-
Eκτός απο Παρίσι - Λονδίνο - Ρωμη (απο αυτες που εχω παει και δεν ειναι και λιγες) 5 μερες μόνο σε μια πολη δεν παιζει. Εκτός αν θελετε τη μπαροτσαρκα της πολης σας με μπαροτσαρκα σε αλλη πολη, με αλλες γκομενες και αλλα μπαρακια. Αν ξαναπηγαινα πχ Αυστρια (επειδη βλεπω για Βιεννη) 1000 φορες αν ειχα 5 μερες να ξαναπηγαινα στο Χαλστατ και να γυριζα τις Αλπεις παρα να κατσω 5 μερες στη Βιενη και να κυλιεμαι απο καφε σε εστιατοριο και τουμπαλιν.
-
Eτσι, χώσε για τη Βιέννη γηραιέ
5 μέρες παρίσι πάντως δε φτάνουν ούτε για ζήτω
-
2,5 μέρες γεμάτες στη Βιέννη δεν μας έφτασαν. Σηκωνόμασταν 09:00 και τριγυρνούσαμε με αδελφό όλη μέρα. Από μουσεία δεν πήγαμε σε κανένα, δεν υπήρχε χρόνος. Δεν υπήρχε χρόνος ούτε να κάτσουμε να απολαύσουμε σαν άνθρωποι σε κανένα εστιατόριο. Μόνο σε ένα πολύ γνωστό στα γρήγορα που έχει τα τεράστια σνίτσελ . Με mc donalds την βγάλαμε
5 μέρες για Βιέννη είναι ό,τι πρέπει για να γυρίσεις αυτά που επιλέξεις (όλα δεν τα προλαβαίνεις) και να χαλαρώσεις και για κανένα καφέ + εστιατόριο. Αν κολλήσεις και το Σάλτσμπουργκ είσαι αρχηγόπουλος -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eκτός απο Παρίσι - Λονδίνο - Ρωμη (απο αυτες που εχω παει και δεν ειναι και λιγες) 5 μερες μόνο σε μια πολη δεν παιζει. Εκτός αν θελετε τη μπαροτσαρκα της πολης σας με μπαροτσαρκα σε αλλη πολη, με αλλες γκομενες και αλλα μπαρακια. Αν ξαναπηγαινα πχ Αυστρια (επειδη βλεπω για Βιεννη) 1000 φορες αν ειχα 5 μερες να ξαναπηγαινα στο Χαλστατ και να γυριζα τις Αλπεις παρα να κατσω 5 μερες στη Βιενη και να κυλιεμαι απο καφε σε εστιατοριο και τουμπαλιν.5 μέρες για Κωνσταντινούπολη (δικό μου παράδειγμα) είναι οριακά αρκετές. Και χωρίς να δεις 'όλη' την πόλη, μόνο το ευρωπαϊκό κομμάτι. Αν η Βιέννη είναι πιο 'φτωχή' σε αξιοθέατα, δεν το γνωρίζω.
Για Παρίσι, Λονδίνο σίγουρα οι 5 μέρες είναι ανεπαρκείς. Θες 7+. Και για τη Ρώμη θα έλεγα το ίδιο.Μιλάμε βέβαια για σοβαρές επισκέψεις στα αξιοθέατα (όχι βιαστικά δηλαδή, να μπορείς να περιεργαστείς ο,τιδήποτε σε τραβάει περισσότερο) και χωρίς γκρουπ και λαχάνιασμα. Μόνοι, με δικό μας πρόγραμμα και ρυθμό. Α, και χωρίς ξενύχτια για μπαρότσαρκες. Εκτός αν παίζουν σπέσιαλ πολιτιστικά κέντρα.
-
Σωστά! Ξέχασα και την Κωνσταντινούπολη. Μόνο με το Παρίσι μπορώ να τη συγκρίνω. Και ναι, όντως για Παρίσι, Λονδίνο οι 5 μέρες είναι οριακές έως λίγες, για τη Ρώμη ότι πρέπει.
-
Βιέννη θες παραπάνω από 2 μέρες που γραφτηκε. Αν σε νοιάζουν τα ψώνια, έχει ένα κορυφαίο outlet σε ένα χωριό πιο έξω. Επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας, στο παλάτι(πάρε ξεναγό σε αυτό και μην αρκεστείς στην μ@λακία το τηλέφωνο), σπίτι του mozzart κ.α. Το σνίτσελ είναι must και υπάρχει σε κάθε εστιατόριο. Θα κάνεις και μια δυο γύρες στην εκκλησιά του Αγ.Στεφάνου. Μπες σε καμιά όπερα, χάζεψε τα αλογα. Θα την λατρέψεις.
Πάντως αν δεν έχεις πάει Γερμανία, δε θα εκτιμήσεις τη διαφορά της Βιέννης... Σκοπός είναι να δεις πρώτα το καλό, και μετά το καλύτερο. Όπως είπε και κάποιος άλλος, πρέπει να πας πριν τις 25, για να προλάβεις τα Weihnachtsmarkt. Να πιεις άφθονο Glühwein. Να φας τα λουκανικάκια σου κλπ. Για την Γερμανία δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός(λόγο γυναίκας). Το Βερολίνο βέβαια δε μοιάζει με τις τυπικές Γερμανικές πόλεις. Γιατί σε αντίθεση με τις άλλες 'μεγάλες', έχει πολύ κόσμο ΚΑΙ το βράδυ.
Εν κατακλείδι, πρώτα θα πήγαινα Γερμανία και μετά Βιέννη. Το βρήκα ανούσιο όταν πήγα με εκδρομικό και σε 5 ημέρες είδα τη .... μισή Ευρώπη. Δε σου μένει τίποτα, παρά μόνο φωτογραφίες(που δεν θα θυμάσαι μετά από 1-2 χρόνια τι δείχνουν). ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις μετρό.Πόδια ή ΠΟΔΗΛΑΤΟ(νοικιάζουν) Μείνε στο κέντρο, αλλά επισκέψου και τα προάστια. Αναμοίξου με τους ντόπιους. Μην τρως-πίνεις στα τουριστικά μέρη. Έτσι μόνο θα καταλάβεις τη διαφορετική κουλτούρα του κάθε λαού.
Καλά να περάσεις.
-
Βερολίνο Ελπίζω σύντομα να πάω για 6η φορά
-
Εντωμεταξύ θα πάω και στα 2.... Φεύγω στις 20 και γυρνάω κάποια στιγμή τον Ιανουάριο...
Είπαμε, ποτέ ξανά Χριστούγεννα στην Ελλάδα.. -
Γενικά όπου πας θέλεις τουλάχιστον 3 μέρες για να δεις τα βασικά, ειδικά αν το μέρος έχει πολλά αρχαία (Πχ Ρώμη) αλλιώς είναι ξεποδάριασμα χωρίς λόγο. Εγώ όπου πηγαίνω φροντίζω να μείνω 4 μέρες για να έχω άνεση. Φροντίζω να πάω με πολύ πρωϊνή πτήση (πχ να φτάσω το πρωί όπως στην Πράγα ή βραδάκι όπως στο Βερολίνο) και να φύγω το βράδυ
Ρώμη, Βερολίνο, Αμστερνταμ, Πράγα, Βουδαπέστη, EuroDisney είχα μείνει τουλάχιστον από 3,5 μέρες@kon5 τέλος Μαρτίου θα πάω Βιέννη και θα σε 'ενοχλήσω' για λεπτομέρειες
-
Εγώ ρώτησα το δικηγόρο μου που είναι έμπειρος και πολυταξιδευμένος και με έπεισε να πάω Βιέννη!!
Κατά πάσα πιθανότητα φεύγω 23 για 5 μερούλες!!
Αναλόγως ποιού ξενοδοχείου κλείσω, οι τιμές κατ'άτομο από 580 ως 700 (συμπεριλαμβανομένων φέρων αεροδρομίου και ημιδιατροφή). Εντός του προγράμματος:
-Ξεναγός για την πόλη
-Ξενάγηση στα δάση της βιέννηςΣάτλσμπουργκ προεραιτικό, αν και σκέφτομαι σοβαρά να το κάνω με τρένο. Έχω ακούσει οτι η διαδρομή είναι πολύ όμορφη! εκτός κι αν αναλάβει δράση η Avis...
-
Δε χρειάζεσαι ξεναγό για μέσα στην πόλη. Ένας οδηγός τσέπης θα ήταν super. Marco Polo οι καλύτεροι για εμένα. Σε όποια πόλη και αν πήγα έχω από έναν. Με 10€ περίπου έκανες τη δουλειά σου.
23... Τέλεια, θα προλάβεις και τα Weihnachtsmarkt. Απέφυγε αυτό στην πλατεία του μουσείου φυσικής ιστορίας, γιατί ήταν πανάκριβο σε σχέση με αυτά σε άλλες πλατείες. Στο μουσείο όπως είπα ξανά όμως να πας. Και να υπολογίσεις πολλές ώρες μέσα. Ειδικά στα πετρώματα θα χαθείς...
Θα σου έλεγα να επιλέξεις μόνο πρωινό και όχι ημιδιατροφή. Όχι για χρήματα, αλλά για να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς από την Αυστριακή κουζίνα . Θα βάλεις 1-2 κιλάκια σίγουρα. Με μέτρο οι σοκολάτες -
H εκδρομη στα δαση του Μαγιερλιχ ειναι αρκετα μουφα,θα ελεγα να την αποφυγετε.
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Σημειώνω φυσικά... την ημιδιατρφή δεν την επιδιώκω, απλώς 2-3 πακέτα που ψάχνω την περιλαμβάνουν. Γενικά δε μου αρέσει να μου δέιχνουν πού και τι να φάω οπότε...χώρια που έχω δουλέψει σε κουζίνες ξενοδοχείων στο παρελθόν και έχω δει ΤΑ αίσχη στα γκρουπ...
kyr80
τι είναι εκείνο το Weihnachtsmarkt που μόλις έκανα copy-paste ?? -
Κατι σαν πανηγύρι; http://images.google.gr/images?q=Weihna ... =el&tab=wi
-
Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές. Στις πλατείες στήνουν σπιτάκια και πάει ο κόσμος και τρώει μαζικά ψητά, μπύρες και ζεστό κρασί. Επίσης πουλάνε και διάφορα Χριστουγεννιάτικα, μπάλες , κουκλάκια ξύλινα κλπ. Σε πολλά σημεία στήνουν και παγοδρόμια Αυτά τα είδα στην Γερμανία που πήγα 2 φορές γιορτές. Στην Αυστρία δεν πήγα Χριστούγεννα.
Ρε παιδιά εκείνο το πολύ γνωστό δίπατο εστιατόριο στην Βιέννη με τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ σνίτσελ πουτ περιμένεις ώρα για να κάτσεις πώς το λένε να το πούμε στους φίλους μας να πάνε να καρδαμώσουν
-
Βρε τι μαζικά; Της κ@ριόλας γίνεται
Κων/νε είσαι πολύ μαζεμένος στην περιγραφή σου. Άκου... 'ψητά'... Τα καλύτερα λουκάνικα που θα φας ποτέ στη ζωή σου. Να δοκιμάσεις κάτι γλυκάκια που στα ελληνικά σημαίνει 'το φιλι του νέγρου'. Γκλούβάιν(το ζεστό κρασί είναι αυτό). Το ποτήρι το επιστρέφεις(και πέρνεις πίσω €), αλλιώς το κράτάς. Πέρυσι βγάλανε και κάτι ποτηράκια-μπότες, εκτός της κλασικής κούπας. Άμα σε παίρνει, πιες ένα πέδιλο του σκι... Αλλά μετά θα αρχίσεις τα τραγούδια . Ψωνίζεις μικρές και μεγάλες βλακείες Το καλύτερο παζάρι το είχα δει στο Μάιντζ. Υπόψιν, ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα ελληνικά βρώμικα. Εκεί τα ψητάδικα τα έχουν κάποιοι που έχουν και αντίστοιχο κατάστημα. Ο χασάπης π.χ. στο χωριό της πεθεράς μου, έχει θέση σε κάποια πλατεία. Μιλάμε για τέτοιο μέγεθος...
Απίστευτη συνήθεια είναι ένα μικρό σκετς 15 περίπου λεπτών που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση ΚΑΘΕ παραμονή πρωτοχρονιάς, λίγο πριν μπει ο χρόνος. Είναι στα αγγλικά και λέγεται 'dinner for two'. Aπειρο γέλιο. Το έχει και στο youtube.Αυτά ΑΝ θα πήγαινες Γερμανία...
Βιέννη εννοείται ότι έχει και εκεί, αλλά όχι αυτής της έκτασης. Εδώ είχαν οι κρυόκωλοι Εγγλεζάδες στο Λονδίνο... Και είναι και πιο ακριβά... ΠΟΛΥ πιο ακριβά. Στη Βιέννη είναι κάπως έτσι
Ζάχαρη θα περάσεις, και θυμίσου τουλάχιστον για αρχή, να πας στα μέρη που σου είπα. Άσχημο σνίτσελ στη Βιέννη δεν έφαγα. Και έχω φάει πολλά... . Οπότε και το δίπατο που λέει ο Κων να μη βρεις, δεν τρέχει τίποταΆντε ρε γαμώ... Δεν περνάνε και οι μέρες να φύγω
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Βρε τι μαζικά; Της κ@ριόλας γίνεται
Κων/νε είσαι πολύ μαζεμένος στην περιγραφή σου. Άκου... 'ψητά'... Τα καλύτερα λουκάνικα που θα φας ποτέ στη ζωή σου. Να δοκιμάσεις κάτι γλυκάκια που στα ελληνικά σημαίνει 'το φιλι του νέγρου'.Βιέννη :Το τεράστιο σνίτσελ στη Βιέννη , θα το βρω παιδιά το όνομα να πάτε είναι το πιο γνωστό εκεί.
Και 1- 2 φωτογραφίες να πάρουν ιδέα οι φίλοι ταξιδευτές
Όπερα
Κεντρικός πεζόδρομος, όπου είναι και το ελληνικό προξενείο τα λαμόγια καρακέντρο πήγαν
Η βουλή τους με πρώτο πρώτο το άγαλμα της Αθηνάς. Εδώ παίζει και να το κατέβαζαν..
-
Δικηγόρε λέγε κι άλλα
(και μπες ρε και στο ρημαδο-msn )
-
-
Έχεις φωτογένεια, το ξέρεις??
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις