-
εδω που τα λεμε ποιος χεστηκε τι λενε οι δυτικοευρωπαιοι..
κι αυτοι ξενοι ειναι -
Αυστραλός πρωθυπουργός προς μετανάστες: 'Αν δεν σας αρέσουν οι τρόποι μας, φύγετε'
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς. Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών.Τα λόγια του ήταν:
'Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όταν όμως αρχίζετε, μόλις χορτάσετε, να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!'
Δεν πιστεύω να νόμισε κανείς οτι τα είπε αυτά ο χέστης μας η καποιος αλλος ¨καταλληλότερος¨ δοσίλογος....ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν πιστεύω να νόμισε κανείς οτι τα είπε αυτά ο χέστης μας η καποιος αλλος ¨καταλληλότερος¨ δοσίλογος....ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ
Ετσι , να ξερουμε τι διαβάζουμε , ποιοι και που τα λένε.Στην Αυστραλία , μια χώρα με σύγχρονη ιστορία 2 αιώνων (βεβαια εξαφανισαν και αυτοί τους Αβορίγινες....).
Φαντάσου τωρα να εκστομίζονταν αυτά απο τα χείλη Ελληνα Πρωθυπουργού....
Της Πόπης θα γίνονταν εδω.
Η οποία Πόπη βέβαια βρίσκεται σε μια γενικότερη αφασία. -
και τι θελετε τωρα ρε μαγκες,να βγει ο πρωθυπουργος και να διωξει τους μουσουλμανους απο την χωρα;
ειμαστε σοβαροι η απλως συζηταμε για την πλακα μας;
-
Ο πρωθυπουργός έχει ελληνικό διαβατήριο, ή θα φύγει μαζί με τους μετανάστες;
-
επειδή μου είχε έρθει με μέηλ αυτό το κείμενο, δεν έχει ειπωθεί ποτέ απ τον πρωθυπουργό της αυστραλίας (όχι ότι δεν θα το ήθελε βέβαια )
Μιλάνε και οι Αυστραλοί για πολιτισμό
σεβάστηκαν ιδιαίτερα τους ντόπιους όταν κουβαλήθηκε όλη η πλέμπα της ευρώπης εκεί
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
επειδή μου είχε έρθει με μέηλ αυτό το κείμενο, δεν έχει ειπωθεί ποτέ απ τον πρωθυπουργό της αυστραλίας (όχι ότι δεν θα το ήθελε βέβαια )Μιλάνε και οι Αυστραλοί για πολιτισμό
σεβάστηκαν ιδιαίτερα τους ντόπιους όταν κουβαλήθηκε όλη η πλέμπα της ευρώπης εκεί
O οποιος πρωθυπουργος last year.Τωρα ειναι κυρια http://news.in.gr/world/article/?aid=1231049853 κυριολεκτικα
-
Καλά τα λέει όποιος και αν τα λέει. Όταν πας σε μία χώρα σέβεσαι τους κανόνες της. Επιλογή σου είναι άλλωστε να πας δεν σε πήγαν με το ζόρι. Αν δεν σου αρέσει απλά φεύγεις. Δεν θα αλλάξεις το τρόπο ζωής των ανθρώπων που σε φιλοξενούν. Σεβασμός της κουλτούρας και των συνηθειών μιας κοινωνίας και κατ'επέκταση της χώρας.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν θα αλλάξεις το τρόπο ζωής των ανθρώπων που σε φιλοξενούν. Σεβασμός της κουλτούρας και των συνηθειών μιας κοινωνίας και κατ'επέκταση της χώρας.Μάλλον τους βλέπω τότε να τους δίνουν οι αβορίγινες τα παπουτσάκια στο χέρι
Για τους κυβερνώντες ισχύουν τα ίδια;
-
Ισχύουν για όλους αυτά. Απτό παράδειγμα: Λόγω κρίσης ή επειδή έτσι μου αρέσει αποφασίζω να φύγω από τη χώρα και να πάω να εγκατασταθώ είτε στη Γερμανία είτε σε Αμερική εφόσον τηρώ τις προϋποθέσεις του νόμου. Σαν άτομο οφείλω να προσαρμοστώ στις επικρατούσες συνθήκες και αντιλήψεις της περιοχής γιατί έτσι το βλέπω. Σέβομαι αυτό που έχετε χτίσει και προσπαθώ να ενταχθώ στις δομές σας.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ισχύουν για όλους αυτά. Απτό παράδειγμα: Λόγω κρίσης ή επειδή έτσι μου αρέσει αποφασίζω να φύγω από τη χώρα και να πάω να εγκατασταθώ είτε στη Γερμανία είτε σε Αμερική εφόσον τηρώ τις προϋποθέσεις του νόμου. Σαν άτομο οφείλω να προσαρμοστώ στις επικρατούσες συνθήκες και αντιλήψεις της περιοχής γιατί έτσι το βλέπω. Σέβομαι αυτό που έχετε χτίσει και προσπαθώ να ενταχθώ στις δομές σας.Ερώτηση: Δεν θα ήθελες πχ οι Γερμανοί να σέβονται τα ήθη / έθιμά σου; Αν πχ σου λέγανε 'ουστ από 'δω επειδή είσαι Ορθόδοξος, Έλληνας, άθεος (ότι θες) κι εμείς εδώ είμαστε Αρείοι προτεστάντες';;; Πολύ καλό, ε;;;
Γιατί κάτι τέτοιες βλακείες γράφτηκαν παραπάνω, υποτίθεται από το στόμαο Αυστραλού πρωθυπουργού (όσο το είπε αυτό ο συγκεκριμένος, άλλο τόσο κι εγώ είμαι ο πρίγκηπας της Ουαλίας... )
-
Αν μπω στο σπίτι σου σέβομαι τις εκεί επικρατούσες συνθήκες. Η ξένη χώρα δεν είναι σπίτι μου. Από τη στιγμή που επιλέξω να χτυπήσω την πόρτα τους θα τους σεβαστώ. Απλό.
-
το κειμενο αναφερει επι παραδειγματι
Όταν όμως αρχίζετε, μόλις χορτάσετε, να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας [..], τον τρόπο ζωής μας...
Η απορια μου λοιπον ειναι η εξης:
Θεωρεις οτι ενας (αθεος, μουσουλμανος, βουδιστης) μεταναστης εχει το δικαιωμα να γκρινιαζει για το σταυρο πανω στη σημαια μας; Αφου συμφωνεις με το κειμενο, να υποθεσω οχι ; (δεν ξερω, ρωταω)
To ιδιο και για τους τροπους, τα εθιμα κοκ της πλειοψηφιας (ας δεχθουμε οτι ειναι) των κατοικων.Αν ειναι ετσι, να σε ρωτησω το εξης:
Εγω ως Ελληνας αθεος - αγνωστικιστης - βουδιστης - 12θεϊστης εχω το δικαιωμα να γκρινιαζω για το σταυρο πανω στη σημαια μας;
Ή για να το περιπλεξω ακομα περισσοτερο, καποιος Ελληνας μουσουλμανος το εχει αυτο το δικαιωμα;
Ή εχω το δικαιωμα να ασκω κριτικη στα εθιμα ή τις συνηθειες ή οτιδηποτε αλλο των Ελληνων;
Ή αν το κανω θα μου πεις κι εμενα 'αμα δε σου αρεσει, φυγε'; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ή για να το περιπλεξω ακομα περισσοτερο, **καποιος Ελληνας μουσουλμανος **το εχει αυτο το δικαιωμα;
;υπαρχουν ελληνες μουσουλμανοι και δεν το ηξερα;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Ή για να το περιπλεξω ακομα περισσοτερο, **καποιος Ελληνας μουσουλμανος **το εχει αυτο το δικαιωμα;
όχι έκανε λάθος ο σκάις, τούρκους μουσουλμάνους της θράκης εννοούσε
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αν ειναι ετσι, να σε ρωτησω το εξης:
Εγω ως Ελληνας αθεος - αγνωστικιστης - βουδιστης - 12θεϊστης εχω το δικαιωμα να γκρινιαζω για το σταυρο πανω στη σημαια μας;
και βεβαια εχεις δικαιωμα εσυ ως πολιτης αυτης της χωρας οι αλλοι ομως οχι
αυτη η χωρα στηθηκε πανω στις πλατες των προγονων μας , πολλοι απο τους οποιους υπεφεραν
δε μπορουν οι αλλοι να ερχονται απο τα βουνα του πακισταν εδω και να εχουν απαιτησεις επειδη εδω βρηκαν πιο φιλελευθερα τα πραγματα
αυτο ειναι θρασος
στο κατω κατω αμα δε τους αρεσει να φυγουν ελα ομως που τους αρεσει..
επισης σκεψου ποσο ελευθερος θα ησουν εσυ σε μια τετοια χωρα
πηγαινε στο πακισταν να πιεις τις μπυρες σου με τη γκομενα σου να δεις σε ποση ωρα θα εισαι νεκρος απο τους 'κακομοιρηδες' φανατικους μισογυνηδες -
Ο χρήστης skye έγραψε:
@Konτο κειμενο αναφερει επι παραδειγματι
Όταν όμως αρχίζετε, μόλις χορτάσετε, να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας [..], τον τρόπο ζωής μας...
Η απορια μου λοιπον ειναι η εξης:
Θεωρεις οτι ενας (αθεος, μουσουλμανος, βουδιστης) μεταναστης εχει το δικαιωμα να γκρινιαζει για το σταυρο πανω στη σημαια μας; Αφου συμφωνεις με το κειμενο, να υποθεσω οχι ; (δεν ξερω, ρωταω)
To ιδιο και για τους τροπους, τα εθιμα κοκ της πλειοψηφιας (ας δεχθουμε οτι ειναι) των κατοικων.Αν ειναι ετσι, να σε ρωτησω το εξης:
Ή για να το περιπλεξω ακομα περισσοτερο, καποιος Ελληνας μουσουλμανος το εχει αυτο το δικαιωμα;
Ή εχω το δικαιωμα να ασκω κριτικη στα εθιμα ή τις συνηθειες ή οτιδηποτε αλλο των Ελληνων;
Ή αν το κανω θα μου πεις κι εμενα 'αμα δε σου αρεσει, φυγε';Το τελευταίο διάστημα πάντα εύστοχος και κυρίως ψύχραιμος ο skye ( επανήλθε έπειτα από μία μαύρη περίοδο ανεξέλεγκτου trolling !!!)
Θα το θέσω όσο πιο απλά γίνεται... Σε μια παρέα φίλων (Έλληνες υπήκοοι) προκειμένου αυτή η συνένωση (Ελλάδα) να αποδώσει γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις ( θεωρούμε εξ αρχής την απόλυτη ταύτιση απόψεων, χαρακτήρων και λοιπών ιδιοτήτων σαν μία πολύ βαρετή και ενίοτε επικίνδυνη (βλέπε ολοκληρωτικά καθεστώτα) ουτοπία). Αν θέλεις να συμμετέχεις στην παρέα ενεργά και να μην αποτελείς τον κλασσικό σπασ@@ προσαρμόζεσαι ανάλογα διαφορετικά αποχωρείς ενώ μπορείς και να **διαλύσεις** την παρέα δημιουργώντας μία καινούρια !!!
-
Η λογική ότι μια κοινωνία πρέπει να κάτσει να κάνει ντε φάκτο υποχωρήσεις στις συνήθειες επίλυδων είναι λανθασμένη.
.
Κάθε λαός και γεγικά μια κοινωνία έχει το απόλυτο δικαίωμα να κάνει ότι θεωρεί χρήσιμο για τα συμφέροντα της. Επίσης το παραπάνω ισχύει αν κάποια κοινωνία θεωρεί ότι πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατεύσει αυτό που θεωρεί εθνική ταυτότητα: ήθη/έθιμα, γλώσα, παραδόσεις/γενικότερες αντιλήψεις, θρησκεία κλπ. Το αν βρέθει στο ενδεχόμενο να εντάξει επίλυδες ανθρώπους μέσα στον ζωτικό της χώρο είναι δικαίωμα της να το κάνει αλλά με τον τρόπο και τις προυποθέσεις που θέτει αυτή, όχι οι ξένοι.Επίπρόσθετα ας μην ξεχνούν κάποιοι ότι οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες μαστίζονται απο προβλήματα κοινωνικής και εθνικής συνοχής που για μια κοινωνία μπορεί να είναι βασικά ζητήματα.
Δεν χρειάζεται κάποιος να αναφέρει τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε Γαλλία, Μ Βρετανία, Γερμανία κλπ. Ούτε τα γκέτο και τον γενικότερη κατάσταση πως συμβιώνουν οι διάφορες κοινότητες μέσα στις ΗΠΑ.
Απλά μέσα απο τα παραδείγματα Ισπανίας και Βελγίου μπορεί κάποιος να παρατηρήσει τα αποτελέσματα όπου οι κάτοικοι στις δυό αυτές χώρες, προσδιορίζονται περισσότερο σαν Καταλανοί, Βάσκοι, Καστιγιάνοι, Ανδαλουσιανοί, Φλαμανδοί, Βαλόνοι παρά σαν Ισπανοί και σαν Βέλγοι. Και τα δυό κράτη έχουν βρεθεί στο παρελθόν μποστά στο ενδεχόμενο διασπασής τους.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγω ως Ελληνας αθεος - αγνωστικιστης - βουδιστης - 12θεϊστης εχω το δικαιωμα να γκρινιαζω για το σταυρο πανω στη σημαια μας; Nαι, έχεις το δικαίωμα να γκρινιάζεις όσο θες....Μέχρι εκει όμως...!! Απαίτηση να αλλάξει δεν μπορείς να έχεις!
Ή για να το περιπλεξω ακομα περισσοτερο, καποιος Ελληνας μουσουλμανος το εχει αυτο το δικαιωμα; Το ίδιο με παραπάνω...
Ή εχω το δικαιωμα να ασκω κριτικη στα εθιμα ή τις συνηθειες ή οτιδηποτε αλλο των Ελληνων; Επίσης....
Ή αν το κανω θα μου πεις κι εμενα 'αμα δε σου αρεσει, φυγε'; Αν επιχειρήσεις να αλλάξεις με οποιοδήποτε τρόπο όλα αυτά κι εφόσον αποτελείς μειοψηφία, ναι..! -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Ναι και μουσουλμάνοι και καθολικοί και προτεστάντες και 12θειστές και Βουδιστές και Ινδουιστές και άθεοι και και και....Τί σου κάνει εντύπωση..;;
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;