-
Τελικά όποτε κάνω απόπειρα για κάποιο σοβαρό ποστ πρέπει να δίνω εξηγήσεις για το αν είμαι παντογνώστης, για το αν θίχτηκε η περσόνα του nass, για το αν συμφωνεί ο κάθε τρόμπας ότι 1+1=2 κλπ.
Είναι τώρα επίπεδο φόρουμς αυτό?
Το θέτω έτσι για προβληματισμό, δεν θέλω να βγούμε off-topic, ας επανέλθουμε στα Boeing και τις μπαταρίες SAMSUNG από το Μαρανέλο.
-
τστστστσ μπορείς και καλύτερα ΙΚΕ είχα μεγαλύτερες προσδοκίες από σένα
-
Μακάρι να μπορούσα να πω και για εσένα το ίδιο αλλά δε νομίζω πως μπορείς και καλύτερα ούτε έχω μεγαλύτερες προσδοκίες.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Στο μεταξύ όταν τη λες εσύ στη Ferrari για τις μαρκετινίστικες μαλακίες 'κιβώτιο F1' 'αεροδυναμική F1' και δε συμμαζεύεται, είναι ΟΚ. Οταν τη λέει κάποιος άλλος στη Ferrari για άλλες μαρκετινίστικες μαλακίες 'KERS' και 'DRS' και δε συμμαζεύεται, είναι στόχος για φτηνή ειρωνεία.
Μια ερωτησούλα ρε συ Νάσο... Πώς εννοείς την έννοια της μαρκετινίστικης μαλακίας; Στο δικό μου το μυαλό ας πούμε το ορίζω σαν αυτό που λένε 'πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες'. Κιβώτιο F1 (όχι κωδική ονομασία) ας πούμε η Ferrari ποτέ δεν είχε και ποτέ δε θα βάλει σε roadcar. Μπορεί όμως ΚΑΙ ΕΧΕΙ βάλει συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου που δουλεύουν στα αυτοκίνητα δρόμου με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουν και στα μονοθέσια της F1. Εννοώ τα συστήματα ελέγχου για το κιβώτιο ταχυτήτων, το διαφορικό, το engine management και τον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν. Οπότε το 'κιβώτιο F1' και η 'αεροδυναμική F1' ως γενικές έννοιες είναι ΓΤΠΚ.
Συμφωνούμε.
Το KERS και το DRS είναι πολύ συγκεκριμένα συστήματα με πολύ συγκεκριμένα ακρωνύμια: 'Κinetic Energy Recovery System' και 'Drag Reduction System'. To μεν KERS στη LaFerrari όντως ανακτά κινητική ενέργεια με τον ίδιο τρόπο που ανακτά ενέργεια και στην F1 και χρησιμοποιείται επίσης με τον ίδιο τρόπο. Το DRS επίσης, μειώνει την οπισθέλκουσα όπως ακριβώς και στην F1 και βοηθά στην ανάπτυξη σημαντικά μεγαλύτερης τελικής σε δεδομένες συνθήκες μεταξύ ενός αυτοκίνητου που έχει σε σχέση με ένα αυτοκίνητο που δεν έχει. Από τη στιγμή που και τα δύο αυτά συστήματα βοηθάνε υπερβολικά τη LaFerrari (και την P1) να πετύχουν τα νούμερα επιδόσεων που ανακοινώνουν, για ποιον ακριβώς λόγο είναι 'μαρκετινίστικες μαλακίες';
Το DRS είναι μαλακία για αυτοκίνητο δρόμου διότι στην F1 είναι ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί σαν 'παραθυράκι' σε έναν περιορισμό (την απαγόρευση κινητών αεροδυναμικών βοηθημάτων), ο οποίος περιορισμός δεν υπάρχει σε αυτοκίνητα δρόμου, μπορούν μια χαρά να έχουν (όπως και έχουν εδώ και χρόνια, απλά δεν το λένε έτσι) κινούμενες 'αεροτομές' οπότε ποιός ο λόγος να έχουν -και καλά- DRS ? 100% μάρκετινγκ.
To KERS είναι μαλακία για αυτοκίνητο δρόμου διότι μπορείς να πετύχεις ίδια απόδοση με αμιγώς μηχανολογικό τρόπο (όπως δείχνουν οι άλλοι κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων δηλαδή είναι χαζοί Pagani και σια ?) δηλαδή με μικρότερη πολυπλοκότητα (και ενδεχομένως ασφάλεια, αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα). Πχ. η Ρ1 αν δεν είχε KERS αλλά ένα κινητήρα 1000 κυβικά περισσότερο δεν θα μπορούσε να επιτύχει παρόμοιες αποδόσεις και επιδόσεις ?
Δεν είναι τυχαίο φαντάζομαι που οι μόνοι κατασκευστές υπεραυτοκινήτων που έχουν KERS είναι αυτοί που συμμετέχουν στην F1. Αρα ΙΜΗΟ έχουν μεν την τεχνογνωσία αλλά βασικά προσπαθούν να εξαργυρώσουν (και καλά κάνουν) την εμπλοκή τους στην F1, οπότε ναι μεν παραδέχομαι ότι δεν είναι 100% μαρκετινίστικο τρυκ γιατί έχει κάποια σημαντική επίδραση στην απόδοση αλλά και πάλι το θεωρώ περισσότερο μάρκετινγκ παρά ουσία.
Εξάλλου και στην F1 το KERS εισήχθη για να προσδώσει 'οικολογικό προφίλ' (μάρκετινγκ) και περισσότερα προσπεράσματα (ουσία) αλλά από αγωνιστική άποψη (ουσία) ελάχιστη διαφορά έκανε (εκτός και αν χάλαγε πχ. του ταλαίπωρου του Webber) σε αντίθεση, ομολογουμένως, με το DRS.
-
-
οι μπηχτες και το φουσκωμα το προγουλιου οπως κανουν καποια αρσενικα ζωα για να επιδειχτουν η να τρομαξουν το αντιπαλο δεος (αρσενικο) δεν προσδιδουν τιποτα το θετικο και ουσιαστικο, αντιθετως χαλανε πολλους αναγνωστες οι οποιοι μπαινουν να διαβασουν και να ενημερωθουν η και να γραψουν ακομα την γνωμη τους και βλεπουν ανουσιες κοκορομαχιες και απο τις 2 πλευρες, με αποτελεσμα σταδιακα να χανουν το ενδιαφερον τους για ενεργη συμμετοχη
-
Μου αρέσει που κοροϊδευετε τον Κίκιζα και την εμμονή (?) του με τα χειροκίνητα κιβώτια
Από μία ενεργειακή πυκνότητητα και πάνω (την οποία οι μπαταρίες λιθίου έχουν) το υβριδικό σύστημα έχει αναμφισβήτητα οφέλη στις επιδόσεις (και όχι μόνο). Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί ένα σύστημα λογικό είναι να του φαίνεται ΜΑΡΚΕΤΙΝ.
Αυτό που είναι άξιο χλεύης δεν είναι -συνήθως- τα συστήματα αυτά καθεαυτά αλλά το πως παρουσιάζονται. Το ότι δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη 'υβριδικό' αλλά KERS *είναι *άξιο χλεύης, το σύστημα μετάδοσης/ισχύος όχι.
Η τεχνολογία αυτή δεν είναι κάτι εξωφρενικό, σε λίγο καιρό και άλλοι θα ακολουθήσουν τους κατασκευαστές με άμμεση εμπλοκή στην F1 (πχ PORSCHE* ) που πρώτοι παρουσίασαν υβριδικά supercars.
*hat tip to Ρομάνιος
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αυτό που είναι άξιο χλεύης δεν είναι -συνήθως- τα συστήματα αυτά καθεαυτά αλλά το πως παρουσιάζονται. Το ότι δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη 'υβριδικό' αλλά KERS *είναι *άξιο χλεύης, το σύστημα μετάδοσης/ισχύος όχι.
Μάλλον γελοίο θα έβλεπα τον χαρακτηρισμό υβριδικό στην LaFerrari.Τό σύστημα δεν μπήκε για να μειωθεί η κατανάλωση και οι ρύποι αλλά να ανεβάσουν τις επιδόσεις με τεχνολογία τύπου F1 που δίνει και περισσότερη αίγλη στην κατηγορία αυτή.
-
Μάλλον δεν γνωρίζεις τι σημαίνει η λέξη υβριδικό, γεγονός γελοίο από μόνο του.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μάλλον δεν γνωρίζεις τι σημαίνει η λέξη υβριδικό, γεγονός γελοίο από μόνο του.Μα με την λέξη υβριδικό ο άλλος θα σκεφτεί Prius κτλ....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μάλλον γελοίο θα έβλεπα τον χαρακτηρισμό υβριδικό στην LaFerrari.Τό σύστημα δεν μπήκε για να μειωθεί η κατανάλωση και οι ρύποι αλλά να ανεβάσουν τις επιδόσεις με τεχνολογία τύπου F1 που δίνει και περισσότερη αίγλη στην κατηγορία αυτή.
Πόσο πιο αίγλη χωράει αυτή η κατηγορία
Από την άλλη, ίσως κάποιος μπερδέψει ένα prius με μια LaFerrari, συμβαίνουν...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μα με την λέξη υβριδικό ο άλλος θα σκεφτεί Prius κτλ....
Μόνο αν είναι μπούφος
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μα με την λέξη υβριδικό ο άλλος θα σκεφτεί Prius κτλ....
Κι αυτό μάρκετινγκ είναι
-
@c.dimou
Έκανα την εισαγωγή περί betadine κλπ για να αποφύγω σχόλιο σαν το δικό σου.Για να το θέσω πιο απλά.
Αν η LaΜiaFerrari (πιο unique) ήταν έτσι:
πόσα δευτερόλεπτα πιο αργή στο γύρο του Fiorano θα ήταν;
Δεν θα σχολιάσω τα περι KERS γιατί ούτε τα ξέρω, ούτε και θα με απασχολήσουν ως υποψήφιο κάτοχο.
Αλλά το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης νομίζω ότι είναι κάτι που και ένα παιδάκι 10 χρονών μπορεί να εκφέρει γνώμη.Δεν πιστεύω ότι ξαφνικά στη Ferrari τυφλώθηκαν ή ότι οι σχεδιαστές τους είναι άσχετοι, απλά καταλαβαίνω ότι σκόπιμα περιλαμβάνουν αυτή την 'ασχήμια' στο product brief κάθε μοντέλου ως 'edgy look' για να ενισχύει το 'αεροντινάμικ' του όλου θέματος.
Κοινώς μαλακίες. -
Άλλες φωτο/βίντεο δεν έχουμε; Αυτό ήταν; Τώρα μόνο καβγάδες;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@c.dimou
Έκανα την εισαγωγή περί betadine κλπ για να αποφύγω σχόλιο σαν το δικό σου.Για να το θέσω πιο απλά.
Αν η LaΜiaFerrari (πιο unique) ήταν έτσι:
πόσα δευτερόλεπτα πιο αργή στο γύρο του Fiorano θα ήταν;
Μηδέν.
Τώρα αν δεν ήταν ακριβώς έτσι θα ήταν σχεδόν έτσι, δηλαδή μπορεί να είχε μικροδιαφορές εξωτερικά αλλά δεν θα τις έβλεπες από 3-4 μετρα απόσταση.
-
Δηλ. θεωρείτε την Glickenhaus ομορφη.
-
Εγώ πολύ πιο άσχημη. Το μόνο πάνω της που μου αρέσει περισσότερο από την LaFerrari είναι ο τρόπος που δένει το μπροστινό φτερό με την πόρτα, ένα σημείο που βρίσκω κακόγουστο στην LaFerrari.
-
Ναι.
Έχει κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να είναι too retro (όπως τα και καλά αεροδυναμικά βοηθήματα στα δυο φτερά που παραπέμπουν πιο πολύ σε πρωτότυπο LeMans) αλλά συνολικά είναι απείρως πιο καλαίσθητο από την άλλη την καρικατούρα.Επειδή περί ορέξεως κωλοκυθόπιτα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορούσαν να πάνε σε ένα πιο εύπεπτο-καλαίσθητο σχήμα και να θυσιάσουν 0,0000001' που κέρδισαν από την αεροδυναμική...
-
Πρέπει να είναι κάποιος μογγόλος για να μην αντιληφθεί ότι η Φερράρι είναι υβριδική. Και το εργοστάσιο δεν βλέπω να κάνει τίποτα προσπάθειες να το κρύψει.
The LaFerrari is the first ever car with hybrid technology to come out of Maranello.
LaFerrari (πρώην F70/F150)