-
χααχααχαχαααχ είναι Γ.Τ.Π. δηλαδή κάποιος που έχει και εισοδήματα στο εξωτερικό και πληρώνει φόρο εκεί, αυτά θα μετράνε στα μ@λακισμένα τεκμήρια τους;;;;;;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΕ ΛΕΜΕ, είναι ερασιτέχνες, κομπογιαννίτες, κοινώς ηλίθιοι.
όταν έρθει η ώρα για την επόμενη δήλωσή μου, θα τους πάω στα δικαστήρια. Δεν μπορούν σε κανένα να επιβάλλουν να πληρώνει φόρο σαν να βγάζει κάποιο συγκεκριμένο ποσόν κατά το δοκούν, αν δεν πιστεύουν τις δηλώσεις μας να κάτσουν να δουλέψουν να τις ελέγξουν.
-
Λογικά μου φαίνονται τα τεκμήρια, και ας κληθούν να πληρώσουν και μερικοί 'αεριτζήδες', δεν κάνει κακό
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Μα ελεος ειναι δυνατον να εχεις 5000 κυβικα και να μη δηλωνεις 24000?Θελουν και λιγο κυνηγι εδω που τα λεμε.αμα το εχεις παρει μτχ και ειναι 10 ετων, θα μπορουσε. Επισης επειδη οταν το αγορασες εβγαζες καλα λεφτα, αυτο δε σημαινει οτι τα βγαζεις και σημερα.
-
Επίσης το αμάξι δεν είναι το μοναδικό τεκμήριο... Το τεκμήριο για τα 5000κ.εκ. θα προστεθεί στο τεκμήριο για το σπίτι, στο τεκμήριο για το εξοχικό και θα βγει ένα αρκετά μεγάλο ποσό...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μα ελεος ειναι δυνατον να εχεις 5000 κυβικα και να μη δηλωνεις 24000?Θελουν και λιγο κυνηγι εδω που τα λεμε.
αμα το εχεις παρει μτχ και ειναι 10 ετων, θα μπορουσε. Επισης επειδη οταν το αγορασες εβγαζες καλα λεφτα, αυτο δε σημαινει οτι τα βγαζεις και σημερα.
Θα έχει μια μείωση 40% λοιπόν (10ετία) και θα πηγαίνει 12.000.
Δεν μου φαίνεται τελείως παράλογο το νούμερο .
Αν έχεις τόσο χαμηλά εισοδήματα πλέον (για την υποθετική περίπτωση που λέμε) δεν είναι και η καλύτερη κίνηση να έχεις τέτοιο αυτοκίνητο. Μόνο συντήρησή-ασφάλεια-βενζίνες είναι αρκετά χρήματα για κάποιον που έχει χαμηλό εισόδημα.Σπίτι-εξοχικό-αμάξι 5000cc και χαμηλό εισόδημα δεν μου κολλάει προσωπικά. Οι περιπτώσεις που αδικείται κάποιος είναι απειροελάχιστες μπροστά στις ορδές αυτών που δεν δηλώνουν σχεδόν τίποτα.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Μα ελεος ειναι δυνατον να εχεις 5000 κυβικα και να μη δηλωνεις 24000?Θελουν και λιγο κυνηγι εδω που τα λεμε.
αμα το εχεις παρει μτχ και ειναι 10 ετων, θα μπορουσε. Επισης επειδη οταν το αγορασες εβγαζες καλα λεφτα, αυτο δε σημαινει οτι τα βγαζεις και σημερα.
Θα έχει μια μείωση 40% λοιπόν (10ετία) και θα πηγαίνει 12.000.
Δεν μου φαίνεται τελείως παράλογο το νούμερο .
Αν έχεις τόσο χαμηλά εισοδήματα πλέον (για την υποθετική περίπτωση που λέμε) δεν είναι και η καλύτερη κίνηση να έχεις τέτοιο αυτοκίνητο. Μόνο συντήρησή-ασφάλεια-βενζίνες είναι αρκετά χρήματα για κάποιον που έχει χαμηλό εισόδημα.Σπίτι-εξοχικό-αμάξι 5000cc και χαμηλό εισόδημα δεν μου κολλάει προσωπικά. Οι περιπτώσεις που αδικείται κάποιος είναι απειροελάχιστες μπροστά στις ορδές αυτών που δεν δηλώνουν σχεδόν τίποτα.
εαν ισχυει η παλαιοτητα (μετα το ειδα...), ειμαι συμφωνος.
-
@spiros-> Εκεί που είναι άδικο είναι με τα τέλη κυκλοφορίας, που κυριολεκτικά γδέρνει τους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων. Λες και δεν θέλουν να πάρουν καινούργιο ενώ μπορούν .
-
Και επίσης οι κατηγορίες στα τέλη είναι εντελώς άδικες... πχ 1300αρια (και κάποια 1400αρια Peugeot πχ) και 1800αρια τα ίδια τέλη! Πρέπει να τα κατηγοριοποιήσουν ανάλογα με τα τεκμήρια (εκτός αν τα τέλη πάνε μόνο με τους ρύπους τελικά).
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Επίσης το αμάξι δεν είναι το μοναδικό τεκμήριο... Το τεκμήριο για τα 5000κ.εκ. θα προστεθεί στο τεκμήριο για το σπίτι, στο τεκμήριο για το εξοχικό και θα βγει ένα αρκετά μεγάλο ποσό...Αν ισχύει αυτό τότε είναι μια χαρά τα τεκμήρια.
Ή όχι? -
Η ιδέα των τεκμηρίων είναι ότι για να έχεις αυτοκίνητο χρειάζεσαι να κάνεις κάποια έξοδα. Το κόστος συντήρισης της BMW είναι μικρότερο από το παλιό Citroen του πατέρα μου και φυσικά (ακόμα και με τα καύσιμα για τα χιλιόμετρα που κάνω) λιγότερα από τα 4800 ευρώ που προβλέπουν τα τεκμήρια.
Μετά από αυτό σκέφτομαι να καταθέσω τις πινακίδες στη BMW. Τη χρησιμοποιώ δυο φορές τον μήνα -κι αν- για τα ταξίδια. Θα βολευτούμε και με το μικρό. -
στην αρχή, είχαν πει για τεκμήρια χρήσης, αρκετά λογικό .... μετά δεν του έβγαιναν τα κουκιά ..... ΑΘΛΙΟΙ !!! μια από τα ίδια και χειρότερα .....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
στην αρχή, είχαν πει για τεκμήρια χρήσης, αρκετά λογικό .... μετά δεν του έβγαιναν τα κουκιά ..... ΑΘΛΙΟΙ !!! μια από τα ίδια και χειρότερα .....τεκμηρια χρησης/κατοχης ειναι αυτα που ανακοινωσαν.
και σε γενικες γραμμες, τα βρισκω σωστα.
-
Δηλαδη ιδια ετησια εξοδα εχει μια C180 (1600) κι ενα Φιεστα 1600? Ποτε επιτελους θα καταλαβουν οτι δεν ειναι τα κυβικα ο καθοριστικος παραγοντας των εξοδων ουτε της αγορας ουτε της συντηρησης ενως οχηματος......Συμφωνω οτι πρεπει να πληρωσουν οσοι δηλωναν μεχρι σημερα 3000 ευρω και κυκλοφορουσαν με πανακριβα αυτοκινητα..αλλα με πανακριβα οχι απλα με μεγαλου κυβισμου!!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δηλαδη ιδια ετησια εξοδα εχει μια C180 (1600) κι ενα Φιεστα 1600? Ποτε επιτελους θα καταλαβουν οτι δεν ειναι τα κυβικα ο καθοριστικος παραγοντας των εξοδων ουτε της αγορας ουτε της συντηρησης ενως οχηματος......Συμφωνω οτι πρεπει να πληρωσουν οσοι δηλωναν μεχρι σημερα 3000 ευρω και κυκλοφορουσαν με πανακριβα αυτοκινητα..αλλα με πανακριβα οχι απλα με μεγαλου κυβισμου!!Όσο τα κριτήρια είναι τα κυβικά έτσι θα είναι!
Μια C180 και ένα Sandero Stepway 1,6 ... τα ίδια τέλη, το ίδιο τεκμήριο ακόμα και την ίδια ασφάλεια όπως και ένα Micra 1,4 των 13000€ με ένα Superb 1,4 (που το Micra χωράει μέσα στο πορτμπαγκάζ του) των 22000€!
Ας μην ξεχνάμαι βέβαια ότι πριν λίγο καιρό ... το GrandCherokee και το Cayenne τα διαφήμιζαν 'χωρίς τεκμήριο'! Οι χιλιάδες κάτοχοι των 8λιτρων Viper μόνο ανησυχούσαν λίγο! -
χριστος ανεστη.χρονια πολλα.
διαβασα οτι εχει γραφτει και βγαινει καποιο νοημα.δεν τα βρισκω ιδιαιτερα αδικα.
εχω μια απορια.εχοθμε στην οικογενια αμαξι του 1991 μοντελο(μαζδα 323)1600 κυβικα
και σκεφτομαι να αγορασω για εμενα μεταχιρισμενο 1800 κυβικα μοντελο 2003.
θα θεωρηθει το αμαξι 1800 κυβικων πολυτελειας και θα μπει φορος?(περαν των τεκμηριων)
η να το ξανασκεφτω επειδη πιθανος θα υπαρχει προβλημα?
απο ποσα κυβικα μπαινει ο φοροσ πολυτελειας?
με απελυσαν(δεν ανανεωσανε την συμβαση μου πριν τις εκλογες οκτωμβριου) πριν 5μηνου και δεν εχω εργασια...(με συμβαση δουλευα) -
Ο χρήστης n3k88 έγραψε:
....και σκεφτομαι να αγορασω για εμενα μεταχιρισμενο 1800 κυβικα 2003.....
.....
.....
....με απελυσαν(δεν ανανεωσανε την συμβαση μου πριν τις εκλογες οκτωμβριου) πριν 5μηνου και δεν εχω εργασια...(με συμβαση δουλευα)'Τελικα που βρισκεται το προβλημα της Ελληνικης Οικονομιας'??
-
(χωρίς παρεξήγηση) Ε δε θα δουλεύει που δε θα δουλεύει τι θα κάνει όλη μέρα. Να έχει ένα αυτοκίνητο αξιοπρεπές να πηγαίνει για κανένα καφέ, να βγάλει και καμιά γκόμενα....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
:lol: (χωρίς παρεξήγηση) Ε δε θα δουλεύει που δε θα δουλεύει τι θα κάνει όλη μέρα. Να έχει ένα αυτοκίνητο αξιοπρεπές να πηγαίνει για κανένα καφέ, να βγάλει και καμιά γκόμενα....πλακα πλακα onyx ! με τετια θανατηφορα οικονομια που εκανα(καφε σπιτι εφτιαχνα)μαζεψα κατι λιγα κε με μια βοηθεια του πατερα μου δινει φιλαρακι μου 1800αρι 4800Ευρο(98056χλμ..ειναι δουλεμενο)
το σκεφτομαι να το αγορασω..φοβαμαι μην το πιασει φοος πολυτελειας..εκτος εαν ειναι απο τα 2000 κυβικα και πανω.
και σε κανα μηνα γυρναω στην παλαια μου δουλια σε ξυλουργο μεροκαματο...(μακαρι να χω βγαλει καμια γκομενα μεχρι τοτε)
εαν δεν με παιρνει για αμαξι..καλοκαιρακι ερχεται,εχω βρει ενα Kawasaki Z750 με λιγα χιλιομετρα κ ολα καλα!! -
Ο χρήστης n3k88 έγραψε:
:lol: (χωρίς παρεξήγηση) Ε δε θα δουλεύει που δε θα δουλεύει τι θα κάνει όλη μέρα. Να έχει ένα αυτοκίνητο αξιοπρεπές να πηγαίνει για κανένα καφέ, να βγάλει και καμιά γκόμενα....
πλακα πλακα onyx ! με τετια θανατηφορα οικονομια που εκανα(καφε σπιτι εφτιαχνα)μαζεψα κατι λιγα κε με μια βοηθεια του πατερα μου δινει φιλαρακι μου 1800αρι 4800Ευρο(98056χλμ..ειναι δουλεμενο)
το σκεφτομαι να το αγορασω..φοβαμαι μην το πιασει φοος πολυτελειας..εκτος εαν ειναι απο τα 2000 κυβικα και πανω.
και σε κανα μηνα γυρναω στην παλαια μου δουλια σε ξυλουργο μεροκαματο...(μακαρι να χω βγαλει καμια γκομενα μεχρι τοτε)
εαν δεν με παιρνει για αμαξι..καλοκαιρακι ερχεται,εχω βρει ενα Kawasaki Z750 με λιγα χιλιομετρα κ ολα καλα!!Tωρα που το λες εχεις δικιο...
Κατι αλλοι που ξερω εκαναν 'θανατηφορα οικονομια κε ( ) με μια βοηθεια του πατερα τους ' κοιταξαν να κανουν κατι δικο τους εστω και σε περιοδο κρισης, αντι να παρουν 1800αρι και να ζητιανευουν 'τη βοηθεια του πατερα τους' για να βαλουν βενζινη να πληρωσουν ασφαλειες/τελη και να κανουν συντηρηση στο '1800αρι' .
Για τοσο ηλιθιους μιλαμε.... -
Πόσο ωραίο είναι να δίνουμε συμβουλές για το τι θα κάνει ο καθένας τα λεφτά του... και το πως πρέπει η κάθε οικογένεια να συμπεριφέρεται...
Εξάλλου 4800 ευρώ είναι τεράστιο ποσό... Για κάποιον που έχει κάποια λεφτά στην άκρη και περιμένει να ξεκινήσει δουλειά...
Ο φόρος πολυτελείας αφορά τα καινούρια και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!
BTW κι εγώ δεν θ' αγόραζα αμάξι πριν πιάσω δουλειά, αλλά ο καθένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του...
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012