-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
να βάλω με τη σειρά μου, στο ίδιο θέμα, ποιό είναι το αυτό το 'αυτοκίνητο'
Πολύ πιθανό να είναι αυτό με το οποίο θα καταλήξουν αρκετοί απο εμάς!
Βρηκες τον αντικαταστατη του bravo σου τοτε..
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
να βάλω με τη σειρά μου, στο ίδιο θέμα, ποιό είναι το αυτό το 'αυτοκίνητο'
Πολύ πιθανό να είναι αυτό με το οποίο θα καταλήξουν αρκετοί απο εμάς!
Βρηκες τον αντικαταστατη του bravo σου τοτε..
Οχι ακομα!!! πρεπει να λυσει πρωτα το quiz
-
Ποια ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έφερε πρώτη εξ ανατολών στην γηραιά ήπειρο στην γραμμή παραγωγής της το ''σύστημα ενημέρωσης'' και πως ονομάζεται αυτό?
-
Αυτοί με το κολλημένα γκάζια είναι σίγουρα... για το σύστημα δεν είμαι σίγουρος... κάιζεν;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτοί με το κολλημένα γκάζια είναι σίγουρα... για το σύστημα δεν είμαι σίγουρος... κάιζεν;απο εκει ειναι .....
οχι το συστημα αυτο παντως ηταν ο λογος της λειτουργιας just in time στην τροφοδοσια ..
Αντε βοηθησα πολυ -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Ποια ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έφερε πρώτη εξ ανατολών στην γηραιά ήπειρο στην γραμμή παραγωγής της το ''σύστημα ενημέρωσης'' και πως ονομάζεται αυτό?Μήπως αναφέρεσαι στο GNPID?
-
Αν καταλαβα καλα αυτο που λες ειναι θεμα του διεθνούς (και μη) Marketing ..
Αυτο που ζητω ειναι μεθοδολογια παραγωγης
βοηθεια...Ετος 1988-1991 -
Η μονη πραγματικη συνεισφορα των Ιαπωνων στην παγκοσμια αυτοκινητοβιομηχανια και δεν ειχε να κανει
καν με καποια μηχανολογικης φυσης εφευρεση. Xαριτολογωντας βεβαια θα πω, οτι αν και το συστημα
μπορει να υιοθετηθηκε νωριτερα απο τους Ευρωπαιους, πιθανως να εφαρμοστηκε πετυχημενα για πρωτη φορα επι Ευρωπαικου εδαφους, οταν ο εν λογω Ιαπωνας κατασκευαστης ηρθε στην Ευρωπη, στις αρχες της προηγουμενης δεκαετιας για να φτιαξει το δικο του εργοστασιο -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
πιθανως να εφαρμοστηκε πετυχημενα για πρωτη φορα επι Ευρωπαικου εδαφους, οταν ο εν λογω Ιαπωνας κατασκευαστης ηρθε στην Ευρωπη, στις αρχες της προηγουμενης δεκαετιας για να φτιαξει το δικο του εργοστασιοΔεν εχει αδικο ... αλλα ουτε και δικιο.
Το συστημα λειτουργει με εννοια την ομαδικότητα κατι το οποιο εχουν αναπτυξει οι ιαπωνες , ενω στο ευρωπαϊκό εδαφος κυριαρχει η αποψη της προσωπικης προσπαθειας σε επιπεδο εργασιας κατι το οποιο ερχεται σε αντιθεση με το συστημα
Συνεπως στην Ευρωπη θα πρεπει να δουλευουν Ιαπωνες και οχι Ευρωπαιοι στα εργοστασια τους προκειμενου το συστημα να λειτουργει σωστα.. κατι που δεν συμβαινει φυσικα -
Την ιαπωνική μεθοδολογία οργάνωσης παραγωγής just in time υιοθέτησε στη Γερμανία εδώ και χρόνια η αμερικάνικη Opel, δεν ξέρω αν είναι η πρώτη εκτός Ιαπωνίας που το έκανε.
-
Συνφωνα με τις γνωσεις μου και αυτα που ξερω οχι δεν ειναι...
Η εταιρεία αυτη που λεω ηταν προορισμος πολλων εκπαιδευτικων εκδρομων για αρκετα πανεπηστιμια της Ευρωπης εκεινη την εποχη... χάρης το νεο συστημα παραγωγης αποτελεσμα αυτου και το ''just in time''....
Ποια ειναι?????
Bοήθεια: Hταν το πρωτο αυτοκινητο με πολλες επιλογες στον εξοπλισμο (εξαιτιας του τροπου παραγωγης) δηλ μπορουσες να διαλεξεις χρωμα και το αυτοκινητο να εχει σχεδον (τυπικα ,δεν ξερω τι γινοταν στα τελωνεία) τον ιδιο χρονο παραλαβης .Πούλησε αρκετα και στην Ελλάδα -
VW ?
-
Αν καταλαβα καλα αυτο που λες ειναι θεμα του διεθνούς (και μη) Marketing ..Το New Product Introduction and Development ή NPID (και στις μέρες μας πλέον Global New Product Introduction and Development ή GNPID) δεν είναι απλώς 'θέμα διεθνούς μάρκετινγκ', αλλά όπως δηλώνει και η ονομασία του αφορά την διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης αλλά και της παραγωγής. Ιδιαίτερη εφαρμογή βρίσκει στην αυτοκινητοβιομηχανία όπου απαιτείται και η ταχεία ανάπτυξη πρωτοτύπου.
Bοήθεια: Hταν το πρωτο αυτοκινητο με πολλες επιλογες στον εξοπλισμο (εξαιτιας του τροπου παραγωγης) δηλ μπορουσες να διαλεξεις χρωμα και το αυτοκινητο να εχει σχεδον (τυπικα ,δεν ξερω τι γινοταν στα τελωνεία) τον ιδιο χρονο παραλαβης.
Δεν ξέρω ποιό αυτοκίνητο ή ποιά αυτοκινητοβιομηχανία εννοείς, αλλά η διαδικασία που περιγράφεις είναι ακριβώς το αντικείμενο του NPID. Φαντάζομαι ότι έχει εφαρμογή λόγω της ομοιότητας που έχει η διαδικασία παραγωγής ενός αυτοκινήτου με πολλές διαφορετικές επιλογές με την διαδικασία παραγωγής ενός πρωτοτύπου.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Αν καταλαβα καλα αυτο που λες ειναι θεμα του διεθνούς (και μη) Marketing ..
Το New Product Introduction and Development ή NPID (και στις μέρες μας πλέον Global New Product Introduction and Development ή GNPID) δεν είναι απλώς 'θέμα διεθνούς μάρκετινγκ', αλλά όπως δηλώνει και η ονομασία του αφορά την διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης αλλά και της παραγωγής. Ιδιαίτερη εφαρμογή βρίσκει στην αυτοκινητοβιομηχανία όπου απαιτείται και η ταχεία ανάπτυξη πρωτοτύπου.
Bοήθεια: Hταν το πρωτο αυτοκινητο με πολλες επιλογες στον εξοπλισμο (εξαιτιας του τροπου παραγωγης) δηλ μπορουσες να διαλεξεις χρωμα και το αυτοκινητο να εχει σχεδον (τυπικα ,δεν ξερω τι γινοταν στα τελωνεία) τον ιδιο χρονο παραλαβης.
Δεν ξέρω ποιό αυτοκίνητο ή ποιά αυτοκινητοβιομηχανία εννοείς, αλλά η διαδικασία που περιγράφεις είναι ακριβώς το αντικείμενο του NPID. Φαντάζομαι ότι έχει εφαρμογή λόγω της ομοιότητας που έχει η διαδικασία παραγωγής ενός αυτοκινήτου με πολλές διαφορετικές επιλογές με την διαδικασία παραγωγής ενός πρωτοτύπου.
Αυτο που αναφερεις ειμαι μαλλον ενα συνολο ενεργειών που στο μισο του μερος αποτελειται απο λειτουργειες Marketing και αλλες που περιλαμβανουν και την production .
Εγω αναφερομαι στο τομεα παραγωγης αυτής καθ' αυτής.
Βοηθεια : Μιλαμε για 1988 αρα ανατρεχουμε σε εκεινες τις περιοδους και τις ορολογιες και στο QM ...
μια λεξη ισως βοηθησει στν ευρεση αυτου που εχω στο μυαλο : (Jidonka)Δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου απλα ειχα μια πληροφορια και την βαζω ως quiz
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
VW ?Es ist nicht die Deutschen
Na to parei to ποταμι???
-
μια λεξη ισως βοηθησει στν ευρεση αυτου που εχω στο μυαλο : (Jidonka)
Το γκουγκλ το συνδεει με την τογιοτα
-
Ναι απο εκει ξεκινησε η εφαρμογη (χαρης τους Ohno και Shingo απο την δεκαετια του 1960 ειχαν ιδεες αυτοματοποιημενης παραγωγης)
κουρασα???
να το παρει το ποταμι?
η ευρωπαικη εταιρεια που λεω εχει ακομα σχεσεις με ιαπωνια -
Κοιτα να δεις που θα ειναι καμια πεζο/ψιτροεν και θα γελαω ...
-
Ναι απο εκει ξεκινησε η εφαρμογη (χαρης τους Ohno και Shingo απο την δεκαετια του 1960 ειχαν ιδεες αυτοματοποιημενης παραγωγης)
κουρασα???
να το παρει το ποταμι?
η ευρωπαικη εταιρεια που λεω εχει ακομα σχεσεις με ιαπωνιαRenault...
-
ΑΚΡΙΒΩΣΤο συστημα ειναι το συστημα παραγωγης ΚΑΝΒΑΝ σε συνεργασια με το Just in time ...πρωτοεφαρμοστηκε στην Ευρωπη απο την Renault στο Renault 19
ΚΑΝΒΑΝ ειναι συστημα ενημερωσης προληπτικου ελεγχου σε διαφορα σταδια της παραγωγης ( ειτε ηλεκτρονικα ειτε ακομα και τα χαρτακια που κολλανε πανω στα αυτοκινητα το οποιο εδινε το πρασινο φως να προχωρησει το αυτοκινητο στο επόμενο σταδιο κατασκευής μιας και πληρούσε την προγραμματισμένη κατασκευη η αν ειχε λαθος, που ειχε και γιατι. Κατι που σταματουσε ΟΛΗ την παραγωγη ! μεχρι να βρεθει ) .Χρησιμοιποιει δε το συστημα τροφοδοσιας Just in Time
Για αυτο και η αρτιότητα των ιαπωνικων κατασκευών της εποχης ....χωρις να ειναι ελαττωματικά....υ.γ** Δεν ειμαι** γνωστης του αντικειμενου και δεν εχω διδαχθεί κατι πάνω σε αυτά , απλα για λογους εκπαιδευτικούς γυρω απο το αυτοκινητο πληροφορουμε και μαθαινω απο εδω και απο εκει οσα μπορω
για αυτο οσοι ξερουν κατι παραπάνω ας μας επιμορφώσουν , καθε γνωση για καλο
Αυτοκινητιστικό quiz - Περνάω δάσκαλε?