-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Κρεμαγέρα αλλάχτηκε σε 15 ημέρες από την αγορά. Το κράτησαν 1 μήνα και μετά από 2 ημέρες ξαναέκανε τα ίδια. Άλλες 3 εβδομάδες και δεν έγινε τίποτα. Ακινητοποιήθηκε για 6 μήνες, εξώδικα, γράμματα σε Γαλλία, ώσπου επενέβη η κεντρική αντιπροσωπεία και αλλάχτηκε όλο το σύστημα διεύθυνσης...
Το αμάξι είναι για τον φούτσο...ποσο διαφορετικη αποψη θα ειχες αν οι κυριοι του marketing τηε εδω αντιπροσωπειας εβλεπαν αυτα και σου εφερναν καινουριο αυτοκινητο; και το αλλο φανταζομαι τοσα προβληματα αποκλειεται να βγαζε...
Αλλα πανε να σε βγαλουν τρελο στα συνεργεια...Θελω να εστιασω στο ποσα μπορουν να χασουν απο τη τσιγκουνια τους να σου φερουν καινουριο αμαξι..γιατι το να σου αλλαξουν μπροστινο συστημα σε 15 μερες το θεωρω σοβαρο προβλημα...
Ξαδερφος με touran, του εσβηνε ο κινητηρας στα καλα καθουμενα...Πηγαινε με 100 πχ στην Εθνικη και του εσβηνε...Ταλαιπωρηθηκε λιγο καιρο αλλα στο τελος του φερανε καινουριο αυτοκινητο που ηταν μια χαρα...Δεν πιστευω τωρα να θυμαται για το παλιο και να λεει μαπα το touran...
-
Θα είχα διαφορετική άποψη ΜΟΝΟ σε ότι αφορά το after-sales. Βέβαια στο μόνο που δεν είχα παράπανο ήταν ότι από το πρώτο λεπτό μου έδωσαν αυτοκίνητο αντικατάστασης. ότι είχαν για test-drive. Και όταν χρειαζόντουσαν κάποιο, με έπερναν τηλέφωνο για να μου δώσουν άλλο. Στο δε 4θ megane, χάλασε το παράθυρο ενώ ήμουνα Χαλκιδική. Τους του λέω στο τηλέφωνο και μου λένε να τους το πάω από Δευτέρα(ήταν Παρασκευή). Και Κυριακή απόγευμα έριξε μπόρα... Κwλος έγινε το μεγκανάκι.... Με σακούλες στο κάθισμα το πήγα πίσω...
Και ειλικρινά σου λέω, κανένα δεν μου άρεσε στην οδήγηση. Μπορεί να φταίω εγώ, μπορεί να ήμουνα και προκατειλλημένος. Αλλά και από τότε που διορθώθηκε το θέμα με το τιμόνι, όλο προβλήματα είναι. Εδώ και το αντικατάστασης έβγαλε. Αναβαθμίσεις στο λογισμικό, κόντρα αναβαθμίσεις και αποτέλεσμα μηδέν. Επί 2 μήνες δε χρησιμοποιούσα την κάρτα, αλλά ένα κλειδάκι που έχει μέσα για έκτακτη ανάγκη. Ξεκλείδωνα την πόρτα του οδηγού, έμπαινα μέσα και με μια πατέντα που είχαν κάνει με ένα διακόπτη το έβαζα εμπρός και ξεκλείδωνα τις άλλες πόρτες. Αν κάποιος το ήξερε και έσπαγε το τζάμι, το έπερνε και έφευγε...
Αν δεν μπορείς να το υποστηρίξεις, αστο με το παραδοσιακό κλειδί να τελειώνουμε.Υποκειμενικά μεν, αλλά ξανά γαλλικό δεν παίρνω ούτε φτυάρι. Αυτήν την απλή κατασκευη από ένα κομμάτι ξύλο και ένα κομμάτι σίδερο. Ακόμα και εκεί μπορούν να κάνουν μλκια....
-
Ε λογικο αν εχεις τετοια βιωματα να εχεις τετοια αποψη. Εμεις απ την αλλη 3 renault και τα 3 απροβληματιστα. Ισως ειμαστε τυχεροι ισως εισαι εσυ ατυχος. Αλλα αν δεν εχεις καποιο παραπονο μπορεις να συνεχισεις στην ιδια φιρμα. Αν το αυτοκινητο στα χει κανει τσουρεκια τοτε σιγουρα πας αλλου. Και στο megane ενος φιλου, του χει βγαλει αρκετες ζημιτσες αν και αυτος δεν το προσεχει καθολου αλλα να φανταστεις εχει ξεφτισει μεσα ολο το πλαστικο στη μερια του οδηγου..Αλλα και το Bora ενος αλλου τον εχει πεθανει ακομα πιο πολυ στα εξοδα.
Και γενικα απο διαφορα περιστατικα εχω πειστει τελικα οτι πιο πιθανο ειναι να φταιει κατι μεμομωνομενο σε ενα αυτοκινητο σε μια παρτιδα αυτοκινητων παρα αφοριστικο για ολη την εταιρεια.
Απ την αλλη οταν εχεις πληρωσει ενα σωρο λεφτα και τι παθεις μετα σιγουρα δεν ξαναεμπιστευεσαι την ιδια φιρμα.Παρεπιμπτοντως στο δικο μου το clio (1.2 16V 10/2002) εχω αλλαξει στην εγγυηση ενα πηνιο (κατι σε σχεση με ποτενσιομετρο αν το λεω καλα) και εναν αισθητηρα λ (αν επισης θυμαμαι καλα) και κατι λαμπες που υπηρχε πραγματικο προβλημα.
Επισης μου αλλαξανε στην εγγυηση δισκο και κρεμαγιερα (που αν αυτη ειχε προβλημα παιζει να γινε και μετα απο τρακαρισμα) που ομως νομιζω οτι περισσοτερο τα ειχαν αλλαξει γιατι κανανε λαμογιες με την εγγυηση παρα οτι υπηρχε οντως προβλημα. Ολα αυτα στα 2 πρωτα χρονια...
Μετα απ αυτα τα 2 χρονια εχω φτασει 105000 και δεν εχω τιποτα αλλο...Α εχω αλλαξει και ενα ρουλεμαν (το μονο που εχω πληρωσει δλδ σαν ανταλλακτικο) που και αυτο πιθανολογω οτι προεκυψε βλαβη μετα απο χρηση του αυτοκινητου 6 μηνες στη Μυκονο που το ειχε η αδερφη μου και δεν το προσεξε ιδιαιτερα στις λακουβες και τελος εναν διακοπτη για τα παραθυρα.Τελικα δεν ειναι και λιγες ε; αλλα δεν μου εχουν κοστισει τιποτα οποτε μου φαινεται οτι ειναι μια χαρα...
-
Τα αυτοκίνητα πλέον είναι τόσο πολύπλοκα κατασκευασμένα που δεν πιστευω ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση προβλήματος σοβαρού ή μη κατα την διάρκεια της κυκλοφορίας του.
Νομίζω το θέμα δεν είναι πόσο καλό ή όχι είναι ένα αυτοκίνητο αλλά πόσο καλό ή όχι είναι το aftesales και η τεχνική υποστήριξη του. Και εκεί η Ελληνική αγορά ... έχει πρόβλημα.
Οι επιλογές μου πλέον γίνονται μεταξύ άλλων κριτηρίων και για το aftersales γιατί με τον πωλητή θα συζητήσω 10, 15 μέρες ως την παραλαβή αλλά με τον αρχιμηχανικό πολλά χρόνια! -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
........Τελικα δεν ειναι και λιγες ε; αλλα δεν μου εχουν κοστισει τιποτα οποτε μου φαινεται οτι ειναι μια χαρα...Εσύ μίλησες...
Και εγώ τα 3 πρώτα χρόνια δεν πλήρωσα τίποτα. Αλλά αυτό δε λέει κάτι για την αξιοπιστία της εταιρείας
Όταν έχουμε αλλάξει στην οικογένεια 3 lancia και 2 fiat, που όλοι τα λένε μπρίκια και λαδιέρες, και έχουν βγάλει ελάχιστα. Όταν colt και mx-5 δεν έβγαλαν το παραμικρό, ε τότε από τα βιώματά μου, μάλλον θεωρώ μπανιέρα αυτό που με έσκισε... -
σωστα σκεφτεσαι...
βασικος παραγοντας η υποστηριξη μετα την αγορα... -
seat ibiza 2003 με 160.000 χλμ.
σασμάν τέλος
350 ευρώ αγορά μεταχειρισμένου
100 ευρώ εργασία του μάστορα
150? (αυριο θα μου πει) για δίσκο πλατό
κ είχα παει το καλοκαίρι γιατί ακουγόταν το ρολεμάν (σταμάταγε όταν πάταγα συμπλέκτη) κ μου είπε να μην ανησυχώ
του είπα να φτιάξουμε το ίδιο αλλά μου το απέρριψε -
http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231065309
Μια χαρά εταιρεία ήταν... Μέχρι που έμπλεξε με τις γαλλικές τοστιέρες...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα αυτοκίνητα πλέον είναι τόσο πολύπλοκα κατασκευασμένα που δεν πιστευω ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση προβλήματος σοβαρού ή μη κατα την διάρκεια της κυκλοφορίας του.
Νομίζω το θέμα δεν είναι πόσο καλό ή όχι είναι ένα αυτοκίνητο αλλά πόσο καλό ή όχι είναι το aftesales και η τεχνική υποστήριξη του. Και εκεί η Ελληνική αγορά ... έχει πρόβλημα.
Οι επιλογές μου πλέον γίνονται μεταξύ άλλων κριτηρίων και για το aftersales γιατί με τον πωλητή θα συζητήσω 10, 15 μέρες ως την παραλαβή αλλά με τον αρχιμηχανικό πολλά χρόνια!Έτσι έπρεπε να κάνω και εγώ... Να πάρω αυτοκίνητο με βάση την αξιοπιστία και το δίκτυο εξυπηρέτησης και να μην κοιτάω τα τούρμπο και τα λογότυπα ...
Προς το παρόν το 207 τα έφτυσε ...
viewtopic.php?f=6&t=13906&p=2025109#p2025109Άντε να βγάλω άκρη τώρα χωρίς να με κοροϊδέψουν ...
υ.γ. η 1η και καλή ζημιά του 207 ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οι επιλογές μου πλέον γίνονται μεταξύ άλλων κριτηρίων και για το aftersales γιατί με τον πωλητή θα συζητήσω 10, 15 μέρες ως την παραλαβή αλλά με τον αρχιμηχανικό πολλά χρόνια!Έτσι έπρεπε να κάνω και εγώ... Να πάρω αυτοκίνητο με βάση την αξιοπιστία και το δίκτυο εξυπηρέτησης και να μην κοιτάω τα τούρμπο και τα λογότυπα ...
viewtopic.php?f=6&t=13906&p=2025109#p2025109Άντε να βγάλω άκρη τώρα χωρίς να με κοροϊδέψουν ...
υ.γ. η 1η και καλή ζημιά του 207 ...
Για μπαταρια μου κανει.Αν εχεις οδικη βοηθεια να ερθουν να το βαλουν εμπρος .
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
viewtopic.php?f=6&t=13906&p=2025109#p2025109
...Περαστικά! Πρώτη και τελευταία να είναι και να βρεθεί/επιλυθεί γρήγορα και ανέξοδα.
Η εμπειρία μου απο το 406 ήταν 3 δικές τους μπαταρίες μέσα σε 1,5 χρόνο. Κάτι για 'ξηραμένα στοιχεία' μου έλεγαν! -
Το πρόβλημα θα λυθεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Απλά με έχει χαλάσει γιατί χρειαζόμουν το αυτοκίνητο το Σ/Κ για επαγγελματικούς λόγους.
Το ήθελα και τη Δευτέρα για να πάω σε μερικά σημεία παρουσίας της εταιρείας που εργάζομαι.Χάνω και λεφτά και έγινα και 'κακός' στην εργασία μου...
Τέλος πάντων. Ας το κλείσουμε εδώ. Καλά να είστε... -
Ο χρήστης theopan έγραψε:
Renault Megane Coupe 1.4 16V (2001). Αγοράστηκε μεταχερισμένο με 58.000 χλμ το 2005 (σε άριστη κατάσταση). Άπό τότε (αντιγράφω από το βιλιάριο service):
1)61000 χλμ 'μεγάλο' service (ιμάντες, αντλία νερού κλπ.)+ κόντρα βάση μηχανής, φούσκα ημιαξονίου έξω δεξιά (δεν την πρόλαβα μάλλον άρπαξε το ημιαξόνιο, έκτοτε και μέχρι σήμερα ακούγεται στις αριστερές στροφές θόρυβος).
2) 83000 χλμ. αμορτισέρ (SACHS). Τα πιό χάλια αμορτισέρ που έχω βάλει ποτέ μου σε αμάξι, ή συμβαίνει κάτι άλλο που δε διαγνώστηκε ποτέ. Σε συνδιασμό με μια ατυχή επιλογή ελαστικών (Bridgestone Turanza) κοπανάει τραντάζεται κλπ.
edit: κάπου εδώ, αλλαγή 4 πολλαπλασιαστών με σετ Beru λόγω 2 καμμένων (το γνωστό πρόβλημα)
3) 93000 χλμ. Έπαψε να παίρνε μπρός εύκολα παγωμένο. Αισθητήρας θερμοκρασιας νερού.
4) 117000χλμ. Δισκόπλακες+γρύλος παραθύρου οδηγού.
5) 129000 χλμ. έχασε όλο το φρέον, χωρίς προφανή εξήγηση (η αλήθεια είναι ότι στα χέρια μου δεν είχε ελεγχθεί ποτέ. Δεν βρέθηκε διαρροή.
6) 130000 χλμ. Ρουλεμάν τροχού πίσω δεξί.
7) 135000 χλμ. Τροχαλία στροφάλου, τροχαλία δυναμό, ιμάντας δυναμό (τον οποίο έκοψε εν κινήσει λόγω βλάβης στην τροχαλία δυναμό που είχε υποχωρήσει και με άφησε στο δρόμο). Μολις 15000χλμ. από το 'μεγάλο' service όπου είχαν αλλαχτεί ιμάντες.
8 ) 140000 χλμ. Μένω ξανά στο δρόμο από κομμένο ιμάντα παρελκομένων. 'Ένοχος' η τροχαλία A/C αυτή τη φορά. Κόστος: αλλαγή κομπρεσέρ A/C με μεταχερισμένο γύρω στα 150 ευρώ+εργατικά. Κόντρα βάση μηχανής για 2η φορά.
9) 143000 χλμ αλλαγί στο δεξί 'μπαλάκι' του ψαλιδιού. Στις λακούβες κοπάναγε λες και ήταν έτοιμο να διαλυθεί.
10) Η τραγωδία. Κομμένος ιμάντας παρελκομένων για 3η φορά. Αυτή τη φορά δυστυχώς (και επειδή μάλλον δε χωρούσε στο μυαλό μου ότι μπορεί πάλι να ειναι ιμάντας), δεν το προλαβαίνω και μου σβήνει εν κινήσει στην Ατ. Οδό. Μεταφορά στο συνεργείο με γερανό και διάγνωση: τράβηξε μέσα τον κομμένο ιμάντα παρελκομένων και καβάλησε δόντι και ο ιμαντας χρονισμού. Καρφωμένες και οι 16 βαλβίδες στα πιστόνια. Ολοσχερής καταστροφή του μοτέρ... Αλλαγή με μεταχειρισμένο + σετ ιμάντες ξανά+ καινούργιο δυναμό+σετ συμπλέκτη με την ευκαιρία. Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι αν και είχε αλλαχθεί η τροχαλία δυναμό, ο άξονας αυτού τελικά είχε υποχωρήσει με αποτέλεσμα να ζορίζει τον ιμάντα τον οποίο τελικά έκοψε και πάλι.
11) Προ 15 ημερών, πρόβλημα με τα φλας στη δεξιά πλευρά. Αναβοσβήνει το εσωτερικό λαμπάκι γρήγορακαι δεν ανάβει τίποτα απέξω (σπάνια το πιάνει και δουλεύει). 5 διαφορετικοί μηχανικοί/ηλεκτρολόγοι το είδαν, καταλήξαμε ότι μάλλον είναι η ΜΕΚ (Μονάδα Ελέγχου Καμπίνας). Κόστος; Πάνω από 500 ευρώ αν την αλλάξω! Ο τελευταίος μου είπε ότι γίνεται μια πατέντα με εξωτερικό ρελέ. (Αύριο θα το πάω).
Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ ξανά με Renault. Είναι οπωσδήποτε το τελευταίο μου...
Αν και για τα τελευταία θλιβερά γεγονότα, δυστυχώς πρέπει να αποδώσω ευθύνες για αμέλεια στο συνεργείο μου (τις οποίες ανέλαβε μάλιστα εν μέρει καλύπτωντας μέρος του κόστους), το οποίο εκθείαζα επί πολλά χρόνια.file kalispera
epath akrivos to idio!
exo xasei asto megane coupe (2001) kai ta 2 flas kathos kia to alrm.ola ta lla pros to apron ta exo.pos to antimetopises?
euxaristo poli -
Σε Renault Laguna I μοντέλο 12/99 με 125.000 χλμ που συντηρείται ευλαβικά παραδόξως σχεδόν τίποτα από ζημιές... Τον πρώτο χρόνο που αγοράστηκε αλλάχτηκαν στην εγγύηση πολλαπλασιαστές και μπαταρία και κλείνοντας 11 χρόνια με 112.000χλμ μόνο πετσικάρισε η τροχαλία του δυναμό και έκανε ενοχλητικό θόρυβο οπότε έγινε προληπτικά το σέρβις των 120.000χλμ με ιμάντες αλλάζοντας κι αυτήν πρωτού κοπεί όπως μας προειδοποίησε ο μάστορας. Κατά τα άλλα σκυλί μαύρο! Ακόμα με τον μαμά δίσκο είναι και δεν πατινάρει το άτιμο!
Η Xsara vts 1.6 μοντέλο '01 με 152.000χλμ τώρα πια, ζήτησε τρόμπα νερού στα 115.000 οπότε συνδιάστηκε με μεγάλο σέρβις με ιμάντες (γκαντεμιά έτσι?) και στα 125.000χλμ ζήτησε γρύλλο παραθύρου οδηγού με κόστος 80€ σε Valeo. Στη συνέχεια στα 130.000 ζήτησε και συνοδηγού με ίδιο κόστος και μόλις εχθές αλλάχτηκαν τα λαμπάκια της εσωτερικής οθόνης πληροφοριών δωρεάν. Επίσης συντηρείται ευλαβικά.
Το τελευταίο απόκτημα, Renault Twingo 1.2 8v μοντέλο '02 το αγόρασα από δικό μου άνθρωπο προ 4 μηνών με 33.800 πραγματικά χλμ με βιβλίο σέρβις που εκτός των αλλαγών λαδιών έχει γραμμένη αλλαγή αισθητήρα βολάν στα 20κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα. Μέχρι τα 39.000χλμ που έχει αυτήν την στιγμή τίποτα άλλο εκτός βενζίνης!
sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr -
AUDI 80 1992 1.6 75 PS
Κινητηρας ταφος,αλλα με ροπη χαμηλα και σε συνδυασμο με κοντο κιβωτιο κινειται
270.000 σκληρα χιλιομετρα,ως γαιδουρι του πατερα και δικο μου,κουβαλωντας κυριολεκτικα τα παντα ακομα και σε ασχημους χωματοδρομους,οπου πηγαινει το παμε γενικως
Λαδακια και φιλτρο λαδιου,μπουζι,ιμαντας χρονισμου παντα στην ωρα τους και αρκετα πριν ,η υπολοιπη συντηρηση οχι και τοσο σχολαστικη
απο μηχανικα αψογο,συμπλεκτης μανισιος(εμαθα να οδηγω εγω,η αδερφη μου και καποιες προσπαθειες της μανας μου) αλλα αρκετα περιφερειακα προβληματακια(καμμενο κεντρικο κλειδωμα,αλλαχτηκε μια φορα η μιζα,το δοχειο διαστολης του ψυγειου επειδη χαλασε ο αισθητηρας για την προειδοποιηση οτι δεν εχει νερο και αναβε συνεχως η ενδειξη στο καντραν,μοτερακι ρελαντι,μπαλακια μπροστα,ρουλεμαν πισω τροχου)
πολυ ευχαριστημενοι για την χρηση που του γινεται και το κοστος συντηρησης(ψωνιζουμε ανταλλακτικα απο μαγαζι και λες οι εργασιες γινονται απο τον πατερα μου,εκτος της αλλαγης του ιμαντα χρονισμου)OPEL CORSA 1.4 2005 SPORT ΕΚΔΟΣΗ
126.000 χιλιομετρα,σχολαστικη συντηρηση .λαδια πριν την ωρα τους τις περισσοτερες φορες,μηδενικες βλαβες,απολυτως τιποτα,δεν εχω παει συνεργειο να αλλαξω τιποτα
επισκευαστηκε δωρεαν,στα πλαισια της εγγυησης και περισσοτερο προληπτικα ,η κρεμαγιερα με το κιτ επισκευης που λανσαρε η OPEL σε καποια φαση το 2007 για να αντιμετωπισει το γνωστο προβλημα με τα CORSA -
Το Aygo 06, της κορης μου στα 60000χλμ θελει αντλια νερου.. ειναι στην Εγγυηση. μεχρι τωρα βεβαια τα σερβις του κανονικα..
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
OPEL CORSA 1.4 2005 SPORT ΕΚΔΟΣΗ
...
επισκευαστηκε δωρεαν,στα πλαισια της εγγυησης και περισσοτερο προληπτικα ,η κρεμαγιερα με το κιτ επισκευης που λανσαρε η OPEL σε καποια φαση το 2007 για να αντιμετωπισει το γνωστο προβλημα με τα CORSA...Περισσότερες πληροφορίες γι αυτό?
-
Ναι, περισσότερες πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες. Έχω κι εγώ Corsa 2005 που δεν έχει βγάλει πρόβλημα κρεμαγιέρα, αλλά αν είναι κάτι που το έχει ανακοινώσει επίσημα η Opel, γιατί να μην το ζητήσω στο service, εφόσον είναι δωρεάν;
Ευχαριστώ
-
Συμβαίνουν και στις καλύτερες (?) οικογένειες...
http://sup.kathimerini.gr/xtra/files/Fotogr/170311/fotograf1.htm -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ναι, περισσότερες πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες. Έχω κι εγώ Corsa 2005 που δεν έχει βγάλει πρόβλημα κρεμαγιέρα, αλλά αν είναι κάτι που το έχει ανακοινώσει επίσημα η Opel, γιατί να μην το ζητήσω στο service, εφόσον είναι δωρεάν;Ευχαριστώ
το κιτακι αυτο ειχε βγει για να διορθωσει το προβλημα με την κρεμαγιερα στα Corsa C.Για να στο τοποθετησουν επρεπε να εισαι στα τρια χρονια απο την ημερομηνια αγορας,συμφωνα με την οδηγια που εξεδωσε η Οπελ και συμπεριελαμβανε συγκεκριμενες παρτιδες.Εγω δεν ειχα προβλημα(ενα ελαχιστο τζογο μου ειπαν οταν το ειδαν αλλα για το φοβο των Ιουδαιων μην το παρουσιασει αργοτερα και εφοσον πληρουσα τα κριτηρια(εντος εγγυησης και ημουν μεσα στις παρτιδες που ανακοινωσε η Οπελ,μου το αλλαξαν.
Δεν ειδα καμια διαφορα στο τιμονι,οποτε μαλλον προληπτικα εγινε η αλλαγη και επειδη πιεσα αρκετα
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;