-
Γειά σας παιδιά.Επειδή το αυτοκινητάκι μου,ένα πεντάπορτο toyota starlet του 1991 εχει αρχίσει να παλιώνει,έχει 205.000 χιλιόμετρα και έχει αρχίσει να ζητάει διάφορα,σκέφτομαι να το πουλήσω και να πάρω κάποιο απο τα 2 μοντέλα που ανέφερα παραπάνω.Θα ήθελα γνώμες για την αξιοπιστία,την ασφάλεια,την κατανάλωση και τους χώρους των Aveo και i20.Με την ευκαιρία να ρωτήσω πόσα αστερια πήρε το Aveo Hatchback στο euroncap γιατι το sedan πήρε 2 αστεράκια με προειδοποίηση..Το hatchback πήρε 3 αστεράκια αν δεν απατώμαι.Διαθέτω ως και 11.500€ και αγοράζω καινούριο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο,με κινητήρα 1.2 και πέντε πόρτες.
-
Γειά σας παιδιά.Επειδή το αυτοκινητάκι μου,ένα πεντάπορτο toyota starlet του 1991 εχει αρχίσει να παλιώνει,έχει 205.000 χιλιόμετρα και έχει αρχίσει να ζητάει διάφορα,σκέφτομαι να το πουλήσω και να πάρω κάποιο απο τα 2 μοντέλα που ανέφερα παραπάνω.Θα ήθελα γνώμες για την αξιοπιστία,την ασφάλεια,την κατανάλωση και τους χώρους των Aveo και i20.Με την ευκαιρία να ρωτήσω πόσα αστερια πήρε το Aveo Hatchback στο euroncap γιατι το sedan πήρε 2 αστεράκια με προειδοποίηση..Το hatchback πήρε 3 αστεράκια αν δεν απατώμαι.Διαθέτω ως και 11.500€ και αγοράζω καινούριο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο,με κινητήρα 1.2 και πέντε πόρτες.
-
-
Ενοείτε πως θα πάρεις το ι20 νέο μοντέλο με ότι αυτό συνεπάγεται καλύτερο στο δρόμο ,καλύτερη παθητική ασφάλεια καινούριο μοτέρ άρα πιο οικονομικό και γενικά πολύ καλύτερο από το Aveo που είναι 7 ετών πια
και είχε αρχίσει την καριέρα του σαν kalos. -
Δεν υπάρχει σύγκριση καν...i20...αν και εγώ δε θα το αγόραζα ποτέ λόγω Made in India...πάνε τα κορεάτικα.....
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ενοείτε πως θα πάρεις το ι20 νέο μοντέλο με ότι αυτό συνεπάγεται καλύτερο στο δρόμο ,καλύτερη παθητική ασφάλεια καινούριο μοτέρ άρα πιο οικονομικό και γενικά πολύ καλύτερο από το Aveo που είναι 7 ετών πια
και είχε αρχίσει την καριέρα του σαν kalos.Η αλήθεια είναι οτι το Aveo είχε πρωτοβγεί το 2002 σαν Daewoo Kalos τότε.Το 2005 έγινε Chevrolet Kalos και απο 2006 και μετά Chevrolet Aveo.Πέρυσι έγιναν πολλές βελτιώσεις.Νέοι κινητήρες,βελτιωμένη εμφάνιση και καλύτερος εξοπλισμός.Με αυτό που ρώτησα για το euroncap τι γίνεται;Πάντως το Aveo είναι πολύ ωραίο μέσα-έξω.
-
φυσικα και να παρεις το i-20
-
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο. ι20 με διαφορά. Τα περί ινδίας τα ακούω βερεσέ. Σημασία έχει τα ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ που θέτει μια εταιρία και όχι ο τόπος που κατασκευάζετε. Τότε τα Toyota στην τουρκία έπρεπε να μην τα πλησιάζουμε...
-
Ο χρήστης GRmAn84 έγραψε:
και είχε αρχίσει την καριέρα του σαν kalos.Η αλήθεια είναι οτι το Aveo είχε πρωτοβγεί το 2002 σαν Daewoo Kalos τότε.Το 2005 έγινε Chevrolet Kalos και απο 2006 και μετά Chevrolet Aveo.Πέρυσι έγιναν πολλές βελτιώσεις.Νέοι κινητήρες,βελτιωμένη εμφάνιση και καλύτερος εξοπλισμός.Με αυτό που ρώτησα για το euroncap τι γίνεται;Πάντως το Aveo είναι πολύ ωραίο μέσα-έξω.
Το Aveo/Kalos (το ίδιο είναι) ξέχνα το. Το έχω οδηγήσει είναι χάλια και δεν έχει πάει καλά στο κρας τεστ. Απορώ γιατί το πουλάνε ακόμα
Το i20 πάρε για όλα τα παραπάνω και 1000 ακόμα λόγους. Τέλος. -
Πάντως το καινούριο Aveo δεν έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες euroncap.Έχει δοκιμαστεί το παλιότερο χατσμπακ ως Chevrolet Kalos το 2006(3/5 αστέρια)και το καινούριο σενταν(2/5 αστέρια με προειδοποίηση) επίσης το 2006.Το i20 απο την άλλη,5άστερο.Πέρα απο αυτά,η KIA έχει κανα χατσμπακ στο μέγεθος των i20 και Aveo;Καμιά άλλη πρόταση για πεντάπορτο χατσμπακ σουπερμινι μέχρι 11500 ευρω;Είδα και τα Dacia Sandero και Peugeot 206+,αλλά ο 1.1 του 206+ παραείναι αδύναμος και ο 1.4 έχει πιο πολλά τέλη κυκλοφορίας και λιγοτερη ιπποδύναμη απο τα κορεάτικα..
Δοαφορετικά θα πάρω κανα Ευρωπαικό ή Γιαπωνέζικο,στην βασική του έκδοση. -
Ανάμεσα στα 2, φυσικά το i20
-
Το Ι20 είναι σύγχρονο μοντέλο με καλά στοιχία εξοπλισμόυ και επιδόσεις και το θεωρώ καλή αγορά ρίξε αν σου αρέσει μια ματιά στη βασική έκδοση της fabia μήπως βρεις τπτ με καλή έκπτωση , είναι και αυτό καλή επιλογή δν έχει τις επιδόσεις του ι20 αλλά είναι πιο στιβαρή και με καλύτερο πάτημα στο δρόμο.
-
το i20 εκτος το οτι ειναι ενα ολοκαινουργο αυτοκινητο σε πατωμα και μηχανικα μερη ,ειναι ασφαλεστατο και αξιοπιστο ,επιπλεον τα εχει ολα απο την βασικη εκδοση και συμφερει , απορω τι καθεσε και ψαχνεις για kalos kai 206+
πηγαινε καρφι για το i-20 -
Οδήγησε και τα δύο ή και ότι άλλο εντοπίσεις και κάνε επιλογή...
Αν ασχολείσαι με τα ονόματα μάρκες κλπ... επέλεξε το Chevrolet...Η Hyundai είναι σύγχρονος και καλός κατασκευαστής, αλλά οι περισσότεροι στη χώρα ετούτη την σνομπάρουν (για διαφόρους γνωστούς και αγνώστους λόγους)...
-
Ο χρήστης GRmAn84 έγραψε:
...Πέρα απο αυτά,η KIA έχει κανα χατσμπακ στο μέγεθος των i20 και Aveo;Καμιά άλλη πρόταση για πεντάπορτο χατσμπακ σουπερμινι μέχρι 11500 ευρω;...Το Venga που έρχεται σε λίγο καιρό. Κάτι μεταξύ μικρό Mpv και supermini. Το φαντάζομαι στο στυλ και σε μεγέθη του Honda Jazz. Tιμές δεν έχουν πει ακόμα αν και το 1,4 το υπολογίζουν γύρω στα 12.500€ με 13.000€ (πολλά σε σχέση με ένα Ι20 1,2 αλλά θα εξαρτηθεί και απο εξοπλισμό συν ότι θα είναι 1400άρη).
Από τα 2 τώρα του θέματος θεωρώ το Ι20 καλύτερη επιλογή, πολύ πιο σύγχρονο και ασφαλές αν και το Aveo δείχνει τίμιο αμάξι για κάποιον χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αν και σε testdrive που έκανα πριν λίγους μήνες και το Ι20 δεν βγαζει σε συμπεριφορά τίποτα ιδιαίτερα σπορτιβ (ιδίως με το Mazda 2 και το Swift που είχα οδηγήσει εκείνο το καιρό) αλλά δείχνει δεμένο αυτοκίνητο που ακολουθεί την πορεία του. -
i20.......δε το συζηταμε καν.......
-
Δηλαδή το Aveo είναι GTP;
Καταλαβαίνετε τι εννοώ.ΓΙα 206+ ρώτησα,δεν λέει και πολλά,αλλά έχω δεί μερικά να κυκλοφορούν στους δρόμους.Το Sandero είναι πολύ οικονομική επιλογή,αλλά ο κινητήρας είναι για΄να ναι.Το Aveo απο την άλλη,το μόνο καλό που έχει πάνω του είναι..τα σήματα της Chevrolet.Όμως έχει μικρό πορτμπαγκαζ,μόνο 225 λίτρα.Αλήθεια,τι αξίζει στο Aveo για να το αγοράσει κάποιος; -
Αστο aveo να αναπαυθεί εν ειρήνη βρε άνθρωπε... Δεν υπερτερεί πουθενά έναντι του i20.
-
Στη θέση σου θα κοίταζα πολύ σοβαρά και μάλλον θα αγόραζα το Nissan Micra 1.2 με 80 άλογα, 5θυρο και τιμή από 11000 και μπορείς να πάρεις και κάποια ακόμα έκπτωση με την απόσυρση που έχει...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στη θέση σου θα κοίταζα πολύ σοβαρά και μάλλον θα αγόραζα το Nissan Micra 1.2 με 80 άλογα, 5θυρο και τιμή από 11000 και μπορείς να πάρεις και κάποια ακόμα έκπτωση με την απόσυρση που έχει...TO micra το έχω δει που λες..αλλά δεν μου αρέσει το σχήμα του
Μάλλον με βλέπω για i20 ή Sandero.
Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι οτι όλοι λένε οτι τα Αβεο ειναι ΓΤΠ αλλά εγώ έχω δει πολλά να κυκλοφορούν στους δρόμους..και χατσμπακ και μάλιστα ΚΑΙ σενταν με αποτελέσματα ct 2/5 stars.
Hyundai i20 vs Chevrolet Aveo