-
Λοιπόν, έκανα πριν 2 βδομάδες καταγγελία για τρεις παπάρες που παράτησαν τα ΧΡΕΠΙΑ τους στη γειτονιά μου, χωρίς πινακίδες.
(συνεχής ενημέρωση)*
-
Πάντως εν κινήσει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Τι θα τους πεις; Μόλις προσπέρασα στην καβάλα Τοyota Auris μπλε χωρίς πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας; Στήστε μπλόκα, έεεεερχεταιιιιιιιιι
Για τα παρκαρισμένα συμφωνώ
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
παντως το ιδιο πραγμα γινοταν και στον οασθ μεχρι περυσι οπου μπορουσες να χρησιμοποιησεις το ιδιο εισιτηριο για οσες γραμμες ηθελες μεσα σε 1 ωρα. φυσικα και πολλοι(οπως και γω) τα διναμε σε αγνωστους να τα χρησιμοποιησουν. για αυτο και ο οασθ εκοψε αυτο το μετρο και τωρα πια με ενα εισητηριο μπορεις να χρησιμοποιησεις μονο μια λεωφορειακη γραμμη
Την πιθανότητα της αύξησης των τιμών εξαιτίας αυτής της δήθεν αλληλεγγύης (εσύ και οι υπόλοιποι «φυσικά» επαναστάτες που έτσι προφανώς χτυπήσατε τον ιδιωτικό ανάλγητο ΟΑΣΘ), τη σκέφτηκες;
ενημρωτικά υπάρχουν ακόμα εισητήρια με χρονική διάρκεια (90 λεπτών του ευρώ για 90 λεπτά της ώρας), αλλά όπως και πριν δεν ισχύουν για απεριόριστες διαδρομές αλλά για 2 διαδοχικές (μετεπιβίβαση)μα φιλε μου, φυσικα και θεωρω τον εαυτο μου υπευθυνο, απλως προσπαθω να δειξω και στους υπολοιπους ποια θα ειναι τα πιθανα αποτελεσματα αυτης της υποτιθεμενης αλληλεγγυης και στο μετρο
-
Διαβάζοντας κάποιους φίλους παραπάνω, θα 'θελα να κάνω και γω μια τοποθέτηση.
Είναι αλήθεια πως δεν είναι ωραία εικόνα τα παρκαρισμένα χωρίς πινακίδες αυτοκίνητα, όμως δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα ούτε να κάνουμε μόνο μια ανάγνωση του φαινομένου.
Σκεφτείτε πως κάποιοι απ' αυτούς παροτρύνθηκαν να κάνουν αγόρα αυτοκινήτου αρκετών κυβικών διότι πριν λίγα χρόνια η αγορά έως 2000 κυβικά δεν ήταν ούτε καν τεκμήριο. Άσχετα εαν τα αμέσως επόμενα χρόνια επήλθε το ¨δίκαιο¨ κράτος να επιφέρει δικαιότερη φοροκατανομή σε αυτό που προηγούμενα το ίδιο είχε ορίσει.
Αντιλαμβάνομαι πως τα αυτοκίνητα αυτά πιάνουν θέσεις πάρκινγκ και συνεπώς αδυνατούμε να βρούμε θέση στάθμευσης πολίτες που ακόμη πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας, όμως ας αναλογιστούμε, πότε μας ένοιαξε έαν ανάλογα με την αυξημένη δόμηση στις συνοικίες της Αθήνας ελήφθη υπ' όψη και λύση του προβλήματος της ύπαρξης χώρων στάθμευσης;
Και αν ακόμα υπήρξε μέριμνα σίγουρα βρέθηκαν, ως συνήθως, παράθυρα για να ξεπεραστεί.
Μπορεί να ΄χει δίκιο ο φίλος που λέει πως τα ΜΜΜ δεν αφορούν όλους τους Έλληνες και δεν πρέπει να τα πληρώνουν όλοι, όμως πρέπει όλοι να δεχτούμε ως μέλη του ίδιου κοινωνικού συνόλου πως συμβαίνουν πράγματα που άλλοτε επιβαρύνουν έμας και άλλοτε άλλους, ασχέτως σε ποιό βαθμό επωφελείται ο καθένας. Όμως για να μη χαρακτηριστώ off topic επανερχόμενος στο θέμα θα συνέστηνα λίγο ανοχή σε όλους μας να δούμε τι εξέλιξη θα υπάρξει, και να δούμε με νηφαλιότητα πως θα δοθούν δίκαιες λύσεις. Νομίζω ότι θα 'μαστε καλύτεροι και σαν οδηγοί και σαν άνθρωποι όταν ξέρουμε ότι και ο διπλανός μας θα 'ναι ευχαριστημένος και δε θα βλέπει παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο το αυτοκίνητο που ονειρευόταν και έκανε θυσίες για να αποκτήσει. Όλοι μαζί τότε θα πρέπει να δείξουμε ότι δε μας αρέσει ούτε η εξαπάτηση ούτε η κοροϊδία. Ευχαριστώ για την υπομονή σας. -
Υπάρχει μία άποψη που λέει ότι αφού μας κλέβει το κράτος γιατί νο μην το κλέψουμε και εμείς; Γιατί να πρέπει να παραδώσεις πινακίδες για ενα μάξι που στην τελική έχεις αγοράσει με δικά σου λεφτά; Γιατί οι Έλληνες να μην έχουν το δικαίομα για πάνω από 2000κυβικά; Άρα με αυτή τη λογική κακό δεν είναι που υπάρχουν παρατημένα χωρίς πινακίδες στους δρόμους. Βέβαια αν κλέβει το κράτος εμάς, εμείς το κράτος, εμείς μεταξύ μας και αλοδαποί εμάς γιατί να περιμένουμε ότι θα πάμε μπροστά; Επίσης όταν το 60% κάνει απόχή στις εκλογές και το άλλο 30% ψηφίζει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τότε μην έχουμε παράπονο. Μάλιστα οι πινακίδες του Μονακό είναι και πιο ωραίες. Και εγώ αν έπρεπε να πληρώσω πάνω από 500€ θα του έβγαζα ρουμάνικες πινακίδες όπως μια Χ5 στην γειτονιά.
-
-
Πήρα χθες την δημοτική αστυνομία του δήμου Βύρωνα για 2 παρατημένα (χωρίς πινακίδες/τέλη) και μου είπαν ότι θα τα μαζέψουν μέσα στις επόμενες μέρες. Το 1 έχει πάνω από 6 μήνες, το άλλο κάπου 2. Άντε να δούμε, θα τα μαζέψουν και πότε;
Έχω σημειώσει να τους ξανακαλέσω στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Πήρα χθες την δημοτική αστυνομία του δήμου Βύρωνα για 2 παρατημένα (χωρίς πινακίδες/τέλη) και μου είπαν ότι θα τα μαζέψουν μέσα στις επόμενες μέρες. Το 1 έχει πάνω από 6 μήνες, το άλλο κάπου 2. Άντε να δούμε, θα τα μαζέψουν και πότε;
Έχω σημειώσει να τους ξανακαλέσω στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.πες μας λιγο εαν θελεις, τι αυτοκινητα ειναι, ποια μοντελα δηλαδη!
-
Megane & A4. Το πρώτο έχει φάει λίγο πλιάτσικο, από το δεύτερο λείπει το σήμα, δεν έχω προσέξει αν λείπει κάτι άλλο.
Επειδή στο Βύρωνα έχει σοβαρό θέμα το παρκάρισμα, είμαι της άποψης ότι τα χωρίς πινακίδες πρέπει να φεύγουν. -
Θα ήθελα να μάθω που προβλέπεται το δικαίωμα μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήταν να παρκάρει τα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή της χωρίς πινακίδες ή σήμα τελών κυκλοφορίας επάνω σε δημόσιο δρόμο.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Θα ήθελα να μάθω που προβλέπεται το δικαίωμα μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήταν να παρκάρει τα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή της χωρίς πινακίδες ή σήμα τελών κυκλοφορίας επάνω σε δημόσιο δρόμο.Γιατί; Σού φαίνεται περίεργο το να μην επιτρέπεται αλλά να αγνοούν τους νόμους;
-
lokatzis++
Επίσης, αν ποτέ καταφέρει κανείς να κάνει τη (δημοτική ή μη) αστυνομία να τους συμμορφώσει, να μου τρυπήσετε τη μύτη.
-
χεστε πανω στα καπω τους
-
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιοι επιχειρηματίες λειτουργούν λίγο ως κράτος εν κράτει.
Πάντα έχουν την αστυνομίας-δήμου.Ξέρω κι εγώ έναν μαντρά που σε μεγάλη λεωφόρο στην περιοχή μου έχει μετατρέψει τη μία λωρίδα κυκλοφορίας σε ιδιωτικό πάρκιν για τα μεταχειρισμένα του,
ταυτόχρονα έχει επεκτείνει το υπαίθριο πάρκιν σε ακόμα μια λωρίδα επί κάθετης λεωφόρου στην πρώτη
και καπάκι έχει καταλάβει τους υπαίθριους χώρους και τα δρομάκια που προορίζονται για τα αστικά λεωφορεία γύρω από σταθμό μέσου σταθερής τροχιάς.
Μπροστά από το μαγαζί του εννοείται πως πεζοδρόμια δεν υπάρχουν για πεζούς...
Και φυσικά όλα τα μεταχειρισμένα τα έχει απινακίδωτα, μόνο έχει αφήσει πάνω τη φίρμα του μαγαζιού για να φαίνεται ότι είναι δικά του.ΥΓ: Άσχετο με το παραπάνω, αλλά κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση τελευταία είναι και το εξής:
παρατήρησα ότι έχουν αφήσει ειδοποιητήρια εγκαταλελειμμένου οχήματος πάνω σε αυτοκίνητα με πινακίδες.
Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μπορεί να είναι όντως παρατημένα, πνιγμένα στη σκόνη και τα φύλλα, με ξεφούσκωτα λάστιχα κλπ.
ΑΛΛΑ δεν υποτίθεται ότι εφ' όσον έχουν πινακίδες, κανείς δεν έχει δικαίωμα όχι να τα πειράξει αλλά και να ασχοληθεί; -
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
ΥΓ: Άσχετο με το παραπάνω, αλλά κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση τελευταία είναι και το εξής:
παρατήρησα ότι έχουν αφήσει ειδοποιητήρια εγκαταλελειμμένου οχήματος πάνω σε αυτοκίνητα με πινακίδες.
Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μπορεί να είναι όντως παρατημένα, πνιγμένα στη σκόνη και τα φύλλα, με ξεφούσκωτα λάστιχα κλπ.
ΑΛΛΑ δεν υποτίθεται ότι εφ' όσον έχουν πινακίδες, κανείς δεν έχει δικαίωμα όχι να τα πειράξει αλλά και να ασχοληθεί; -
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιοι επιχειρηματίες λειτουργούν λίγο ως κράτος εν κράτει.
Πάντα έχουν την αστυνομίας-δήμου.Ξέρω κι εγώ έναν μαντρά που σε μεγάλη λεωφόρο στην περιοχή μου έχει μετατρέψει τη μία λωρίδα κυκλοφορίας σε ιδιωτικό πάρκιν για τα μεταχειρισμένα του,
ταυτόχρονα έχει επεκτείνει το υπαίθριο πάρκιν σε ακόμα μια λωρίδα επί κάθετης λεωφόρου στην πρώτη
και καπάκι έχει καταλάβει τους υπαίθριους χώρους και τα δρομάκια που προορίζονται για τα αστικά λεωφορεία γύρω από σταθμό μέσου σταθερής τροχιάς.
Μπροστά από το μαγαζί του εννοείται πως πεζοδρόμια δεν υπάρχουν για πεζούς...
Και φυσικά όλα τα μεταχειρισμένα τα έχει απινακίδωτα, μόνο έχει αφήσει πάνω τη φίρμα του μαγαζιού για να φαίνεται ότι είναι δικά του.Αν οι επιστολές στην αστυνομία με κοινοποίηση στο δήμο και σε μερικές εφημερίδες δεν έχουν αποτέλεσμα θα καταλήξουμε -κρίνοντας απ΄ αυτά που ακούω από κάποιους εξαγριωμένους φίλους- να βλέπουμε αυτοκίνητα μαντράδων παρκαρισμένα στο δρόμο χωρίς πινακίδες και σήμα τελών, γεμάτα graffiti (κι όχι μόνο)...
ΑΛΛΑ δεν υποτίθεται ότι εφ' όσον έχουν πινακίδες, κανείς δεν έχει δικαίωμα όχι να τα πειράξει αλλά και να ασχοληθεί;Πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας έχουν?
Το να έχουν πινακίδες δε σημαίνει τίποτα από μόνο του. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν οι επιστολές στην αστυνομία με κοινοποίηση στο δήμο και σε μερικές εφημερίδες δεν έχουν αποτέλεσμα θα καταλήξουμε -κρίνοντας απ΄ αυτά που ακούω από κάποιους εξαγριωμένους φίλους- να βλέπουμε αυτοκίνητα μαντράδων παρκαρισμένα στο δρόμο χωρίς πινακίδες και σήμα τελών, γεμάτα graffiti (κι όχι μόνο)...Είμαστε ήδη ανάμεσα στην αδιαφορία και στην αυτοδικία.
Η μεν αστυνομία περνάει καθημερινά μπροστά από το σημείο και σφυρίζει αδιάφορα, όσο για τους δημοσιογράφους ας μη μιλήσουμε καλύτερα για τη συγκεκριμένη φάρα...Πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας έχουν?
Το να έχουν πινακίδες δε σημαίνει τίποτα από μόνο του.Ορισμένα έχουν και πληρωμένα τέλη, γι' αυτό μου κάνει εντύπωση ο ζήλος...
Αλλά από ό,τι είδα από το λινκ που παρέθεσε ο φίλος παραπάνω
Απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων
Το ζήτημα της απομάκρυνσης οχημάτων που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα επί μακρόν σε δρόμους της Αθήνας και άλλων περιοχών, περιέρχεται συχνά στη γνώση του ΣτΠ, στο πλαίσιο διερεύνησης υποβληθεισών αναφορών πολιτών.
Στην πλειοψηφία αυτών, οι πολίτες διαμαρτύρονται για καθυστέρηση διαδικασιών συλλογής των οχημάτων εκ μέρους των Δήμων, σπανιότερα δε στην περίπτωση που το όχημά τους χαρακτηρίστηκε εγκαταλελειμμένο και απομακρύνθηκε, ζητούν τη διαμεσολάβηση του ΣτΠ προκειμένου να ελεγχθεί εάν τηρήθηκαν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με το ΠΔ 116/04, η αρμόδια Υπηρεσία του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας οφείλει, όταν εντοπίσει το εγκαταλειμμένο όχημα, να επικολλήσει επ΄αυτού ειδικό αυτοκόλλητο, χαρακτηρίζοντάς το εγκαταλελειμμένο. Μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση του σήματος, η υπηρεσία ενημερώνει τις Υπηρεσίες Ασφάλειας για διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη. Εάν τέλος το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του εντός 45 ημερών, τότε περιέρχεται στην κατοχή του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.
Περισσότερο πολύπλοκη διαδικασία προβλέπεται για την περίπτωση που το όχημα φέρει πινακίδες κυκλοφορίας. Στην περίπτωση αυτή, κατά την οποία οι αρμόδιοι ΟΤΑ υποχρεούνται πέραν των προαναφερομένων να αναζητήσουν επιπλέον, εντός 15 ημερών από την επικόλληση του ειδικού σήματος μέσω του Αρχείου του Υπουργείου Μεταφορών, τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του οχήματος και να τον ενημερώσουν, καθώς και να ενημερώσουν και την αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ).
Μόλις το εγκαταλελειμμένο όχημα περιέλθει στην κατοχή του οικείου ΟΤΑ, ο τελευταίος υποχρεούται να το παραδώσει σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής που λειτουργεί στην περιοχή του, στο οποίο και θα παραμείνει για 10 ημέρες από την ημέρα περισυλλογής του. Εάν μέσα στο δεκαήμερο αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, παραδίδεται σε αυτόν με την υποχρέωση να καταβάλει τη δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσης. Στην περίπτωση όμως που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν το αναζητήσει, προωθείται προς επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, οι δε πινακίδες κυκλοφορίας, εφόσον υπάρχουν, κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας ΝΑ.
Εφόσον ο ιδιοκτήτης εγκαταλελειμμένου οχήματος εντοπιστεί εντός των προαναφερόμενων προθεσμιών και συναινεί να παραδοθεί το όχημα για περαιτέρω επεξεργασία, εκδίδεται Πιστοποιητικό Καταστροφής το οποίο είναι απαραίτητο για την οριστική διαγραφή του οχήματος. Εάν αντιθέτως ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιθυμεί να το κρατήσει χωρίς να το κινεί, υποχρεούται να το αποθηκεύσει σε ιδιωτικό χώρο, υποβάλλοντας σχετική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ όπου θα αναφέρει το ακριβές σημείο αποθήκευσης. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν εντοπιστεί εντός των ανωτέρω προθεσμιών, το Πιστοποιητικό Καταστροφής παραδίδεται στον αρμόδιο Δήμο ή Κοινότητα. Εάν το όχημα δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας τότε αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Καταστροφής ο αριθμός πλαισίου.
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 2006
Χατζηγιάννη Μέξη 5, 115 28 Αθήνα, 3ος όροφος
fax: 210 7292129 -
Έχω απαντήσει περίπου δύο σελίδες πριν σχετικά με το τι θεωρείτε εγκαταλελειμένο και τι όχι.
-
Σκέφτομαι μόνο τον κακόβουλο γείτονα που θα βρεθεί να κάνει καταγγελία το αμάξι μου για ακινησία, όταν θα το παρκάρω στο δρόμο για 1-2 βδομάδες το καλοκαίρι που θα λείπω για διακοπές...
Με τα κλειδιά στο χέρι θα μείνω μου φαίνεται ή και με κάτι άλλο.Αλήθεια σε κοινόχρηστο **ιδιωτικό **χώρο θεωρείται ότι ισχύουν αντίστοιχα κάποια πράγματα;
Όχι δηλαδή ότι θα έρθει ο δήμος εντός του ιδιωτικού χώρου να μου πάρει το αμάξι, ούτε αυτόκλητη θα έρθει η αστυνομία φυσικά.
Αλλά αν παρατήσω-εγκαταλείψω το αμάξι μου πχ σε κοινόχρηστο χώρο της πυλωτής για οσοδήποτε μεγάλο χρονικό διάστημα,
έχει ο άλλος συνιδιοκτήτης το δικαίωμα να εγείρει θέμα κατάληψης του συγκεκριμένου χώρου από μέρους μου;
(Φαντάζομαι πως ναι θα αυθαιρετώ, μια και στην προκειμένη περίπτωση θα κάνω κατάχρηση του δικαιώματός μου έναντι των υπολοίπων, έτσι δεν είναι;) -
Αν οι επιστολές στην αστυνομία με κοινοποίηση στο δήμο και σε μερικές εφημερίδες δεν έχουν αποτέλεσμα θα καταλήξουμε -κρίνοντας απ΄ αυτά που ακούω από κάποιους εξαγριωμένους φίλους- να βλέπουμε αυτοκίνητα μαντράδων παρκαρισμένα στο δρόμο χωρίς πινακίδες και σήμα τελών, γεμάτα graffiti (κι όχι μόνο)...
Είμαστε ήδη ανάμεσα στην αδιαφορία και στην αυτοδικία.
Η μεν αστυνομία περνάει καθημερινά μπροστά από το σημείο και σφυρίζει αδιάφορα, όσο για τους δημοσιογράφους ας μη μιλήσουμε καλύτερα για τη συγκεκριμένη φάρα...Κάπως έτσι.
Όσο για την αδιαφορία, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ να συνεχίσουμε ν'αδιαφορούμε για τα στραβά που θέλουμε να διορθωθούν.
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες