-
Και μια συγκριση με το FORD FIESTA 1.6 ?
Θελω την αξιοπιστια και τις επιδοσεις του auris στην ομορφια και το μεγεθος του fiesta , γίνεται???
Συγνωμη αν σας ζαλισα -
Ο χρήστης ifigeneia έγραψε:
Για το ΚΙΑ seed μειονεκτημα το καθε 15 χ χιλιομ. σερβις και λαδια [2 φορες το χρονο για μενα]
Όποιο αμάξι και να πάρεις αν δεν αλλάζεις λάδια πριν τα 15.000χλμ, από κάποια στιγμή και μετά θα αρχίσουν τα σοβαρά προβλήματα.
-
Υπερβολές. Εξαρτάται από την χρήση, εγώ αυτό που βλέπω είναι πως ένα καλό λάδι, αν τα χιλιόμετρα που κάνει είναι σε εθνική, μπορεί να βγάλει πααααρα πολλά χιλιόμετρα.
-
Δεν με πειραζει η αλλαγη λαδιων αλλα το συχνο πληρες servis φιλε μου, χανω ολοκληρη μερα και κοστιζει και πολυ...
Auris ή fiesta? Δεν αντεχω τα συνεργια... -
Νέα έκδοση του Auris αναμένεται στα μέσα του 2010 αλλά με μικρές αλλαγές,κυρίως στο
εσωτερικό (αναβαθμισμένα υλικά,νέο τιμόνι ).Μηχανικά δεν προβλέπονται αλλαγές καθώς φέτος η Toyota ανανέωσε την γκάμα των κινητήρων
σε 1.33 (101), 1.6 (132) κ πρόσθεσε κ τον 1.8 (147).Για τη σύγκριση που λες με το Fiesta,το Auris είναι πιο άνετο,θα κάνεις πιο εύκολα ταξίδι ενώ
μάλλον θα αποδειχθεί και πιο αξιόπιστο.
Το Ford απο την άλλη, θα είναι πιο ευέλικτο στην πόλη, είναι πιο όμορφο, ενώ πιθανότατα θα το χαρείς παραπάνω όταν θες να οδηγήσεις.Still,επειδή θα κάνεις αρκετά χιλιόμετρα,θα προτεινα το Auris,εφόσον σου αρέσει.
Αλλιώς και τις άλλες επιλογές της κατηγορίας (Bravo,Golf, νέο Astra).
-
Ευχαριστω πολυ παιδια για την ενημερωση
μαλλον θα περιμενω το νεο Auris, ειναι κριμα να μην περιμενω λιγους μηνες και να παρω κατι που θα ... παλιωσει αμεσως
Ναστε καλα -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Για το ΚΙΑ seed μειονεκτημα το καθε 15 χ χιλιομ. σερβις και λαδια [2 φορες το χρονο για μενα]
Όποιο αμάξι και να πάρεις αν δεν αλλάζεις λάδια πριν τα 15.000χλμ, από κάποια στιγμή και μετά θα αρχίσουν τα σοβαρά προβλήματα.
δεν ισχυει....το ceed το τεσταρανε 30000 κm χωρις ουτε να συμπληρωσουν λαδι κ μετα λυσανε τον κινητηρα......ηταν σαν καινουριος και το λαδι σχεδον οσο ηταν στην αρχη (ελαχιστη απωλεια στα πλαισια του επιτρεπτου).......επισης μη γραφετε ανακριβειες το ceed θελει σερβις καθε χρονο η 20000, οποιο ερθει πρωτο........εχω πχ εκανα το πρωτο στα 15000+......τωρα εχω 34000....και το αμαξι ειναι τζετ
-
Σε 30k τι φθορές δηλαδή περίμενες;
-
παρε 1 golf TSI και για 30000 km μη συμπηλωσεις ουτε λαδι.......δε θα προλαβει να κανει τα χιλιομετρα
-
Εσένα ποιός σου είπε ότι είναι αρνητικό να συμπληρώνεις λάδι (σε λογικές ποσότητες) σε 30k χιλιόμετρα;
Ή αντίστροφα, ότι ένα μοτέρ είναι υγιές όταν δεν καταναλώνει καθόλου λάδι σε 30k; -
drdino βασικά οκ το λάδι μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του και για 30.000χλμ αλλά αξίζει να το ρισκάρεις όταν θα έχει γίνει τελείως βενζινέλαιο; Για ένα κόστος της τάξης των 50 ευρώ (και αν) και μια δουλειά 5 λεπτών που μπορεί να γίνει ακόμα και σε βενζινάδικο που λέει ο λόγος..
Ο χρήστης madhorse έγραψε:
παρε 1 golf TSI και για 30000 km μη συμπηλωσεις ουτε λαδι.......δε θα προλαβει να κανει τα χιλιομετραΤι λάδι, κάθε 10.000χλμ θέλει ρεκτιφιέ
-
δεν ειπα αυτο....αλλα αν ειναι να διαλεξω αναμεσα σε 1 μοτερ που καιει λαδι κ σε 1 που δεν καιει θα διαλεξω το δευτερο......
-
Καλά, οκ, με τέτοιες ισοπεδωτικές αντιλήψεις διάλογος δεν γίνεται, οπότε άστο.
Neos, και γω μαζί σου όσον αφορά το κόστος (υπερβολές του στυλ κάθε 5k χλμ με φουλ συνθετικά), αλλά από την άλλη αυτό που βλέπω (με τις αναλύσεις) εγώ στο δικό μου το αμάξι με την δική μου χρήση και με τα λάδια που βάζω είναι πως άνετα τα 10k μπορούν να γίνουν 15k και βάλε.
Και προσωπικά υπολογίζω και το περιβαλλοντικό κόστος.
-
Ο χρήστης ifigeneia έγραψε:
Για το πετρελαιο μου ειπαν οτι ειναι ρισκο [μεχρι και εκρηξη μπορει να προκαλεσει μια σταγονα νερο ] λογω κακης ποιοτητας πετρελαιων στην Ελλαδα και το οφελος ειναι μικρο απο την καταναλωση.Κλασσικές μαλακίες πωλητών (σε ότι αφορά την έκρηξη...)
Η κακή ποιότητα των πετρελαίων στην Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον κινητήρα (βασικά στην αντλία καυσίμου), που δεν καλύπτεται από την εγγύηση, αλλά μέχρι εκεί... Βέβαια, με το πετρέλαιο πρέπει να προσέχεις από που βάζεις, αν και τόσοι ξένοι που έρχονται εδώ με τα ντήζελ τους, δεν έχουν πια και τόσο πρόβλημα... Από εκρήξεις φυσικά καμμία...
Μάλλον οι πωλητές δεν παίρνουν τόσο καλή προμήθεια από εκεί, γιατί θέλουν να διώξουν το στοκ σε βενζινοκίνητα, ενώ το ντήζελ θα γίνει ειδική εισαγωγή...
Για το οικονομικό όφελος, εξαρτάται από το πόσα χλμ κάνεις. Υπολόγισε πόσα λεφτά θα πληρώνεις με τη βενζίνη, βγάλε ένα 20% για το ντήζελ και δες αν σου βγάζει την οικονομική διαφορά (από την ακριβότερη τιμή αγοράς).
Και μια συγκριση με το FORD FIESTA 1.6 ?
Θελω την αξιοπιστια και τις επιδοσεις του auris στην ομορφια και το μεγεθος του fiesta , γίνεται???
Συγνωμη αν σας ζαλισαΒασικά το Fiesta είναι μία κατηγορία κάτω σε μέγεθος και αρκετά πιο ενδιαφέρον οδηγικά. Εφόσον μιλάμε βέβαια για κίνηση σε εθνικές, βασικά (πιστεύω ότι) σε ενδιαφέρει η άνεση. Άρα δεν πιστεύω να σου προσφέρει κάτι παραπάνω. Βέβαια, εγώ αυτό θα προτιμούσα, αλλά λογικά θα καίει παραπάνω από το Auris... Από αξιοπιστία προσωπικά δεν το φοβάμαι...
Peugeot 206 1,6, ποτέ δεν αλλάχθηκε λάδι πριν τα 20.000χλμ (σύμφωνα με τις υποδείξεις της αντιπροσωπείας) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον κινητήρα, μετά από 175.000χλμ...
Σε ότι αφορά εμένα Ιφιγένεια, δεν ξέρω εάν θα περίμενα το face lift, μιας και δεν θα έχει τις τρομερές διαφορές, ενώ το τωρινό έχει προσφορά... Βέβαια, με τις συνθήκες στην αγορά, μάλλον και το face lift θα έχει προσφορές...
Α! Ένα εξαιρετικό έξτρα για την κίνηση στις εθνικές οδούς είναι το cruise control (cc), που κρατάει σταθερή ταχύτητα χωρίς να πατάς γκάζι. Το καλύτερο γκατζετάκι στο πολυμορφικό μου! Βοηθάει πολύ στην κίνηση στην εθνική.
-
δεν ειπα αυτο....αλλα αν ειναι να διαλεξω αναμεσα σε 1 μοτερ που καιει λαδι κ σε 1 που δεν καιει θα διαλεξω το δευτερο......Eμένα που είναι ΚΑΙ TSI ΚΑΙ δεν καίει λάδι σε ποια κατηγορία μπαίνει ;
1000 φορές ροπάκλα, οικονομία και επιδόσεις από ατμοσφαιρικά μουλάρια που αγκομαχούν ...
-
αφου λοιπον η VW πιστευει τοσο πολυ στους TSI γιατι δινει μονο 2 χρονια εγγυηση?......
η KIA δινει στο μοτερ του ceed 7 χρονια εργοστασιακη.....υπερτριπλασια εγγυηση απο VW......
τωραα οσο για μουλαρια κ για γαιδουρια που λες....1 χαρα κανω τη δουλεια μου....δεν κανω κοντρες......
0-100 σε 11.6 μου φτανει 1 χαρα...... -
αφου λοιπον η VW πιστευει τοσο πολυ στους TSI γιατι δινει μονο 2 χρονια εγγυηση?......
η KIA δινει στο μοτερ του ceed 7 χρονια εργοστασιακη.....υπερτριπλασια εγγυηση απο VW......
τωραα οσο για μουλαρια κ για γαιδουρια που λες....1 χαρα κανω τη δουλεια μου....δεν κανω κοντρες......
0-100 σε 11.6 μου φτανει 1 χαρα......Από πότε τα χρόνια της εγγύησης δηλώνουν την ανωτερότητα του κινητήρα;
-
οταν πιστευεις σε κατι το δειχνεις με πραξεις κ οχι με λογια....ετσι κ οι εταιριες δινουν εγγυηση
στα προιοντα τους.......αυτο ειναι η πραξη.....ολα τα αλλα ειναι λογια...... -
οταν πιστευεις σε κατι το δειχνεις με πραξεις κ οχι με λογια....ετσι κ οι εταιριες δινουν εγγυηση
στα προιοντα τους.......αυτο ειναι η πραξη.....ολα τα αλλα ειναι λογια......5 χρόνια δεν σου φτάνουν ; εμένα μου φτάνουν.
τα άλογα είναι για κόντρες ; ΟΚ. Go on ...Gordons. -
Η πολύχρονη εγγύηση, εκτός από μαρκετινίστικους λόγους, κρύβει και κάτι άλλο...
Ο μέσος όρος των χλμ που κάνει ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο είναι 12 με 15κ τον χρόνο. 7 χρόνια= 100κ περίπου. Σε αυτά τα χλμ κανένα αυτοκίνητο απο τα σύγχρονα δεν παθαίνει τίποτα σοβαρό, ότι είναι να βγάλει, το βγάζει στον 1ο χρόνο, άντε στον 2ο.
Εχοντας λοιπόν 7 χρόνια εγγύηση, εξασφαλίζει ότι θα σε δει στο σέρβις τουλάχιστον 7 φορές, γιατί αλλοιώς χάνεις την εγγύηση...
Ετσι λοιπόν υπερκαλύπτονται και οι πιθανές ζημιές, στον χρόνο της εγγύησης...
Αυτό λοιπόν θα συνέφερε κάποιον που κάνει πάρα πολλά χλμ, μόνο αν ήταν χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων...αλλά συνήθως δεν είναι...
Επιλογη αυτοκινητου με 5 δεδομενα