-
Αυτό ήταν που σκέφτηκα κι εγώ. Αλλά θα θεωρούσες την 330i coupe π.χ. αγχολυτικό και cruising αυτοκίνητο; Τόσο μεγάλη διαφορά έχει σε σχέση με την 335i; Και στο κάτω κάτω ας υπήρχε επιλογή μεταξύ και των δύο κιβωτίων (θα μου πεις στη θεωρία λέγεται εύκολα, στην πράξη φαντάζομαι συμφέρει να έχεις μόνο το ένα).
Και για να μην είμαστε και εντελώς off-topic δε νομίζω καμία F35 να μην έχει χαρακτήρα που να της ταιριάζει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, πέραν 1-2 κορυφαίων μοντέλων (αν υποθέσουμε ότι ακολουθείται παρόμοια 'πολιτική' με τώρα, που έχουμε dual clutch μόνο σε M3 και 335i).
-
Στοιχεία για διαστάσεις/βάρη έχουμε; Γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι ακόμη μια φορά θα δούμε μία διαδικασία μεγέθυνσης/πάχυνσης (να υπάρχει και breathing space για τη σειρά 1 που αναπόφευκτα θα μεγαλώσει για να χωράει κάτι πέρα από γατιά στο πίσω κάθισμα). Καλό το downsizing στους κινητήρες αλλά η BMW πρέπει να κάνει κάτι με την παχυσαρκία
-
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
Στοιχεία για διαστάσεις/βάρη έχουμε; Γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι ακόμη μια φορά θα δούμε μία διαδικασία μεγέθυνσης/πάχυνσης (να υπάρχει και breathing space για τη σειρά 1 που αναπόφευκτα θα μεγαλώσει για να χωράει κάτι πέρα από γατιά στο πίσω κάθισμα). Καλό το downsizing στους κινητήρες αλλά η BMW πρέπει να κάνει κάτι με την παχυσαρκίαΥπάρχει πληροφορία ότι θα χρησιμοποιηθούν lightweight υλικά και μια νέα διαδικασία welding (το είχα ποστάρει στο BMW forum) που έχει πιο ελαφριά μέρη αμαξώματος. Νομίζω το έχει και το νέο Volvo S60.
Γενικώς πάντως το βάρος της 3άρας (εκτός από του si που είναι στα 1350 κιλά αλλά αυτό δε μετράει)είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας. Βαρύ μεν για τα ατμοσφαιρικά μοτέρ, αλλά στο μέσο όρο.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Αυτό ήταν που σκέφτηκα κι εγώ. Αλλά θα θεωρούσες την 330i coupe π.χ. αγχολυτικό και cruising αυτοκίνητο; Τόσο μεγάλη διαφορά έχει σε σχέση με την 335i; Και στο κάτω κάτω ας υπήρχε επιλογή μεταξύ και των δύο κιβωτίων (θα μου πεις στη θεωρία λέγεται εύκολα, στην πράξη φαντάζομαι συμφέρει να έχεις μόνο το ένα).Και για να μην είμαστε και εντελώς off-topic δε νομίζω καμία F35 να μην έχει χαρακτήρα που να της ταιριάζει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, πέραν 1-2 κορυφαίων μοντέλων (αν υποθέσουμε ότι ακολουθείται παρόμοια 'πολιτική' με τώρα, που έχουμε dual clutch μόνο σε M3 και 335i).
Δεν έχεις και άδικο. Αναφερόμουν όμως στην 7άρα που ίσως το κλασικό αυτόματο της ταιριάζει καλύτερα. Τώρα για τις άλλες, ίσως είναι θέμα κόστους ή απλά πιστέυουν ότι ο αγοραστής της 325 δεν ψάχνει τις απόλυτες επιδόσεις αλλά την απόλυτη ομαλότητα, σε αντίθεση με αυτόν της 335 και της Μ3.
-
πραγματικα ακουγεται πολυ καλη αλλα οι διαστασεις ειναι συγκρατημενες...
δεν βλεπω να ξεπερναει το 4,60
καλο αυτο!
επισης μηπως να αλλαξει ο τιτλος του τοπικ μια και η κωδικη ονομασια ειναι F30?
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
πραγματικα ακουγεται πολυ καλη αλλα οι διαστασεις ειναι συγκρατημενες...δεν βλεπω να ξεπερναει το 4,60
καλο αυτο!
επισης μηπως να αλλαξει ο τιτλος του τοπικ μια και η κωδικη ονομασια ειναι F30?
Δικό μου το λάθος...είχα την εντύπωση ότι είναι το F35.
Το άλλαξα επειδή εδώ άνοιξα το τόπικ, το έκανα edit.
-
Οι πληροφορίες μου λένε ότι η νέα 3άρα θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2011. Μάλλον λένε για το Λονδίνο καθώς η BMW θα είναι ο σπόνσορας στους Ολυμπιακούς του 2012…αυτή είναι μια ιδέα καθώς η νέα 3άρα θα χρησιμοποιηθεί από τους υπεύθυνους των αγώνων.
Η Παγκόσμια Πρεμιέρα θα γίνει το 2012 στην Έκθεση της Γενεύης. Αρχές του καλοκαιριού ξεκινάνε οι πωλήσεις σε Ευρώπη και Αμερική.
-
Το παρακάτω είναι μια σύγκριση μεταξύ των προηγούμενων σειρών. Αυτό της F30 είναι RENDERING και δεν είναι ούτε κάποιο επίσημο sketch ούτε κάποιο που διέρρευσε:
Ωραίο πάντως...μακάρι να βγει έτσι.
-
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα απο τη ΒΜW να δώσει μια νέα σπορτιβ γραμμή στη νέα 3 άρα όπως είχε τουλάχιστον μέχρι την Ε46. Μέχρι και το Avensis απέκτησε μοντέρνες γραμμές!
ΥΓ. Κάτι μου λέει ότι μικρογραφία της νέας 5 θα δούμε!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Στοιχεία για διαστάσεις/βάρη έχουμε; Γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι ακόμη μια φορά θα δούμε μία διαδικασία μεγέθυνσης/πάχυνσης (να υπάρχει και breathing space για τη σειρά 1 που αναπόφευκτα θα μεγαλώσει για να χωράει κάτι πέρα από γατιά στο πίσω κάθισμα). Καλό το downsizing στους κινητήρες αλλά η BMW πρέπει να κάνει κάτι με την παχυσαρκία
Υπάρχει πληροφορία ότι θα χρησιμοποιηθούν lightweight υλικά και μια νέα διαδικασία welding (το είχα ποστάρει στο BMW forum) που έχει πιο ελαφριά μέρη αμαξώματος. Νομίζω το έχει και το νέο Volvo S60.
Γενικώς πάντως το βάρος της 3άρας (εκτός από του si που είναι στα 1350 κιλά αλλά αυτό δε μετράει)είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας. Βαρύ μεν για τα ατμοσφαιρικά μοτέρ, αλλά στο μέσο όρο.
-
Τα lightweight υλικά είναι προφανώς κράματα αλουμινίου, ατσάλι υπερ-υψηλής αντοχής και υαλοενισχυμένα πλαστικά. Για το welding μιλάμε για κάποιες κόλλες (από ειδικά πολυμερή) που οδηγούν σε μείωση του βάρους καθώς στα σημεία σύνδεσης δεν απαιτείται περισσότερο υλικό. Πιθανά ακόμα να έχουμε και λεπτότερες στρώσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας οι οποίες είναι απαραίτητες αν και αυτό θέλει λίγη δουλειά ακόμα. Κάτι πιο εξωτικό μάλλον δύσκολο θα ήταν.
-
Το βάρος σε επίπεδο σασί θα είναι ΙΜΗΟ περί τα 75 κιλά κάτω (κάτι που δικαιολογείται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας). Τώρα αν αυτό θα διατηρηθεί στο τέλος θα εξαρτηθεί από τα κέρδη στα περιφερειακά components (αντλίες, κινητήρες κάθε λογής, κλιματισμός, φωτιστικά σώματα, καλωδιώσεις) καθώς η τάση για περισσότερο εξοπλισμό στη βασική έκδοση (και ακόμα μεγαλύτερη λίστα extra) καλά κρατεί.
-
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το παρακάτω είναι μια σύγκριση μεταξύ των προηγούμενων σειρών. Αυτό της F30 είναι RENDERING και δεν είναι ούτε κάποιο επίσημο sketch ούτε κάποιο που διέρρευσε:Ωραίο πάντως...μακάρι να βγει έτσι.
Ενημερώθηκα ότι η απεικόνιση του εμπρός και πίσω μέρους τους F30 είναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στο πραγματικό.
-
Παρουσίαση στο σαλόνι της Φραγκφούρτης του 2011 και εμπορικό λανσάρισμα τους πρώτους μήνες του 2012.
Θα βασίζεται στο ίδιο δάπεδο με την Ε90,αλλά το πλαίσιο θα είναι τροποποιημένο ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του καινούριου σχεδίου.
Η νέα M3 θα περάσει στον 3λιτρο 6 κύλινδρο εν σειρά biturbo,απόδοσης 420Cv (ίδια απόδοση με τον σημερινο V8 των 4.0λίτρων).
Έτσι θα μειωθούν οι εκπομπές και το βάρος (.....και η εταιρεία θα εξοικονομήσει ένα κάρο χρήματα από τη μείωση του κόστους παραγωγής,αυξάνοντας τα κέρδη της....αλλά αυτό δεν το λέμε,καθώς στην BMW είναι ιδιοφυείς στο να παρουσιάζουν τις οικονομίες που κάνει η εταιρεία.... ως μέγιστη κατάκτηση του καταναλωτή).Εκτός της M3 και άλλες εκδόσεις θα έχουν ως optional το DKG 7 σχέσεων.
Η 335i χάνει έναν turboκομπρέσσορα (ή καλύτερα περνά στην τεχνολογία TwinScroll με έναν turboκομπρέσορα)και μειώνεται η ισχύς της στους 285 Cv....για να αφήσει χώρο στην 340i που θα είναι Twin-Turbo απόδοσης 365 Cv.
Θα υπάρχουν οι 4κύλινδροι turbo 1.6 και 2.0 με ιπποδυνάμεις από 160 ως 240 Cv.
Στο μέτωπο του diesel θα υπάρχουν οι γνωστοί 4κύλινδροι turbo 2 λίτρων,ενώ θα δει το φως της παραγωγής και η 323d απόδοσης 206 Cv (twin-turbo).Ο 6L των 3λίτρων θα αποδίδει 310 Cv.Από κιβώτια διαθέσιμα θα είναι τα χειροκίνητα 6 σχέσεων,το DKG 7σχέσεων και το αυτόματο 8 σχέσεων .Σε όλες τις εκδόσεις θα υπάρχει Start/Stop.
Επιβεβαιώθηκε η 3 GranTurismo (στα χνάρια της 5GT) και η 3 Cabrio, που θα φέρει υφασμάτινη κουκούλα αντί του κλασσικού αναδιπλούμενου hard-Top,εξαιτίας του περιορισμένου χώρου που καταλαμβάνει η κουκούλα.
Θα εμφανισθεί και μια υβριδική έκδοση .....καθώς και μια υβριδική Plug-in.
Για να δούμε..... έχω πέσει μέσα στην ιστορία της F30;
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Παρουσίαση στο σαλόνι της Φραγκφούρτης του 2011 και εμπορικό λανσάρισμα τους πρώτους μήνες του 2012.
Θα βασίζεται στο ίδιο δάπεδο με την Ε90,αλλά το πλαίσιο θα είναι τροποποιημένο ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του καινούριου σχεδίου.
Η νέα M3 θα περάσει στον 3λιτρο 6 κύλινδρο εν σειρά biturbo,απόδοσης 420Cv (ίδια απόδοση με τον σημερινο V8 των 4.0λίτρων).
Έτσι θα μειωθούν οι εκπομπές και το βάρος (.....και η εταιρεία θα εξοικονομήσει ένα κάρο χρήματα από τη μείωση του κόστους παραγωγής,αυξάνοντας τα κέρδη της....αλλά αυτό δεν το λέμε,καθώς στην BMW είναι ιδιοφυείς στο να παρουσιάζουν τις οικονομίες που κάνει η εταιρεία.... ως μέγιστη κατάκτηση του καταναλωτή).Εκτός της M3 και άλλες εκδόσεις θα έχουν ως optional το DKG 7 σχέσεων.
Η 335i χάνει έναν turboκομπρέσσορα (ή καλύτερα περνά στην τεχνολογία TwinScroll με έναν turboκομπρέσορα)και μειώνεται η ισχύς της στους 285 Cv....για να αφήσει χώρο στην 340i που θα είναι Twin-Turbo απόδοσης 365 Cv.
Θα υπάρχουν οι 4κύλινδροι turbo 1.6 και 2.0 με ιπποδυνάμεις από 160 ως 240 Cv.
Στο μέτωπο του diesel θα υπάρχουν οι γνωστοί 4κύλινδροι turbo 2 λίτρων,ενώ θα δει το φως της παραγωγής και η 323d απόδοσης 206 Cv (twin-turbo).Ο 6L των 3λίτρων θα αποδίδει 310 Cv.Από κιβώτια διαθέσιμα θα είναι τα χειροκίνητα 6 σχέσεων,το DKG 7σχέσεων και το αυτόματο 8 σχέσεων .Σε όλες τις εκδόσεις θα υπάρχει Start/Stop.
Επιβεβαιώθηκε η 3 GranTurismo (στα χνάρια της 5GT) και η 3 Cabrio, που θα φέρει υφασμάτινη κουκούλα αντί του κλασσικού αναδιπλούμενου hard-Top,εξαιτίας του περιορισμένου χώρου που καταλαμβάνει η κουκούλα.
Θα εμφανισθεί και μια υβριδική έκδοση .....καθώς και μια υβριδική Plug-in.
Για να δούμε..... έχω πέσει μέσα στην ιστορία της F30;
H νέα 3άρα θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2011. Μάλλον λένε για το Λονδίνο καθώς η BMW θα είναι ο σπόνσορας στους Ολυμπιακούς του 2012…αυτή είναι μια ιδέα καθώς η νέα 3άρα θα χρησιμοποιηθεί από τους υπεύθυνους των αγώνων.
Η Παγκόσμια Πρεμιέρα θα γίνει το 2012 στην Έκθεση της Γενεύης. Αρχές του καλοκαιριού ξεκινάνε οι πωλήσεις σε Ευρώπη και Αμερική.
H 3er Cabrio θα έχει πάλι hardtop.
1.6Τ δε θα υπάρξει, αλλά 2.0Τ.
Σε όλα τ'άλλα είσαι μέσα. Αρχικά είχαν 'κοκκινίσει' τη 3er GT, τελικά πήρε το πράσινο φως.
-
http://www.bmwblog.com/2010/03/18/fake- ... es-photos/
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
http://www.bmwblog.com/2010/03/18/fake-or-real-2012-bmw-3-series-photos/Photoshop είναι. Καμία σχέση δεν έχει το πίσω μέρος με αυτό στις φώτο του mule.
-
αναρωτιεμαι αν ο νεος κινητηρας της Μ3 με τα διπλα τουρμπο θα εχει τον ιδιο ηχο με την σημερινη...
παντως πολυ καλος ο διλιτρος στα 240αλογα και ο 1,6...Ελλαδα θα γινει χαμος...
η εκδικηση της 316iκριμα που ενας κινητηρας διαμαντι ο 3.0λιτρα με τα περιπου 260αλογα που ειναι απο μαγνησιο παει περιπατο...
αυτον τον κινητηρα τον αγαπω και τον θελω...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
αναρωτιεμαι αν ο νεος κινητηρας της Μ3 με τα διπλα τουρμπο θα εχει τον ιδιο ηχο με την σημερινη...παντως πολυ καλος ο διλιτρος στα 240αλογα και ο 1,6...Ελλαδα θα γινει χαμος...
η εκδικηση της 316iκριμα που ενας κινητηρας διαμαντι ο 3.0λιτρα με τα περιπου 260αλογα που ειναι απο μαγνησιο παει περιπατο...
αυτον τον κινητηρα τον αγαπω και τον θελω...
Θα έχει καλό ήχο. Έχεις ακούσει πως κάνει ο 3λτ turbo στα 35άρια?
-
oxi...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
oxi...Δε χάνεις τίποτα...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
oxi...Απόλαυση...
Για ρώτα τον MANGO.
BMW 3-Series 2012 - F30/F32