Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    LED ειναι το μελλον;
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. LED ειναι το μελλον;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 2 / 4
    Περί αυτοκίνησης
    27
    67
    94
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Q
      qsisvts last edited by

@βοβλο
      αμα κοιταξεις τα audi που εχουν xenon παντως , αλλα οχι led (προ facelift) πχ το δικο μου ή κανα ΤΤ, θα δεις οτι υπαρχουν λαμπες οι οποιες δεν αναβουν με τιποτα

αυτα ειναι τα φωτα ημερας τα οποια μπορεις να τα ανψεις με 2 τροπους
      ή να χεις παραγγειλει τον εξτρα διακοπτη ή να τα βαζεις να αναβουν μεσω διαγνωστικου
      αν τα ενεργοποιησεις (το 'χαμε κανει με το καβουρι μια μερα που παιζαμε) οταν εχεις τον διακοπτη των φωτων στο off αυτα ειναι αναμενα

οταν πας να αναψεις τα φωτα θεσης, διασταυρωσεως, πορειας αυτα σβηνουν

στις σκανδιναβικες προφανως ειναι ρυθμισμενα να αναβουν συνεχεια

και πλεον αυτα τα αντικατεστησαν με led, τα οποια για το εφφε ερχονται ρυθμισμενα ή τα ρυθμιζουν να ειναι συνεχεια αναμενα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        mad_max_geo last edited by

Πιστευω θα εφαρμοζονται σε ολα τα καινουρια.Προχωραει η τεχνολογια.

• G
          ginogsm last edited by

Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:

αν και εδω μαλλον μιλαμε γενικα για τα led και κυριως τη μεχρι τωρα χρηση τους, δλδ φωτα μερας

Λάθος κατά την άποψή μου.

Η συζήτηση θα πρέπει να είναι σχετικά με τα LED όσον αφορά τη καθημερινή χρήση τους ως φώτα πορείας (όπως έχει το R8 και νομίζω και η 4θυρη Bugatti) και αν όντως είναι το μέλλον μετά τα xenon.

Τα φώτα ημέρας αν έχουν LED ή κίτρινα λαμπάκια δεν είναι κάτι το φοβερό καθώς δεν κοστίζει ιδιαίτερα πολύ και δε προσφέρουν κάτι όσον αφορά το φωτισμό τη νύχτα, απλά σε βλέπουν την ημέρα. Είναι κυρίως εικαστικό το θέμα.

Πιστεύω ότι είναι πολύ μα πολύ challenging δουλειά να ευθυγραμμίσεις εκατοντάδες λυχνίες LED για να μη τυφλώνουν κόσμο αλλά και να δείχνουν σωστά.

Ώστε challenging ε ; Δεν πειράζει όλα για τους ανθρώπους είναι....
          ( χιούμορ σχετικό με την άσκοπη χρήση αγγλικών είναι )

το ωραιο ειναι οτι εχουν ξεκινησει μερικοι και τα βαζουν σε κατι octavia για να μοιαζουν με α4...γενικα οπως υπηρχαν τα led στο κατω μερος του αυτοκινητου, εκεινα τα χρωματιστα, τωρα τα βαζουν στα σαν φωτα ημερας. Και καλα αν ειναι κατι εργοστασιακο δεν ειναι τοσο κακο αλλα τα after market ειναι πραγματικα πολυ κακογουστα.

Στην Octavia ( 5 RS ) αυτά που έχει κάτω - κάτω είναι εργοστασιακά ( αν εννοείς αυτά ) και , παρεμπιπτόντως μου αρέσουν πολύ.
          Δες :

οχι οχι δεν λεω αυτα...αναφερομαι στην παλια octavia την πρωτη. Εχουν βγαλει after market και τα χουν βαλει αρκετοι. Μαλιστα τα χριστουγεννα στην εθνικη ειδα καμποσα τετοια...

Ε , Χριστούγεννα ήταν. Να μην βγουν με τα δένδρα τους ; Πάντως δεν είμαι αντίθετος στα φώτα ημέρας σε αυτοκίνητα που δεν είχαν από μαμά. Αλλά είναι ιδιαιτέρως σκόπιμο να είναι τόσο διακριτικά ωσάν να ήταν εταιρικά ( να μην πάει δηλ. κάποιος να μιμηθεί τα audi ).

@βοβλο
          [...]

• K
            kyr80 last edited by

Με τρελένουν στα audi station. Απίστευτα όμορφα και βοηθούνε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας στο να τα κάνει να φαίνονται από μακρυά. Δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ στη όρασή μου

• K
              kavoyras last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
              @βοβλο
              αμα κοιταξεις τα audi που εχουν xenon παντως , αλλα οχι led (προ facelift) πχ το δικο μου ή κανα ΤΤ, θα δεις οτι υπαρχουν λαμπες οι οποιες δεν αναβουν με τιποτα

να σημειώσω ότι εμένα έχει αυτό τον διακόπτη από το εργοστάσιο και επιλέγεις εσύ πότε να τα ανάψεις τα DRL's.Δεν ξέρω ποιό από όλα τα extra μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα βέβαια.
              Και γίνεται και μέσω του (extra) μενού (που εσένα όμως δεν βρήκα για να ενεργοποιήσω ρε γαμώτο -θέλει περαιτέρω ψάξιμο ενώ είναι το διαγνωστικό πάνω στο αμάξι σου).

Προσωπικά προτιμώ ως φώτα ημέρας τα led απλώς και μόνο γιατί μέσα στην πόλη δεν έχεις τον κάθε άσχετο να σου λέει 'ξέχασες τα φώτα αναμένα' ή 'γιατί μου κάνεις φώτα συνέχεια?' (επειδή τα DRL's μου είναι εκεί που συνήθως τα vag-group αμάξια έχουν τη μεγάλη σκάλα ).
              Στην εθνική πάντως τα DRL's βλέπω ότι έχουν το αποτέλεσμα που υπόσχονται: σε βλέπουν και κάνουν στην άκρη πριν φτάσεις από πίσω τους και 'αναγκαστείς' να παίξεις φώτα!!

• ?
                A Former User last edited by

Σε μερικά αυτοκίνητα τα led πίσω φρένων τυφλώνουν. (BMW 5αρες και MINI μου έρχονται αμέσως στο μυαλό) σε μερικές περιπτώσεις και τα εμπρός μπορεί να ενοχλήσουν...
                Τα εμπρός μου αρέσουν γενικά αλλά θα προτιμούσα να ήταν σαν λωρίδες και όχι να φαίνονται σαν ανεξάρτητα λαμπάκια. Τα angel eyes της BMW όταν τα έβγαλε (δεν ήταν led) μου άρεσαν περισσότερο.

Αναγνωρίζω ότι είναι όμορφα και ότι σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρουν αλλά με το να τα ανάβουν όλοι τη μέρα (στην Ελλάδα που δεν είναι υποχρεωτικά) δεν κάνουμε σχετική σπατάλη;;
                Για χρήση σαν κυρίως φώτα μακάρι η πρόοδος να τα κάνει να φωτίζουν καλά αλλά μόνο στο δρόμο και να μην τυφλώνουν τους απέναντι όπως με τα καγκουροξένον...

• Q
                  qsisvts last edited by

Ο χρήστης ginogsm έγραψε:

[...]

ειχα φαει το κεφαλι μου να καταλαβω τι ειναι αυτες οι τεραστιες λαμπες και πώς αναβουν

οταν τις αναψαμε ενιωσα μεγαλη ικανοποιηση

και να μην χρησιμοποιουνται ομως τις βαζουν για να μην ειναι αδειο το φαναρι, μιας και τα xenon εχουν μεσαια μεγαλη στην ιδια λαμπα

• M
                    mad_max_geo last edited by

Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
                    Με τρελένουν στα audi station. Απίστευτα όμορφα και βοηθούνε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας στο να τα κάνει να φαίνονται από μακρυά. Δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ στη όρασή μου

Οντως ειναι πολυ ομορφα.Ειδα κατι γαματα για το focus ειναι μουρλια.Αλλα 300Ε......

Δες εκει που λεει R8 style για mk1...
                    http://www.dragocsa.gr/v2/showcat.php?cid=56

• M
                      mirage last edited by

Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:

αν και εδω μαλλον μιλαμε γενικα για τα led και κυριως τη μεχρι τωρα χρηση τους, δλδ φωτα μερας

Λάθος κατά την άποψή μου.

Η συζήτηση θα πρέπει να είναι σχετικά με τα LED όσον αφορά τη καθημερινή χρήση τους ως φώτα πορείας (όπως έχει το R8 και νομίζω και η 4θυρη Bugatti) και αν όντως είναι το μέλλον μετά τα xenon.

Τα φώτα ημέρας αν έχουν LED ή κίτρινα λαμπάκια δεν είναι κάτι το φοβερό καθώς δεν κοστίζει ιδιαίτερα πολύ και δε προσφέρουν κάτι όσον αφορά το φωτισμό τη νύχτα, απλά σε βλέπουν την ημέρα. Είναι κυρίως εικαστικό το θέμα.

Πιστεύω ότι είναι πολύ μα πολύ challenging δουλειά να ευθυγραμμίσεις εκατοντάδες λυχνίες LED για να μη τυφλώνουν κόσμο αλλά και να δείχνουν σωστά.

Γενικά το θέμα της ρύθμισης της διάχυσης του φωτός από τις φωτοδιόδους αποτελεί ενα θέμα στο οποίο διεξάγεται έρευνα. Μην ξεχνάμε οτι πλέον υπάρχουν και οικιακές λάμπες. Οι εταιρείες ψάχνουν τρόπους βελτιστοποίησης της ποιότητας φωτισμού από αυτές

• G
                        georgosk last edited by

Τα LED υπάρχουν σε πολλά αυτοκίνητα και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο γιατί προσφέρουν καλύτερη απόδοση με χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Το θέμα προφανώς αφορά στο φώτα ημέρας με τεχνολογία LED που πλέον εφοδιάζουν τα μοντέλα VAG. Η κίνηση αυτή από πλευράς VAG έγινε μετά από έρευνες που έδειξαν ότι βοηθάει στην καλύτερη παρατηρησημότητα του αυτοκινήτου οπότε και στην μείωση της πιθανότητας ατυχήματος. Κάτι ανάλογο εφαρμόζουν πολλοί οδηγοί κατά την κίνησή τους στην Ε.Ο. με την χρήση της μικρής σκάλας. Όμως τα LED για τους λόγους που προανέφερα είναι σαφώς καλύτερη λύση.
                        Ανάλογα ισχύουν και στην Αμερική με τα φώτα όγκου, τα οποία ανάβουν μαζί με τα φώτα και στην ουσία καταδεικνύουν το πλήρη όγκο του αυτοκινήτου κατά την κίνηση τη νύκτα ή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Αυτό το μέτρο, από όσο ξέρω, είναι υποχρεωτικό για όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Αμερική. Η Volvo, και νομίζω και άλλοι κατασκευαστές, εφαρμόζουν αυτό το μέτρο σε όλα τα μοντέλα τους και στην Ευρώπη.
                        Γενικώς κάθε τι που μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος είναι ευπρόσδεκτο και εγώ το βλέπω θετικά. Το αν θα υιοθετηθεί ευρέως εξαρτάται από το αν το μέτρο θα γίνει υποχρεωτικό σε κάποια από τις μεγάλες αγορές του πλανήτη, οπότε και οι κατασκευαστές θα εναρμονιστούν είτε εθελοντικά είτε αναγκαστικά (ανάλογα με την προτεραιότητα που δίνουν στην ασφάλεια).

• Q
                          qsisvts last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

@βοβλο

να σημειώσω ότι εμένα έχει αυτό τον διακόπτη από το εργοστάσιο και επιλέγεις εσύ πότε να τα ανάψεις τα DRL's.Δεν ξέρω ποιό από όλα τα extra μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα βέβαια.
                          Και γίνεται και μέσω του (extra) μενού (που εσένα όμως δεν βρήκα για να ενεργοποιήσω ρε γαμώτο -θέλει περαιτέρω ψάξιμο ενώ είναι το διαγνωστικό πάνω στο αμάξι σου).

Προσωπικά προτιμώ ως φώτα ημέρας τα led απλώς και μόνο γιατί μέσα στην πόλη δεν έχεις τον κάθε άσχετο να σου λέει 'ξέχασες τα φώτα αναμένα' ή 'γιατί μου κάνεις φώτα συνέχεια?' (επειδή τα DRL's μου είναι εκεί που συνήθως τα vag-group αμάξια έχουν τη μεγάλη σκάλα ).
                          Στην εθνική πάντως τα DRL's βλέπω ότι έχουν το αποτέλεσμα που υπόσχονται: σε βλέπουν και κάνουν στην άκρη πριν φτάσεις από πίσω τους και 'αναγκαστείς' να παίξεις φώτα!!

εγω ειπαμε ουτε χειριστηρια στο τιμονι δεν εχω

γενικα καλο ειναι να τα σβηνεις γιατι ηλιο εχουμε και σιγα μη χαλαμε τα λεφτα μας σε λαμπες

• K
                            kavoyras last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:

εγω ειπαμε ουτε χειριστηρια στο τιμονι δεν εχω

γενικα καλο ειναι να τα σβηνεις γιατι ηλιο εχουμε και σιγα μη χαλαμε τα λεφτα μας σε λαμπες

ρε μλκ το δικό σου είπαμε ότι είναι μπουρδέλο...

Πέραν του χαβαλέ, γενικά τις ανάβω μόνο στην Εθνική κι αυτό γιατί παρατηρώ ότι έχουν αποτέλεσμα.
                            Κατά τα άλλα, παρατηρώ κάτι Golf VI, Q5, Q7, S3, A3 facelift με xenon με led φώτα ήμερας (που έχουν λάμπες πυρακτώσεως) και βλέπω ότι μέσα στην πόλη είναι ενοχλητικά τα DRL τους.

Τα led έχουν επίσης το μειονέκτημα ότι πρέπει να είναι μελετημένα ώστε να μην:
                            1)ζεσταίνονται-πυρώνουν
                            2)δέχονται μεγάλους κραδασμούς
                            που είναι και ο 'θανατός' τους.

Για το (1) έχει βρεθεί κάποια άκρη (ειδικές μικρές ψύχτρες).
                            Για το (2) δεν ξέρω τι έχουν κάνει.Μάλλον βελτιώνουν συνεχώς την αντοχή τους.
                            Ακόμα θυμάμαι στο Α4 που είχαμε αεροτομή εργοστασική με led και με το που έβαλε ο πατέρας μου bilstein sprint (1,5 χρόνο μετά την αγορά),έπειτα από 2 μήνες άρχισε το πάρτυ (καίγονται 1 προς 1 τα led της αεροτομής ).

Κατά τα άλλα, σε κάποια αμάξια (βλέπε Α5) τα led του πάνε πάρα-πάρα πολύ.
                            Στο Α3 είναι πολύ ιδιόμορφα για να πω ότι είναι ωραία. (γούστα είναι αυτά βέβαια )

Τέλος...άλλο ένα μειονέκτημα που έχουν τα led: συνήθως δεν μπορούν να αντικατασταθούν.Δηλαδή καίγεται 1 από τα 5 πχ που έχει η σειρά με τα led?Πετάς όλη τη σειρά.Στο αυτοκίνητο δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό όταν κάποια led είναι ενσωματωμένα στα εμπρός-πίσω φανάρια... (δε θέλω να σκέφτομαι κόστος επισκευής-αντικατάστασης )

• S
                              spartan last edited by

Για το θέμα led είχα γράψει στις 23-6-08..... >Ο χρήστης Spartan έγραψε:

και μια άλλη αισθητική ένσταση
                              όσο πληθαίνουν τα νεότερα AUDI με τα LED DRL, τόσο πιο πολύ με ενοχλούν αισθητικά. λίγες εργοστασιακές επιλογές βρίσκω τόσο καγκουριά. Ξέρετε αν υπάρχει επιλογή στις παραγγελίες για χωρίς DRL? πχ τα xenon έχουν και αυτά LED?

Αντιθέτως, εγω τα Led τα βρίσκω πανέμορφα και οσο πληθαίνουν, τόσο ζηλεύω που δεν έχω.... Αν ήταν να πάρω τώρα Audi, δε θα το έπαιρνα χωρίς αυτά..... Συν βέβαια οτι, ως φώτα ημέρας είναι τα μόνα που δεν ενοχλούν και τα μόνα που ταιριάζουν στην ηλιόλουστη χώρα μας.....(το αναφέρω με αφορμή ενα παλιότεριο thread, που αφορούσε το αναμμα των φώτων υποχρεωτικά και την μέρα...). Δε μπορώ να το πω με σιγουριά, αλλα εχω την υποψία οτι τα επόμενα χρόνια, όλες σχεδόν οι εταιρίες θα το υιοθετήσουν...

Επιμένω λοιπόν ακόμα σ΄εκείνη την άποψη...

Παρατηρω ότι τελευταια κάποισ κατασκευαστες αρεσκονται να τα χρησιμοποιουν .
                              Προσωπικα μου προκαλεί τρόμο η ιδεα να οδηγώ ενα αυτοκίνητο με LED τα οποία είναι αναμμένα και την ημέρα αν δεν απατώμαι,τα θεωρω εξαιρετικα κακογουστα, θυμιζουν κατι απο χριστουγεννιατικη διακοσμηση και σιγουρα δεν προσφερουν κατι παραπανω στην φωτεινοτητα.

Κακόγουστα είναι αρκετά φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων κι ας μην είναι led....To ίδιο ισχύει και για φλας, καθρεπτες, ζάντες, μάσκες, προφυλακτήρες κλπ....Αυτό που θέλω να πω και αρχίζει και φαίνεται όσο πληθαίνουν τα μοντέλα στα οποία τοποθετουνται, είναι οτι το πόσο κακόγουστα ή οχι είναι, εξαρτάται απο τον όλο σχεδιασμό του αυτοκινήτου, των ιδίων των φωτιστικών σωμάτων και τη 'σωστή' τους τοποθέτηση γενικότερα....Για παράδειγμα και μένα δεν μου αρέσουν του Α3 ή της Lancia πχ, ή ακόμη και του Q5...Του Α4 !! και του Α5 όμως, τα βρίσκω πανέμορφα είτε τα βλέπω μέρα, είτε νυχτα...Τώρα για τα aftermarket, δε χρειάζεται νομίζω να σχολιάσω...Σαν τις μεγάλες μάσκες της Αudi, που μπήκαν σε παλιότερα μοντέλα...!!

• X
                                xtkz last edited by

Ειναι το μελλον, κ οχι μονο ως DRLs.
                                Με τον καιρο θα περασουν κ στα καθημερινα αυτοκινητα.

• S
                                  spartan last edited by

Καλά, με τον καιρό θα υπάρχουν μόνο led παντού...!!

• M
                                    mirage last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

Τέλος...άλλο ένα μειονέκτημα που έχουν τα led: συνήθως δεν μπορούν να αντικατασταθούν.Δηλαδή καίγεται 1 από τα 5 πχ που έχει η σειρά με τα led?Πετάς όλη τη σειρά.Στο αυτοκίνητο δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό όταν κάποια led είναι ενσωματωμένα στα εμπρός-πίσω φανάρια... (δε θέλω να σκέφτομαι κόστος επισκευής-αντικατάστασης )

Με την διάρκεια ζωής τους πρώτα θα πεθάνει το αμάξι και μετά θα καούν αυτά

• K
                                      kavoyras last edited by

Ο χρήστης mirage έγραψε:

Με την διάρκεια ζωής τους πρώτα θα πεθάνει το αμάξι και μετά θα καούν αυτά

το ανέφερα ως περίπτωση να καούν λόγω υπερθέρμανσης (κακή ψύξη) σε συνδιασμό με έντονους κραδασμούς (σφιχτή ανάρτηση+ελληνικό οδόστρωμα/λακκούβες) και όχι γιατί έχουν λίγες ώρες λειτουργίας.

• T
                                        toxotis last edited by

δεν θεωρω οτι ειναι κακογουστα και σιγουρα σε premium carS ειναι απαιχτα 9/10 after marker ειναι τσιγκαναουα ειδα προχθες ενα 500 abarth με φαναρια Led Μπροστα και εμεινα κοκκαλο
                                        δεν του πηγαιεν καθολου,ενα μικρο φαναρακι και με το ζορι ναναι το μισο led σαν τα δαναρια της audi α ρε ελληνα κακογουστε. Ειλικρινα πηγα να του πω καλα ρε φιλε δεν το λυπασαι το αμαξακι, εντωμεταξυ ειναι ενας μεγαλος που το χει και το εχει σουργελακι το βλεπω συχνα. Κοκκινο και με κοκκινη ζαντα ss πολυακτινη αλλαγμενα φαναια μπρος πισω αυτοκολλητα ασε χαλια.
                                        Η audi εχει κανει πανεμορφη δουλεια με τα Led της και σε εμαφανιση αλλα και σε αποδοση.

• X
                                          xtkz last edited by

Ο χρήστης toxotis έγραψε:
                                          ... α ρε ελληνα κακογουστε. ...

Και στη Γερμανια παντως προσφατα ειδα 993 με LED stripes μπροστα.

Kitsch (English pronunciation: /ˈkɪtʃ/, as in German) is a German word denoting art that is considered an inferior, tasteless copy of an extant style of art or a worthless imitation of art of recognized value.

• Q
                                            qsisvts last edited by

Ο χρήστης toxotis έγραψε:
                                            δεν θεωρω οτι ειναι κακογουστα και σιγουρα σε premium carS ειναι απαιχτα 9/10 after marker ειναι τσιγκαναουα ειδα προχθες ενα 500 abarth με φαναρια Led Μπροστα και εμεινα κοκκαλο
                                            δεν του πηγαιεν καθολου,ενα μικρο φαναρακι και με το ζορι ναναι το μισο led σαν τα δαναρια της audi α ρε ελληνα κακογουστε. Ειλικρινα πηγα να του πω καλα ρε φιλε δεν το λυπασαι το αμαξακι, εντωμεταξυ ειναι ενας μεγαλος που το χει και το εχει σουργελακι το βλεπω συχνα. Κοκκινο και με κοκκινη ζαντα ss πολυακτινη αλλαγμενα φαναια μπρος πισω αυτοκολλητα ασε χαλια.
                                            Η audi εχει κανει πανεμορφη δουλεια με τα Led της και σε εμαφανιση αλλα και σε αποδοση.

ιταλοι τα φτιαχνουν τα led, για αυτο σου αρεσουν

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ