει να χάσει κανένας την ζωή του ή να πάει φυλακή.Εξάλλου όπως λες και εσύ 'έπεα πτερόεντα' , τα λόγια φεύγουν, τα γραπτά μένουν.
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Δέν χάνεις όμως ευκαιρία σε κάθε λάθος μου
δεν είχε να κάνει με το λάθος σου [ή κάτι που έγραψες, ή εσένα τέλος πάντων ]
-
delete
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Τα περί δικαστηρίου και δελτίου Παπαγιαννη δεν ήταν καθόλου ειρωνικά....
Επίσης όταν λες οτι ο Μα'ι'νας έστησε το περιστατικό και το μοναδικό σου επιχείρημα ειναι ότι τα γεγονότα στην Μαρφίν τα έκαναν αριστεροί ,άρα αφού ειναι αριστερός και ο Μα'ι'νας ειναι άξιος να σκηνοθετήσει το συμβάν....Τότε τί νά πώ????..Το λιγότερο που μπορώ να πω ειναι το ατυχές.
Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ισοπέδοσης....Τότε τί ειναι???
Αν ήθελα να πω κάτι βαρύγδουπο θα έλεγα οτι το κείμενο είναι...''Έτερα πτερόεντα''.Προσπαθείς να βγάλεις από την μύγα ξύγκι για να μου αποδείξεις ό,τι έχεις δίκιο.
Το δικαστήριο και το δελτίο του Παπαγιάννη δε στρεφόταν κατά κάποιου συνομιλιτή μου, ήταν ένα σχήμα λόγου για να δείξω ό,τι σε ένα ιντερνετικό φορουμ δεν είναι ανάγκη να κληθεί ο Ηρακλής Πουαρώ για να τεκμηριώσει μία άποψη.
Εφυή άτομα είστε νομίζω ό,τι το καταλάβατε.
Εξάλλου από την άποψη μου δεν κινδυνεύει να χάσει κανένας την ζωή του ή να πάει φυλακή.Εξάλλου όπως λες και εσύ 'έπεα πτερόεντα' , τα λόγια φεύγουν, τα γραπτά μένουν.
Καμία μύγα καί κανένα ξύγκι...Θέσαμε και οι δύο τα επιχειρήματα μας, και συμφωνούμε ότι εμμένουμε στην διαφωνία μας.
Φυσικά τα γραπτά μένουν, καμιά φορά όμως είναι ''ταξιδιάρικα'',εξού καί τα 'έπεα πτερόεντα'
Άς μάς κρίνει ή ιστορία.... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
θα;;;;;
αραιοκατηκημενη η αθηνα; το βελγιο; η ολλανδια;
Έτσι για πλάκα βρες μου ποιές πόλεις ανεπτυγμένων χωρών προσεγγίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά:
Rank City / Urban area Country Population Land area (in sqKm) Density(people per sqKm)
1 Mumbai India 14,350,000 484 29,650
2 Kolkata India 12,700,000 531 23,900
3 Karachi Pakistan 9,800,000 518 18,900
....
Και μετά έλα να συζητήσουμε περί μαλακιών και άλλων τινών.Από wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Athens
- Population: 745,514
- Area: 38.964 km2 (15 sq mi)
- Density: 19,133 /km2 (49,555 /sq mi)
που θα την έθετε 3η στη λίστα που αναφέρεις? (αν διαβάζω σωστά τα νούμερα που αναφέρεις)
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Από wikipedia.
που θα την έθετε 3η στη λίστα που αναφέρεις? (αν διαβάζω σωστά τα νούμερα που αναφέρεις)
Η Θεσσαλονίκη είναι πιο πυκνοκατοικημένη 20.412 /km2. Σιγά την Αθήνα σας
-
θα;;;;;
Έτσι για πλάκα βρες μου ποιές πόλεις ανεπτυγμένων χωρών προσεγγίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά:
Rank City / Urban area Country Population Land area (in sqKm) Density(people per sqKm)
....
Moνο που ο μιακωβος δινει νουμερα απο το agglomeration οχι μονο απο το 'κεντρο' αν παμε σε μητροπολιτικες περιοχες δεν συγκρινεται η συγκεντρωση πληθυσμου σε πολεις οπως η Βομβαη ή η Πολη του Μεξικου.
Π.χ.αν απομονωσεις το Μανχατταν μπορεις να βρεις πυκνοτητες της ταξης του 60.000 per sqkm οπως και στην Σανγκαη πας σε 90.000 sqm* γενικα παντως οι Ευρωπαϊκες πολεις εχουν αρκετα χαμηλες πυκνοτητες (Με εξαιρεση την Κυψελη)
Το density βεβαια δεν ειναι επαρκης δεικτης υποβαθμισμενου περιβαλλοντος, απο την αλλη δεν θες να ξερεις τι density εχει μια γειτονια του Χονγκ Κονγκ οπως αυτη στην φωτογραφια που δυστυχως δεν υπαρχει πια...
*Tωρα το ειδα προφανως sqkm!!
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Από wikipedia.
Η Θεσσαλονίκη είναι πιο πυκνοκατοικημένη 20.412 /km2. Σιγά την Αθήνα σας
Προσπαθώ να καταλάβω τι νόημα έχει μία μετρική όπως η πληθυσμιακή πυκνότητα με το τι είναι ανεπτυγμένο ή υποανάπτυκτο. Το κέντρο της Νέας Υόρκης ή τμήματα του Τόκιο έχουν πυκνότητα η οποία μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από τις παραπάνω. Στο άλλο άκρο βρίσκεις το Βερολίνο όμως που είναι μία ιδιαίτερα αραιοκατοικημένη πόλη.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Στο άλλο άκρο βρίσκεις το Βερολίνο όμως που είναι μία ιδιαίτερα αραιοκατοικημένη πόλη.
Την Washington DC που την βάζεις ?
Αν θυμάμαι καλά έχει και την μεγαλύτερη αναλογία κατοίκων/πρασίνου στον κόσμο...
Η Washington έχει διαφορές. Είναι goverment town και το πιο σωστό θα ήταν να συγκριθεί με την Μπραζίλια. Σε αυτές τις πόλεις η πολεοδομία σκοπό έχει να καλύψει και άλλες ανάγκες όχι κατ' ανάγκη καθαρά οικονομικές.
-
θα;;;;;
....
ΟΚ χρήστο. Ναι το κέντρο της αθήνας έχει τεράστια πυκνότητα. Μεγαλύτερη ακόμα το μανχάταν στο οικονομικό κέντρο σε μια έκταση το 1/100.
ΝΤαξ αν δεν θέλουμε να παίζουμε τώρα (προφορικά προφανώς θα έλεγα κάτι πολύ χειρότερο, αλλά δεν θα ήταν σκοπός του να προσβάλλει) νομίζω μπορούμε πολύ εύκολα να αντιληφθούμε ποιες είναι οι κρίσιμες κλίμακες. Η σύγκριση είναι τα 39km2 με τα 500 και τα 1000;
Διάβασε λίγο τα ονόματα των πόλεων της λίστας που παρέθεσα και να μου πεις πραγματικά ότι σε σχέση με αυτές η αθήνα είναι τρίτη στη λίστα.
Ε γαμώ το κέρατό μου, λίγο κάτω από βομβάη και δυο φορές καλύτερα από μανίλα;;;;
Δέκα θέσεις πάνω από το δελχί;;; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
θα;;;;;
....
ΟΚ χρήστο. Ναι το κέντρο της αθήνας έχει τεράστια πυκνότητα. Μεγαλύτερη ακόμα το μανχάταν στο οικονομικό κέντρο σε μια έκταση το 1/100.
ΝΤαξ αν δεν θέλουμε να παίζουμε τώρα (προφορικά προφανώς θα έλεγα κάτι πολύ χειρότερο, αλλά δεν θα ήταν σκοπός του να προσβάλλει) νομίζω μπορούμε πολύ εύκολα να αντιληφθούμε ποιες είναι οι κρίσιμες κλίμακες. Η σύγκριση είναι τα 39km2 με τα 500 και τα 1000;
Διάβασε λίγο τα ονόματα των πόλεων της λίστας που παρέθεσα και να μου πεις πραγματικά ότι σε σχέση με αυτές η αθήνα είναι τρίτη στη λίστα.
Ε γαμώ το κέρατό μου, λίγο κάτω από βομβάη και δυο φορές καλύτερα από μανίλα;;;;
Δέκα θέσεις πάνω από το δελχί;;;Η σύγκριση που κάνεις είναι άκυρη από μόνη της. Χρησιμοποιείς μία μετρική που πρακτικά δεν παρουσιάζει καμία, κατά τη γνώμη μου, προφανή συσχέτιση με το επίπεδο ζωής. Υπάρχουν πόλεις που αναπτύσσονται καθ' ύψος και με τεράστιες πυκνότητες έχουν πολύ υψηλό standard ζωής και άλλες που αναπτύσσονται κατά πλάτος. Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Σαν Φραντζίσκο είναι δύο πόλεις που έχουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης αλλά η μορφή τους είναι τόσο διαφορετική που στη συγκεκριμένη κλίμακα θα ήταν στα δύο άκρα. Αντίστοιχα υπάρχουν πόλεις στα δύο αυτά άκρα με αντίστοιχα χαμηλό επίπεδο διαβίωσης (η πρώτη της λίστας σου και το Γιοχάνεσμπουργκ από την άλλη).
Στο urban planning υπάρχουν δύο συνήθως γραμμές ήτοι α) η ανάπτυξη στο χώρο και β) η ανάπτυξη καθ' ύψος. Η Αθήνα ακολούθησε ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα το οποίο ούτε στο α εμπίπτει ούτε στο β. Αποτέλεσμα να έχεις μία πόλη υποβαθμισμένη per se όπου η πολεοδομία της αποτελεί σημαντικό παράγοντα στα επίπεδα ατμοσφαιρικής και θερμικής μόλυνσης.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
θα;;;;;
4 Lagos Nigeria 13,400,000 738 18,150
5 Shenzhen China 8,000,000 466 17,150
6 Seoul/Incheon South Korea 17,500,000 1,049 16,700
7 Taipei Taiwan 5,700,000 376 15,200
8 Chennai India 5,950,000 414 14,350
9 Bogota Colombia 7,000,000 518 13,500
10 Shanghai China 10,000,000 746 13,400
11 Lima Peru 7,000,000 596 11,750
12 Beijing China 8,614,000 748 11,500
13 Delhi India 14,300,000 1,295 11,050
14 Kinshasa Congo 5,000,000 469 10,650
15 Manila Philippines 14,750,000 1,399 10,550
16 Tehran Iran 7,250,000 686 10,550
17 Jakarta Indonesia 14,250,000 1,360 10,500
18 Tianjin China 4,750,000 453 10,500
19 Bangalore India 5,400,000 534 10,100
20 Ho Chi Minh City Vietnam 4,900,000 518 9,450
21 Cairo Egypt 12,200,000 1,295 9,400Και μετά έλα να συζητήσουμε περί μαλακιών και άλλων τινών.
για την αθηνα με προλαβαν, φυσικα προτιμουν να ζουν σητν αραιοκατημενη κυψελη, αντι του δελχι.
φυσικα και δεν απαντησες σε τιποτα, η ακομα και σε αυτο νομιζεις οτι απαντησες. αν προσεξες, εγραψα για χωρες, οπως πχ ολλανδια η βελγιο, με ιδιο πληθυσμο με την ελλαδα σε πολυ μικροτερη εκταση. πυκνοτητα πληθυσμου του πακισταν εχεις πχ; της αιγυπτου;
επισης εχω τρελλαθει να βλεπω κολομβιανους, ινδονησιους, περουβιανους και κινεζους στην αθηνα. μαλλον δεν μας προτιμουν σαν χωρα για μεταναστευση.
οι φανατικοι ισλαμιστες απο ποιες χωρες ειπαμε οτι ερχονται;
για το που βρηκαν τα λεφτα εχεις απαντηση; εκτος κι αν τους εδωσε το γιωργακη
και μιας και υποστηριζεις το ασυλο και την καταληψη στη νομικη, δεν θα ειχες κανενα προβλημα τιποτα ακδροδεξια φυντανια να κανουν κι αυτοι μια καταληψουλα με αιτημα την απελαση ολων των φανατικων ισλαμιστων, δικαιωμα τους δεν ειναι; το ασυλο ισχυει για ολους. (η αν ηταν εκαναν τιποτα οπαδοι του ανθιμου καταληψη και προσευχονταν μεσα...)
(τοτε θα ειχαμε κραυγες απο τις συνιστωσες των 37 μοιρων που τεμνονται στο απειρο μηπως και βρουν σημειο επαφης)
και τελος, ο τσυριζα γιατι δεν τους φιλοξενει στα γραφεια του; τι προβλημα εχει;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@eddie
Μάιστα.Εγώ τα βλέπω λάθος, και 'εσείς' που νομίζετε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας οι ροή μεταναστών απλώς θα πάψει να υπάρχει τα βλέπετε σωστά.
ΟΚ.Live your myth in greece, που λέτε κι 'εσείς'.
εσυ τον ζεις ηδη, καμια επαφη
ε ναι μωρέ.
ΤΙ επαφή με το πρόβλημα της μετανάστευσης μπορεί να έχει η ύπαρξη ενός υπερμεγέθους διογκούμενου εξαθλιωμένου τρίτου κόσμου και ενός αραιοκατοικημένου υπερανεπτυγμένου πρώτου κόσμου... μαλακίες θα λέμε τώραθα;;;;;
δεν ειναι προβλημα μεταναστευσης, αλλα λαθρο-παρανομης μεταναστευσης που εντεχνως ξεχνας
**
μπορεις να μου λυσεις και την απορια, που βρισκουν ολοι αυτοι οι κατατρεγμενοι κι εξαθλιωμενοι τα 1000αδες ευρω που -λενε- οτι χρειαζονται για να ρθουν;
**
το χω απορια, αν μπορεις να βοηθησεις καλωςέχει τύχει ποτέ να μιλήσεις με κάποιον απ αυτούς που έδωσαν αυτά τα λεφτά για να ερθουν εδώ?
ειλικρινης απορία
οχι κι ουτε προκειται κι ουτε εχω καμια ορεξη να μιλαω με παρανομους μεταναστες που τυχαινει να ειναι φανατικοι θρησκοληπτοι και αρεσκονται στην καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων.
εσυ που (αν) εχεις μιλησει θα μου λυσεις την απορια; δυστυχως ο συντροφος σου κατα την παγια τακτικη αποπροσανατολισε τη συζητηση
(οχι οτι περιμενω απο εσενα) -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
φυσικα και δεν απαντησες σε τιποτα, η ακομα και σε αυτο νομιζεις οτι απαντησες. αν προσεξες, εγραψα για χωρες, οπως πχ ολλανδια η βελγιο, με ιδιο πληθυσμο με την ελλαδα σε πολυ μικροτερη εκταση. πυκνοτητα πληθυσμου του πακισταν εχεις πχ; της αιγυπτου;
κοίτα να δεις, κάπου έγραψα και για την κρίσιμη κλίμακα της φάσης. Σύγκρινε μου εσύ χώρες που έχουν ερήμους και ζούγκλες στο μέγεθος χωρών και πίστευε ότι βγαίνει έτσι πιο χρήσιμο συμπέρασμα.
Έτσι μια που σου αρέσουν αυτού του τύπου οι ερωτήσεις, εσύ έχεις επισκεφτεί καμία από αυτές τις χώρες και τις πόλεις που παρέθεσα;
Η σύγκριση που κάνεις είναι άκυρη από μόνη της. Χρησιμοποιείς μία μετρική που πρακτικά δεν παρουσιάζει καμία, κατά τη γνώμη μου, προφανή συσχέτιση με το επίπεδο ζωής.
Επισκέψου αυτές τις πόλεις, και θα καταλάβεις την προφάνεια του συσχετισμού.
Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι θα έπρεπε να βάλουμε μέσα και το εισόδημα μαζί με την πυκνότητα και τον πληθυσμό, να γίνει πραγματικό πάρτυ ανισοκατανομήςΑκόμα κι έτσι όμως, λες ότι δεν έχει καμία ε; Τα ονόματα των πόλεων τα διάβασες;
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται να αντιστοιχούν (αντιστρόφως) σε επίπεδο διαβίωσης μάζας πληθυσμού.Θες να το πεις πυκνότητα εξαθλίωσης; Και σε ξαναρωτάω, τα ονόματα των πόλεων τα διάβασες;
Τώρα για να καταλάβω. Συζητάμε στα σοβαρά κατά πόσον υφίσταται ζήτημα υπερπληθυσμού του τρίτου κόσμου και -κατ' αναλογία- 'υποπληθυσμού' του 'πρώτου';
Γιατί σε αυτό μου απαντάτε ότι κάνω λάθος.Να βγάλουμε τελικά ότι ο 'πρώτος' κόσμος έχει πρόβλημα υπερπληθυσμού και καταπιέζεται από τον τρίτο.
Τέλος πάντων, αν στ' αλήθεια στο μυαλό σας είναι υπό συζήτηση κατά πόσον το πρόβλημα της (λαθρο)μετανάστευσης προκύπτει από το γεγονός ότι κάπου υπάρχουν τεράστιες εξαθλιωμένες μάζες και κάπου αλλού μικρές και 'πλούσιες', τότε στην καλύτερη περίπτωση τρολάρετε ασύστολα, στη χειρότερη έχει χαθεί η παραμικρή επαφή.
-
ήμαρτον παναγία μου, θα φτάσουμε να συζητάμε τα αυτονόητα
καλά, κάθεστε και συζητάτε σοβαρά για το πού υπάρχει υπερπληθυσμός, ανεχεια κλπ
συγκρίνετε μανίλα με αθήνα?
-
Εγω λεω οι αριστεροι θρησκοληπτοι εεε εννοω μεταναστες θρησκοληπτοι (ΠΟΣΟ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ) χωρις πολιτισμο (το ειπανε και στη Σπιθα..Ποια?Του Μικη ντε) να πανε και να κανουνε μια ισοκατανομη πληθυσμου στις χωρες τους..Σε ζουγκλες,ερημους δεν εχει σημασια..(Και το Μπαχρειν το κανε γιατι οχι αυτοι )
Απλα πρεπει να βαλουμε κατι καλα στο κεφαλι μας.Μεταναστευτικες ροες με τις υαπρχουσες οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικες συνθηκες υπαρχουν και θα υπαρχουν και ΔΕΝ μπορουν να απαγορευτουν.
Η λυση απο κει και περα.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Απλα πρεπει να βαλουμε κατι καλα στο κεφαλι μας.Μεταναστευτικες ροες με τις υαπρχουσες οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικες συνθηκες υπαρχουν και θα υπαρχουν και ΔΕΝ μπορουν να απαγορευτουν.Η λυση απο κει και περα.
Εδώ όπως βλέπεις έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα.
Ο ΔΥΤΙΚΟΣ κόσμος είναι που έχει το πρόβλημα υπερπληθυσμού και κακοπέρασης.
Για να κρατάνε άνετες τις χώρες τους στην Ινδία, το Πακιστάν, την Α.Ασία κλπ δεν μας αφήνουν να φύγουμε από τη Δύση και αργοπεθαίνουμεΛευτεριά στη Δύση
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;