-
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Έχω ένα honda jazz (5μηνών) και με τράκαραν (με παραβίαση του στοπ) στο πλάι (πόρτα & φτερό - ολόκληρο κομμάτι). Πολύ πίκρα.... Από ασφαλιστικές έχω ιντεραμέρικαν, έχουν βικτόρια. Ήρθε η ασφαλιστική μου και υπέγραψαν τη φιλική δήλωση ότι έφταιγαν. Δεν καλέσαμε την τροχαία, γιατί δεν είχαμε τραυματισμό. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τα εξής:- Σε ποιο σερβις της Θεσσαλονίκης να το πάω ή σε ποιο να μην το πάω;
- Διαδικαστικά, πόσο καιρό περίπου θα κάνει για να πάρω το αμάξι και τα λεφτά;
- Αξίζει να κάνω αγωγή;
- Έχει κανείς ιδέα πόσο θα κοστίσει περίπου;
- Το αμάξι μετακινείται, αλλά φοβάμαι μήπως υπάρχει ζημία στον άξονα ή στο σασί και δεν φαίνεται. Αν το αφήσω για φτιάξιμο στο σέρβις, δεν θα μπορώ να μετακινούμαι.
Τι με συμβουλεύετε;
Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι άλλο κακό να μη μας βρει...
-
Έχω ένα honda jazz (5μηνών) και με τράκαραν (με παραβίαση του στοπ) στο πλάι (πόρτα & φτερό - ολόκληρο κομμάτι). Πολύ πίκρα.... Από ασφαλιστικές έχω ιντεραμέρικαν, έχουν βικτόρια. Ήρθε η ασφαλιστική μου και υπέγραψαν τη φιλική δήλωση ότι έφταιγαν. Δεν καλέσαμε την τροχαία, γιατί δεν είχαμε τραυματισμό. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τα εξής:- Σε ποιο σερβις της Θεσσαλονίκης να το πάω ή σε ποιο να μην το πάω;
- Αξίζει να κάνω αγωγή;
- Το αμάξι μετακινείται, αλλά φοβάμαι μήπως υπάρχει ζημία στον άξονα ή στο σασί και δεν φαίνεται. Αν το αφήσω για φτιάξιμο στο σέρβις, δεν θα μπορώ να μετακινούμαι.
Τι με συμβουλεύετε;
-
- Αξίζει να κάνω αγωγή;
Τι με συμβουλεύετε;
-
αγωγη για ποιο λογο να κανεις?? τραυματιστικες ? σε εγκατεληψε? αρνειται οτι φταιει? ή εχεις ακουσεις οτι οι ελληνες ειναι δικομανεις και ειπες να ακολουθησεις τη μοδα?
αν ειναι μεγαλη η ζημια μπορει να σου παρει και μηνα να καθαρισεις
-
Γιατί σε ένα άλλο ατύχημα που είχα με το προηγούμενο αμάξι μου (χώθηκε ξαφνικά μπροστά μου από δεξιά ο τύπος και κοκκάλωσε το αμάξι του μπροστά μου), ενώ παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χοντρή μ...κία γιατί δεν υπολόγισε λέει καλά, υπέγραψε μεν το χαρτί ότι έφταιγε, ωστόσο η ασφαλιστική του (υδρόγειος) μου είπε ότι επειδή ήμουν από πίσω του έφταιγα εγώ και με πολλά παρακάλια μου έδωσε ούτε τα μισά λεφτά. Επίσης μου είπαν απ'την ασφαλιστική του (off the record) ότι αν είχα κάνει αγωγή μπορεί να μου τα έδιναν όλα, αλλά είχα πάθει τέτοιο σοκ - στεναχώρια που δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο, ήθελα απλά να το ξεχάσω. Γι'αυτό τώρα αναρωτιέμαι μήπως παιχτεί πάλι κάτι αντίστοιχο...Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!!
-
Ο χρήστης sstella έγραψε:
Γιατί σε ένα άλλο ατύχημα που είχα με το προηγούμενο αμάξι μου (χώθηκε ξαφνικά μπροστά μου από δεξιά ο τύπος και κοκκάλωσε το αμάξι του μπροστά μου), ενώ παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χοντρή μ...κία γιατί δεν υπολόγισε λέει καλά, υπέγραψε μεν το χαρτί ότι έφταιγε, ωστόσο η ασφαλιστική του (υδρόγειος) μου είπε ότι επειδή ήμουν από πίσω του έφταιγα εγώ και με πολλά παρακάλια μου έδωσε ούτε τα μισά λεφτά. Επίσης μου είπαν απ'την ασφαλιστική του (off the record) ότι αν είχα κάνει αγωγή μπορεί να μου τα έδιναν όλα, αλλά είχα πάθει τέτοιο σοκ - στεναχώρια που δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο, ήθελα απλά να το ξεχάσω. Γι'αυτό τώρα αναρωτιέμαι μήπως παιχτεί πάλι κάτι αντίστοιχο...Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!!Σα να χεις φουλ του ρηγα και να σου σκαει με 4 10αρια... επαιζα πριν και τα βλεπω ολα καπως ετσι
-
αμα σου πουνε παραξενα πηγαινε τους στο δικαστηριο και παρτους τα σωβρακα.. προς το παρον περιμενε..
(σε ενα τετοιο δικαστηριο παντως δεν παιζει με τιποτα να χασεις απλα ειναι ταλαιπωρια , τρεξιμο και θα αργησεις να παρεις τα λεφτα σου, εκει πονταρουν αυτοι, στο οτι καιγεσαι και στο οτι εχουν δικηγορους να καθονται)παντως οι ασφαλιστικες ειναι μεγαλες αλητειες.. το λεω και το ξαναλεω..
δεν εφαρμοζουν τους νομους ή τους εφαρμοζουν κατα το δοκουν και πραγματικα ευχομαι να κλεισουν πολλα απο αυτα τα μπουρδελα που το μονο που κανουν ειναι να ταλαιπωρουν το κοσμομου αρεσει που εχουν την απαιτηση να κανουμε και ασφαλισεις υγειας και συνταξεις σε αυτους
ρε ουστ, να σαπισετεΥΓ επισης ΚΑΘΕ φορα που τρακαρεις να φωναζεις αστυνομια να καταγραψει το συμβαν και αμα στο παιζουν οι μπατσοι βαρια πεπονια ( ειστε 2 βρειτε τα μεταξυ σας ) εσυ να λες οτι χτυπησες (εκει ειναι υποχρεωμενοι να ερθουν) και οτι θες ασθενοφορο.. πηγαινε φωναξε και την οδικη να μαζεψει το αυτοκινητο και εισαι μια χαρα ή αν κινειται παρκαρε το
αν καταγραφει το συμβαν δεν κατοχυρωνεσαι μεν ως το ποιος φταει , γιατι τα 'οργανα' απλα καταγραφουν , δεν βγαζουν πορισμα, αλλα αν ειναι κατι προφανες (οπως στοπ) απο την καταγραφη φαινεται ποιος φταει που χτυπηθηκαν τα αυτοκινητα κτλ
αν εχεις κατι τετοιο στα χερια σου , ακομα και η ασφαλιστικη θα κανει πισω και δε θα σου πει μα μου..
επισης επειδη μου εχει τυχει , με το να ερθει η αστυνομια μπορει να αποκαλυφθει αν ο αλλος οδηγος εχει πιειεμενα αυτο σε μια περιπτωση με ειχε σωσει, γιατι ο τυπος δεν φτανει που μου εκανε παρανομη αναστροφη, αλλα πηγε να με βγαλει οτι τον χτυπησα και απο πισω
και οταν πλεον ειχε αρχισει να εχει προβλημα με την ασφαλιστικη του , η οποια αφου με καλυπτε θα τον κυνηγουσε στο δικαστηριο (ετσι οριζει ο νομος για μεθυσμενους) προσπαθησε να σκεφτει 1000-2 δικαιολογιες, αλλα δεν..μαλιστα παραπονεθηκε επειδη εμενα δε μου εκαναν αλκοτεστ (επειδη εφυγα με νοσοκομειακο ) , αλλα και αυτο καταρριφθηκε μιας και στο νοσοκομειο αν πας για ατυχημα σου παιρνουν ενδοφλεβια και εκει φαινονται τα παντα
-
Για να επανέρθουμε όμως παιδιά, εκτός από το δικαστήριο, ήθελα τη βοήθειά σας επίσης και κυρίως στα εξής:
- Σε ποιο σερβις της Θεσσαλονίκης να το πάω ή σε ποιο να μην το πάω;
Τι με συμβουλεύετε;
-
Για να επανέρθουμε όμως παιδιά, εκτός από το δικαστήριο, ήθελα τη βοήθειά σας επίσης και κυρίως στα εξής:- Σε ποιο σερβις της Θεσσαλονίκης να το πάω ή σε ποιο να μην το πάω;
Τι με συμβουλεύετε;
1)Για τόσο καινούριο αμάξι κι εφόσον δεν φταίς εσύ, πήγαινετο κατευθείαν αντιπροσωπεία(δλδ από εκεί που το αγόρασες)
2)Εάν το αφήσεις το αμάξι για φτιάξιμο, θα πρέπει να το δει ο εμπειρογνώμονας, ώστε να το εκτιμήσει κι εφόσον μιλάμε για πόρτα και φτερό μόνο + βάψιμο δλδ, μια βδομάδα θα την φας στο συνεργείο/αντιπροσωπεία. για τη νασφαλιστική από 2 εβδομάδες και βάλε στην καλύτερη περίπτωση από τότε που θα καταθέσεςι τα τιμολόγια εργασιών. Υπάρχουν συνεργεία που αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τη διαδικασία και δεν πληρώνεις τίποτα εσύ, αλλα΄μιλάμε για ιδιώτη κι όχι αντιπροσωπεία.
4)Κόστος σε ανάλογο αυτοκίνητο(αλλά ΟΧΙ ΧΟΝΤΑ) ήταν 1300 ευρώ.
5) Θα πρέπει να το δει κάποιος έμπειρος μάστορας. Εφόσον το αμάξι περπατάει πάνε το στο συνεργείο της γειτονίας σου να το σηκώσει επάνω και να το δει. Δεν θα δώσεις πολλά, αλλά από την άλλη όσο πιο γρήγορα το πας για φτιάξιμο, τόσο πιο γρήγορα θα παρεις τα λεφτά σου. Άλλωστε στην ατιπροωπεία μπορείς να ζητήσεις αυτοκίνητο αντικατάστασης. -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου, είναι αρκετά κατατοπιστικές. Το αμάξι όμως το πήρα από άλλη πόλη μακριά, όπου δεν μπορώ να το πάω να το φτιάξουν. Γι' αυτό ρωτάω, από τις αντιπροσωπείες της Θεσ/κης (1 Σαρ... Λαχαναγοράς, 1 Σαρ.... Όλγας, 1 Κουλ...ς) και 1 εξουσιοδοτημένο συνεργείο (Καρπουζάς) ποιό να διαλέξω ή ποιο να μην διαλέξω;
Επίσης απ' ότι ξέρω η χόντα δεν δίνει αμάξι αντικατάστασης (μόνο η τουοτα)
Thanks! -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου, είναι αρκετά κατατοπιστικές. Το αμάξι όμως το πήρα από άλλη πόλη μακριά, όπου δεν μπορώ να το πάω να το φτιάξουν. Γι' αυτό ρωτάω, από τις αντιπροσωπείες της Θεσ/κης (1 Σαρ... Λαχαναγοράς, 1 Σαρ.... Όλγας, 1 Κουλ...ς) και 1 εξουσιοδοτημένο συνεργείο (Καρπουζάς) ποιό να διαλέξω ή ποιο να μην διαλέξω;
Επίσης απ' ότι ξέρω η χόντα δεν δίνει αμάξι αντικατάστασης (μόνο η τουοτα)
Thanks!Δεν έχει διαφορά αν το αγόρασες από άλλη πόλη. Αρκεί να πας σε συνεργείο/αντιπροσωπεία του δικτύου της Χόντα. Για αυτοκίνητο αντικατάστασης, όλες οι αντιπροσωπείες δίνουν, το θέμα είναι αν υπάρχει διαθέσιμο. Θα μπορούσες να τους κάνεις μια ερώτηση προτού πας το αμάξι για επισκευή, από τη στιγμή που σου είναι τόσο απαραίτητο. Για τις αντιπροσωπείες που αναφέρεις , δεν γνωρίζω κάτι για την δουλειά τους.
-
Αν θέλεις να σου δώσω (με πμ) το τηλ. του λαμαρινά που συνεργάζεται ο Σαρακάκης για τα τρακαρισμένα.
-
Γιατί σε ένα άλλο ατύχημα που είχα με το προηγούμενο αμάξι μου (χώθηκε ξαφνικά μπροστά μου από δεξιά ο τύπος και κοκκάλωσε το αμάξι του μπροστά μου), ενώ παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χοντρή μ...κία γιατί δεν υπολόγισε λέει καλά, υπέγραψε μεν το χαρτί ότι έφταιγε, ωστόσο η ασφαλιστική του (υδρόγειος) μου είπε ότι επειδή ήμουν από πίσω του έφταιγα εγώ και με πολλά παρακάλια μου έδωσε ούτε τα μισά λεφτά. Επίσης μου είπαν απ'την ασφαλιστική του (off the record) ότι αν είχα κάνει αγωγή μπορεί να μου τα έδιναν όλα, αλλά είχα πάθει τέτοιο σοκ - στεναχώρια που δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο, ήθελα απλά να το ξεχάσω. Γι'αυτό τώρα αναρωτιέμαι μήπως παιχτεί πάλι κάτι αντίστοιχο...Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!!Eγω απορω πως σου εδωσαν εστω και 1 ευρω,βαση κοκ εφταιγες καθαρα,επεσες πανω στον αλλο,ειδε ο αλλος ενα παιδακι,εναν εξωγηινο,του ξηθηκε το αριστερο αρχιδι κλπ και θελησε να σταματησει,επεσες πανω του γιατι δεν κρατουσες την αποσταση ασφαλειας,τα μου κανε σφηνα κλπ τα γραφουν εκει που δε πιανει η μελανη.Ετσι ειναι ο κοκ αδερφε,στο λεω γιατι ειμαι ομοιοπαθης,ο κοκ ειναι απο τα ποιο ηλιθια και προβληματικα εγγραφα που εχω αντιμετωπισει,δε μπορεις να βρεις το δικιο σου με τιποτα,στο λεω γιατι την εχω παθει με στοπ.Εβγαινα απο στενο με στοπ,ειχε κοκκινο φαναρι και βγηκα μπροστα απο μια μπετονιερα σχεδον με το μισο αμαξι,αναβει πρασινο χαμπαρι δε πηρα η μπετονιερα και κοντεψε να περασει απο πανω μου,μετα εφταιγα εγω γιατι βγηκα απο στοπ
Εχω σκεφτει καμμια 10αρια σεναρια που μπορεις να κανεις το αυτοκινητο καινουριο αν εχεις γρατσουνιες κλπ με απλα ατυχηματακια,πχ καινουριος μπροστινος προφυλακτηρας,παει ο αλλος να αλλαξει λωριδα και εσυ πατας γκαζι και πεφτεις στα πλαγια του,αυτος φταιει σε πληρωνει,και αλλα ποσα......
-
- Αξίζει να κάνω αγωγή;
Τι με συμβουλεύετε;
Περαστικά σε 1η φάση.
α) Για σέρβις σου απαντήσαν ήδη τα παιδιά.
β) Διαδικαστικά : το κόβω απο 2 εβδομάδες το ελάχιστο μέχρι 1 μήνα.Είναι και η συνεπεια της
αντιπροσωπείας που θα παίξει ρόλο.
3) Αγωγή κάνεις μόνο όταν αρχίζουν και δεν σου δίνουν το συμφωνηθέν ποσό,καθυστερούν κλπα και
όλα αυτά για να πιέσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό λίγο διάστημα πριν το δικαστήριο. Αλλιώς,έχουν
κι αυτοί δικηγόρους και -δυστυχώς- έχουν δικαιωθεί απο υποθέσεις χαμένες απο χέρι....
4) Κόστος θα στο πει ο πραγματογνώμονας που θα έρθει να δει το αμάξι.
5) Το αμάξι μην το μετακινήσεις .Θα το αφήσεις στην αντιπροσωπεία και θα περιμένεις
τον πραγματογνώμονα. Δεν θες τώρα λαμογιές του στύλ,'αυτό δεν υπήρχε τη στιγμή που τρακάραμε,το
κανες εσύ κλπα'.
Επίσης,φαινομενικά μπορεί να φαίνεται ένα φτερό κλπα,αλλά μπορεί και κάτι άλλο να χει χαλάσει
και να περιμένει να στο 'πει' την κατάλληλη στιγμή.Σωστά ανησυχείς για αυτό το θέμα.Προσπάθησε να πάρεις αμάξι αντικατάστασης.Είναι δύσκολο και το γνωρίζω οτι οι αντιπροσωπείες κάνουν το κινέζο (εμένα μου 'χαν πει οτι είχαν 4 και τα έδωσαν όλα,αλλά ότι άλλο χρειαστώ είναι στην διάθεση μου ) αλλά αξίζει την προσπάθεια.
-
Επικοινωνησε με την ιντεραμερικαν, ειναι πιθανον να μη χρειαστει να εκταμιευσεις χρηματα καθως συνεργαζονται με πολλες αντιπροσωπιες.
-
πάντα μα πάντα να φωνάζετε την αστυνομία όταν γινεται ατυχημα, οσο μικρο και να ειναι.
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
... παει ο αλλος να αλλαξει λωριδα και εσυ πατας γκαζι και πεφτεις στα πλαγια του,αυτος φταιει σε πληρωνει,και αλλα ποσα......Εκτός αν πρόκειται για ΟΑΣΘ. Δυστυχως την έπαθα πριν αρκετά χρόνια ... και πήγε να με περάσει απο πάνω και έφταιξα ... που δεν τον άφησα χώρο για τον ελιγμό του! Και με την σύμφωνη 'γνώμη' της αστυνομίας που εγώ κάλεσα ... και με 'απειλές' απο τον οδηγό ότι καθυστερώ τα δρομολόγια όλης της πόλης με την ακινητοποίηση του.
Πόσο άπειρος και ... χαιβάνι ήμουν???????????????????????????EDIT: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων απλώς τώρα (έμπερος πλέον και κατα 15 χρόνια μεγαλύτερος) θα πήγαινα στα δικαστήρια!
-
[quote='sstella']Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Έχω ένα honda jazz (5μηνών) και με τράκαραν (με παραβίαση του στοπ) στο πλάι (πόρτα & φτερό - ολόκληρο κομμάτι). Πολύ πίκρα.... Από ασφαλιστικές έχω ιντεραμέρικαν, έχουν βικτόρια. Ήρθε η ασφαλιστική μου και υπέγραψαν τη φιλική δήλωση ότι έφταιγαν.
Πρώτα ρωτας την interamerican αν σε πληρώνει η δική σου εταιρία λόγω φιλικής δήλωσης.
αν ναι, αν θέλεις ζητάς να σε στείλουν σε συνεργείο δικό τους όπου εσύ δεν πληρώνεις μία. θα έπαιρνες και αμάξι αντικατάστασης δωρεάν μέχρι να φτιαχτεί το δικό σου, και η ασφαλιστική θα πλήρωνε απευθείας το συνεργείο. Αυτό στο εξωτερικό είναι ο κανόνας χρόνια τώρα. -
ευχαριστώ πολύ παιδιά!
πήγα σε 2 συνεργεία σήμερα για να εκτιμήσουν τη ζημιά, χοντρικά όπως τα υπολογίζουν γύρω στα 1800 - 2000 (δεν μου λένε ακριβώς γιατί λέει μπορεί να προκύψει και κάτι άλλο ). Όπως το είχα υποψιαστεί και από διάφορες συζητήσεις του φόρουμ, δεν υπάρχει διαθέσιμο ανταλλακτικό στην Ελλάδα (η πόρτα) και θα πρέπει να το παραγγείλουν από το εξωτερικό, οπότε θα κάνει τουλάχιστο 2-3 εβδομάδες
Θα ρωτήσω για αμάξι αντικατάστασης, αλλά πολύ αμφιβάλλω.
Όσο για την ασφαλιστική μου, μου είπαν ότι όταν συνεννοηθούν οι 2 ασφαλιστικές θα μου τηλ ο πραγματογνώμων για να πάει να το δει (φέξε μου και γλίστρησα...) και αφού το φτιάξουν και πληρώσω θα μου δώσουν πίσω τα λεφτά.
Βάλε σούμα περί τον 1 μήνα χωρίς αμάξι να κυκλοφορώ με ταξί... (κανά 1.000άρι όπως τα υπολόγισα απ'την τσέπη μου, που τα παίρνω πίσω μόνο με αγωγή)
Όσο δε για τη μείωση της αξίας του αυτοκινήτου, μόνο αν πάω δικαστικά θα πάρω περί το 10% της αξίας (περί τα 1300 ευρώ) και για ηθική βλάβη μου είπε 1 δικηγόρος δίνουν γύρω στα 300 ευρώ
Τι να κάνω; -
Νομική προστασία έχεις στο ασφαλιστήριο σου;
honda Θεσ/νίκη τρακάρισμα