-
Να θυμίστω στο φιλοθεάμον κοινό τα σωτήρια έτη '92 και '93. Τότε που η Bennetton είχε κλείσει σημαντικά την ψαλίδα από την κορυφή και που η McLaren βολόδερνε λόγω Ford και όχι μόνο. Πόσες φορές είχε πλακωθεί ο Σούμης με τον Senna επειδή τον έκοβε με ακριβώς αυτό τον απελπισμένο τρόπο;
Για δείτε λίγο το παρακάτω βίντεο και πείτε μου αν σας θυμίζει κάτι...Με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Θεωρώ φυσικά απαράδεκτο να μένει ατιμώρητη μια τακτική τύπου ή βγαίνεις στο γρασίδι ή κόβεις είτε μιλάμε για τον Σούμη ή τον Αλόνζο ή τον Λούη. Άλλο να αλλάζεις λωρίδα (που στο βίντεο ο Σέννα είχε ήδη αλλάξει) και άλλο να κλείνεις απότομα τον άλλο, σπρώχνωντας τον στο γρασίδι. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Να θυμίστω στο φιλοθεάμον κοινό τα σωτήρια έτη '92 και '93. Τότε που η Bennetton είχε κλείσει σημαντικά την ψαλίδα από την κορυφή και που η McLaren βολόδερνε λόγω Ford και όχι μόνο. Πόσες φορές είχε πλακωθεί ο Σούμης με τον Senna επειδή τον έκοβε με ακριβώς αυτό τον απελπισμένο τρόπο;
Για δείτε λίγο το παρακάτω βίντεο και πείτε μου αν σας θυμίζει κάτι...Με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Θεωρώ φυσικά απαράδεκτο να μένει ατιμώρητη μια τακτική τύπου ή βγαίνεις στο γρασίδι ή κόβεις είτε μιλάμε για τον Σούμη ή τον Αλόνζο ή τον Λούη. Άλλο να αλλάζεις λωρίδα (που στο βίντεο ο Σέννα είχε ήδη αλλάξει) και άλλο να κλείνεις απότομα τον άλλο, σπρώχνωντας τον στο γρασίδι.τελικα τι θελουμε εδω? ειρηνικες προσπερασεις? η προσπερασεις με @@? γιατι ολοι ξερουμε οτι για να βγεις πρωταθλητης πρεπει να εισαι κωλοπαιδο αλλιως δεν βγαινεις τα ιδια εχει κανει και ο μικα τα ιδια εχει κανει και ο αλονσο στην ρενω δεν τα κανει ΜΟΝΟ ο σουμαχερ..
πως γινεται να κλεισεις καποιον και να βγαινεις και εσυ στο χορταρι χανοντας χρονο μονο εδω θα το μαθω..
(και μετα ολοι μιλαγαν για την τρομοκρατικη ενεργεια του φεττελ..) -
Τελικά ο 'φοβάμαι τις χελώνες καρέτα καρέτα' και 'να δούμε τι έχουν να πουν οι αγωνοδίκες για το συμβάν' και 'καύσιμα καύσιμα καύσιμα' με τις τρελές τσιρίδες έχει επηρεάσει πολύ κόσμο τόσο ώστε να μην αντιλαμβάνεται τη διαφορά του αγωνιστικού συμβάντος με την επιτηδευμένη συμπεριφορά.
Αλήθεια, βλέπετε καθόλου WTCC ¨η και DTM? Με την 'αλητεία' που γίνεται εκεί μάλλον θα πρέπει να αποκεφαλίσουν όλους τους οδηγούς. FIA Rules έχουν και αυτοί.
Το θέαμα από την F1 χάνεται γιατί οι περισσότεροι πια δεν θέλουν πραγματικό αγώνα αλλά κινητές διαφημιστικές πινακίδες. -
Ειδατε ολοι πιστευω τι ελεγε ο Μιχαλης στον Λαουντα μεσα στην καμπριο .Εγω αγωνιζομαι ακομα και αν ξερω οτι δεν εχω ανταγωνιστικο μονοθεσιο.Ειναι η ζωη του και δεν εχει να χασει τιποτα.Τα εχει παρει ολα και εφυγε.Γυρισε γιατι ειχε το φιλαρακι του να τον συντονίζει ,σε μια ομαδα που θα ειχε υποστηριξη εκ των προτερων!
Τωρα εμενα μου εκανε εντυπωση οτι κανει καθαρο αγωνα και δινει χωρους.Ακομα και με τον Κουμπιτσα απ'οτι θυμαμαι το να κρατας την αγωνιστικη γραμμη δεν ειναι λαθος κινηση.Και ας καθηστερεις τον πίσω!
Αστους να λενε Μιχαλη! .......Τι ηθελαν δηλ να του κανει και μασαζ του Κουμπιτσα! -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Οχι unfair, μαλλον απελπισμενος. Κοιταω το gap analysis του με τον Ροζμπεργκ και ειναι απλα τραγικο, ισως να το μακρυνουν λιγο ακομη το μονοθεσιο;Βρε χρυσε μου ανθρωπε εχουμε ξανασυζητησει γι'αυτο το θεμα αλλα μου φαινεται ακρη δεν βγαζουμε. Για τις φασεις με Kubica, Massa και τις Force India να συζητησουμε οτι θες αλλα ειναι δυνατον να γραφεις το παραπανω; Ουσιαστικα ο Schumi ετρεξε μεχρι τον 12ο γυρο!!! Στη συνεχεια εκανε πιτ εγινε το περιστατικο με τον Kubica και μπηκε παλι για λαστιχα στον 14ο. Εφοσον εγινε αυτο επεσε πισω απο πολυ αργους συνδιασμους οποτε οι χρονοι του δεν ειναι αντικειμενικοι γιατι δεν ειχε ελευθερη πιστα. Κρατα αυτο το σετ μεχρι τον 33ο γυρο. Κατοπιν, απο τον 34ο μεχρι τον 69ο, για 36 ολοκληρους γυρους παει με τα μαλακα. Οι αλλοι ,οταν βεβαια ηταν γεματοι, εκαναν 6-8 γυρους με τη μαλακη και μετα ο ρυθμος επεφτε τραγικα. Αντε ο Vettel αντεξε 12-13 και ο Webber στους τελευταιους 20 γυρους ειχε τη μαλακη αλλα με μετριους χρονους κι' αυτος γιατι πολυ απλα ακομα και οι 20 γυροι ηταν υπερβολικοι γι'αυτη τη γομα εστω και αν ηταν οι τελευταιοι που το καυσιμο ηταν λιγο. Ο Schumi αντεξε 36 γυρους με αυτη τη γομα και εσυ μου λες οτι ειχε τραγικο ρυθμο σε σχεση με το Rosberg... Τελος δες το γυρολογιο του αναλυτικα απο τον 53 εως τον 57 το γυρολογιο του ανεβαινει σταδιακα απο το 1:22 στο 1:23.7, αυτοι ειναι οι γυροι που πλησιαζει ο Buemi, μολις τον φτανει ομως ο Schumi πεφτει κατευθειαν απο το 1:23.7 στο 1:21.8, αφου τον περνα το Buemi ξαναπαιρνει μια ανασα στο 1:23.6 στον γυρο 60 και στου υπολοιπους που τον εχουν φτασει οι Force India πεφτει απο το 1:21.8 ακομα και στο 1:20.8 με μεσο γυρολογιο περιπου στο 1:21.3 . Σκεψου οτι αυτοι οι χρονοι εγιναν απο τον 28ο εως τον 35ο διανυθεντα γυρο με τη μαλακη γομα!!! Μονο στον τελευταιο με τα λαστιχα πεθαμενα και το ξυλο με τις Force India εκανε 1:25.2!!! Απλα οποτε μπορουσε ο ανθρωπος ανεβαζε για 2-3 δευτερα το ρυθμο του για να δωσει ζωη στα, μετα απο 15 περασματα, φιτιλιασμενα μαλακα λαστιχα του και εν συνεχεια οταν τον εφταναν πηγαινε στο οριο των ελαστικων του για να υπερασπιστει τη θεση του. Ουσιαστικα πηγαινε για πανω απο 20 γυρους με νεκρα λαστιχα και καφερε στον 29ο και 31ο διανυθεντα με αυτα τα λαστιχα να πεσει και κατω απο το 1:21!!! Απ'οσο καταλαβαινω εχεις πολυ μεγαλυτερη εμπειρια και γνωση απο μενα στην παρακολουθηση-κριση αγωνων της F1 και δεν μπορουσες να σκεφτεις τα παραπανω; Προσωπικα αδυνατω να το πιστεψω, η μονη μου εξηγηση ειναι οτι τελικα εισαι εμπαθης με το Schumi.
-
Κανονικα θα εγραφα κατι για να υπερασπιστω τον εαυτο μου ομως ευτυχως ο συντροφος Joe Saward ανεβασε χθες ενα κομματι που δειχνει οτι δεν ειμαι ο μονος εμπαθης
*The other outstanding thing for me is that Mercedes needs to get its act together a bit more. In qualifying in Montreal the factory team was beaten by both of its customer teams and its star driver Michael Schumacher was again overshadowed by Nico Rosberg. The youngster has twice as many points as the old warhorse, despite the fact that the car was substantially modified to suit Michael’s style. That upset Nico’s equilibrium for a bit but he now seems to be back on top again.
With the season ticking towards the halfway point, one would hope that Michael would by now be doing a better job than he is. The team has been led at most of the races by Rosberg. In Montreal – not for the first time – Michael looked like a man who is becoming increasingly desperate, chopping across his rivals as they pass him and generally looking like someone who should have stayed retired.
You can call that a harsh view, but that is what the F1 Paddock is saying. People say that this is the comeback of a man who cannot think what else to do with his life, rather than that of someone who is really motivated to become a winner again. And it is becoming sad. The German media will not say such things because Michael is their meal ticket or they are frightened to speak the truth.
Answer this question, if you will: if Nick Heidfeld were driving Michael Schumacher’s car and producing the same kind of performances would not the media in Germany be clamouring for Nick to be replaced?*
-
Μα φιλε μου επειδη λεει γενικολογα ο αρθρογραφος σημαινει οτι μου απαντας; Ο Schumi κατα τη γνωμη μου ηταν κακος στην Αυστραλια και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ στην Κινα. Σε αυτον ομως τον αγωνα ηταν σε καλη κατασταση και γυρολογιο οσο μπορεσε να τρεξει καθαρα, δηλαδη μεχρι τον 12ο γυρο. Ποσως νε ενδιαφερει λοιπον τι (δε) λεει το αρθρο που παρεθεσες οταν βλεπω οτι απο τον 14ο γυρο και το αναγκαστικο δευτερο πιτ στοπ επεσε πισω απο αργους συνδιασμους, ενω απο τον 34ο εως τον 69ο οδηγουσε με τη μαλακη γομα για 36 ολοκληρους γυρους. Επισης απογοητευομαι. Εκανα τοσο κοπο στο παραπανω ποστ να σου γραψω τοσα πραγματα που θεωρω πως εχουν βαση και εσυ δεν απαντας τιποτα πανω σε αυτα. Απλα παραθετεις ενα αρθρο που δεν τεκμηριωνει τιποτα για το γυρολογιο του Schumi στον αγωνα του Καναδα. Το μονο που αναφερει ειναι οτι μαχοταν λυσσασμενα για να κρατησει τη θεση του. Μας ειπε ομως για ποιο λογο μαχοταν να την κρατησει, τι λαστιχα ειχε αναγκαστει να φορεσει και για ποσους γυρους τα χρησιμοποιησε; Ας ειμαστε λιγο πιο σαφεις και οχι γενικολογοι.
-
Δεν νομιζω να τα λες γενικολογα αυτα που λεει το κομματι. Αλλα εστω, επειδη ξαναλες για το οντως χαζο stint των 36 γυρων με τα μαλακα: τελικα ποιος ευθυνεται γι'αυτη την τρελη επλογη, ο μεγας στρατηγος Brawn, ο μεγας ηγετης Haug, ο μεγας οδηγος MS ή καποιος περαστικος εξωγιηνος;
-
Κοιταξε να δεις, τα λαστιχα που εχουν διαθεσιμα φετος ειναι λιγα, ουσιαστικα χαραμισε ενα σετ μεσα σε 1 γυρο. Θεωρω λαθος οτι του εβαλαν τη μεση γομα στο δευτερο αναγκαστικο πιτ στοπ του 14ου γυρου. Εκει θα επρεπε να βαλουν τη μαλακη και κατοπιν μεχρι το τελος τη μεση. Ακομα και ετσι ο αγωνας θα ειχε παει ασχημα γιατι εφοσον επεσε πισω απο αργους συνδιασμους η ανακαμψη ειναι δυσκολη, με τη συγκεκριμενη επιλογη οχι μονο πηγε ασχημα αλλα καταστραφηκε. Συμφωνεις λοιπον οτι οποιος εκανε αυτη την επιλογη ηταν λαθος αλλα απο κει και περα το γυρολογιο του Schumi ηταν οριοθετημενο απο αυτη την κακιστη επιλογη οποτε δεν μπορουμε να κρινουμε την οδηγικη του ικανοτητα και το ρυθμο του μετα το 12ο γυρο αυτου του αγωνα; Αλλο σωστη επιλογη στρατηγικης για αντιμετωπιση του απροοπτου και αλλο οδηγικη ικανοτητα.
-
Η οδηγικη ικανοτητα φανηκε και στα προκριματικα μην ξεχνας
-
Στα προκριματικα φανηκε το αγχος στην πιεση και το χεσιμο του γερμανου στο ενδεχομενο αποτυχιας-ρεζιλεματος. Εκανε την τελευταια του προσπαθεια με μεση και οχι μαλακη γομα ενω απο το χεσιμο εκανε λαθος. Δες τι χρονο εκανε λιγες ωρες πριν τις επισημες δοκιμες, χαλαρος στο FP3 με μαλακη γομα. Μια χαρα και καμια σχεση με το χρονο των επισημων δοκιμων. Οποτε η αποδοση στις κατακτηριες δοκιμες για μενα ειχε δυο σημεια. Λανθασμενη (παλι ) επιλογη ελαστικων και τρομερο αγχος αποδοσης. Στο κατω κατω ο Alonso το ιδιο δεν επαθε στη Τουρκια; Τι σημαινει οτι δεν ειναι γρηγορος;
-
Ο Alonso τουλαχιστον ειχε δειξει ταχυτητα στο Q1, οκ τα εκανε μανταρα στο Q2 αλλα αυτα συμβαινουν. Ο Μιχαλακης δεν γενικως και μαλιστα στο GP που το μακρυτερο μονοθεσιο αναμενονταν να ειναι στο στοιχειο του. Αυτο πρεπει να πονεσε στην Mercedes.
-
Ε και ο Schumi εδειξε οτι εχει ταχυτητα στο FP3 αλλα στο Q2 των κατατακτηριων ,αλαζονικα αν θες, δεν εβαλε τη μαλακη γομα, αγχωθηκε και εκανε την πατατια. Επισης εμεις αρχισαμε την διαφωνια για το ρυθμο αγωνα και καταληξαμε να μιλαμε για δοκιμες, διοτι για τον αγωνα μαλλον παραδεχεσαι οτι εφταιγε η ατυχια και κατοπιν η κακιστη επιλογη γομας παρα η ταχυτητα του γερμανου. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σαφεστατα και δεν περιμενω να ακουσω οτι ο γερμανος εντυπωσιαζει, γιατι δεν το κανει, αλλα σε περιπτωσεις οπως του Καναδα που εκανε 36 ολοκληρους γυρους με τη μαλακη γομα που φιτιλιαζε στα 10-15 περασματα δεν μπορουμε να τον περιμενουμε στη γωνια για να πουμε οτι ειχε αθλιο ρυθμο. Να μου πεις για την Κινα να σου πως ναι. Ο ρυθμος του ηταν τραγικος λογω προσωπικης του ανικανοτητας σε εκεινη την πιστα, υπο αυτες τις συνθηκες, με αυτο το μονοθεσιο διοτι ακομα και με φρεσκα λαστιχα ηταν πολυ πολυ αργος.
-
Κανονικα θα εγραφα κατι για να υπερασπιστω τον εαυτο μου ομως ευτυχως ο συντροφος Joe Saward ανεβασε χθες ενα κομματι που δειχνει οτι δεν ειμαι ο μονος εμπαθης*The other outstanding thing for me is that Mercedes needs to get its act together a bit more. In qualifying in Montreal the factory team was beaten by both of its customer teams and its star driver Michael Schumacher was again overshadowed by Nico Rosberg. The youngster has twice as many points as the old warhorse, despite the fact that the car was substantially modified to suit Michael’s style. That upset Nico’s equilibrium for a bit but he now seems to be back on top again.
With the season ticking towards the halfway point, one would hope that Michael would by now be doing a better job than he is. The team has been led at most of the races by Rosberg. In Montreal – not for the first time – Michael looked like a man who is becoming increasingly desperate, chopping across his rivals as they pass him and generally looking like someone who should have stayed retired.
You can call that a harsh view, but that is what the F1 Paddock is saying. People say that this is the comeback of a man who cannot think what else to do with his life, rather than that of someone who is really motivated to become a winner again. And it is becoming sad. The German media will not say such things because Michael is their meal ticket or they are frightened to speak the truth.
Answer this question, if you will: if Nick Heidfeld were driving Michael Schumacher’s car and producing the same kind of performances would not the media in Germany be clamouring for Nick to be replaced?*
Μα το μονοθεσιο για ποιον αλλον θα ηταν ρυθμισμενο.Υπάρχει αλλος..?..
Τα media ειναι Σουμαχερ ετσι κι αλλιως.Τι να λεει τωρα ο καθένας.!
Αν ηταν αλλιως φιλε μου δεν θα βλεπαμε τον Σουμι να τρέχει.Εχει το πλεονεκτημα να εχει οτι αυτος νομιζει σωστο για τον δικο του τροπο οδηγησης.Απο κει και περα αν ο Νικ ειναι μπροστα αυτο ουτε που τον νοιάζει.Αυτο ειναι σιγουρο.Μαλλον χαιρεται θα ελεγα σε αντιθεση με αλλους .
-
Πραγματικά φαίνεται σα να μην το νοιάζει και πολύ. Ίσως να κάνω λάθος, αλλά νομίζω πώς αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι τα 41 είναι πολλά για να ελπίζει σε θαύματα. Μάλλον του αρέσει που μπορεί και τα βάζει με τους πιτσιρικάδες ακόμα με την αίσθηση ότι 'αυτοί όταν γίνουν 41 θα έχουν ήδη σκεμπέ ενώ εγώ τους περνάω'
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Πραγματικά φαίνεται σα να μην το νοιάζει και πολύ. Ίσως να κάνω λάθος, αλλά νομίζω πώς αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι τα 41 είναι πολλά για να ελπίζει σε θαύματα. Μάλλον του αρέσει που μπορεί και τα βάζει με τους πιτσιρικάδες ακόμα με την αίσθηση ότι 'αυτοί όταν γίνουν 41 θα έχουν ήδη σκεμπέ ενώ εγώ δεν τους αφηνω να με περασουν' -
Προσωπικα αδυνατω να το πιστεψω, η μονη μου εξηγηση ειναι οτι τελικα εισαι εμπαθης με το Schumi.ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ !!!
ΠΕΙΡΑΖΕΙ? -
Ο χρήστης ckastam έγραψε:
Προσωπικα αδυνατω να το πιστεψω, η μονη μου εξηγηση ειναι οτι τελικα εισαι εμπαθης με το Schumi.
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ !!!
ΠΕΙΡΑΖΕΙ?Count me in...
ΥΓ: Το quote στον GoForPole, ολα τα λεφτα...
-
μεγιστη ειρωνια θα ελεγα
-
Απορώ γιατί ασχολείστε με τον παππού...
Schumacher επιστροφή #2