-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τι να πω ρε Κιουση(αληθεια πως σε λενε?) εφαγα και το κοροϊδεμα και Ελληνικη ταυτοτητα δε θα παρω!
γιατί ρε αγόρι μου και εσυ δεν πηγες να διακριθείς στην άρση βαρών την παλι την πυγμαχία στον ακοντισμό κλπ
μέχρι και προποτζίδικο θα σου ανοίγανε
Ναι αμ τι δε θα μου ανοιγανε?Αν και επαιζα μπασκετ.Ειχα μπει και στο κλιμακειο....Αλλα τα παρατησα βαρεθηκα....Τελοσπαντων δε ξερω τι λετε εγω θελω να γινω Ελληνας.Δεν νιωθω Αλβανος...Εδω θα ζησω....
-
-
στην Αγγλια που αναφερθηκε, για να παρεις υπηκοοτητα πρεπει -περα απο ορισμενο χρονικο διαστημα παραμονης (δε θυμαμαι ποσα χρονια)- να δωσεις και να περασεις ενα τεστ σχετικα με τη ζωη, την κουλτουρα, τη γλωσσα κλπ στην Αγγλια.
οι της ΕΕ ειναι κατω απο ενα ιδιοτυπο καθεστως παραμονης στο uk αλλα δε θυμαμαι λεπτομερειες. πρακτικα παντως ειναι σα μονιμοι κατοικοι.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Youtube Videoστην Αγγλια που αναφερθηκε, για να παρεις υπηκοοτητα πρεπει -περα απο ορισμενο χρονικο διαστημα παραμονης (δε θυμαμαι ποσα χρονια)- να δωσεις και να περασεις ενα τεστ σχετικα με τη ζωη, την κουλτουρα, τη γλωσσα κλπ στην Αγγλια.
οι της ΕΕ ειναι κατω απο ενα ιδιοτυπο καθεστως παραμονης στο uk αλλα δε θυμαμαι λεπτομερειες. πρακτικα παντως ειναι σα μονιμοι κατοικοι.
στην Αγλλια οι Πακιστανοι εχουν πολλα δικαιωματα και κανουν και φασαριες κλπ
Στο Ντουμπαι οι Πακιστανοι δουλευουν απο το πρωι μεχρι τη δυση του ηλιου για 150 € στις πανυψηλες οικοδομες.Αν χασουν τη δουλεια φυσικα διωχνονται ενω ειναι ολοι φακελλωμενοι.Απαγορευεται να εχουν ιδιοκτησιες.
Καποιο αναλογο καθεστως θα πρεπει να ισχυσει κι εδω γιατι ειναι εμφανες οτι η χωρα δεν χωραει αλλους μεταναστες. -
Θα μπορούσαμε να τους τουφεκίζουμε στα σύνορα...
-
Εσύ να ετοιμάζεσαι να συμπεθεριάσεις με μετανάστες...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εσύ να ετοιμάζεσαι να συμπεθεριάσεις με μετανάστες...Εσύ γαμπρός μου δεν γίνεσαι!
-
http://www.youtube.com/watch?v=Sa5iENc8 ... div-r-4-HM
-
Μου φαίνεται έχουμε πιάσει μονότερμα του αλβανούς και του πακιστανούς και δεν κοιτάμε το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας που θέλω να πιστεύω ότι ο Γιωργάκης βλέπει λίγο πιο διορατικά και προσδοκεί να δώσει μια λύση.
Από την Καβάλα και δεξά...νομίζετε οτι είναι Ελλάδα????? Για κάντε μια βόλτα σε ΟΛΑ τα χωριά πέρα από τα καρναβάλια της Ξάνθης και τα μ@@ιά της Κομοτηνής (που είναι τζάμπα) να δείτε τι παίζει... χωριό και τζαμί... περισσότεροι είναι οι μουσουλμάνοι και οι Πομάκοι παρά οι Έλληνες!!
Όλοι εκεί πάνω είναι απαισιόδοξοι και λένε ότι κάποια στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας θα φτάνουνε στην Καβάλα και θα μιλάμε για κρατίδιο της Θράκης ή όπως θα ονομάζεται... εργοστάσια και επιχειρήσεις κλείνουνε η μία μετά την άλλη, ή πρώτη τουρκική τράπεζα άνοιξε την Κομοτηνή και όλοι αυτοί οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που έχανε λογαριασμούς στους ελληνικές τράπεζες νομίζετε θα κάτσουνε σε αυτές???
Κόσμος δεν βρίσκει δουλείες, τις αγροτικές (δηλαδή την γή) την έχουν στην κατοχή τους πλέον σχεδόν μόνο μουσουλμάνοι και οι Έλληνες φεύγουν δυτικά για να βρούνε κάτι αφήνοντας ελεύθερο το έδαφος για τους μουσουλμάνους.Τόσα χρόνια στο περιθώριο τους είχαμε και ίσως και να θέλουνε και αυτοί να μείνουνε ανεξάρτητοι...και εδώ έρχεται το κρατίδιο της Θράκης... δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Εγώ πιστεύω ότι αλλού στοχεύει αυτό το νομοσχέδιο -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Μου φαίνεται έχουμε πιάσει μονότερμα του αλβανούς και του πακιστανούς και δεν κοιτάμε το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας που θέλω να πιστεύω ότι ο Γιωργάκης βλέπει λίγο πιο διορατικά και προσδοκεί να δώσει μια λύση.Από την Καβάλα και δεξά...νομίζετε οτι είναι Ελλάδα????? Για κάντε μια βόλτα σε ΟΛΑ τα χωριά πέρα από τα καρναβάλια της Ξάνθης και τα μ@@ιά της Κομοτηνής (που είναι τζάμπα) να δείτε τι παίζει... χωριό και τζαμί... περισσότεροι είναι οι μουσουλμάνοι και οι Πομάκοι παρά οι Έλληνες!!
Όλοι εκεί πάνω είναι απαισιόδοξοι και λένε ότι κάποια στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας θα φτάνουνε στην Καβάλα και θα μιλάμε για κρατίδιο της Θράκης ή όπως θα ονομάζεται... εργοστάσια και επιχειρήσεις κλείνουνε η μία μετά την άλλη, ή πρώτη τουρκική τράπεζα άνοιξε την Κομοτηνή και όλοι αυτοί οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που έχανε λογαριασμούς στους ελληνικές τράπεζες νομίζετε θα κάτσουνε σε αυτές???
Κόσμος δεν βρίσκει δουλείες, τις αγροτικές (δηλαδή την γή) την έχουν στην κατοχή τους πλέον σχεδόν μόνο μουσουλμάνοι και οι Έλληνες φεύγουν δυτικά για να βρούνε κάτι αφήνοντας ελεύθερο το έδαφος για τους μουσουλμάνους.Τόσα χρόνια στο περιθώριο τους είχαμε και ίσως και να θέλουνε και αυτοί να μείνουνε ανεξάρτητοι...και εδώ έρχεται το κρατίδιο της Θράκης... δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Εγώ πιστεύω ότι αλλού στοχεύει αυτό το νομοσχέδιοΚαι εσένα ποιός σου είπε ρε μεγάλε ότι όποιος είναι Πομάκος και Μουσουλμάνος δεν είναι Έλληνας; Δηλαδή Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να είναι ένας Μουσουλμάνος;
Είσαι ανιστόρητος και επικύνδυνος εθνικά. Αν διαβάσιες τη συνθήκη της Λωζάνης, η μειονότητα της Θράκης είναι ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ και όχι ΕΘΝΙΚΗ σε αντίθεση με της Κωνσταντινούπολης που είναι ΕΘΝΙΚΗ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να διδάσκονται τουρκικά οι μουσουλμάνοι της θράκης, αλλά αυτό γίνεται από βλακεία του Ελληνικού κράτους.Από κει και πέρα σαφώς και ένα παιδί που πάει σχολείο στην Ελλάδα, που συμμετέχει στις Εθνικές γιορτές, που θέλει να ζήσει στην Ελλάδα, πρέπει να έχει το δικαίωμα να είναι Έλληνας πολίτης με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.
-
Και το αλλο αν δεν λες τον εθνικο υμνο οταν εισαι πιτσιρικας σε βλεπουν ολοι με στραβο ματι...Ο Αλβανος κοιτα τον Αλβανο......Οταν πηρε το αυτοκινητο του ο πατερας μου αυτο που εχουμε ακομα και τωρα ολοι λεγανε κοιτα τον Αλβανο αλλαζει τα αυτοκινητα σαν τα πουκαμισα....Αν βγαζω λεφτα εσενα τι σε νοιαζει ?Το δικο σου αυτοκινητο πηρα?Ελεος.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Και το αλλο αν δεν λες τον εθνικο υμνο οταν εισαι πιτσιρικας σε βλεπουν ολοι με στραβο ματι...Ο Αλβανος κοιτα τον Αλβανο......Οταν πηρε το αυτοκινητο του ο πατερας μου αυτο που εχουμε ακομα και τωρα ολοι λεγανε κοιτα τον Αλβανο αλλαζει τα αυτοκινητα σαν τα πουκαμισα....Αν βγαζω λεφτα εσενα τι σε νοιαζει ?Το δικο σου αυτοκινητο πηρα?Ελεος.Αυτο ειναι το κομπλεξ που βγαζουν οι περισσοτεροι επειδη δεν μπορουν να παρουν! Οποτε τους γραφεις ολους εκει που δεν πιανει μελανι και τελειωνει η υποθεση!
-
Δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον η Αλβανία να μπει στην ΕΕ και να γλιτώσει η οικογένειά σου από τη γραφειοκρατεία.
Καταλαβαίνεις όμως ότι η συμπεριφορά σου (ξέρεις καλά σε τι αναφέρομαι) είναι ικανή να σε στιγματίσει αρνητικά στη συνείδηση των φίλων και γνωστών σου . Πρόσεχε διότι η μαγκιά και ο τσαμπουκάς αποτελεί γνώρισμα των αγροίκων και όχι των πολιτισμένων ανθρώπων.
Δεν εχουν εθνικη συνειδηση οι περισσοτεροι Αλβανοι κ θελουν να πιλιτογραφηθουν Ελληνες ,ουτε κολλημα με την θρησκεια
Αν και οφφ αν βγει ο Μπερισας απο την πολιτικη κατι μπορει να γινει.Πολυ απλα την Αλβανια την εχει καταστρεψει....Επειδη εχω περιουσια στην Αλβανια συγκεκριμενα στα Τιρανα και στη Χειμαρα ειχε πει για τα κτηματα τα οποια δεν δουλευονται οτι θα τα παρει το κρατος... Τον λιντσαραν μολις το εμαθαν.... Επισης τωρα με αυτο που εγινε στη shkodra με τις πλυμηρες παρα να βγει στην τηλεοραση παρα να πει οτι θα δωθουν λεφτα να αποκατασταθουν οι οικογενειες βγηκε και ειπε οτι η γη ειναι σαν σφουγγαρι...Οτι το βγαζει το ξαναμαζευει.... Εφαγε ενα μπινελικι απο τον πατερα μου που το εβλεπε εκλασα στα γελια...
@streetka Αν αναφερεσαι σε εμενα εγω ποτε δεν το επαιξα μαγκια....Το αντιθετο στο Δημοτικο ξερεις τι κοροϊδεμα ετρωγα απο τα παιδια επειδη ημουν Αλβανος?Αλλα παντα το ελεγα δεν ειχα κανενα προβλημα.Και οταν με βριζανε παντα ελεγα ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ?Οταν ομως το ελεγαν στη μαμα τους τα παιδακια εγω τον ετρωγα απο πισω και οχι τα παιδακια που με κοροϊδευαν...Και κατι αλλο να αναφερω προσωπικα παντα δεν το επαιζα μαγκας αλλα τωρα εχω δικιο γιατι εχω γεννηθει στην Ελλαδα γιατι να μην παρω Ελληνικη ταυτοτητα?Εγω στην Ελλαδα θα δουλεψω στην Ελλαδα θα χτισω σπιτια θα παρω αυτοκινητα θα πληρωνω φορους....Γιατι να μην παρω την Ελληνικη ταυτοτητα?Δεν το βρισκεις λιγο αδικο?
- οο και δεν φτάνει
-
Σε λίγο καιρό που θα επτωχεύσουμε ως χώρα πολλοί από εμάς θα πάμε μετανάστες σε άλλες χώρες για να βρούμε ένα κομμάτι ψωμί
Ας βάλουμε λίγο την φαντασία μας και ας σκεφτούμε πως θα θέλαμε να μας μεταχειρίζονται εκείΑ! ρε σύγχρονε ΕΛΛΗΝΑΡΑ έφαγες λίγο ζεστό ψωμί και ξέχασες τα δικά σου ...
'Όπου γης πατρίς...' Θυμάσαι;
Μικρά Ασία ... Γερμανία ... Αμερική ... Σουηδία ...
τα έχουμε πίσω μας αλλά ... και μπροστά μας.Και να σκεφτείς ότι εδώ δεν συζητάμε για τις συνθήκες των μεταναστών της πρώτης γενιάς αλλά της δεύτερης δηλ. των παιδιών τους Των παιδιών αυτών που είναι συμμαθητές με τα δικά μας, φίλοι τους και πολλά από αυτά δεν ξέρουν καν την μητρική τους γλώσσα!
Μόνοι μας γκετοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους και εμείς θα το πληρώσουμε. -
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Το θέμα τέθηκε για τη δεύτερη γενιά, δηλαδή τα παιδιά των παράνομων μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ και λέχθηκε μάλιστα ότι δε θα πάρουν απλά την υπηκότητα αλλά και ιθαγένεια. Για κάποιες προϋποθέσεις δεν άκουσα να γίνεται λόγος..Ποια η διαφορα μεταξυ υπηκοοτητας και ιθαγενειας;
Εγω το καταλαβαινω ετσι:
Υπηκοοτητα ειναι οταν ειναι καποιος Ελληνας πολιτης/υπηκοος
Ιθαγενεια ειναι οταν καποιος ειναι Ελληνας πολιτης/υπηκοος και εχει γενηθει στην Ελλαδα.
η
Ιθαγενεια ειναι οταν καποιος ειναι Ελληνας πολιτης/υπηκοος και εχει γεννηθει στην Ελλαδα και οι γονεις του ειναι και οι δυο Ελληνες υπηκοοι ισως και γεννημενοι στην Ελλαδα.Υπαρχει επισημη εκδοση;
Νικος
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Nτρεπομαι ρε γαμωτο που διαβαζω τετοια πραγματα,και ελεγα που στο καλο ειναι κρυμμενο αυτο το 10% που ψηφιζει λαος,και αλαλαζει πανω στα τραπεζια ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Για ολα τα προβληματαπου προκαλουν οι μεταναστες ευθυνομαστε στη συντριπτηκη πλειοψηφια ΕΜΕΙΣ,οταν περιθοριοποιεις εναν ανθρωπο,κοιτωντας τον ρατσιστικα,χλευαζοντας τον,στερωντας του βασικα ανθρωπινα δικαιωματα και γελοιοποιοντας την προσωπικοτητα του ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?Θα μαζεψει μια ομαδα απο ιδια ατομα και θα γκετοποιηθει,και εκει θα αρχισουν να κλεβουν,να σπανε και να τρομοκρατουν και ετσι γινονται οι κακοι ρωσσοι,οι κακοι Αλβανοι και δε ξερω γω.Αν δεχθεις την διαφορετικοτητα του αλλου,τον σεβαστεις του δωσεις και μια δουλεια,του εδωσες τα παντα,και ησυχος θα ειναι και οικογενοια θα κανει,και φορους θα πληρωνει και τα παντα ολα.
Ακουω ρε γαμωτο να λεει ο αλλος για Ελληνισμο και μου σηκωνεται η τριχα,ποιον ΕΛΛΛΗΝΙΣΜΟ?Του φραπε,του ωχαδερφισμου,της μιζας,της διαφθορας,του μπουζουκιου,της 'μπεμπας',του δανειου,του παρκαδορου,του θρυλου,του κλεφτοτουρισμου?Ενας κοπροσκυλιασμενος λαος της φαπας εχουμε καταντησει,να τον χεσω τον Ελληνισμο,ποιο κατω δε παμε,ας ερθουν αλλοι ικανοτεροι να μας βοηθησουν
Και για να μην πει κανεις οτι τα λεω απο τον καναπε,ειμαι 'φλωριγκος' ιδιωτικου σχολειου 19+ πανελληνιες,πολυτεχνειο πλεον,High society και κλαιν μαιν ον δε λαιν,με κολληταρι απο τη γειτονια ρωσσοποντιο με μια κεφαλα νααααα που του λεμε,ο οποιος ηταν τοσο δουλευταρης που στην εταιρια του δινουν οσα δε φανταζεστε και τον παρακαλαν.Τελος η κοπελα μου ειναι απο την Αφρικη,μεγαλωμενη εδω και αυτη τη στιγμη κανει διδακτορικο στην ιατρικη,κανονικα εδωσε πανελληνιες χωρις μορια χωρις τιποτα,δουλεψε σε εργαστηρια και ανεβηκε σιγα σιγα με την αξια της.Καποια ΖΩΑ θα πουν ειναι οι εξαιρεσεις,οχι αγαπητοι αν τους διναμε ισες ευκαιριες θα ηταν ο κανονας...Φτάσαμε στο άλλο άκρο; Προκειμένου να μην μας πουν ρατσιστές και οπισθοδρομικούς και απάνθρωπους, βρίζουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς;
Βάζεις σε ένα μεγάλο βρώμικο τσουβάλι ολόκληρο λαό; Ότι μια μερίδα ανθρώπων είναι έτσι, δεν τους κάνει όλους 'κοπροσκυλιασμένους'. Αν εσύ, όπως λες, θεωρείς τον εαυτό σου έτσι, μεγειά σου με χαρά σου. Εγώ δεν το δέχομαι αυτό για μένα. Ούτε στις καφετέριες κοπροσκυλιάζω όλη μέρα, ούτε κοιτάω πως να τη βολέψω χωρίς να κουνήσω το μικρό μου δαχτυλάκι, ούτε κοιτάζω να κλέψω παντί τρόπο τον διπλανό μου.
Είμαι σίγουρη ότι πολλοί άλλοι Έλληνες από εδώ μέσα δεν δέχονται τέτοιους χαρακτηρισμούς.
Καλοί και άξιοι κάποιοι μετανάστες, καλοί και άξιοι όμως και κάποιοι Έλληνες. Τη διολιοφθορά και την τεμπελιά θα την βρεις σε όλους τους λαούς σε ένα ποσοστό. Αυτό δεν μας κάνει λαό 'της φάπας' και τους μετανάστες τέλειους. Ας μην φτάνουμε σε ακρότητες. -
Ψήφισα **ΟΧΙ **γιατί θεώρησα ελληνοποίηση = ιθαγένεια, θα έλεγα όμως ΝΑΙ στην υπηκότητα ...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Το θέμα τέθηκε για τη δεύτερη γενιά, δηλαδή τα παιδιά των παράνομων μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ και λέχθηκε μάλιστα ότι δε θα πάρουν απλά την υπηκότητα αλλά και ιθαγένεια. Για κάποιες προϋποθέσεις δεν άκουσα να γίνεται λόγος..
Ποια η διαφορα μεταξυ υπηκοοτητας και ιθαγενειας;
Εγω το καταλαβαινω ετσι:
Υπηκοοτητα ειναι οταν ειναι καποιος Ελληνας πολιτης/υπηκοος
Ιθαγενεια ειναι οταν καποιος ειναι Ελληνας πολιτης/υπηκοος και εχει γενηθει στην Ελλαδα.
η
Ιθαγενεια ειναι οταν καποιος ειναι Ελληνας πολιτης/υπηκοος και εχει γεννηθει στην Ελλαδα και οι γονεις του ειναι και οι δυο Ελληνες υπηκοοι ισως και γεννημενοι στην Ελλαδα.Υπαρχει επισημη εκδοση;
Νικος
Μέχρι πριν λίγα χρόνια ίσχυε ότι την ιθαγένεια την είχες όταν και οι δύο σου γονείς ήταν Έλληνες, από όσο ξέρω. Και δεν γινόταν να την αποκτήσει κάποιος ξένος στην καταγωγή. Τώρα όμως η έννοια του 'έθνους' τείνει να καταργηθεί. Κάποιος νομικός εδώ μέσα είπε ότι σήμερα ιθαγένεια και υπηκότητα νομικά θεωρούνται ταυτόσημες έννοιες...
Για μένα κακώς ταυτοποιήθηκαν. Άλλο πολίτης της Ελλάδας και άλλο Έλληνας. Και δεν το λέω υποτιμητικά προς τους μετανάστες, όπως υπενύχθησαν κάποιοι. -
@streetka Αν αναφερεσαι σε εμενα εγω ποτε δεν το επαιξα μαγκια....Το 'μου ρθε να της χυμήξω' (επειδή δήλωσε αντίθεση στο συμφέρον σου) πώς το ονομάζεις δηλαδή εσύ;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εσύ να ετοιμάζεσαι να συμπεθεριάσεις με μετανάστες...
Εσύ γαμπρός μου δεν γίνεσαι!
To γλέντι το βλέπω σούπερ λουξ στα πεθερικά... oriental φάση
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;