-
Ο χρήστης madhorse έγραψε:
οταν πιστευεις σε κατι το δειχνεις με πραξεις κ οχι με λογια....ετσι κ οι εταιριες δινουν εγγυηση
στα προιοντα τους.......αυτο ειναι η πραξη.....ολα τα αλλα ειναι λογια......Άρα Porsche, BMW, Nissan και διάφορες άλλες δεν πιστεύουν στα προϊόντα τους;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
οταν πιστευεις σε κατι το δειχνεις με πραξεις κ οχι με λογια....ετσι κ οι εταιριες δινουν εγγυηση
στα προιοντα τους.......αυτο ειναι η πραξη.....ολα τα αλλα ειναι λογια......5 χρόνια δεν σου φτάνουν ; εμένα μου φτάνουν.
τα άλογα είναι για κόντρες ; ΟΚ. Go on ...Gordons.και τα αλλα tsi εχουν 4... δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει η εργοστασιακη εγγυηση με αυτη του αντιπροσωπου
μονο το ceed δινει απο το εργοστασιο 7, ολοι οι αλλοι δινουν τα 2 που τους υποχρεωνει η ΕΕ
-
παρε 1 golf TSI και για 30000 km μη συμπηλωσεις ουτε λαδι.......δε θα προλαβει να κανει τα χιλιομετρα0-100 σε 11.6 μου φτανει 1 χαρα......
Να σου πω προτιμώ να συμπληρώνω λαδάκι που και που, απ'το να αγοράζω κούτες Lipton
-
ειλικρηνα ευχομαι να μην εχετε βλαβες......εχω το αμαξι 2,5 χρονια κ ξερω πως για αλλα 4,5 ειμαι καλυμμενος....αν ειχα καποιο με 2 χρονια εγγυηση εδω κ 6 μηνες ο,τι βλαβη θα ειχα θα ξηλωνομουν.......
οσο για τα σερβις που εγραψε 1 φιλος οτι μας τα παιρνουν μου αρεσει να μιλαω με στοιχεια
σερβις 1ου χρονου 99 ευρω
σερβις 2ου χρονου 123 ευρω.......
τωρα οτι τα αμαξια δε βγαζουν προβλημα αν δεν εχουν πολλα χιλιομετρα....αφου ισχυει αυτο γιατι δε δινουν εγγυηση με περιορισμο χιλιομετρων καποιες εταιριες?.........καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται..... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στα προιοντα τους.......αυτο ειναι η πραξη.....ολα τα αλλα ειναι λογια......5 χρόνια δεν σου φτάνουν ; εμένα μου φτάνουν.
τα άλογα είναι για κόντρες ; ΟΚ. Go on ...Gordons.και τα αλλα tsi εχουν 4... δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει η εργοστασιακη εγγυηση με αυτη του αντιπροσωπου
μονο το ceed δινει απο το εργοστασιο 7, ολοι οι αλλοι δινουν τα 2 που τους υποχρεωνει η ΕΕ
γιατί ρε κιουση δεν σε καλύπτει; Η ΣΕΑΤ τα +3 χρόνια καλύπτει σχεδόν τα πάντα. Από την στιγμή που θα μου αλλάξει κάτι δωρεάν τι με νοιάζει εμένα ποιος θα εμπλακεί.
-
ειλικρηνα ευχομαι να μην εχετε βλαβες......εχω το αμαξι 2,5 χρονια κ ξερω πως για αλλα 4,5 ειμαι καλυμμενος....αν ειχα καποιο με 2 χρονια εγγυηση εδω κ 6 μηνες ο,τι βλαβη θα ειχα θα ξηλωνομουν.......
οσο για τα σερβις που εγραψε 1 φιλος οτι μας τα παιρνουν μου αρεσει να μιλαω με στοιχεια
τωρα οτι τα αμαξια δε βγαζουν προβλημα αν δεν εχουν πολλα χιλιομετρα....αφου ισχυει αυτο γιατι δε δινουν εγγυηση με περιορισμο χιλιομετρων καποιες εταιριες?.........καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται.....Σου έχει βγάλει πολλές, αυτο το περι ξηλώματος με τρομάζει
-
τωρα οτι τα αμαξια δε βγαζουν προβλημα αν δεν εχουν πολλα χιλιομετρα....αφου ισχυει αυτο γιατι δε δινουν εγγυηση με περιορισμο χιλιομετρων καποιες εταιριες?.........καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται.....γιατί θεωρείς τα 99 και 123 ευρώ λίγα για 1ο και 2 σέρβις ;;;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
στα προιοντα τους.......αυτο ειναι η πραξη.....ολα τα αλλα ειναι λογια......Άρα Porsche, BMW, Nissan και διάφορες άλλες δεν πιστεύουν στα προϊόντα τους;
που ξερεις ;
μπορει και να μην πιστευουνμην βγαζουμε τωρα και την εγγυηση περιττη .
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
που ξερεις ;
μπορει και να μην πιστευουνμην βγαζουμε τωρα και την εγγυηση περιττη .
Δεν είπα πουθενά ότι είναι περιττή.
-
Καλη η εγγυηση παιδια , μετραει πολυ και για μενα , αλλα με τα ακριβα servis ουσιαστικα προπληρωνουμε 1-2 πιθανες βλαβες. Απο την αλλη νιωθεις ασφαλεια και αυτο πληρωνεται...
-
Ο χρήστης ifigeneia έγραψε:
Καλη η εγγυηση παιδια , μετραει πολυ και για μενα , αλλα με τα ακριβα servis ουσιαστικα προπληρωνουμε 1-2 πιθανες βλαβες. Απο την αλλη νιωθεις ασφαλεια και αυτο πληρωνεται...Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως νιώθεις και εγκλωβισμένος και θέλεις να τελειώσει για να φύγεις μακρυά!!!
Και όλα αυτά για κάτι που ίσως και κάποτε (μέσα στο χρονικό ή χιλιομετρικό περιορισμό) συμβεί και θα κοστιζε ακριβά! Ιδίως στην επαρχεία με τα 'μονοπώλια'.
Έτσι ένιωσα για τα 2 χρόνια εγγύησης της Renault, της VW (και της Audi) και της Mazda τα προηγούμενα χρόνια. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τωρα οτι τα αμαξια δε βγαζουν προβλημα αν δεν εχουν πολλα χιλιομετρα....αφου ισχυει αυτο γιατι δε δινουν εγγυηση με περιορισμο χιλιομετρων καποιες εταιριες?.........καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται.....γιατί θεωρείς τα 99 και 123 ευρώ λίγα για 1ο και 2 σέρβις ;;;
επειδη μιλαω με φιλους κ μαθαινω τις τιμες των σερβις απο διαφορες αντιπροσωπειες μπορω να πω πως ειναι σιγουρα φτηνα σε σχεση με το μεσο ορο.......
-
επειδη μιλαω με φιλους κ μαθαινω τις τιμες των σερβις απο διαφορες αντιπροσωπειες μπορω να πω πως ειναι σιγουρα φτηνα σε σχεση με το μεσο ορο.......
1.8 TSI 1ο σέρβις με δικά μου (καλύτερα-συνθετικά λάδια 5λίτρα) > 90 ευρώ.
-
δε δειχνει κατι αυτο....για μεσο ορο μιλησα....στα 90 ειναι κ η τιμη για τα λαδια?
-
δε δειχνει κατι αυτο....για μεσο ορο μιλησα....στα 90 ειναι κ η τιμη για τα λαδια?Εσύ τι λες ; Εννοείται ναι.
Σταματώ εδώ γιατί είμαστε way offtopic. Sorry.
-
Να διευκρινήσω...
Όταν έγραψα για σέρβις, εννοούσα και αυτά:
**50.000 αμορτισέρ!!!...**καλύπτει η 7ετής εγγύηση και αφτερ μαρκετ? μπορείς να τα βάλεις με δωρεάν τοποθέτηση και δωρεάν ευθυγράμμιση σε εξωτερικό έμπορο?
**5-6 χρόνια εξάτμιση!!!...**μπορείς να βάλεις αφτερ μαρκετ καταλύτη ???(ίσως και καλύτερο και φθηνότερο απο τον εργοστασιακό?)
**Ένα τρακαρισματάκι...ψιλό!!! **Μπορείς να το φτιάξεις εκτός αντιπροσωπείας στον ξάδελφό σου, που μπορεί να είναι πολύ καλύτερος μάστορας απο της εταιρίας...χωρίς να έχεις επιπτώσεις στην εγγύηση???
Και άλλα πολλά που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα...
Επίσης καλά είναι τα 7 χρόνια, αλλά περιλαμβάνουν και όριο χιλιομέτρων (όποιο έρθει πρώτο) ...αυτό ποιό είναι???
Με λίγα λόγια είναι μία έξυπνη εμπορική κίνηση...και τέλος...Το πρόβλημα και κάτι που μπορούμε να θάβουμε ή να εκθειάζουμε είναι το κατά πόσο είναι σωστές οι εταιρίες σε περίπτωση βλάβης στην διάρκεια της εγγύησης (όσων ετών και να είναι)...ειδικά στο ΕΛΛΑΝΤΑ...
Και για να μην είμαι άδικος...και η Hundai και η Kia έχουν δώσει καλά δείγματα, μέχρι στιγμής... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Να διευκρινήσω...
**50.000 αμορτισέρ!!!...**καλύπτει η 7ετής εγγύηση και αφτερ μαρκετ? μπορείς να τα βάλεις με δωρεάν τοποθέτηση και δωρεάν ευθυγράμμιση σε εξωτερικό έμπορο?
**5-6 χρόνια εξάτμιση!!!...**μπορείς να βάλεις αφτερ μαρκετ καταλύτη ???(ίσως και καλύτερο και φθηνότερο απο τον εργοστασιακό?)
**Ένα τρακαρισματάκι...ψιλό!!! **Μπορείς να το φτιάξεις εκτός αντιπροσωπείας στον ξάδελφό σου, που μπορεί να είναι πολύ καλύτερος μάστορας απο της εταιρίας...χωρίς να έχεις επιπτώσεις στην εγγύηση???
Επίσης καλά είναι τα 7 χρόνια, αλλά περιλαμβάνουν και όριο χιλιομέτρων (όποιο έρθει πρώτο) ...αυτό ποιό είναι???
Με λίγα λόγια είναι μία έξυπνη εμπορική κίνηση...και τέλος...Το πρόβλημα και κάτι που μπορούμε να θάβουμε ή να εκθειάζουμε είναι το κατά πόσο είναι σωστές οι εταιρίες σε περίπτωση βλάβης στην διάρκεια της εγγύησης (όσων ετών και να είναι)...ειδικά στο ΕΛΛΑΝΤΑ...
Και για να μην είμαι άδικος...και η Hundai και η Kia έχουν δώσει καλά δείγματα, μέχρι στιγμής...+1 Πολλά aftermarket ανταλλακτικά είναι καλύτερα από τα εργοστασιακά. Και νομίζω πως έχει ψηφιστεί νόμος που σου επιτρέπει να κάνεις σέρβις σε οποιοδήποτε συνεργείο χωρίς να χάσεις την εγγύηση αλλά ποιος είναι διατεθειμένος να κυνηγήσει δικαστικά τον αντιπρόσωπο σε περίπτωση που αυτός αρνηθεί να σε καλύψει με εγγύηση ?? Και βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως καμμία αντιπροσωπεία δεν είναι φθηνότερη από τα συνεργεία σε τιμές. Άρα καλή και χρυσή η εγγύηση αλλά από την άλλη και καινούριο αυτοκίνητο να αγόραζα στην αντιπροσωπεία δεν έμπαινα ούτε για αέρα στα λάστιχα ...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Να διευκρινήσω...
Και για να μην είμαι άδικος...και η Hundai και η Kia έχουν δώσει καλά δείγματα, μέχρι στιγμής...δε μπορεις να εχεις κ την πιτα ολοκληρη κ το σκυλο χορτατο...παντως το σιγουρο ειναι πως ο,τιδηποτε κανεις εκτος αντιπροσωπειας κ δε γινεται αντιληπτο απο την αντιπροσωπεια δεν επηρεαζει την εγγυηση......ειναι θεμα του καθενος το τι θεωρει καλυτερο...προσωπικα προτιμω να πηγαινω 1 φορα το χρονο για σερβις στην αντιπροσωπεια κ να ειμαι καλυμμενος...στο προηγουμενο μου αυτοκινητο (1 suzuki swift 1000αρι) εκανα σερβις εκτος αντιπροσωπιας κ δεν εμεινα ευχαριστημενος....ολα ειναι σχετικα....για το οριο χιλιομετρων που ρωτας ειναι τα 150000 km δηλαδη με περιπου 21000 km το χρονο καλυπτεσαι κ για τα 7 χρονια....πιστευω πως 1 μεσος οδηγος δε ξεπερνα αυτο το οριο.......
-
Διάβασα ότι η 7ετής εγγύηση των KIA αναλύεται σε 5 έτη ολική εγγύηση και 2 επιπλέον έτη για τα μηχανικά μέρη. Δηλαδή όπως και τα επιπλέον 3 χρόνια των toyota μετά την 3ετή εργοστασιακή. Φυσικά τα 5 χρόνια είναι καλό διάστημα, αλλά μετά από αυτό αρκετά πράγματα δε θα καλύπτει. Όπως έχω ακούσει αρκετά παράπονα για toyota τελευταία που μετά την 3ετία δεν καλύπτουν ορισμένα ακριβά πράγματα (π.χ. μηχανισμός a/c σε aygo που κόστιζε 800€).
-
Επειδή κι εγώ εψαχνα το καλοκαίρι αυτοκίνητο και όντας κάτοχος ενός megane του '99 που είδα κι άπόειδα να το πουλήσω θα σου πω το εξής ένα.
Πάρε ένα ΤΟΥΟΤΑ να μην πολυασχολείσαι ούτε με βλάβες ούτε με συνεργεία, που σίγουρα δεν θα θέλεις να σε απασχολήσουν στο καινούριο σου αυτοκίνητο.
Είναι στα ίδια λεφτά με το golf και με επι πλέον 4 χρόνια εγγύηση, πιο αξιόπιστο και πιο οικονομικό στην χρήση του και στην συντήρησή του.
Αν δεν θέλεις ΤΟΥΟΤΑ ή VW τότε πήγαινε στα υπόλοιπα αλλά να έχεις υπ΄όψη σου οτι κατεβαίνεις κατηγορία σε ποιότητα και αξιοπιστία.
Επιλογη αυτοκινητου με 5 δεδομενα