-
-
-
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
http://www.msfree.gr/msdet.php?id=9280Όπως έχει πει και ο St.Devote, έχει να πέσει πολύ κωλοτούμπα αν γίνει κάτι τέτοιο
-
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
Όπως έχει πει και ο St.Devote, έχει να πέσει πολύ κωλοτούμπα αν γίνει κάτι τέτοιο
Θα γίνει.
Η μετακίνηση του Μπάτον στο δικό μου (μικρό) μυαλό όπως έγινε σε συνδυασμό με αυτά που ακούστηκαν για ραντεβού των Γερμανών της Μερσέντες με Σουμάχερ και Βέμπερ κλπ και τη γνωστή προσπάθεια του Σουμαχερ να γυρίσει στην Φ1 ενισχύουν το ότι ο Γερμαναράς θα επανέλθει.
Βάζω και στοίχημα πλέον. -
Σε ανυποπτο χρονο, ειχα αναφερει οτι κανεις δεν ξερει τι δεσμευσεις εχει απο παιδιοθεν ο Σουμι με τη μαμα Μερκ. Και ενα μπορεσε να τις αποφυγει και να μην παει στη ΜακΛαρεν Μερτσεντες, τωρα που θα υπαρχει αυτοτελης ομαδα με το αστερι σαν σημα, μπορει να ισχυουν καποια αλλα ζητηματα.
Το θεμα ειναι αλλου; Στην Ιταλια επρεπε να το περιμενουν; Κατα τη γνωμη μου, εστω και υποθετικα, ναι. Και οπως με τους υπολοιπους της χρυσης εποχης, οταν εκοψαν, έκοψαν, ετσι επρεπε να γινει και εδω. Τελος παντων καλο για το σπορ ειναι, κακό δεν ειναι.
-
Θες να πεις ότι ενδεχομένως να υπάρχει κάποια συμφωνία από την προ-Ferrari εποχή.
Το είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο, οπότε +1 από μένα.
Ίσως μάλιστα η δημιουργία της Mercedes GP να επισπεύτηκε με την ευκαιρία των επιτυχιών της BrawnGP και να φροντίσουν να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία όσο ο Σουμάχερ έχει δυνάμεις ακόμα. Ενδεχομένως η McLaren να μποϊκόταρε μια τέτοια μεταγραφή τα προηγούμενα χρόνια ή ο όρος στο συμβόλαιο του νέοπα Σουμάχερ με τη Μερσέντες να μίλαγε για 100% Mercedes team.
Μάλιστα ήταν να γίνει η Mercedes GP τα πρώτα χρόνια του Σουμάχερ με τη Sauber αλλά τελικά τα σχέδια άλλαξαν και η Mercedes άφησε τη Sauber και στράφηκε προς τη McLaren. Κάπου εκεί όμως πάγωσαν τα πράγματα και η Mercedes εγκλωβίστηκε με ένα 40%... -
δεν ειναι ακραιο σεναριο να υπαρχουν συμφωνιες 15 και βαλε χρονων;
Σαν συμβολαιο ενοικιασης ακινητου θα ειναι
-
Το βλέπω κάπως άκυρο το σενάριο μετακίνησης του Σούμι στη Mercedes.
Η σχέση του με τη Scuderia είναι πολύ στενή, από το pit wall έως και τα road cars όπου συνεχίζεται η εξέλιξη τους. Με αυτό στο νου, μου φαίνεται κάπως δύσκολο να φύγει και κόψει κάθε σχέση μαζί τους απλά για μια μονοετή επιστροφή στη F1...εκτός αν πάει δανεικός.
-
Παντως στην γιορτουλα που εκαναν στην Φερραρι πριν καμια 20αρια μερες στην Βαλενθια (εκει που κολλησε την φερραρι στην αμμο ο Λουκα Ντι) δεν θυμαμαι να πηρε το ματι μου καπου τον Γερμανο...
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Παντως στην γιορτουλα που εκαναν στην Φερραρι πριν καμια 20αρια μερες στην Βαλενθια (εκει που κολλησε την φερραρι στην αμμο ο Λουκα Ντι) δεν θυμαμαι να πηρε το ματι μου καπου τον Γερμανο...Γενικώς απέχει από F1-related γιορτές.
Περισσότερο focus έχει στα road cars.
-
H ΜcLaren - Mercedes έδινε 'γη και ύδωρ' το 99 για να τον εντάξει στο δυναμικό της,αλλά εκείνος προτίμησε να παραμείνει στη Ferrari.
Kατά τη γνώμη μου η επάνοδός του,αν τελικά πραγματοποιηθεί,δεν σχετίζεται με το γεγονός ότι θα τρέχει με γερμανική ομάδα (και κυρίως με αυτήν που τον έβαλε στους αγώνες),ούτε με το ότι ενδεχομένως θα του εξασφαλίσει μια ισόβια χρυσή σύνταξη,όσο με το γεγονός ότι 'τρώγεται' να επανέλθει στους αγώνες.Και αυτή τη στιγμή η ομάδα της Brawn-Mercedes,αποτελεί επιλογή μονόδρομο,καθώς εκεί θα ξαναβρει τον τεχνικό της εμπιστοσύνης του,ενώ προφανώς θα του παρασχεθούν οι τεχνικές-μηχανικές εγγυήσεις (όσο αυτό είναι δυνατόν),ότι το μονοθέσιο θα είναι ανταγωνιστικό.Από την άλλη ο δρόμος για το τιμόνι της Ferrari είναι πλέον κλειστός (και πολύ σωστά κάνουν να ποντάρουν στο Maranello στον πολύ νεότερο Alonso αυτή τη στιγμή),ενώ και οι σχέσεις του με την gestione sportiva δεν βρίσκονται και στο δυνατότερο τους σημείο τελευταία(κάποιες από τις 'συμβουλές' του,που είχαν σαν αποτέλεσμα να παρουσιάσει κωμικοτραγική εικόνα η Ferrari σε ορισμένους αγώνες,τις χρεωνόταν τελικά ο Domenicalli......ο οποίος είχε τυπικές σχέσεις μαζί του,καθώς το δικό του κεφάλι τελικά παιζόταν).Από την πλευρά της Mercedes η επιλογή Schumacher είναι ιδανική.Όχι μόνο γιατί το όνομά του μπορεί μα προσελκύσει χορηγίες και διαφήμιση,που δεν θα κατάφερνε όλο το υπόλοιπο grid μαζί,αλλά και γιατί εφόσον μπόρεσε να κερδίσει το πρωτάθλημα ένας Button,μπορεί δύο φορές ευκολότερα να το κάνει ένας υγιής Schumacher....έστω και στα 41 του.Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι αποκτούν έναν άνθρωπο που στο μέλλον έχει να τους διδάξει πολλά στον τομέα του τρόπου εργασίας της ομάδας.
Προσωπικά πιστεύω ότι η απόφασή του να επανέλεθει,μετά από τρία χρόνια απουσίας και σε αυτή την ηλικία,είναι λανθασμένη,ρισκάροντας να πληγώσει ανεπανόρθωτα με τα αποτελέσματά του την εικόνα του και το μύθο του.Και αυτό το λέω ανεξαρτήτως της ομάδας που ίσως επιλέξει.Πιστεύω ότι είναι πολύ έξυπνος ώστε να παρασυρθεί από τις σειρήνες που του υπαγορεύουν την επιστροφή.
Σε κάθε περίπτωση,αν αποφασίσει να γυρίσει,του εύχομαι μια μεγάλη και ειλικρινέστατη 'καλή τύχη'.Εύχομαι να διαψεύσει τις αντιρρήσεις μου και να μας προσφέρει ακόμα περισσότερες συγκινήσεις.
Αναγνωρίζοντας το πόσο μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί για τη σύγχρονη ιστορία της Ferrari και έχοντας ζήσει το τελευταίο πρωτάθλημα του Sheckter,πριν τα πέτρινα χρόνια,αν και υποστηρίζω τις Ferrari και τους οδηγούς της,δεν πρόκειται να μιλήσω εναντίον του....και φυσικά θα χαρώ με τις επιτυχίες του. -
Γιατί μήπως η Ferrari του έδινε σύνταξη ΟΓΑ; Κάνει μεγάλο λάθος αν και εγώ ελπίζω να τα πάει καλά και να θυμίζει έστω κάτι από το παλιό Schumacher.
Πλέον η κόντρα Mercedes με McLaren μου θυμίζει κάτι τέτοιο...http://www.youtube.com/watch?v=3X5zq_ar ... re=related
-
Εγώ δεν φοβάμαι την προσβολή του μύθου αλλά το ενδεχόμενο να βλέπουν τις εξατμήσεις του στους αγώνες .Ο Μπρον είναι αυτός που κατα την γνώμη μου θα τον κερδίσει αν τελικά επανέλθει ,και μόνο αυτός.
Θα δούμε.Πάντος αυτό που λογικά θα πρέπει να περιμένουμε σε μια επανεμφάνιση είναι μια αξιοπρεπής θέση στην 5δα ανα αγώνα ίσως.Δικαιολογημένα βέβαια λόγο απουσίας και τραυματισμών.
Όμως μην ξεχνάμε ότι είναι πεισματάρης και για να θέλει ίσως να ξανατρέξει κάτι παραπάνω θα ξέρει απο όλους μας .Εννοώ αν βαστούν τα χέρια του και όχι τα ,,,,,, !
Έχει σταγανό ! -
Θα συμφωνήσω απόλυτα με Alba και απλώς θα συμπληρώσω κάτι που έχω στο μυαλό μου αποκλειστικά και μόνο σαν διαίσθηση...
Ο Schumacher πιθανότατα να μην είχε δα και τόσο μεγάλο θέμα με τον ώμο του φέτος, όσο πολύ περισσότερο με το να καταφέρει και πάλι ανταγωνιστικούς χρόνους με ένα μονοθέσιο που ούτε ο Badoer ούτε ο Fisichella (που έτρεχε όλη τη χρονιά φέτος) κατάφεραν τίποτα πέραν της τελευταίας θέσης. Και το ήξερε ίσως αυτό και το ξέρει και για το 2010 σε όποια ομάδα κι αν πάει.
Η κότα με τα χρυσά αβγά όμως, θα φέρει χρήμα και προβολή πέρα από κάθε φαντασία στη Mercedes, στο ίδιο το σπορ, και έμμεσα σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό. Ίσως ακόμα και η Ferrari να παρακαλάει να γυρίσει! Κι ίσως κάνει έναν αγώνα δρόμου τώρα (βαλτός και πεπεισμένους από χίλιους μύριους) για να έρθει και πάλι σε φόρμα και να είναι ανταγωνιστικός. Ωστόσο, είναι 41 ετών... Δηλαδή πέρα από ψυχολογία και αντοχή, τι αντανακλαστικά έχει ένας άνθρωπος 41 ετών; Ακόμα κι αν έχει καθαρά ένα status No 1 στη Mercedes, πιστεύετε ότι θα είναι ταχύτερος του Rosberg; Μου φαίνεται υπερβολικά δύσκολο και προσωπικά δεν θα μου άρεσε να βλέπω έναν άνθρωπο να χρειάζεται να αποδείξει...τι !? Ότι είναι καλός πιλότος στα 41 του; Μιλάμε για το Schumacher των 7 τίτλων. Καλοί οι αγώνες καρτ κλπ κλπ, αλλά F1 δεν είναι.
Πιστεύω-ελπίζω ότι δε θα γυρίσει. Άλλωστε, κακά τα ψέματα, η F1 πια 'ανήκει' σε μια γενιά πολύ νεότερη από αυτόν.
-
Απ'ότι φαίνεται ο Σούμι γυρίζει...λάθος κατά την άποψή μου. Ρισκάρει να κάνει ζημιά στο μύθο του αν πάει άπατος τη χρονιά. Από εμένα θα έχει το απόλυτο respect που του αξίζει.
Το θέμα όμως είναι μάλλον άλλο...απ'ότι φαίνεται μετά από τόσο καιρό, έχω την εντύπωση ότι ο Σούμι δεν ήθελε να φύγει, αλλά ο LdM τον 'πίεσε' για να φέρει το Κίμι που τελικά του έδειξε τη πόρτα (ή μήπως η Santander).
When money talks...the world listens
-
Αν θυμαμαι καλα ο Λουκα ειχε παρει ηδη την αποφαση του να φερει τον Κιμι απο το 07 και μετα..Απλα ο Γερμανος δεν τον δεχτηκε για team mate Και μετα εβγαινε και δηλωνε οτι αποχωρει για να μην μεινει χωρις δουλεια ο φιλος του ο Μασσα...
Nearly two years after announcing his retirement as a Formula One driver, Michael Schumacher has cited his former team-mate Felipe Massa as a primary reason for hanging up his racing helmet.
'I stopped because I didn't want my friend Felipe Massa to be unemployed,' the Swiss newspaper Blick quotes the seven time world champion as saying.
'I would have had no problem going up against Kimi Raikkonen,' Schumacher adds, refuting the common claim that he objected to having the Finn as his 2007 team-mate.
Massa and Raikkonen, currently equal on points along with Lewis Hamilton in the 2008 championship standings, make up Ferrari's current race line-up.
Source: GMM
CAPSIS InternationalΑς γυρισει..ο καθενας κρινεται για τις επιλογες του.
-
Δε νομίζω ότι η Santander είχε να κάνει με την φυγή του Kimi. Άλλωστε το 2008 ήταν σπόνσορας της McLaren ενώ ο Alonso είχε ήδη φύγει από εκεί. Το πρόβλημα της Ferrari ήταν με τον απόμακρο χαρακτήρα του Κίμι που δεν επέτρεπε καλή συνεργασία με τους μηχανικούς. Ο ταχύτερο οδηγος του grid μεν αλλα δεν συνεισφέρει στην εξέλιξη δε.
Όσο για τον Μιχαλάκη... θέλω πολύ να φάει τα μούτρα του αν γυρίσει! Για την προδοσία του, αυτό του αξίζει!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Αν θυμαμαι καλα ο Λουκα ειχε παρει ηδη την αποφαση του να φερει τον Κιμι απο το 07 και μετα..Απλα ο Γερμανος δεν τον δεχτηκε για team mate .Κάτι που τελικά ήταν μάλλον από τα μεγαλύτερα δώρα που έκανε ο Schumacher στον Kimi, γιατί ο Φιλανδός πιθανότατα (κρίνοντας από την απόδοσή του και το τί μπορούσε να κάνει με τη Ferrari) γλίτωσε μεγάλο ρεζίλι
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε νομίζω ότι η Santander είχε να κάνει με την φυγή του Kimi. Άλλωστε το 2008 ήταν σπόνσορας της McLaren ενώ ο Alonso είχε ήδη φύγει από εκεί. Το πρόβλημα της Ferrari ήταν με τον απόμακρο χαρακτήρα του Κίμι που δεν επέτρεπε καλή συνεργασία με τους μηχανικούς. Ο ταχύτερο οδηγος του grid μεν αλλα δεν συνεισφέρει στην εξέλιξη δε.Όσο για τον Μιχαλάκη... θέλω πολύ να φάει τα μούτρα του αν γυρίσει! Για την προδοσία του, αυτό του αξίζει!
Συμφωνώ στο πρώτο αλλά στο δεύτερο δεν νομίζω ότι αξίζει αυτό που λές.Δεν πήρε λίγα η φερράρι και οι φίλοι της απο τον γερμανό!
Schumacher επιστροφή #2