-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Πάσο για τα Εξάρχεια (αν και δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό να μη μπορείς να περάσεις από μια μεγάλη κεντρική συνοικία αν είσαι 'μπάτσος' ή αν φοράς μπλουζάκι f**k 17Ν ).
Η απαίτηση, κατά τ΄ άλλα, να μην ενοχλούν τους πρεζόνιους και τους 'λιμοκτονούντες' αραπάκους με τα κινητά και το 'εμπόρευμα' στις άλλες περιοχές οι φασίστες ιθαγενείς είναι 100% υποκριτική και ελεεινή από άτομα που ζουν καλοβολεμένα και ήσυχα αλλού.κανενας δεν απαιτει κατι απ΄οσο ξερω αλλα για να καταλαβω αν εσυ εμενες Αγ.Παντελεημονα και ηταν 5-6 πρεζακια ή 10 αραπακια στην πλατεια και ερχοταν επιδρομη η χρυση αυγη
α)θα το εβλεπες μεσα απο την αφαιρετικη ματια ενος ανθρωπολογου?
β) ευκαιρια να δειρουμε κι εμεις
γ)κλεινομαι στο σαλονι βαζω πιο δυνατα τη τηλεοραση
δ)καλω την αστυνομια
ε)κατεβαινω για πρωτες βοηθειες στους σαπισμενους στο ξυλο μεταναστες.
Σε μια τετοια κατασταση μαλλον ο εχων λιγο νιονιο λειτουργει με κατανοηση και αλληλεγγυη,εκτος κι αν νοικιαζει το δυαρι του σε 20 μεταναστες 50-60ευρουδακια το κεφαλι, τωρα που οι καιροι ειναι δυσκολοιΕτσι κι αλλιως το κεντρο της Αθηνας ειναι ιδιοτυπο σε παγκοσμιο επιπεδο(δεν εχει και νοημα να το πολυκουραζουμε),αλλα η λογικη λεει οτι η κατασταση με τα δεσμευμενα ακινητα απο τραπεζες και εκκλησια στην ομονοια και η επενδυτικη νηνεμια των τελευταιων ετων δειχνει χοντρα χοντρα οτι καποιοι περιμενουν κατι(και αφου περιμενουν ας κανουν και κατι να μειωσουν ακομα περισσοτερο την αξια της γης να γινεται πιο ευκολα σπεκουλα ναουμε), και αυτο δεν ειναι αλλο απο την δευρυνση της γαιοπροσοδου, απο κρατικες επεμβασεις επενδυσεις, οταν η εθνικη τραπεζα κρινει ευφορη την περιοδο για real estate business και βγαλει τα ακινητα της στη φορα τοτε απο το βοτανικο μεχρι την αλεξανδρας θα γινει της πουτανας...μια και λεμε για πουτανες η περιοχη του κεντρου που ειναι εξαιρετικο μελλοντικο φιλετο ειναι γυρω απο το σταθμο λαρισης(ειναι και επικαιρο με τον ΟΣΕ,η μπιζνα ειναι για τουτο το ακινητο 1000%) και ανατολικα, μεχρι πατησιων-μαρνης.Αλλωστε το ποιο ομορφο κτιριο των Αθηνων ,το ξενοδοχειο Ακροπολ περιμενει κ αυτο το νεο επενδυτικο boom(τυχαιο δεν νομιζω κλπ),να τελειωνει ρε παιδι μου και ο καπιταλιστικος λοξυγγας της τελευταιας τριετιας.
Btw τα εξαρχια δεν ειναι ασχημα, ποσο μαλλον σε συγκριση με τη Γλυφαδα, πλακα πλακα στην γλυφαδα ποσα βιβλιοπωλεια εχει,ποτε βγαινουν οι κυριακατικες εφημεριδες εκει, που πας για ποτακι με καλη μουσικη, οχι για να μιλησουμε για ποιοτητα ζωης οχι φρου φρου, του του, ετσι ?
1 διαφωνία και 1 συμφωνία.
Γιατί χρησιμοποιείς τη Χρυσή Αυγή για το πρόβλημα των διαφόρων περιοχών σαν τη Μενάνδρου/Ευριπίδου, τον Άγ. Παντελεήμονα κλπ;
Αυτόματα υπονοείς ότι όσοι ζουν ή έχουν τις επιχειρήσεις τους εκεί και ασφυκτιούν ή καταστρέφονται οικονομικά, άρα αντιδρούν, τα κάνουν πλακάκια με ακροδεξιούς.
Δεν είναι σωστό, είναι σαν να τους λες 'σκάστε, γιατί έτσι έχουν τα πράγματα, σε εσάς έλαχε, να το υποστείτε'.
Γιατί να μη μπορεί να κυκλοφορήσει γυναίκα ή παιδί έξω από το σπίτι του; Γιατί να σκοντάφτεις σε ναρκομανείς με τη σύριγγα στο χέρι όποτε βγαίνεις στο πλατύσκαλό σου; Ποιος θα το ανεχόταν αυτό;
ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΣΥ;
Και γιατί είναι ιδιαίτερη η Αθήνα σε σχέση με πόλεις σαν τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, τη Λισαβόνα; Λόγω της Ακρόπολης;Το άλλο, περί ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, το έχω γράψει παλιότερα. Δεν είναι καν ελληνική πατέντα μάλιστα.
Τι κάνουμε για να αποκτήσουμε μπιρ παρά κεντρικά φιλέτα; Τους στέλνουμε εγκληματίες, clochards, χημικά απόβλητα κι όταν ξεκουμπιστούν, αγοράζουμε ολόκληρα τετράγωνα και τα κάνουμε 'Βουκουρεστίου' ή Mall.
Αντί οι προοδευτικοί άνθρωποι να το συνειδητοποιήσουν αυτό το προμελετημένο έγκλημα κατά πολιτών, κατά κανόνα αδύναμων, το υποδαυλίζουν και το στηρίζουν, λειτουργώντας ακούσια ως στρατός στήριξης όσων μετέρχονται τέτοιες πρακτικές. -
Προσπαθούν και στην μικρή μας επαρχιακή πόλη να το κάνουν αυτο... Απλά εδώ δεν τους πολύ βγαίνει εξ αιτίας των φοιτητών και τις παλιάς αστικής τάξης του κέντρου(παππούδες και γιαγιάδες πλέον) οι οποίοι όμως μας 'αφήνουν' σιγά σιγά. Νομίζω επίσης ότι ανασταλτικά δρα και το ότι είναι μικρό το κέντρο τις πόλης με αποτέλεσμα να μην ειναι δυνατόν να κάνουν γκέτο στυλ πλατείας θεάτρου και Μενάνδρου στη Θεσσαλονίκη και σε 200 μέτρα να βρίσκονται τα σπίτια της παλιάς παραλίας με αξίες πολλές φορές πάνω από 10.000/τμ. Προς το παρόν δεν τους βγαίνει δεν ξέρω όμως που μπορούν να φτάσουν ...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί χρησιμοποιείς τη Χρυσή Αυγή για το πρόβλημα των διαφόρων περιοχών σαν τη Μενάνδρου/Ευριπίδου, τον Άγ. Παντελεήμονα κλπ;
Αυτόματα υπονοείς ότι όσοι ζουν ή έχουν τις επιχειρήσεις τους εκεί και ασφυκτιούν ή καταστρέφονται οικονομικά, άρα αντιδρούν, τα κάνουν πλακάκια με ακροδεξιούς.
Δεν είναι σωστό, είναι σαν να τους λες 'σκάστε, γιατί έτσι έχουν τα πράγματα, σε εσάς έλαχε, να το υποστείτε'.
Γιατί να μη μπορεί να κυκλοφορήσει γυναίκα ή παιδί έξω από το σπίτι του; Γιατί να σκοντάφτεις σε ναρκομανείς με τη σύριγγα στο χέρι όποτε βγαίνεις στο πλατύσκαλό σου; Ποιος θα το ανεχόταν αυτό;
ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΣΥ;
Και γιατί είναι ιδιαίτερη η Αθήνα σε σχέση με πόλεις σαν τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, τη Λισαβόνα; Λόγω της Ακρόπολης;Χρησιμοποιησα την Χρυση Αυγη γιατι αυτη ειναι η αντιπροσωπευση μιας κοινωνικης ομαδας που βλεπει θετικα την δυναμικη επεμβαση σε αλλοδαπους πληθυσμους, αυτο ειναι ξεκαθαρο. Αν πιστευεις σε μια τετοια δραση τοτε πιθανα οποια αλλη σταση απεναντι στο προβλημα ειναι παθητικη του τυπου 'σκαστε και κολυμπα' οπως περιγραφεις, εδω λοιπον διαφωνω καθετα, οχι μονο οι επιδρομες αυτες ειναι γελοιες αλλα υποκινουν και την δραστικη γκετοποιηση του χωρου. Οι μεταναστες αλλωστε δεν πηγαν στο κεντρο για τι γουσταραν τα νεοκλασικα ή θελαν να το παιξουν μπουρζουαδες, βρηκαν ενα κεντρο παρηκμασμενο απο τα τελη του 60, υπηρχε λοιπον μια κοινωνικη υποδομη που τους αναγκασε στην γκετοποιημενη λειτουργια αυτων κα ιτην εγκατασταση στο κεντρο, με αλλα λογια βρηκαν μια** αστικη τρυπα** και φωλιασαν, φτηνα ενοικια εγκαταλελλημενα κτιρια προσβασιμοτητα ,ζητηση απο φτηνα εργατικα χερια απο τις βιοτεχνιες και το παραεμποριο.Ειχε λοιπον ηδη μετατοπιστει το κεντρο βαρους της αστικης ταξης δεν το μετατοπισαν αυτοι. Οι γηγενεις λοιπον που εμειναν στο κεντρο και καλουνται να ζησησουν με τους βαρβαρους εγκαταλειφθηκαν εκει ή λουφαξαν στην ιδια αστικη τρυπα με τους ατυχους μεταναστες.
Αν λοιπον εγω ειμαι ενας αστος που ζω στην γλυφαδα ή στην κηφισια και κοροιδευω τους κατοικους του κεντρου δεν ειμαι καλυτερος απο τους φασιστες αφου ειμαι η αιτια της καταστροφης του downtown.Απο την αλλη δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η ιδια η κατασκευη της βιομηχανικης και κατ επεκταση της μεταβιομηχανικης πολης στηριζεται στην εκμεταλλευση μεσο υπερσυγκεντρωσης της εργατικης ταξης δλδ ειναι ενας μηχανισμος εξαθλιωσης ,o Ντικενς αφηγειται καταπληκτικα την βρωμια των μεγαλουπολεων.
Δεν ειναι κατι καινουργιο αλλα στην περιπτωση της Αθηνας ειναι διαφορετικο γιατι το αστικο κενο-τρυπα ειναι στο κεντρο (για πολλους λογους) ισως μοιαζει λιγο με την υποβαθμιση των αστικων κεντρων την εποχη του 70(New York) αλλα σε εμας εχει αλλα χαρακτηριστικα και διαστασεις.
Αν λοιπον βαλουμε τα πραγματα σε μια ορθολογικη βαση και οχι σε μια ψευδο-ορθολογικη (δλδ καπιταλιστικη) το προβλημα** δεν ειναι ο μεταναστης αλλα η αναγκαστικη συνυπαρξη του ντοπιου προλεταριου με τον εξουθενομενο αλοδαπο προλεταριο σε μια χεσα τοπο. **
Η λυση του φαστιστα και η σιωπη του καπιταλιστη λεει
α)ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ(ποιο φτηνη λυση απ οτο να φτιακουμε υποδομες και για τους δυο, ή ακομα και για τους ντοπιους μονο)
β)ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ, ε τοτε εξαθλιωστε τους για να σκοτωνονται μεταξυ τους κα ιεμεις να αρπαξουμε και τα φιλετα οταν θελησουμε να ρηξουμε φραγκα στην περιοχη.
Επομενως γιατι φωναζετε για τους αναρχικους και τους μεταναστες και δεν φωναζετε για τους μπατσους και τους κρατικους μηχανισμους που στηριζουν την εμετικη αυτη κατασταση.Μηπως γιατι ως καλοι μεσοαστοι εχουμ μικρο-συμφεροντα υπερ της αεναης σχεσης εκμεταλλευσης και μονο οταν μας βρωμισει ο καδος σκουπιδιων γιατι εμεινε ανοιχτος απο καποιν φουκαρα που ετρωγεαυτα που πεταξαμε εχθες βριζουμε που δεν μας αφηνουν σην νιρβανα μας? Ελεος δλδ, και για να μην ξαναγραφουμε τα ιδια και τα ιδια, με δεδομενο το υπαρχον context δεν υπαρχουν πολλες λυσεις σε τετοια θεματα διαλεχτε
α) βιαιη γκετοποιηση,στυλ Ντουμπαϊ (πραγματικη οχι ντεμεκ)
β)υποβαθμισμενα προαστεια σε στυλ παρισι, κεντρο τοσο ακριβο που γινεται απο ζωολογικος κηπος μουσειο βλεπε παλι παρισι.
γ)μακελειο,σαπουνι,αστυνομοκρατια κλπ. με μονη διαφορα εδω θελει πρωτοβουλιες σε μεταδημοκρατικα καθεστωτα οπως πουτιν ή μπερλουσκονι.
δ) τιποτα απο τα παραπανω και τετοιες μλκιες δεν παιζει, εδω εχουμε dialectical materialism οχι φλωριεςδιαλεξτε κυριοι να δουμε τις επιλογες κοινωνικης δικαιοσυνης στον πολιτισμενο κοσμο τρομαρα μας...
btw @ jblaster η θεσσαλονικη δεν εχει τα ιδια προβληματα αλλα εχει πολυ μεγαλυτερο αστικο ιστορικο φορτιο στα βαλκανια απο την Αθηνα, δεν ειναι σε καμια περιπτωση επαρχιακη πολη, πολυ μεγαλυτερη ιστορια αστικοτητας απο την Αθηνα που μαλλον ειναι ενα υπερτροφικο χωριο.Αυτο που την κατεστρεψε εκτος απο την φωτια ηταν η ενταξη της σε ενα εθνικοκεντρικο μηχανισμο και η βαθμιαια ελληνοποιηση της.
-
Αν αλλαξουν και τους συντελεστες θα γινει το παρτυ της αρκουδας... -
β)ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ, ε τοτε εξαθλιωστε τους για να σκοτωνονται μεταξυ τους κα ιεμεις να αρπαξουμε και τα φιλετα οταν θελησουμε να ρηξουμε φραγκα στην περιοχη.
διακρινω επιρροες tupac ma nigga?
-
κανενας 'αστος' απο τη γλυφαδα δεν κοροιδεψε τους κατοικους του κεντρου για τη κατασταση τους, το αντιθετο
το μονο που ειπα ειναι οι 'βολεμενοι' να μην ξεχναμε πώς ζουν καποιοι αλλοι λιγοτερο τυχεροι και να μη το παιζουμε προοδευτικοι εκ του ασφαλουςεπισης κανεις δεν ειπε οτι το κρατος και οι αστυνομια ειναι αμοιροι ευθυνων (αν και η αστυνομια πολλες φορες δε μπορει να κανει και κατι ουσιαστικο απο τη στιγμη που η πολιτεια τον παιζει , παρολα αυτα και αυτα τα νουμερα μονο για να κοβουν κλησεις ειναι καλοι )
περα απο το ποιοι ειναι οι λογοι τα αιτια και τι ελεγε ο μαρξ , εχουμε μπροστα μας ενα προβλημα στο οποιο πρεπει να δοθει λυση και να καθομαστε να κανουμε αναλυσεις δεν εχει καμια απολυτως σημασια
το αν ενας πολιτης δεν ενδιαφερεται για τους μεταναστες και το καλυτερο αυριο που αναζητουν , δεν τον κανει χρυσαυγιτη και φασιστα
εσυ για παραδειγμα απο οτι καταλαβα δηλωνεις αναρχικος και αν πραγματικα πιστευεις σε καποια πραγματα, το τελευταιο που νομιζω οτι θα θες ειναι να σε εξισωνουν με τους μπαχαλακηδες
το ιδιο ισχυει και για εναν ελληνα που δε γουσταρει να βλεπει γκετο στη πολη του
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
διακρινω επιρροες tupac ma nigga ?
4
δεν εισαι μαυρος και αν ο οποιος τουπακ που τοσο αγαπας σε εβλεπε μπροστα του το καλυτερο που θα σου εκανε ειναι να σε ληστεψει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και αν ο οποιος τουπακ που τοσο αγαπας
δεν τιθεται θεμα αγαπης, αλλα μου αρεσε οτι στη φιλοσοφια του επαιζε περισσοτερο το ζητημα ως class struggle και οχι ως race struggle. το 'ma nigga' ηταν προφανως για πλακα.
-
πλακα σου κανω μωρε που καθεσαι και μου εξηγεις
απλα ποτε δε μπορεσα να καταλαβω τι βρισκει ενας λευκος σε αυτη τη μουσικη
-
o gto για μια ακόμα φορά ζωγραφίζει
-
πλακα σου κανω μωρε που καθεσαι και μου εξηγειςαπλα ποτε δε μπορεσα να καταλαβω τι βρισκει ενας λευκος σε αυτη τη μουσικη
τι να σου πω, εγω ακουω τα παντα...
απο την αλλη, υπονοεις για δευτερο συνεχομενο ποστ οτι οι ελληνες ειμαστε λευκοι
για ρωτα την αποψη κανενος δυτικοευρωπαιου ή βορειου, sand niggers μας ανεβαζουν, sand niggers μας κατεβαζουν
-
πλακα σου κανω μωρε που καθεσαι και μου εξηγειςαπλα ποτε δε μπορεσα να καταλαβω τι βρισκει ενας λευκος σε αυτη τη μουσικη
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκεί έχει πλουμιστά πτηνά περισσότερο, παγώνια, παπαγάλους, τέτοια - όπως και στο Κολωνάκι, όμως με μικρότερη ποικιλία. Με λίγο καναβούρι καθάρισες. Δεν κινδυνεύεις να χάσεις κανα δυο κοψίδια (από πάνω σου).
Γενικά είναι καλό να είσαι ζωόφιλος, σου λένε όλοι μπράβο. -
btw @ jblaster η θεσσαλονικη δεν εχει τα ιδια προβληματα αλλα εχει πολυ μεγαλυτερο αστικο ιστορικο φορτιο στα βαλκανια απο την Αθηνα, δεν ειναι σε καμια περιπτωση επαρχιακη πολη, πολυ μεγαλυτερη ιστορια αστικοτητας απο την Αθηνα που μαλλον ειναι ενα υπερτροφικο χωριο.**Αυτο που την κατεστρεψε εκτος απο την φωτια **:lol: ηταν η ενταξη της σε ενα εθνικοκεντρικο μηχανισμο και η βαθμιαια ελληνοποιηση της.
Tα συχαρίκια μου για το κείμενο
Να συμπληρώσω αν θες πως μεγαλύτερη καταστροφή από τη φωτιά έκανε η κατάληψη της πόλης το 1912
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
απο την αλλη, υπονοεις για δευτερο συνεχομενο ποστ οτι οι ελληνες ειμαστε λευκοι
για ρωτα την αποψη κανενος δυτικοευρωπαιου ή βορειου, sand niggers μας ανεβαζουν, sand niggers μας κατεβαζουν
Γιατί τι είμαστε οι νεοέλληνες, αν επιτρέπεται; Και επίσης γιατί πρέπει ότι άποψη κυκλοφορεί για εμάς στην Δ.Ευρώπη να της δίνουμε την όποια σημασία;
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Γιατί τι είμαστε οι νεοέλληνες, αν επιτρέπεται; Και επίσης γιατί πρέπει ότι άποψη κυκλοφορεί για εμάς στην Δ.Ευρώπη να της δίνουμε την όποια σημασία;
Για την άποψη των δυτικοευρωπαίων συμφωνώ πως πρέπει να τη συνδέουμε με Κάιρο, όταν κάνουμε ως λαός τη δική μας σοβαρή αυτοκριτική και κατανοήσουμε πως ως νεοέλληνες, είμαστε πολλών καρυδιών (δέντρα), καρύδια (καρποί).
Τώρα αν κάποιοι (μάλλον πολλοί), συνεχίζουν να φαντασιώνονται ανώτερα DNA και απ'ευθείας συνδέσεις με μεγαλέκους, Σώκρατες και σία, οφείλουμε να τους συνδέουμε και αυτούς με την πρωτεύουσα της συμπαθούς Αιγύπτου -
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
τι σε νοιαζει τι ειμαστε; εισαι ρατσιστης;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
τι σε νοιαζει τι ειμαστε; εισαι ρατσιστης;
Αυτό που μου κάνει κάνει εντύπωση είναι η δεχτηκότητα με την οποία κάποιος πρέπει να ακούει αυτά τα αποκυήματα. Και στην Δ.Ευρώπη μπουρδολογήματα, κυκλοφορούν με το κιλό. Επίσης δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ρατσιστής για να αναρωτιέται για αυτές τις σαχλαμάρες. Όσο γραφική είναι η περίπτωση του κάθε Λιακόπουλου περί Ελ και ΟΛ και δεν ξέρω τι άλλο, το ίδιο γελοίες είναι αρκετές απο τις θεωρίες για το τι είμαστε, απο λογιών λογιών επιστήμονες στο εξωτερικό.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Αυτό που μου κάνει κάνει εντύπωση είναι η δεχτηκότητα με την οποία κάποιος πρέπει να ακούει αυτά τα αποκυήματα
εισαι θυμωμενος, αδερφε;
δε με ενδιαφερει αν ειμαι αραβας ή πακιστανος ή εβραιος ή τουρκος στην καταγωγη οποτε αφηνω να ασχολουνται αυτοι που τους ενδιαφερει το θεμα -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αυτό που μου κάνει κάνει εντύπωση είναι η δεχτηκότητα με την οποία κάποιος πρέπει να ακούει αυτά τα αποκυήματα
εισαι θυμωμενος, αδερφε;
δε με ενδιαφερει αν ειμαι αραβας ή πακιστανος ή εβραιος ή τουρκος στην καταγωγη οποτε αφηνω να ασχολουνται αυτοι που τους ενδιαφερει το θεμαΑν θεωρείς την αντίθεση στον πιθικισμό που έχουμε ως κοινωνία σε οτιδήπωτε πλασάρεται απο έξω, ως θυμό, σεβαστή η άποψη σου, απλά δεν συμφωνώ.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;