-
και ηταν προφανες οτι θα γινοταν, ειδικα στην αθηνα, αλλα προφανως κ στην επαρχια. Γιατι τα τελη ειναι κανα 300-400 ευρω, αλλα η θεση παρκιγκ 100/μηνα.
Χθες ειδα κ μια SLK 350 παρατημενη στον Πειραια.
Μηπως ειναι ευκαιρια να πεταχτουν καποια αυτοκινητα, απο αυτα που κρατουν θεση στο δρομο μονο κ μονο περιμενοντας μια ενδεχομενη αποσυρση? Αυτοκινητο που δεν εχει πληρωσει τελη δεν δικαιουται θεση παρκαρισματος σε δημοσιο δρομο, οποτε ....
... παιρνουμε τηλ. το δημο κ ζηταμε να ερθει να το σηκωσει ως εγκαταλελημμενο.. -
και ηταν προφανες οτι θα γινοταν, ειδικα στην αθηνα, αλλα προφανως κ στην επαρχια. Γιατι τα τελη ειναι κανα 300-400 ευρω, αλλα η θεση παρκιγκ 100/μηνα.
Μηπως ειναι ευκαιρια να πεταχτουν καποια αυτοκινητα, απο αυτα που κρατουν θεση στο δρομο μονο κ μονο περιμενοντας μια ενδεχομενη αποσυρση? Αυτοκινητο που δεν εχει πληρωσει τελη δεν δικαιουται θεση παρκαρισματος σε δημοσιο δρομο, οποτε ....
... παιρνουμε τηλ. το δημο κ ζηταμε να ερθει να το σηκωσει ως εγκαταλελημμενο.. -
Στην επαρχια γινεται χαμος.....
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
που ακριβως?
-
Δεν κινδυνεύουν όλοι αυτοί που παρέδωσαν πινακίδες (και τώρα το όχημα λιάζεται σε κάποιο πεζοδρόμιο) να μπουν στο στόχαστρο των δήμων για συλλογή του εγκαταλελειμμένου; ρωτάω - θα μου πεις εδω ειναι η χωρα της απόλυτης αυθαιρεσίας - γιατί όλοι αυτοί δήλωσαν και επισήμως στην εφορία με την παράδοση των πινακίδων ότι έχουν ιδιωτικό χώρο για να στεγάζεται το αυτο-ακίνητο
-
ενδιαφέρον θα είναι,όσοι παρατηρούν τέτοια αυτοκίνητα στην γειτονιά τους,να μας λένε και πόσο συχνά τα έβλεπαν να κινούνται και πόσα ακόμα αυτοκίνητα έχουν ακόμα οι ιδιοκτήτες τους...
πραγματικά, πιστεύει κανείς, ότι κατέθεσε τις πινακίδες της slk350 για τα +100-150€?
καμιά τροχαία παράβαση θα είναι στην μέση. -
2 απορίες ...
- Πως 'ξεγελασαν' την ΔΟΥ περι αποθήκευσης του αυτοκινήτου σε ιδιόκτητο χώρο? Είναι ευκολο?
- Τι γίνεται σε περίπτωση κλοπής ενός τέτοιου αυτοκινήτου? Υπάρχουν υποχρεώσεις από τον κάτοχο και ποιος είναι ο κάτοχος?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
2 απορίες ...- Πως 'ξεγελασαν' την ΔΟΥ περι αποθήκευσης του αυτοκινήτου σε ιδιόκτητο χώρο? Είναι ευκολο?
- Τι γίνεται σε περίπτωση κλοπής ενός τέτοιου αυτοκινήτου? Υπάρχουν υποχρεώσεις από τον κάτοχο και ποιος είναι ο κάτοχος?
Πανευκολο να ξεγελασεις τη ΔΟΥ, αφου τιποτα δεν δουλευει σοβαρα σαυτη τη χωρα! Εδω γνωστοι μου και εγραψαν πως θα εχουν τα αυτοκινητα τους σε Συνεργεια, φαναρτζηδικα, κανα ιδιοκτητο παρκινγκ Περιμενεις να κατσουν να το ψαξουν?
-
Aν έχεις στο Ε9 κάτι που να ταιριάζει είσαι οκ. Δεν πρόκειται να πάνε να δούνε αν το έβαλες εκεί.
Άσε που έχω την εντύπωση ότι μάλλον δεν κοιτάνε καν το Ε9 και απλά παίρνουν τις πινακίδες... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Aν έχεις στο Ε9 κάτι που να ταιριάζει είσαι οκ. Δεν πρόκειται να πάνε να δούνε αν το έβαλες εκεί.
Άσε που έχω την εντύπωση ότι μάλλον δεν κοιτάνε καν το Ε9 και απλά παίρνουν τις πινακίδες...αν νοικιάζεις χώρο στάθμευσης που φαίνεται?
Αν το έχεις αφήσει σε χωράφι? (είπε κανείς ότι πρέπει να παρκάρουμε τα αμάξια μας σε χώρους κλειστούς με κλιματισμό? Αυτό είχα, εκεί το άφησα )Γενικά, υπάρχουν τόοοσοι τρόποι γραφειοκρατικοί που να 'πείσεις' την εφορία-ΔΟΥ-κτλ ότι εκεί άφησες το αμάξι σου, που...δεν έχει νόημα να τους αναλύσουμε.Όποιος χρειάζεται να βρει τη δικαιολογία, θα τη βρεί.
Εγώ θέλω να δω τι θα κάνουν όσοι αφήσουν το αμάξι τους χωρίς τέλη 2010 και πινακίδες στο δρόμο και δουν το γερανό του δήμου να τα απομακρύνει για να τα πάει σε κάποια μάντρα.
-
εγω θελω να τους τα κλεψουν και οταν θα πανε στην αστυνομια να το αναφερουν ,να τους πουν οι μπατσοι σορυ μαγκες αλλα ειχατε υπογραψει οτι θα τα ειχατε σε κλειστο ιδιωτικο χωρο.
ψαξτε μονοι σας να τα βρειτε.
επισης θα γουσταριζα πολυ να μην παρουν απο τις ασφαλιστικες αποζημιωση -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω θελω να τους τα κλεψουν και οταν θα πανε στην αστυνομια να το αναφερουν ,να τους πουν οι μπατσοι σορυ μαγκες αλλα ειχατε υπογραψει οτι θα τα ειχατε σε κλειστο ιδιωτικο χωρο.ψαξτε μονοι σας να τα βρειτε.
επισης θα γουσταριζα πολυ να μην παρουν απο τις ασφαλιστικες αποζημιωσηΓιατι η αστυνομια δεν ασχολείται αν σε κλεψουν σε κλειστο ιδιωτικο χωρο;
Λες να εχουν λεφτα να πληρωσουν ασφαλεια κλοπης και να μην εχουν για τελη;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω θελω να τους τα κλεψουν και οταν θα πανε στην αστυνομια να το αναφερουν ,να τους πουν οι μπατσοι σορυ μαγκες αλλα ειχατε υπογραψει οτι θα τα ειχατε σε κλειστο ιδιωτικο χωρο.ψαξτε μονοι σας να τα βρειτε.
μη σε απογοητεύσω αλλά δεν παίζει αυτό που λες.Δηλαδή ο κλειστός ιδιωτικός χώρος δεν κλέβεται?
επισης θα γουσταριζα πολυ να μην παρουν απο τις ασφαλιστικες αποζημιωση
και όπως καταλαβαίνεις από το από πάνω, ΑΝ το αμάξι είναι ασφαλισμένο για κλοπή, έχει δεν έχει πινακίδες πάνω (μπορείς να ασφαλίσεις το αμάξι και με βάση τον αριθμό πλαισίου), και αποδείξεις ότι το αμάξι κλάπηκε, θα πάρουν τα λεφτά τους όλοι αυτοί.Να είσαι σίγουρος
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λες να εχουν λεφτα να πληρωσουν ασφαλεια κλοπης και να μην εχουν για τελη;
μπορεί η ασφάλεια να μην έχει λήξει (βλέπε ασφάλειες ετήσιες ).
-
σαν αστειο το ειπα
που ομως θα μου αρεσε να συμβαινει ,απ οτην στιγμη που ο καθενας κοροιδευει το κρατος .
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Άσε που έχω την εντύπωση ότι μάλλον δεν κοιτάνε καν το Ε9 και απλά παίρνουν τις πινακίδες...αν νοικιάζεις χώρο στάθμευσης που φαίνεται?
Αν το έχεις αφήσει σε χωράφι? (είπε κανείς ότι πρέπει να παρκάρουμε τα αμάξια μας σε χώρους κλειστούς με κλιματισμό? Αυτό είχα, εκεί το άφησα )Γενικά, υπάρχουν τόοοσοι τρόποι γραφειοκρατικοί που να 'πείσεις' την εφορία-ΔΟΥ-κτλ ότι εκεί άφησες το αμάξι σου, που...δεν έχει νόημα να τους αναλύσουμε.Όποιος χρειάζεται να βρει τη δικαιολογία, θα τη βρεί.
Αυτό σκεφτόμουν! Ένα αγροτεμάχιο, μια μονοκατοικία στο χωριό δίνει χώρο για παρκάρισμα ενός αυτοκινήτου!
Οι θέσεις σε νοικιαζόμενα πάρκινγκ ... δηλώνονται στην εφορία?Θα έπρεπε να παραδίδουν τις πινακίδες στις ΔΟΥ και τα 'κουφάρια' -πλέον- σε μια υπηρεσία (ίσως ΟΔΔΥ, ΚΤΕΟ κλπ) με διαθέσιμες αλάνες, ίσως με ένα μικρό αντίτιμο τύπου ενοικίου για παραμονή και φύλαξη ... και έλεγχο ότι αυτά δεν θα κυκλοφορήσουν, δεν θα παρκάρουν σε οποιοδήποτε στενάκι, πεζοδρόμιο, δρόμο με κίνδυνο να κλαπούν, να εμπλακούν ή να προκαλέσουν ατύχημα κλπ!
-
Σε ένα ευνομούμενο κράτος, όπως η Ελλάδα (
α) Ο Δήμος εντοπίζει το αυτοκίνητο, το σηκώνει ΕΠΙΤΟΠΟΥ (ούτε χαρτάκια που ξεκολλάνε, ούτε προειδοποιήσεις που αγνοούνται με απλή μετακίνηση του αυτοκινήτου δυο θέσεις πιο κάτω).
β) Ταυτόχρονα, η Τροχαία κόβει κλήση για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος ή κίνηση σε πεζόδρομο/πεζοδρόμιο (ανάλογα).
γ) Ο Δήμος εντοπίζει τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου από τους αριθμούς πλαισίου και- Ειδοποιεί την αρμόδια ΔΟΥ, η οποία οφείλει να ασκήσει ΜΗΝΥΣΗ στον ιδιοκτήτη, για παράβαση του Ν.1599/86 περί υπεύθυνης δήλωσης.
- Ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη να παραλάβει το όχημα με ίδια έξοδα ΜΕ ΓΕΡΑΝΟ - αφού δεν έχει πινακίδες, δεν μπορεί να κινηθεί στο δρόμο - καταβάλλοντας προηγουμένως το πρόστιμο στην Τροχαία και τα φύλακτρα-έξοδα μεταφοράς στο Δήμο. Εννοείται ότι, μέχρι να παραλάβει το όχημα, οι προθεσμίες έκπτωσης και τα φύλακτρα θα τρέχουν.
δ) Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα (ένας μήνας ή γέμισε η μάντρα του Δήμου), το όχημα παραδίδεται στον ΟΔΔΥ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι οι παραπάνω κυρώσεις δεν σταματούν με την παράδοση.
Για να δω τότε ποιος έξυπνος θα κάνει ιδιωτικό πάρκινγκ το δρόμο ή το πεζοδρόμιο.
Το ξέρω ότι το νομικό πλαίσιο δεν είναι ακριβώς αυτό, αλλά δε νομίζω να διαφωνεί κανείς. Και μη μου πείτε 'τι να τα κάνει ο κοσμάκης τα αυτοκίνητα;'. Είτε να τα πουλήσει (αν πουλιούνται), είτε να τα αποσύρει είτε να βρει ιδιωτικό χώρο φύλαξης. Όχι και την πίτα γερή (γλυτώνουμε τα τέλη-ενοίκιο πάρκινγκ) και το σκύλο χορτάτο (κρατάμε πισινή για τυχόν απόσυρση-μείωση τελών του χρόνου)...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
... Είτε να τα πουλήσει (αν πουλιούνται), είτε να τα αποσύρει είτε να βρει ιδιωτικό χώρο φύλαξης. Όχι και την πίτα γερή (γλυτώνουμε τα τέλη-ενοίκιο πάρκινγκ) και το σκύλο χορτάτο (κρατάμε πισινή για τυχόν απόσυρση-μείωση τελών του χρόνου)...Πρόσεχε τι λες! Είχα ρωτήσει σε άλλο θέμα γιατί, αφού δεν χρειάζονται τα αυτοκίνητα και καταθέτουν τις πινακίδες τους, δεν τα πουλάνε ή τα αποσύρουν (αν δεν αξίζουν τίποτα) και κάποιοι χρήστες είχαν πέσει να με φάνε
Και μεταξύ μας καλά κάνουν. Αφού υπάρχει ανοχή από το κράτος, θα τους παραχωρηθεί ο δημόσιος μας δρόμος για να τα παρκάρουν, μέχρι να βγει πρόγραμμα απόσυρσης. Γιατί ο Έλληνας αποσύρει το αμάξι του μόνο αν κερδίσει από την απόσυρση. Επιχειρηματικό δαιμόνιο -
Ας έρθουν να με φάνε , κακό του κεφαλιού τους. Εγώ πάντως θα βάλω την κουκούλα του Αρτέμη από Δευτέρα
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες