-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Υπάρχουν. Τα ιαπωνικά.Συμφωνώ.Εξάλου οι Ιάπωνες είναι 10 χρόνια μπροστά απο την εύρωπη σε θέματα τεχνολογίας και το εχω δεί με τα ματία μου γιατί είναι τετοία η δουλεία μου που κάνω συχνά ταξίδια.Αλλά και πάλι αποκλείεται να μην σου χαλάση ενα παράθυρο Π.Χ.
-
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
Υπάρχουν. Τα ιαπωνικά.
Συμφωνώ.Εξάλου οι Ιάπωνες είναι 10 χρόνια μπροστά απο την εύρωπη σε θέματα τεχνολογίας και το εχω δεί με τα ματία μου γιατί είναι τετοία η δουλεία μου που κάνω συχνά ταξίδια.Αλλά και πάλι αποκλείεται να μην σου χαλάση ενα παράθυρο Π.Χ.
Ή να τρίζει το κάθισμα, ή να μένει η πρώτη κολλημένη στο σασμάν ....
-
Μη μπερδεύετε την αξιοπιστία και την προσοχή στην μηχανολογία με την καινοτομία και την απόδοση! Οι Ιάπωνες είναι πολύ αξιόπιστοι αλλά σε ορισμένα θέματα υπολοίπονται των καλύτερων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η F1 στην οποία σπάσανε τα μούτρα τους. Όσο σχιστομάτης και να είσαι, στα supercars και στην F1 δεν μπορείς να τα βάλεις με τους μακαρονάδες...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μη μπερδεύετε την αξιοπιστία και την προσοχή στην μηχανολογία με την καινοτομία και την απόδοση! Οι Ιάπωνες είναι πολύ αξιόπιστοι αλλά σε ορισμένα θέματα υπολοίπονται των καλύτερων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η F1 στην οποία σπάσανε τα μούτρα τους. Όσο σχιστομάτης και να είσαι, στα supercars και στην F1 δεν μπορείς να τα βάλεις με τους μακαρονάδες... -
Είμαστε και σε φόρουμ αυτοκινήτων πανάθεμά σας...
Πότε θα καταλάβετε ότι δεν είναι κακό ένας κινητήρας να καταναλώνει λιπαντικό σε λογικές πάντα ποσότητες; -
Οτι εγραψα το εγραψα απο εμπειρια φιλης με PUNTO MONT 2000.Eχουμε και λεμε...
34000χλμ κολαει ο θερμοστατης και η φλατζα του μοτερ χαμογελασε-300ευρω
37000χλμ μηχανισμος αριστερο παραθυρο-150ευρω
42000χλμ μπουζοκαλωδια το μοτερ την ειδε τρατα-70ευρω
45000χλμ δεξι πισω φωτιστικο σωμα καθως με φρενο αναβε το φλας μονιμα!!!-120ευρω
60000χλμ μηχανισμος δεξι παραθυρο-150ευρω
68000χλμ μηχανισμος αριστερο παραθυρο ΠΑΛΙ(δεν το φτιαχνει για κανενα λογο)
77000χλμ σπαει το χτενι του πλατο και μπετωσε στον Ωροπο-350ευρω
92000χλμ μοτερ τιμονιου καηκε και αλλαχτηκε με μεταχειρισμενο-200ευρω
Τωρα εχει 96000χλμ και δεν αναφερω δισκοπλακες,φρεον καθε μαη στο α/c και διαφορες καμμενες λαμπες κατα καιρους.Να επεσε στην περιπτωση των περιπτωσεων;Χωρια οτι τριζει ολοκληρο και νομιζεις οτι θα διαλυθει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ -
Καλησπέρα,
Ειχα ανοιξει το θεμα με τα παρακατω ,
[Την καλησπερα μου σε ολους σας
Πιστευω οτι εχετε αρκετη γνωση για τα διαφορα μοντελα και μπορειτε να βοηθησετε
Θελω να αγορασω στο 2010 ενα αυτοκινητο μικρομεσαιο, με οικονομικη καταναλωση [κανω πολλα χιλιομετρα καθημερινα], με καλη ποιοτητα κατασκευης και μεγαλη εγγυηση στα μηχανικα μερη, σχετικα ασφαλες, [γρηγορο στις προσπερασεις, να ...κραταει στις στροφες], σε τιμη μικροτερη των 20.000,00 Ε
διαβαζω για
το TOYOTA AURIS 1.6,
το RENAULT MEGANE 1.6 110HP,
το FORD FOCUS 1.6 115HP Ti-VCT
το VOLKSWAGEN GOLF VI 1.4 TSI 122HP
το HONDA CIVIC 1.4 100HP
το CITROEN C4 1.6 120HP
Ακομη μπορω να περιμενω και ως το φθινοπωρο αν υπαρχει καποιο νεο μοντελο που θα ελθει
Ευχαριστω για τον χρονο σας και ελπιζω να μην σας κουρασα]μου δωσατε γνωμες και ευχαριστω, ομως τα οικονομικα δεδομενα [λογω μετρων] αλλαξαν οποτε κατεβαινω σε μικροτερη κατηγορία
Παω για 1200-1400κ.εκ. μικρο, με ΗP >100, ροπη>17, καταναλωση εκτος πολης -
Και τα δύο είναι πολύ καλές επιλογές. Πήγαινε να τα οδηγήσεις κούκλα μου και πάρε αυτό που θα σου αρέσει. Προσωπικά θα έπαιρνα το Clio λόγω της πιο ενδιαφέρουσανς οδικής του συμπεριφοράς, χαμηλότερης τιμής κτίσης και φθηνότερου σέρβις.
Edit: Είδα ότι πρόσθεσες και το Punto Multiair το οποίο και μοιραία είναι η πιο ολοκληρωμένη επιλογή όντας ισχυρότερο. Αν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις είναι μονόδρομος.
-
ε οχι κ να συγκρίνεις το polo με το punto evο
πουντάρα με τα 1000
-
Φιλε REALZEUS
ευχαριστω για την απαντηση
Το clio ειναι πιο ομορφο,ομως ειναι και λιγο πιο αργο , λιγο μικροτερη ροπη, λιγο περισσοτερη καταναλωση, φρενα πισω Τ ... και δεν βγαινει οικονομικοτερη η αγορα με τον ιδιο εξοπλισμο απο τα αλλα δυο.
Θα το κοιταξω και απο κοντα και αν μπορεσω θα τα οδηγησω ολα
και παλι ευχαριστω -
Εξαιρετικά και τα δύο.
Το Polo θα καίει λιγότερο και θα έχει μικρότερα τέλη, το Punto Evo θα είναι όμως πιο γρήγορο.
Ζύγισέ τα και δες προς τα που κλίνεις, μπες και μέσα να δεις το εσωτερικό τους αφού εκεί θα περνάς όλο το χρόνο σου (το Polo είναι ποιοτικότερο αλλά μουντό).
Εγώ θα έπαιρνα το Punto. -
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
Υπάρχουν. Τα ιαπωνικά.
Συμφωνώ.Εξάλου οι Ιάπωνες είναι 10 χρόνια μπροστά απο την εύρωπη σε θέματα τεχνολογίας και το εχω δεί με τα ματία μου γιατί είναι τετοία η δουλεία μου που κάνω συχνά ταξίδια.Αλλά και πάλι αποκλείεται να μην σου χαλάση ενα παράθυρο Π.Χ.
καλα το οτι εχουν τουαλετες με καμερα που πιτσιλανε νερο στον πωπο σου και το οτι εχουν ανωμαλα κινουμενα σχεδια, δε σημαινει οτι και τα αυτοκινητα τους ειναι μπροστα..
σε σχεση με την ευρωπη ειναι αιωνες πισω
αμα το παμε ετσι οι αμερικανοι που ειναι πιο μπροστα απο ολους στη σοβαρη τεχνολογια, θα πρεπε να ειχαν και τα καλυτερα αυτοκινητα, ομως απο τους μονους που εχουν καλυτερα ειναι απο τους ινδους
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ε οχι κ να συγκρίνεις το polo με το punto evοπουντάρα με τα 1000
Το οποίο punto evo θα καίει αρκετά περισσότερο, αλλά θα ειναι και πιο γρήγορο.. Πήγαινε οδήγησε τα και αν δεις ότι σου φτάνει το γκαζι του polo ,τότε επέλεξε το ή πάρε το κλιο 1,2Τ
Για μένα ειναι πιο ορθολογικές αγορές με βάση τις απαιτήσεις σου, εχουν χαμηλότερα τέλη, χαμηλότερη κατανάλωση και δεν υπόκεινται στα νέα τεκμήρια.. Οπότε clio ή polo. Και αν πάρεις clio να βάλεις esp! To πιο σοβαρο του μειονέκτημα είναι ότι δεν το έχει στανταρ όπως το polo και το punto.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι αμερικανοι που ειναι πιο μπροστα απο ολους στη σοβαρη τεχνολογια
Στην αεροδιαστημική και στρατιωτική είναι πίσω από τους Ρώσους, στην αυτοκινητοβιομηχανία πίσω από τους Ευρωπαίους, στα ηλεκτρονικά πίσω από τους σχιστομάτηδες... που είναι πρώτοι αν εξαιρέσεις τους υπολογιστές;
-
ναι βασικα τους υπολογιστες ειχα στο νου μου, οι αλλοι καμια τηλεορασουλα αλλα κι εκει τους εχουν φαει λαχανο οι κορεατες , οσο για τα διαστημικα και κυριως τα πολεμικα θα εμπιστευθω τις γνωσεις σου
ομως και οι ρωσοι τωρα που τους ανεφερες, φτιαχουν κατι αυτοκινητα μουρλια
τεσπα για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας (τα αυτοκινητα) , δε με νοιαζει τι κορυφαιο εχουν φτιαξει οι ιαπωνες, παντα οι ευρωπαιοι θα ειναι μπροστα τους
και για να συμφωνησεις μαζι μου , θα σου πω ferrari και τελος
οι αλλοι μπορουν να προσπαθουν με το gtr τους να πιασουν ενα σκαραβαιο που εχει τη μηχανη του σε λαθος μερος
αλλα περα απο τα κορυφαια (που κακως τα κοιταμε) , τα πιο απλα τους αυτοκινητα δεν κανουν για πολιτισμενους ανθρωπους
-
και για να συμφωνησεις μαζι μου , θα σου πω ferrari και τελοςΤι νέα σπίτι; Η γυναικα καλά;
-
Σύμφωνα με τους περιορισμούς που έθεσες, αυτά είναι τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν:
ALFA MITO 1.4 (105HP)
CHEVROLET AVEO 1.4 (101HP)
CITROEN C3 1.6 (120HP)
FIAT PUNTO 1.4 EVO (105HP)
FIAT PUNTO 1.4T EVO (135HP)
FORD FIESTA 1.4 (120HP)
HYUNDAI I20 1.4 (100HP)
KIA CEED 1.4 (109HP)
MAZDA 2 1.5 (103HP)
OPEL ASTRA 1.4 (100HP)
OPEL CORSA 1.4 (100HP)
RENAULT CLIO 1.2T (100HP)
SEAT IBIZA 1.4 (101HP)
TOYOTA YARIS 1.3 (101HP)
VW POLO 1.2T (105HP)Λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος κτήσης, προσωπικά θα κοίταζα μεταξύ PUNTO, CLIO, POLO.
Πολύ καλή και τίμια πρόταση είναι και το CEED (και μάλιστα μεγαλύτερη κατηγορία), αν θέλεις να αποφύγεις τα turbo, για τα οποία προσωπικά έχω μια αμφιβολία ως προς την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. -
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
αν θέλεις να αποφύγεις τα turbo, για τα οποία προσωπικά έχω μια αμφιβολία ως προς την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.οταν λες βαθος χρονου τι εννοεις?
20ετια?
-
οταν λες βαθος χρονου τι εννοεις?20ετια?
Δεδομένων των 30.000 km ετησίως, ακόμα και η 5-ετία μου κάνει πολύς χρόνος για turbo.
-
δηλαδη τα 10ετιας+ 20vt που κυκλοφορουν ακομα στους δρομους μας ειναι κινητες βομβες?
Επιλογη αυτοκινητου με 5 δεδομενα