-
Ο χρήστης nass έγραψε:
εσύ μιλάς σοβαρά βάζοντας στην ίδια πρόταση τα μέτρα ασφάλειας με τις βενζίνες.Προφανώς έχεις διαβάσει πολλά καί κάπου τα μπέρδεψες
-
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2150069#p2150069
Τέλος πάντων, δεν θέλω να φανεί σαν προσωπικό, διότι δεν είναι. Απλά κατά την άποψή μου η συζήτηση περί μέτρων ασφαλείας είναι τελείως 'στραβά αρμενίζουμε' φάση. Και υπάρχουν δεκάδες άλλα που πρέπει να γίνουν πριν φτάσουμε εκεί και μεις ξεκινήσαμε να συζητάμε από εκεί...
-
NA KATΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ.
Κ Α Μ Μ Ι Α ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ !!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΡΑ,ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΕΙΝΑΙ , ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΡΑΛΛΥ (ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ) ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΕΛΠΑ ΕΧΟΥΜΕ 'ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ'(ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ) Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ 'ΡΙΧΘΕΙ' ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΑΣ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΣΠΡΙΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΡΑΛΛΥ ΚΑΙ ΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ.
ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ,ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ,ΝΑ 'ΜΑΤΩΝΟΥΝ' ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΝΑ ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ 'ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ'.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΘΕΣΜΟ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ,ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ,ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ,ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!!
ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΤΡΟΠΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.
ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ 'ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΦΑΕΙ' ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...........στην οποία πχ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα roll cage ιδιοκατασκευές και πρέπει υποχρεωτικά να έχεις αναγνωρισμένο... και φυσικά από φέτος με HANS), τρέχουν με μέτρα ασφαλείας λίγο-πολύ 'FIA'.σχετικα είναι
..αναγνωριμένα roll cage για το yaris cup αποδείχθηκαν , επιεικώς γιά τα μπάζα ενώ για την 'ιδιοκατασκευή' του HERBY ,σε σοβαρό ατύχημα που είχα στην Χαλκιδική μέ την corolla, η αλυτάρχης του αγώνα δέχθηκε συγχαρητήρια επιστολή από τον Φινλαδο παρατηρητή που εξέτασε το αυτοκίνητο.
..εξ άλλου δέν διάβασα κανέναν να απαιτεί έκπτωση σε σωλήνες..
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2150069#p2150069Τέλος πάντων, δεν θέλω να φανεί σαν προσωπικό, διότι δεν είναι. Απλά κατά την άποψή μου η συζήτηση περί μέτρων ασφαλείας είναι τελείως 'στραβά αρμενίζουμε' φάση. Και υπάρχουν δεκάδες άλλα που πρέπει να γίνουν πριν φτάσουμε εκεί και μεις ξεκινήσαμε να συζητάμε από εκεί...
ετσι ναί , θεωρώ πρόβλημα ασφάλειας να κουβαλάς 70 - 80 λίτρα καύσιμο στην πλάτη σου σε απλό ρεζερβουαρ γιά μια διαδρομή που χρειάζεσαι 6 -8 λιτράκια..
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@platis
(Για πρώτη και τελευταία φορά: Και συ δεν έχεις κρατήσει σημαία ή χρονόμετρο ή παχύμετρο και δεν έχεις καμία προσωπική επαφή με την τραγική κατάληξη της αποτυχίας των μέτρων ασφαλείας αλλά δεν το επαναλαμβάνω με κάθε άσχετη ευκαιρία και σίγουρα δε με κάνει ειδικό επί παντός επιστητού. Αν θέλεις λοιπόν σοβαρή συζήτηση, άσε τα μπάκετ κατά μέρος)Ο Γιατρος δεν εχει αναγκη απο δικηγορος αλλα επειδη μου φευγουν τα ματια με αυτα που διαβαζω...ισως ξεχνας την ιστορια στις Αφιδνες και το ποσο τραγικη καταληξη ειχε η απουσια μετρων ασφαλειας, οπως επισης ξεχνας ποιοι παλευαν για τα 2 παιδακια!
Για το παχυμετρο μαλλον για αστειο το ειπες..
-
Για τις Αφίδνες έχεις δίκιο, το είχα λησμονήσει. Ωραία, ισοπαλία ως προς αυτό...
Τα πράγματα είναι απλά: το να μειώνεις το συνομιλητή σου με το 'δεν έχεις κάτσει σε μπάκετ' δεν προάγει την ποιότητα της συζήτησης. Οπως εγώ δεν έχω κάτσει σε μπάκετ, έτσι και άλλοι δεν έχουν κρατήσει σημαία ή χρονόμετρο ή παχύμετρο (εννοείται και μηχανικός... και καθόλου αστείο εκτός και αν τα τεχνικά θέματα δεν καταλαμβάνουν το μισό των συζητήσεων σε αυτό το forum και δεν σχετίζονται άμεσα με τα ζητήματα κόστους) ή δεν έχουν κάτσει σε καρέκλα Αρχής ή έστω και Λέσχης. Για να μην πω το να κάτσει κανείς στην κερκίδα (ενσυνείδητος θεατής, όχι λανθάνων αγωνιζόμενος). Αρα λοιπόν κανείς μας δεν έχει σφαιρική άποψη από το σπορ, όλοι καταθέτουμε απόψεις, των οποίων η σοβαρότητα κρίνεται όχι από τα 'γαλόνια' του καθενός και σε πόσα μπάκετ έχει κάτσει και πόσα κύπελλα έχει πάρει, αλλά από τα επιχειρήματά του. Εχω δει εδώ μέσα και αλλού απίστευτες πατάτες από πρωταθλητές μπακάτους και εξαιρετικές ιδέες από απλούς θεατές. Μία είναι η προϋπόθεση, η αγάπη για το σπορ. Αρα λοιπόν, αν κάποιος μου λέει 'δεν έχεις κάτσει σε μπάκετ' εγώ καταλαβαίνω 'δεν έχω επιχειρήματα και απαντώ ad hominem'.
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
...........στην οποία πχ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα roll cage ιδιοκατασκευές και πρέπει υποχρεωτικά να έχεις αναγνωρισμένο... και φυσικά από φέτος με HANS), τρέχουν με μέτρα ασφαλείας λίγο-πολύ 'FIA'.
σχετικα είναι
..αναγνωριμένα roll cage για το yaris cup αποδείχθηκαν , επιεικώς γιά τα μπάζα ενώ για την 'ιδιοκατασκευή' του HERBY ,σε σοβαρό ατύχημα που είχα στην Χαλκιδική μέ την corolla, η αλυτάρχης του αγώνα δέχθηκε συγχαρητήρια επιστολή από τον Φινλαδο παρατηρητή που εξέτασε το αυτοκίνητο.
Προφανώς υπάρχουν cage ιδιοκατασκευές καλύτερα από αναγνωρισμένα αλλά συνήθως τα αναγνωρισμένα είναι ακριβότερα. Εκεί το πήγαινα για τη φτωχή Βουλγαρία. Μάλιστα προσπάθησα να εξηγήσω στο Βούλγαρο αρχηγό ότι είναι λάθος αυτό, ελπίζω να το αντιλήφθηκε. Βέβαια το ό,τι βλέπουμε Lada 'Ε' με καλά roll cage και HANS ενώ εδώ η συζήτηση άρχισε πως θα βλέπουμε R3C με σορτσάκια (το τραβάω, κανείς δεν το είπε αυτό...) δείχνει πόσο λάθος είμαστε.
Γιατί όχι ? Αν τα βάζεις στο ζύγι γιατί όχι οι σωλήνες ? Είδες πόσο λάθος είναι η συλλογιστική σου ?
Απλά για να απαντήσω στο ερώτημά σου, οι διαφορές ρουχισμού FIA 1986 με FIA 8856-2000 είναι οι εξής:
ο Οχι υποχρέωση δοκιμής αλλά απλή δήλωση συμμόρφωσης
ο Οχι υποχρέωση διπλής στρώσης υλικού -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΡΑ,ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΕΙΝΑΙ , ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΡΑΛΛΥ (ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ) ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΕΛΠΑ ΕΧΟΥΜΕ 'ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ'(ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ) Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ 'ΡΙΧΘΕΙ' ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΑΣ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΣΠΡΙΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΡΑΛΛΥ ΚΑΙ ΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ.
ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ,ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ,ΝΑ 'ΜΑΤΩΝΟΥΝ' ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΝΑ ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ 'ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ'.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΘΕΣΜΟ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ,ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ,ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ,ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!!
ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΤΡΟΠΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.
Δυστυχώς έχεις δίκιο.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν ο κάθε οργανωτής να διαμορφώσει τον αγώνα του φέτος όπως θέλει. Δηλαδή να επιλέξει μόνος του αν θα κάνει 3 Χ 2 Ε.Δ. όπως λέει ο Lambis, ρόντε, μίνι ράλλυ, σπριντ ή κανονικό ράλλυ. Έτσι θα υπάρχει και κάποιο δείγμα για το τι μπορεί να γίνει πιο πετυχημένα.Κάτι ακόμα για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει φαντασία όταν θέλει κανείς να επιβιώσει. Στην Αργεντινή που πριν 10 χρόνια πέρασε τα ίδια με εμάς, η ομοσπονδία έκανε το εξής το οποίο ισχύει ακόμα: Έβαλε όριο ιπποδύναμης στα Ν1=100 ΗΡ και στα N2=120 HΡ. Όποιος δυναμομετρηθεί με παραπάνω άλογα σε αυτές τις δύο κατηγορίες πάει σπίτι του. Και φυσικά είναι απαγορευμένα τα σούπερ Ν με σασμάν, μπλοκέ, κοντά κορωνοπήνια κ.λπ. Έτσι κανείς με Ν1 και Ν2 δεν αγγίζει μοτέρ και σασμάν, οπότε το κόστος σε Ν1, Ν2 πέφτει κατακόρυφα και ο συναγωνισμός αυξάνεται. Αν και με τόσα σούπερ Ν (ήμι-Α) στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί πια, πιστεύω ότι αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να επικρατήσει, τουλάχιστον σε 2-3 μικρές κλάσεις.
συνήθως τα αναγνωρισμένα είναι ακριβότερα
Κάνεις λάθος. Οι περισσότεροι προτιμούν τα αναγνωρισμένα απλώς επειδή είναι πολύ φτηνότερα. Επίσης, με εξαίρεση 2-3 εταιρείες που βασίζονται σε πιστοποίηση της τοπικής αρχής του σπορ (π.χ. Customcages με πιστοποιητικά MSA), οι υπόλοιπες που δίνουν πιστοποιητικά FIA δε φτάνουν με τίποτα τα roll cage των Herby και Καραταρούκ. (off topic)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
......Απλά για να απαντήσω στο ερώτημά σου, οι διαφορές ρουχισμού FIA 1986 με FIA 8856-2000 είναι οι εξής:
ο Οχι υποχρέωση διπλής στρώσης υλικούTώρα μιλας σωστά , δεν χρειαζόντουσαν τα ευφυολογήματα για δερμάτινα κρανη ουτε οι ΄δικαιολογίες΄ για έτη εξέλιξης..
Επειδή την διπλή στρώση την αντιλαμβάνεσαι με απλή αφή , καί τα υλικά μετά την απόσυρση του αμιάντου παραμένουν ίδια .......
-
Οπως υπάρχουν ιδιοκατασκευές και ιδιοκατασκευές, έτσι υπάρχουν αναγνωρισμένα και αναγνωρισμένα. Εμμένω στην άποψή μου, συνήθως τα αναγνωρισμένα είναι ακριβότερα και σίγουρα μπορείς να φτιάξεις ιδιοκατασκευή πολύ φτηνότερη από το φτηνότερο αναγνωρισμένο. Αν πας στον οποιοδήποτε καλό μάστορα τότε επί της ουσίας δεν έχει διαφορά κόστους ή απόδοσης από μια καλή ξένη εταιρεία.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί όχι ? Αν τα βάζεις στο ζύγι γιατί όχι οι σωλήνες ? .......
Με το ζόρι ? όλα τα μέτρα στον ίδιο κουβά ? όχι από έμενα.
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
......
Απλά για να απαντήσω στο ερώτημά σου, οι διαφορές ρουχισμού FIA 1986 με FIA 8856-2000 είναι οι εξής:
ο Οχι υποχρέωση διπλής στρώσης υλικούTώρα μιλας σωστά , δεν χρειαζόντουσαν τα ευφυολογήματα για δερμάτινα κρανη ουτε οι ΄δικαιολογίες΄ για έτη εξέλιξης..
Επειδή την διπλή στρώση την αντιλαμβάνεσαι με απλή αφή , καί τα υλικά μετά την απόσυρση του αμιάντου παραμένουν ίδια .......
Το εννοούσα για τα δερμάτινα κράνη ως δείγμα εξέλιξης της τεχνολογίας, δεν ήταν ευφυολόγημα. Αν τώρα εσύ πιστεύεις ότι μια φόρμα του 2010 με μια φόρμα του 1990 πρέπει να γίνονται εξίσου αποδεκτές γιατί δεν έχουν καμία διαφορά τι να πω... (μόνο και μόνο τα χρόνια που έχουν περάσει από το 1990 θα έπρεπε να είναι επαρκώς αποτρεπτικός παράγοντας). Οσο για την αφή, για να σε δω πως το εκφράζεις αυτό σε κανονισμό και το μετατρέπεις σε αντικειμενικό έλεγχο...
Με το ζόρι ? όλα τα μέτρα στον ίδιο κουβά ? όχι από έμενα.
Και ποιός αποφασίζει ποιό 'αξίζει' και ποιό 'δεν αξίζει' να συζητηθεί και ποιός θέτει τα κριτήρια ? Γιατί τα ρολλ-κέιτζ είναι ταμπού ενώ τα καθίσματα 15ετίας και οι φόρμες 25ετίας όχι ?
Θα μου επιτρέψεις να μη συνεχίσω τη συζήτηση περί εκπτώσεων στα μέτρα ασφάλειας, διότι θεωρώ ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, το μονοπάτι είναι πονηρό και οδηγεί στην κατηφόρα τη μεγάλη
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
....Αν τώρα εσύ πιστεύεις ότι μια φόρμα του 2010 με μια φόρμα του 1990 πρέπει να γίνονται εξίσου αποδεκτές γιατί δεν έχουν καμία διαφορά .....Δεν μου απέδειξεις ότι έχουν κάποια διαφορα.. έτοιμος να πιστώ είμαι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
........... Γιατί τα ρολλ-κέιτζ είναι ταμπού ενώ τα καθίσματα 15ετίας και οι φόρμες 25ετίας όχι ?
Γιατί από κακά roll cage και κακές βάσεις καθισμάτων καί κακή τοποθέτηση καθισμάτων στά όρια του χώρου επιβίωσης (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ σημείο που ποτέ δεν το έχετε ψάξει) καί ζώνες πιασμένες σε γάντζους από πολύφωτα έχουν χαθεί πολλές ζωές τα τελευταία 35 χρόνια στα ράλλυ , απο τα ίδια τα καθίσματα και την ελλειψη φόρμας ή πυρίμαχης κάλτσας..δεν γνωρίζω κάτι.
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
........... Γιατί τα ρολλ-κέιτζ είναι ταμπού ενώ τα καθίσματα 15ετίας και οι φόρμες 25ετίας όχι ?
Γιατί από κακά roll cage και κακές βάσεις καθισμάτων καί κακή τοποθέτηση καθισμάτων στά όρια του χώρου επιβίωσης (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ σημείο που ποτέ δεν το έχετε ψάξει) καί ζώνες πιασμένες σε γάντζους από πολύφωτα έχουν χαθεί πολλές ζωές τα τελευταία 35 χρόνια στα ράλλυ ,από τα ίδια τα καθίσματα καί τήν ελλειψη φόρμας δέν γνωρίζω κάτι.
Sygnwmh na kanw mia parathrhsh an kai epeidh den eimai o XYZ epwnymos and for what is worth....
Lete gia metra asfaleias klp klp... An ginei ekptwsh se ayta kai se periptwsh atyxhmatos meta poios 8a parei to ftaiksimo sthn plath an yparksei sobaros traymatismos h kai 8anatos? Kai ennow to psyxologiko toy 8ematos... O giatros mas (platis) fantazomai oti exei akoma efialtes apo to auto festival opoy htan eleipes apo apopsh asfaleias 8eatwn....Mia forma me 1986 standarts, h hlhkia ths kai mono, 8a eprepe na apo8arynei ayton poy thn fwraei. Ka8ws ta ylika ta opoia einai ftiagmenes oi formes (akoma kai oi shmerines) f8hronte me to perasma toy xronoy. To idio kai ta ylika toy kranoys kai genikotera olwn twn systhmatwn asfaleias.... Orismenes formes kiolas xalane kai apo to poly plysimo.... An ESEIS (oi odhgoi) loipon den noiazeste gia thn proswpikh ths asfaleia kalos.... Alla o organwths/texnikos eforos klp klp ti sas ftaiei poy otan ginei h strabei 8a ton stayrwsoyne dhmosia.... Einai san na blepeis ena paidaki na paizei me thn gemath karampina toy papoy kai anti na toy thn pareis apo ta xeria esy to afhneis na paizei mazi ths legontas to gnwsto... Ela mwre se emas 8a symbei?
Sta roll cage twra.... Ta kala anagnwrismena roll cage otan erxonte sthn ellada erxonte se kommatia ta perissotera. Swsta?
Swsta.... An aytos poy ta topo8ethsei den exei GRADE 3 Welding approval kai den xrhshmopoih8oyn ta ylika poy einai anagnwrismena gia tis kollhseis tote pabei na einai anagnwrismeno (psila grammata alla etsi einai kanonika). To idio isxyei kai me tis idiokataskeyes.... Den paei o allos na xrhshmopohsei to kalytero yliko swlhnwn... An o welder einai gia ta mpaza katantaei pio epikyndino....Kai gia na sas prolabw... Kai egw elega ti ta xreiazomai ta eswroyxa, tis mpalaklabes, ta hans kai tis loipes paparies alla otan eida prin 11 mhnes ton filo moy na einai egklobismenos kai na kaigetai zwntanos mesa se radical (anoixtoy typoy aytokinhto) ana8ewrhsa... Kai milame gia atyxhma se pista poy ka8e K exei krites kai pyrosbestes.... Se rally poy syzhtate eseis gia skefteite to ligo parapanw fernontas sto myalo sas kiolas to prosfato atyxhma Kubica.....
Filika
Alexandros Annivas -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@platisΑυτό πες το στο Λώρη και τον Αρη φίλε μου, να δούμε τι θα σου πουν.
Κατά τα λοιπά, ό,τι είχα να πω το είπα σχετικά με την 'οικονομία' στα μέτρα ασφαλείας (είτε ενδιάμεσους είτε HANS), δεν μπορείς να τα βάλεις στο ζύγι μαζί με λάστιχα, βενζίνες, διανυκτερεύσεις, ρόντε και γω δεν ξέρω τι άλλο. Κατά την άποψή μου είναι αδιαπραγμάτευτα και όταν αρχίζεις να κόβεις από αυτά το πας πολύ στραβά το πράγμα. Με άλλα λόγια, αν είναι να γίνει το γαμημένο πρωτάθλημα με εκπτώσεις στην ασφάλεια, ποτέ μη σώσει.
(Για πρώτη και τελευταία φορά: Και συ δεν έχεις κρατήσει σημαία ή χρονόμετρο ή παχύμετρο και δεν έχεις καμία προσωπική επαφή με την τραγική κατάληξη της αποτυχίας των μέτρων ασφαλείας αλλά δεν το επαναλαμβάνω με κάθε άσχετη ευκαιρία και σίγουρα δε με κάνει ειδικό επί παντός επιστητού. Αν θέλεις λοιπόν σοβαρή συζήτηση, άσε τα μπάκετ κατά μέρος)
-
Ο Λωρης σου απαντησε. Το κλεισαμε αυτο.
- Η Οικονομια γινεται Παντου. Δεν υπαινιχθηκα ομως κατι τετοιο. Ενοουσα αυτο που ευστοχα σου απαντησε ο Ζηβας.
3.Για Πρωτη και τελευταια φορα σου λεω οτι κι εγω κοιμαμαι με το παχυμετρο και τους κανονισμους, γι αυτο αλλωστε οποτε εβαλες το παχυμετρο σου σε δικο μου αντικειμενο, το βρηκες (και θα το βρισκεις) ενταξει. Απλα προς το παρον ειμαι αγωνιζομενος, οταν αποσυρθω και ζω ακομη, μπορει και να γινω τεχνικος εφορος. Θα πρεπει καποτε να αποδεχθεις οτι τα παντα ξεκινουν επειδη καποιοι καθονται σε μπακετ, και τα παντα καταληγουν εκει. Για ολες τις φορες. - Οταν ο αλλος συμπεριφερεται φιλικα και προδηλως με χιουμορ, δεν χρειαζονται ουτε παραινεσεις για σοβαρη συζητηση. Αυτο ειναι δεδομενο.
Καλημερα ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΙ, προβληματιζομαι και προσπαθω να βρω τα αιτια της ...υφεσης. Ενα απ αυτα ειναι η αποσταση που χωριζει τους 'απο μεσα' με τους απ εξω. Να την μικρυνουμε θελω γμτ.
-
-
Χτες έκανα μια γρήγορη βόλτα υπό βροχή στα Καρνεζαίικα Και προ λίγου καιρού έκανα 200 χλμ. στις Σέρρες. Αυτό δεν με κάνει αγωνιζόμενο. Μπορώ όμως να γίνω, όπως και συ να γίνεις τεχνικός έφορος. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι σχέση έχουν αυτά με την ποιότητα των επιχειρημάτων του καθενός για να γράφεται τόσο συχνά εδώ μέσα και να ακούγεται 'δεν έχεις κάτσει σε μπάκετ'.
Οσο για την απόσταση που λες, η άποψή μου είναι ότι η απόσταση που χωρίζει εμάς, που συζητάμε εδώ και που εσύ μας κατηγοριοποιείς σε 'από μέσα' και 'απ έξω', είναι μικρότερη από αυτήν που χωρίζει εσένα με άλλους 'από μέσα'.
-
Mην το χαλατε βρε εσεις , με τα εσωψυχα σας και οι δυο τριμπου...λοι , ριχνοντε ωραιες προτασεις και υλοποιησιμες ιδεες εδω .........καπου στην μεση ,οι σκεπτομενοι τα αναγνωριζουν , μην τα δικαιολογητε ασκοπα .(ολοι το χαρισμα του Παπα της Ρωμης υμνουμε ... αλλα εμεις τον εχουμε ξεπερασει ).
Αν δουμε δε και αλλους με περιεκτικοτητα στο σκαλπ τους να γραφουν κατι οπως αυτες οι ωραιοτατες ιδεες που επεσαν ... τοτε κατι μπορει να γινει ....... κατσε μπας και ..........
Σοβαρες αντιπαραθεσεις χρειαζοντε μονον . -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
NA KATΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ.Κ Α Μ Μ Ι Α ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ !!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ.
ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ 'ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΦΑΕΙ' ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Ειναι οντως απιστευτη η καταθεση του ΛουΜουδακου μας , και εκτος απ'το .... που δεν μ'αρεσει , οταν την ιδια ωρα η χαζοκοινωνια μας χαριεντιζεται με το γιουροβιζιον σοου , και δεν αλλαζει τιποτα στον κοσμο αν οι αγωνες μας η οχι (αφου παλι θα γινουν ). Κατα τα αλλα , εχει βαση η καταθεση του η οποια φυσικα περιοριζεται στον τομεα των ραλλυ , που ομως δεν ειναι το απαν στον χωρο !
ελευθερη σκηνη .. σκεψεις , προτασεις ,και αλλα !