-
Ο χρήστης zero_IQ έγραψε:
Σαν παρένθεση από το θέμα συζήτησης για το Nissan Juke και την αναμενόμενη αξιοπιστία του. Τα δύο αυτοκίνητα που είχα ως τώρα είναι ιταλικά και είχαν και τα δύο κάποια ενοχλητικά και αδικαιολόγητα προβλήματα αλλά και αρκετά μικρότερα.
Το πρώτο ήταν Fiat Punto 1.3 της πρώτης γενιάς και το είχα από το 1994 έως το 2004 και για 110.000 χιλιόμετρα. Με άφησε στο δρόμο από αντλία βενζίνης δύο φορές, μία από διανομέα, μία από κολλημένη ντίζα γκαζιού, χρειάστηκε αλλαγή ολόκληρου του σετ συμπλέκτη στα 35.000 από σπασμένο 'συγχρονιζέ' αν θυμάμαι καλά το είχαν πει (ακούγονταν σαν να σέρνω τενεκέδες), τριγμοί μέσα στον πίνακα οργάνων και στην περιοχή του λεβιέ.Το δεύτερο αυτοκίνητο μου, Lancia Ypsilon 1.4 από το 2004 έως σήμερα, 92.000 χιλιόμετρα. Έκανα την βλακεία και το πήρα με την ηλιοροφή η οποία χρειάστηκε 2 αλλαγές μέσα στην εγγύηση για να μην ακούγεται, πάνω από τα 120 χαω έμπαζε αέρα και σφύριζε, αυτό με ταλαιπώρησε ενάμιση χρόνο. Αφού κατάφεραν να την στρώσουν με την τρίτη προσπάθεια, ξαναχαλάρωσε μετά από καναδυό χρόνια και παρέμεινε αεράτη μέχρι πέρυσι που ένας άλλος στο service κατάλαβε ότι ήταν στραβές οι βάσεις και όχι η ηλιοροφή, αλλάχθηκαν οι βάσεις με κόστος 25 ευρώ και λύθηκε το θέμα για έναν χρόνο, φέτος χάλασε κάτι άλλο στον μηχανισμό της και δεν ανοίγει, πάει να ανοίξει ζορίζεται και σταματάει, δεν έχω κλείσει ακόμη για επισκευή, βαρέθηκα.
Ακούγονται έντονα και ενοχλητικά οι δίσκοι στην παραμικρή ανωμαλία, από την πρώτη μέρα, από το επίσημο service με βεβαίωσαν ότι δεν είναι ενοχλητικό ! είναι φυσιολογικό ! και οφείλεται στο ότι οι δίσκοι του είναι 'πλευστοί' ή 'πλωτοί' δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά κοπανάνε συνέχεια. Σε όλα τα καθίσματα ακούγονται μεταλλικοί ήχοι σαν να μην είναι καλά στερεωμένα, στα πίσω τρίζουν οι πλάτες (το οποίο τρίξιμο σταμάτησα με σφουγγάρια στριμωγμένα πίσω από τις πλάτες και τα πλαστικά όπου τερματίζουν), το μπροστά του συνοδηγού όταν δεν κάθεται συνοδηγός στο ταξίδι ακούγεται κρικ-κρικ από κάτω. Όταν παραλάμβανα καινούργιο το αμάξι, στο πατάκι μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού υπήρχαν 4-5 λαστιχάκια, σαν στοπ μου έμοιαζαν, ρώτησα τον γυαλιστερό τύπο που έκανε την τελετή παράδοσης και μου είπε ότι συνηθίζεται μερικές φορές όταν ο εργάτης που κάνει την συναρμολόγηση έχει έξτρα υλικά (λαστιχάκια, βίδες κλπ) στα χέρια του, τα αφήνει μέσα στο αμάξι ! Τα λάστιχα αυτά, παρόλα τα παράπονά μου για τους θορύβους, οι τεχνικοί και οι υπεύθυνοι στο service ποτέ δεν ασχολήθηκαν ώστε να διαπιστώσουν αν και από που λείπουν. Κάπου-κάπου ακούγονται τριγμοί στο αριστερό άκρο του ταμπλό, αλλά σταματάνε αν πιέσω το φιλετάκι του αεραγωγού, επίσης τριγμοί μέσα στις πόρτες κατά διαστήματα, σταματάνε με αγκωνιά. Το radio-CD στον χρόνο πάνω άρχισε να ανοίγει μόνο του τα βράδια ! και το πρωί που πήγαινα στο αμάξι το έβρισκα να τραγουδάει. Ένα καλοκαίρι πήγε 3 φορές στην Blaupunkt για επισκευή μέσα στην εγγύηση, την τρίτη φορά μου έστειλαν ένα άλλο ξεχαρβαλωμένο το οποίο δεν δέχτηκα να παραλάβω και εν όψει διακοπών έκανα φασαρία και έβγαλαν ένα από αμάξι της έκθεσης και μου τοποθέτησαν, παίζει οκ παρ' όλο που δεν ήταν ίδιο με το δικό μου (το αμάξι είχε παραγγελθεί με ηχοσύστημα bose και στην αλλαγή μου τοποθέτησαν ένα απλό το οποίο αποδέχτηκα λόγω αναχώρησης για διακοπές). Το χρώμιο στην μάσκα και στις χειρολαβές σκάει. Η χειρολαβή του οδηγού δεν άντεξε στην καθημερινή χρήση, μου έμεινε στο χέρι και αλλάχθηκε. Το αμάξι καίει λάδι περίπου 4 λίτρα στα 10.000 χιλ. χωρίς να το σκίζω, οδηγώ κατά κανόνα ήρεμα, αυτό με το λάδι δεν το θεωρώ σοβαρό, λάδι καίνε πολλά ευρωπαϊκά αμάξια, το αναφέρω για την σύγκριση με τα αντίστοιχα ασιατικά.
Το αμάξι μου κόστισε το 2004 κοντά στα 17.000 ευρώ με δερμάτινα καθίσματα, ηλιοροφή, χειριστήρια στο τιμόνι, ηχοσύστημα της bose με μαμίσιο subwoofer. Θεώρησα ότι ήταν premium μοντέλο στην μικρή κατηγορία αλλά η φασαρία που κάνει στον δρόμο με διέψευσε.Συμπαθα με ,αλλα καλα να παθεις , αφου αγορασες Ιταλικα αυτοκινητα. Αφου βλεπεις οτι με το punto ειχες προβληματα ,γιατι πας και αγοραζεις lancia? Moυ θυμιζεις ενα γνωστο μου που εχει μια alfa 33 η οποια του βγαζει καθε μερα μα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ προβληματα και δεν το πεταει ακομα στον γκρεμο!
Το ταπεινο hyundai getz 1.3 2003 της οικογενειας εχει φτασει αισιως στα 140.000 χμ. Δεν εχει παρουσιασει στην ουσια ποτε προβληματα. Ο δισκος αντεχει ακομα, τα αμορτισερ το ιδιο. Τα ''προβληματα'' του ειναι μια καμενα λαμπα στο μπροστινο δεξι φως και καποια μικροτριξιματα οταν ειναι κατεβασμενο το δεξιο παραθυρο.
Τα Ιταλικα για μενα ειναι τα χειροτερα αυτοκινητα στον κοσμο.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
..140.000χλμ......... Ο......... αντεχει ακομα, τα αμορτισερ το ιδιο. ........για να τα αλλάξεις τι πρέπει να γίνει ? να φτύσουν τα λάδια ?
-
Μπορεί να είναι τα χειρότερα αλλά τουλάχιστον είναι αυτοκίνητα.
Ενώ το να πει κάποιος το Getz αυτοκίνητο είναι τουλάχιστον αστείο...
-
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μπορεί να είναι τα χειρότερα αλλά τουλάχιστον είναι αυτοκίνητα.Ενώ το να πει κάποιος το Getz αυτοκίνητο είναι τουλάχιστον αστείο...
Δηλαδη τι ειναι ?
-
Δεν ξερω οταν διαβαζω τετοια μηνυματα του τυπου 'καλα να παθεις που πηρες ιταλικο' μου γυρνανε τα μυαλα τι σημαινει αυτο παλι τα ιδια οτι τα ιταλικα σκουριαζουν τριζουν χαλανε και δεν ξερω τι αλλο τωρα πως δικαιολογουνται τοσες εκατομμυριες πωλησεις ιταλικων αυτοκινητων πρεπει να ειμαστε μαζοχες που παμε και τα αγοραζουμε θα μιλησω για μενα που ειχα και εχω ακομη ιταλικα δυο συνολο (lancia delta 2009 150 0ro, alfa romeo 147 1.6 105ps apo to 2001) δυο γιαπωνα (yaris το χιλιαρι 68 ps και το honda cr-v 2διλιτρο 150ps)και ενα γαλλικο(Peugeot 307 '02 1600 110ps)για να μην παρεξηγουμαστε ολα αυτα ειναι της οικογενειας οπως καταλαβαινετε δεν κολλαω σε χωρες και αυτοκινητοβιομηχανιες αν με αρεσει καποιο αυτοκινητο και εχω την οικονομικη δυνατοτητα το αγοραζω δεν με ενδιαφερει η χωρα προελευσης τους εκει που θελω να καταληξω οτι τα δυο ιταλικα με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο το δελτα καταπληκτικο αμαξι το καλυτερο απο αυτα που εχω ηδη εχει 31.000 χιλιομετρα μηδεν τριγμους ουτε μια ζημια ουτε να ξηλωθει κανενα πλαστικο ή να τριζει μονο λαδακια και το μεγαλο servise το δε αλφα ρομεο παρα τα 145.000 χιλιομετρα περα απο μια αντλια βενζινης τιποτα αλλο μονο ενας τριγμος απο την πλατη του πισω καθισματος απο εκει και περα το αμαξι το εχω ξεσκισει σε χωματοδρομους σε κατσικοδρομους το εχω κακομεταχειριστει και δεν καταλαβαινει τιποτα το cr-v τιποτε δεν εχει ουτε τριγμους ουτε τιποτα λιγα χιλιομετρα ακομη κοντα στα 7.000 χιλιομετρα το δε yaris αν και το εχω 230.000 χιλιομετρα μηχανικα αλλαγη σασμαν και αντλια βενζινης μηχανικα γενικα με τα χιλιομετρα που του εχω κανει ειμαι απιστευτα ικανοποιημενος αλλα στα πλαστικα αθλια κουδουνιστρα σχεδον απο την αρχη αρχισαν οι τριγμοι και παμε στο 307 με κοντα στα 160.000 χιλιομετρα αν και η συναρμολογηση πολυ καλη χωρις τριγμους ελαχιστους ως τωρα ανεπαισθητους πολυ καλα πλαστικα μηχανικα και κυριως ηλεκτρικα αθλιο τα παραθυρα κατεβαινουν μονα τους καιει καθε λιγο και λιγακι τις λαμπες ασφαλειες και αλλαζω και συχνα τον αισθητηρα L συν οτι ειχα μια διαρροη λαδιων και αλλαγη σασμαν αυτο το αυτοκινητο με απογοητευσε πληρως εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν υπαρχουν πλεον ασχημα κατασκευασμενα αυτοκινητα απλα ειναι να σου τυχει ισως καποια προβληματικη παρτιδα οπως εγω στο 307 και στο yaris οπουδηποτε μπορει να σου τυχει αυτο ανεξαρτητως της χωρας προελευσης τους την μαρκα τους πρεπει να παψει αυτη η καραμελα περι ιταλικων που συντηρειτε ολως τυχαιως απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες της Γερμανιας τελος παντων τοσο πολυ φοβουνται τα ιταλικα αν ηταν τοσο σαραβαλα οσο λενε δεν νομιζω να υπηρχε λογος τοσης λασπης αυτα τα ολιγα.....
-
Ο χρήστης Atel... έγραψε:
το δε yaris αν και το εχω 230.000 χιλιομετρασιγά τα χιλιόμετρα, μόλις τελείωσες το στρώσιμο.
το δε yaris μηχανικα αλλαγη σασμαν
παμε στο 307 με κοντα στα 160.000 χιλιομετρα, αλλαγη σασμαν
Βαλβολίνες στο κιβώτιο κάθε χρόνο αλλαγή αγαπητέ, και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο . Συχνές αλλαγές στις βαλβολίνες , το ά και το ω για μακροζωϊα και γλυκές αλλαγές στο κιβώτιο.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Δηλαδη τι ειναι ?
Πολλά πράγματα που η αγωγή μου δε μου επιτρέπει να αναφέρω...
-
Τα προσφατα,γιατι τα παλαιοτερα δεν θυμαμαι.Toyota RAV4 II μεχρι τα 150000χλμ τιποτα,εκτος απομια αλλαγη καταλυτη.(Περασα μεσα απο ενα ποταμι με αρκετο νερο ενω ηταν ζεστος.)Στο Grand vitara 2.0 08 μεχρι στιγμης τιποτα.Λογικο.Γιαπωνεζος γαρ.Στο Polo της συζυγου,1.4 100hp 05,αλλαχτικαν και οι 4 πολλαπλασιαστες εντος εγγυησηςκαι απο εκει και περα τιποτα,αν εξαιρεσουμε οτι θελει ενα λιτρο λαδι καθε 1200 περιπου χλμ.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δηλαδη τι ειναι ?
Έχεις πλησιάσει ποτέ σε Getz; Γιατί μιλάς σαν να το έχεις δει μόνο σε φωτογραφία.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Δηλαδη τι ειναι ?
Ναι, για πες μας!
-
Alfa romeo 146 : 220.000κμ ειχε οταν ηρθε στα χερια μου και μεσα σε 2 και κατι χρονια που την εχω εχω αλλαξει στην κυριολεξια τα παντα αφου πλεον με λυπηθηκε και ο συνεργειας μου και μου κανει το τελευταιο τακτικο service δωρεαν
Εχουμε και λεμε: βαση μηχανης,μπουζοκαλωδια,δυναμο,μηχανισμος ηελκτρικου παραθυρου,χερουλι απο την μερια του οδηγου,βαση σασμαν(το οποιο αρχιζει αν ξαναχαλαει τωρα αποτι το βλεπω),οι βασεις απο τα φωτα μπροστα εσπασαν και φωτιζα στον βροντο οποτε και αλλαγη μπροστα φαναριων,χταποδι και τελικο(εσπασε αυτο που το κραταγε τρυπησε κιολας....),πισω δαγκανες δισκοφρενων χαλασμενες(μαγκωναν) και πηγαινα φρεναριστος μου λιωσε και τα λαστιχα,σετ συμπλεκτη,μια βλακεια για το υδραυλικο τιμονι δεν θυμαμαι τι ηταν παντως κρατουσα τερμα αναποδα το τιμονι για να παω ευθεια και ηταν παναλαφρο ειχα κλασει πανω μου.... ,πολλαπλασιαστη,ντιζα χειροφρενου 4 φορα αλλαξα τωρα τον αυγουστο,ντιζα γκαζιου 2 φορες....Αυτα μου ρχονται προς το παρων Α επισης αμετρητες ξενερες με χαλασμενα αυτα τα δαχτυλιδια που πιανουν την μπαταρια και με αφηνε χωρις ρευμα ετσι στον χαμο ειχε χασει μαθηματα στο τει ειχα ακουσει καντηλια στη δουλεια μεχρι και να χωρισω κοντεψα που μειναμε στην μεση του πουθενα χωρις να παιρνει ρευμα -
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
αν εξαιρεσουμε οτι θελει ενα λιτρο λαδι καθε 1200 περιπου χλμ.Εξαρχής έκαιγε τόσο λάδι; Στο συνεργείο τι σου λένε;
-
Ο χρήστης kstamos έγραψε:
Δηλαδη τι ειναι ?
Έχεις πλησιάσει ποτέ σε Getz; Γιατί μιλάς σαν να το έχεις δει μόνο σε φωτογραφία.
Περισσότερες φορές από όσες θα ήθελα.
Αλλά και σε φωτογραφία να το δεις πάλι άσχημη εμπειρία είναι...
-
Ο χρήστης rogue4ever έγραψε:
Alfa romeo 146 : 220.000κμ ειχε οταν ηρθε στα χερια μου και μεσα σε 2 και κατι χρονια που την εχω εχω αλλαξει στην κυριολεξια τα παντα αφου πλεον με λυπηθηκε και ο συνεργειας μου και μου κανει το τελευταιο τακτικο service δωρεαν
Εχουμε και λεμε: βαση μηχανης,μπουζοκαλωδια,δυναμο,μηχανισμος ηελκτρικου παραθυρου,χερουλι απο την μερια του οδηγου,βαση σασμαν(το οποιο αρχιζει αν ξαναχαλαει τωρα αποτι το βλεπω),οι βασεις απο τα φωτα μπροστα εσπασαν και φωτιζα στον βροντο οποτε και αλλαγη μπροστα φαναριων,χταποδι και τελικο(εσπασε αυτο που το κραταγε τρυπησε κιολας....),πισω δαγκανες δισκοφρενων χαλασμενες(μαγκωναν) και πηγαινα φρεναριστος μου λιωσε και τα λαστιχα,σετ συμπλεκτη,μια βλακεια για το υδραυλικο τιμονι δεν θυμαμαι τι ηταν παντως κρατουσα τερμα αναποδα το τιμονι για να παω ευθεια και ηταν παναλαφρο ειχα κλασει πανω μου.... ,πολλαπλασιαστη,ντιζα χειροφρενου 4 φορα αλλαξα τωρα τον αυγουστο,ντιζα γκαζιου 2 φορες....Αυτα μου ρχονται προς το παρων Α επισης αμετρητες ξενερες με χαλασμενα αυτα τα δαχτυλιδια που πιανουν την μπαταρια και με αφηνε χωρις ρευμα ετσι στον χαμο ειχε χασει μαθηματα στο τει ειχα ακουσει καντηλια στη δουλεια μεχρι και να χωρισω κοντεψα που μειναμε στην μεση του πουθενα χωρις να παιρνει ρευμαΟταν λες χερουλι μηπως εννοεις κλειδαρια?
Ποια εκδοση εχεις ? 1.6 ts?
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
αν εξαιρεσουμε οτι θελει ενα λιτρο λαδι καθε 1200 περιπου χλμ.
Εξαρχής έκαιγε τόσο λάδι; Στο συνεργείο τι σου λένε;
Oτι ειναι εντος οριων του κατασκευαστη!Το βιβλιαρακι του κατασκευαστη λεει οτι ειναι φυσιολογικη η καταναλωση 1 λιτρου λαδιου καθε 1000 χλμ.!!!
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Εχουμε και λεμε: βαση μηχανης,μπουζοκαλωδια,δυναμο,μηχανισμος ηελκτρικου παραθυρου,χερουλι απο την μερια του οδηγου,βαση σασμαν(το οποιο αρχιζει αν ξαναχαλαει τωρα αποτι το βλεπω),οι βασεις απο τα φωτα μπροστα εσπασαν και φωτιζα στον βροντο οποτε και αλλαγη μπροστα φαναριων,χταποδι και τελικο(εσπασε αυτο που το κραταγε τρυπησε κιολας....),πισω δαγκανες δισκοφρενων χαλασμενες(μαγκωναν) και πηγαινα φρεναριστος μου λιωσε και τα λαστιχα,σετ συμπλεκτη,μια βλακεια για το υδραυλικο τιμονι δεν θυμαμαι τι ηταν παντως κρατουσα τερμα αναποδα το τιμονι για να παω ευθεια και ηταν παναλαφρο ειχα κλασει πανω μου.... ,πολλαπλασιαστη,ντιζα χειροφρενου 4 φορα αλλαξα τωρα τον αυγουστο,ντιζα γκαζιου 2 φορες....Αυτα μου ρχονται προς το παρων Α επισης αμετρητες ξενερες με χαλασμενα αυτα τα δαχτυλιδια που πιανουν την μπαταρια και με αφηνε χωρις ρευμα ετσι στον χαμο ειχε χασει μαθηματα στο τει ειχα ακουσει καντηλια στη δουλεια μεχρι και να χωρισω κοντεψα που μειναμε στην μεση του πουθενα χωρις να παιρνει ρευμαΟταν λες χερουλι μηπως εννοεις κλειδαρια?
Oχι εννοω το χερουλι που ανοιγει η πορτα απο μεσα εσπασε και εβγαινα απο του συνοδηγου Την 1,4 ts εχω πολλες φορες ειπα θα την πεταξω στον γκρεμο αλλα ταυτοχρονα το αγαπαω κιολας
-
Oχι εννοω το χερουλι που ανοιγει η πορτα απο μεσα εσπασε και εβγαινα απο του συνοδηγου Την 1,4 ts εχω πολλες φορες ειπα θα την πεταξω στον γκρεμο αλλα ταυτοχρονα το αγαπαω κιολας
Α ουπς Ετσι ειναι το ατιμο.. Λιγο να ακουσεις κινητηρα πανω απο τις 4k..
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Α ουπς Ετσι ειναι το ατιμο.. Λιγο να ακουσεις κινητηρα πανω απο τις 4k..To ξερω και ηταν και ολο το σκηνικο που με ειχε κανει να το ερωτευτω.Γυρναγα κουρασμενος καθε βραδυ απο την δουλεια ψιλοαδειος δρομος εκλεινα ραδιοφωνο και το ανοιγα....Εφτανα σπιτι ξεκουραστος....Και το 2 σκηνικο ηταν μολις του εβαλα σουπερ ντουπερ αμορτισερ και ζαντολαστιχα σε στριφτερη διαδρομη στα γιαννενα
-
Εχουμε και λεμε: βαση μηχανης,μπουζοκαλωδια,δυναμο,μηχανισμος ηελκτρικου παραθυρου,χερουλι απο την μερια του οδηγου,βαση σασμαν(το οποιο αρχιζει αν ξαναχαλαει τωρα αποτι το βλεπω),οι βασεις απο τα φωτα μπροστα εσπασαν και φωτιζα στον βροντο οποτε και αλλαγη μπροστα φαναριων,χταποδι και τελικο(εσπασε αυτο που το κραταγε τρυπησε κιολας....),πισω δαγκανες δισκοφρενων χαλασμενες(μαγκωναν) και πηγαινα φρεναριστος μου λιωσε και τα λαστιχα,σετ συμπλεκτη,μια βλακεια για το υδραυλικο τιμονι δεν θυμαμαι τι ηταν παντως κρατουσα τερμα αναποδα το τιμονι για να παω ευθεια και ηταν παναλαφρο ειχα κλασει πανω μου.... ,πολλαπλασιαστη,ντιζα χειροφρενου 4 φορα αλλαξα τωρα τον αυγουστο,ντιζα γκαζιου 2 φορες....Αυτα μου ρχονται προς το παρων Α επισης αμετρητες ξενερες με χαλασμενα αυτα τα δαχτυλιδια που πιανουν την μπαταρια και με αφηνε χωρις ρευμα ετσι στον χαμο ειχε χασει μαθηματα στο τει ειχα ακουσει καντηλια στη δουλεια μεχρι και να χωρισω κοντεψα που μειναμε στην μεση του πουθενα χωρις να παιρνει ρευμαοποιοδηποτε αυτοκινητο 10ετιας θα μπορουσε να εβγαζε τετοιες βλαβες
η μονη ξενερα ειναι που σε αφηνε στο δρομο και πληρωνες γ@μιστι@τικα λεφτα
ανεβασε καμια φοτο να το δουμε!
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;