-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
.... Χωρις δευτερη σκεψη σου προτεινω Χριστουγεννα στην Ελβετια με διαμονη στην ζυριχη κ με θεα την λιμνη ....
Ξερω οτι η προταση μου θα αποριφθει γιατι το φορουμ προτεινει παντα ΠραγαΚαι όμως. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Ζυρίχη (Χριστούγεννα 2001 ... )
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εκτος απο Βαρκελωνη στους αλλους εχω παει Χωρις δευτερη σκεψη σου προτεινω Χριστουγεννα στην Ελβετια με διαμονη στην ζυριχη κ με θεα την λιμνη .Αν θελεις ηρεμες κ χαλαρωτικες διακοπες ειναι ιδανικος προορισμος ,αν εισαι του τρεξιματος ξεκινα για Παρισι ,στηνεπιστροφη θα σε πονανε τα ποδια σου .
Ξερω οτι η προταση μου θα αποριφθει γιατι το φορουμ προτεινει παντα ΠραγαΓια Πράγα το μόνο που με κολλάει λιγάκι, είναι ότι μου έχουν πει ότι μοιάζει τρομερά με την Βιέννη (που πήγα πέρσι) οπότε λέω να δω κάτι διαφορετικό...
-
Είναι μια μικρή πόλη, πολύ γραφική, αξιοθέατα μουσεία τπτ το ιδιαίτερο.
α, enough με την Πράγα, ειδικά σε τέτοιες περιόδους δεν θα ευχαριστηθείς τπτ.
Για τόσες μέρες και σε ένα μέρος, θα επέλεγα μια μεγαλη πόλη πάντως, έχοντας στο νου ότι εκεί γύρω στις 25 τα πάντα νεκρώνουν για κανα 2-3 μέρες
-
Δεν θα πήγαινα με τίποτα Ευρώπη χριστούγεννα.Η πιθανότητα να στα χαλάσει ο καιρός, στην καλύτερη να σε δυσκολέψει, και οι κλειστές πόρτες των πολλών αργιών, είναι πολλά για να τα ανεχτώ.
-
για χιονι και χειμωνιατικη ζεστασια μονο στο ροβανιεμι
-
-
Ειπαμε να δουμε λιγο χιονι οχι να μπουμε σε βαθια καταψυξη
-
Λαθος ηπειρο διαλεξες τοτε φετος
-
Εγώ προτείνω Μόναχο & Βερολίνο μαζί ή Βarca
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
για χιονι και χειμωνιατικη ζεστασια μονο στο ροβανιεμιΜε τα χρήματα που κοστίζει το Ροβανιέμι, θα προτιμούσα να πάω Βοστώνη ή Καναδά που βγαίνουν περίπου στα ίδια επίπεδα και τα θεωρώ πιο 'διαφορετικούς' προορισμούς.
-
+1000
το Ροβανιέμι είναι κονσέρβα φολκλόρ στη κατάψυξη. -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Εγώ προτείνω Μόναχο & Βερολίνο μαζί ή ΒarcaBarcelona έχεις πάει περίοδο Χριστουγέννων?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
+1000
το Ροβανιέμι είναι κονσέρβα φολκλόρ στη κατάψυξη.+1, επικ κλαπαρχιδιά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
+1000
το Ροβανιέμι είναι κονσέρβα φολκλόρ στη κατάψυξη.+1, επικ κλαπαρχιδιά
Βλέπω ότι μένεις Eidhoven. To Amsterdam τι λέει τα Χριστούγεννα?
-
Πας γυρευοντας να κανεις τα πιο ξενερωτα Χριστουγεννα της ζωης σου
-
Γενικά, αυτές οι ημέρες ειναι δύσκολες γιατί ειναι πολλές αργίες και εύκολα ενδέχεται να βαρεθείς ή να δυσκολευτείς στα αξιοθέατα.
Ισως πρέπει να επιλέξεις πράγματι μιά μεγάλη πόλη (πχ. Παρίσι), αν δεν προτίθεσαι να μετακινηθείς (με τρένο-ενοικιασμένο αυτοκίνητο) σε κάποιες άλλες μικρότερες πόλεις που θα υπάρχουν τριγύρω. Παράδειγμα:
Αν τελικά αποφασίσεις να πας Ζυρίχη που σου πρότεινα, τότε σε 2μιση ώρες με το αυτοκίνητο, εισαι Lugano-Como και το βραδάκι πάλι πίσω Ζυρίχη. Και το ίδιο ισχύει για το Στρασβούργο ή τη Στουτγκάρδη...
Έτσι, 'σπάς' τις ημέρες, (γιατί έχει απόλυτο δίκηο ο drifter ότι ειναι πολλές οι 7-8 ημέρες για μόνο Ζυρίχη) και μπορείς να πάς μέχρι και σε 3 χώρες ( Ιταλία-Γαλλία-Γερμανία)
Κάτι ανάλογο βέβαια μπορείς να κάνεις και με έδρα το Παρίσι για πχ. Βρυξέλλες-Μπρύζ-Lille, και εδώ ίσως καλύτερα με τρένο.
Edit: Προφανώς ανήκω σε αυτούς που, τους βάζεις βενζίνη (στο ντεπόζιτο ντέεεεε... ) και ... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Edit: Προφανώς ανήκω σε αυτούς που, τους βάζεις βενζίνη (στο ντεπόζιτο ντέεεεε... ) και ...Είσαι ωραίος
-
αυτές οι ημέρες ειναι δύσκολες γιατί ειναι πολλές αργίες και εύκολα ενδέχεται να βαρεθείς ή να δυσκολευτείς στα αξιοθέατα.
Μετά από τρεις αποτυχημένες εκδρομές τη δεκαετία του '90, δεν ξαναπάω ποτέ χριστούγεννα, πάσχα καθολικών/προτεσταντών ή με δυνητικά άσχημο καιρό σε ευρώπη. Προτιμάω νοτιότερα όπου το κλίμα είναι γλυκότερο. Αν δεν υπάρχουν και θρησκευτικές αργίες εκείνη την περίοδο , ισλάμ ή κάτι άλλο γαρ , τότε κάναμε τζακπότ.
Έχω περάσει αξέχαστα χριστούγεννα σε Κάιρο, Ταιλάνδη και αλλού. Και έκανα και μπάνια στη θάλασσα σε κάποιες περιπτώσεις.
Σε άλλες περιπτώσεις έβλεπα τον έξω κόσμο από το παράθυρο του ξενοδοχείο γιατί έξω έβρεχε/χιόνιζε/σκοτείνιαζε από τις 3 η ώρα, ή ήταν όλα κλειστά και δεν μπορούσες όχι σε αξιοθέατα, ούτε να βρεις μια τρύπα να φας κάτι και βολευόμασταν με το παπαροφαγητό του ξενοδοχείου. -
Ειναι γεγονός ότι τέτοιες ημέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά), μόνο αν πάς με οργανωμένο γκρούπ ίσως περάσεις καλά, γιατί ακόμα και αν 'κλειστείς', θα έχεις να πείς με κάποιον τον πόνο σου!
Και επειδή ακόμα δεν πονάω, δεν πάω ποτέ με γκρούπ!!!!
Πάντοτε λοιπόν μόνος (εγώ+σύζυγος και όχι ΜΑΝΟΣ ) και σπάσιμο οι 7-10 ημέρες με 'συμπληρωματικές' πόλεις, αλλιώς μέχρι 4 ημέρες στην ίδια πόλη για 'φρεσκαδούρα' και επιστροφή στο μαγγανοπήγαδο! -
Δεν σε βρισκω τοσο σταθερο στις αποψεις σου κ ο drifter δεν αναφερθηκε στην Ζυριχη αλλα για αλλη πολη
Η Ζυριχη σου δινει πολλες επιλογες οπως πολυ σωστα ανεφερες κ οι επισκεψεις σε ορεινα χωρια ειναι αξεχαστη εμπειρια
Την Χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα που σου προσφερει η Γαλλια κ Εβετια δεν την βρισκεις ευκολα αλλου κ παντα εξαρταται οτι τι ,εννοει ο καθενας μας Χριστουγεννιατικες διακοπες κ τι ψαχνει να βρει
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις