-
Γενικως με αυτο το αυτοκινητο λιγα χλμ θα γινονται
Ειναι σταθεροτατο στην Εθνικη οδο, το κιβωτιο βελούδινο και γρηγορο παντου. Επίσης πηγα Χαλκιδα με 120 και eco και εδειξε 6,5 λιτρα τα 100 χλμ. Γενικως ισχυει αυτο που λενε ότι με εκο και μικτα χλμ πολη και εξω, θα δεις καταναλώσεις κοντα 7 λιτρα τα 100 χλμ. Μεχρι τωρα δηλαδη μου εκανε εντυπωση η σταθεροτητα στο ταξιδι και η μικρη καταναλωση. Ο κινητηρας δεν ακουγεται καθολου σε φυσιολογικες συνθηκες. Ντρεπομαι επισης γιατι το κοιταζουν εντονα, ερχονται και σου μιλανε, σαν αστερας του σινεμα ενα πραγμα. -
Τελικα πηρε και ενας συγγενης μου μια μεταχειρισμενη F30 απο Γερμανια, δυο ετων.Οποτε προχωρ΄ησαμε άμεσα για remap εγκεφαλου για να παμε στα 220 άλογα. Σας βαζω τη διαδικασια να την εχετε μηπως σας χρειαστει ή εστω απο περιεργεια:
Αφαιρεσαμε τον εγκεφαλο απο την F30 του συγγενη μου εξω απο το σπιτι, για να τον στειλουμε στην BR-Permormance στο Βέλγιο. Μας ειχαν πει ότι ειναι σημαντικο να μην δουλευει ο κινητηρας ή να μην προσπαθησουμε να τον βάλουμε μπροστα ανεγκεφαλο! Οπότε κλεισαμε όλα τα ρευματα και μετα κλεισαμε το αυτοκινητο μονο με το χερι καθε πορτα και στο τελος την κλειδαρια του οδηγου με το κλειδι. Μετα το απογευμα με κρυο το αυτοκινητο, ανοιξαμε την πορτα του οδηγου με το κλειδι και μετα το καπω. κλειδωσαμε την πορτα με το κλειδι επισης
Θα επρεπε να βγει το πλαστικο κάλυμμα
Πρωτα βγαινει η ταπα των λαδιων
μετα το τραβας προς τα πανω. πανευκολα βγαινει και μπαινει. Ειναι πιασμενο με καναδυο σωληνακια αερος ή τα αφαιρεις ή το πας λιγο πανω όπως καναμε εμεις. Απο κατω ο εγκεφαλος
Βγαλαμε τις δυο πρωτες φυσες σπρώχνοντας τα κλιπ προς τα μεσα και τραβώντας εξω τις φυσες. Αυτό είναι το μονο λιγο δυσκολο.
Τα κλιπ του δευτερου φις, ξανα τα σπρωχνεις προς τα μεσα και τραβας:
Ο πρωτος κονεκτορας στα αριστερα όπως το βλεπουμε εχει ένα κλιπ που είναι δεξια του (όπως το βλεπουμε) και το τραβας προς τα πανω μεχρι να βγει κανα εκατοστο. Μετα πανευκολα βγαινει η φυσα
Οι τελευταιες φυσες στα δεξια όπως τις βλεπουμε πατας πρωτα το κουμπακι και μετα πας το πανω πλαστικο προς τα αριστερα:
Στο τελος αφαιρουνται οι τεσσερις μεγαλες βιδες στις γωνιες του εγκεφαλου. Σαν αστερι πρεπει να είναι το κατσαβιδι, σας δειχνω και το νουμερο (T20 ειναι):
Βγηκε πια ο εγκεφαλος και ετοιμος για τη Γενικη ταχυδρομικη:
-
Πολύ ωραίος και κατατοπιστικός! Άντε να γίνει η δουλειά να μας πεις και το τελικό αποτέλεσμα.
-
Εγώ πάντως τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μου, με ταχυδρομείο ή ακόμα και με το καλύτερο courier, ΔΕΝ θα το έστελνα με τίποτα! Εκτός αν μπορούσα να το στείλω ασφαλισμένο έναντι απώλειας ή ζημιάς και με τους όρους που θα ήθελα (π.χ. άμεση αποζημίωση, όχι σε κάνα τρίμηνο).
Ακόμα κι έτσι θα το διπλοσκεπτόμουν... Χαθήκαν οι εγχώριοι βελτιωτές ή αντιπρόσωποι ξένων οίκων;
Κατά τ' άλλα, εύχομαι καλή τύχη στο εγχείρημα σας!
-
Τα 220 μου φαινονται υπεραισιοδοξο νουμερο μονο με τσιπ, χωρις αλλαγη τουρμπινας.
Παρολαυτα αναμενουμε τις εντυπωσεις με την παραλαβη.
Καλη επιτυχια. -
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα: 190-200 άλογα μου φαίνονται πολύ πιο ρεαλιστικός στόχος, από ένα πρόγραμμα και μόνο.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εγώ πάντως τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μου, με ταχυδρομείο ή ακόμα και με το καλύτερο courier, ΔΕΝ θα το έστελνα με τίποτα! Εκτός αν μπορούσα να το στείλω ασφαλισμένο έναντι απώλειας ή ζημιάς και με τους όρους που θα ήθελα (π.χ. άμεση αποζημίωση, όχι σε κάνα τρίμηνο).Ακόμα κι έτσι θα το διπλοσκεπτόμουν... Χαθήκαν οι εγχώριοι βελτιωτές ή αντιπρόσωποι ξένων οίκων;
Κατά τ' άλλα, εύχομαι καλή τύχη στο εγχείρημα σας!
Δεν υπάρχει κάποια εταιρεία ή tuner στην Ελλάδα που να μπορεί να προγραμματίσει τις F20-F30 (μιλάω για open ecu). Στο εξωτερικό πριν λίγο καιρό έσπασαν την ecu. Η εν λόγω εταιρεία κάνει remap και δεν πουλάει παράλληλους εγκέφαλους.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, προσωπικά δεν το βλέπω τόσο τραγικό ή επικίνδυνο να στείλεις την ecu με courier. Φροντίζεις να την συσκευάσεις σωστά και είσαι οκ.
Τα 200 άλογα τα έχει στα σίγουρα, τα 220 με ένα καλό και επιθετικό tuning σε συνδυασμό με την χρήση 98+ βενζίνης ίσως και να είναι ρεαλιστικό νούμερο. Μια δυναμομέτρηση με τη νέα ecu σε ένα σοβαρό dyno θα λύσει κάποιες απορίες. -
Πίστεψε με, κάτι παραπάνω ξέρω για εταιρείες courier... Χιλιαδυό πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στο πηγαινέλα, οπότε εγώ τον πανάκριβο εγκέφαλο του αυτοκινήτου μου δεν θα τον έστελνα ανασφάλιστο, όσο καλά συσκευασμένο και αν τον είχα!
Γι' αυτό στο ξαναλέω και στο τονίζω: ασφάλισε τον εγκέφαλο για την πραγματική αξία του πριν τον στείλεις!
-
Καταρχήν άλλος θα στείλει την ecu, όχι εγώ
Πόσο κοστίζει μια τέτοια ασφάλεια, γνωρίζεις? Και ποιος την πουλάει, οι εταιρείες courier?
Γενικά έχω παραγγείλει και έχω στείλει πάνω από 100 δέματα τόσο στην Ευρώπη όσο και εκτός ΕΕ και ουδέποτε έγινε κάτι. Σίγουρα μπορεί να γίνει και μια ζημιά αλλά όπως είπα μια καλή συσκευασία και ένα μεγάλο αυτοκόλλητο fragile σε εμφανές σημείο βοηθάνε πολύ -
Θα ρωτήσεις όλες τις εταιρείες courier (όχι μόνο τη Γενική, αλλά και ACS, Speedex, UPS, DHL κτλ) αν ασφαλίζουν το δέμα (για 3-4 χιλιάρικα, κάπου τόσο θα κάνει στη BMW ένας καινούριος εγκέφαλος - ρώτα πρώτα για να ξέρεις και συγκεκριμένο νούμερο) και πόσο θα σου στοιχίσει.
Αν δεν στο ασφαλίζουν, μην το στείλεις. Εδώ δε μιλάμε για ένα τηλέφωνο ή μια φωτογραφική των 100 Ευρώ. Αν γίνει η στραβή, θα πληρώσετε μια μικρή περιουσία και ο συγγενής σου θα βρεθεί χωρίς αυτοκίνητο για κάποιες μέρες. -
το μοτερ αυτο ειναι το γνωστο THP των 207?ή καποια πιο νεα εκδοση φανταζομαι detuned?
Αν φοραει το μικρο τουρμπο του 150 thp δε παιζει με καμια να φτασει τα 220.
Αυτα τα μοτερ πανε μαξ 190 μονο με προγραμμα. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Θα ρωτήσεις όλες τις εταιρείες courier (όχι μόνο τη Γενική, αλλά και ACS, Speedex, UPS, DHL κτλ) αν ασφαλίζουν το δέμα (για 3-4 χιλιάρικα, κάπου τόσο θα κάνει στη BMW ένας καινούριος εγκέφαλος - ρώτα πρώτα για να ξέρεις και συγκεκριμένο νούμερο) και πόσο θα σου στοιχίσει.
Αν δεν στο ασφαλίζουν, μην το στείλεις. Εδώ δε μιλάμε για ένα τηλέφωνο ή μια φωτογραφική των 100 Ευρώ. Αν γίνει η στραβή, θα πληρώσετε μια μικρή περιουσία και ο συγγενής σου θα βρεθεί χωρίς αυτοκίνητο για κάποιες μέρες.Και πάλι θα πω ότι δεν έχω καμία σχέση με το όλο εγχείρημα, ο συγγενής άλλου μέλους του forum (antonn) θα κάνει την βελτίωση.
3-4 χιλιάρικα δεν πιστεύω να κάνει ένας εγκέφαλος, ούτε ferrari να ήταν. Αλλά δεν είναι κακή ιδέα όπως το θέτεις και λογικά το κόστος της ασφάλειας δεν θα είναι πολύ υψηλό.το μοτερ αυτο ειναι το γνωστο THP των 207?ή καποια πιο νεα εκδοση φανταζομαι detuned?
Αν φοραει το μικρο τουρμπο του 150 thp δε παιζει με καμια να φτασει τα 220.
Αυτα τα μοτερ πανε μαξ 190 μονο με προγραμμα.Το προηγούμενο cooper s το μοτέρ του 207 είχε? Γιατί πρώτο στάδιο έφτανε εύκολα τα 210 άλογα. Ίσως να φοράει αυτό το μοτέρ και ο άσος.
-
To cooper s ειχε το μοτερ του 207 rc που εχει μεγαλυτερη τουρμπινα απο του 207 gt με τα 150.
Συνεπως το 150ρι πηγαινε 190 και το 175-->210. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Και πάλι θα πω ότι δεν έχω καμία σχέση με το όλο εγχείρημα, ο συγγενής άλλου μέλους του forum (antonn) θα κάνει την βελτίωση.
3-4 χιλιάρικα δεν πιστεύω να κάνει ένας εγκέφαλος, ούτε ferrari να ήταν. Αλλά δεν είναι κακή ιδέα όπως το θέτεις και λογικά το κόστος της ασφάλειας δεν θα είναι πολύ υψηλό.Ρε παιδί μου, μην το κάνουμε θέμα το μπερδεματάκι μου.
Όσο για το κόστος του εγκεφάλου, έχεις δίκιο! Σήμερα πληροφορήθηκα ότι κάνει μόνο 2.400 Ευρώ... Φθήνεια! -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Τελικα πηρε και ενας συγγενης μου μια μεταχειρισμενη F30 απο Γερμανια, δυο ετων.Καλημερα. Εχω καιρο να ακουσω για εισαγωγη μεταχειρισμενου απο Γερμανια λογο των γνωστων καταστασεων. Ποσο πηγε το αυτοκινητο και ποσο ο εκτελωνισμος. Κερδισε τιποτα σε σχεση με εσενα που το πηρες απο Ελλαδα
-
δε το εισηγαγε απο μόνος του, το πήρε ετοιμο απο εμπορο στην Ελλαδα και ετσι ηταν φθηνότερο, ειναι σαν καινουργιο και ετοιμοπαραδοτο. Αφου το ηθελε ετσι. Για εμενα προτιμοτερο το καινουργιο. Ειναι καπετανιος και αλλαζει αυτοκινητα συχνα. Του παιρνει το ενα ο εμπορος, του δινει το αλλο
-
Δείτε
http://www.autoblog.gr/2015/01/21/belti ... -thn-340i/
-
Στειλαμε στην BR-Performance την ecu του συγγενη μου Δευτερα πρωι. Εφτασε τεταρτη με κουριερ του ταχυδρομειου την πιο γρηγορη που ειχε με 45 ευρω. Την στειλανε πίσω την ίδια μερα και την επόμενη σημερα δηλαδη, ήταν στα χερια μας. Την βάλαμε και το αυτοκινητο ειναι πυραυλος! Αξίζει με τα χίλια!
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Στειλαμε στην BR-Performance την ecu του συγγενη μου Δευτερα πρωι. Εφτασε τεταρτη με κουριερ του ταχυδρομειου την πιο γρηγορη που ειχε με 45 ευρω. Την στειλανε πίσω την ίδια μερα και την επόμενη σημερα δηλαδη, ήταν στα χερια μας. Την βάλαμε και το αυτοκινητο ειναι πυραυλος! Αξίζει με τα χίλια!Τσεκαρε τα πμ σου στο bmwfans ! Thanks
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Στειλαμε στην BR-Performance την ecu του συγγενη μου Δευτερα πρωι. Εφτασε τεταρτη με κουριερ του ταχυδρομειου την πιο γρηγορη που ειχε με 45 ευρω. Την στειλανε πίσω την ίδια μερα και την επόμενη σημερα δηλαδη, ήταν στα χερια μας. Την βάλαμε και το αυτοκινητο ειναι πυραυλος! Αξίζει με τα χίλια!
Τσεκαρε τα πμ σου στο bmwfans ! Thanks
ό,τι θες μπορεις να ρωτας εδω στο φορουμ, για να υπαρχουν ως βαση δεδομενων για όλους
BMW 3-Series 2012 - F30/F32