-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παιδιά για να μην κουράζουμε θα το πω τελευταία φορά.
Ολική σε 2 μόνο περιπτώσεις αυτές που είπα παραπάνω.
Ούτε 50 , ούτε 60 ούτε 80% κλπ Κανένας νόμος δεν ορίζει επακριβές ποσοστό.Οικονομικά ασύμφορη επισκευή και συνεπώς ολική έχουμε όταν το κόστος επισκευής φτάνει αυτό της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου κατά την ημέρα του ατυχήματος.
Αυτά λένε οι αποφάσεις αυτά λέει ένα βιβλίο που είναι ευαγγέλιο για τους ασχολούμενους με τα αυτοκινητικά.
Από κει και πέρα ο καθένας ασφαλιστής κλπ μπορεί να λέει ότι του καπνίσει.Σ'ευχαριστώ Κωνσταντίνε.
-
Τπτ φίλε
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Φίλε σόρρυ δικηγόρος είμαι και ασχολούμαι κατά κόρον με αυτοκινητικά. Σου είπα την άποψή μου κάνε όπως αγαπάς από κει και πέρα.Kon5, μιας και 'κατέχεις' τα αυτοκινητικά, έχεις κάποια άποψη για αυτό: viewtopic.php?p=1728705#p1728705 ;
Thx.
-
τελικα μου εβγαλαν κοστος επισκευης 12500 ανταλλακτικα+3500 εργασια οπως καταλαβαινεται το αυτοκινητο λογικα θα βγει ολικη.τωρα θελω να δω τη θα μου πουν απο ασφαλιστικησχετικα με την αποζημιωση που θα παρω.ψαχνω να βρω ποσο κοστιζει το αυτοκινητο αυτη τη στιγμη στην αγορα αλλα δεν μπορω να το βρω στο πρωτο post που εκανα αναφερω χαρακτηριστικα του αυτοκινητου αν καποιος ξερει περισσοτερα παρακαλω ας ποσταρει ευχαριστω
-
Σαν το παρακάτω είναι το δικό σου;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/371592/Αν ναι τότε το κόστος επισκευής που σου έδωσαν ξεπερνάει την αξία του.
-
ναι σαν αυτο αλλα ειναι ποιο καλη εκδοση το αυτοκινητο(sport)και εχει και πολυ λιγα χλμ.ασε ατυχια
-
Ο χρήστης 12mats έγραψε:
ναι σαν αυτο αλλα ειναι ποιο καλη εκδοση το αυτοκινητο(sport)και εχει και πολυ λιγα χλμ.ασε ατυχιατα km και η έκδοση λίγο επηρεάζουν την τιμή μεταπώλησης.άντε κανα χιλιάρικο (στην καλύτερη).
(άποψή μου) -
Δεν είμαι δικηγόρος, ούτε έχω ανάλογη εμπειρία. Αλλά ποιο λογικό φαίνεται για το αν θα βγει ολική, όχι μόνο αν το ποσό επισκευής είναι μεγαλύτερο από την αξία του αυτοκινήτου, αλλά πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν και την μείωση της αξίας του αυτοκινήτου από το τρακάρισμα ακόμα και αν επισκευαστεί. Με άλλα λόγια δεν έχει την ίδια αξία ενα μεταχειρισμένο, με ένα αντίστοιχο που έχει τρακάρει και επισκευαστεί. Εξαρτάται βέβαια από το τρακάρισμα και το είδος της επισκευής.
-
Οι ασφαλιστικές δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα(που και αυτά για τις μίζες και τις δωρεές υπάρχουν, αλλά τεσπα). Θα σε αποζημειώσει για την πιο συμφέρουσα για ΑΥΤΗΝ λύση. Και όχι για την πιο συμφέρουσα για εσένα. 2 φορές ζήτησα 'ολική', και τις 2 πήρα τα @@@ μου. Στη μια περίπτωση αμάξι 2 μηνών με ζημιά 40% της αξίας του, απλά πληρώθηκα την επισκευή(6 μήνες μετά), χωρίς cent για την απαξίωση. Στην 2η περίπτωση με ζημιά 15000€ σε αμάξι τρέχουσας αξίας 20000€(καινούργιο γύρω στα 32), ήρθα σε συμφωνία να εισπράξω τη ζημιά και βρήκα και πούλησα το δικό μου για τρακαρισμένο περισσότερο από 5000 που ήταν η διαφορά. Θεωρητικά βγήκα κερδισμένος.
Για αυτό αν δεν σου το βγάλει ολική, δες σε κανέναν που αγοράζει τρακαρισμένα, πόσο σου το πέρνει. Μπορείς να διαπραγματευθείς με την ασφαλιστική και να εισπράξεις το ποσό επισκευής, αν υπογράψεις ότι παραιτήσε από κάθε άλλη απαίτηση.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Οι ασφαλιστικές δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα(που και αυτά για τις μίζες και τις δωρεές υπάρχουν, αλλά τεσπα). Θα σε αποζημειώσει για την πιο συμφέρουσα για ΑΥΤΗΝ λύση. Και όχι για την πιο συμφέρουσα για εσένα. 2 φορές ζήτησα 'ολική', και τις 2 πήρα τα @@@ μου. Στη μια περίπτωση αμάξι 2 μηνών με ζημιά 40% της αξίας του, απλά πληρώθηκα την επισκευή(6 μήνες μετά), χωρίς cent για την απαξίωση. Στην 2η περίπτωση με ζημιά 15000€ σε αμάξι τρέχουσας αξίας 20000€(καινούργιο γύρω στα 32), ήρθα σε συμφωνία να εισπράξω τη ζημιά και βρήκα και πούλησα το δικό μου για τρακαρισμένο περισσότερο από 5000 που ήταν η διαφορά. Θεωρητικά βγήκα κερδισμένος.Για αυτό αν δεν σου το βγάλει ολική, δες σε κανέναν που αγοράζει τρακαρισμένα, πόσο σου το πέρνει. Μπορείς να διαπραγματευθείς με την ασφαλιστική και να εισπράξεις το ποσό επισκευής, αν υπογράψεις ότι παραιτήσε από κάθε άλλη απαίτηση.
δηλαδη εσυ πηρες 15000 ευρω που σου εβγαλε ο μηχανικος για την συνολικοι επισκευη η αυτα τα λέφτα που πηρες ηταν τα χρηματα που κοστιζαν τα ανταλλακτικα που χρειαζοταν το αμαξι χωρις επισκευη?και εγω μαλλον κατι τετοιο θα κανω θα ζητησω ενα ποσο απο την ασφαλιστικη και θα πουλησω και το αμαξι καπου εχω βρει και κανα δυο μαντρες που αγοραζουν και εχω ερθει σε επαφη με μια.τωρα θα δω τι θα γινει.α και κατι αλλο στην δευτερη περιπτωση σε ποσο καιρο πηρες τα χρηματα απο την ασφαλιστικη?
-
Διαβαζοντας τον 'πονο' των φιλων που επαθαν ζημιες στα ΙΧ τους και εχοντας υποψη τις 'ειδησεις' απο τα καναλια της TV, συμφωνα με τις οποιες μετα τις πινακιδες που σωρηδον κατατεθηκαν, νεα στοιχεια δειχνουν οτι αυξανονται σημαντικα και τα ανασφαλιστα ΙΧ στα πλαισια της 'οικονομικης κρισης', συν τα 'κανονια' που ερχονται απο ασφαλιστικες εταιρειες (ηδη η 'Commercial Value' ετοιμαζεται για 'πυροδοτηση' το Φεβρουαριο), απογοητευομαι. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!!!
-
οχι ρε φιλε ενταξει ειπαμε δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα που μας τα παρουσιαζουν τα Μ.Μ.Ε.
-
Ο χρήστης 12mats έγραψε:
Οι ασφαλιστικές δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα(που και αυτά για τις μίζες και τις δωρεές υπάρχουν, αλλά τεσπα). Θα σε αποζημειώσει για την πιο συμφέρουσα για ΑΥΤΗΝ λύση. Και όχι για την πιο συμφέρουσα για εσένα. 2 φορές ζήτησα 'ολική', και τις 2 πήρα τα @@@ μου. Στη μια περίπτωση αμάξι 2 μηνών με ζημιά 40% της αξίας του, απλά πληρώθηκα την επισκευή(6 μήνες μετά), χωρίς cent για την απαξίωση. Στην 2η περίπτωση με ζημιά 15000€ σε αμάξι τρέχουσας αξίας 20000€(καινούργιο γύρω στα 32), ήρθα σε συμφωνία να εισπράξω τη ζημιά και βρήκα και πούλησα το δικό μου για τρακαρισμένο περισσότερο από 5000 που ήταν η διαφορά. Θεωρητικά βγήκα κερδισμένος.
Για αυτό αν δεν σου το βγάλει ολική, δες σε κανέναν που αγοράζει τρακαρισμένα, πόσο σου το πέρνει. Μπορείς να διαπραγματευθείς με την ασφαλιστική και να εισπράξεις το ποσό επισκευής, αν υπογράψεις ότι παραιτήσε από κάθε άλλη απαίτηση.
δηλαδη εσυ πηρες 15000 ευρω που σου εβγαλε ο μηχανικος για την συνολικοι επισκευη η αυτα τα λέφτα που πηρες ηταν τα χρηματα που κοστιζαν τα ανταλλακτικα που χρειαζοταν το αμαξι χωρις επισκευη?και εγω μαλλον κατι τετοιο θα κανω θα ζητησω ενα ποσο απο την ασφαλιστικη και θα πουλησω και το αμαξι καπου εχω βρει και κανα δυο μαντρες που αγοραζουν και εχω ερθει σε επαφη με μια.τωρα θα δω τι θα γινει.α και κατι αλλο στην δευτερη περιπτωση σε ποσο καιρο πηρες τα χρηματα απο την ασφαλιστικη?
Η ζημιά(ανταλλακτικά+εργασία) ήταν 15300€ περίπου. Γκρίνιαζα εγώ για ολική, αλλά φευ. Οπότε ένας υπάλληλος της οδικής μου σφύριξε ότι μπορώ αν θέλω να κάνω αυτό. Ρώτησα και την ασφαλιστική και μου είπε ότι γίνεται, αλλά με μια μικρή μείωση. Μετά από 2 ώρες μου λέει 15000€. Επειδή είχα βρει να το δώσω αρκετά πάνω από 5000€, δεν γκρίνιαξα για τα 300€. Σιγουρέψου πάντως ότι βρήκες αγοραστή για το τρακρισμένο πριν προχωρήσεις σε κάστι τέτοιο.
Ο χρόνος δεν έχει να κάνει με τον συμβιβασμό. Στην μια περίπτωση πληρώθηκα σε 6 μήνες από Ιντερσαλόνικα. Στην άλλη σε 2 μέρες από Εθνική. Έχει να κάνει με την ασφαλιστική, όχι με το συμβιβασμό. -
από 12mats » 09/01/10 18:53
οχι ρε φιλε ενταξει ειπαμε δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα που μας τα παρουσιαζουν τα Μ.Μ.Ε.Μακαρι να΄χεις δικηο, αλλα....
-
kyr80
πολύ καλή πρακτική.
Νομίζω αξίζει σε κάτι τέτοιες περιπτώσειςΥΓ:ειλικρινά εύχομαι κανείς να μην δει το αμάξι του σε κατάσταση που να σκέφτεται τέτοια πράγματα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
kyr80
πολύ καλή πρακτική.
Νομίζω αξίζει σε κάτι τέτοιες περιπτώσειςΥΓ:ειλικρινά εύχομαι κανείς να μην δει το αμάξι του σε κατάσταση που να σκέφτεται τέτοια πράγματα.
Δεν νομίζω ότι είναι πρακτική. Το κάνουν και άλλες ασφαλιστικές από ότι ξέρω(και μάλλον όλες). Και είναι αρκετά συμφέρον για αυτές, καθότι σου δίνουν λιγότερα από ότι θα έδιναν. Πέρνεις κάτι λιγότερο από τα χρήματα της ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ. Που τις περισσότερες φορές, η τελική ζημιά βγαίνει παραπάνω..
Παραμονεύουν όμως λαμόγια να σου το φάνε για ψίχουλα το τρακαρισμένο. Ένας 'μάγκας' μου έδινε 2000€. '15.000€ η ζημιά, θα σου δώσω και 2 χιλιαρικάκια και μην το πεις ούτε στον παππά'... Όταν βλέπεις το αμάξι σου σούπα, είσαι τόσο ξενερωμένος, που θέλεις να το στείλεις. Υπομονή και ψάξιμο θέλει..
Ο μαντράς που το αγοράζει, θα βάλει πάνω μτχ-κινέζικα-ανταλλακτικά και με μικρότερο κόστος θα το επισκευάσει. -
και εγω περιμενω τωρα να δω τι θα μου πουν απο την ασφαλιστικη.φαντασου να μου πουν παρε 12000 και σου βγαζουμε ολικη το αμαξι και να μου πουν οτι πρεπει να τους δωσω και το αυτοκινητο.γιατι οι ασφαλιστικες σου βγαζουν κατι αντικειμενικες αξιες δικες τους
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Παραμονεύουν όμως λαμόγια να σου το φάνε για ψίχουλα το τρακαρισμένο. Ένας 'μάγκας' μου έδινε 2000€. '15.000€ η ζημιά, θα σου δώσω και 2 χιλιαρικάκια και μην το πεις ούτε στον παππά'... Όταν βλέπεις το αμάξι σου σούπα, είσαι τόσο ξενερωμένος, που θέλεις να το στείλεις. Υπομονή και ψάξιμο θέλει..
έχεις απόλυτο δίκιο.
Είμαι (έμμεσα) παθών. -
λοιπον βγηκε η αποζημιωση για το αυτοκινητο μου η ασφαλιστικη μου προτεινε
1)11300 και δινω το αυτοκινητο μου ετσι οπως ειναι
2)8000 και κραταω το αυτοκινητο
απαραδεκτα πραγματα μιλησα με το autotrtiti kai μου ειπαν 12800 οτι ειναι η τιμη του αυτοκινητου.τι μπορω να κανω σε αυτη τη περιπτωση?εγω τους ειπα να μου δωσουν 11000 και να κανω οτι θελω το μαξι μου λογικα θα μου πουν οχι αλλα εγω αυτο θελω -
Το τι θέλεις, είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που θα γίνει... Δυστηχώς. Στο λέω γιατί έχω μπλέξει σε αρκετά ατυχήματα.
Σου δίνουν 1500€ κάτω από την αξία του αυτοκινήτου σου δηλαδή. Το σενάριο να πάρεις 11.000€ και να κρατήσεις και το αμάξι σου ξέχνα το. Δεν είναι μλκες στις ασφαλιστικές. 2 πράγματα μπορείς να κάνεις.- Τους 'απειλείς', ότι δεν επιθυμείς τίποτα από τα 2, αλλά επισκευή του αυτοκινήτου με τη δικαιολογία ότι με 11300 δεν πέρνεις ίδιο σε μτχ. Δεν θα γίνεις βέβαια πιστευτός, γιατί ξέρουν ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να ξεφορτωθεί ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο. Και ίσως να πάρεις κάτι παραπάνω. Ίσως βέβαια να σου πούνε,ok φτιάξτο. Και θα μείνεις με το τρακαρισμένο αλλά επισκευασμένο
- Βρίσκεις μαντράδες-συνεργειάδες που αγοράζουν τρακαρισμένα. Και αν θα βρεις κάποιον που σου δίνει πάνω από 3300 και κοντά στην τιμή που θέλεις, τότε το δίνεις σε αυτόν και πέρνεις και τα 8κ€ της ασφαλιστικής.
Υπάρχει και η λύση του να μην κάνεις συμβιβασμό και να πας δικαστικά. Αν έχεις χρόνο και χρήμα για να πάρεις άλλο αμάξι κάντο.
αποζημιωση μετα απο τρακαρισμα