-
Ακόμα και όταν είσαι στο κέντρο τους;
Τι πρέπει να κάνεις εκεί; τέρμα γκάζι ή φρένο για να τα δει ολα και ο πίσω; -
Ακόμα κι όταν περνάνε -πολύ συχνά- με κόκκινο;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
FYI τα λεωφορεία έχουν πάντα προτεραιότητα.Εννοειται οτι κανεις λαθος.
-
Κ για να καταλαβω, πως το εννοεις αυτο το 'τα λεωφορεια εχουν παντα προτεραιοτητα'? Κανουν οτι τους καυλωσει οποτε τους καυλωσει κ εσυ πρεπει να γινεις ο Houdini να βρεις λυση για το πως θα εξαφανιστεις απο διπλα/μπροστα/πισω τους?
Που ακριβως εχουν 'παντα' προτεραιοτητα?
Οταν ειναι σε διασταυρωση (αρα συμφωνα με την δικη σου λογικη, στοπ+προτεραιοτητα απο δεξια καταργουνται)?
Οταν ξεκινανε απο σταματημενα?
Οταν αποφασιζουν να αλλαξουν λωριδα?Κ απο που προκυπτει. ΚΟΚ? Για να δω. Το μοναδικο σημειο οπου εχουν προτεραιοτητα εναντι ΙΧ ειναι σε δρομο με κλιση, οπου κανονικα προτεραιοτητα μεταξυ ιδιας κλασης οχηματων εχει ο ανεβαινων, αλλα μεταξυ διαφορετικης εχει ο μεγαλυτερος.
-
Προσωπικα δεν εχω και ουτε ειχα μεχρι στιγμης κανενα προβλημα με οδηγο λεωφορειου,
σε καμια περιπτωση δεν τους συγκρινω με τους αληταραδες στην πλειοψηφια τους Ταξιτζηδες.
Ποτε δεν μου εχει συμβει λεοφωρειο να με κλεισει ή να σταματησει απροειδοποιητα ,μην ξεχνατε οτι ενα λεωφορειο δεν εχει ουτε το μεγεθος, ουτε την ευκινησια , ουτε την ορατοτητα του Ι.Χ . -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
FYI τα λεωφορεία έχουν πάντα προτεραιότητα.Προχθες, σε δρομο 3 λωριδων και ενω οδηγουσα την αριστερη με περιπου 50χλμ, με εκλεισε στεγνα λεωφορειο επειδη στο ρευμα του ειχε διπλοπαρκαρει καποιος. Δε νομιζω να ειχε προτεραιοτητα.
Η κλασσικη ατακα 'αφου εβγαλα φλας'...
(Δηλαδη αμα εγω εβγαζα τη π@@τσ@ μου, θα τον γ@μ@@σ@?) -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Και για να είμαστε πιο ακριβείς, αν διαβάσεις το post, αυτή κοίταγε και όχι μόνο, αλλά έκανε και το αμάξι μπροστά για να μπορέσει να δει (αυτό δεν το έγραψα γιατί μπορεί να το έκανε για να βγει πιο μπροστά στο φανάρι). Όταν κοίταξα κι εγώ, το έπαιξε δήθεν, υπεράνω κτλ. Λανθασμένη τακτική στο λάθος άτομο. Άλλωστε, ΠΟΤΕ δεν κάνω καμάκι σε τέτοιες συνθήκες εκτός από μια ματιά. Ούτε φυσικά θεωρώ κάποια παλιοπουτάνα ή κάποιον παλιόπουστα κτλ. Αυτά βρίσκονται εκτός της κοσμοθεωρίας μου, οπότε το σχόλιο είναι απλά εκτός πραγματικότητας. Αυτό που έκανα ήταν πολύ απλό. Της έδωσα να καταλάβει πως το ηθικό είναι να έχεις συνεπή στάση ζωής. Δεν μπορεί να κοιτάς, μετά να το παίζεις επιδεικτικά υπεράνω και στο τέλος να παρακαλάς για να γίνει το δικό σου. Ή με θεωρείς σκουλήκι και με γράφεις ή όχι. Τόσο απλό.Δηλαδή, αφού σε κοίταξε εξ αρχής το ηθικό και δίκαιο θα ήταν να κατέβει επιτόπου, να έρθει και να σκύψει όλο χάρη στο παράθυρο σου προτάσωντας το αβυσαλέο ντεκολτέ της, να σου δώσει το τηλέφωνο της, κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ...
Και φυσικά το γεγωνός ότι έστρεψε το βλέμμα της μπροστά (δεν ήσουν του γούστου της δηλαδή) την κατατάσει αυτόματα στις ξεπεσμένες πρώην όμορφότερες γυναίκες του κόσμου (δικά σου λόγια) και σου δίνει το δικαίωμα στην πρώτη ευκαιρεία να την «τιμωρήσεις» παραδειγματικά και να την αναφέρεις στο παρόν νήμα σαν ΖΩΟ που ήταν..
Το πιθανότερο είναι ότι μόλις κατάλαβε πως κοιτάς και εσύ εισέπραξε την επιβεβαίωση που ήθελε και το έπαιξε υπεράνω (κοινή γυναικία πρακτική).
Με τα καμώματα σου όμως απλά εσύ ρίχνεις το επίπεδο σου στο δικό της ύψος. -
Οταν αναψει φλας το λεωφορείο που ειναι πιο μπροστα απο εσένα οφειλεις να του αφήσεις χωρο να αλλάξει πορεια .Αν οχι και σε ακουμπησει το πληρωνεις εσύ.Μου εχει τυχει και ετσι ειναι.Οι περισσοτεροι ιχδες οταν βλεπουν φλας ,αμεσως πατουν γκαζι και χωνονται για να μην τους καθυστερησει .Ενταξει λογικό.Ομως αν χτυπησεις πληρωνεις.
Και ναι πατας φρενο προοδευτικά και δινεις χωρο οταν βρισκεσαι στη μέση.Εκτος και αν υπάρξει συνενόηση με τον οδηγο του λεωφορείου και σου πει πέρνα.
Τι διαολο στην Αθηνα δεν οδηγάτε! -
Καλά, με λεωφορεία δε βγάζεις άκρη.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@Καβουρας, συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις μου φαινεται...:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙΣ για να μην αφησεις καποιον να μπεις μπροστα σου. Ειναι δικαιωμα σου να μην κοψεις αν ερχεσαι γρηγοροτερα, κ υποχρεωση του αλλου να μην σου κοψει την πορεια, αλλα ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ. Εδω ενω πηγαιναν με την ιδια ταχυτητα κ υπηρχε κενο να μπει, μολις εβγαλε το φλας ο αλλος ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ. Πραγμα το οποιο φυσικα απαγορευεται.
Kacey, ναι μπορεί να είναι η μέγιστη μαλακία και ζωώδες να μην αφήνεις τον άλλον να μπει στην λωρίδα σου με αυτό τον τρόπο, όμως δεν είναι κάτι που απαγορεύεται. και δεν μπορεί να αποδειχθεί άλλωστε. μπορεί να πει ότι τον έπιασε χέσιμο και τρέχει να προλάβει ή μπορεί να φοβάται λέμε τώρα να χει άλλους μπροστά.
-
απο το ποντικο-τροκτικο!!
Στα φανάρια τη κανει??
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
(Δηλαδη αμα εγω εβγαζα τη π@@τσ@ μου, θα τον γ@μ@@σ@?)
μου κλέβεις την ατάκα.
@kacey
είναι ζωώδες όπως έγραψα και έχω γράψει κι εγώ να μην αφήνεις τον άλλο να μπει μπροστά σου αλλά είναι δικαιωμά σου.Και στο κάτω-κάτω απέδειξε ότι επιτάχυνα.
Τέλος...ο dmitspan τα είπε πολύ καλά.
Καλώς ή κακώς δεν είμαι υποχρεωμένος να σε αφήσω να μπεις μπροστά μου και 2ον για να πατήσω γκάζι και να κλείσω το κενό τόσο γρήγορα και να μην προλάβεις να μπεις μπροστά μου σημαίνει ότι το κενό δεν ήταν και τόσο μεγάλο ώστε να μπορούσες να μπεις χωρίς τη συνέννεσή μου, οπότε και πάλι στα λόγια μου έρχεσαι (είμαι υποχρεωμένος να μην κόψω), καθώς μπαίνοντας μπροστά μου μηδενίζεις σχεδόν τις αποστάσεις ασφαλείας.Τέλοσπάντων.Συμφωνούμε πιστεύω στο ότι οκ είναι ζωώδες ως κίνηση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι δικαίωμα του άλλου και αν γουστάρει θα σε αφήσει να μπεις, όσο άσχημο κι αν ακούγεται (καθώς όπως είπα για να προλαβαίνει να κλείσει το κενό με μία γκαζιά του 1sec, σημαίνει ότι το κενό δεν ήταν μεγάλο κι άρα θα έπρεπε να συνεννέσει κι αυτός πατώντας λίγο φρένο ή σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι για να μπορέσεις να μπεις στη λωρίδα).-
-
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/276416.html
Επιτέλους, τα ζώα στο μαντρί!
-
Φλάς στοπ και όπισθεν?
-
Οσο δεν Σεβεστε τα λεωφορεια Τοσο Δεν θα σας σεβαστουν και αυτοι! (Γενικο το σχολιο δεν πηγαινει συγκεκριμμενα) οταν βγαινει απο την λωριδα του το λεωφορειο γιατι βγαινει? Γιατι θα εχει καποιο εμποδιο και θα το αποφυγει ή θα μπει σε ολοκληρη την λωριδα ή θα πιασει ενα κομματι για να προσπερασει με ασφαλεια. Οταν εχεται ενα λεωφορειο διπλα σας δεν μπορειτε να δειτε τι εχει στη δεξια πλευρα του δρομου λογω ορατοτητας! Και μην ξεχνατε πως αυτοι κανουν την δουλεια τους, γιατι ειτε θα εχουν καθυστερησει για το επομενο δρομολογιο οποτε λογικο ειναι να τρεξουν (πρεπει να δειτε τα καρτελακια με τους χρονους διαδρομης ) γιατι συνηθως φτανουν καθυστερημενοι στα τερματα/αφετηριες.
-
να ρωτήσω κάτι?
γιατί εφόσον προβλέπεται απ τον ΚΟΚ ότι το κοπάδι πρέπει να φέρει φώτα, χρειάστηκε να φτάσει η υπόθεση μέχρι τον άρειο πάγο για να ειπωθεί το αυτονόητο -
ΚΟΚ: '...δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού'
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ο βοσκός να εξασφαλίσει πως αυτά τα δύο πρόβατα θα παραμείνουν στην πρώτη και τελευταία θέση αντίστοιχα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
ΚΟΚ: '...δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού'Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ο βοσκός να εξασφαλίσει πως αυτά τα δύο πρόβατα θα παραμείνουν στην πρώτη και τελευταία θέση αντίστοιχα
Θα τους κανει ιδιαιτερα μαθηματα οδικης συμπεριφορας ποιο θα μενει πρωτο και ποιο τελευταιο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/276416.htmlΕπιτέλους, τα ζώα στο μαντρί!
να δω βοσκό να βάζεις φωτεινή σήμανση στο 1ο και τελευταίο πρόβατο-κατσίκι του κοπαδιού (και να γίνουν κάτι σαν τεράστιες πυργολαμπίδες ) και τι στον κόσμο!!!
Επίσης πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα μείνουν σε μια (θεωρητική) σειρά τα πρόβατα/κατσίκια και δε θα πάνε σαν τον όχλο?ΥΓ: όχι ότι ο ΚΟΚ δεν έχει κάποια λογική αφού μέσα στα σκοτάδια που να το δεις το ζώο. (κολλάει και με το topic )
Οσο δεν Σεβεστε τα λεωφορεια Τοσο Δεν θα σας σεβαστουν και αυτοι! (Γενικο το σχολιο δεν πηγαινει συγκεκριμμενα) οταν βγαινει απο την λωριδα του γιατι βγαινει? Γιατι θα εχει καποιο εμποδιο και θα το αποφυγει ή θα μπει σε ολοκληρη την λωριδα ή θα πιασει ενα κομματι για να προσπερασει με ασφαλεια. Οταν εχεται ενα λεωφορειο διπλα σας δεν μπορειτε ν αδειτε τι εχει στη δεξια πλευρα του δρομου λογω ορατοτητας!
Θωμά, το πρόβλημα με τα φορτηγά-λεωφορεία κτλ ξεκινά από το γεγονός πως θεωρούν δεδομένο ότι θα τους αφήσεις να κάνουν αυτό που γουστάρουν.
τρανό παράδειγμα είναι ότι όσες φορές έχω πάει στο εξωτερικό με ελληνικό πούλμαν, το τι βρισίδι μας έχουν ρίξει οι ξένοι...δεν υπάρχει.ΟΦΕΙΛΕΙ να προβλέψει αρκετά νωρίς και να αλλάξει λωρίδα ώστε να μην φτάσει στο σημείο (για να μην κόψει-φρενάρει-σταματήσει) να πρέπει να κλείσει κάποιον στα μούτρα. Έχω άδικο???
Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι λεωφοριατζήδες-φορτηγατζίδες οδηγούν την νταλίκα-λεωφορείο-φορτηγό σα να είναι αυτοκίνητο-ΙΧ ή έχουν την νοοτροπία ότι 'το έχω μεγαλύτερο και άρα κάνε μου χώρο μη σε βάλω από κάτω και ψάχνεσαι'.
Επίσης δεν είναι δικαιολογία το 'για να μην κόψει'.-
Με την ίδια λογική να μην σταματάνε και στο κόκκινο και στα stop γιατί...άμα σταματήσει, άντε να ξεκινήσει.
(οκ τα εκμηδενίζω όλα )Ρε μήπως να το κάνουμε σαν το 'πράσινο κύμα' με το τραμ (το οποίο βέβαια ποτέ δε λειτούργησε άσχετα αν εμείς ως πολίτες-κράτος το πληρώσαμε βέβαια)?????
(ελπίζω να πιάνεις το ύφος της πλάκας )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
να ρωτήσω κάτι?
γιατί εφόσον προβλέπεται απ τον ΚΟΚ ότι το κοπάδι πρέπει να φέρει φώτα, χρειάστηκε να φτάσει η υπόθεση μέχρι τον άρειο πάγο για να ειπωθεί το αυτονόητοΟ άρειος πάγος δικάζει υποθέσεις όπου κάποιος θεωρεί ότι έγινε κακή ερμήνευση του νόμου από το δικαστήριο (δεν δικάζεται η υπόθεση αυτή καθέ αυτή) ή επειδή ο νόμος πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η απόφαση είναι εσφαλμένος-άδικος-αντισυνταγματικός κτλ-κτλ.
Προσβάλεις δηλαδή το νόμο και όχι την απόφαση του δικαστηρίου.(Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι... )
-
Απ΄ότι θυμάμαι ο κώδικας λέει καθαρά ότι ο οδηγός που προτίθεται να αλλάξει λωρίδα οφείλει να ελέγξει προσεκτικά καθρέπτες και συνθήκες και ο οδηγός που προπορεύεται οφείλει να διευκολύνει αυτόν που θέλει να αλλάξει. Δηλαδή το πνεύμα του κώδικα -και σωστά νομίζω- είναι η συνεργασία κι όχι 'άμα θέλω αφήνω'. Αλλά αυτή βέβαια είναι μόνο η γνώμη μου.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]