-
καλο ειναι να μην κανουμε τους κουτους
-
Ο χρήστης makis406 έγραψε:
καλο ειναι να μην κανουμε τους κουτουςΑυτο λεω και εγω.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αυτο λεω και εγω.
Μηχανάκι* - 3μ κενό - μηχανάκι* - 3μ κενό - μηχανάκι*
Αν δεν χωρέσει smart ανάμεσα, τα 10 μέτρα έχουν δεσμευτεί. Αν εσένα σου φαίνεται τόσο περίεργο και δεν το έχεις δει, ...
*: παράλληλα στο πεζοδρόμιο
-
δεν αφηνετε λεω εγω τον κοσμο να κανει την δουλεια του,περναμε και κριση.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
30 ολοκληρα μετρα!
Μιλαμε για πολυ περπατημα!Ρε συ...τρόπος του λέγειν.
στο νούμερο κόλλησες?Για σκεψου ποσο ογκο εχουν πχ τα suv.
Ελα ντε.
Να κατσω να απολαυσω ενα καφεδακι στη Χαλκιδικη και να εχω μπροστα μου ενα τερας!
Ε αυτο το κανω και στη Θεσσαλονικη, γιατι να παω Χαλκιδικη?Α...ενώ οι μηχανές δεν σου κόβουν καθόλου θέα αν είναι παρκαρισμένες σωστά (σύμφωνα με τον ΚΟΚ πχ ή έστω σχετικά πυκνά και κάθετα στο πεζοδρόμιο )...
Προφανώς και το SUV είναι σαν τείχος μπροστά σου (δε λέω ότι δε θα με ενοχλούσε κι εμένα να κάθομαι και να παρκάρει μπροστά μου το SUV - το οποίο όμως έχει κάθε δικαίωμα να παρκάρει εκεί), αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να απαγορεύεις στους πάντες να παρκάρουν μπροστά στο μαγαζί με το έτσι θέλω.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: ΟΚ, την 1η ώρα θα είναι κάποιο SUV, την επόμενη θα είναι κάποιο χαμηλό κάμπριο (πx MX-5) μετέπειτα θα είναι κάποιο Astra-Golf κοκ...δεν κόβουν όλα το ίδιο την θέα και δεν γίνεται να πούμε (πχ άτυπα) 'τα χαμηλά επιτρέπεται να παρκάρουν, τα ψηλά οχήματα όχι'.
Και μη μου πεις ότι εκείνη τη 1-2 ώρες που θα πας να πιεις καφέ στη συγκεκριμένη καφετέρια θα είναι παρκάρισμένο τo SUV θα στη δώσει και θα εκνευριστείς κτλ-κτλ, γιατί τότε κι εσύ είσαι κάφρος αφού:- υπάρχουν και ατυχίες στη ζωή...Δεν γίνεται να γίνονται όλα όπως τα θέλουμε.Απλά ας το δεχτούμε αυτό.Αφού επιτρέπεται να παρκάρει εκεί.-
- πήγαινε στην ακριβώς δίπλα (ή παραδίπλα) καφετέρια που δεν έχει SUV παρκαρισμένο μπροστά
Κάνουμε την τρίχα-τριχιά ώρες ώρες...Αντί να δεχτούμε το δεδομένο, το νόμιμο, καθόμαστε και συζητάμε τι θα ήταν ωραίο, ιδανικό κτλ-κτλ...
Μπορεί να υπάρχει λογική για να μην θέλει κάποιος να παρκάρουν μπροστά στο μαγαζί του, αλλά sorry κιόλας αλλά ΑΝ το ήθελε αυτό ο μαγαζάτορας, θα έπρεπε να προνοήσει και να διαθέτει πάρκινγκ στάθμευσης για ΟΛΟΥΣ τους πελάτες του (πόσα άτομα μπορεί να χωρέσει?100?=> 50 θέσεις στάθμευσης -τελείως μπακαλίστικα) και επιπλέον...άλλο καβατζώνω 1 θέση για όποιους χ-ψ λόγους κι άλλο όλη την πρόσοψη 10m.
Τέλος...με την ίδια λογική δεν έπρεπε να κράζουμε και τον γείτονά μου που δε θέλει να παρκάρουν μπροστά στο σπίτι του γιατί του κόβουν τη θέα.Κι αυτός στο κάτω-κάτω είναι στο σπίτι του και δεν έχει επιλογή να πιεί το καφέ του αλλού ενώ στο μαγαζί ο πελάτης έχει δικαίωμα επιλογής που θα 'ακουμπήσει' τα λεφτά του.
Κι όμως...για το μαγαζάτορα, είναι νορμάλ ενώ για τον γείτονα όχι?
Νομίζω ότι χάσαμε λίγο τη μπάλα και δεχόμαστε τους νόμους όπου μας βολεύει. (δεν είναι σημερινή διαπίστωση φυσικά ) -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
δεν αφηνετε λεω εγω τον κοσμο να κανει την δουλεια του,περναμε και κριση.Για να κάνω κι εγώ τη δουλειά μου πρέπει να παρκάρω.... πώς θα πάω στη δουλειά μου αν ο άλλος μου πιάνει τις θέσεις.... Αυτός γιατί δεν με αφήνει να κάνω τη δουλειά μου;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αυτο λεω και εγω.
Μηχανάκι* - 3μ κενό - μηχανάκι* - 3μ κενό - μηχανάκι*
Αν δεν χωρέσει smart ανάμεσα, τα 10 μέτρα έχουν δεσμευτεί. Αν εσένα σου φαίνεται τόσο περίεργο και δεν το έχεις δει, ...
*: παράλληλα στο πεζοδρόμιο
Kαφεδες πουλαει ο ανθρωπας, οχι μηχανακια.
-
Πάντως τόσος κατσομός για τη θέα, πρώτη φορά βλέπω...
Γιατί στο κολωνάκι, στη Γλυφάδα,στο Μικρολίμανο, στην Κηφισιά και γενικότερα και σε περιοχές αλλού (εκτός Αττικής γιατί όλη η Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα/Αττική) έχει θέα?
Όλοι αυτοί γιατί καβατζώνουν το δρόμο?Για να μην σου κόβουν τη θέα στο δρόμο που περνάνε όλοι οι κάγκουρες?Και στο κάτω-κάτω, κατά 90%, η θέα (γιατί από ό,τι καταλαβαίνω μιλάμε για θέα τη φύση και όχι το μίνι που φοράει το απέναντι γκομενάκι που περπατάει στο πεζοδρόμιο ) είναι από την πίσω πλευρά της καφετέρειας-ταβέρνας και όχι από την μεριά του δρόμου (πρόσοψη), οπότε ποια θέα να σου κόψει το αμάξι?
-
Νομιζω οτι οσο και να προσπαθουμε ποτε δεν θα συμφωνήσουμε.
Εγω με το φορτηγακι ποτε δεν παρκαρα μπροστα απο το μαγαζι μου γιατι εκρυβε ολη την προσοψη αλλα δεν παρκαρα και μπροστα απο αλλα μαγαζια για τον ιδιο λογο.Εφτανα και 5 και 6 τετραγωνα πιο μακρυα για να το παρκαρω.Αλλοι ομως μαγαζατορες παρκαραν τα δικα τους suv και φορτηγακια μπροστα απο το δικο μου και οχι μπροστα απο το δικο τους μαγαζι. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για να κάνω κι εγώ τη δουλειά μου πρέπει να παρκάρω.... πώς θα πάω στη δουλειά μου αν ο άλλος μου πιάνει τις θέσεις.... Αυτός γιατί δεν με αφήνει να κάνω τη δουλειά μου;;
Ρε ξεκολλατε.
Δεν αναφερομαστε ουτε σε ακραια παραδειγματα (πχ lokatzis) ουτε για μεσα στην πολη οπου τα πραματα ειναι δυσκολα.
Ειπε ο kyr το προβλημα του και πεσατε να τον φατε.
Τα πραματα ειναι απλα:
Μιλαμε για Χαλκιδικη, οπου μπορεις να βρεις ανετα παρκινγκ, και ο 'εξυπνος' αντι να παρκαρει σε ενα απο αυτα, το μοστραρει φατσα-καρτα. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μπορεί να υπάρχει λογική για να μην θέλει κάποιος να παρκάρουν μπροστά στο μαγαζί του, αλλά sorry κιόλας **αλλά ΑΝ το ήθελε αυτό ο μαγαζάτορας, θα έπρεπε να προνοήσει και να διαθέτει πάρκινγκ στάθμευσης για ΟΛΟΥΣ τους πελάτες του **(πόσα άτομα μπορεί να χωρέσει?100?=> 50 θέσεις στάθμευσης -τελείως μπακαλίστικα) και επιπλέον...άλλο καβατζώνω 1 θέση για όποιους χ-ψ λόγους κι άλλο όλη την πρόσοψη 10m.
ειπες και εσυ τωρα την εξυπναδα του αιωνα.
που θα βρει χωρο να το κανει αυτο που λες;
και πες οτι βρηκε ,θα στο εχει δωρεαν;και στην τελικη 10 μετρα ειναι αυτα που επιασε,ενταξει δεν τρεχει και τιποτα.
δεν γινεται να χωρεσουν ολα τα αμαξια .
καλο το μπλα μπλα παιδια αλλα στην πραξη διαφερουν τα πραγματα και δεν ειναι τοσο ευκολα οπως νομιζετε. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Νομιζω οτι οσο και να προσπαθουμε ποτε δεν θα συμφωνήσουμε.δεν πιστεύω ότι η όλη συζήτηση (?) γίνεται για να πείσουμε την άλλη πλευρά αλλά κυρίως για να καταλάβουμε πώς σκέφτεται η 'αντίπαλη' πλευρά.
Αλλοι ομως μαγαζατορες παρκαραν τα δικα τους suv και φορτηγακια μπροστα απο το δικο μου και οχι μπροστα απο το δικο τους μαγαζι.
Πιστεύεις ότι το κάνουν επίτηδες δηλαδή?
Και αν είναι στην ίδια γειτονιά-περιοχή, γιατί δεν τους πιάνεις να τους εξηγήσεις ευγενικά?
Πιστεύω ότι αφού είστε του ίδιου επαγγέλματος, θα σε καταλάβει (είτε με το καλό* είτε με το κακό**)*κατανόηση => Ο.Κ. δεν το είχα σκεφτεί
** παρκάρεις το φορτηγάκι σου για 2-3 μέρες μπροστά από το δικό τους μαγαζί για να νιώσουν τη γλύκα και μετά τους ξαναθέτεις την ερώτηση/παράκληση σου. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για να κάνω κι εγώ τη δουλειά μου πρέπει να παρκάρω.... πώς θα πάω στη δουλειά μου αν ο άλλος μου πιάνει τις θέσεις.... Αυτός γιατί δεν με αφήνει να κάνω τη δουλειά μου;;
υπερβολες τωρα κι εσυ.
δλδ αμα εκεινη την ωρα εχουν παρκαρει δυο αμαξια εσυ δεν θα μπορεσεις να παςστην δουλεια σου.τωρα θα μου πεις με την μαουνα που εχεις αντε να βρεις παρκινγκ.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αλλοι ομως μαγαζατορες παρκαραν τα δικα τους suv και φορτηγακια μπροστα απο το δικο μου και οχι μπροστα απο το δικο τους μαγαζι.
Πιστεύεις ότι το κάνουν επίτηδες δηλαδή?
Και αν είναι στην ίδια γειτονιά-περιοχή, γιατί δεν τους πιάνεις να τους εξηγήσεις ευγενικά?
Πιστεύω ότι αφού είστε του ίδιου επαγγέλματος, θα σε καταλάβει (είτε με το καλό* είτε με το κακό**)Για ευκολια το κανουν,για να μην περπατανε λιγο πιο πολυ αλλα και να μην κρυβουν την δικια τους βιτρινα.Τους το λες μια, τους το λες δυο φορες ,δεν θα κατσω να τσακωνομαι με τον καθε ενα βλακα.
-
Μπορεί να υπάρχει λογική για να μην θέλει κάποιος να παρκάρουν μπροστά στο μαγαζί του, αλλά sorry κιόλας **αλλά ΑΝ το ήθελε αυτό ο μαγαζάτορας, θα έπρεπε να προνοήσει και να διαθέτει πάρκινγκ στάθμευσης για ΟΛΟΥΣ τους πελάτες του **(πόσα άτομα μπορεί να χωρέσει?100?=> 50 θέσεις στάθμευσης -τελείως μπακαλίστικα) και επιπλέον...άλλο καβατζώνω 1 θέση για όποιους χ-ψ λόγους κι άλλο όλη την πρόσοψη 10m.
ειπες και εσυ τωρα την εξυπναδα του αιωνα.
που θα βρει χωρο να το κανει αυτο που λες;
και πες οτι βρηκε ,θα στο εχει δωρεαν;και στην τελικη 10 μετρα ειναι αυτα που επιασε,ενταξει δεν τρεχει και τιποτα.
δεν γινεται να χωρεσουν ολα τα αμαξια .
καλο το μπλα μπλα παιδια αλλα στην πραξη διαφερουν τα πραγματα και δεν ειναι τοσο ευκολα οπως νομιζετε.- να πιάσω κι εγώ τότε 10m μπροστά από το σπίτι μου με το έτσι θέλω και να το κάνουν και όλοι οι άλλοι αυτό, να δω μετά πώς θα παρκάρουμε στις περιοχές που δεν μένουμε Όχι και δεν τρέχει τίποτα.
2)Το που θα βρει το χώρο?Πρόβλημά του (όσο κακό κι αν ακούγεται αυτό)!! Όταν άνοιξε το μαγαζί έπρεπε αυτά (που εμείς συζητάμε εκ των υστέρων) να τα είχε σκεφτεί.Επένδυση κάνει και δεν πάει στο 'κουτουρού' και 'όπως μας βγει'.
3)Ξέρεις ΠΟΣΑ μαγαζιά έχουν δωρεάν το χώρο στάθμευσης?Επίσης...ξέρεις πόσοι θα πάνε στην χ-ψ καφετέρια στην συγκεκριμένη περιοχή και όχι στην δίπλα γιατί η συγκεκριμένη έχει δωρεάν πάρκινγκ για τους πελάτες?
Αν ο επαγγελματίας-επενδυτής σκέφτεται και κοιτάει κοντόφθαλμα, τότε μ@μησέ τα.
Αν περιμένεις να κάνεις απόσβεση κεφαλαίου σε 1-2-5 χρόνια, τότε πραγματικά 'καληνύχτα και όνειρα γλυκά'.Και για να μην λες ότι μιλάω στον αέρα, γνωστός μας στο Ηράκλειο έχει μαγαζί-καφετέρια.Αρχικά η κίνηση (για 5-6 χρόνια) ήταν μία Χ (δεν μας ενδιαφέρει το ακριβές νούμερο).
Μετά (δεν μας ενδιαφέρει πώς βρέθηκε στα χέρια του ή πώς έκανε την κίνηση και τον αγόρασε) αγόρασε έναν χώρο απέναντι από το μαγαζί του για πάρκινγκ των πελατών του.Η πελατεία αυξήθηκε περίπου 25% μέσα στον 1ο χρόνο (πέρσυ το καλοκαίρι έγινε η επένδυση οπότε δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον) μόνο από την προσφορά του πάρκινγκ.
Και ξέρεις τι γύρισε και είπε? Μ@λ@κί@ που δεν το σκέφτηκα από την αρχή να φτιάξω χώρο στάθμευσης για τους πελάτες.Μπορεί η απόσβεση να γίνει σε 12-15 χρόνια, αλλά δεν έκανα επένδυση τόσα λεφτά για 1-2 χρόνια, οπότε πρακτικά είμαι κερδισμένος.ΥΓ:βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν αυτό το χώρο τον έκανε κι αυτόν συνέχεια της (υπάρχουσας) καφετέρια, δεν ξέρω τι θα έπαιζε από αύξηση εσόδων αλλά μάλλον περισσότερη από 25%, αλλά και πάλι δε θα υπήρχε χώρος στάθμευσης για τους πελάτες.
- να πιάσω κι εγώ τότε 10m μπροστά από το σπίτι μου με το έτσι θέλω και να το κάνουν και όλοι οι άλλοι αυτό, να δω μετά πώς θα παρκάρουμε στις περιοχές που δεν μένουμε Όχι και δεν τρέχει τίποτα.
-
υπερβολες τωρα κι εσυ.
δλδ αμα εκεινη την ωρα εχουν παρκαρει δυο αμαξια εσυ δεν θα μπορεσεις να παςστην δουλεια σου.τωρα θα μου πεις με την μαουνα που εχεις αντε να βρεις παρκινγκ.
Ρε συ...δεν είναι απλώς και μόνο οι 2 θέσεις οι συγκεκριμένες, αλλά όλες αυτές οι καβατζωμένες θέσεις που δυσχεραίνουν το πρόβλημα του παρκαρίσματος.
Ας πούμε ότι σε κάθε περιοχή υπάρχουν 100 κάτοικοι και 50 επισκέπτες (είτε πελάτες είτε επισκέπτες σε σπίτια).Στο δρόμο θα υπάρχουν δηλαδή παρκαρισμένα αυτοκίνητα τουλάχιστον 100.
Αν στην περιοχή χωράνε να παρκάρουν 1000 αμάξια, τότε το παρκάρισμα εκεί είναι 'άπλα'.
Αν στην περιοχή χωράνε 120 αμάξια, τότε είναι ικανοποιητικό το παρκάρισμα.
Αν χωράνε 100, το παρκάρισμα είναι 'στριμόκ@λο' και αν χωράνε 80, τότε πρέπει να παίξεις τζόκερ αν βρεις θέση.Ή...να στο θέσω αλλιώς.Ας πούμε ότι έχουμε 150 θέσεις που αντιστοιχούν στα ακριβώς 150 αμάξια.Αν καβατζώσουμε τις 150 θέσεις, αν πάρει κάποιος και 2ο ή και 3ο αμάξι, που θα το βάλει? (εκτός από την προφανή απάντηση που είναι 'στον κ@λο' του)
Το ίδιο είναι και με το μαγαζί...το ίδιο είναι παντού. -
καβουρα .ειναι ποτε δυνατον τοσα μαγαζια καφετεριες εστιατορια να εχουν και παρκινγκ;
επειδη ο γνωστος σου βρηκε παρκινγκ νομιζεις μπορουν να βρουν ολοι;
ειναι πρακτικα αδυνατον, ΕΙΔΙΚΑ στην αθηνα. -
Νομίζω ότι για κάποιου είδους μαγαζιά είναι υποχρεωτικό να προσφέρουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων (ανάλογο με την χωρητικότητά τους).... Βέβαια για να ισχύσει αυτό στην Ελλάδα θα έχει ισχύσει και το άλλο που απαγορευόταν το παρκάρισμα στο δρόμο με τη θέα... και τόσα άλλα.... μπορεί και να είμασταν άνθρωποι...>Ο χρήστης italakias έγραψε:
υπερβολες τωρα κι εσυ.
δλδ αμα εκεινη την ωρα εχουν παρκαρει δυο αμαξια εσυ δεν θα μπορεσεις να παςστην δουλεια σου.
τωρα θα μου πεις με την μαουνα που εχεις αντε να βρεις παρκινγκ.Εννοώ ότι αν πιάνει ο καθένας θέσεις λιγοστεύουν οι διαθέσιμες θέσεις (ή καταργούνται τελείως αν ήταν οριακές) και δεν μπορώ να παρκάρω ενώ αν δεν έπιαναν θέσεις θα μπορούσα....
Η μαούνα μου δεν είναι μεγαλύτερη από το φορτηγάκι που θέλει να βολέψει ο κάθε μαγαζάτορας οπότε μια χαρά θα χώραγα στη μία από τις 2-3 θέσεις που κρατάει (είμαι και καλός στο παρκάρισμα) και όπως είπα και πιο πριν φορτοεκφορτώσεις και προμηθευτές μαγαζιών μόνο στις νόμιμες ώρες.... -
Στον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν ώρες τροφοδοσίας. Δεν καβατζώνουν θέσεις για όλη την ημέρα. Αν κάποιος θέλει να ξεφορτώσει, να πάει στις 6 το πρωί. Δεν θα δυσκολεύει τους πάντες για να κάνει τη δική του δουλειά.
Κάποτε πρέπει να αποκτήσει αυτή η χώρα κανόνες που να εφαρμόζονται. Ακόμα και για τα μηχανάκια, σε άλλες χώρες υπάρχει η έννοια του απερίσκεπτου παρκαρίσματος.
-
καβουρα .ειναι ποτε δυνατον τοσα μαγαζια καφετεριες εστιατορια να εχουν και παρκινγκ;επειδη ο γνωστος σου βρηκε παρκινγκ νομιζεις μπορουν να βρουν ολοι;
ειναι πρακτικα αδυνατον, ΕΙΔΙΚΑ στην αθηνα.Τότε να μην πιάνουν το δρόμο μπροστά από το μαγαζί τους.Δεν γίνεται να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Αυτό προσπαθώ να (σου) πω.Επιπλέον μην κοιτάς το γνωστό μου που αγόρασε το χώρο μετά.Κι αυτός μ@λ@κί@ έκανε.Έπρεπε (όπως αναγνώρισε κι αυτός μετά) να είχε κάνει την κίνηση εξαρχής.Επιπλέον...Ξέρεις πόσες καφετέρειες ΕΧΟΥΝ χώρο στάθμευσης δωρεάν (όσο δωρεάν μπορεί να είναι ) για τους πελάτες τους?Γιατί κοιτάς αυτούς που δεν έχουν και δεν κοιτάς αυτούς που έχουν?
(μην αρχίσουμε να λέμε ονόματα καφετεριών.Είναι πολλές. )Παιδιά...Νόμοι υπάρχουν.Εφαρμογή χρειάζονται.
πχ απαγορεύεται αυτό που κάνουν τα μηχανάκια να προσπερνούν ανάμεσα από τα αμάξια, όταν τα τελευταία κινούνται, αλλά κανείς (από αυτούς που πρέπει) δεν ασχολείται και οι μηχανόβιοι έχουν γίνει και απαιτητικοί σε αυτό κορνάροντας για να τους κάνεις χώρο είτε σου κάνουν χειρονομίες και σου ζητάνε τα ρέστα γιατί δεν κόλλησες στην μπαριέρα (ενώ κι εσύ κινείσαι) για να του κάνεις χώρο να περάσει ανάμεσα από σένα και τον διπλανό σουΞεφύγαμε...
@Onyx!
Για να δεις πώς θα κοβόταν ο βήχας σε όλους τους μαγαζάτορες, αν περνούσε περιπολικό κάθε (έστω) 6 ώρες και με το που έβλεπε καρέκλες, κουβάδες, γλάστρες πάνω στο δρόμο, να κατέβαινε από το περιπολικό και να έριχνε και μία κλίτευση για δικαστήριο λόγω παράνομης κατάληψης οδοστρώματος.
Αλλά όλοι ξέρουμε πώς δουλεύει το σύστημα...Λίγο το μέσο, λίγο το 'μέσο' (=λάδωμα), λίγο το 'ωχ-αδερφακι-μου-ποιος-ασχολειται-τωρα' και δε θέλει και πολύ να θεωρήσει ο άλλος το δημόσιο δρόμο κτήμα του.ΥΓ:Το γνωστό μου τον ανέφερα απλά και μόνο σαν παράδειγμα ότι ΑΝ προνοήσεις γίνεται (πχ διαλέγεις χώρο και περιοχή που επιτρέπει τέτοιου είδους υλοποίηση και δεν κάνεις ως επενδυτής σπασμωδικές κινήσεις και μετά ζητάς με τσαμπουκά να μην παρκάρουν οι άλλοι μπροστά από το μαγαζί σου)
Καβάντζο-parking