-
Εμπειρία ζωής. Ψαγμένος πάντως ο Αμερικανάκος...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εμπειρία ζωής. Ψαγμένος πάντως ο Αμερικανάκος...Πραγματικά!
Πρέπει να είναι πολύ καλή φάση.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Θα την παραλαμβανα ο ιδιος μαλιστα απο τα κεντρικα
στο Μοναχο(?), και οδικως πισω στο Ελλαντα...(απ' οσο θυμαμαι, υπαρχει αυτη η δυνατοτητα...)Ναι, υπάρχει η δυνατότητα να την πάρεις στο BMW Welt. Πας με τις πινακίδες στο χέρι και το παίρνεις σχεδόν κατευθείαν από την γραμμή παραγωγής
Δυστυχώς, ΔΕΝ γίνεται πλέον. Ρώτησα πριν 1 μήνα στην BMW Hellas, γιατί θυμόμουν ότι παλιά το είχαν (€450 χρεωνόταν και υπήρχε ειδικός κωδικός στον έξτρα εξοπλισμό) και μου απάντησαν ότι πλέον δεν το κάνουν λόγω Ελληνικού φορολογικού συστήματος. Οπότε για εμάς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα πλέον, τουλάχιστον όχι μέσω BMW Hellas.
Η μόνη λύση είναι να γίνει η παραγγελία σε αντιπροσωπεία στην Γερμανία και να το ζητήσεις από εκεί. Αλλά έτσι αυξάνονται πολύ τα έξοδα και επίσης είναι μεγάλη ταλαιπωρία μετά, για τον εκτελωνισμό.
-
ως και εκει Ζιμπαμπουε.....
-
Δεν το κάνουν γιατί θέλουν να πουλάνε πλέον μόνο αμάξια με πακέτα εξοπλισμού που είναι με παραγγελία σε ορισμένες γραμμές παραγωγής.Αυτό κυρίως για το κόστος μην τους πιάνει ο φόρος πολυτελείας στην Ελλάδα.Ομως αυτό επειδή γίνοταν και πάντα για να κερδίζουν με τις όποιες διαφορές, η ποιότητα σε τέτοια αμάξια πιθανόν να μην είναι η αναμενόμενη και θέλει προσοχή.
Στην νέα τριάρα επειδή υπάρχουν όμως διαφορες εκδόσεις εξοπλισμού από το εργοστάσιο standard,σίγουρα τα πράγματα θα διαμορφωθούν διαφορετικά όταν κυκλοφορήσει το αμάξι,ανάλογα τι θέλουν και τους συμφέρει να σπρώξουν περισσότερο. Ακούγεται πάντως εκ των εσω,σαν βασική έκδοση η sport όπως ότι θα βγεί σύντομα κινητήρας 1600αρης diesel (ο δίλιτρος με μειωμένα κυβικά ίσως) για τις προβληματικές χώρες που έχει πέσει γενικά η κατανάλωση (σαν την Ελλάδα προφανώς)
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Δεν το κάνουν γιατί θέλουν να πουλάνε πλέον μόνο αμάξια με πακέτα εξοπλισμού που είναι με παραγγελία σε ορισμένες γραμμές παραγωγής.Αυτό κυρίως για το κόστος μην τους πιάνει ο φόρος πολυτελείας στην Ελλάδα.Ομως αυτό επειδή γίνοταν και πάντα για να κερδίζουν με τις όποιες διαφορές, η ποιότητα σε τέτοια αμάξια πιθανόν να μην είναι η αναμενόμενη και θέλει προσοχή.Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Πρώτον, δεν υπάρχει διαφορετική γραμμή παραγωγής...μια είναι η γραμμή και το κάθε αυτοκίνητο κατασκευάζεται σύμφωνα με τον εξοπλισμό που έχει παραγγελθεί. Επίσης, εγώ που ρώτησα και μου είπαν όχι, δεν έχω παραγγείλει στάνταρ αυτοκίνητο, το έφτιαξα όπως ήθελα.
-
Ο Nikosi είναι σε άρνηση,γιατι δεν εχει τα λεφτά ακομα. ''μου αρέσει η si μου'' και ''σιγα την νεα bmw, δεν θα είναι σπορ σαν την δικια μου''
ΕΛΑ ΝΙΚΟ ΜΟΛΟΓΑ ΤΑ ΟΛΑ. ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ Ε?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Πρώτον, δεν υπάρχει διαφορετική γραμμή παραγωγής...μια είναι η γραμμή και το κάθε αυτοκίνητο κατασκευάζεται σύμφωνα με τον εξοπλισμό που έχει παραγγελθεί. Επίσης, εγώ που ρώτησα και μου είπαν όχι, δεν έχω παραγγείλει στάνταρ αυτοκίνητο, το έφτιαξα όπως ήθελα.Λαθος γνωρίζεις .Στις παραγγελίες χωρίς αυτά που φέρνει ο εισαγωγέας μαζικά ,φυσικά κατασκευάζεται διαφορετικά ,ακόμα μπορεί και από άλλο εργοστάσιο και γι'αυτό κάνει και παραπάνω χρόνο να το παραλάβεις ,αλλά και έχουν και μιρκές μεγάλες διαφορές στανταρντ όπως αξεσουαρ που δεν φαίνονται με πρώτη ματιά από καλύτερα λάστιχα ,μέχρι .....Επίσημα μην περιμένεις μια εταιρία να σου πεί πως κερδίζει χρήματα από το προιόν που πουλά .
Αν μπορείς να επισκεφτείς ενα εργοστάσιο σε οποιοδήποτε προιόν μαζικής παραγωγής ,θα σου πουν και θα δεις σχετικά -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Λαθος γνωρίζεις .Στις παραγγελίες χωρίς αυτά που φέρνει ο εισαγωγέας μαζικά ,φυσικά κατασκευάζεται διαφορετικά ,ακόμα μπορεί και από άλλο εργοστάσιο και γι'αυτό κάνει και παραπάνω χρόνο να το παραλάβεις ,αλλά και έχουν και μιρκές μεγάλες διαφορές στανταρντ όπως αξεσουαρ που δεν φαίνονται με πρώτη ματιά από καλύτερα λάστιχα ,μέχριΦυσικά...γιατί συμφέρει την BMW να έχει 2-3 διαφορετικές γραμμές παραγωγής για να κερδίσει €200 στο αυτοκίνητο. Κάθε σειρά κατασκευάζεται σε 1 εργοστάσιο (εκτός των αυτοκινήτων για Αφρική και Κίνα). Ο έξτρα χρόνος έχει καθαρά να κένει με τα προδηλωμένα slots (θέσεις) στην παραγωγή και τίποτα άλλο...και εγώ που έκανα παραγγελία με τα δικά μου έξτρα δεν περιμένω περισσότερο από ότι θα περίμενα εάν έπαιρνα έτοιμη παραγγελία της BMW Hellas.
-
Δεν ξέρεις πόσα κερδίζει μια εταιρία στο κάθε προιόν ξεχωριστά ,και σε σύνολο όπως είναι έτοιμο ένα αμάξι .
Στην Γερμανία έχει πχ 3 εργοστάσια για την 3αρα (μέσα στο Μόναχο,Λειψία,και έξω από το Μόναχο-δύσκολη ονομασία μικρής πόλης) .Οταν λέμε γραμμη παραγωγής εννοουμε ότι από τάδε μέχρι τάδε του μηνός θα βγούν αμάξια για Ελλάδα πχ στις σειρές μηχανημάτων 3 και 5 .Αν παραγγείλεις κάτι από Γερμανία θα πάρεις από άλλη 'παραγωγή' .Ο χρόνος μπορεί να είναι ίδιος αν έχουν ρυθμίσει να βγάζουν χ αμάξια κάθε μέρα και παραγγελίες έχουν πολλές για παρόμοιο αμάξι. -
Αυτά που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω. Μπορεί και να είναι έτσι, αν και μου φάινται πολύ περίεργο, γιατί δεν συμφέρει από πολλές απόψεις.
Όπως και να έχει, ακόμα και να γίνεται αυτό, τι σχέση έχει με την παράδοση στο εργοστάσιο?
-
Φανη τι πηρες;
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ο Nikosi είναι σε άρνηση,γιατι δεν εχει τα λεφτά ακομα. ''μου αρέσει η si μου'' και ''σιγα την νεα bmw, δεν θα είναι σπορ σαν την δικια μου''ΕΛΑ ΝΙΚΟ ΜΟΛΟΓΑ ΤΑ ΟΛΑ. ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ Ε?
Σε καμια αρνηση δεν ειμαι, ουτε κακολογω τη νεα 3αρα. Λαθος εχεις καταλαβει.
Δεν θεωρω οτι αξιζει μια πιθανη 316i ως αντικαταστατης του si μου. Η 328i θα μπορουσε να την αντικαταστησει, αλλα θα ειναι πανακριβη και δεν ειμαστε για ανοιγματα.
Τωρα αλλα εργαλεια εχουν προτεραιότητα...κι αυτα με 6 σειριακες ταχυτητες αλλα σαφως φθηνοτερα και γεματα αδρεναλινη.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φανη τι πηρες;Υπομονή 1-2 εβδομάδες, μέχρι να παραλάβω.
-
Αν δεν έχετε καταλάβει με την κρίση ξαναγυρνάμε σε εποχές που τα αμάξια ήταν για τους πλούσιους όπως τα βλέπαμε στις ταινίες
Αυτά που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω. Μπορεί και να είναι έτσι, αν και μου φάινται πολύ περίεργο, γιατί δεν συμφέρει από πολλές απόψεις.Όπως και να έχει, ακόμα και να γίνεται αυτό, τι σχέση έχει με την παράδοση στο εργοστάσιο?
Αν ήξεραν όλοι κάποια εμπορικά μυστικα σε κάθε κλάδο θα έκαναν και αυτοί την δουλειά σαν εισαγωγείς,σαν εμποροι κλπ για να κερδίζουν
Η παράδοση στο εργοστάσιο δεν γίνεται σε παραγγελίες από Ελλάδα ,γιατί απλά θα τους βγαίνει παραπάνω σε κόστος και το σταμάτησαν.Λογικά παίζουν επίσης και προμήθειες επί κάποιων συγκεκριμένων πωλήσεων στους εμπόρους κλπ γιατί πρέπει να συμφέρει και αυτούς. -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Η παράδοση στο εργοστάσιο δεν γίνεται σε παραγγελίες από Ελλάδα ,γιατί απλά θα τους βγαίνει παραπάνω σε κόστος και το σταμάτησαν.Μα το χρεώναν παραπάνω, 450 Ευρώ...αλλά το σταμάτησαν.
-
Το χρέωναν,εννοείται κέρδιζαν και τους συνέφερε.Τώρα προφανώς όχι .
-
Φανη τι πηρες;
Υπομονή 1-2 εβδομάδες, μέχρι να παραλάβω.
Καταλαβα.
Ελπιζω 118i και οχι 116i.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φανη τι πηρες;Ο Nikosi είναι σε άρνηση,γιατι δεν εχει τα λεφτά ακομα. ''μου αρέσει η si μου'' και ''σιγα την νεα bmw, δεν θα είναι σπορ σαν την δικια μου''
ΕΛΑ ΝΙΚΟ ΜΟΛΟΓΑ ΤΑ ΟΛΑ. ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ Ε?
Σε καμια αρνηση δεν ειμαι, ουτε κακολογω τη νεα 3αρα. Λαθος εχεις καταλαβει.
Δεν θεωρω οτι αξιζει μια πιθανη 316i ως αντικαταστατης του si μου. Η 328i θα μπορουσε να την αντικαταστησει, αλλα θα ειναι πανακριβη και δεν ειμαστε για ανοιγματα.
Τωρα αλλα εργαλεια εχουν προτεραιότητα...κι αυτα με 6 σειριακες ταχυτητες αλλα σαφως φθηνοτερα και γεματα αδρεναλινη.
η 320 πόση διάφορα θα Έχει απο την 328; Αυτο που βλέπω η 328 δεν βγαίνει σε sport μονο σε modern.
-
Φανη τι πηρες;
Υπομονή 1-2 εβδομάδες, μέχρι να παραλάβω.
καλοριζικη η 328ι
-
Σιγουρα δεν ειναι 3αρα γιατι ακομα δεν εχουν αρχισει οι παραδοσεις.
Νομιζω φεβρουαριο ξεκινανε.
BMW 3-Series 2012 - F30/F32