-
Φίλε j.marr, επειδή σε βλέπω πολύ αρνητικό, θα σου πρότεινα να δώσεις τα 5,90 και να πάρεις το τεύχος. Εξηγεί αναλυτικά γιατί κατέληξαν στη συγκεκριμένη επιλογή κινητήρα και πώς έκαναν τις υπόλοιπες μηχανολογικές επιλογές.
Επιγραμματικά:
-
Το όχημα αν βγεί στην παραγωγή θα έχει ακριβή τιμή. Επομένως επιλέχθηκε κινητήρας μεγάλου κυβισμού έτσι ωστε και ο πελάτης να αισθάνεται οτι δέν αγόρασε κουβαδακι με μηχανή απο μοτοσυκλέτα. Έτσι κι αλλιώς, τα χαρακτηριστικά του κινητήρα του Hayabusa έκαναν την οδήγηση σε χώμα πολύ δύσκολη.
-
Η συγκεκριμένη διάταξη της ανάρτησης δίνει τόση πρόσφυση, που παρά τα 300 άλογα του κινητήρα της Nissan, το μικρό βάρος και τα απλά ασφάλτινα λάστιχα, το όχημα δυσκολεύται να σπινιάρει ακόμα και στο χώμα! Επομένως άνετα θα μπορεί να διαχειριστεί παραπάνω άλογα.
-
Τυχαία σε μια έκθεση είδαν έναν κινητήρα παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Corvette ο οποίος προορίζεται για ιδιοκατασκευές. Ο κινητήρας αυτός παρά τα διπλάσια κυβικά απο αυτόν του 350Ζ, είναι πιό μαζεμένος σε διαστάσεις και πιό φτηνός. Άρα επιτρέπει και τη δημιουργία ενός υποτυπώδους πορτπαγκάζ, ενώ η άφθονη ροπή απο το ρελαντί θα κάνει το όχημα πολύ πιό ευκολοδήγητο στο χώμα.
-
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Σοορυ ρε φιλε αλλα εισαι παντα τοσο μηδενιστης?
συνήθως είμαι πολύ περισσότερο (κάποιοι το λένε και ρεαλισμό αλλά δεν είναι τις παρούσης)
Πες μου ενα supercar που να κανει 0-100 κατω απο 5 , εχει τελικη κοντα στα 300 , να εχει πλευρικη επιταχυνση πανω απο 1g στις στροφες , να ειναι πιο σκληροτραχηλο σε χωματοδρομο απο οτι τα WRC και να μπορει να σκαρφαλωνει βραχους με γωνια >50 μοιρων.Αν αυτο εσενα δεν σου φαινεται ενδιαφερον και ειδικα απο τη στιγμη που δεν το εφτιαξε καποια αυτοβιομηχανια σαν τις Ferrari , Porsche κλπ αλλα 3 ανθρωποι με πατεντες που δεν εχουμε ξαναδει ποτε , τοτε καλυτερα να τελειωσει εδω η συζητηση μας γιατι εχουμε εντελως διαφορετικες αποψεις.
Ενδιαφέρον σαν άσκηση (και μηχανολογικά) είναι αλλα δεν βλέπω σε τι αποσκοπεί μια και το αμαξί θα μπεί στην παραγωγή και δεν θα πωληθεί σαν proof of concept
Εστω λοιπόν οτι ο Κορρές (και ο οποιοσδήποτε Κορρές δεν έχει σημασία) εχει βάλει το κεφάλι του κάτω και έχει σχεδιάσει το υπέρ SUV γιατί με βάση τα χαρακτηριστικά -από αυτά που διαβάζω εδω- το αμαξι κάτι τέτοιο θα είναι.
Για να θεωρηθεί η προσπάθεια επιτυχημένη πρέπει να φέρει τα χρήματα (και περισσότερα) πίσω στους επενδυτές. Απο οτι διαβάζω δεν τα εβαλε τα λεφτά απο την τσέπη του ο Κορρές. Τα χρήματα -και η περεταίρω εξέλιξη- θα έρθουν με πωλήσεις σε οσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό. Και απο εδώ και κάτω αρχίζουν τα ερωτήματα.
Εχει σχεδιαστεί το αμάξι ετσι ώστε να μπορεί να πωληθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου??
Ποιό είναι το target group?
Τι ανάγκες καλύπτει το αμαξι αυτό?
Τι κινήσεις έχουν γίνει απο πλευράς marketing?
και πολλά άλλα.Δεν είμαι καθόλου αρνητικός στην ιδέα 'Ελληνικό αυτοκίνητο'. Απλά βλέπω μια ωραία ιδέα (και υλοποίηση) την οποία η πραγματικότητα θα της δαγκώσει το κεφάλι και γι αυτό οι όποιοι προβληματισμοί. Εκτός και αν ο σκοπός της είναι αλλος απο αυτόν που έχω καταλάβει μέχρι τώρα απο οσα διαβάζω.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Σοορυ ρε φιλε αλλα εισαι παντα τοσο μηδενιστης?
συνήθως είμαι πολύ περισσότερο (κάποιοι το λένε και ρεαλισμό αλλά δεν είναι τις παρούσης)
Πες μου ενα supercar που να κανει 0-100 κατω απο 5 , εχει τελικη κοντα στα 300 , να εχει πλευρικη επιταχυνση πανω απο 1g στις στροφες , να ειναι πιο σκληροτραχηλο σε χωματοδρομο απο οτι τα WRC και να μπορει να σκαρφαλωνει βραχους με γωνια >50 μοιρων.Αν αυτο εσενα δεν σου φαινεται ενδιαφερον και ειδικα απο τη στιγμη που δεν το εφτιαξε καποια αυτοβιομηχανια σαν τις Ferrari , Porsche κλπ αλλα 3 ανθρωποι με πατεντες που δεν εχουμε ξαναδει ποτε , τοτε καλυτερα να τελειωσει εδω η συζητηση μας γιατι εχουμε εντελως διαφορετικες αποψεις.
Ενδιαφέρον σαν άσκηση (και μηχανολογικά) είναι αλλα δεν βλέπω σε τι αποσκοπεί μια και το αμαξί θα μπεί στην παραγωγή και δεν θα πωληθεί σαν proof of concept
Εστω λοιπόν οτι ο Κορρές (και ο οποιοσδήποτε Κορρές δεν έχει σημασία) εχει βάλει το κεφάλι του κάτω και έχει σχεδιάσει το υπέρ SUV γιατί με βάση τα χαρακτηριστικά -από αυτά που διαβάζω εδω- το αμαξι κάτι τέτοιο θα είναι.
Για να θεωρηθεί η προσπάθεια επιτυχημένη πρέπει να φέρει τα χρήματα (και περισσότερα) πίσω στους επενδυτές. Απο οτι διαβάζω δεν τα εβαλε τα λεφτά απο την τσέπη του ο Κορρές. Τα χρήματα -και η περεταίρω εξέλιξη- θα έρθουν με πωλήσεις σε οσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό. Και απο εδώ και κάτω αρχίζουν τα ερωτήματα.
Εχει σχεδιαστεί το αμάξι ετσι ώστε να μπορεί να πωληθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου??
Ποιό είναι το target group?
Τι ανάγκες καλύπτει το αμαξι αυτό?
Τι κινήσεις έχουν γίνει απο πλευράς marketing?
και πολλά άλλα.Δεν είμαι καθόλου αρνητικός στην ιδέα 'Ελληνικό αυτοκίνητο'. Απλά βλέπω μια ωραία ιδέα (και υλοποίηση) την οποία η πραγματικότητα θα της δαγκώσει το κεφάλι και γι αυτό οι όποιοι προβληματισμοί. Εκτός και αν ο σκοπός της είναι αλλος απο αυτόν που έχω καταλάβει μέχρι τώρα απο οσα διαβάζω.
Oι προβληματισμοι σου κατα τη γνωμη μου ταιριαζουν καλυτερα σε ενα forum οικονομολογων ή μεθοδεμπορων, και οχι σε ενα forum περι αυτοκινησης. Αφου εισαι ρεαλιστης, θα επρεπε να το γνωριζεις.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Αν πήγαινε σε κάποια ξένη αυτοκινητοβιομηχανία να δουλέψει σαν 'Platine boy' (ούτε καν Golden boy), θα γράφαμε για έναν ακόμη Έλληνα, που στα χνάρια των αρχαίων, του Ισιγώνη και λοιπών (μπλα, μπλα, μπλα) έκανε προκοπη, εξω απο εδώ...Αν δούλευε σε αυτοκινητοβιομηχανία θα έπαιρνε καλό μισθό αλλά η πατέντα (αν υπάρχει) της ανάρτησης θα ανήκε στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Γνώμη μου είναι ότι θα κλείσουν άδοξα αν φτιάχνουν αμάξια. Καλύτερα να βρούνε κάποιον κατασκευαστή και να φτιάχνουν μόνο την ανάρτηση. Την συναρμολόγηση και την κατασκευή/πώληση/κλπ του αυτοκινήτου να την αφήσουν σε αυτούς που ξέρουν να φτιάχνουν και να πουλάνε αμάξια.
-
Ο μόνος τρόπος (κατ' εμέ) για να στηθεί και να επιβιώσει είναι σε στυλ αγγλικής αυτοκινητο-βιοτεχνίας με περιορισμένη παραγωγή. Το κόστος εξέλιξης μέχρι στιγμής δεν είναι τραγικό (1,5 εκ), άρα μπορεί να αποσβεστεί και με μικρή παραγωγή, που θα στοχεύει σε λίγους που θα το πάρουν είτε γιατί το εκτίμησαν είτε γιατί είναι πυροβολημένοι, είτε γιατί απλά θέλουν να το έχουν στη συλλογή τους.
-
Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι καινοτομίες και τα σχέδια γενικότερα του αυτοκινήτου θα πωληθούν στο εξωτερικό. Με τα επιτεύγματα του περισσότερο ικανοποιεί την ανησυχία και «διαστροφικότητα» του μυαλού του και όχι την επιθυμία του για ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία.
-
κινητήρας από ZR1... μάλιστα... προφανώς αν αυτό βγει στην παραγωγή θα απευθύνεται σε πολύ λίγους...
-
πολυ ωραιο τοπικ!
τι εξεληξεις εχουμε;;; -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ο μόνος τρόπος (κατ' εμέ) για να στηθεί και να επιβιώσει είναι σε στυλ αγγλικής αυτοκινητο-βιοτεχνίας με περιορισμένη παραγωγή. Το κόστος εξέλιξης μέχρι στιγμής δεν είναι τραγικό (1,5 εκ), άρα μπορεί να αποσβεστεί και με μικρή παραγωγή, που θα στοχεύει σε λίγους που θα το πάρουν είτε γιατί το εκτίμησαν είτε γιατί είναι πυροβολημένοι, είτε γιατί απλά θέλουν να το έχουν στη συλλογή τους.1.5εκ δεν φτάνει ουτε για να εξελίξεις ένα σωστό σύστημα φρένων πόσο μάλλον συστήματα ασφαλείας που θεωρούνται στάνταρ σε σύγχρονα (2010 θυμίζω) αμάξια. (ναι υπερβάλω για να γίνει κατανοητό)
αξίζει βέβαια εδώ να θυμίσουμε, μια έγινε αναφορά σε βιοτεχνίες, την κατάληξη της TVR -που είχε και όνομα- ή ποια θα είναι η κατάληξη της Noble σε λίγο καιρό (βλ. M600).
-
πηραν δυο σιδερα ,τα κολησαν και εφτιαξαν σασι,εβαλαν 4 ψαλιδια,4 ροδες μια κρεμαγιερα και νατο το ελληνικο αυτοκινητο.
ας κατσουν να φτιαξουν ενα αμαξι φυσιολογικο εστω και με 50 αλογα αρκει να δειχνει αυτοκινητο και τοτε θα παω πασο αλλα αυτο το εκτρωμα εγω δεν το λεω αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
πηραν δυο σιδερα ,τα κολησαν και εφτιαξαν σασι,εβαλαν 4 ψαλιδια,4 ροδες μια κρεμαγιερα και νατο το ελληνικο αυτοκινητο.ας κατσουν να φτιαξουν ενα αμαξι φυσιολογικο εστω και με 50 αλογα αρκει να δειχνει αυτοκινητο και τοτε θα παω πασο αλλα αυτο το εκτρωμα εγω δεν το λεω αυτοκινητο.
Για καρτ και χαρη τους κανω Εχεις δικιο italakia!
-
Δεν υπάρχει γιατρειά...είναι στο dna μας τελικά...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Δεν υπάρχει γιατρειά...είναι στο dna μας τελικά...Αν θέλεις να πεισθείς, μπορείς να δεις τα λεωφορεία της ΕΛΒΟ - πόσο τα πουλούσε (με ζημία) η ΕΛΒΟ και τι αγόραζες με τα ίδια λεφτά από το εξωτερικό.
(για να μην ψάχνεις, έπαιρνες άθλιο αστικό λεωφορείο από την ΕΛΒΟ και λουξ τουριστικό λεωφορείο από το εξωτερικό με τα ίδια λεφτά)Ποιοι ξέρουν να φτιάχνουν αμάξια;
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Δεν υπάρχει γιατρειά...είναι στο dna μας τελικά...για πές μας ρε συ tsargy που έχουμε άδικο οι 'αρνητικοί'
πέρα απο τον ιταλάκια που εγκαθετίζει ασύστολα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν θέλεις να πεισθείς, μπορείς να δεις τα λεωφορεία της ΕΛΒΟ - πόσο τα πουλούσε (με ζημία) η ΕΛΒΟ και τι αγόραζες με τα ίδια λεφτά από το εξωτερικό.
(για να μην ψάχνεις, έπαιρνες άθλιο αστικό λεωφορείο από την ΕΛΒΟ και λουξ τουριστικό λεωφορείο από το εξωτερικό με τα ίδια λεφτά)Ποιοι ξέρουν να φτιάχνουν αμάξια;
είπε κανείς ότι θα το βγάλει στην παραγωγή ο ίδιος ?
το πιθανότερο να δούμε τις πατέντες του σε κάποιο πολιτικό ή στρατιωτικό όχημα και να τις θαυμάζουμε.
-
Κοίτα, αυτό που έγραψα, ήταν για τον Ιταλάκια...για να το ξεκαθαρίσουμε...
Τώρα η διαφωνία μας, από ότι κατάλαβα είναι ότι εσύ πιστεύεις ότι είναι μία χαμένη προσπάθεια εξ αρχής, γιατί θέλεις πάντα να βλέπεις υλικό αποτέλεσμα, ενώ εγώ θαυμάζω όποιον έχει τα @@ να παλεύει για αυτό που πιστεύει, αν έχει και υλικό αποτέλεσμα θα ήταν τέλειο. Κατά τον ίδιο τρόπο θαύμαζα και τον Βαρώτσο και γενικά όποιον έχω δει να μην ακούει τις Κασσάνδρες και να κάνει αυτό που πιστεύει με οποιοδήποτε κόστος...Και στην τελική, πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων, είναι αυτή που πάει τον κόσμο μισό ή ένα βήμα μπροστά, ή στο τέλος τέλος τον κρατάει σταθερό...
Το διάβασα το περιοδικό και μου άρεσε πολύ η αφήγηση της διαδρομής του Κορρέ...μόνο αυτό να είχα κάνει θα ένοιωθα πολύ υπερήφανος και ότι σε αυτόν τον κόσμο προσπάθησα να βάλω ένα πετραδάκι για να πάει λίγο μπροστά.
Και για να μην παρεξηγηθώ...με το 'να πάει μπροστά', δεν εννοώ ότι χωρίς αυτόν δεν θα κυκλοφορούσαμε με αυτοκίνητα...εννοώ ότι είναι ένα παράδειγμα για τα νέα παιδιά...τους δείχνει να μην το βάζουν κάτω και να παλεύουν για αυτό που πιστεύουν...Είναι αυτό το συμπέρασμα που βγαίνει απο τέτοιες κινήσεις...Ας έχουμε λοιπόν τέτοια πρότυπα για την νέα γενιά και να μην τα πυροβολούμε προεξωφλόντας την εμπορική τους αποτυχία, βάσει οικονομοτεχνικών δεδομένων...Άλλωστε οι υλικές και οικονομικές μελέτες, για να αναπτυχθούν, απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρχει ένας πυρήνας πάνω στον οποίο θα επενδύσουν για να πολλαπλασιάσουν τα όποια κέρδη...Η γνώμη μου είναι λοιπόν, απο όποια πλευρά και να το κοιτάμε (Θεωρητική ή αυστηρά πρακτική) αυτοί οι πυρήνες πρέπει να υπάρχουν και να γίνεται γνωστό το έργο τους για να πολλαπλασιάζονται... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν θέλεις να πεισθείς, μπορείς να δεις τα λεωφορεία της ΕΛΒΟ - πόσο τα πουλούσε (με ζημία) η ΕΛΒΟ και τι αγόραζες με τα ίδια λεφτά από το εξωτερικό.
Μιλάς για κρατικό εργοστάσιο?
Εστω και έτσι...τόσα λεφτά έχουν φάει απο όλους εμάς τα διάφορα λαμόγια...και δεν θα σταματήσουν...τι πειράζει να δίνουμε τα ίδια λεφτά για ένα κατώτερης κατηγορίας όχημα, που το έχουν φτιάξει Ελληνες και απευθύνεται σε Ελληνες....
Αν σταματήσουμε να τα αγοράζουμε υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί? οχι!
Αν συνεχίσουμε να τα αγοράζουμε, υπάρχει περίπτωση? Ίσως!!!
Ε γιαυτό το 'ίσως', πιστέυω ότι αξίζει τον κόπο... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Τώρα η διαφωνία μας, από ότι κατάλαβα είναι ότι εσύ πιστεύεις ότι είναι μία χαμένη προσπάθεια εξ αρχής, γιατί θέλεις πάντα να βλέπεις υλικό αποτέλεσμα, ενώ εγώ θαυμάζω όποιον έχει τα @@ να παλεύει για αυτό που πιστεύει, αν έχει και υλικό αποτέλεσμα θα ήταν τέλειο. Κατά τον ίδιο τρόπο θαύμαζα και τον Βαρώτσο και γενικά όποιον έχω δει να μην ακούει τις Κασσάνδρες και να κάνει αυτό που πιστεύει με οποιοδήποτε κόστος...Και στην τελική, πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων, είναι αυτή που πάει τον κόσμο μισό ή ένα βήμα μπροστά, ή στο τέλος τέλος τον κρατάει σταθερό...
Το διάβασα το περιοδικό και μου άρεσε πολύ η αφήγηση της διαδρομής του Κορρέ...μόνο αυτό να είχα κάνει θα ένοιωθα πολύ υπερήφανος και ότι σε αυτόν τον κόσμο προσπάθησα να βάλω ένα πετραδάκι για να πάει λίγο μπροστά.
Και για να μην παρεξηγηθώ...με το 'να πάει μπροστά', δεν εννοώ ότι χωρίς αυτόν δεν θα κυκλοφορούσαμε με αυτοκίνητα...εννοώ ότι είναι ένα παράδειγμα για τα νέα παιδιά...τους δείχνει να μην το βάζουν κάτω και να παλεύουν για αυτό που πιστεύουν...Είναι αυτό το συμπέρασμα που βγαίνει απο τέτοιες κινήσεις...Ας έχουμε λοιπόν τέτοια πρότυπα για την νέα γενιά και να μην τα πυροβολούμε προεξωφλόντας την εμπορική τους αποτυχία, βάσει οικονομοτεχνικών δεδομένων...Άλλωστε οι υλικές και οικονομικές μελέτες, για να αναπτυχθούν, απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρχει ένας πυρήνας πάνω στον οποίο θα επενδύσουν για να πολλαπλασιάσουν τα όποια κέρδη...Η γνώμη μου είναι λοιπόν, απο όποια πλευρά και να το κοιτάμε (Θεωρητική ή αυστηρά πρακτική) αυτοί οι πυρήνες πρέπει να υπάρχουν και να γίνεται γνωστό το έργο τους για να πολλαπλασιάζονται...καταλαβαίνεις πιστεύω οτι η 'αντίθεσή' μου -η καλύτερα οι προβληματισμοί- εχει να κάνει με αυτό που βγαίνει προς τα εξω οτι έχει σκοπό να κάνει ie να φτιάξει ενα περιορισμένης παραγωγής οχημα και να το πουλήσει
για να το κάνεις αυτό υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις
αν τωρα μας έλεγε οτι είναι απλά proof of concept και θα πουληθεί στη NASA ή στην ESA για βάση στο επόμενο διαστήμικό όχημα για τον άρη ή σε πολεμική βιομηχανία για να σκοτώνουν οσοι τα αγοράσουν μαυριδερούς τρομοκράτες θα ηταν εντελώς διαφορετικά τα σχόλιά μου
-
Σε αυτό δεν στέκομαι καθόλου, ξέροντας ότι μπορεί και να μην συμβεί ποτέ...δεν έχει σημασία όμως...Για μένα το θέμα είναι ότι το πιστεύει...και αυτό ακριβώς χειροκροτώ...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Κοίτα, αυτό που έγραψα, ήταν για τον Ιταλάκια...για να το ξεκαθαρίσουμε...Τώρα η διαφωνία μας, από ότι κατάλαβα είναι ότι εσύ πιστεύεις ότι είναι μία χαμένη προσπάθεια εξ αρχής, γιατί θέλεις πάντα να βλέπεις υλικό αποτέλεσμα, ενώ εγώ θαυμάζω όποιον έχει τα @@ να παλεύει για αυτό που πιστεύει, αν έχει και υλικό αποτέλεσμα θα ήταν τέλειο. Κατά τον ίδιο τρόπο θαύμαζα και τον Βαρώτσο και γενικά όποιον έχω δει να μην ακούει τις Κασσάνδρες και να κάνει αυτό που πιστεύει με οποιοδήποτε κόστος...Και στην τελική, πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων, είναι αυτή που πάει τον κόσμο μισό ή ένα βήμα μπροστά, ή στο τέλος τέλος τον κρατάει σταθερό...
Και για να μην παρεξηγηθώ...με το 'να πάει μπροστά', δεν εννοώ ότι χωρίς αυτόν δεν θα κυκλοφορούσαμε με αυτοκίνητα...εννοώ ότι είναι ένα παράδειγμα για τα νέα παιδιά...τους δείχνει να μην το βάζουν κάτω και να παλεύουν για αυτό που πιστεύουν...Είναι αυτό το συμπέρασμα που βγαίνει απο τέτοιες κινήσεις...Ας έχουμε λοιπόν τέτοια πρότυπα για την νέα γενιά και να μην τα πυροβολούμε προεξωφλόντας την εμπορική τους αποτυχία, βάσει οικονομοτεχνικών δεδομένων...Άλλωστε οι υλικές και οικονομικές μελέτες, για να αναπτυχθούν, απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρχει ένας πυρήνας πάνω στον οποίο θα επενδύσουν για να πολλαπλασιάσουν τα όποια κέρδη...Η γνώμη μου είναι λοιπόν, απο όποια πλευρά και να το κοιτάμε (Θεωρητική ή αυστηρά πρακτική) αυτοί οι πυρήνες πρέπει να υπάρχουν και να γίνεται γνωστό το έργο τους για να πολλαπλασιάζονται...+00
Πες τα ανθρωπε μου!Γαμω την νεοελλαδα μου γαμω!
Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!