-
Οι θέσεις στάθμευσης εντός των πολυκατοικιών (στην πιλοτή ή υπόγειες) φτιάχτηκαν όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των ενοίκων αλλά και των περιοίκων, με την έννοια 'χάνουμε μία θέση στάθμευσης στο δρόμο για την είσοδο-έξοδο και κερδίζουμε τις υπόλοιπες θέσεις που θα δέσμευαν οι κάτοικοι στη γειτονιά'. Άρα, αν έχει κάποιος θέση στάθμευσης όχι μόνο δικαιούται αλλά και υποχρεούται να σταθμεύει εκεί και μόνο εκεί. Βέβαια, η υποχρέωση είναι ηθική και μένει στα χαρτιά. Αλλού όμως υπάρχει και υποχρέωση - κι εδώ έτσι έπρεπε να είναι. Αφού δεσμεύεις δημόσιο χώρο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είσαι υποχρεωμένος να τις τηρείς. Αν δεν χωράς ή βαριέσαι να παρκάρεις, ψάξε βρες τα με τον εργολάβο σου. Α, και το παρκάρισμα στην είσοδο του δικού σου νόμιμου γκαράζ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Όποιος θέλει, μπορεί να το δοκιμάσει απλά καλώντας την Τροχαία.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Α, και το παρκάρισμα στην είσοδο του δικού σου νόμιμου γκαράζ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Όποιος θέλει, μπορεί να το δοκιμάσει απλά καλώντας την Τροχαία.Έχεις ακούσει ποτέ να γράψανε κάποιον επειδή πάρκαρε έξω από το γκαράζ του? Πέρα από την ύπαρξη των νόμων, ας κοιτάμε και το αν εφαρμόζονται στην πράξη!
-
Nαι, έχει συμβεί.
-
Μπορεί αλλά και πάλι, είναι σπάνιο. Μόνο με καταγγελία γείτονα (η τροχαία από μόνη της δεν μπορεί να ενεργήσει σε αυτό) αλλά κι αυτό δύσκολο, γιατί θα πρέπει να γνωρίζει με σιγουριά ο γείτονας αν το πάρκινκ είναι καθόλα νόμιμο (αν υπάρχει άδεια από το δήμο φεριπίν).
-
Αν έχεις βάλει απαγορευτικό στάθμευσης στην είσοδο - όπως βάζουν όλοι - η Τροχαία γράφει και μάλιστα από μόνη της, αν βρεθεί εκεί και δεν βαριέται το όργανο. Δεν εξετάζει αν είναι νόμιμο το γκαράζ γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το διαπιστώσει. Κόβει κλήση και πήγαινε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είναι νόμιμο. Δοκίμασέ το Α, και η καταγγελία από γείτονα δεν είναι και πολύ δύσκολο να γίνει...
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Α, και το παρκάρισμα στην είσοδο του δικού σου νόμιμου γκαράζ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Όποιος θέλει, μπορεί να το δοκιμάσει απλά καλώντας την Τροχαία.
Έχεις ακούσει ποτέ να γράψανε κάποιον επειδή πάρκαρε έξω από το γκαράζ του? Πέρα από την ύπαρξη των νόμων, ας κοιτάμε και το αν εφαρμόζονται στην πράξη!
Toν σπιτονοικοκύρη μου! Πάρκαρε για μισή μέρα σχεδόν μπροστά από την πόρτα του γκαράζ του, και κόπηκε κανονικά κλήση. Η οποία πληρώθηκε και κανονικά παρα τα παράπονα κλπ στις αρμόδιες αρχές (για δημοτικές αρχές Καλλιθέας μιλάω).
-
Μπορεί αλλά και πάλι, είναι σπάνιο. Μόνο με καταγγελία γείτονα (η τροχαία από μόνη της δεν μπορεί να ενεργήσει σε αυτό) αλλά κι αυτό δύσκολο, γιατί θα πρέπει να γνωρίζει με σιγουριά ο γείτονας αν το πάρκινκ είναι καθόλα νόμιμο (αν υπάρχει άδεια από το δήμο φεριπίν).Οχι βεβαια, ΦΥΣΙΚΑ κ μπορει ( κ υποχρεουται) να γραψει αυτον που εχει παρκαρει μπροστα απο νομιμο παρκινγκ, γιατι πολυ απλα υπαρχει διαταξη στον ΚΟΚ = ειναι νομος του κρατους.
Αν έχεις βάλει απαγορευτικό στάθμευσης στην είσοδο - όπως βάζουν όλοι - η Τροχαία γράφει και μάλιστα από μόνη της, αν βρεθεί εκεί και δεν βαριέται το όργανο. Δεν εξετάζει αν είναι νόμιμο το γκαράζ γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το διαπιστώσει. Κόβει κλήση και πήγαινε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είναι νόμιμο. Δοκίμασέ το Α, και η καταγγελία από γείτονα δεν είναι και πολύ δύσκολο να γίνει...
Παλι ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, το οργανο ΦΥΣΙΚΑ κ πρεπει να ελεγξει αν το παρκινγκ ειναι νομιμο, κ να σκισει τον ιδιοκτητη του παρανομως μετατροπεντος (?) χωρου για τις πινακιδες που εβαλε. Στο ισογειο της πολυκατοικιας μου εχει μια αποθηκη, η οποια παρανομως εχει μετατραπει σε παρκινγκ. Ολοι παρκαρουμε κανονικα μπροστα στην εισοδο. Αν φωναξει την αστυνομια, ΣΑΦΩΣ κ ΔΕΝ θα γραψουν για σταθμευση γιατι πολυ απλα ο χωρος ΔΕΝ ειναι παρκινγκ.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Αν έχεις βάλει απαγορευτικό στάθμευσης στην είσοδο - όπως βάζουν όλοι - η Τροχαία γράφει και μάλιστα από μόνη της, αν βρεθεί εκεί και δεν βαριέται το όργανο. Δεν εξετάζει αν είναι νόμιμο το γκαράζ γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το διαπιστώσει. Κόβει κλήση και πήγαινε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είναι νόμιμο. Δοκίμασέ το Α, και η καταγγελία από γείτονα δεν είναι και πολύ δύσκολο να γίνει...Πραγματικά, αυτά που λες δεν ξέρω πού εφαρμόζονται αλλά με σιγουριά σου λέω ότι στην πόλη μου όχι. 4 χρόνια που οδηγώ και έχω πετύχει ελάχιστα μπλόκα. 2 φορές με σταμάτησαν και είμουν με το μηχανάκι μου, χωρίς κράνος. Με σταματάνε, με ρωτάνε αν έχω δίπλωμα (δεν ζήτησαν να το δουν) κι αν κατάγομαι από την πόλη μου και με χαιρετάνε! Μη σοκαριστείτε με αυτό που θα ακούσετε αλλά κανένας εδώ δεν φοράει κράνος και πολλοί παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια, ακόμα και επί μέρες, ανενόχλητοι. Υπάρχει ένας πεζόδρομος που οδηγεί σε σχολείο, γύρω στα 100 μέτρα. Έχει ταμπέλα απαγορευτική για παρκάρισμα. Κι όμως η μια πλευρά του πεζόδρομου είναι όλη μέρα γεμάτη με αυτοκίνητα. Επίσης, όπως έγραψα, οι γείτονες έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας οπότε το ενδεχόμενο καταγγελίας απλά δεν υφίσταται. Εδώ δεν έχουμε καταγγείλει παρανομίες που βγάζουν μάτι, κοτζάμ αυθαίρετους ορόφους, θα νοιαστεί κανένας για το αν ο άλλος παρκάρει μπροστά από το γκαράζ του?
Στο ισογειο της πολυκατοικιας μου εχει μια αποθηκη, η οποια παρανομως εχει μετατραπει σε παρκινγκ. Ολοι παρκαρουμε κανονικα μπροστα στην εισοδο. Αν φωναξει την αστυνομια, ΣΑΦΩΣ κ ΔΕΝ θα γραψουν για σταθμευση γιατι πολυ απλα ο χωρος ΔΕΝ ειναι παρκινγκ.
Ότι θα γινόταν τέτοια παρανομία στην πολυκατοικία σου και δεν θα το είχες καταγγείλει, για σενα προσωπικά, δεν το φανταζόμουν!
-
Πραγματικά, αυτά που λες δεν ξέρω πού εφαρμόζονται αλλά με σιγουριά σου λέω ότι στην πόλη μου όχι. 4 χρόνια που οδηγώ και έχω πετύχει ελάχιστα μπλόκα. 2 φορές με σταμάτησαν και είμουν με το μηχανάκι μου, χωρίς κράνος. Με σταματάνε, με ρωτάνε αν έχω δίπλωμα (δεν ζήτησαν να το δουν) κι αν κατάγομαι από την πόλη μου και με χαιρετάνε! Μη σοκαριστείτε με αυτό που θα ακούσετε αλλά κανένας εδώ δεν φοράει κράνος και πολλοί παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια, ακόμα και επί μέρες, ανενόχλητοι. Υπάρχει ένας πεζόδρομος που οδηγεί σε σχολείο, γύρω στα 100 μέτρα. Έχει ταμπέλα απαγορευτική για παρκάρισμα. Κι όμως η μια πλευρά του πεζόδρομου είναι όλη μέρα γεμάτη με αυτοκίνητα. Επίσης, όπως έγραψα, οι γείτονες έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας οπότε το ενδεχόμενο καταγγελίας απλά δεν υφίσταται. Εδώ δεν έχουμε καταγγείλει παρανομίες που βγάζουν μάτι, κοτζάμ αυθαίρετους ορόφους, θα νοιαστεί κανένας για το αν ο άλλος παρκάρει μπροστά από το γκαράζ του?
Να υποθεσω οτι γραφουμε μονο τις Αθηναϊκες πινακιδες;
Youtube Video -
Στο ισογειο της πολυκατοικιας μου εχει μια αποθηκη, η οποια παρανομως εχει μετατραπει σε παρκινγκ. Ολοι παρκαρουμε κανονικα μπροστα στην εισοδο. Αν φωναξει την αστυνομια, ΣΑΦΩΣ κ ΔΕΝ θα γραψουν για σταθμευση γιατι πολυ απλα ο χωρος ΔΕΝ ειναι παρκινγκ.
Ότι θα γινόταν τέτοια παρανομία στην πολυκατοικία σου και δεν θα το είχες καταγγείλει, για σενα προσωπικά, δεν το φανταζόμουν!
Οπως ειπα, ολοι παρκαρουμε κανονικα κ αυτος που το αγορασε πριν 10 χρονια για παρκινγκ κ δεν μπηκε στη νομιμη διαδικασια αλλαγης, εχει παρει τα @@ μου...Μια φορα εκανε ενα τσαμπουκα του στυλ 'αν συνεχισετε να παρκαρετε θα φωναξω την αστυνομια' κ του αφησε καποιος ενα χαρτι Α3 τυπωμενο κ αφισοκολλημενο, 'φωναξε τη αλλα να εχεις ετοιμη την αδεια για το παρκινγκ, κ να περιμενεις κ την πολεοδομια'.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μια φορα εκανε ενα τσαμπουκα του στυλ 'αν συνεχισετε να παρκαρετε θα φωναξω την αστυνομια' κ του αφησε καποιος ενα χαρτι Α3 τυπωμενο κ αφισοκολλημενο, 'φωναξε τη αλλα να εχεις ετοιμη την αδεια για το παρκινγκ, κ να περιμενεις κ την πολεοδομια'.'καποιος;'
-
Οχι εγω.
-
Στην γειτονιά μου άνοιξες γραφείο τελετών που διανυκτερεύει. 'Ξαφνικά', πριν από μία βδομάδα, εμφανίστηκαν μπροστά από το μαγαζί, δύο κώνοι και ανάμεσα τους μία κορδέλα και καβαντζώνεται έτσι μία θέση μπροστά από το μαγαζί. Επιτρέπεται?
-
Στον δρόμο πάνω εννοείς, σωστά? Αν ναι, σαφώς και όχι. Τηλέφωνο στο 100 για καταπάτηση δημόσιου χώρου ή κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Στον δρόμο πάνω εννοείς, σωστά? Αν ναι, σαφώς και όχι. Τηλέφωνο στο 100 για καταπάτηση δημόσιου χώρου ή κάτι τέτοιο.Ναι στον δρόμο. Απλά είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα, μήπως δικαιολογείται επειδή έχει επιχείρηση.
-
Για καμία επιχείρηση δεν επιτρέπεται από ότι ξέρω.
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Στον δρόμο πάνω εννοείς, σωστά? Αν ναι, σαφώς και όχι. Τηλέφωνο στο 100 για καταπάτηση δημόσιου χώρου ή κάτι τέτοιο.
Ναι στον δρόμο. Απλά είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα, μήπως δικαιολογείται επειδή έχει επιχείρηση.
Για να επιτρέπεται η 'δέσμευση' της θέσης είναι απαραίτητη η τοποθέτηση από το δήμο κατάλληλου σήματος απαγόρευσης της στάσης/στάθμευσης.
-
Δεν επιτρεπεται κ αν δεν θελεις να του γινει συνηθεια, θα του κοψεις το βηχα απο νωρις. Τηλ. καθε μερα στο 100 μεχρι να φαει το πρωτο προστιμο. Εκτος αν εισαι κ λιγο Chuck οποτε πας κ τα βγαζεις μονος σου (με τις απαραιτητες φιλοφρονησεις).
-
Αυτό σας πείραξε.
Αν βγουν οι κώνοι, θα έχετε περιφορά επιταφίου κάθε μέρα στη γειτονιά. -
θελει λεφτα για να βγαλεις τετοια αδεια?ποσα?
Καβάντζο-parking