-
Δεν το βάζω στο 'Τηλεόραση' για να μην χαθεί...
Είχα την ευτυχία να δω τη διαφήμιση της digea http://www.youtube.com/watch?v=1TmHdrbECF0 και σκέφτηκα 'πω, πω, θα γίνουμε Ευρώπη και δεν το είχαμε καν καταλάβει'. Αισθάνθηκα επίσης υπερήφανος που είχα την προνοητικότητα, όταν πριν από ένα χρόνο χρειάστηκε να αντικαστήσω την παλιά λαμπάτη Sony μου λόγω βλάβης που ήταν ασύμφορο να επισκευαστεί, να επιλέξω μια low-end 32άρα LCD αλλά με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T MPEG-2. Πράγματι, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις ικανότητές του δέκτη με τα άψογα (από πλευράς εικόνας και δυνατοτήτων) και κενά (από περιεχόμενο) κανάλια της ΕΡΤ. Σκέφτηκα λοιπόν 'Επιτέλους, μια φορά φάνηκα προνοητικός'.
Με πονήρεψε, ωστόσο, το λογότυπο MPEG-4 που αστράφτει φευγαλέα στο 0:29 της διαφήμισης και το έψαξα λίγο παραπάνω. Ω ναι, λοιπόν, οι κκ καναλάρχες θεώρησαν σκόπιμο να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη σχετική νομοθεσία , όπως επίσης και τους 200000+ Έλληνες που αγόρασαν τηλεόραση με DVB-T, πιστεύοντας ότι θα είναι έτοιμοι για την ψηφιακή εποχή.
'Όχι, κοροϊδάρες, εμείς θα βάλουμε MPEG-4 γιατί έτσι γουστάρουμε και να πάτε να αγοράσετε τον αποκωδικοποιητή των 50 ευρώ για να βλέπετε τις χαζομάρες που σας σερβίρουμε. Και όταν αργότερα πάρουμε κι άλλα ψηφιακά κανάλια, στα FTA θα βλέπετε τις 'τρεις μούσες' σε επανάληψη και, αν θέλετε αθλητικά ή ενημέρωση, θα υπάρχει το ΜΙΝΙ CHANNEL SPORTS kαι το MINI CHANNEL NEWS, αντίστοιχα και επί πληρωμή.'.
Η δε κρατική ΕΡΤ σκέφτεται σιγά-σιγά να πετάξει τον πανάκριβο εξοπλισμό της και να πάρει MPEG-4. Καλώς ήρθατε στη Μπανανία (να δούμε πότε θα μας σύρει στον ΟΗΕ καμμιά χώρα της Αφρικής, με την κατηγορία ότι την προσβάλλουμε όταν την παρομοιάζουμε με την Ελλάδα).
Υπόψη, αποκωδικοποιητής των 50 ευρώ δεν υπάρχει ακόμα στην αγορά, οι ελάχιστοι που υπάρχουν ξεκινούν από τα 70 ευρώ ο ένας. Η αγορά, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα φέρει αν δεν υπάρξει ζήτηση και δεν θα υπάρξει ζήτηση, αν πρώτα δεν κλείσουν όλες οι αναλογικές εκπομπές το 2012.
-
Είχα την ευτυχία να δω τη διαφήμιση της digea http://www.youtube.com/watch?v=1TmHdrbECF0 και σκέφτηκα 'πω, πω, θα γίνουμε Ευρώπη και δεν το είχαμε καν καταλάβει'. Αισθάνθηκα επίσης υπερήφανος που είχα την προνοητικότητα, όταν πριν από ένα χρόνο χρειάστηκε να αντικαστήσω την παλιά λαμπάτη Sony μου λόγω βλάβης που ήταν ασύμφορο να επισκευαστεί, να επιλέξω μια low-end 32άρα LCD αλλά με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T MPEG-2. Πράγματι, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις ικανότητές του δέκτη με τα άψογα (από πλευράς εικόνας και δυνατοτήτων) και κενά (από περιεχόμενο) κανάλια της ΕΡΤ. Σκέφτηκα λοιπόν 'Επιτέλους, μια φορά φάνηκα προνοητικός'.
Με πονήρεψε, ωστόσο, το λογότυπο MPEG-4 που αστράφτει φευγαλέα στο 0:29 της διαφήμισης και το έψαξα λίγο παραπάνω. Ω ναι, λοιπόν, οι κκ καναλάρχες θεώρησαν σκόπιμο να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη σχετική νομοθεσία , όπως επίσης και τους 200000+ Έλληνες που αγόρασαν τηλεόραση με DVB-T, πιστεύοντας ότι θα είναι έτοιμοι για την ψηφιακή εποχή.
'Όχι, κοροϊδάρες, εμείς θα βάλουμε MPEG-4 γιατί έτσι γουστάρουμε και να πάτε να αγοράσετε τον αποκωδικοποιητή των 50 ευρώ για να βλέπετε τις χαζομάρες που σας σερβίρουμε. Και όταν αργότερα πάρουμε κι άλλα ψηφιακά κανάλια, στα FTA θα βλέπετε τις 'τρεις μούσες' σε επανάληψη και, αν θέλετε αθλητικά ή ενημέρωση, θα υπάρχει το ΜΙΝΙ CHANNEL SPORTS kαι το MINI CHANNEL NEWS, αντίστοιχα και επί πληρωμή.'.
Η δε κρατική ΕΡΤ σκέφτεται σιγά-σιγά να πετάξει τον πανάκριβο εξοπλισμό της και να πάρει MPEG-4. Καλώς ήρθατε στη Μπανανία (να δούμε πότε θα μας σύρει στον ΟΗΕ καμμιά χώρα της Αφρικής, με την κατηγορία ότι την προσβάλλουμε όταν την παρομοιάζουμε με την Ελλάδα).
Υπόψη, αποκωδικοποιητής των 50 ευρώ δεν υπάρχει ακόμα στην αγορά, οι ελάχιστοι που υπάρχουν ξεκινούν από τα 70 ευρώ ο ένας. Η αγορά, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα φέρει αν δεν υπάρξει ζήτηση και δεν θα υπάρξει ζήτηση, αν πρώτα δεν κλείσουν όλες οι αναλογικές εκπομπές το 2012.
-
-
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?c ... ory2=DVB-T
-
Υπάρχει μήπως πρόχειρο κάποιο link για την νομοθεσία περί ψηφιακής να μας παραθέσεις?
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Με πονήρεψε, ωστόσο, το λογότυπο MPEG-4 που αστράφτει φευγαλέα στο 0:29 της διαφήμισης και το έψαξα λίγο παραπάνω. Ω ναι, λοιπόν, οι κκ καναλάρχες θεώρησαν σκόπιμο** να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη σχετική νομοθεσία **:rtfm: , όπως επίσης και τους 200000+ Έλληνες που αγόρασαν τηλεόραση με DVB-T, πιστεύοντας ότι θα είναι έτοιμοι για την ψηφιακή εποχή.
ΙΜΟ είσαι εντελώς λάθος. Και το ISO/IEC 14496-10 (MPEG4) και το ISO/IEC 13818 (MPEG2) είναι επιτρεπτά video codec στο DVB-T. Αν αγόρασες αποκωδικοποιητή που δεν αναβαθμίζεται τότε είσαι άτυχος, αλλά δεν σου φταίει κανείς από αυτούς που κατηγορείς.
-
Και αν έχεις αγοράσει τηλεόραση με mpeg-2 τι κάνεις;
Εμένα δε με ενοχλεί τόσο κόστος ενός εξωτερικού δέκτη όσο το οτι δε θέλω να έχω εξωτερική συσκευή και να τη χειρίζομαι με άλλο τηλεχειριστήριο..Αν και ευτυχώς τελευταία έχω περιορίσει την παρακολούθηση τηλεόρασης.. -
Eχω την Sony Bravia KDL-32L4000 που μαλλον εχει αποκωδικοποιητη mpeg-2 , αλλα δεν εχω βρει καποια σχετικη αναφορα.
Επισης εχει μια υποδοχη σαν pcmcia καρτα.
Αναβαθμιζεται με καποιο pcmcia module σε περιπτωση που χρειαστει ή παιζει αλλο ρολο? -
Συνήθως είναι Mpeg-2 οι αποκωδικοποιητές στις ψηφιακές ? Τι παίζει ? Τα ψηφιακά της ΕΡΤ παίζουν βέβαια κανονικά. Έχω μια LG 42'' LCD και το εγχειρίδιο δεν αναφέρει τι αποκωδικοποιητή έχει. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα. Πρέπει και μεις με τις τηλεοράσεις αυτές να πάρουμε τελικά Mpeg-4 εξωτερικό ή γίνεται κάποια αναβάθμιση ?
-
Πολύ φοβάμαι οτι αν έχετε τηλεόραση ενός χρόνου ή παλιότερη έχει mpeg2 και επίσης φοβάμαι οτι δεν αναβαθμίζεται.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Πολύ φοβάμαι οτι αν έχετε τηλεόραση ενός χρόνου ή παλιότερη έχει mpeg2 και επίσης φοβάμαι οτι δεν αναβαθμίζεται.Οι περισσοτερες εχουν το CI Slot στο οποιο μπορουν να παρουν εναν δεκτη mpeg4... Λεπτομεριες δεν ξερω πολλες... αλλα ξερω οτι στο εξωτερικο παιζουν αρκετα!
Απο εκει και περα θα το πω με bold:
Ποτε κανεις δεν ειπε οτι το προτυπο εκπομπης θα ειναι κατι συγκεκριμενο μεχρι την στιγμη της ανακοινωσης απο DIGEA. Οσοι ειχαν εντυπωση οτι επειδη πιανουν ERT DIGITAL θα ειναι και καλλυμενοι, νομιζαν λαθος. Να υπενθυμίσω πως η ERT κανει ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ εκπομπες... κατα συνεπεια δεν ορισαν ποτε καποιο στανταρτ.Η Digea ευτυχως επραξε σωστα και διαλεξε το mpeg4, γιατι το Mpeg2 δεν θα βαστουσε για πολυ ακομα με τις αναγκες για stream που υπαρχουν. H ERT δεν προκειτε να αλλαξει κανενα εξοπλισμο! Εχει ηδη την δυνατοτητα για MPEG4 με τον υπαρχον εξοπλισμο.
Καπως ετσι εχουν τα πραγματα...και για την ιστορια και γω εχω mpeg2 tuner... αλλα το σωστο να λεγεται!
Αν θελετε παντως να βρισετε καποιον, εεεε βριστε την ΕΡΤ γιατι θα επρεπε να ειχε ξεκαθαρισει ποιο νωρις τα πραγματα και να ειχε επιλέξει ποιο σωστο προτυπο εκπομπης.
-
Ο χρήστης babiz έγραψε:
Υπάρχει μήπως πρόχειρο κάποιο link για την νομοθεσία περί ψηφιακής να μας παραθέσεις?Ευχαριστώ
Ο νόμος είναι ο 3592/2007 και μπορείς να τον βρεις εδώ: http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=6487. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω πουθενά την ΚΥΑ 21161/08, η οποία και καθορίζει τις λεπτομέρειες... Από εδώ, πάντως http://www.satleo.gr/forum/viewtopic.php?t=11228&postdays=0&postorder=asc&start=30:
Και ΤΙ απ οτι γραφεις δεν το εχουμε γραψει εμεις σωστά, αλλα λάθος?
οι νορμες λενε
DVB-T =mpeg2
DVB-T2 = mpeg4.10
Ο ΝΟΜΟΣ λεει mpeg2
Ο νομος λέει DVB-T
ο νομος λέει 'ενσωματωμενο ψηφιακό δέκτη στις πανω απο 40'' τηλεορασεις'
ολες οι μπουγαδες του πλανητη δεν μπορουν να αποτρεψουν τον εκαστοτε καταναλωτη της Ηλεκτρονικης, του Κωτσόβολου, του Κορασιδη του Mediamarkt, του Carrefour και του Πλαισιου,
να τους φερουν στις τηλεορασεις στο κεφαλι των πωλητων, και με τον νομο.
οι τηλεορασεις δεν θα φερουν 'προσυμφωνημενη ιδιοτητα' και ο νομος οριζει οτι η μονομερης παραιτηση απο συμβαση αγοραπωλησιας λογω ελλειψης προσυμφωνημενης ιδιοτητας μπορει να γινει για μια ολοκληρη διετια απο την συναψη αυτης.
Εγω ΘΑ την γυρισω πισω μεσω του δικηγορου μου αν δεν πιανει τα επίγεια ψηφιακά, γιατι εχω κρατήσει το φυλλάδιο με την ενδειξη 'με επίγειο ψηφιακό δέκτη.'
απ κει και πέρα, θα δουμε τι θα γίνει. Μάλλον θα την παρουν πισω και θα μου δωσουν μια σονυ, που λέτε κι εσεις.
κι ολα αυτα για να μην ακολουθησουν τον νομο που προβλέπει mpeg2.
Λες να μην ξέρει τι λέει; Admin είναι. Η ΚΥΑ δεν υπάρχει πουθενά στο Διαδίκτυο, μόνο αναφορές στα δελτία τύπου της digea. Τυχαίο;
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=SET%2520TOP%2520BOX&category2=DVB-T
OK, από αυτούς μόνο ο SL-400 είναι MPEG-4, αν κρίνω από την εμπορική ονομασία γιατί άλλα στοιχεία δεν δίνει. Ακόμα κι έτσι, πιστεύεις ότι το e-shop θα μπορέσει να καλύψει όλη τη Θεσσαλονίκη και το Λεκανοπέδιο; Δεν θα βρεθούν επιτήδειοι που θα πουλήσουν τους αποκωδικοποιητές και 70 και 100 ευρώ; Ειδικά τώρα που σε 15 μέρες η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί χωρίς εικόνα, χωρίς κάποιος αρμόδιος να βγει να πει καθαρά 'Ξέρετε, σε 15 μέρες στοπ η αναλογική. Ακόμα και εσείς που νομίζετε ότι είστε έτοιμοι, δεν είστε!' Και η πλάκα είναι ότι αυτοί που είναι εξαρτημένοι από την TV (ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ασθενείς κλπ) θα είναι αυτοί που θα έχουν το πρόβλημα να βρουν και να πληρώσουν τον αποκωδικοποιητή.
Τέλος πάντων, το πρόβλημά μου δεν είναι τα 100-150 ευρώ για τις δύο τηλεοράσεις του σπιτιού αλλά το ότι, για μια ακόμα φορά, οι καταναλωτές πιάνονται κορόιδα. Και επίσης ότι θα φορτωθώ ακόμα δυο κουτιά, δυο τηλεχειριστήρια και δυο πρίζες στα πολύπριζα - ακριβώς ό.τι μου τη δίνει .
**Ποτε κανεις δεν ειπε οτι το προτυπο εκπομπης θα ειναι κατι συγκεκριμενο μεχρι την στιγμη της ανακοινωσης απο DIGEA. **Δηλαδή, η ΚΥΑ του 2008 δεν καθορίζει τίποτα; Όλα τα κανόνισαν τα κανάλια;
Το Υπουργείο και όποιος άλλος είναι αρμόδιος (ΕΣΡ, ΕΕΤΤ κλπ), δεν είχε τις τεχνικές γνώσεις και τη βούληση να το κάνει;Η Digea ευτυχως επραξε σωστα και διαλεξε το mpeg4, γιατι το Mpeg2 δεν θα βαστουσε για πολυ ακομα με τις αναγκες για stream που υπαρχουν.
ΟΚ, περιμένω τις HD εκπομπές των ελληνικών καναλιών που θα εκμεταλλευτούν το MPEG-4...
H ERT δεν προκειτε να αλλαξει κανενα εξοπλισμο! Εχει ηδη την δυνατοτητα για MPEG4 με τον υπαρχον εξοπλισμο.
Δηλαδή, δεν θα χρειαστεί ν' αλλάξει encoders; Απ' όσο ξέρω, η απαιτούμενη επεξεργασία είναι πολύ περισσότερη στο MPEG-4. Yπάρχει περίπτωση να γίνεται με το ίδιο hardware; Ή η ΕΡΤ ήταν τόσο προβλεπτική;
Αν θελετε παντως να βρισετε καποιον, εεεε βριστε την ΕΡΤ γιατι θα επρεπε να ειχε ξεκαθαρισει ποιο νωρις τα πραγματα και να ειχε επιλέξει ποιο σωστο προτυπο εκπομπης.
Η ΕΡΤ έκανε απλά εκπομπές, δεν περίμενα από αυτήν να ενημερώσει κανένα - αν και συνετέλεσε στη σύγχυση. Άλλοι έχουν αυτή την αρμοδιότητα. Αν το MPEG-2 καθορίζεται ρητά ως πρότυπο στη ΚΥΑ, κακώς άφησαν τους ιδιώτες να αυθαιρετούν. Αν άφησαν (πάλι κακώς) τους ιδιώτες ν' αποφασίσουν, θα έπρεπε να ενημερώσουν από την αρχή τους καταναλωτές: 'Ξέρετε, προσέξτε τι αγοράζετε γιατί μπορεί να μη δουλεύει όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουν τα κανάλια'. Και, ακόμα, όταν επιτέλους η digea πήρε την απόφαση (φέτος τον Ιούλιο; νωρίτερα;), θα έπρεπε να το πει ακόμα πιο δυνατά: 'ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ TV ΜΕ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ MPEG-2, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ MPEG-4' και όχι ν΄αφήσουν τους κάθε λογής Κωτσοηλεκτρονικούς αθηνών και πειραιώς να ξεσκαρτάρουν ακόμα και σήμερα τις παλιές TV στους ανίδεους καταναλωτές.
Eχω την Sony Bravia KDL-32L4000 που μαλλον εχει αποκωδικοποιητη mpeg-2 , αλλα δεν εχω βρει καποια σχετικη αναφορα.
Επισης εχει μια υποδοχη σαν pcmcia καρτα.
Αναβαθμιζεται με καποιο pcmcia module σε περιπτωση που χρειαστει ή παιζει αλλο ρολο?Για δες αυτό: http://www.neotion.com/products/module.htm
Συνολικά, κανείς δεν διακρίνει κάποιο πρόβλημα στην όλη ιστορία; Εγώ πιστεύω ότι κάποιοι αρμόδιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους (αν όντως καθόρισαν έγκαιρα το πρότυπο εκπομπής το 2008, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους καταναλωτές) και συνεχίζουν να μην την κάνουν (δεν ενημερώνουν ούτε τώρα), θαρρείς κι ο μέσος καταναλωτής καταλαβαίνει ότι το MPEG-4 δεν θα παίζει στη 40'άρα που αγόρασε με το δώρο των Χριστουγέννων, πιστεύοντας ότι θα δει ψηφιακή TV.
Αλήθεια, πόσοι από σας ξέρατε ότι η TV σας, παρότι έχει DVB-T, δεν θα παίζει με τα νέα δεδομένα;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ειδικά τώρα που σε 15 μέρες η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί χωρίς εικόνα, χωρίς κάποιος αρμόδιος να βγει να πει καθαρά 'Ξέρετε, σε 15 μέρες στοπ η αναλογική. Ακόμα και εσείς που νομίζετε ότι είστε έτοιμοι, δεν είστε!' Και η πλάκα είναι ότι αυτοί που είναι εξαρτημένοι από την TV (ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ασθενείς κλπ) θα είναι αυτοί που θα έχουν το πρόβλημα να βρουν και να πληρώσουν τον αποκωδικοποιητή.Που το άκουσες αυτό;
-
για το μπάχαλο με το MPEG-2 πρότυπο κωδικοποίησης ο ΜΟΝΟΣ υπεύθυνος είναι η ΕΡΤ.
τα σκάτωσε μεγαλοπρεπώς, κωλυσιέργησε άξια για κρατικό φορέα και επαλήθευσε την ελεεινή της φήμη.το πιο απλό αντεπιχείρημα στο παραλήρημα περί MPEG4= DVB-T2 είναι οτι ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές των τηλεοράσεων με MPEG 4 αποκωδικοποιητή δεν τις διαφημίζουν ως DVB T2 compliant.
όσοι έχουν CI slot, είμαι και εγώ ένας απο αυτούς, θα πρέπει να δουν τι γίνεται με κάρτες CI.
αν δουλέψει στη δικιά σου TV γλιτώνεις το μισητό εξτρά χειριστήριο με κόστος πιο αργή εναλλαγή καναλιών και downsampling (που όμως δεν ξέρω πόσο χειρότερο θσ κάνει το αποτέλεσμα λόγω του όχι μεγάλης ευκρίνειας περιεχομένου που δίνουν τα κανάλια)Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Αλήθεια, πόσοι από σας ξέρατε ότι η TV σας, παρότι έχει DVB-T, δεν θα παίζει με τα νέα δεδομένα;
Εγώ το ήξερα οτι αν πήγαινε σε MPEG4 η digea, όπως φημολογούνταν έντονα πέρυσι, δεν θα έπαιζε στη τηλεόραση.
εκείνο το καιρό ψώνισα μια 40αρα για τη μάνα μου που της είχε χαλάσει και την έκανα Χριστό να μην βιαστεί και να περιμένει λίγο να κυκλοφορήσουν τηλ με σωστό αποκωδικοποιητή (βλέπεις φέρναν μόνο με MPEG2 και μόνο οι ακριβές κάθε κατηγορίας ίσως να είχαν και για 4) αλλά φευ.
αν τώρα μου πει τίποτα θα της την φορέσω κολάρο. -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
**Ποτε κανεις δεν ειπε οτι το προτυπο εκπομπης θα ειναι κατι συγκεκριμενο μεχρι την στιγμη της ανακοινωσης απο DIGEA. **Δηλαδή, η ΚΥΑ του 2008 δεν καθορίζει τίποτα; Όλα τα κανόνισαν τα κανάλια;
Το Υπουργείο και όποιος άλλος είναι αρμόδιος (ΕΣΡ, ΕΕΤΤ κλπ), δεν είχε τις τεχνικές γνώσεις και τη βούληση να το κάνει;η δεν εχει σημασια η ΚΥΑ, η αλλαξαν στην πορεια...
Η Digea ευτυχως επραξε σωστα και διαλεξε το mpeg4, γιατι το Mpeg2 δεν θα βαστουσε για πολυ ακομα με τις αναγκες για stream που υπαρχουν.
ΟΚ, περιμένω τις HD εκπομπές των ελληνικών καναλιών που θα εκμεταλλευτούν το MPEG-4...
Μα με το καλημερα σας στα ορια του mpeg4 θα ειναι... Οταν θα σηκωσουν HD τοτε θα μειωθουν και τα καναλια ανα συχνοτητα και θα δωθουν εξτρα συχνοτητες εκπομπης.
Και τελος παντων, καποια πραγματα δεν γινονται με σκεπτικο το τωρα, αλλα για τα επομενα 10-20 χρόνια... μην πω πως κακως μαλιστα επιλεξαμε DVB-T και οχι DVB-T2...
H ERT δεν προκειτε να αλλαξει κανενα εξοπλισμο! Εχει ηδη την δυνατοτητα για MPEG4 με τον υπαρχον εξοπλισμο.
Δηλαδή, δεν θα χρειαστεί ν' αλλάξει encoders; Απ' όσο ξέρω, η απαιτούμενη επεξεργασία είναι πολύ περισσότερη στο MPEG-4. Yπάρχει περίπτωση να γίνεται με το ίδιο hardware; Ή η ΕΡΤ ήταν τόσο προβλεπτική;
Δεν αλλαζει τιποτα! Τι δεν καταλαβαινουμε σε αυτο το σημειο? Εχουν ηδη την δυνατοτητα και για mpeg4...
Συνολικά, κανείς δεν διακρίνει κάποιο πρόβλημα στην όλη ιστορία; Εγώ πιστεύω ότι κάποιοι αρμόδιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους (αν όντως καθόρισαν έγκαιρα το πρότυπο εκπομπής το 2008, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους καταναλωτές) και συνεχίζουν να μην την κάνουν (δεν ενημερώνουν ούτε τώρα), θαρρείς κι ο μέσος καταναλωτής καταλαβαίνει ότι το MPEG-4 δεν θα παίζει στη 40'άρα που αγόρασε με το δώρο των Χριστουγέννων, πιστεύοντας ότι θα δει ψηφιακή TV.
Μαλλον και συ ομως δεν βλεπεις ποιο ειναι το προβλημα! Οι ανθρωποι ξεκινησαν και ενημερωνουν με σποτς εδω και λιγο καιρο, και για πολλα ακομα χρόνια! Και ξεκινησαν πολυ εγκαιρα αν λαβεις υποψιν οτι η καταληκτικη ημερομηνια για εμας ειναι περαν του 2012... μαλλον 2015 αν ειχα διαβασει σωστα!
Κατα συνεπεια.... εμεις ειμαστε οι βιαστικοι της υποθεσης! Εγω δεν θυμαμαι το κρατος να μου λεει να τρεξω να να παρω ψηφιακους δεκτες κλπ... Το αν στο ελεγε ο πωλητης του Κωτσοβολου, καλα εκανε... και δεν ειπε ψεμματα... πιανεις το ΠΡΙΣΜΑ Οπως και να εχει, η αλλαγη των οποιων τηλεορασεων με mpeg2 δεν ειναι ακομα αναγκαστικη και εχουμε πολλα χρονια μπροστα μας ωστε να γινει αποσβεση της επενδυσης.
Εγω παντως ηξερα και φροντισα για mpeg4 στην TV... το usb tuner βεβαια αχρηστο, αλλα τοτε mpeg4 υπηρχε μονο στα χαρτια...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ειδικά τώρα που σε 15 μέρες η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί χωρίς εικόνα, χωρίς κάποιος αρμόδιος να βγει να πει καθαρά 'Ξέρετε, σε 15 μέρες στοπ η αναλογική. Ακόμα και εσείς που νομίζετε ότι είστε έτοιμοι, δεν είστε!' Και η πλάκα είναι ότι αυτοί που είναι εξαρτημένοι από την TV (ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ασθενείς κλπ) θα είναι αυτοί που θα έχουν το πρόβλημα να βρουν και να πληρώσουν τον αποκωδικοποιητή.
Που το άκουσες αυτό;
Πουθενα δεν το ακουσε...
Για την ακριβεια οι εκπομπες θα συνεχιστουν απο Χορτιατη. Αυτο που θα διακοπει θα ειναι το Φιλλιπειο! Το Φιλλιπειο καλυπτε περιοχες Δυτικης Θεσσαλονικης, οι οποιες ειχαν προβληματικο σημα. Θα συνεχισουν μεν να περνουν απο Χορτιατη... Οι κατοικοι των περιοχων αυτων εχουν ενημερωθει μεσω λογαριασμων της
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
η δεν εχει σημασια η ΚΥΑ, η αλλαξαν στην πορεια...Τη συγκεκριμένη ΚΥΑ μνημονεύει η digea σε όλα τα δελτία τύπου της, άρα συμπεραίνω ότι δεν άλλαξε. Το 'δεν έχει σημασία η ΚΥΑ' ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;
Δεν αλλαζει τιποτα! Τι δεν καταλαβαινουμε σε αυτο το σημειο? Εχουν ηδη την δυνατοτητα και για mpeg4...
Δηλαδή όντως η ΕΡΤ κοίταζε μπροστά. ΟΚ. Έχεις κάποια παραπομπή για αυτό;
Μαλλον και συ ομως δεν βλεπεις ποιο ειναι το προβλημα! Οι ανθρωποι ξεκινησαν και ενημερωνουν με σποτς εδω και λιγο καιρο, και για πολλα ακομα χρόνια! Και ξεκινησαν πολυ εγκαιρα αν λαβεις υποψιν οτι η καταληκτικη ημερομηνια για εμας ειναι περαν του 2012... μαλλον 2015 αν ειχα διαβασει σωστα!
Κατα συνεπεια.... εμεις ειμαστε οι βιαστικοι της υποθεσης! Εγω δεν θυμαμαι το κρατος να μου λεει να τρεξω να να παρω ψηφιακους δεκτες κλπ... Το αν στο ελεγε ο πωλητης του Κωτσοβολου, καλα εκανε... και δεν ειπε ψεμματα... πιανεις το ΠΡΙΣΜΑ Οπως και να εχει, η αλλαγη των οποιων τηλεορασεων με mpeg2 δεν ειναι ακομα αναγκαστικη και εχουμε πολλα χρονια μπροστα μας ωστε να γινει αποσβεση της επενδυσης.Από εδώ http://www.digea.gr/news/details/3/8.html
Μάλιστα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012, κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί εδώ και τρία χρόνια.
Άρα είναι το τέλος του 2012 και όχι το 2015 που θα πάψουν οι αναλογικές εκπομπές στην Ελλάδα.
Από εδώ http://www.satleo.gr/forum/viewtopic.php?t=11228, φαίνεται ότι οι αποφάσεις των ιδιωτών για το MPEG-4 πάρθηκαν ένα ολόκληρο χρόνο πριν (Νοέμβριος 2008), ίσως και νωρίτερα. Άκουσες εσύ καμμία ανακοίνωση, που θα επέτρεπε σε εμπόρους και καταναλωτές να κάνουν το σχεδιασμό τους; Το πρόβλημά μου δεν είναι η επιλογή του MPEG-4 (καλά έκαναν στο φινάλε, όντως ο σχεδιασμός πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος), το πρόβλημά μου είναι η μούγκα και το 'εν κρυπτώ και παραβύστω' που παραπλάνησε πολλούς καταναλωτές. Δηλαδή, εσύ λες ότι αυτός που αγόρασε τη 42άρα τώρα με κανένα 700άρι ευρώ (χωρίς MPEG-4) θα την αποσβέσει έως το τέλος του 2012 και θα πάρει άλλη τότε (σε 3 χρόνια). Μά'ιστα!
Ειδικά τώρα που σε 15 μέρες η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί χωρίς εικόνα, χωρίς κάποιος αρμόδιος να βγει να πει καθαρά 'Ξέρετε, σε 15 μέρες στοπ η αναλογική. Ακόμα και εσείς που νομίζετε ότι είστε έτοιμοι, δεν είστε!' Και η πλάκα είναι ότι αυτοί που είναι εξαρτημένοι από την TV (ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ασθενείς κλπ) θα είναι αυτοί που θα έχουν το πρόβλημα να βρουν και να πληρώσουν τον αποκωδικοποιητή.
Που το άκουσες αυτό;Εδώ http://www.digea.gr/news/details/004003/8.html . Φιλίππειο τέρμα, άρα όσοι καλύπτονταν από κει, δεν θα έχουν πλέον αναλογική κάλυψη και θα χρειαστούν αποκωδικοποιητή. Αλλά και από Χορτιάτη θα γίνουν ψηφιακές εκπομπές. Δεν θα χρειαστεί να παύσει από κει η αναλογική εκπομπή κάποιων καναλιών για να δοθεί η συχνότητά τους στην ψηφιακή; Ή μήπως έχει περίσσευμα συχνοτήτων στη Θεσσαλονίκη (ρωτάω, δεν το ξέρω );
-
Τελικά, βρήκα και την ΚΥΑ εδώ http://video.minpress.gr/wwwminpress/FEK_XARTIS_SYXNOTHTWN_20_08_2008.pdf (προσέξτε το συνθετικό 'video' στο url που διευκολύνει αφάνταστα την αναζήτηση αρχείων κειμένου - 'που θα είναι το κειμενάκι, μαζί με τα βίντεο θα είναι, ας ψάξουμε εκεί!')
Άρθρο 4
Τεχνικά χαρακτηριστικά και περιορισμοί εκπομπής
ψηφιακού σήματος- Τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής επίγειου ψηφι−
ακού τηλεοπτικού σήματος καθορίζονται από τα Παραρ−
τήματα 2 και 3 της Συμφωνίας της Γενεύης 2006, από το
ευρωπαϊκό πρότυπο ETSI (European Telecommunications
Standards Institute) ΕΝ 300 744, καθώς και από τις προ−
διαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών ITU−R
BT.1306−3, ITU−R BT.1368−6.
Το ETSI ΕΝ 300 744 είναι το ευρωπαϊκό πρότυπο για το DVB-T. Η έκδοση 1.6.1 (Ιανουάριος 2009) http://www.etsi.org/deliver/etsi_en/300700_300799/300744/01.06.01_60/en_300744v010601p.pdf, σαφώς μεταγενέστερη της ΚΥΑ και πλέον πρόσφατη, δεν μνημονεύει πουθενά το MPEG-4 και είναι σαφής: το πρότυπο κωδικοποίησης είναι το MPEG-2. Άρα, οι ιδιώτες ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ με τη χρήση του MPEG-4. Period.
Άρα ορθώς και νόμιμα οι ΕΡΤ και Κωτσοηλεκτρονικοί προωθούσαν τόσον καιρό τους αποκωδικοποιητές MPEG-2, ενδεχομένως γνωρίζοντας τα περιεχόμενα του σχεδίου της ΚΥΑ που θα πηγαινοερχόταν από υπουργείο σε υπουργείο για κάμποσο καιρό. Προσέξτε ότι τέλος Αυγούστου 08 οι Χατζηδάκης-Ρουσόπουλος λένε 'MPEG-2' και το Νοέμβριο οι κκ καναλάρχες τους γράφουν στα @@ τους και λένε 'MPEG-4'. Ωραία
Εγώ ξέρω ότι όταν ένας νόμος είναι λάθος (προφανώς δεν πρέπει να πάμε στην ψηφιακή εποχή με τεχνολογία του 1990) τον αλλάζεις έγκαιρα και ενημερώνεις τους πολίτες. Δεν τον παρακάμπτεις defacto και με τσαμπουκά, γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια τους καταναλωτές. Αυτές είναι συμπεριφορές ζούγκλας και όχι πολιτισμένης κοινωνίας.
Αυτά. Άντε καλή χρονιά... Και βάλτε και κανένα 100ευρο στην άκρη για τον αποκωδικοποιητή που θα μας επιβάλουν τα κανάλια, αφού είστε large και δεν σας πειράζει να ξαναπληρώνετε για το ίδιο πράγμα. Α, και κανένα 2ευρο για προφυλακτικά - μην τσιμπήσουμε και κανένα αφροδίσιο όταν θα μας το κάνουν!
- Τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής επίγειου ψηφι−
-
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2#Sta ... cification
Απ ότι φαίνεται το DVB-T2 είναι ακόμα σε φάση δοκιμών, γι αυτό και δέν υπάρχουν ευρέως τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές που να το υποστηρίζουν ακόμα. Όσα έχουν υποστήριξη αυτή τη στιγμή δέν αποκλείεται να είναι ασύμβατα όταν το πρότυπο οριστικοποιηθεί.
-
Εγω δεν περνω τιποτα γιατι ετσι κι αλλιως τα βλεπω απο nova
Εδω στο συγκεκριμενο σημειο που βρισκομαι δεν επιανα ποτε τα καναλια με κανονικη κεραια ,ειχα δοκιμασει πολλες οποτε ενας λογος που εβαλα νοβα ηταν αυτος ...
Τωρα βεβαια που γινονται ψηφιακα τσαμπα μου φαινετε θα δινω 70 ευρω στην νοβα
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις