-
Μεγάλο κρίμα να χαθει τέτοιο αυτοκίνητο...
-
-
-
-
Αγνοούσα κατά τρόπο ασυγχώρητο την ύπαρξη αυτού του νήματος..
Έτσι λοιπόν ανεβάζω και εδώ την παρακάτω φωτό του οχήματος αυτού (Ford F15 ή αλλιώς 'καρνάβαλος') σε μια παιδική χαρά της Γλυφάδας, γυρω στο 2000-2001.
Ρωτάω λοιπόν πάλι μήπως το είχε δει κανείς από εμάς; Ξέρει κανείς ΤΙ απέγινε αυτό το σαραβαλάκι;
Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας εδώ!
-
ήμουν γύρω στα 3 - 4 όταν ο πατέρας μου έφερε στο σπίτι τα κλειδιά από την delta 1,1 που αγόρασε από τον πατέρα του και στη συνέχεια την ξαναδώσαμε στον παππού ( μέσα σε αυτό το αμάξι πέθανε από έμφραγμα....) και μετά την δώσαμε στον θείο μου.... τέλος πάντων κατέληξε στον ξάδερφό μου... ζαλίστηκα και μόνο που ξανασκέφτηκα από πόσα χέρια πέρασε.. αλλά τουλάχιστον έμεινε στην οικογένεια... -
Όχι και τόσο παιδική.
19 χρονος σε εκδρομή στο Γύθειο (2/1985). Μετά από περιπλάνηση σε χωματόδρομους του Ταΰγεττου, και αφού γνωρίστηκε με πολλές πέτρες της περιοχής και ρυμουλκήθηκε από λάκκο με λάσπες, το Fiat έχει ξεμείνει με 2α, 4η και όπισθεν και σπασμένη εξάτμιση. Ο τοπικός μάστορας στη Σπάρτη μας συνέστησε να πάμε αργά και προσεκτικά στην Αθήνα και εμείς πήγαμε, περνώντας όμως πρώτα από τη Βάθια. Μείναμε από κιβώτιο στην Αχιλλέως.
-
παιδια εγω μεγαλωσα με ενα τετοιο ακριβως μεχρι και ιδιες ζαντες ειχε το δικο μας μεχρι το 1987 που το δωσαμε γιατι δεν ειχαμε χωρο. Ηταν του 70 με τρεις ταχυτητες στο τιμονι.Κριμα
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
κατα τυχη βρηκα κατι φωτογραφιες σε ενα αλμπουμ της μητερας μου που ενδιαφερουν το φορουμ!το 304 μολις που το ειχε παρει ο παππους μου απο τον αδερφο του και διπλα η θεια μου
το φιατ 128 που ειχε ο παππους μου πριν το 304! βασικα μου ειχε πει οτι ηταν αμερικανικη εκδοση αν και δεν θυμαται καλα!
ενα τραγικο λαθος τελικα το 128 του παππου μου ηταν τετραπορτο και ηταν αυτο και οχι το παραπανω
By gabyyiii at 2011-08-22
By gabyyiii at 2011-08-22 -
Ω ρε ένα κοντοσούφλι που ετοιμάζεται!!!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ω ρε ένα κοντοσούφλι που ετοιμάζεται!!!χαχαχαχα! εγω παλι λεω ω ρε να φαινονταν οι πινακιδες!!!!!
-
Bόρεια Καρολίνα , ημέρα αποφοίτησης , τέλη Δεκέμβρη 1979 .......
ΥΓ Μόνο ένας βαρεμένος έλληνας θα είχε Spitfire (μετά το MGB....!!) στις ΗΠΑ
Και να λείπουν τα ΣΑΧΛΑ σχόλια από Αlpine A110, APR και λοιπούς ....
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Και να λείπουν τα ΣΑΧΛΑ σχόλια από Αlpine A110, APR και λοιπούς ....Ε κι εσύ τους προκαλείς λιγάκι.....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Και να λείπουν τα ΣΑΧΛΑ σχόλια από Αlpine A110, APR και λοιπούς ....
Ε κι εσύ τους προκαλείς λιγάκι.....
....πολυ θα έλεγα...
-
αααχ έρημα μου νιάτα και πουτσαλακωθήκατε
άσε που είσαι
παιδικές αναμνήσεις γράφουμε εδώ,όχι 'αντρικές' -
corolla ke30 toy 78
το αυτοκινητο αγοραστηκε απο εμενα ( 13 ετων ) κ τον πατερα μου ξαφνικα το 1987. περπαταγαμε στο δρομο το ειδαμε πηραμε τηλ. βρηκαμε τον ιδιοκτητη και το πηραμε σε μιση ωρα!!!!!!!!!! ετσι απλα.. η μητερα μου επαθε πλακα. βγηκαμε για μια βολτα με τα ποδια και αγορασαμε αυτοκινητο!!! τον πατερα μου τον εχασα μετα απο λιγα χρονια..... το αυτοκινητο αυτο του αρεσε πολυ!!! ηταν οι εποχες που η αγορα αυτοκινητου για καποιους ηταν ονειρο...
περασαν τα χρονια και να μαι... το αμαξι εχει γυρισει ολη την λλαδα. θρακη θεσσαλονικη, ολα τα επτανησα ροδο ολη την κρητη γιαννενα την πελοπονησσο απειρες φορες ευβοια. μονο στην κορυφη του ολυμπου δεν εχει παει..
τωρα που μεγαλωσα θα το φτιαξω και θα το δωσω στην μικρη μου μπεμπα σαν κατι που αγαπαγε πολυ ο παππους της αλλα αγαπαω κ εγω.!!
το πολυ συναισθημα γενικα πληρωνεται ακριβα!!! -
Like που λενε και στα φεισμπουκια.
-
Ο χρήστης keleb έγραψε:
corolla ke30 toy 78
το αυτοκινητο αγοραστηκε απο εμενα ( 13 ετων ) κ τον πατερα μου ξαφνικα το 1987. περπαταγαμε στο δρομο το ειδαμε πηραμε τηλ. βρηκαμε τον ιδιοκτητη και το πηραμε σε μιση ωρα!!!!!!!!!! ετσι απλα.. η μητερα μου επαθε πλακα. βγηκαμε για μια βολτα με τα ποδια και αγορασαμε αυτοκινητο!!! τον πατερα μου τον εχασα μετα απο λιγα χρονια..... το αυτοκινητο αυτο του αρεσε πολυ!!! ηταν οι εποχες που η αγορα αυτοκινητου για καποιους ηταν ονειρο...
περασαν τα χρονια και να μαι... το αμαξι εχει γυρισει ολη την λλαδα. θρακη θεσσαλονικη, ολα τα επτανησα ροδο ολη την κρητη γιαννενα την πελοπονησσο απειρες φορες ευβοια. μονο στην κορυφη του ολυμπου δεν εχει παει..
τωρα που μεγαλωσα θα το φτιαξω και θα το δωσω στην μικρη μου μπεμπα σαν κατι που αγαπαγε πολυ ο παππους της αλλα αγαπαω κ εγω.!!
το πολυ συναισθημα γενικα πληρωνεται ακριβα!!!Πριν ανοιξω το τοπικ φανταστικα οτι μιλαμε για οικογενειακο αυτοκινητο.
Παρομοιες ιστοριες εχω και εγω με την ασπρη ΚΕ30 του πατερα μου, εκεινη ειχε πούλια στους προφυλακτηρες άλλα φαναρια πισω και άλλη μασκα, νομιζω ηταν του '77.
Φαινεσαι αποφασισμενος μεχρι το τελος, προχωρα .
και εγω αν εβρισκα του πατερα μου και κομμενη στα δυο να ηταν θα την εφτιαχνα. -
Δύο αυτοκίνητα θυμάμαι καλά από τα παιδικά μου χρόνια, ένα λευκό Πόπιουλαρ Φροντ και ένα ιδίου χρώματος Κορόλλα ΚΕ-30 από τα πρώτα που ήρθαν.
Το Πόπιουλαρ ήταν το πρώτο αμάξι του πατέρα μου, το πήρε από ένα ξαδεφρό του στο Κιλκίς το 1966 όταν αυτός αγόρασε σκαραβαίο. Είχε εισαχθεί σχεδόν καινούργιο από Πορτογαλία το 1955 περίπου, ήταν καταστραμμένο διότι βρισκόταν σε ένα πάρκινγκ που είχε πλυμμυρίσσει με όμβρια νερά και λάσπες. Αφού επισκευάστηκε, το δούλεψε μερικά χρόνια στο Κιλκίς και μετά το έδωσε έναντι πινακίου φακής στον πατέρα μου. Το κρατήσαμε μέχρι το 1977, είχαμε ήδη αγοράσει το Κορόλλα το 1975, και τα τελευταία δύο χρόνια του έβγαζε διαρκώς προβληματάκια.
Αν και μερικές φορές γινόμασταν περίγελως, εμένα μου άρεσε γιατί ήδη στα μέσα της δεκαετίας του 1970 μοστράριζε για αντίκα στα μάτια μου. Ένα ήταν το σίγουρο, όπου και να πηγαίναμε το ήξερε όλος ο κόσμος, το αμάξι ξεχώριζε αμέσως.
Μετά παροπλίσθηκε στο διπλανό άδειο οικόπεδο, και πουλήθηκε το 1981 σε έναν από το γειτονικό Νέο Ψυχικό έναντι 5.000 δρχ. 'για να το πάει για λιώσιμο στην Χαλυβουργική', μεγαλύτερη λαλακία δεν έχει ξαναγίνει ακόμα το κοπανάω στον πατέρα μου.
Μετά από δυο τρία χρόνια, και για πολύ καιρό έβλεπα τακτικά ένα ανασκευασμένο λευκό Πόπιουλαρ έξω από το μπαρ Επίκουρος στα σύνορα Χαλανδρίου-Νέου Ψυχικού. Δεν ρώτησα ποτέ αν ήταν το δικό μας, ήταν πιθανό.Το έχω χάσει έκτοτε.
Πριν από πέντε χρόνια ήμουνα στην Ιπποκράτους και με προσπέρασε ένα λευκό Πόπιουλαρ, σε κατάσταση αψόγου. Κόντεψα να τρακάρω. Εντελώς τυχαία πριν από δυο χρόνια βρήκα μια αγγελία για ένα τέτοιο στην Καλαμάτα, ζήταγε 10.000 ευρώ και το θεώρησα υπερβολικό, το αμάξι δεν κινείτο για χρόνια και ήθελε επισκευές.Για το συγκεκριμένο έμαθα ότι είχε ενδιαφερθεί και γνωστή αντιπροσωπεία Φορντ αλλά έκανε πίσω.
Το Κορόλλα διαδέχτηκε το Φορντ, και έκανε 440.000 χλμ. μέχρι το 2002 όπου παροπλίσθηκε. Το μετάνιωσα που το έδωσα, αλλά είχε γίνει πλέον παράγκα από την πολλή και κακή χρήση, αν και όχι στο χάλι του κελέμπ. Έχει ένα τέτοιο ένας μπάρμπας μου σε κυκλοφορία ακόμη, το πήρε μετά τον πατέρα μου, και μάλλον σε λίγα χρόνια όταν θα σταματήσει να οδηγάει θα το πάρω εγώ για λόγους συναισθηματικούς και μόνο.
Από εκεί και πέρα άλλα δύο αυτοκίνητα που μου έκαναν εντύπωση ως παιδί ήταν μια σιέλ αρχόντισα Μερσεντές w114 του μπάρμπα μου από το Κιλκίς που αγόρασε μετά το σκαραβαίο και όταν μπαίνανε μέσα μας φαινόταν σαν αεροπλάνο, και γενικώς οι Άλφα Ρομέο Τζούνιορ εξαιτίας των οποίων ήμουν αλφίστι όταν ήμουν τινέιτζερ. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
.... ένα λευκό Πόπιουλαρ Φροντ .....ένα λευκό Λαϊκό Μέτωπο;
παιδικές αναμνήσεις ιστορικών (και μη)