-
Καλησπέρα σε όλους,
Παρακολουθώ το forum εδώ και πολύ καιρό αλλά μόλις σήμερα αποφάσισα να γράψωΟδηγώ από το 2004 ένα 3.16 e36 μοντέλο 1997. Ένα αυτοκίνητο που για χρόνια περιφρονούσα και κορόιδευα (το έλεγα το αμάξι του νεόπλουτου βιοτέχνη εσωρούχων κλπ )
Η μοίρα το έφερε μπροστά μου, πάμφθηνα σε πολύ καλη κατάσταση και με πολύ λίγα χιλιόμετρα, οπότε και αποφάσισα να το αγοράσω έχοντας αμφιβολίες μέχρι τελευταία στιγμή .
Από τότε άλλαξα γνώμη, το εκτίμησα πραγματικά και το θεωρώ ακόμα και σήμερα απόλυτα τίμιο για αυτά που προσφέρει, την άνεση του, πως ταξιδεύει κλπ (να σημειώσω εδώ ότι δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ 'γλήγορος' , χωρίς να σέρνομαι κιόλας )Πρίν από ένα μήνα ακριβώς βίωσα την απόλυτη ευτυχία (για όσους δεν κατάλαβαν έγινα μπαμπάς )
και τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα :
-
Να πάρω κάτι μικρότερο -πιο καινούργιο - ασφαλέστερο με 15k να πάει στο καλό (τα τσιπράνγκαλα του μωρού που θα τα βάζω ??? από αίσθηση πως θα είναι ??? )
-
Να πάρω κανένα μεταχειρισμένο SUV λίγο παλιότερο το οποίο θα χωράει τα πάντα μεν αλλά θα πατάει 1 φορά το χρόνο σε χώμα ( θα κάνω πάλι αυτά πού κοροϊδεύω μαμώτω!!!)
-
Να κρατήσω την Βίλμα (ε36) μου και να τελειώνω (100.000 km έχει ακόμα) για 2 - 3 χρονάκια και μετά βλέπουμεγια κάτι premium? (ξέρω ότι θα έχει προβλήματα από εδώ και πέρα, έχει χάλια βαθμολογία ncap και ότι είμαι Αυστραλός )
Όλες οι απόψεις δεκτές
Να συμπληρώσω στα δεδομένα ότι αυτή την στγμή μπορώ να δώσω το e36 ΄ + 3- 4 χιλίαρικα για προκαταβολή και 300 με 400 ευρό δόση για 3-4 χρόνια
Sorry αν κούρασα
-
-
Καλησπέρα σε όλους,
Παρακολουθώ το forum εδώ και πολύ καιρό αλλά μόλις σήμερα αποφάσισα να γράψωΟδηγώ από το 2004 ένα 3.16 e36 μοντέλο 1997. Ένα αυτοκίνητο που για χρόνια περιφρονούσα και κορόιδευα (το έλεγα το αμάξι του νεόπλουτου βιοτέχνη εσωρούχων κλπ )
Η μοίρα το έφερε μπροστά μου, πάμφθηνα σε πολύ καλη κατάσταση και με πολύ λίγα χιλιόμετρα, οπότε και αποφάσισα να το αγοράσω έχοντας αμφιβολίες μέχρι τελευταία στιγμή .
Από τότε άλλαξα γνώμη, το εκτίμησα πραγματικά και το θεωρώ ακόμα και σήμερα απόλυτα τίμιο για αυτά που προσφέρει, την άνεση του, πως ταξιδεύει κλπ (να σημειώσω εδώ ότι δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ 'γλήγορος' , χωρίς να σέρνομαι κιόλας )Πρίν από ένα μήνα ακριβώς βίωσα την απόλυτη ευτυχία (για όσους δεν κατάλαβαν έγινα μπαμπάς )
-
Να πάρω κάτι μικρότερο -πιο καινούργιο - ασφαλέστερο με 15k να πάει στο καλό (τα τσιπράνγκαλα του μωρού που θα τα βάζω ??? από αίσθηση πως θα είναι ??? )
-
Να πάρω κανένα μεταχειρισμένο SUV λίγο παλιότερο το οποίο θα χωράει τα πάντα μεν αλλά θα πατάει 1 φορά το χρόνο σε χώμα ( θα κάνω πάλι αυτά πού κοροϊδεύω μαμώτω!!!)
-
Να κρατήσω την Βίλμα (ε36) μου και να τελειώνω (100.000 km έχει ακόμα) για 2 - 3 χρονάκια και μετά βλέπουμεγια κάτι premium? (ξέρω ότι θα έχει προβλήματα από εδώ και πέρα, έχει χάλια βαθμολογία ncap και ότι είμαι Αυστραλός )
Όλες οι απόψεις δεκτές
Να συμπληρώσω στα δεδομένα ότι αυτή την στγμή μπορώ να δώσω το e36 ΄ + 3- 4 χιλίαρικα για προκαταβολή και 300 με 400 ευρό δόση για 3-4 χρόνια
Sorry αν κούρασα
-
-
Καλησπέρα σε όλους,
-
-
-
Όλες οι απόψεις δεκτές
Sorry αν κούρασα
-
-
Λαταρχήν το ότι έγινες μπαμπάς και δεν το δήλωσες στο σωστό... topic είναι αιτία μπαναρίσματος επ αόριστον.
Κατά δεύτερον, νομίζω το θέμα αυτο πρέπει να πάει σε άλλη θεματική ενότητα.
Κατα τρίτον, βρε δε κρατάς τη 'Μπέμπα' να είσαι ωραίος? -
Αν είναι σε λάθος σημείο κάποιος από τους mods please και δεν θα το ξανακάνω
-
Aφου δινεις 15Κ και σου αρεσει η BMW γιατι δεν την αλλαζεις με μια 318 του '02-'03 ???
-
Πρωτα απο ολα ευχομαι να δεις το παιδι σου οπως θελεις!!!Να το χαιρεσαι!!Για να αρχισω λοιπον αμα ημουν στη θεση σου θα κρατουσα το 316 μεχρι να τελειωσει ο κυκλος της ζωης του θα μαεζευα λεφτα για να παρω ενα αλλο πρεμιουμ καινουιο(Focus,Astra,αμα ειχα λεφτα μπορει και μπεμπα παλι.)Πιστευω να βοηθησα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aφου δινεις 15Κ και σου αρεσει η BMW γιατι δεν την αλλαζεις με μια 318 του '02-'03 ???Δεν είναι κακό ως ιδέα απλά σε 3-4 χρόνια θα είμαι πάλι με 'παλιό' αυτοκίνητο (κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου για να τα ακούω μόνος μου )
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Πρωτα απο ολα ευχομαι να δεις το παιδι σου οπως θελεις!!!Να το χαιρεσαι!!Για να αρχισω λοιπον αμα ημουν στη θεση σου θα κρατουσα το 316 μεχρι να τελειωσει ο κυκλος της ζωης του θα μαεζευα λεφτα για να παρω ενα αλλο πρεμιουμ καινουιο(Focus,Astra,αμα ειχα λεφτα μπορει και μπεμπα παλι.)Πιστευω να βοηθησα.Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές το μόνο που με προβληματίζει είναι να μην αρχίσει τώρα το αυτοκινήτο να έχει προβλήματα, ότι δεν είναι ασφαλές ... (και λίγο ότι πλέον είναι η χαρά του κάνγκουρα αλλά πολυ λιγότερο από τους άλλους δύο λόγους )
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
πρεμιουμ καινουριο(Focus,Astra)Premium τα focus & astra?
-
αφού είσαι ικανοποιημένος με την 316, κράτησε την. Πιστεύω ότι με ένα μόνο παιδί δεν θα έχεις πρόβλημα με τους χώρους. Για πόσο τώρα ? ..... Για όσο είσαι ικανοποιημένος να οδηγείς μια παλιά 316. Αν ακόμα δεν σου βγάζει προβλήματα και έχεις βρει την άκρη να την συντηρείς σωστά με λογικό κόστος κράτησε την δις. Έχοντας αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο πρόσφατα, μάλλον δεν θα το ξανακάνω, αφού η απόσβεση του τα 3 πρώτα χρόνια είναι πολύ μεγάλη.
-
Noμιζω πως το κυριο προβλημα του ειναι η ασφαλεια που μπορει να προσφερει(τοσο ενεργητικη οσο και παθητικη).Βασικα ειναι λιγο δυσκολο να συνδυασεις πολυτελεια,ασφαλεια,χωρους,καινουργιο σχετικα μοντελο και χαμηλη τιμη,καπου θα πρεπει να κανεις υποχωριση,το θεμα ειναι να βρεις που θα την κανεις.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aφου δινεις 15Κ και σου αρεσει η BMW γιατι δεν την αλλαζεις με μια 318 του '02-'03 ???Δεν είναι κακό ως ιδέα απλά σε 3-4 χρόνια θα είμαι πάλι με 'παλιό' αυτοκίνητο (κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου για να τα ακούω μόνος μου )
Ό,τι και να πάρεις ακόμα και καινούργιο μετά από 3-4 χρόνια καινούργιο δε θα είναι...
Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς και τα επιπλέον έξοδα που θα δεις ότι θα σου προκύψουν σαν πατέρας... Οπότε αν δεν συμβεί κάτι σημαντικά καλό στην οικονομική σου προοπτική θα έλεγα να κινηθείς ως εξής:
Περιμένεις με το υπάρχον με το οποίο θα χάσεις λιγότερο από ότι αν πάρεις κάτι πιο καινούργιο και αφού δεν σου βγάζει προβλήματα έχεις περιθώρια να δεις τι παίζει από έξοδα παιδιού και πώς διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες και προτεραιότητες και ανάλογα προχωράς. Αν αρχίσει να βγάζει έξοδα και χάσεις την εμπιστοσύνη σου τότε πούλα την.
Αν τα πράματα πάνε καλά μάλλον μια λύση σαν την προτεινόμενη του panos2171 είναι η πιο καλή σε 2-3 χρόνια. -
@ panos
Ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ και από ασφάλεια το ε36 αστα να πάνε.Και επειδή μπαίνει ως σταθερά στην εξίσωση το παιδί η ασφάλεια είναι το Α και το Ω για αυτό και προβληματίζομαι τόσο ...
-
Εγώ θα έλεγα να το κρατήσεις 1-2 χρόνια και βλέπεις πως θα πάει. Έτσι κ αλλιώς ότι ήταν να χάσει από τιμή, το έχασε.
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
πρεμιουμ καινουριο(Focus,Astra)
Premium τα focus & astra?
Έλα ντε! Γιώργο άσε τα copy/paste και πήγαινε να διαβάσεις τπτ.
-
Ευχαριστώ πολύ όλους σας, μου αρεσει που γίνετε αυτή η κουβέντα με ανθρώπους που ξέρουν .
@ οnyx λες να μην δωσω και τόση σημασία στην ασφάλεια ? μήπως γίνομε υπερβολικός ??? -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
@ οnyx λες να μην δωσω και τόση σημασία στην ασφάλεια ? μήπως γίνομε υπερβολικός ???
H μεγιστη παθητικη ασφαλεια που μπορει να παρεχει το οποιο αυτοκινητο ειναι επιθυμητη, αλλα πιο ασφαλης, κατα τη γνωμη μου, ειναι ο συνετος οδηγος.
Αν θες καινουργιο υπαρχουν πολλες επιλογες, κατι θα βρεις να σου ταιριαζει.
Αλλα προς το παρων θα συμφωνησω με τον xenos:Εγώ θα έλεγα να το κρατήσεις 1-2 χρόνια και βλέπεις πως θα πάει. Έτσι κ αλλιώς ότι ήταν να χάσει από τιμή, το έχασε.
-
Το μεταφερω κατασκευαστες
-
Μάλλον εκεί θα καταλήξω και εγώ .... στο να την κρατήσω λιγάκι ακόμα την γρια μου ... πάντως μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν συζήτησε καν την λύση του SUV ...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μάλλον εκεί θα καταλήξω και εγώ .... στο να την κρατήσω λιγάκι ακόμα την γρια μου ... πάντως μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν συζήτησε καν την λύση του SUV ...Υπάρχουν λόγοι:
- Δεν σου περισσεύουν λεφτά για να αγοράσεις κάτι τέτοιο που να είναι καλύτερο από αυτό που έχεις... και τα έξοδα διατήρησης και συντήρησης αυτού δεν θα είναι μικρότερα από αυτό που έχεις.
- Δεν το θέλεις αλλιώς θα το ζήταγες, έστω με τρόπο!
- Η Ε36 έχει αρκετούς χώρους.... (αν και αυτό εξαρτάται από τους χαζομπαμπάδες και χαζομαμάδες) οπότε ο βασικός (λάθος) λόγος υπέρ ενός SUV δεν ισχύει.
- Ο λόγος νούμερο 1...
Και τώρα τι κάνουμε παλικάρι ?