-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Aφου έκανες το προγραμμα τα έμαθες και όλα δηλ.
Κοιτα που όποιος πάει φαντάρος τα μαθαίνει όλα τελικά.
Εξήγησα παραπάνω τι συμβαίνει .Ναι είναι εικονικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πέφτει κλέψιμο.
Ειναι ένας τρόπος βοήθειας για τις πραγματικές μετακινήσεις του προσωπικού που στο στρατο είναι πολλές και είναι γνωστό.Θα μπορούσε βέβαια να γίνεται πιο όρθη κατανομή όσον αφορά αυτούς που μετακινούνται πραγματικά πολύ καθημερινά για υπηρεσιακους λόγους αλλά δυστιχως η ευτυχώς ότι γίνεται γίνεται για όλους ,ειδικά στο οικονομικό μέρος.
Δεν δικαιολογώ αλλά και πάλι αν ήταν το δημόσιο να σωθεί απο τα φπ του στρατιωτικού πρσ τότε πάω πάσο .
Οσο για τους φανταρους ,ναι τα έπερναν τα φπ και συγνώμη αν ενοχλεί.Κάποτε ενας έχασε το δαχτυλο του σε ατυχημα με νταλίκα του στρατού ,τοτε που δεν ηταν οι οπυ .Γιατι να μην πάρουν έστω και τα ψύχουλα .
Ξαναλέω,,,όχι ισοπέδωση!To άκουσα και αυτό!
Τα εικονικά δεν είναι κλέψιμο!
Φίλε μου αν θέλει το υπουργείο να τους δώσει αυξήσεις.
Επιπλέον αυτοί που πήγαιναν πραγματικά πχ καμμια Λάρισα κλπ είχαν συμφωνία με κάποια ξενοδοχεία γνωστά στους μονίμους όπου τα μισά πληρώναν και τα διπλά έγραφε η απόδειξη που πήγαινε για αποζημίωση.
Με αυτά και κάτι άλλα (μέχρι και πλιάτσικο σε χαρτία υγείας, χλωρίνες, γραφική ύλη κλπ έβλεπα) το Κράτος ψάχνει να μπαλώσει τρύπες και τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν τεκμήρια διαβίωσης -
Μη τους το χαλάς. Πριν λίγο ήταν μόνο οι κακοί Ελ.Επαγγελματίες που κλέβουν, και οι καημένοι οι υπάλληλις που δεν μπορούν να κλέψουν..
Για να μη μαλώνουμε άσκοπα, δείτε το zeitgeist...
Και μην αυτοκτονήσετε μετά, υπάρχουν και χειρότερα(;)... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εξήγησα παραπάνω τι συμβαίνει .Ναι είναι εικονικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πέφτει κλέψιμο.
Ειναι ένας τρόπος βοήθειας για τις πραγματικές μετακινήσεις του προσωπικού που στο στρατο είναι πολλές και είναι γνωστό.Θα μπορούσε βέβαια να γίνεται πιο όρθη κατανομή όσον αφορά αυτούς που μετακινούνται πραγματικά πολύ καθημερινά για υπηρεσιακους λόγους αλλά δυστιχως η ευτυχώς ότι γίνεται γίνεται για όλους ,ειδικά στο οικονομικό μέρος.
Δεν δικαιολογώ αλλά και πάλι αν ήταν το δημόσιο να σωθεί απο τα φπ του στρατιωτικού πρσ τότε πάω πάσο .
Οσο για τους φανταρους ,ναι τα έπερναν τα φπ και συγνώμη αν ενοχλεί.Κάποτε ενας έχασε το δαχτυλο του σε ατυχημα με νταλίκα του στρατού ,τοτε που δεν ηταν οι οπυ .Γιατι να μην πάρουν έστω και τα ψύχουλα .
Επιπλέον αυτοί που πήγαιναν πραγματικά πχ καμμια Λάρισα κλπ είχαν συμφωνία με κάποια ξενοδοχεία γνωστά στους μονίμους όπου τα μισά πληρώναν και τα διπλά έγραφε η απόδειξη που πήγαινε για αποζημίωση.
Με αυτά και κάτι άλλα (μέχρι και πλιάτσικο σε χαρτία υγείας, χλωρίνες, γραφική ύλη κλπ έβλεπα) το Κράτος ψάχνει να μπαλώσει τρύπες και τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν τεκμήρια διαβίωσηςoυάου! Βρήκαμε πως θα λύσουμε το οικονομικό της Ελλάδας ; Από τα οδοιπορικά του ΕΣ. Είστε για γέλια μερικοί εδώ μέσα να μην πω τίποτα περισσότερο...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με αυτά και κάτι άλλα (μέχρι και πλιάτσικο σε χαρτία υγείας, χλωρίνες, γραφική ύλη κλπ έβλεπα) το Κράτος ψάχνει να μπαλώσει τρύπες και τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν τεκμήρια διαβίωσηςoυάου! Βρήκαμε πως θα λύσουμε το οικονομικό της Ελλάδας ; Από τα οδοιπορικά του ΕΣ. Είστε για γέλια μερικοί εδώ μέσα να μην πω τίποτα περισσότερο...
Θα μάζευα και τις ρώγες! Δεν το κατάλαβα δηλαδή?
Αυτές οι ανετίλες μας φάγανε τόσα χρόνια!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τρελές ανέσεις. Βάλτα στο ταμιευτήριο.
Ειδικά αυτοί που υπηρετούν στον ΣΞ στην παραμεθόριο με τα εξτρά 120 ευρώ που παίρνουν τον μήνα κάνουν κάθε ΣΚ πάρτι. Αλλωστε τσάμπα τα παίρνουν. Μόνο το 8ωρο τους κάνουν. Πολλοί πρέπει να καταλάβετε ότι άλλο ΔΥ άλλο ένστολος στις ΕΔ.
Εμμανουήλ τι τα κάνεις τόσα λεφτά που παίρνεις ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τρελές ανέσεις. Βάλτα στο ταμιευτήριο.
Ειδικά αυτοί που υπηρετούν στον ΣΞ στην παραμεθόριο με τα εξτρά 120 ευρώ που παίρνουν τον μήνα κάνουν κάθε ΣΚ πάρτι. Αλλωστε τσάμπα τα παίρνουν. Μόνο το 8ωρο τους κάνουν. Πολλοί πρέπει να καταλάβετε ότι άλλο ΔΥ άλλο ένστολος στις ΕΔ.
Εμμανουήλ τι τα κάνεις τόσα λεφτά που παίρνεις ;
'Εγω δεν έχω προβλημα να τα παίρνουν, αλλα αν είναι να τα παίρνουν, να τα παίρνουν με τον σωστό τρόπο!
Δηλαδή... να είναι κατευθείαν στο μισθολόγιο τουςΝα ξέρουμε δηλαδή ότι πχ ένας Σμηναγός θα έχει μισθό 3,000 ΤΕΛΟΣ!
Αυτό θα βοηθήσει και το κράτος για να ξέρει τι πληρώνει, αλλά και στον προσανατολισμό των μαθητών για να ξέρουν τι θα παίρνουν κάνοντας ένα επαγγελμα.Τέλος κάθε δουλειά έχει + και - .
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
oυάου! Βρήκαμε πως θα λύσουμε το οικονομικό της Ελλάδας ; Από τα οδοιπορικά του ΕΣ. Είστε για γέλια μερικοί εδώ μέσα να μην πω τίποτα περισσότερο...Και γω πιστεύω πως είναι για γέλια κάποιος άλλος που δεν τον απασχολεί καθόλου πως φεύγουν αδικαιολόγητα 200 € από δω, 200 € από κει αλλά θα κλαφτεί όταν του έρθει π.χ. η εφορία να μην πω τίποτα περισσότερο...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πολλοί πρέπει να καταλάβετε ότι άλλο ΔΥ άλλο ένστολος στις ΕΔ.Προσωπικα μετα τη μικρη παραμονη μου στον ΕΣ αρχισα να πιστευω οτι οι ΔΥ φτυνουν αιμα σε σχεση με τους ενστολους.
-
Υπάρχει τεκμήριο για αγορά αυτοκινητου 3000 κυβικών εάν κοστίζει λιγότερο απο 50000 ευρω?
-
Από την παραμονή μου στον EΣ κατάλαβα ότι μόνο οι κληρωτοί δεν παίρνουν εκτός έδρας. Το μέγεθος του ποσού δεν με απασχολεί αλλά ο τρόπος... Κάποιος που δεν έχει σπίτι στο όνομά του είναι εκτός έδρας σε όλη την Ελλάδα? Και τα ΣΟΑ σαν παροχή πού αποσκοπούν?
Για τη σύγκριση ΣΞ με τις ΔΥ θα συμφωνίσω αν και υπάρχουν εξαιρέσεις στο ΣΞ. Ψάχτε στα σύνορα με τη 'φίλη' μας Τουρκία από στεριά και θάλασσα και θα βρείτε μάχημες μονάδες σε ετοιμότητα που τους βγαίνει το λάδι από τον διοικητή μέχρι (ακόμη περισσότερο) τον τελευταίο ΕΠΟΠ (και φυσικά κληρωτό αλλά αυτοί δεν πληρώνονται) με τις συνεχείς εκπαιδεύσεις και ασκήσεις. Δυστυχώς αυτοί τσουβαλιάζονται με την πλειοψηφία των στρατιωτικών γραφιάδων και γραφειοκρατών... -
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
Υπάρχει τεκμήριο για αγορά αυτοκινητου 3000 κυβικών εάν κοστίζει λιγότερο απο 50000 ευρω?Πόθεν έσχες (με τι λεφτά το πήρες) εννοείς ή διαβίωσης (για να το έχεις βγάζεις πχ 80000 το χρόνο και φορολογείσαι ανάλογα) ή το καινούργιο (για να έχεις τέτοιο θα σου κοστίζει και 5000 το χρόνο). Άσχετα πάντως με το ποιο από αυτά ισχύει ή τελεί εν υπνώσει ή ακόμα και να μην υπάρχει καν θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι θα υπάρξει στο κοντινό μέλλον. Βέβαια κάποιου είδους μπορεί να σε δυσκολεύει ενώ άλλο όχι (πχ το τελευταίο είδος μάλλον δεν θα πρέπει να απασχολεί πολλούς τίμιους κατόχους 3λιτρων).
-
leasing...η μονη λυση.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
leasing...η μονη λυση.Ύστερα μιλάμε για φοροδιαφυγή. Η μίσθωση τέτοιων αυτοκινήτων, που αυξάνουν τα έξοδα της εταιρίας, ενώ πρόκειται για προσωπικά έξοδα, δεν είναι φοροδιαφυγή;
Βλέπω κατά καιρούς μισθωμένα πανάκριβα αυτοκίνητα, για τις μετακινήσεις των στελεχών υποτίθεται. Δηλαδή το στέλεχος χρειάζεται M3 για τις μετακινήσεις του;
Κλέβει ΚΑΙ σε ΦΠΑ ΚΑΙ σε φόρο εισοδήματος.. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ύστερα μιλάμε για φοροδιαφυγή. Η μίσθωση τέτοιων αυτοκινήτων, που αυξάνουν τα έξοδα της εταιρίας, ενώ πρόκειται για προσωπικά έξοδα, δεν είναι φοροδιαφυγή;
Βλέπω κατά καιρούς μισθωμένα πανάκριβα αυτοκίνητα, για τις μετακινήσεις των στελεχών υποτίθεται. Δηλαδή το στέλεχος χρειάζεται M3 για τις μετακινήσεις του;
Κλέβει ΚΑΙ σε ΦΠΑ ΚΑΙ σε φόρο εισοδήματος..αυτό δεν είναι φοροδιαφυγή (τουλάχιστον όχι όπως το ορίζει το κράτος).
Αυτό είναι τρύπα στο φορολογικό σύστημα.
Δεν κλέβει.Είναι σα να σου λέω ότι εγώ ως μηχανικός κόβω τιμολόγιο την βενζίνη που βάζω στο αμάξι μου, τα επίπλα που πήρα για το σπίτι μου, τα a/c που αγόρασα για το σπίτι μου κτλ (έξοδα δηλαδή προσωπικά) και επειδή θα πάρω το ΦΠΑ πίσω (στην πράξη απλώς στο τέλος του έτους θα καταβάλω λιγότερο φόρο, όχι ότι θα δω λεφτά να έρχονται πίσω ), σημαίνει ότι κλέβω το κράτος.Από τη στιγμή που το κράτος μου δίνει αυτή τη δυνατότητα, είμαι κλέφτης?
Μήπως ανάποδα θα ήμουν μ@λ@κ@ς αν δεν τα έκοβα τιμολόγιο από τη στιγμή που ως μηχανικός δικαιούμαι να απαλλαγώ από το ΦΠΑ?Εϊμαι 100% υπέρ του να μπει κάποιος φραγμός στο leasing (πχ στα κυβικά ως τα 1800cc - κάποιοι χρησιμοποιούν τα εταιρικά για επαγγελματικά πολύωρα ταξίδια).Είναι αστείο να έχει ο άλλος C63 AMG leasing και να πληρώνει λιγότερα από αυτόν που έχει στο όνομά του Α4 2.0Τ .
Πρέπει λίγο να μαζευτούν οι τρύπες του φορολογικού συστήματος ώστε να μην επιτρέπει σε κανέναν νομιμα να ελίσσεται γύρω από τους φόρους (βλέπε off shore εταιρίες, βλέπε leasing, βλέπε χρέωση ταξιδιών αναψυχής στις εταιρίες κτλ-κτλ) και τελικά να μην τους πληρώνει.Όταν ο 'άλλος' χτίζει χωρίς άδεια, όταν στο 50% των συναλλαγών δεν κόβονται αποδείξεις, όταν λαδώνεις τον χ-ψ υπάλληλο για να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται, κάνεις ιδιαίτερα στο παιδί σου και ο καθηγητής δεν σου κόβει αποδείξεις παρότι πληρώνεται (και μάλιστα αδρά), όταν γενικότερα τα χρήματα που διακινούνται δεν δηλώνονται πουθενά και είναι σαν 'φαντάσματα' (=μαύρα)...αυτό είναι φοροδιαφυγή.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ύστερα μιλάμε για φοροδιαφυγή. Η μίσθωση τέτοιων αυτοκινήτων, που αυξάνουν τα έξοδα της εταιρίας, ενώ πρόκειται για προσωπικά έξοδα, δεν είναι φοροδιαφυγή;
Κλέβει ΚΑΙ σε ΦΠΑ ΚΑΙ σε φόρο εισοδήματος..αυτό δεν είναι φοροδιαφυγή (τουλάχιστον όχι όπως το ορίζει το κράτος).
**Αυτό είναι τρύπα στο φορολογικό σύστημα.
Δεν κλέβει.Είναι σα να σου λέω ότι εγώ ως μηχανικός κόβω τιμολόγιο την βενζίνη που βάζω στο αμάξι μου, τα επίπλα που πήρα για το σπίτι μου, τα a/c που αγόρασα για το σπίτι μου κτλ (έξοδα δηλαδή προσωπικά) και επειδή θα πάρω το ΦΠΑ πίσω (στην πράξη απλώς στο τέλος του έτους θα καταβάλω λιγότερο φόρο, όχι ότι θα δω λεφτά να έρχονται πίσω ), σημαίνει ότι κλέβω το κράτος.Από τη στιγμή που το κράτος μου δίνει αυτή τη δυνατότητα, είμαι κλέφτης?
Μήπως ανάποδα θα ήμουν μ@λ@κ@ς αν δεν τα έκοβα τιμολόγιο από τη στιγμή που ως μηχανικός δικαιούμαι να απαλλαγώ από το ΦΠΑ? **Εϊμαι 100% υπέρ του να μπει κάποιος φραγμός στο leasing (πχ στα κυβικά ως τα 1800cc - κάποιοι χρησιμοποιούν τα εταιρικά για επαγγελματικά πολύωρα ταξίδια).Είναι αστείο να έχει ο άλλος C63 AMG leasing και να πληρώνει λιγότερα από αυτόν που έχει στο όνομά του Α4 2.0Τ .
Πρέπει λίγο να μαζευτούν οι τρύπες του φορολογικού συστήματος ώστε να μην επιτρέπει σε κανέναν νομιμα να ελίσσεται γύρω από τους φόρους (βλέπε off shore εταιρίες, βλέπε leasing, βλέπε χρέωση ταξιδιών αναψυχής στις εταιρίες κτλ-κτλ) και τελικά να μην τους πληρώνει.Όταν ο 'άλλος' χτίζει χωρίς άδεια, όταν στο 50% των συναλλαγών δεν κόβονται αποδείξεις, όταν λαδώνεις τον χ-ψ υπάλληλο για να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται, κάνεις ιδιαίτερα στο παιδί σου και ο καθηγητής δεν σου κόβει αποδείξεις παρότι πληρώνεται (και μάλιστα αδρά), όταν γενικότερα τα χρήματα που διακινούνται δεν δηλώνονται πουθενά και είναι σαν 'φαντάσματα' (=μαύρα)...αυτό είναι φοροδιαφυγή.
Καλά λένε ύστερα για την κατσίκα του γείτονα. Ναι αυτό που κάνεις, είναι φοροδιαφυγή. Το air-condition που βάζεις σπίτι σου, και το δηλώνεις στην εταιρεία, είναι φοροδιαφυγή και ΔΙΩΚΕΤΑΙ. Αν δηλαδή έρθει η ΥΠΕΕ, και κάνει έλεγχο στα τιμολόγια, και δεν το βρει στο γραφείο σου, τότε θα σου κόψει τον κwlo. Γιατί έτσι κλεβεις σε φπα, αλλά και σε φόρο εισοδήματος, γιατί με αυτόν τον τρόπο δηλώνεις έξοδα που δεν αφορούν την εταιρεία, αλλά το άτομό σου. Και έτσι φορολογείται λιγότερο η εταιρεία και εσύ κατ'επέκταση.
Το κράτος σου δίνει αυτήν την δυνατότητα, γιατί ΔΕΝ σε ελέγχει. Προφανώς και στην βενζίνη είναι κάπως δύσκολο.
Μου θυμίζεις το Βουλγαράκη, που είπε:'ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό'.
Λες ότι θα ήσουνα μ@λακας αν δεν το έκανες. Εγώ σου λέω ότι τουλάχιστον ΔΕΝ θα ήσουν φοροφυγάς.
Και για να μην το προσωποποιώ, ΟΛΟΙ μας το έχουμε κάνει, όσοι έχουν ελ.επάγγελμα.. -
Και αν δηλώνω το σπίτι μου ως γραφείο ; Και χώσω μέσα στα έξοδά μου τα πανάκριβα χαλιά μου, τα a/c, τους δερμάτινους καναπέδες των 15 κ etc...Είναι πάλι φοροδιαφυγή ; Το σπίτι μου και το γραφείο μου είναι κοινός χώρος...Σηκώνει περισσότερη συζήτηση.
-
Ένα καλό πρώτο μέτρο θα ήταν η υποχρέωση χρήσης (μέσω leasing ή με αγορά) εταιρικών αυτοκινήτων έως 1600 κ.εκ. και αξίας έως 20.000 ευρώ (τυχαία νούμερα). Και αριθμός εταιρικών βάσει των μεγεθών-κερδών της επιχείρησης (δηλώνεις 100.000 τζίρο; μπορείς να έχεις ως 2 εταιρικά ΙΧ). Ας εξαιρεθούν φορτηγάκια -μη μας πουν και υπερβολικούς- κι ας πηγαίνει ο γιος για καφέ με το Doblo.
Θες χλίδα; Να πληρώσεις, όχι να πληρώνουν οι άλλοι φορολογούμενοι για εσένα. -
Μα αυτό έχει να κάνει γενικότερα με τη φορολογική συνείδηση.
Έχω γνωστό συνάδελφο, που έχει δηλώσει 4 υπολογιστές στο μαγαζί του, ενώ έχει μέσα 1. Τα άλλα 3 είναι laptop, 2 δικά του και ένα του αδερφού του.
-'κοψτο ρε μλκ τιμολόγιο σε μένα, θα σου πληρώσω το φπα'
Και κερδίζει σε φόρο εισοδήματος το 40% του καθαρού... Για να μην σου πω ότι στα δικά του γλιτώνει ΚΑΙ το φπα που θα απέδιδε. -
Η φορολογική συνείδηση προϋποθέτει κοινωνική συνοχή. Στην Ελλάδα έχει επικρατήσει να θεωρείται ο φοροφυγάς μάγκας και έξυπνος, αντί για απατεώνας και κλέφτης. Στους φοροφυγάδες πολλοί κλείνουν το μάτι, αντί να ρίχνουν μούτζες.
Θεωρώ ότι η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος. Το ότι υπάρχουν δρόμοι καρμανιόλες, λίγα κρεβάτια και νοσηλευτές-γιατροί στα νοσοκομεία έχουν ως αποτέλεσμα (έμμεσο, αλλά σαφές αφού ο βασικότερος λόγος για αυτά είναι η έλλειψη επαρκών πόρων) θανάτους. Το ότι τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κακά κτίρια με λειψές υποδομές, υποθηκεύει το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας. Το ότι φυτοζωούν χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι ή οικονομικά ασθενείς χωρίς προνοιακά επιδόματα, οφείλεται επίσης στα προβληματικά δημόσια οικονομικά. Το ότι δανειζόμαστε με τεράστια επιτόκια, δημιουργώντας μελλοντικές γενιές φτωχών, το ίδιο.
Ε, μετά πείτε με υφέρποντα θαυμασμό (κλείσιμο ματάκι) για τον μάγκα τον τάδε φίλο σας που ζει πλουσιοπάροχα επειδή τα σκορπάει αντί να πληρώνει τους φόρους του. Όλα έχουν τη σημασία τους.
Edit: ορθογραφικό
-
Για όλα αυτά ευθύνονται και οι μίζες, ρεμούλες και ο υπερβολικά ογκώδης εκεί που δεν χρειάζεται (για να το θέσω ευγενικά) δημοσιος φορέας. Αν ήμασταν σε ένα κράτος που εξέλειπε η φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή μαζί με όλα τα παραπάνω θα είμασταν 'βασιλειάδες'. Όμως με την υπάρχουσα κατάσταση αν εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή απλά θα βρουν χρήμα κάποιοι υπουργοί, γενικοί γραμματείς και φαρισσαίοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους χωρίς να επιλύσουν ταυτόχρονα κανένα σημαντικό πρόβλημα, όπως έχει αποδειχθεί τόσα χρόνια τώρα. Ας γλυτώσει λοιπόν, νομότυπα, όποιος μπορεί ό,τι μπορεί. Για αυτοσυντήρηση μιλάμε άλλωστε. Γιατί να δουλεύει κάποιος για τα παιδιά των αυλικών αντί για τα δικά του παιδιά? Ξέρω πως ό,τι και να πληρώσω σαν φόρο, μετά από 5 χρόνια θα κυκλοφορώ στους ίδιους δρόμους, θα περιθάλπτομαι στα ίδια νοσοκομεία και τα παιδιά μου θα μορφώνονται στα ίδια σχολεία. Ποιο το όφελος λοιπόν?
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012