-
Εσύ νομίζεις ότι υπάρχει και project;
-
Η τιμή πώλησης υπολογίζεται οτι θα κυμαίνεται μεταξύ 180-230000€.
-
Εγκριση θα πάρει κανονικά;
Τις συγκολλησεις ποιος τις πιστοποιεί ;Απέναντι στις δεκάδες ώρες δοκίμων εξέλιξης σε πίστες και διαφορετικών συνθηκών τερέν τούτο δώσει τι εχει να αντιπαρουσιασει;
Υπάρχει στο τιμ μηχανικός με προτερη εμπειρία;
Ζητήματα ασφαλείας; Ζώνες παραμορφωσης;
Υλικό αμαξωματος; -
O Mιχ.Ζώτος της Prodrive έχει πάρει ενεργά μέρος στην εξέλιξη του οχήματος.
Τo ΤUV του Μονάχου έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει τη διαδικασία χορήγησης έγκρισης. -
@Sinanai (et al) my 490724072407 cents:
Είναι πραγματικά επίτευγμα να έχεις φτιάξει κάτι τόσο αξιόλογο και να έχεις τόσο αρνητικές αντιδράσεις. Νομίζω πως είτε δίκαιη, είτε άδικη η κριτική πηγάζει από τον τρόπο που κοινοποιείται κάθε τι σχετικό με το project αυτό.
Ο τρόπος περιλαμβάνει από το ποιοί το εκπροσωπούν και ως τι, την επιτηδευμένη μυστικοπάθεια και την αναντιστοιχία αναγγελίας-πράξης.
Το 'ποιοί' δεν είναι μομφή επί προσωπικού, απλώς η 'εκπροσώπηση’ γίνεται μέσα σε ένα νεφελώδες κλίμα teaser-negging ενώ υπάρχει μία αναντιστοιχία (σε στυλ ΚΚ λέει) στο ότι κάνουν ανακοινώσεις αλλά από την άλλη δεν ξέρουν και τίποτα.
Η επιτηδευμένη μυστικοπάθεια νομίζω είναι σαφής. Από τη μία ανεβαίνουν βιντεάκια, φωτογραφίες κλπ από την άλλη ρητά υποτίθεται ο κορρές ή όποιος τον εκπροσωπεί ΔΕΝ θέλει δημοσιότητα (ακόμα έστω).
Η αναντιστοιχία νομίζω είναι προφανής και όταν ανακοινώσεις και εκθέματα είναι δυσανάλογα, αυτομάτως η όποια ερώτηση φαντάζει σαν μομφή.
Όλα τα παραπάνω είναι κατά τη γνώμη μου παροιμιώδη λάθη. Απλά με τον τρόπο αυτόν ενώ θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί μία κοινότητα που θα στήριζαν το -όποιας μορφής- project, οι δημιουργοί και οι εμπλεκόμενοι κατ'επανάληψη έχουν καταφέρει να καταστήσουν εμμέσως (και αμέσως) σαν ενοχλητικό όποιον έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον.
Προφανώς είναι δικαίωμα του καθενός να χαράσσει την πορεία που θέλει και δεν μου πέφτει λόγος επ'αυτού, όμως είναι κουτό να περιμένει κανείς εύνοια (σε επίπεδο στάσης και γνώμης έστω) με αυτό τον τρόπο.
Εγώ προσωπικά αυτό που έχω δει για το συγκεκριμένο είναι τα άρθρα στα περιοδικά τους, τις πατέντες που έχουν υποβληθεί και 1-2 βιντεάκια με το λειτουργικό πρωτότυπο. Όλα αξιέπαινα όσον αφορά την τεχνική πλευρά του θέματος. Δεν έχω δει τίποτα άλλο * ουσιαστικό * (το ανάποδο) οπότε το αντιμετωπίζω όπως το εισπράττω, προφανώς όχι σαν εταιρία που ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά κάποιο προϊόν με άδεια κυκλοφορίας.
Αν μαγειρέψω (ΓΑΜΑΤΑ) μπιφτέκια και βάλω εδώ μία (vga) φωτογραφία δε νομίζω πως έχει νόημα να με ρωτάνε αν θα ανταγωνιστώ τα Goodys ή τα Fridays πόσο μάλλον να απαντάω πως θα κοστίζει 13.2 ευρώ η μερίδα.Χωρίς να θέλω να επεκταθώ εδώ, το θέμα 'Ελληνικό αυτοκίνητο' είναι μία υπόθεση δεκαετιών η οποία έχει παρουσιαστεί ιδιαίτερα στρεβλά ως προς το τι αφορά, ως προς τις ευκαιρίες που έχουν δοθεί (και σε ποιούς), στον *τρόπο *που έχουν δοθεί και στην έκβαση που έχουν πάρει. Αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα αλλά και το συγκεκριμένο project είναι σαφέστατα μέσα στο συγκεκριμένο χώρο.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείχνει κανείς τη δουλειά του. Μπορεί να την κρατά απόλυτα μυστική, χωρίς να κάνει καμία απολύτως ανακοίνωση πουθενά, να βγάζει λιτές ανακοινώσεις αντίστοιχες της προόδου που είναι διατεθειμένος αν δείξει ή ακόμα και να τα έχει όλα δημόσια (ή open source).
Οτιδήποτε παρεκκλίνει από αυτά είναι καταδικασμένο να φαίνεται (ή και να είναι) ανακόλουθο ή και αστείο.ΥΓ. Τουλάχιστον ο Κορρές δεν πουλάει ομόλογα
-
case study:
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
O Mιχ.Ζώτος της Prodrive έχει πάρει ενεργά μέρος στην εξέλιξη του οχήματος.Αυτό υποδηλώνει εμπλοκή της Prodrive. Αν δεν έχει κάποια εμπλοκή η Prodrive θα έπρεπε να είναι διατυπωμένο κάπως έτσι:
'O Mιχ.Ζώτος (που έχει εργαστεί/εργάζεται στην Prodrive) έχει εμπλακεί *προσωπικά *στην εξέλιξη του οχήματος.
Τo ΤUV του Μονάχου έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει τη διαδικασία χορήγησης έγκρισης.
Η TUV παρέχει τέτοιες υπηρεσίες? Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά η TUV δεν αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για έγκριση κυκλοφορίας αλλά ελέγχει και χορηγεί πιστοποίηση επί της αίτησης που κάποιος τρίτος έχει αναλάβει να υποβάλει.
-
Με αυτό το ύφος δε θα μπορούσες να μιλάς; Δείχνει αν μη τι άλλο μια διάθεση διαλόγου και όχι ειρωνείας.
Είναι κρίμα, γιατί έχω καταλάβει και το ενδιαφέρον σου και τις γνώσεις σου, όπως και απ' την άλλη πλευρά, γνωρίζοντας τον Κωνσταντίνο, καταλαβαίνω ότι η όποια μυστικοπάθεια γύρω απ' το project δεν έχει κάτι το προσωπικό ή το ανέντιμο κτλ, αλλά μάλλον από 'ανάγκη' πηγάζει. Κάτι σαν 'άμυνα', πιθανά, απέναντι στο χώρο 'ελληνικό αυτοκίνητο', που σωστά κατηγόρησες ως προβληματικό.
Δε θεωρώ επ' ουδενί ότι αν κάποιος φανερώσει ένα ειλικρινές και 'αγνό' - αστεία λέξη, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ - ενδιαφέρον για το project, δε θα έχει κάποιες περισσότερες πληροφορίες απ' αυτές που παρουσιάζονται εδώ, δημόσια, για να το πω έτσι.
-
Νομίζω με αδικεί το σχόλιό σου (έχω κάνει πάρα πολλά ποστ στο θέμα εδώ) αλλά άσε με εμένα και το ύφος μου, εκτός πια αν αναφερόσουν αποκλειστικά σε εμένα (δε το νομίζω).
Με το ποστ μου συμφωνείς αν όχι που διαφωνείς?
-
Όχι, δεν αναφερόμουν αποκλειστικά σε εσένα - προφανώς - και όχι, δε διαφωνώ με το ποστ σου αυτό.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
case study:O Mιχ.Ζώτος της Prodrive έχει πάρει ενεργά μέρος στην εξέλιξη του οχήματος.
Αυτό υποδηλώνει εμπλοκή της Prodrive. Αν δεν έχει κάποια εμπλοκή η Prodrive θα έπρεπε να είναι διατυπωμένο κάπως έτσι:
'O Mιχ.Ζώτος (που έχει εργαστεί/εργάζεται στην Prodrive) έχει εμπλακεί *προσωπικά *στην εξέλιξη του οχήματος.
Τo ΤUV του Μονάχου έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει τη διαδικασία χορήγησης έγκρισης.
Η TUV παρέχει τέτοιες υπηρεσίες? Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά η TUV δεν αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για έγκριση κυκλοφορίας αλλά ελέγχει και χορηγεί πιστοποίηση επί της αίτησης που κάποιος τρίτος έχει αναλάβει να υποβάλει.
η TUV εκ όσων ξέρω, από την πιστοποίηση συγκολλητών, πιστοποιεί τεχνίτη-διαδικασία και τελικό προϊόν... μπορεί λ.χ. να πιστοποιήσει τις συγκολλήσεις του Χ που εργάζεται στην Κορρε ΑΕ για την συγκόλληση σωλήνων ρευστού υπό τάδε πίεση...
για την απόκτηση διπλώματος συγκολλητή απαιτείται η εκπαίδευση από υπαλλήλους του φορέα πιστοποίησης.
-
Σε πολλούς διαφεύγει το γεγονός ότι το όλο εγχείρημα του Δ.Κορρέ ξεκίνησε και παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα (ακόμη και σήμερα , σχεδόν 12 χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια) ως χόμπυ και αγάπη προς τις κατασκευές μηχανολογικού χαρακτήρα. Στόχος του , και αυτό είναι γνωστό σε όλους , ήταν η σχεδίαση , η ανάπτυξη και η κατασκευή ενός τύπου ανάρτησης που θα επέτρεπε σε ένα όχημα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χαρακτηριστική άνεση σε κάθε τύπο εδάφους.
Η δημοσιότητα της οποίας έτυχε το εγχείρημα , με την παρουσίαση στο περιοδικό R&D και την αναπαραγωγή της είδησης από τον ηλεκτρονικό τύπο , εδωσε μεγαλύτερη αξία και σημασία στον τίτλο 'Ελληνικό αυτοκίνητο' παρά στο καθ αυτό τεχνικό εγχείρημα.
Tο Project Korres , είναι αποκλειστικά δημιουργία και κτήμα του Δ.Κορρέ , των συνεργατών του στο στενό επαγγελματικό του κύκλο και των ανθρώπων που συγχρηματοδότησαν την όλη προσπάθεια. Η εμφάνιση της εταιρίας Mevaco ήρθε να δώσει λύση κάποια στιγμή στην οικονομική δυσπραγία της ομάδας και έθεσε και τις βάσεις για σκέψεις ως προς την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλευση ενός ειδικού οχήματος που θα έφερε τον συγκεκριμένο τύπο ανάρτησης. Οι προθέσεις αυτές της Mevaco δεν τελεσφόρησαν για λόγους που αφορούν την ίδια. Στη συνέχεια ο Δ.Κ χρηματοδότησε με δικούς του πόρους , αλλά και με τη βοήθεια φίλων του , την εξέλιξης της ιδέας δημιουργώντας το πρωτότυπο υπ αριθμό 3 το οποίο ήταν και ο προάγγελος αυτού που δοκιμάζεται σήμερα.
Το να χαρακτηρίζονται αναντιστοιχίες-ανακολουθίες και αστειότητες , η όποια παρουσίαση -με οποιοδήποτε τεχνικό υπόβαθρο- της εξέλιξης του εγχειρήματος στο πέρασμα του χρόνου και μόνο , αυτό από μόνο του αποτελεί επιεικώς φαιδρή αστειότητα. Αντίστοιχα , οι απαντήσεις απ όσους είχαν την τύχη να έχουν προσωπική επαφή με τον Δ.Κ , σε ερωτήσεις τρίτων σχετικά με λεπτομέρειες τεχνικού ή οικονομικού χαρακτήρα , χαρακτηρίζονται από απλή παράθεση των στοιχείων των οποίων εχουν περιέλθει εν γνώση τους , τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο.
Υπό τις συνθήκες (οικονομικές) που επικρατούν , το να αναζητά κανείς εκπρόσωπο τύπου της ομάδας , δελτία τύπου , ψαγμένα κινηματογραφικά εφέ σε βιντεο που η λήψη τους γίνονται απο φίλους και συνεργάτες κατά τη φάση δοκιμών των έως σήμερα πρωτοτύπων κλπ κρίνεται ως ανεφάρμοστη πρακτική. Μια πρακτική που απλά θα φούσκωνε και άλλο τον ήδη υπέρογκο (για τα δεδομένα των ανθρώπων που χρηματοδοτούν) λογαριασμό που έχει κοστίσει το όλο εγχείρημα.
Ευχή όλων (όσων τουλάχιστον διατίθενται θετικά ) είναι να ευοδωθούν οι σχεδιασμοί του Δ.Κορρέ και εντος του 2013 να υπάρξει το πρώτο βιομηχανοποιημένο πρωτότυπο και να υλοποιηθεί η μικρού μεγέθους παραγωγή του.
-
Κι αυτός τόσα χρόνια περίμενε την κατάλληλη στιγμή που η αγορά θα είναι έτοιμη να δεχθεί ένα 6λιτρο αμάξι με χαμηλό τεκμήριο, ασήμαντα τέλη κυκλοφορίας και μηδαμινή κατανάλωση (πάμφθηνης) βενζίνης.
-
Στις μέρες μας βλέπεις 10αδες start-up εταιρείες με έξυπνες ιδέες, οργανωμένα projects και ενδιαφέρον για αυτό που κάνουν, που βλέποντας την κωμωδία του μπαρμπα κορρε, μόνο σοβαρά δεν μπορείς να το πάρεις το 'project'.
-
Μπορεις να αναφερεις καποιες απο αυτες τις εταιριες;
Εγω προσωπικα βλεποντας και το βιντεο, καταληγω στο συμπερασμα οτι δεν προκειται για ελληνικο αυτοκινητο αλλα για αυτοκινητο που σχεδιαστηκε απο ελληνα για καποιους πλουσιους στο εξωτερικο ,που δεν εχουν προβλημα να διαθεσουν τα 200.000 ευρω για ενα οχημα τοσο ειδικο . -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Μπορεις να αναφερεις καποιες απο αυτες τις εταιριες;
Εγω προσωπικα βλεποντας και το βιντεο, καταληγω στο συμπερασμα οτι δεν προκειται για ελληνικο αυτοκινητο αλλα για αυτοκινητο που σχεδιαστηκε απο ελληνα για καποιους πλουσιους στο εξωτερικο ,που δεν εχουν προβλημα να διαθεσουν τα 200.000 ευρω για ενα οχημα τοσο ειδικο .Taxibeat
-
Κωσταντίνε εσύ εκπροσωπείς το project/εταιρία του Κορρέ? Όχι αλλά και ναι αλλά και όχι...
Η ανακολουθία δεν πάει στο τεχνικό μέρος (ή έχει μικρή σημασία εκεί). Για το τεχνικό μέρος υπάρχουν τα άρθρα που έχουν γράψει οι ίδιοι και οι πατέντες, έχω ήδη αναφερθεί σε αυτά. Η ανακολουθία έγκειται στις εξαγγελίες και στα όσα άλλα αναγγέλλεις εσύ κυρίως (ανεπίσημα πάντα αλλά όχι ακριβώς..).
Θα μου πεις είναι μία κατασκευή που κάνει κάποιος ιδιώτης για τη πλάκα του και καλά κάνει, αλλά μετά χωρίς να είσαι επίσημος εκπρόσωπος ρίχνεις αυτό:
Η τιμή πώλησης υπολογίζεται οτι θα κυμαίνεται μεταξύ 180-230000€.Ε?
xctly
Αν ήτανε κάτι πραγματικά αστείο, όπως άλλα 'project' που έχουν παρουσιαστεί εδώ δεν θα είχε και τόσο σημασία. Το τραγελαφικό είναι η αναντιστοιχία του τεχνικού μέρος με το πως παρουσιάζεται συνολικά η συγκεκριμένη δουλειά. Θα μου πεις τι αφορά εμένα αυτό? Τίποτα είναι η απάντηση, αυτό που προσπάθησα να αναλύσω στο προηγούμενο ποστ μου και σε αυτό είναι η απορία του Sinanai για την αρνητική στάση. Είναι δικαίωμα του καθενός λοιπόν να κάνει ότι θέλει (προφανώς) αλλά παράλληλα είναι αστείο να αναρωτιέται και να κάνει μουτράκια όταν κάποιοι (ας δει κανείς πχ τις 2-3 τελευταίες σελίδες) τους παίρνουν στη πλάκα.
Ξαναλέω πως με διαφορετική 'εκπροσώπηση' (είτε σαν άτομο, είτε σαν συμπεριφορά) το project αυτό, ότι και αν είναι (κανείς δεν ξέρει τώρα) θα είχε ένα φανατικά ένθερμο κοινό. Οι ίδιοι σήμερα το παίρνουν στην πλάκα, όπως θα πάρουν στην πλάκα ένα κανονικό δελτίο τύπου που αναρτά 'αυθόρμητα’ κάποιος.
Δεν θέλω να γίνομαι δυσάρεστος (όχι πάντα έστω ) και επειδή πραγματικά σέβομαι την δουλειά που έχω δει στο συγκεκριμένο όσον αφορά την τεχνική του πλευρά, αλλά και επειδή δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω το σταματάω εδώ. Ελπίζω η σαχλή αυτή 'εκπροσώπηση' να πάρει άλλη μορφή.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Κανένα ερώτημα δεν ειναι άκυρο
Οταν είσαι φιρτς μουβερ αυτά ειναι τα πρώτα ερωτήματα που χρειάζεται να απαντήσεις στον εαυτό σου και σε ενδεχόμενο επενδυτή σου...
Δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα όπως τα θετεις
Απλά δεν είναι τα πράγματα. Ας το αναλύσουμε λίγο ακόμα. Ανταγωνισμός ΙΜΗΟ δεν υπάρχει. Αυτό απαντάει εν μέρει και στο 2ο ερώτημα. Δεν υπάρχει γιατί κανείς δεν σκέφτηκε, δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να το υλοποιήσει. Τώρα αν είναι σωστή κίνηση ή όχι η πορεία θα δείξει. Στο τελευταίο ερώτημα τώρα , αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει πως μόνο φθηνό δεν θα είναι. Οπότε δεν μιλάμε για μαζική παραγωγή. Με αυτά κατά νου το target group δεν μπορεί παρά να είναι είτε συλλέκτες είτε λεφτάδες.
Όπως τα βλέπω εγώ δηλαδή, σαν απλός παρατηρητής, θα είχαν περισσότερο νόημα οι ερωτήσεις αν μιλούσαμε για ένα επαναστατικό αυτοκίνητο πόλης πχ. Για ένα τόσο ειδικό όχημα με έτσι κι αλλιώς περιορισμένο target group δεν νομίζω πως έχει τόσο νόημα η ανάλυση.
η απάντησή μου στα γραφόμενα του μπαρμπαΙΚΕ...
η ανάλυση αυτή άλλαξε την εικόνα της σύγχρονης βιομηχανίας... δεν έχει νόημα να αναπτύξεις πλέον ούτε σοβρακοφανέλα χωρίς δαύτη...
κοινώς... όσο μερακλής και να είσαι, ακόμα και υδρογονοκίνηση που καταργεί τους ρύπους να εφεύρεις αν δεν το στήσεις με τον πλέον προβλεπόμενο τρόπο μόνο στο κανάλι της εκκλησίας θα σε δείχνει...
-
Ο ανταγωνισμός έχει πολλές έννοιες, αυτοί έχουν ακολουθήσει τα ακριβώς* ανάποδα βήματα και έχουν *ακριβώς *το ανάποδο αποτέλεσμα
Μπορεί να μην έχει την φαντεζί ανάρτηση αλλά το αν είναι χειρότερο σαν αυτοκίνητο δεν ειναι δεδομένο, επίσης κοστίζει περίπου τα μισά από την τιμή-εικασία που έριξε ο Κων/νο. Extra bonus, μπορείς να το αγοράσεις.
*όταν λέμε ακριβώς τα ανάποδα το εννούμε, εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ΟΛΟ το αυτοκίνητο σα αρχεία .sldprt/.sldasm: http://rallyfighter.com/downloads/
-
Η τιμή πώλησης υπολογίζεται οτι θα κυμαίνεται μεταξύ 180-230000€.Θα γεμίσει ο τόπος και δεν θα υπάρχει exclusivity.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Η τιμή πώλησης υπολογίζεται οτι θα κυμαίνεται μεταξύ 180-230000€.
Θα γεμίσει ο τόπος και δεν θα υπάρχει exclusivity.
Έχεις πει και πιο πετυχημένα, ξαναπροσπάθησε.
Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!