-
Οι προσπάθεια ανάπτυξης πρέπει να έχει οδηγό τα δεδομένα και τα υπάρχοντα στην χώρας μας και όχι να αντιγράφουμε τις πλούσιες αυτοκινητοπαραγωγικές χώρες.
Έλα τώρα Άγγελε να γίνω ο κακός της παρέας! Έχεις απόλυτο δίκιο, όπως και ο Πλατής που γράφει ακριβώς τα ίδια και φυσικά θα απαντήσω για πολλοστή φορά ότι χρειάζεται ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ. (Εννοείται ότι συμφωνώ με τα γραφόμενά σου, εκτός από τα σέρβις πάρκ, που κατά τη γνώμη μου μειώνουν το κόστος σε μικρής διάρκειας αγώνες).
Πάμε παρακάτω. Ποιός θα αναγκαστεί να έχει φαντασία; Αυτοί που ποτέ δεν είχαν την οικονομική ανάγκη ώστε να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των αγώνων, είτε γιατί ήταν ΜΑΓΚΕΣ και είχαν ΧΟΡΗΓΟ, είτε γιατί ήταν ΠΙΟ ΜΑΓΚΕΣ και είχαν -έχουν τα απαραίτητα λεφτά όντες αρκετά εύποροι; Ο παλιός πρόεδρος της ΕΘΕΑ είχε πει 'ας τρέξει όποιος έχει λεφτά'. Σκληρή κουβέντα, αλλά είναι πραγματικότητα. 'Όπως πραγματικότητα είναι ότι πάμε κατά διαόλου και με το υπάρχον μοντέλο των αγώνων, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βουλιάξουμε.
Άρα η λύση είναι η γρήγορη αλλαγή. Ποιός θα μας αλλάξει όμως; Όσο και να συμπαθώ τους Στράτη και Χαλιβελάκη, νομίζω (φοβάμαι) ότι δεν μπορούν. Όχι γιατί είναι ανεπαρκείς, κάθε άλλο. Ο Στράτης σαν παλιός επαγγελματίας οδηγός αγώνων και ο Χαλιβελάκης με μιά φαινομενικά καλή χορηγία, ίσως δεν μπορούν να καταλάβουν τι πάει να πει η έκφραση ' ΕΞΟΔΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ', γιατί μάλλον δεν χρειάστηκε σχεδόν ποτέ να τα αντιμετωπίσουν. Αντίθετα, όσο πιό ακριβοί είναι οι αγώνες, ο επαγγελματίας έχει περισσότερες πιθανότητες. Εμείς οι υπόλοιποι όμως; Οι πιτσιρικάδες; Οι λέσχες; Από που θα έρθουν καινούργιες συμμετοχές;
Φαντασία θέλει Κύριοι και καλή θέληση.
Ρωτήστε και τη γνώμη κανενός μη προνομιούχου! Μπορεί να βγεί κάτι καλό τελικά!
Στράτη και Χαλιβελάκη, δεν είναι αργά. Το παιχνίδι σώζεται.
Τη γνώμη μου την έγραψα και την υπέγραψα, το ίδιο κάνουν και αρκετοί άλλοι που σίγουρα θά ήθελαν να δώσουν ένα χέρι στο σώσιμο της κατάστασης. Αν θέλετε να με βρείτε, ξέρετε που μπορείτε. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τους υπόλοιπους.
Κανονίστε μία συγκέντρωση να τα πούμε.
Μόνο καλό θα βγει.
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης zivas έγραψε:
Νέος που έχει αυτοκίνητο έτοιμο και θέλει να συμμετέχει σε αγώνες χρειάζεται 5 -6 βασικούς μισθούς για σύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας.
Για την επόμενη τριετία πιστεύω θα πρέπει να ξεχάσουμε τους διεθνείς αγώνες στην χώρα μας ( εξαιρείται το ράλλυ Ακρόπολις που μακάρι να έχει επιτυχία η νέα προσπάθεια ) Να επικεντρωθούμε στην δημιουργία εθνικών κανονισμών με ποιά μέτρα ασφάλειας είναι αδιαπραγμάτευτα ποιά συνιστούνται θερμά και ποιά είναι δευτερεύοντα και αφήνονται στην κρίση του αγωνιζόμενου.Είμαι απόλυτα σύμφωνος. Και επειδή η δική σου άποψη βαρύνει ιδιαίτερα, γιατί δε γράφεις πολύ συγκεκριμένα ποιος εξοπλισμός θα πρέπει να είναι στην κάθε κατηγορία από τις τρεις που ανέφερες; Για παράδειγμα, αν η Snell 2000 στα κράνη λήγει για τη FIA, τι μας εμποδίζει να της δώσουμε εμείς 5ετή παράταση; Το ότι η Snell 2005 έχει άφλεκτο ύφασμα ενώ η 2000 όχι; Σιγά τ' αυγά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεις καινούργια κράνη Snell 2000 με κάτω από το μισό κόστος των Snell 2005. Το ίδιο ισχύει ανάμεσα σε Snell 2005 και Snell 2010. Η δεύτερη αφορά ακριβώς τα ίδια κράνη με την πρώτη, με μόνη διαφορά ότι περιλαμβάνει ως απαίτηση και δοκιμή πρόσκρουσης στο roll cage. Με το συμπάθειο, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να δώσει ένα πλήρωμα 1000 ευρώ.
Για να μην μπω σε άλλα θέματα του εξοπλισμού ασφάλειας που έχουν καταντήσει ταμπού. Αφήνω εσένα να τα θίξεις.Τα service park αλλοίωσαν ( και ακρίβυναν ) την μορφή και τον μύθο των ράλλυ Καιγόμαστε για την ασφάλεια αλλά απαιτούμε από απλά αγωνιστικά με απλά ρεζερβουάρ να μπαίνουν σε ε.δ γεμάτα βενζίνη ( κανένα πρόβλημα για τα ακριβά ρεζερβουάρ των WRC .. R.. για τα οποία φτιάχτηκε ο κανονισμός ) και δεν επιτρέπουμε στους φίλους των ερασιτεχνικών πληρωμάτων να βοηθούν στις απλές με ένα μπιτονάκι και δύο εργαλεία (οι οποίοι θα βρουν το χαμένο ενδιαφέρον θα επιστρέψουν να στηρίξουν τους φίλους τους και με δικά τους έξοδα όπως ήταν η συνήθης πρακτική στην Ελληνική πραγματικότητα).
Θα συμφωνήσω στο 'αλλοίωσαν' αλλά όχι στο 'ακρίβυναν'. Θυμάμαι παλιά που έκανα σέρβις σε ένα Φθιώτιδος ήμασταν δύο αυτοκίνητα που τρέχαμε όλη τη Φθιώτιδα πέρα-δώθε σαν παλαβοί. Από είσοδο Λυγαριάς να πας έξοδο Μακρυρράχης και μετά να γυρίσεις είσοδο Καλαμάκι. Και το άλλο αυτοκίνητο να περιμένει έξοδο Ασβέστη κ.λπ. Με τη βενζίνη στα 2 ευρώ αυτή η 'βόλτα' με το γκάζι στο πάτωμα δε θα είναι καθόλου οικονομική. Το θέμα ασφαλείας που προκαλείται από τα γεμάτα ρεζερβουάρ (εδώ έχεις απόλυτο δίκιο) λύνεται με λύσεις όπως του Λάμπη και των ρόντε.
-
Δεν ξέρω ποιος θα έχει το θάρρος να πάρει επάνω μια πρόταση ''έκπτωσης'' στον εξοπλισμό ασφαλείας...
Και πιστέψτε με, είμαι ένας νέος στο χώρο, που προσπαθεί με 1030 € το μήνα να στήσει αγωνιστικό αυτοκίνητο.Μέχρι πρότινος κι εγώ θεωρούσα το HANS υπερβολή και τρικ για να παίρνει κάποιος ''μίζα'' , όπως και τις πολύ σύντομες ημερομηνίες λήξης στον εξοπλισμό, αλλά όσο πλησιάζει ο καιρός να μπώ στο μπάκετ, τόσο αναθεωρώ.
Άλλα έιναι που σίγουρα μπορούν να υποστουν ''εκπτωσεις''.
Π.Χ. δεν μπορώ να καταλάβω τι ''αλλοιωση'' παθαίνουν μετά την 8ετια ένα κάθισμα (σωληνοτό, πολυεστερικό ή καρμπον) ή μια ζώνη που δεν έχουν εμπλακέι σε σοβαρό ατύχημα. Επίσης, (οπως πολυ σωστά προαναφέρθηκε) τι αλλοιωση μπορεί να παθει ένα συγχρονο κράνος που κατασκευάζεται απο κέβλαρ??Αλλά και αν πάρουμε τον κανονισμό κατα γράμμα, κι εδώ φάσκει και αντιφάσκει.
Π.Χ.στο παράρτημα Κ των Ιστορικών
5.22 Kαθίσματα
5.22.1 Στα Αγωνιστικά Αυτοκίνητα Μεγάλου Τουρισμού (GTS) και τα Αγωνιστικά Αυτοκίνητα Τουρισμού (CT) της περιόδου G (1/1/1962) ή αργότερα, εάν τα αυθεντικά εμπρόσθια καθίσματα έχουν αλλαχθεί, πρέπει να τοποθετούνται είτε καθίσματα με προδιαγραφές της περιόδου ή καθίσματα με ομολογκασιόν της FIA εν ισχύ. Για τις άλλες περιόδους συνιστώνται τέτοια καθίσματα.Δηλαδή ένα κάθισμα προδιαγραφών '70 έιναι πιο ασφαλές από ένα ληγμένο κατασκευής 2003 ???
Κατά τα άλλα οι μικροί αγώνες είναι η λύση αν θέλουμε να συντηρηθεί αυτό το σπόρ.
Και συγνώμη, αλλά πρόοδος και λύσεις δέν θα βρεθούν με το συνδικαλισμό και τις αποχές που προμοτάρουν κατά καιρούς οι διάφοροι σύνδεσμοι και λέσχες.Φιλικά,
Σπύρος Αποστολόπουλος
(απλή συνωνυμία με τον γνωστό πρόεδρο) -
Οι εκπτώσεις στον εξοπλισμό ασφαλείας θα έπρεπε να είναι το τελευταίο προς συζήτηση. Μόνο η έλλειψη θάρρους και φαντασίας στον περιορισμό των υπόλοιπων εξόδων (δείτε τη λίστα του scn) μπορεί να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Προτιμώ 1000 φορές να απαγορεύονται τα αυτοκίνητα > Ν/2 και τα ράλι με περισσότερες από 2 ειδικές παρά να αρχίσουμε τα 'τι θα θέλουμε τα 50άρια cage 10 σημείων, πως έτρεχαν οι γονείς μας με 38άρια roll bar ? Τι το θέλουμε το HANS, και τι έγινε που σώθηκαν 2 ζωές από αυτό, έχουμε μπόλικες... Γιατί να μην κρατάμε καθίσματα και ζώνες 18 χρόνια, αφού είναι αθάνατα, αποφάνθηκε η επιστημονική ομάδα του 4TF'
Στο κάτω-κάτω, ας δίνει η αρχή του σπορ χαμηλότοκα δάνεια για εξοπλισμό ασφαλείας...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στο κάτω-κάτω, ας δίνει η αρχή του σπορ χαμηλότοκα δάνεια για εξοπλισμό ασφαλείας...
Πολυ σωστά...
Όταν μεχρι πρότινος η ΕΘΕΑ πριμοδοτούσε την ''TEAM Greece'' , αυτά τα 100.000€ το χρόνο θα μπορούσαν να γίνουν επiχορήγηση για HANS αφού ήταν δεδομένο ότι θα γίνουν υποχρεωτικά....
Και δεν είναι θέμα υποχρέωσης αλλά ''να φυλάμε το κεφάλι μας πρώτα'' που λέει και ο πατέρας μου... -
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Και πιστέψτε με, είμαι ένας νέος στο χώρο, που προσπαθεί με 1030 € το μήνα να στήσει αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Χρησιμοποιώ σαν αναφορά το παραπάνω post, χωρίς καμία δόση ειρωνίας ή κριτικής (για να μην παρεξηγούμαστε).
Ας πούμε ότι είναι έτοιμο το αγωνιστικό (απλό, όχι φτερούγες κλπ εξωτικά)και πάμε για ένα μίνι ράλλυ.
Σουμάρω : 4 Pirelli: 1.000€ (άμα έχει κανείς καλύτερες τιμές να μου πει κι εμένα )
Παράβολο: 350€
Καύσιμα : 200€ (μαζί με τις αναγνωρίσεις)Χοντρά-χοντρά ένα μίνι ράλλυ φτάνει στα 1550-1600€, χωρίς να βάλουμε τίποτα όσον αφορά το αυτοκίνητο (φρένα, τακάκια, ανταλλακτικά, ζημιές κλπ)
Άρα, ο φίλος μας, για να κάνει ας πούμε 4 μίνι ράλλυ σε μια χρονιά. θα ξοδέψει ΣΙΓΟΥΡΑ περί τις 6000-6500€, συν ό,τι χρειαστεί για τη συντήρηση του αυτοκινήτου.
Που σημαίνει ότι θα πρέπει να δουλεύει 6 μήνες και να δίνει τους μισθούς του για μια στοιχειώδη συμμετοχή, δηλαδή για περίπου 250 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ή αν το θέλετε αλλιώς 6500/250=26€ το αγωνιστικό χιλιόμετρο.Τα άθλημα είναι πανάκριβο και πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Δεν νομίζω ότι θα σωθεί με εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας, τα οποία μάλιστα είναι κόστη 1 φορά ανά 5 ή 8 χρόνια.
-
Ο χρήστης hyperion έγραψε:
Τα άθλημα είναι πανάκριβο και πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Δεν νομίζω ότι θα σωθεί με εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας, τα οποία μάλιστα είναι κόστη 1 φορά ανά 5 ή 8 χρόνια.Ακριβώς. Πλην της πυρόσβεσης που θέλει αναγόμωση (€50) κάθε 2 χρόνια και των εσώρουχων που φθείρονται, όλα τα άλλα έχουν πλέον τεράστιες διάρκειες ζωής: 8 χρόνια καθίσματα, ζώνες, ρεζερβουάρ, καμιά 10αριά χρόνια κράνη-φόρμες-HANS, άπειρη διάρκεια τα roll cage... Ελεος με τα συστήματα ασφαλείας...
Αυτό όμως που έχει πλέον δείξει τους περιορισμούς του είναι το μοντέλο 'οδηγός-ιδιοκτήτης'. Το άθλημα είναι μεν πανάκριβο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μόνο οι πλούσιοι ή οι παλαβοί μπορούν να τρέχουν: σίγουρα θέλουν διερεύνηση εναλλακτικές μέθοδοι όπως ενοικίαση αγωνιστικών, διάφορα ενιαία, υποτροφίες σε διακριθέντες νέους (όπως το 'Γίνε' κάποτε αλλά όχι από 'ιδιωτική πρωτοβουλία' αλλά από την Ομοσπονδία) κτλ.
-
Hyperion κάνεις όμως ένα μεγάλο λάθος στους υπολογισμούς σου. Με 1000 μηνίαιως δεν πάς να βάλεις μια τετράδα pirelli. Βάζεις ένα σετακι semi ή ακόμα και μια τετράδα yokohama parada ή τα παμφθηνα regal. Δεν θα τρέξεις με την proflex αλλα με μια ΚΟΝΙ φτιαχτη με στενοπιάτελα. Δεν θα τρέξεις με compomotive ζάντες αλλα με σιδερένιες. Το μοτέρ δεν θα είναι σφυρήλατο και καννιβαλος αλλα πιο ήπιο. Τα φρένα δεν θα είναι πανακριβα τετραπίστονα αλλα τρυπητές δισκόπλακες με μαμα δαγκάνες και αεραγωγούς για να μην τελειώσουν εύκολα κτλπ.κτλπ.
Με λίγα λόγια δεν πας να κυνηγήσεις κύπελα. Τρέχεις για την χαρα της συμμετοχής και γιατι με 350€ πληρώνεις ενα κλειστό κομμάτι δρόμου με στοιχειώδη υποστήριξη (ασθενοφόρο & πυροσβστικό μαζί και τους κριτές) για να τρέξεις με την ασφαλεια σου για να μην κάνεις τον Διόνυσο και τα Λιμανάκια πίστες ανοιχτής κυκλοφορίας...
Αυτα απο εμένα και όπως τα πιστευω εγώ.
-
Μία ερώτηση Νάσσο , γιά παράδειγμα, να καταλάβω και εγώ γιατί δέν τα ξέρω όλα ..
Εχω 3 σετ φορμες του ΄98 - 99΄- 2000 διπλές , πυρίμαχες , άφλεκτες με τα εσώρουχα τους -γάντια-παπούτσια κ.τ.λ. το ένα σέτ μάλιστα αχρησιμοποίητο. Γιατί δέν μπορώ να τα δανείσω σε έναν πιτσιρικά στην γειτονιά μου που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στόν χώρο χωρίς πολλά έξοδα ; -
Για τον ίδιο λόγο που δεν τρέχεις με δερμάτινα κράνη: γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται (οι φόρμες που αναφέρεις είναι με βάση το πρότυπο του 1986, δηλ. 14 χρόνια παλιότερες από τις τρέχουσες και 25 χρόνια παλιότερες από σήμερα) και η ασφάλεια μαζί της.
-
Τα δερμάτινα κράνη τα φτιάξανε για να μην χαλάει τα μαλιά τους ο αέρας .
Εάν έχει αλλάξει κάτι ήθελα να μάθω καί εάν αυτές οι φόρμες από πυράντοχες έχουν γίνει ευφλεκτες -
Καλά τα ευφυολογήματα αλλά θεωρώ ότι ήδη απάντησα. Να κι άλλο ένα ευφυολόγημα:
Κάποτε μια ειδική ήθελε 8 άτομα κριτές: ΣΕΧ-Αφετηρία-Flying-STOP. Τώρα θέλει 20: ενδιάμεσους-φύλακες κτλ. Μήπως να γυρίσουμε πίσω τότε ? Αν η οργάνωση ενός ράλι θέλει 3 φορές λιγότερα άτομα τότε θα μπορέσει να μειώσει το παράβολο από 400 σε 200 ευρώ οπότε με 5 ράλι το χρόνο βγάζεις τα έξοδα για το HANS. Τι λες, δεν αξίζει τον κόπο να μπουν τα συστήματα και οι διαδικασίες ασφάλειας στο ζύγι, δεν είναι το HANS 'περισσότερη ασφάλεια' από τους ενδιάμεσους ?
Το να θέλουμε να κάνουμε οικονομία είναι σωστό. Το να ξεκινάμε από τα μέτρα ασφαλείας μας πάει σε πολύ ολισθηρό μονοπάτι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
τεράστιες διάρκειες ζωής: 8 χρόνια καθίσματα, ζώνες, ρεζερβουάρ, καμιά 10αριά χρόνια κράνη-φόρμες-HANS,Θεωρείς 'τεράστιες διάρκειες ζωής' τα 8 και 10 χρόνια; Ειδικά όταν κάποιος πιτσιρικάς θέλει να πάρει μεταχειρισμένο Ν1 ή Ν2 με 4000-6000 και χρειάζεται άλλα 3000 για όλα αυτά; Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Καύσιμα : 200€ (μαζί με τις αναγνωρίσεις)
Καύσιμα με 200 ευρώ σε μίνι ράλλυ, μόνο αν ο αγώνας γίνεται στο νομό σου. Αν μένεις Αθήνα και το μίνι ράλλυ είναι στην Πάτρα θέλεις τουλάχιστον 3 πήγαινε-έλα (δοκιμές το προηγούμενο ΣΚ, αυτοκίνητο σέρβις με ρυμουλκούμενο το αγωνιστικό, αυτοκίνητο πληρώματος) συν τη βενζίνη για 4 περάσματα δοκιμών και 2 του αγώνα. Συνολικά χιλιόμετρα πάνω από 2800. Το κόστος βενζίνης-διοδίων είναι από 600-800 ευρώ για αυτόν τον αγώνα, ανάλογα πώς οδηγάς στο ταξίδι και τι αυτοκίνητο έχεις. Αν ο αγώνας ήταν ρόντε η Φτέρη 3 φορές (πάντα κατηφόρα) το κόστος αυτό θα ήταν περίπου το μισό και το παράβολο λίγο πάνω από ενός σπριντ. Και μη μου πει κανείς ότι υπάρχει άνθρωπος που προτιμάει να κάνει το μίνι Αχαιός του 2008 ή το Αχαιός του 2009 των 100 χλμ και δύο ημερών αντί για 3 Φτέρες.
Για τον ίδιο λόγο που δεν τρέχεις με δερμάτινα κράνη: γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται (οι φόρμες που αναφέρεις είναι με βάση το πρότυπο του 1986, δηλ. 14 χρόνια παλιότερες από τις τρέχουσες και 25 χρόνια παλιότερες από σήμερα) και η ασφάλεια μαζί της.
Η ουσιαστική διαφορά ποια είναι; Ποιον έσωσε η φόρμα του 2010 και δεν μπόρεσε να σώσει η φόρμα του 1996 που κρατάω ως κειμήλιο στην ντουλάπα μου και την οποία έχω φορέσει μόνο 12 φορές; Πόσες είναι οι στατιστικές πιθανότητες να είναι αυτή η αιτία τραυματισμού; Θα απαντήσω μόνος μου: πρακτικά μηδέν.
Σουμάρω : 4 Pirelli: 1.000€ (άμα έχει κανείς καλύτερες τιμές να μου πει κι εμένα )
Μπες στο http://www.peterlloydrallying.co.uk/ind ... conditions
Πριν δύο μήνες έφερα 4άδα Dunlop 15'' CR311, κατασκευής 11/2010, με 760 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ και μεταφοράς. Αν θες μπορείς να πάρεις και Hankook ή Kumho με ακόμα χαμηλότερες τιμές. Συγκεκριμένα, τα Z209 της Hankook θα σου κοστίσουν περίπου όσο κοστίζουν στην Ελλάδα τα semislick Ζ211.Και μια που αναφέραμε τα λάστιχα, στο Peugeot 106 cup στην Αγγλία τους απαγόρευαν τα βρόχινα λάστιχα. Είναι αλήθεια, στην Αγγλία που βρέχει 300 ημέρες το χρόνο απαγόρευαν τα βρόχινα λάστιχα. Έπαιρναν υποχρεωτικά τα Dunlop 14'' CR311 σε δύο γόμες και αν έβρεχε χάραζαν την πιο μαλακή γόμα και έτρεχαν. Και όποτε ήθελαν ξαναχρησιμοποιούσαν τα χαραγμένα στο στεγνό βάζοντάς τα στον πίσω άξονα.
Αυτό εννοώ όταν λέω ότι με θέληση και φαντασία μπορεί να γίνει ελάττωση κόστους και στους 10 τομείς που προανέφερα. -
Για να ρωτησω βρε καλοι μου φιλοι. Κι αν φετος δεν γινει πρωταθλημα, τι θα χασουμε? Μηπως δεν ξερουμε ποιοι και ποσοι αξιζουν τον τιτλο?Γνωμη μου ειναι να αλλαξουν τα πραγματα αμεσα, μεσα μου ψιλοπαρακαλαω να μην συμπληρωσει το ΕΛΠΑ (οχι με κακια, με προσμονη αλλαγης νοοτροπιας) ωστε να ερθει η καταργηση του πρωταθληματος και των Πανελληνιων επαθλων σαν αναγκαστικη συνεπεια.
Γιατι? Γιατι μονο ετσι θ αφυπνισθουμε να τα βαλουμε κατω συμφωνα με τις επιταγες των καιρων.
Ξερω, ξερω. Που θα παει η υστεροφημια του Στρατη και του Μανωλη, που επι διοικησεως τους αναβληθηκε ολοκληρο πρωταθλήμα? Λογικο σαν σκεψη, αλλά εγω λεω οτι οι μεγαλες και δυσκολες αποφασεις χαρακτηριζουν τους λεβεντες. Και μια τετοια αποφαση θαναι λεβεντικη και θα την καταχειροκροτησω, γιατι το πρωταθλημα ειναι τυπος, ενω η διατηρηση του σπορ σε δραστηριοτητα ειναι η ουσια.
Αναβαλονται αγωνες, κρυωνουν οι μηχανες, οι λεσχες συνεχιζουν να πληρωνουν νοικι, οι όποιοι χορηγοι δυσανασχετουν, το κυκλωμα μηχανικοι-εμποροι δεν εχουν εσοδα, κλεινει το μαγαζι.
Γρηγορα αποφασεις λοιπον με θαρρος κι εμεις θα ειμαστε κοντα να συμπαρασταθουμε σ οσους τις παρουν.
Τελειωνοντας θελω να πω στους νεαρους κυριως φιλους, οτι δεν υπαρχουν μονο φτερουγες και Pirelli. Υπαρχουν και Σταρλετ και Γιαρις και Σαξοραλα και Kumho και Fedima που μπορουν να δωσουν ιδια και περισσοτερη χαρα. Ας το σκεφτουν, ειτε βγαζουν 1000 ειτε 10000 Ευρω...Προς Νασο.Καλοπροαιρετα. Ειδες που σου λεω οτι δεν εχεις κατσει σε μπακετ και θυμωνεις? ΝΑΙ προτιμω τους ενδιαμεσους απο το Χανς, για τι εγω εχω βρει τρακτερ (και οχι μονο) αναποδα σε ειδικη.
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Για να ρωτησω βρε καλοι μου φιλοι. Κι αν φετος δεν γινει πρωταθλημα, τι θα χασουμε? Γνωμη μου ειναι να αλλαξουν τα πραγματα αμεσα, μεσα μου ψιλοπαρακαλαω να μην συμπληρωσει το ΕΛΠΑ (οχι με κακια, με προσμονη αλλαγης νοοτροπιας) ωστε να ερθει η καταργηση του πρωταθληματος και των Πανελληνιων επαθλων σαν αναγκαστικη συνεπεια.Σε αυτο το σημειο θα ηθελα να διευκρινισω οτι δεν εχω κλεψει το λογαριασμο του γιατρου, αυτος το εγραψε
Που θα παει η υστεροφημια του Στρατη και του Μανωλη, που επι διοικησεως τους αναβληθηκε ολοκληρο πρωταθλήμα?
Εισαι σιγουρος γιατρε οτι ειναι μονο θεμα υστεροφημιας για εναν απο τους δυο;
Όταν μεχρι πρότινος η ΕΘΕΑ πριμοδοτούσε την ''TEAM Greece'' , αυτά τα 100.000€ το χρόνο....
οντως αυτα τα 100.000 που δινονται ευλαβικα απο την ΕΛΠΑ καθε χρονο στην εθνικη της ομαδα θα ηταν ενα προβλημα αν δινονταν ποτε. απορω ποιος σε ενημερωσε, δηλαδη ειλικρινα...
-
Αυτό πες το στο Λώρη και τον Αρη φίλε μου, να δούμε τι θα σου πουν.
Κατά τα λοιπά, ό,τι είχα να πω το είπα σχετικά με την 'οικονομία' στα μέτρα ασφαλείας (είτε ενδιάμεσους είτε HANS), δεν μπορείς να τα βάλεις στο ζύγι μαζί με λάστιχα, βενζίνες, διανυκτερεύσεις, ρόντε και γω δεν ξέρω τι άλλο. Κατά την άποψή μου είναι αδιαπραγμάτευτα και όταν αρχίζεις να κόβεις από αυτά το πας πολύ στραβά το πράγμα. Με άλλα λόγια, αν είναι να γίνει το γαμημένο πρωτάθλημα με εκπτώσεις στην ασφάλεια, ποτέ μη σώσει.
(Για πρώτη και τελευταία φορά: Και συ δεν έχεις κρατήσει σημαία ή χρονόμετρο ή παχύμετρο και δεν έχεις καμία προσωπική επαφή με την τραγική κατάληξη της αποτυχίας των μέτρων ασφαλείας αλλά δεν το επαναλαμβάνω με κάθε άσχετη ευκαιρία και σίγουρα δε με κάνει ειδικό επί παντός επιστητού. Αν θέλεις λοιπόν σοβαρή συζήτηση, άσε τα μπάκετ κατά μέρος)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προτιμώ 1000 φορές να απαγορεύονται τα αυτοκίνητα > Ν/2 και τα ράλι με περισσότερες από 2 ειδικές παρά να αρχίσουμε τα 'τι θα θέλουμε τα 50άρια cage 10 σημείων, πως έτρεχαν οι γονείς μας με 38άρια roll bar ?Ο zivas ανέφερε πιο πάνω μια διαβάθμιση σε τρεις κατηγορίες. Η 45άρα σωλήνα του cage έχει 30% παραπάνω αντοχή σε κάμψη από την 38άρα. Σαφώς και κανείς δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Υπάρχουν, όμως, μέτρα ασφαλείας που μπορούν πράγματι να μπουν στις άλλες δύο κατηγορίες που αναφέρει ο zivas και να μην είναι υποχρεωτικά. Ας δούμε τι γίνεται σε χώρες παραπλήσιας οικονομικής κατάστασης με τη δική μας, π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία ή, αν δε θέλουμε να 'ξεπέσουμε στη δευτεράτζα', ας δούμε την πατρίδα του motorsport και τι κάνει η MSA.
Πάντως, συμφωνώ μαζί σου ότι τα μέσα ατομικής προστασίας πρέπει να είναι το τελευταίο που πρέπει να επικεντρωθούμε από τα 10 σημεία. Όμως, δεν είναι απαγορευμένη περιοχή. Ας βρούμε πρώτα τρόπους για τα άλλα 9 σημεία και μετά ας δούμε κι αυτό. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλά τα ευφυολογήματα αλλά θεωρώ ότι ήδη απάντησα. Να κι άλλο ένα ευφυολόγημα:Τα ευφυολογήματα τα ξεκίνησες εσύ με τα δερμάτινα κράνη..σόρρυ.
ΟΧΙ δέν απάντησες ,είσαι επί χρόνια υπεύθυνος εφαρμογής τών μέτρων ασφάλειας . Μπορούσες να πείς π.χ. ότι οι παλιές φόρμες αντέχουν ,ασ΄πουμε 18 δλ στήν φωτιά καί οι νέες 21 δλ και ας αποφασίσουν τί πρέπει να απαιτουν ως μίνιμουμ γιά τους εθνικούς αγώνες.Κάποτε μια ειδική ήθελε 8 άτομα κριτές: ΣΕΧ-Αφετηρία-Flying-STOP. Τώρα θέλει 20: ενδιάμεσους-φύλακες κτλ. Μήπως να γυρίσουμε πίσω τότε ? Αν η οργάνωση ενός ράλι θέλει 3 φορές λιγότερα άτομα τότε θα μπορέσει να μειώσει το παράβολο από 400 σε 200 ευρώ οπότε με 5 ράλι το χρόνο βγάζεις τα έξοδα για το HANS. Τι λες, δεν αξίζει τον κόπο να μπουν τα συστήματα και οι διαδικασίες ασφάλειας στο ζύγι, δεν είναι το HANS 'περισσότερη ασφάλεια' από τους ενδιάμεσους ?
Πλάκα κάνεις !!! όταν φας μετωπική με το αγροτικό ίσως δέν σε σωνουν 10 HANS και 10 πανοπλίες
Το να θέλουμε να κάνουμε οικονομία είναι σωστό. Το να ξεκινάμε από τα μέτρα ασφαλείας μας πάει σε πολύ ολισθηρό μονοπάτι.
Η έλειψη μέτρου μας πάει σέ πολύ ολισθηρό μονοπάτι, σε λίγο μπορεί νά ακούσουμε πετάξτε 106 - starlet διότι τα evo 10 προσφέρουν μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια
-
Σε όλες τις χώρες που ανέφερες, ακόμα και στην φτωχή Βουλγαρία (στην οποία πχ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα roll cage ιδιοκατασκευές και πρέπει υποχρεωτικά να έχεις αναγνωρισμένο... και φυσικά από φέτος με HANS), τρέχουν με μέτρα ασφαλείας λίγο-πολύ 'FIA'.
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
Πλάκα κάνεις !!!Εννοείται. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ μιλάς σοβαρά βάζοντας στην ίδια πρόταση τα μέτρα ασφάλειας με τις βενζίνες.
Η έλειψη μέτρου μας πάει σέ πολύ ολισθηρό μονοπάτι, σε λίγο μπορεί νά ακούσουμε πετάξτε 106 - starlet διότι τα evo 10 προσφέρουν μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια
Τώρα αυτό προσθέτει στη συζήτηση ?
ελευθερη σκηνη .. σκεψεις , προτασεις ,και αλλα !