-
εμένα λες?
μπαααααααααααα
Πράγα κι αν -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν εξαιρέσεις τις πρώτες 2 μέρες πέρσι που έριξε γερό χιονιά (ή πρόπερσι), οι υπόλοιπες ήταν αηδία. Το χιόνι γίνεται σπαστικός βρωμοπάγος στα πεζοδρόμια, ενώ δεν μπορείς να μετακινηθείς εύκολα με ΙΧ ή ΜΜΜ.
Αν στη Βιέννη τα καθαρίζουν όλα και είναι χαρά Θεού, δεν το γνωρίζω. Θα πάω να δω.Για το verre glace μιλας ??????καλυτερα να μην του τυχει
Verglas
Υπαρχει και ο μαυρος παγος που ειναι ακομα πιο υπουλος...Τεσπα λιγη προσοχη θελει στις 7 ωρα το πρωι δλδ πριν ριξουν αλατι στα πεζοδρομια αν υπαρχει τετοιο θεμα. Φυσικα οι μετακινησεις με τα ΜΜΜ και το αυτοκινητο ειναι μια χαρα αρκει να μην εχει πιασει χιονοθυελλα. Οποιος παει βορεια χειμωνιατικα , με την λογικη να δει και λιγο χιονι, να εχει υποψη του οτι κρυο θα εχει και πιθανως να μην εχει χιονι αλλα μονο κρυο παγωμενα ποταμια και λιμνες και πρωινες παχνες που κανουν το τοπιο σαν χιονισμενο. Οποιος εχει διαθεση να τα εκτιμησει , και οχι να γκρινιαζει σαν κακομαθημενη γκομενα ας παει, οι υπολοιποι ας πανε στα Καναρια νησια ή οπου αλλου γουσταρουν.
Υπηρχε καποιος που εψαχνε για Παρισι, τελικα τι εκανε;
Υ.Γ **Το εχω ζησει το χιονι και το κρυο **Α, γι'αυτό δεν έβρισκα κάτι στο Γούγλη...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν εξαιρέσεις τις πρώτες 2 μέρες πέρσι που έριξε γερό χιονιά (ή πρόπερσι), οι υπόλοιπες ήταν αηδία. Το χιόνι γίνεται σπαστικός βρωμοπάγος στα πεζοδρόμια, ενώ δεν μπορείς να μετακινηθείς εύκολα με ΙΧ ή ΜΜΜ.
Αν στη Βιέννη τα καθαρίζουν όλα και είναι χαρά Θεού, δεν το γνωρίζω. Θα πάω να δω.Για το verre glace μιλας ??????καλυτερα να μην του τυχει
Verglas
Υπαρχει και ο μαυρος παγος που ειναι ακομα πιο υπουλος...Τεσπα λιγη προσοχη θελει στις 7 ωρα το πρωι δλδ πριν ριξουν αλατι στα πεζοδρομια αν υπαρχει τετοιο θεμα. Φυσικα οι μετακινησεις με τα ΜΜΜ και το αυτοκινητο ειναι μια χαρα αρκει να μην εχει πιασει χιονοθυελλα. Οποιος παει βορεια χειμωνιατικα , με την λογικη να δει και λιγο χιονι, να εχει υποψη του οτι και κρυο θα εχει και πιθανως να μην εχει χιονι αλλα μονο κρυο παγωμενα ποταμια και λιμνες και πρωινες παχνες που κανουν το τοπιο σαν χιονισμενο. Οποιος εχει διαθεση να τα εκτιμησει , και οχι να γκρινιαζει σαν κακομαθημενη γκομενα ας παει, οι υπολοιποι ας πανε στα Καναρια νησια ή οπου αλλου γουσταρουν.
Υ.Γ **Το εχω ζησει το χιονι και το κρυο **Μαλλον κ εσυ λανθασμενα το γραφεις
Μηπως μαυρος παγος κ verglace ειναι το ιδιο πραγμα γιατι οσα περιγραφεις δεν ειναι αυτο που εχω αντιμετωπισει εγω . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Verglas
Υπαρχει και ο μαυρος παγος που ειναι ακομα πιο υπουλος...Τεσπα λιγη προσοχη θελει στις 7 ωρα το πρωι δλδ πριν ριξουν αλατι στα πεζοδρομια αν υπαρχει τετοιο θεμα. Φυσικα οι μετακινησεις με τα ΜΜΜ και το αυτοκινητο ειναι μια χαρα αρκει να μην εχει πιασει χιονοθυελλα. Οποιος παει βορεια χειμωνιατικα , με την λογικη να δει και λιγο χιονι, να εχει υποψη του οτι και κρυο θα εχει και πιθανως να μην εχει χιονι αλλα μονο κρυο παγωμενα ποταμια και λιμνες και πρωινες παχνες που κανουν το τοπιο σαν χιονισμενο. Οποιος εχει διαθεση να τα εκτιμησει , και οχι να γκρινιαζει σαν κακομαθημενη γκομενα ας παει, οι υπολοιποι ας πανε στα Καναρια νησια ή οπου αλλου γουσταρουν.
Μηπως μαυρος παγος κ verglace ειναι το ιδιο πραγμα γιατι οσα περιγραφεις δεν ειναι αυτο που εχω αντιμετωπισει εγω .O mirage πρέπει να το γράφει σωστά, γιατί ως verglas το βρήκα στην wikipedia.
-
Επειδή το ζαλίσαμε πολύ, να το τελειώσουμε με 2 επεξηγήσεις:
- όταν πηγαίνεις διακοπές σε παγωμένη περιοχή, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι' αυτό που θα συναντήσεις και να το χαρείς.
- το να κάνεις διακοπές 'στα χιόνια' (τρέλα, τρέλα) δεν έχει καμία σχέση με το να ζεις μονίμως σε περιοχή που έχει χιόνια και πάγους το μισό έτος. Είναι δύσκολο, ιδίως αν κατάγεσαι από χώρα σαν την Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Verglas
Μηπως μαυρος παγος κ verglace ειναι το ιδιο πραγμα γιατι οσα περιγραφεις δεν ειναι αυτο που εχω αντιμετωπισει εγω .O mirage πρέπει να το γράφει σωστά, γιατί ως verglas το βρήκα στην wikipedia.
Και οχι μονο
http://www.alertes-meteo.com/vague_de_froid/le_verglas.htm
Αυτο που γραφεις εσυ Γιωργο ειναι τα παγακια σε σχημα ποτηριου για την ακριβεια το σωστο ειναι verre de glace. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
O mirage πρέπει να το γράφει σωστά, γιατί ως verglas το βρήκα στην wikipedia.
Τώρα τα πήρα: πάνε ρε άνθρωπέ μου να περάσετε καλά και άσε τώρα τις ιστορίες αυτές
Μα αν είναι δυνατόν. Έφυγες λέμε άντε τέλος . Και Δεκέμνριο πήγα και Μάρτιο με χιόνια με το αμάξι μου και μια χαρά.@ skye είναι ο ίδιος τύπος γκόμενας που σκάει στο χιονοδρομικό με τακούκι και τζην και λέει ότι κρυώνει.Φάπες με τη μία
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οποιος εχει διαθεση να τα εκτιμησει , και οχι να γκρινιαζει σαν κακομαθημενη γκομενα ας παει, οι υπολοιποι ας πανε στα Καναρια νησια ή οπου αλλου γουσταρουν.+1
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τώρα τα πήρα: πάνε ρε άνθρωπέ μου να περάσετε καλά και άσε τώρα τις ιστορίες αυτές
Μα αν είναι δυνατόν. Έφυγες λέμε άντε τέλος . Και Δεκέμνριο πήγα και Μάρτιο με χιόνια με το αμάξι μου και μια χαρά.@ skye είναι ο ίδιος τύπος γκόμενας που σκάει στο χιονοδρομικό με τακούκι και τζην και λέει ότι κρυώνει.Φάπες με τη μία
Τακούκι;ΓΤΦ
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Αν έχεις όρεξη πας Βρυξέλλες, νοικιάζεις αυτοκίνητο και Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Η.Β. είναι δίπλα σου.όχι και βρυξέλλες για τόπο προορισμού διακοπών
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τακούκι;ΓΤΦ
τακούνι ήθελα να πω ρε συ αλλά με αυτά που διάβασα έπαθα ένα μικρό σοκ και γράψε λάθος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν έχεις όρεξη πας Βρυξέλλες, νοικιάζεις αυτοκίνητο και Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Η.Β. είναι δίπλα σου.
όχι και βρυξέλλες για τόπο προορισμού διακοπών
Οι Βρυξέλλες θα λειτουργούν περισσότερο ως 'έδρα'. Παρίσι και Λονδίνο πχ τα κάνει μονοήμερη το καθένα. Φυσικά χρόνος για μουσεια κλπ δεν υπάρχει αλλά τουλάχιστον με αρκετό περπάτημα και μετρό βλέπει αρκετά πράγματα απο αυτές τις δύο πόλεις.
-
παιδες , ηρεμηστε λιγο , γιατι αυτο δεν ειναι διακοπες χριστουγεννων αλλα η εκστρατεια του Μ Αλεξανδρου .
-
Κάπως έτσι προτιμώ να κάνω τις διακοπές μου. Να βλέπω όσα περισσότερα μέρη γίνεται και να τα περπατάω όσο περισσότερο γίνεται
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μα αν είναι δυνατόν. Έφυγες λέμε άντε τέλος . Και Δεκέμνριο πήγα και Μάρτιο με χιόνια με το αμάξι μου και μια χαρά.Βρε kon, εννοείται ότι δεν πρόκειται να με σταματήσει κάτι τέτοιο...Απλά εμπλουτίζουμε τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις.
Τελικά κατά 99% πάμε Βιέννη. -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
:lol:
Κάπως έτσι προτιμώ να κάνω τις διακοπές μου. Να βλέπω όσα περισσότερα μέρη γίνεται και να τα περπατάω όσο περισσότερο γίνεταιΜε το συμπάθειο κι όλας, αλλά το πλάνο σου μπάζει
1)στο τέλος δεν βλέπεις τπτ, γιατί τρως τη μισή μέρα στο πήγαινε έλα
2)χάνεις τη νυχτερινή ζωή της πόλης που είανι σημαντικό κεφάλαιο
3)πληρώνεις τα κερατιάτικα σε μετακινήσεις
4)Οι Βρυξέλλες δεν είναι και φτηνό μέρος για να μείνειςας πας μια χρονιά στο ένα μέρος και μιά στο άλλο, με το να πας παρίσι ένα απόγευμα, δεν έχεις δεί ΤΙΠΟΤΑ
και δε μιλάω για μουσειάπερί ορέξεως βέβαια, κολοκυθόπιτα
-
Κοίτα μονοήμερη είναι λίγο υπερβολή (αναλόγως τα γούστα βέβαια). Μια, δυο νύχτες είναι ακόμα καλύτερα και φυσικά είναι σημαντικό να δεις την νυχτερινη ζωή. Πάντως Βρυξέλλες-Παρίσι με αμάξι είναι γύρω στις 3 ώρες. Ξεκινάς 7 και φτάνεις 10 τα πρωί και θα φύγεις 9-10 το βράδι. (το'χω κάνει ) και βλέπεις πράγματα. Με το τραίνο είναι γύρω στη 1,5 ώρα Βρυξέλλες-Λονδίνο με τραίνο και αυτό επίσης 1,5 ώρα αν θυμάμαι καλά
-
Πραγματα βλεπεις οταν δεν εχεις καιρο να δεις μια πολη. Ειναι λιγο χαζο να εχεις 5 μερες διαθεσιμες και να γυρνας γυρω, γυρω χωρις να δεις τπτ.
Τεσπα μπορεις να το κανεις και βαζεις πινεζες στο χαρτη αλλα αυτος ο fast τουρισμος εχει τοση γευση οση ενα κεμπαπ σε αθλιο μαγαζι κατα την γνωμη μου, ασε που στην τελικη τελειωνουν οι διακοπες και εισαι ακομα πιο κουρασμενος.
Υ.Γ Με το Μετρο δεν βλεπεις μια πολη, απλα μετακινεισαι ΙΜΗΟ
Υ.Γ Εχεις δει τιμες εισητηριων για τις διαδρομες που προτεινεις μεσα στις διακοπες των Χριστουγεννων; -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν έχεις όρεξη πας Βρυξέλλες, νοικιάζεις αυτοκίνητο και Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Η.Β. είναι δίπλα σου.
όχι και βρυξέλλες για τόπο προορισμού διακοπών
Μόνο γραφεία έχει εκεί.
-
5 μέρες = 1 μεγάλη πόλη, άντε και τπτ περίχωρα ή χωριά, όχι παραπάνω, πόσο μάλλον διασυνοριακές επισκέψεις. Εκτός αν δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάς κατά 'κει μεριά και θες να πάρεις μικρή γεύση απ' όλα.
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις