Ο χρήστης babiz έγραψε:
Υπάρχει μήπως πρόχειρο κάποιο link για την νομοθεσία περί ψηφιακής να μας παραθέσεις?
Ευχαριστώ
Ο νόμος είναι ο 3592/2007 και μπορείς να τον βρεις εδώ: http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=6487. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω πουθενά την ΚΥΑ 21161/08, η οποία και καθορίζει τις λεπτομέρειες... Από εδώ, πάντως http://www.satleo.gr/forum/viewtopic.php?t=11228&postdays=0&postorder=asc&start=30:
Και ΤΙ απ οτι γραφεις δεν το εχουμε γραψει εμεις σωστά, αλλα λάθος?
οι νορμες λενε
DVB-T =mpeg2
DVB-T2 = mpeg4.10
Ο ΝΟΜΟΣ λεει mpeg2
Ο νομος λέει DVB-T
ο νομος λέει 'ενσωματωμενο ψηφιακό δέκτη στις πανω απο 40'' τηλεορασεις'
ολες οι μπουγαδες του πλανητη δεν μπορουν να αποτρεψουν τον εκαστοτε καταναλωτη της Ηλεκτρονικης, του Κωτσόβολου, του Κορασιδη του Mediamarkt, του Carrefour και του Πλαισιου,
να τους φερουν στις τηλεορασεις στο κεφαλι των πωλητων, και με τον νομο.
οι τηλεορασεις δεν θα φερουν 'προσυμφωνημενη ιδιοτητα' και ο νομος οριζει οτι η μονομερης παραιτηση απο συμβαση αγοραπωλησιας λογω ελλειψης προσυμφωνημενης ιδιοτητας μπορει να γινει για μια ολοκληρη διετια απο την συναψη αυτης.
Εγω ΘΑ την γυρισω πισω μεσω του δικηγορου μου αν δεν πιανει τα επίγεια ψηφιακά, γιατι εχω κρατήσει το φυλλάδιο με την ενδειξη 'με επίγειο ψηφιακό δέκτη.'
απ κει και πέρα, θα δουμε τι θα γίνει. Μάλλον θα την παρουν πισω και θα μου δωσουν μια σονυ, που λέτε κι εσεις.
κι ολα αυτα για να μην ακολουθησουν τον νομο που προβλέπει mpeg2.
Λες να μην ξέρει τι λέει; Admin είναι. Η ΚΥΑ δεν υπάρχει πουθενά στο Διαδίκτυο, μόνο αναφορές στα δελτία τύπου της digea. Τυχαίο;
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=SET%2520TOP%2520BOX&category2=DVB-T
OK, από αυτούς μόνο ο SL-400 είναι MPEG-4, αν κρίνω από την εμπορική ονομασία γιατί άλλα στοιχεία δεν δίνει. Ακόμα κι έτσι, πιστεύεις ότι το e-shop θα μπορέσει να καλύψει όλη τη Θεσσαλονίκη και το Λεκανοπέδιο; Δεν θα βρεθούν επιτήδειοι που θα πουλήσουν τους αποκωδικοποιητές και 70 και 100 ευρώ; Ειδικά τώρα που σε 15 μέρες η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί χωρίς εικόνα, χωρίς κάποιος αρμόδιος να βγει να πει καθαρά 'Ξέρετε, σε 15 μέρες στοπ η αναλογική. Ακόμα και εσείς που νομίζετε ότι είστε έτοιμοι, δεν είστε!' Και η πλάκα είναι ότι αυτοί που είναι εξαρτημένοι από την TV (ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ασθενείς κλπ) θα είναι αυτοί που θα έχουν το πρόβλημα να βρουν και να πληρώσουν τον αποκωδικοποιητή.
Τέλος πάντων, το πρόβλημά μου δεν είναι τα 100-150 ευρώ για τις δύο τηλεοράσεις του σπιτιού αλλά το ότι, για μια ακόμα φορά, οι καταναλωτές πιάνονται κορόιδα. Και επίσης ότι θα φορτωθώ ακόμα δυο κουτιά, δυο τηλεχειριστήρια και δυο πρίζες στα πολύπριζα - ακριβώς ό.τι μου τη δίνει .
Απο εκει και περα θα το πω με bold:
**Ποτε κανεις δεν ειπε οτι το προτυπο εκπομπης θα ειναι κατι συγκεκριμενο μεχρι την στιγμη της ανακοινωσης απο DIGEA. **
Δηλαδή, η ΚΥΑ του 2008 δεν καθορίζει τίποτα; Όλα τα κανόνισαν τα κανάλια;
Το Υπουργείο και όποιος άλλος είναι αρμόδιος (ΕΣΡ, ΕΕΤΤ κλπ), δεν είχε τις τεχνικές γνώσεις και τη βούληση να το κάνει;
Η Digea ευτυχως επραξε σωστα και διαλεξε το mpeg4, γιατι το Mpeg2 δεν θα βαστουσε για πολυ ακομα με τις αναγκες για stream που υπαρχουν.
ΟΚ, περιμένω τις HD εκπομπές των ελληνικών καναλιών που θα εκμεταλλευτούν το MPEG-4...
H ERT δεν προκειτε να αλλαξει κανενα εξοπλισμο! Εχει ηδη την δυνατοτητα για MPEG4 με τον υπαρχον εξοπλισμο.
Δηλαδή, δεν θα χρειαστεί ν' αλλάξει encoders; Απ' όσο ξέρω, η απαιτούμενη επεξεργασία είναι πολύ περισσότερη στο MPEG-4. Yπάρχει περίπτωση να γίνεται με το ίδιο hardware; Ή η ΕΡΤ ήταν τόσο προβλεπτική;
Αν θελετε παντως να βρισετε καποιον, εεεε βριστε την ΕΡΤ γιατι θα επρεπε να ειχε ξεκαθαρισει ποιο νωρις τα πραγματα και να ειχε επιλέξει ποιο σωστο προτυπο εκπομπης.
Η ΕΡΤ έκανε απλά εκπομπές, δεν περίμενα από αυτήν να ενημερώσει κανένα - αν και συνετέλεσε στη σύγχυση. Άλλοι έχουν αυτή την αρμοδιότητα. Αν το MPEG-2 καθορίζεται ρητά ως πρότυπο στη ΚΥΑ, κακώς άφησαν τους ιδιώτες να αυθαιρετούν. Αν άφησαν (πάλι κακώς) τους ιδιώτες ν' αποφασίσουν, θα έπρεπε να ενημερώσουν από την αρχή τους καταναλωτές: 'Ξέρετε, προσέξτε τι αγοράζετε γιατί μπορεί να μη δουλεύει όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουν τα κανάλια'. Και, ακόμα, όταν επιτέλους η digea πήρε την απόφαση (φέτος τον Ιούλιο; νωρίτερα;), θα έπρεπε να το πει ακόμα πιο δυνατά: 'ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ TV ΜΕ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ MPEG-2, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ MPEG-4' και όχι ν΄αφήσουν τους κάθε λογής Κωτσοηλεκτρονικούς αθηνών και πειραιώς να ξεσκαρτάρουν ακόμα και σήμερα τις παλιές TV στους ανίδεους καταναλωτές.
Eχω την Sony Bravia KDL-32L4000 που μαλλον εχει αποκωδικοποιητη mpeg-2 , αλλα δεν εχω βρει καποια σχετικη αναφορα.
Επισης εχει μια υποδοχη σαν pcmcia καρτα.
Αναβαθμιζεται με καποιο pcmcia module σε περιπτωση που χρειαστει ή παιζει αλλο ρολο?
Για δες αυτό: http://www.neotion.com/products/module.htm
Συνολικά, κανείς δεν διακρίνει κάποιο πρόβλημα στην όλη ιστορία; Εγώ πιστεύω ότι κάποιοι αρμόδιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους (αν όντως καθόρισαν έγκαιρα το πρότυπο εκπομπής το 2008, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους καταναλωτές) και συνεχίζουν να μην την κάνουν (δεν ενημερώνουν ούτε τώρα), θαρρείς κι ο μέσος καταναλωτής καταλαβαίνει ότι το MPEG-4 δεν θα παίζει στη 40'άρα που αγόρασε με το δώρο των Χριστουγέννων, πιστεύοντας ότι θα δει ψηφιακή TV.
Αλήθεια, πόσοι από σας ξέρατε ότι η TV σας, παρότι έχει DVB-T, δεν θα παίζει με τα νέα δεδομένα;