-
To νερό είναι για να πλένεις τα ποδάρια
Και γιατί να παραγείλεις στη μπυραρία νερό? Δίαιτα κάνεις?
Σουπερμάρκετ, εξάδα την οποία γυρνάς πίσω μετά και σου δίνουν επιστροφή cents ένεκα ανακύκλωσης -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
To νερό είναι για να πλένεις τα ποδάριαΚαι γιατί να παραγείλεις στη μπυραρία νερό? Δίαιτα κάνεις?
Σουπερμάρκετ, εξάδα την οποία γυρνάς πίσω μετά και σου δίνουν επιστροφή cents ένεκα ανακύκλωσηςΤα εχεις προπληρώσει τα μπουκάλια, τπτ δεν σου δίνουν πίσω
Εγω 3 ευρώ πλήρωσα απλά υπάρχουν ανθρωποι που δεν τους αρεσει ή δεν πίνουν μπύρα.
Στα καφέ και εκεί το πληρώνεις το σφηνάκι νερό κανα 50λεπτο. Για τα παγάκια δεν ξέρω -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα εχεις προπληρώσει τα μπουκάλια, τπτ δεν σου δίνουν πίσωΟ αδελφός τα μάζευε τα γυρνούσε και έπαιρνε επιστροφή. Εδώ απλά τα πετάς
Εγω 3 ευρώ πλήρωσα απλά υπάρχουν ανθρωποι που δεν τους αρεσει ή δεν πίνουν μπύρα.
Ανάξιοι λόγου
Στα καφέ και εκεί το πληρώνεις το σφηνάκι νερό κανα 50λεπτο. Για τα παγάκια δεν ξέρω
Εδώ πληρώνεις 5 ευρώ τον καφέ ...της παρηγοριάς
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τα εχεις προπληρώσει τα μπουκάλια, τπτ δεν σου δίνουν πίσω
Ο αδελφός τα μάζευε τα γυρνούσε και έπαιρνε επιστροφή. Εδώ απλά τα πετάς
Κι εγώ τα μαζεύω και τα πετάω στο κάδο ανακύκλωσης του σπιτιού μου, επιστροφή δεν παίρνω γιατί δεν πληρώνω την φιάλη με καπέλο 25 λεπτά επι της τιμής και αρα δεν χρειάζεται να τρέχω στο σούπερ μάρκετ ή οπου αλλου με τα άδεια μπουκάλια
Τα περι αναξιότητας δεν τα σχολιάζω, οχι τπτ αλλο σε είχε συμπαθήσει -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Εγώ είχα μια πρόταση να παω τον επόμενο μήνα Αμστερνταμ, αλλά έδωσα το άκυρο μου, γιατί απο την στιγμή που δεν θα είναι με δικά μου λεφτά, δεν γουσταρω...Τι διαβάζω????????????????
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To νερό είναι για να πλένεις τα ποδάρια
Και γιατί να παραγείλεις στη μπυραρία νερό? Δίαιτα κάνεις?
Σουπερμάρκετ, εξάδα την οποία γυρνάς πίσω μετά και σου δίνουν επιστροφή cents ένεκα ανακύκλωσηςΤα εχεις προπληρώσει τα μπουκάλια, τπτ δεν σου δίνουν πίσω
Στα καφέ και εκεί το πληρώνεις το σφηνάκι νερό κανα 50λεπτο. Για τα παγάκια δεν ξέρωΣτο εξωτερικό πληρώνεις το νερό, εκτός κάποιων ιταλικών καφέ που σου φέρνουν ένα ποτηράκι νερό. Και στη Βιέννη κάποια λίγα φέρνουν νερό(σφηνάκι). Το θέμα με το νερό, δεν είναι ότι είναι ακριβό στο καφέ-εστιατόριο. Είναι ακριβό στο δρόμο, εκτός των s/m. Στα discount είναι πολύ φθηνό(προπληρώνεις βέβαια min 15cets το μπουκάλι). Η μπύρα είναι πάμφθηνη, το μόνο. Τα ποτά ενώ στον κατάλογο τα βλέπεις φθηνά, στην πράξη είναι 0.04l αλκοόλ. Άρα πληρώνεις διπλό. Και 0,5€ ή 1€ διαφορά στον καφέ είναι δικαιολογημένα στην Ελλάδα που ο καφές συνοδεύεται από διάφορα. Τα δε εστιατόρια είναι πανάκριβα σε σχέση με τα αντίστοιχα ελληνικά.
-
Επιμενω στην Γαλλία ΔΕΝ πληρώνεις το νερό ή μάλλον μόνο οι τουρίστες πέφτουν θύματα του εμφιαλωμένου και το πληρώνουν. Παρομοιώς για τα ακριβά εστιατόρια, ειδικά σε μικρές πόλεις που δεν είναι φουλ τουριστικές. Για τα ποτά... Οχι τπτ άλλο οταν παραγγέλνεις με άνεση το τρίτο ποτό σε κοιτάνε σαν αλκοολικό και εσύ σκέφτεσαι τον τραπεζικο λογαριασμο που αδείαζει. Τουλάχιστον δεν βάζουν πολλά παγάκια
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τσομπάνηδες είμαστε. Συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχουμε ξαναδεί εμπορικό κέντρο
Στο KaDeWe στο Βερολίνο, ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε μια πωλήτρια, και να της πω ότι ΔΕΝ είμαστε όλοι οι Έλληνες έτσι...Είμαστε τουρκόγυφτοι και ταγάρια δυστυχώς. Ολο φωνάζουμε , μιλάμε στα κινητά και ακουγόμαστε μέχρι το απέναντι στενό. Δεν σεβόμαστε τίποτε και κανέναν είτε πρόκειται για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είτε για μαγαζιά.
Πριν 3 χρόνια που είχα πάει στην Πράγα η ξεναγός μας σταμάτησε για 10 λεπτά την ξενάγηση στην γέφυρα του Καρόλου γιατί δεν ακουγόταν απο την φασαρία που έκανε μια παρέα Ελλήνων από την Πτολεμαϊδα (φορούσαν καπέλα που το έγραφαν). Οταν βλέπω Ελληνες απομακρύνομαι -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τα δε εστιατόρια είναι πανάκριβα σε σχέση με τα αντίστοιχα ελληνικά.Εστιατορια πιο ακριβα απο την Ελλαδα....εξαιρετικα δυσκολο να βρεθουν!
Εχω βρει μερικα,ενα που ειναι σχεδον απεναντι απο την Σκαλα του Μιλάνο (μαλλον ιδιες τιμες ηταν αυτο)ενα που ειναι σε χλιδατο πενταστερο στην Μοσχα με μουσικο να παιζει πιανο,άλλο δεν θυμαμαι....
Στην δε Βιεννη ετρωγα σε τιμες που εδω παραπέμπουν σε Ομόνοια -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα δε εστιατόρια είναι πανάκριβα σε σχέση με τα αντίστοιχα ελληνικά.
Εστιατορια πιο ακριβα απο την Ελλαδα....εξαιρετικα δυσκολο να βρεθουν!
Εχω βρει μερικα,ενα που ειναι σχεδον απεναντι απο την Σκαλα του Μιλάνο (μαλλον ιδιες τιμες ηταν αυτο)ενα που ειναι σε χλιδατο πενταστερο στην Μοσχα με μουσικο να παιζει πιανο,άλλο δεν θυμαμαι....
Στην δε Βιεννη ετρωγα σε τιμες που εδω παραπέμπουν σε ΟμόνοιαΜπορώ να σου ξετινάξω το πορτοφόλι στο Παρίσι όποτε θές
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στην δε Βιεννη ετρωγα σε τιμες που εδω παραπέμπουν σε ΟμόνοιαΜπορώ να σου ξετινάξω το πορτοφόλι στο Παρίσι όποτε θές
Ακριβώς αυτό πήγα να γράψω
@Tiger Θα σε γονατίσω τόσο γρήγορα που θα πεις φτάνει σε 2-3 μέρες και θα ορκιστείς ότι 'αυτές τις υπερβολές δεν θα τις ξαναγράψω στο forum '
-
Σε επίπεδο γρήγορου φαγητού, στην Ελλάδα τρως σχετικά φθηνά.
Σε επίπεδο μέσου εστιατορίου έχω βρει σε πολλά ταξίδια μου ανάλογες τιμές με Ελλάδα σε αντίστοιχα με την χώρα μας κράτη (όσον αφορά το κατακεφαλήν εισόδημα ή και πιο πάνω από αυτό).
Σε ακριβό επίπεδο, έχω διαπιστώσει πολλές φορές ότι είμαστε πιο ακριβοί.
Σε επίπεδο hi -end είμαστε απόντες.
Εξαρτάται δηλαδή η σύγκριση του καθενός σε τι αναφέρεται. -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τσομπάνηδες είμαστε. Συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχουμε ξαναδεί εμπορικό κέντρο
Στο KaDeWe στο Βερολίνο, ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε μια πωλήτρια, και να της πω ότι ΔΕΝ είμαστε όλοι οι Έλληνες έτσι...Είμαστε τουρκόγυφτοι και ταγάρια δυστυχώς. Ολο φωνάζουμε , μιλάμε στα κινητά και ακουγόμαστε μέχρι το απέναντι στενό. Δεν σεβόμαστε τίποτε και κανέναν είτε πρόκειται για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είτε για μαγαζιά.
Πριν 3 χρόνια που είχα πάει στην Πράγα η ξεναγός μας σταμάτησε για 10 λεπτά την ξενάγηση στην γέφυρα του Καρόλου γιατί δεν ακουγόταν απο την φασαρία που έκανε μια παρέα Ελλήνων από την Πτολεμαϊδα (φορούσαν καπέλα που το έγραφαν). Οταν βλέπω Ελληνες απομακρύνομαι -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
όταν έρθεις εδώ να με κεράσεις
-
Όπως γράφτηκε παραπάνω, η Ελλάδα 'πάσχει' σε 'hi-end' εστιατόρια.
Αν πχ υπάρχουν 10 εστιατόρια στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Τόκυο που χρεώνουν 500 ευρώ το πιάτο, στην Ελλάδα έχουμε κάποιους Μποτρίνι που σου χρεώνουν γεύμα παραδοσιακής τρατόριας όσο τους κατέβει.
ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, σε σχέση με το εισόδημα, τα καφεστιατόρια στην Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβά και κατά κανόνα μέτριας ή κακής ποιότητας σε παρασκευή, καθαριότητα και υλικά. -
Άλλο ταβερνεία και άλλο εστιατόρια
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, σε σχέση με το εισόδημα, τα καφεστιατόρια στην Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβά και κατά κανόνα μέτριας ή κακής ποιότητας σε παρασκευή, καθαριότητα και υλικά.
ξαναλέω, για περάστε απο δω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, σε σχέση με το εισόδημα, τα καφεστιατόρια στην Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβά και κατά κανόνα μέτριας ή κακής ποιότητας σε παρασκευή, καθαριότητα και υλικά.
ξαναλέω, για περάστε απο δω
Εστω απο την Ζυρίχη
-
Τι να σας πω,εχω παει σε πολλες ευρωπαϊκες χωρες και παντα μου φαινονται ολες λιγο-πολυ φτηνες στο φαγητο,ασχετως εαν θα παω σε τουριστοπαγιδα ή σε κοινο εστιατοριο.Αν δε βρεθω στην Κυπρο ειναι το καλυτερο μου απο καθε αποψη γιατι λατρευω τις αραβικες επιρροες ,αλλα γυριζω μερικα κιλα παραπανω
Βεβαια δεν θα παω να φαω στον πυργο του Αίφελ,αυτα τα high-end εννοειται οτι τα πιο πολλα δεν τα ξερω καν.
Απο Ολλανδια εχω δοκιμασει στο Αμστερνταμ σε κορυφαια μαγαζια.... αλλα δεν πληρωνα εγω -
Μεγάλη τιμή που συγκρίνουμε Θεσ/νίκη (εδώ μένω δεν μπορώ να πω για Αθήνα αν και οι αθηναίοι φίλοι μου λένε ότι εδώ τρώνε καλλίτερα ) με Ζυρίχη, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μόσχα, Βιέννη
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις