-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και βέβαια οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι γιατί είναι στην κατανάλωση του πλούτου και όχι στην δημιουργία του .
Δεν μας υποχρεώνει κανένας να έχουμε τηλεόραση σε κάθε δώμάτιο , 3 υπολογιστές και 2 κινητά τελευταίας τεχνολογιάς ο καθένας .
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους , λέει η σοφή παροιμία και τότε που την πρωτοείπανε δεν υπήρχαν ούτε TFT , ούτε ξανθόπουλοι , ούτε αυτιάδες .Aυτό κάνεις...χρησιμοποιείς την υπερβολή για να δείξεις το δίκαιο του μέτρου της επιβολής εμμέσων φόρων.
Να στο πω πιο απλά: θέλει κάποιος να αγοράσει έναν ΕΝΑΝ 1 Η/Υ. Ελπίζω το 2010 να μην το θεωρείς υπερβολή. Γιατί να πληρώνει 19-20-25% ΦΠΑ ο υπάλληλος των 1000 ευρώ ίδιο ακριβώς με έναν που έχει μηνιαίο εισόδημα 5.000 ευρώ ; Δεν καταλαβαίνεις ότι 1ον έτσι ο πρώτος επιβαρύνεται κατα πολύ ως πόσοστο στο εισόδημα του και 2ον ότι έτσι θα αναγκάσεις τον άλλον να μην τον αγοράσει μειώνοντας έτσι τον τζίρο επιχειρήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται στην αγορά της εργασίας ;
-
Για να μην υπάρχει θέμα και για να ικανοποιούνται όλοι το καλό κράτος φρόντισε να έχουμε και άμεσους και έμμεσους φόρους....
Και άσχετα με το ποιο είναι πιο δίκαιο κλπ θα συνεχίσουν να υπάρχουν και οι δύο... και σίγουρα θα το κάνουν αν μπορέσουν να βάλουν εκτός από άμεσους και έμμεσους και τίποτα άλλους φόρους παράμεσους, ενδιάμεσους.... -
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και δίκαιοι (οι έμμεσοι). Απλά εδώ λέμε να μην αυξηθούν κι άλλο για να κλείσουμε την μαύρη τρύπα στους άμεσους.
-
Ποιός οικονομολόγος θα προέβλεπε ότι θα πάρουμε τον άλλο μήνα ΔΙΠΛΆ οδοιπορικά!
Και εγώ οικονομολόγος είμαι!
Πέρα απο την πλάκα καλά είναι να λέμε τι θα έπρεπε να γίνει και ας μην είμαστε οικονομολόγοι.Στην ουσία ειτε είσαι είτε όχι το ίδιο κάνει.
Στην Ελλάδα ζούμε βρε παιδιά!
Οτι γίνει σε φόρους θα γίνει γλυκά ,σιγάαααααα,σιγά για να μην πονέσει .Άμεσοι φόροι προς το παρόν δεν ,,,,,,,δεν συμφέρει . -
Προς manosk
Αν στο παράδειγμα σου οι εργοδότες του μπαμπά και της μαμάς τους πουν , ότι η επιχείρηση χρωστάει πολλά στις τράπεζες και ο μισθός τους μειώνεται στα 700 € του καθενός , θα μείνουν λεφτά γιά να αγοράσουν συκαλάκια ? Οχι γιατί θα τους φάνε τα πάγια έξοδα , αλλά ακόμα χειρότερα αυτός που φτιάχνει τα συκαλάκια δεν θα έχει πελάτες και θα κλείσει και οι υπάλληλοι του θα μείνουν άνεργοι .Ωραία τα λέτε αλλά ότι η ανεργία πήγε τον τελευταίο χρόνο 20 % και μέχρι τέλους του 10 , με μηδεν οικοδομή , λιανεμπόριο και μειωμένο τουρισμό θα περάσει το 30 % το βλέπετε ?
Το ότι τα πιστόλια γιά αυτοπροστασία θα γίνουν είδος πρώτης ανάγκης μέσα στο 10 το πήρατε χαμπάρι ?Αφήστε το χρήμα να κυκλοφορεί και μην το δίνετε στο σπάταλο κράτος , μέχρι να πάψει να είναι σπάταλο .
Προς elteo .
Εγώ πήρα ένα φορητό ελληνικής συναρμολόγησης και υψηλών επιδόσεων με 1200 € . Ενας φίλος μου που είναι fashion victim , πήρε έναν φορητό αντίστοιχων επιδόσων , επώνυμο όμως με 2800 € . Τα έσοδα μας είναι τα ίδια και οι άμεσοι φόροι μας το ίδιο . Πιστεύεις ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν έμμεσοι φόροι ?Οι έμμεσοι φόροι δεν είναι δίκαιο όταν ένας αγοράζει ένα αυτοκλινητο 1800 των 20000 € και πληρώνει έμμεσους φόρους 8000 € , ενώ ο άλλος που αγοράζει το 1800 των 50000 € πληρώνει φόρους 20000 € .
Σαν ποσοστό είναι ίδιοι (40 %) , σαν ποσό όμως όχι αλλά ανάλογοι με την αξία κατανάλωσης . -
cruiser: Απ' όσα λες προφανώς δεν έχεις καμμία σχέση με την οικονομική επιστήμη. Αν μου βρεις έστω και ΕΝΑΝ οικονομολόγο που να λέει ότι οι έμμεσοι φόροι είναι κοινωνικώς δίκαιοι, θα σκίσω τα πτυχία μου... Πάρε από τους φοιτητές στα αμφιθέατρα, μέχρι τους νομπελίστες (που πήραν νόμπελ γιατί προέβλεψαν την τωρινή κρίση... ). Και μην συγχέεις τα λαμόγια μεγαλοστελέχη ή τις λανθασμένες επιλογές κάποιων με την οικονομική επιστήμη. Χώρια που εσύ κι εγώ δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο λάθος ή όχι ήταν οι επιλογές του Γκρίνσπαν... Όταν επί 20 χρόνια η Αμερική περνούσε καλά, τον είχαν θεό πάντως...
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι συγκεκριμμένα και σε αυτά ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα , αλλά η ετήσια κάρτα συγκοινωνιών , το ψωμί , το γάλα , ορισμένα τρόφιμα , το ρεύμα , το νερό και η θέρμανση .Ωραία... η θέρμανση. Να αρχίσω πόσους φόρους πληρώνεις με το πετρέλαιο; Εγώ επειδή είμαι φτωχαδάκι και κομμουνιστής και βγάζω 500 ευρώ το μήνα μένω σε παλιά πολυκατοικία με καυστήρα πετρελαίου, γιατί δεν είχα φράγκα να περάσω αέριο. Έστω ότι πληρώνω 100 ευρώ για πετρέλαιο / μήνα, γιατί ο καυστήρας μου είναι παλιός και που λεφτά για καλύτερο... Από τα 100 ευρώ, τα 50 φόρος. Άρα 10% του εισοδήματός μου φόρος. Ο διευθυντής μου, βγάζει 5.000 ευρώ το μήνα και μένει σε υπερ-λουξ διαμέρισμα με μονώσεις, τελευταίας τεχνολογίας καυστήρα και παρόλο που το σπίτι του είναι 200 τετραγωνικά, ενώ το δικό μου 80 πληρώνει τα ίδια σε πετρέλαιο για θέρμανση, δηλαδή 100 ευρώ το μήνα και 50 φόρο. Αυτός φορολογείται με το 1% του εισοδήματός του.
Γιούχου!!!!! Ναι στην κοινωνική δικαιοσύνη!!!!
Επίσης, από πότε το αμάξι είναι είδος πολυτελείας; Μένω σε απόσταση 45χλμ από τη δουλειά μου και εάν θέλω να έρθω με συγκοινωνίες θα κάνω ένα ταξιδάκι 3-4 ωρών (κι άλλο τόσο για να γυρίσω σπίτι), αλλάζοντας τουλάχιστον 3 λεωφορεία και θα μου βγει το πήγαιν' έλα κάπου στα 5-6 ευρώ (όσο μου βγαίνει και η βενζίνη)... Πολυτέλειες λοιπόν... Όπως πολυτέλεια το να πας ένα ταξιδάκι με την οικογένεια στα πεθερικά ή στους γονείς σου στο χωριό...
Επίσης, ο διευθυντής μου μένει κοντά στο σπίτι μου, άρα πληρώνουμε κάθε μέρα τον ίδιο φόρο στη βενζίνη για να έρθουμε στη δουλειά. Μόνο που αυτός βγάζει 10 φορές περισσότερα, άρα ο φόρος για τη βενζίνη επιβαρύνει αυτόν λιγότερο απ' ότι εμένα (το φτωχαδάκι κομμουνιστή, μην ξεχνάμε...)
Σε αυτά ο φόρος έπρεπε να είναι από 0-5 % , οπότε οι λαικισμοί μας τελειώνουν .
Εάν δεν θέλεις να είσαι λαϊκιστής, θα πρέπει να ζητάς εκκαθαριστικό με κάθε αγορά για να βάζεις διαφορετικό φόρο, ανάλογα με το εισόδημα...
Αλλιώς επαναλαμβάνω μήπως και το καταλάβεις: Ο έμμεσος φόρος επιβαρύνει με το ίδιο ΠΟΣΟ τόσο τον φτωχό όσο και τον πλούσιο. Στο παραπάνω παράδειγμα και ο φτωχός και ο πλούσιος πληρώνουν 50 ευρώ φόρο για θέρμανση. Όμως τα 50 ευρώ για τον φτωχό είναι το 10% του εισοδήματός του, για τον πλούσιο το 1%! Εσύ υποστηρίζεις ότι αυτό είναι δίκαιο! Ε, τότε είτε είσαι ζάμπλουτος είτε απλά δεν θέλεις να καταλάβεις απλά μαθηματικά!
Οσο γιά την σκανδιναυία , με 12 € η μπύρα στην πιτσαρία και 25 € το κεφάλι γιά να φάς σε τύπου γκούντις μαγαζί , η γιά να πληρώνεις 1000 € ενοίκιο το 2άρι , να δώ τι ωραια θα περάσεις .
Έγινε... Failed state η Σουηδία γιατί κοστίζει 12 ευρώ η μπίρα! Αλήθεια, τι μισθό παίρνουν οι Σουηδοί και τι παροχές τους δίνει το κράτος για τους φόρους που πληρώνουν;;;;
Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω...
Δηλαδή το να πληρώσεις 40 με 50 € φόρο στα 400 η 500 € που θα δώσεις γιά την τηλεόραση είναι πρόβλημα ?
Ενώ το να δουλεύεις κάθε μέρα 3 ώρες γιά το κράτος δεν σε ενοχλεί .Άντε πάλι... έχεις υπολογίσει πόσους έμμεσους φόρους πληρώνεις;;; Θα σου πω εγώ. Για κάθε ευρώ άμεσου φόρου, πληρώνεις τουλάχιστον 1,2 ευρώ για έμμεσους. Άρα αν δουλεύεις 3 ώρες κάθε μέρα για τους άμεσους φόρους, δουλεύεις 3 ώρες και 40 λεπτά για τους έμμεσους. Κάθε τι που αγοράζεις έχει έμμεσο φόρο, ΦΠΑ, δασμό εισαγωγής, ειδικό φόρο κατανάλωσης, κτλ...
Αλλωστε ο στόχος του μεγάλου κεφαλαίου είναι να γίνουμε όλοι υπάλληλοι και όχι αυταπασχολούμενοι , ώστε το 5 % του πληθυσμού να διαμορφώνει την ζωή του 95 % και κάθε 15 και 30 του μήνα να τρέχουμε στα ΑΤΜ των τραπεζών να πληρώνουμε με τον μισθουλάκο μας τις δόσεις μας , και αν μείνουμε ένα μήνα άνεργοι να χρεωκοπούμε όπως ήδη γίνεται στις 'προηγμένες' χώρες όπου ήδη χρωστάνε από το 80 - 105 % του μελλοντικού εισοδήματος του .
Ίσως... ένας άλλος στόχος του κεφαλαίου είναι επίσης η εξάλειψη των άμεσων φόρων και η αντικατάστασή τους από έμμεσους, που δεν το ενοχλούν και τόσο... Α, και αν δεν το έμαθες ΟΛΟΙ οι Έλληνες χρωστάμε αυτή τη στιγμή περίπου το 115% του εισοδήματός μας...
Ο ρόλος του κράτους είναι να παρέχει κοινωνική βοήθεια σε άπορους , άρρωστους , ανήμπορους και υπερήλικες και όχι σε τεμπέληδες και μαιμού ανάπηρους , όπως κάνει το κράτος σήμερα .
Ολοι αυτοί δεν νοιάζονται γιά την ΤFT αλλά γιά το λάδι και το ψωμί .Συμφωνώ απολύτως, απλά σημείωσε ότι το λάδι και το ψωμί επιβαρύνονται με τον ίδιο φόρο, ανεξάρτητα με το αν ο καταναλωτής είναι συνταξιούχος των 400 ευρώ ή ο Λάτσης...
Γιά ελάτε στα ίσια σας και κοιτάξτε και δίπλα σας τι γίνεται , δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι .
Ούτε κι εμείς... Τι σχέση έχει αυτό;;;;
Και βέβαια οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι γιατί είναι στην κατανάλωση του πλούτου και όχι στην δημιουργία του .
Ελπίζω να διάβασες το σεντόνι και να είδες τα επιχειρήματα που καταρρίπτουν αυτό που λες. Με αυτό που λες ένας πχ που απλά βάζει λεφτά στην άκρη δεν θα πρέπει να πληρώνει φόρο, ενώ ένας μεροκαματιάρης που αναγκαστικά ξοδεύει όσα βγάζει (για να ζήσει και δεν του φτάνουν) θα πληρώνει περισσότερο φόρο... Κοινωνική δικαιοσύνη να'ουμ...
Δεν μας υποχρεώνει κανένας να έχουμε τηλεόραση σε κάθε δώμάτιο , 3 υπολογιστές και 2 κινητά τελευταίας τεχνολογιάς ο καθένας .
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους , λέει η σοφή παροιμία και τότε που την πρωτοείπανε δεν υπήρχαν ούτε TFT , ούτε ξανθόπουλοι , ούτε αυτιάδες .Όπως καταλαβαίνεις φυσικά, αυτό δεν είναι καν επιχείρημα και δεν αφορά τη δικαιότητα των έμμεσων φόρων...
Συμπέρασμα: Οι άμεσοι φόροι ΕΙΝΑΙ δίκαιοι γιατί ο καθένας πληρώνει ανάλογα με το εισόδημά του. Οι έμμεσοι φόροι ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. Το κατάλαβες;;;
over and out από εμένα, δεν θα κάτσω να αναλύσω περισσότερο τα αυτονόητα σε κάποιων που αρνείται να τα καταλάβει... -
Γιά να το τελειώσουμε λοιπόν .
Δικαιοι άμεσοι φόροι είναι από 0 γιά τους φτωχούς , μέχρι 20 % γιά τους πολύ πλούσιους .
Από εκεί και πάνω είναι αντιπαραγωγικοί και οδηγούν στην φοροδιαφυγή .Οταν λέμε 0-5 % φόρο στα είση πρώτης ανάγκης , η θέρμανση περιλαμβάνεται σε αυτά και το επιχείρημα σου είναι άστοχο άσε που τα νούμερα που λές δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο .
Οτι το συγκεκριμμένο κράτος δεν έχει καλές συγκοινωνίες δεν αφορά την συζήτηση μας . Θα έπρεπε να είχε , οπότε θα σου ήταν φτηνότερο το ΜΜΜ .
Δεν είμαι οικονομολόγος , αλλά πολιτικός μηχανικός και διαβάζω αρκετά ώστε να έχω άποψη γιά τους γκρινσπαν και σια .
Οτι πληρώνω ήδη έμμεσους φόρους το γνωρίζω , μπορώ όμως να επιλλεξω εγώ πόσο ποσό θα είναι αυτοί καθορίζοντας την κατανάλωση μου .
Οι έμμεσοι φόροι προφανώς επιβαρύνουν όλους το ίδιο , φτωχούς και πλούσιους , αλλά θα ήταν σωστό να μην υπάρχουν ? Δηλαδή γιά να λαικίσω και εγώ λιγάκι , αυτό που θα πάρει το αμάξι των 6000 € δεν θα πληρώσει τίποτα στο κράτος , το ίδιο και αυτός που θα πάρει των 250.000 € . Αντίστοιχα γιά τα σπίτια , τα ηλεκτρονικά κλπ . Αυτό είναι δίκαιο λοιπόν ε ?
Στις χώρες η αγοραστική δύναμη δεν μετριέται με τους μισθούς , αλλά με το τι αγοράζουν με τον μισθό τους .
Αν παίρνεις 3000 € το μήνα και θέλεις 3000 € νοίκι , είναι το ίδιο σαν να παίρνεις 1000 € το μήνα και να θέλεις 1000 € νοίκι .Τέλος πάντων η διαφορά μας είναι θέμα φιλοσοφίας , οπότε δεν τίθεται θέμα να πείσει ο ένας τον άλλον , αλλά είναι πεδίο γόνιμης συζήτησης γιά τους τρίτους .
-
Οταν το κρατος ειναι ανικανο να εισπραξει τον αμμεσο φορο δεν σημαινει οτι η υπαρξη εμμεσων φορων σε διαφορα ειδη πρωτης αναγκης μικρου η μεγαλου συντελεστου φορολογησης ειναι αδικοι..... πρεπει να υπαρχουν και οι δυο...... αλλα να εισπρατονται..... οταν δεν συμβαινει αυτο τοτε καποιοι αδικουνται.... Οσο για την αγοραστικοι δυναμη των Βορειοευρωπαιων μας ας μην συζηταμε καλλυτερα..... ζουν πολυ λιτα...... Καποιοι απο εδω μεσα θα το προτιμουσαν ισως.... στο ονομα της κοινονικης ασφαλισης που εχουν.... αλλα στο 2010 να δειτε που θα φτασει η ανεργια τους.... πανω απο 12%.... (το ομολογουν Σουηδοι εδω στη Μ. Ανατολη που ξερουν τι θα γινει....).
Το προβλημα ειναι η σπαταλη του κρατους μας..... Για να γινει αντιληπτο σκευθειτε για μια στιγμη, οτι εισαστε πολυ πλουσιοι και θα θελατε να κανετε μια δωρεα στο κρατος...... ενος ποσου..... ποιος απο εδω μεσα θα το εδινε ετσι χωρις ορους και ελεγχους για το που και πως θα πανε τα λεφτα..... στο σκοπο που θελει.... Ακομα και ο Αρχιεπισκοπος εχθες ειπε να συνεισφερει η εκκλησια αλλα με εργο κοινονικο που να το ελεγχει αυτη και οχι με σκετα λεφτα που θα πανε στον κοινο κορβανα που βαζουν ολοι χερι εκει...(πιστευοντας η νομιζωντας, οτι ελεγχει καλλυτερα τα εξοδα της και την διαφθορα....Λεμε τωρα....) -
Η σύγκριση που κάνετε δεν είναι εντελώς σωστή. Ο φτωχός δεν θα καταναλώσει το ίδιο με τον πλούσιο οπότε και δεν θα πληρώσει το ίδιο. Ο φτωχός θα πιει ένα ποτάκι μια φορά στις 15 ενώ ο πλούσιος 3 ποτάκια 3 φορές την εβδομάδα. Ο καθένας θα πληρώσει ανάλογα, δεν βλέπω αδικία. Το λάθος στη σύγκριση είναι ότι θεωρείτε ότι ο φτωχός θα έχει τον ίδιο τρόπο ζωής με τον πλούσιο.Όχι δεν θα τον έχει γιατί δεν μπορεί κι αν το προσπαθήσει θα δει αργά ή γρήγορα ότι δεν τον παίρνει.
Ο πλούσιος θα πάρει το 5λιτρό του και θα πάει 10 εκδρομές το χρόνο ενώ ο φτωχός το 1000ράκι του 3 φορές το χρόνο. Κ.ο.κ.
Όντως στο εξωτερικό ο μέσος πολίτης ζει πολύ πιο λιτά ή και μίζερα όπως θα έλεγαν μερικοί από τον μέσο Έλληνα πολίτη. -
ΟΚ, οκ... οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο δίκαιοι κοινωνικά.
Πάω να σκίσω τα πτυχία μου. Θα ενημερώσω και τους καθηγητές μου να πράξουν το ίδιο και να παραιτηθούν από το πανεπιστήμιο. Εάν καταφέρω να ξεκινήσω το διδακτορικό μου, θα ζητήσω συμβουλές από το φόρουμ, φαίνεται εδώ υπάρχει περισσότερη γνώση απ' ότι στην επιστημονική κοινότητα και στις βιβλιοθήκες... Γνώση που αποκτήθηκε να φανταστώ διαβάζοντας δημοσιευμένα συγράμματα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.
Ο Γκρίνσπαν, μπορεί να έκανε τεράστια λάθη, αλλά σε αυτόν οφείλεται (σε μεγάλο βαθμό) η οικονομική ευημερία πολλών χωρών τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Ίσως βέβαια σε αυτόν οφείλεται και η τωρινή κρίση και όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος δεν είναι αλάθητος.
@onyx: Η σύγκριση πάντα γίνεται σε όμοια πράγματα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το Cayenne του Χ με το 206 μου... Γι' αυτό λέμε ότι για την ίδια κατανάλωση, ο φτωχότερος επιβαρύνεται περισσότερο. Εξάλλου, το μόνο νούμερο που μπορείς να συγκρίνεις σε διαφορετικά εισοδήματα είναι η φορολογική επιβάρυνση ως ποσοστό. Προφανώς το 10% των 10.000 ευρώ είναι 1.000 ευρώ και το 10% των 10.000.000 ευρώ είναι 1εκ... Αυτή είναι δίκαιη επιβάρυνση. Όμως αυτό ΔΕΝ διασφαλίζεται με τους έμμεσους φόρους, αλλά με τους άμεσους. Σαφώς και δεν είναι κακοί οι έμμεσοι φόροι, αλλά ακριβώς επειδή είναι άδικοι κοινωνικά θα πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα και φυσικά κράτος που στηρίζεται σε αυτούς (όπως το Ελληνικό) δεν έχει κανένα δικαίωμα να λέει ότι ενδιαφέρεται για το πως περνάνε τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμου...
BTW, όλα τα νούμερα που έχω βάλει είναι φανταστικά, χάριν παραδείγματος. Αλλά και πραγματικά να βγάλω, το ίδιο ακριβώς συμπέρασμα βγαίνει. Βασικά ακριβώς το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει μετά από ΚΑΘΕ επιστημονική (και λιγότερο επιστημονική) ανάλυση των άμεσων / έμμεσων φόρων, απλά εδώ κάποιοι έχουν υποκαταστήσει την κοινή λογική και τα επιστημονικά δεδομένα με το πείσμα και την προσωπική άποψη, αρνούμενοι να παραδεχτούν κάποιο λάθος, ακόμα και όταν αποδεικνύεται ότι είναι λάθος.
-
Οι πολιτικοί και ή πολιτική ζυγίζουν τις οικονομικές κινήσεις τους με το πολιτικό κόστος .
Μην κουράζεστε .Νομίζετε ότι δεν ξέρουν αυτά που λέτε ή δεν ξέρουν περισσότερα!
Ψυχολόγο και επικοινωνιολόγο χρειάζονται για να μάθουν τον τρόπο πως να μας περάσουν τον άμεσο φόρο με το λιγότερο πολιτικό και προσωπικό κόστος.
Καλα δεν ξέρετε που ζούμε!
Αυτή τη στιγμή το κόστος παραμένει μικρό αφου μας αναγκάζει να κυνηγάμε τις αποδείξεις μεταξύ μας.Μάλιστα σκέφτομαι έναν φίλο με χώρους γάμων ,βαπτίσεων κλπ να του πω παρακαλέσω,αναγκάσω να μου δίνει τις αποδείξεις που κοβει απο τραπέζια ανω των 100 ατόμων
Θα γίνει σκοτωμός!
Είμαστε αξιοι της μοίρας μας και καλή η καλοπέραση αλλά έλα τώρα που πρέπει να την περιορίσουμε και την έχουμε συνηθίσει!
Οι κυβέρνηση τι θα κάνει? Αιντε να βάλει άμεσους φόρους .Σε 1 χρόνο θα έχουμε εκλογές.
Όχι οτι δεν πρέπει.Υπάρχει ατολμία γιατι εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να υπάρχει.Ετσι έχουμε μάθει τους πολιτικούς μας με την ψήφο μας.Δεν υπονοώ κάποιο κόμμα συγκεκριμένο.
άλωστε ξέρουμε ποιοί μας κυβερνουν κατα καιρούς.Οι μεν και οι δε.
Οπότε δεν είναι τυχαίο που έξω αν πιάσει συζήτηση ενας μεσο έλληνας με ένα άλλο θα λέει ο ένας στον άλλο ,,,και γιατι να φορολογήσει εμένα και όχι εσένα για αυτούς τους λόγους και πάει λεγοντας.
Μαύρα χάλια. -
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 09__384502
Εξωφρενικά άδικο αυτό που διάβασα, ότι για να εξασφαλίσει κάποιος το σημερινό αφορολόγητο όριο, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, πχ δικηγόρους, γιατρούς, εστιατόρια, υδραυλικούς, μπογιατζήδες κλπ.
Ο φτωχός δεν τρέχει στα δικαστήρια για πλάκα, δεν πηγαίνει σε ιδιώτες γιατρούς, δεν τρώει σε εστιατόρια, βάφει το σπίτι μόνος του κλπ.
Ο πλούσιος και προσλαμβάνει τέτοιους επαγγελματίες και μπορεί να ζητήσει αποδείξεις χωρίς να τον νοιάξει το καπέλο.
Πρακτικά, αυτή η ρύθμιση θα καταργήσει τμήμα του αφορολογήτου ορίου για αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.Ελπίζω να μη γίνει πράξη αυτή η σκέψη (πόσο την σκέφτηκαν άραγε; ).
Θα μπορούσαν να πουν ότι θα αυξηθεί το αφορολόγητο ΑΝ προσκομίζονται τέτοιες αποδείξεις. -
Διάβασα σχόλιο στο σχετικό θέμα της ανοιχτής διακυβέρνησης. Λέει ακριβώς ότι σαν οικογενειάρχης με 3 παιδιά τα λεφτά του φεύγουν στο σούπερ μάρκετ και όχι σε εστιατόρια κλπ. Ως έχει το αφορολόγητο όριό του θα μειωθεί. Προτείνει λοιπόν να μπαίνουν και αυτά ή γενικά τα πάντα στις αποδείξεις για το αφορολόγητο. Κι εγώ το θεωρώ πολύ σωστό αυτό.
-
Αν βάζουμε ΟΛΕΣ τις αποδείξεις στη φορολογική δήλωση (σουπερμάρκετ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ενοίκια κλπ),
πόσοι χρειάζονται για να ελέγξουν τις δηλώσεις;Ας απολύσουν όλους τους εφοριακούς, να προσλάβουν καινούριους ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ και μετά βλέπουμε.
-
απ τη μια καταργειται το αφορολογητο των 12.000 € και απ την αλλη θα ελαφρυνθουν τα εισοδηματα κατω των 30.000 €. Ειρωνικο.
-
Και παλιότερα που πηγαίναμε αποδείξεις ... τις έλεγχαν?
Έβλεπαν αν υπάρχουν τα ματσάκια συρραμένα, τα ξαναέβαζαν στο φάκελο και όλα ΟΚ!
Κάποτε που είχα ρωτήσει εφοριακό μου είχε πει ότι ίσως και μόνο σε περίπτωση προσωπικού ελέγχου θα κοιτάξουν αν πράγματι τα ποσά που αναφέρονται στη δήλωση αντιστοιχούν πράγματι με το πακετάκι αποδείξεων που συνοδεύει την δήλωση.Φαντάζομαι πάντως να βρουν ένα τρόπο που να 'προσωποποιεί' τις αποδείξεις γιατί πχ εγώ που δεν πληρώνω εφορία ή παίρνω επιστροφή δεν έχω λόγο να τις βάζω αλλά μπορώ να τις δίνω σε κάποιον άλλο που πληρώνει.
... Και τελος πάντων ... σ' αυτό το κράτος ... γιατί οτιδήποτε αφορά χρήμα απο τον λαό πρέπει να ανακοινώνεται έτσι φλου και αόριστα (έως και ράδιο αρβύλα) 6 και 7 μέρες πριν την αλλαγή της χρονιάς για κάτι που αφορά την νέα χρονιά. Ανοργανωσιά και σκόρπιες σκέψεις!!! -
οντως. καποιοι με περισσιες αποδειξεις θα μπορουν ακομα και να τις πουλανε.Για φαντασου αγγελια:
'Πωλειται αποδειξη αγορας ηλεκτρικων συσκευων αξιας 3.000 €.Τιμη συζητισημη'
Αυτο κι αν θα ναι μαυρο χρημα -
Λύση θα ήταν η ύπαρξη μιας κάρτας-καταγραφέα συναλλαγών.
Όπως οι τράπεζες δηλαδή το δημόσιο να εκδόσει μια προσωπική κάρτα για κάθε πολίτη και να τη χρησιμοποιούμε σε κάθε συναλλαγή για την καταγραφής της, αντί για απόδειξη.
Θα μου πείτε τί λέω τώρα...
Όμως δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο ούτε πολύ ακριβό! -
Μήπως μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί η πιστωτική κάρτα για αυτό,που ήδη την έχουμε και ήδη είναι στο σύστημα. Και το σπουδαίο έχουν ήδη αντιμετωπιστεί θέματα ασφαλείας.
Απλά πρέπει να πάρουν όλοι, άλλο που δεν θα θέλουν και οι τράπεζες να δώσουν πιστωτικές σε όλους!
(μπορεί να είναι χρεωστικές ή με όριο για ανήλικους φοβισμένους όσους χρωστάνε κλπ)
Να δεις για πότε εξαφανίζεται το μαύρο χρήμα... και γενικώς το ρευστό, όποιος δίνει χαρτονομίσματα είναι ύποπτος! Πάντως όταν ζούσα στο εξωτερικό ρευστό έδινα μόνο στα Mcdonalds, βενζίνη, ψώνια και όλα με κάρτα. Ξέχναγα να επισκεφτώ το ΑΤΜ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μήπως μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί η πιστωτική κάρτα για αυτό,που ήδη την έχουμε και ήδη είναι στο σύστημα. Και το σπουδαίο έχουν ήδη αντιμετωπιστεί θέματα ασφαλείας.
Απλά πρέπει να πάρουν όλοι, άλλο που δεν θα θέλουν και οι τράπεζες να δώσουν πιστωτικές σε όλους!
(μπορεί να είναι χρεωστικές ή με όριο για ανήλικους φοβισμένους όσους χρωστάνε κλπ)
Να δεις για πότε εξαφανίζεται το μαύρο χρήμα... και γενικώς το ρευστό, όποιος δίνει χαρτονομίσματα είναι ύποπτος! Πάντως όταν ζούσα στο εξωτερικό ρευστό έδινα μόνο στα Mcdonalds, βενζίνη, ψώνια και όλα με κάρτα. Ξέχναγα να επισκεφτώ το ΑΤΜ.Εδω στο Καταρ ακομα και τα φαστφουνταδικα...... με καρτα..... μιλαμε για 2-3 ευρω αξια!!! ειτε με την πιστωτικη ειτε με την τραπεζικη που τα παιρνουν αμεσως....
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012