-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Κοιτάξτε ρε παιδιά που άλλα περίμενα και άλλα διαβάζω. Όλος ο κόσμος εδω μέσα θάβει τη Renault και σε αυτο το θέμα οι περισότεροι το προτίνουν. Πάει, θα μου στρίψει.Δεν το προτείνουν μόνο σε αυτό το θέμα. Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά από την ανακοίνωση αύξησης των τελών ξαφνικά το Clio μπήκε στις συγκρίσεις (εκτός των περιοδικών φυσικά) των φορουμάδων. Είναι στη μέση και το λεγόμενο forum flow που αν αβανταριστεί κάτι από 2,3 χρήστες κερδίζει με τη μια τα καλύτερα σχόλια όλων...ε, δεν θέλει και πολύ.
Στο δίλημμά σου, εγώ θα κρατούσα το Megane για να μη μπω σε μεγάλα έξοδα. Από αυτά που αναφέρεις όμως, πιο λογική λύση φαντάζει το Clio.
-
Κοιτάξτε ρε παιδιά που άλλα περίμενα και άλλα διαβάζω. Όλος ο κόσμος εδω μέσα θάβει τη Renault και σε αυτο το θέμα οι περισότεροι το προτίνουν. Πάει, θα μου στρίψει.Φυσικα και θα θαβουμε την Renault... Προσεξε ομως! Το Clio ειναι ενα πολυ καλο μικρο! Κατ' εμε και πολλους ακομα... το καλυτερο της κατηγοριας του. Ειδικα με κατι Colt, Swift, Panda τα χωρίζει το ΧΑΟΣ. Υπάρχει τρομακτικη διαφορά.
Το Clio ειναι το μοναδικό ικανό να υποκαταστήσει το Megane σου...
-
To Panda από άποψη χώρων είναι στην κατηγορία του Τwingo. Το Swift είναι κάπου ενδιάμεσα, το Clio καλύτερο από αυτά σαφώς και το 5θυρο Colt λόγω διαρρύθμισης είναι το πιο ευρύχωρο. Αλλά η ποιότητα εσωτερικού του Colt δεν έχει επαφή με το πρηγούμενο Megane. Το μόνο συγκρίσιμο από αυτά ποιοτικώς είναι το Clio.
-
Καλύτερα να μην μπλέκουμε άσχετα θέματα.... Το Pinin είναι το πιο ακατάλληλο να χρησιμοποιηθεί για δείκτης αξιοπιστίας της ιαπωνικής εταιρείας εφόσον έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ιταλία...
Γενικά το θέμα αξιοπιστίας λόγω πολλών χωρών κατασκευής τόσο ενός αυτοκινήτου όσο και των τμημάτων του είναι πια πολύ δύσκολο να τεθεί σωστά. Θετική εξαίρεση μάλλον αποτελούν ακόμα τα ιαπωνικά που είναι φτιαγμένα στην Ιαπωνία (αν δεν κάνω λάθος Daihatsu, Mazda...) και όχι σε Αγγλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Τουρκία ή όπου αλλού.
Συνεχίζω να στηρίζω την άποψή μου υπέρ του υπάρχοντος με βάση οικονομοτεχνικά κριτήρια! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλύτερα να μην μπλέκουμε άσχετα θέματα.... Το Pinin είναι το πιο ακατάλληλο να χρησιμοποιηθεί για δείκτης αξιοπιστίας της ιαπωνικής εταιρείας εφόσον έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ιταλία...
Γενικά το θέμα αξιοπιστίας λόγω πολλών χωρών κατασκευής τόσο ενός αυτοκινήτου όσο και των τμημάτων του είναι πια πολύ δύσκολο να τεθεί σωστά. ...Συμφωνώ εν'μέρη ... Και συμφωνώ εν΄μέρη γιατί π.χ. το Swift συναρμολογείται στην Ουγγαρία και ωστόσο θεωρείται Suzuki.
Το ίδιο και το Pinin. Θεωρώ ότι μάλλον είναι Mitsubishi ή όχι;Ωστόσο δεν στέκομαι τόσο στις μάρκες, αλλά στην αντιμετώπιση μετά την αγορά.
Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο... και αυτό αποτελεί (για μένα!) βασικό κριτήριο για την αγορά ενός αυτοκίνητου.
Αν κάποιος άλλος υποψήφιος πελάτης, έχει άκρες ή βύσματα σε συνεργεία ή φίλους σε εμπορίες ή άπλετο χρόνο για να αφιερώνει να επιλύσει τυχόν προβλήματα, τότε μπορεί να αγοράσει ότι θέλει και ότι του αρέσει...Περί ορέξεως σπανακοτυρόπιτα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
π.χ. το Swift συναρμολογείται στην Ουγγαρία και ωστόσο θεωρείται Suzuki.Yπαρχουν και Ουγγαρεζικα και Ιαπωνικα Swift που ξεχωριζουν απο τον αριθμο πλαισιου...Τα Ιαπωνικα εχουν κανει 3 ανακλησεις οχι για σοβαρα θεματα...Τα Ουγγαρεζικα ειναι στην 14η και για παρα πολυ σοβαρους λογους...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... Και συμφωνώ εν΄μέρη γιατί π.χ. το Swift συναρμολογείται στην Ουγγαρία και ωστόσο θεωρείται Suzuki.
...Και το άι30 Σβολενία κατασκευάζεται, θεωρείται όμως Χιουντάι. Ομοίως και οι τούρκικες Μερτσέντες.
...Τα Ουγγαρεζικα ειναι στην 14η και για παρα πολυ **σοβαρους **λογους...
Όπως?
Ρε παιδιά μην τραγικοποιούμε τα πράγματα. Ας κατονομάζουμε ή ας μη γράφουμε αοριστολογίες, που αποθαρρύνουν δυνητικούς αγοραστές και τραγικοποιούν καταστάσεις.
Φιλικά πάντα. -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
. Ομοίως και οι τούρκικες Μερτσέντες.
:Vito+αξιοπιστία=ένα από τα συντομότερα ανέκδοτα όλων των εποχών
-
Ρε παιδιά μην τραγικοποιούμε τα πράγματα. Ας κατονομάζουμε ή ας μη γράφουμε αοριστολογίες, που αποθαρρύνουν δυνητικούς αγοραστές και τραγικοποιούν καταστάσεις.
Φιλικά πάντα.Εγώ προσωπικά δεν τραγικοποιώ τίποτα.
Είχα επί 3 χρόνια Magyar Swift ... και το έφαγα στη μάπα ... ... αυτό και τα Ουγγαρέζικα ανταλλακτικά/προϊόντα που είχε διάσπαρτα το αυτοκίνητο σε διάφορα σημεία του... Φυσικά είχα το προηγούμενο Swift αλλά όταν πήγα στην Suzuki και είδα από κοντά την μηχανή του καινούριου σε κάποια κρυφά σημεία βρήκα πάλι τα Made In Hungary ...Τα αρνητικά και τα στραβά που βλέπω από την δική μου εμπειρία, σόρυ αλλά δεν θα τα κρύψω...
-
Πήγα σήμερα στη Renault. Τους έδωσα το αμάξι να το κοιτάξουν και να μου πούν πόσο θα το κρατήσουν. Μέχρι να γίνει αυτο πήγα με τον πωλητή και κάναμε μια βόλτα με το 'τουμπάτο' Clio. ΩΩΩΩΩΩΩ Θεοί του Ολύμπου!!!! Τέλειο το αμαξάκι. Το ερωτεύτηκα τρελά!!! Ειδικά στις στροφές ήταν αστέρι με όλη τη σημασία της λέξης. Ποιότητα στο εσωτερικό, χλιδη, άψογο απο όλες τις απόψεις!!!
Γυρίζουμε πίσω και τρώω το χαστούκι. Το μεγκάν μου το κρατάνε 4000 ευρώ
Ρε, πάτε καλά? -
Πήγα σήμερα στη Renault. Τους έδωσα το αμάξι να το κοιτάξουν και να μου πούν πόσο θα το κρατήσουν. Μέχρι να γίνει αυτο πήγα με τον πωλητή και κάναμε μια βόλτα με το 'τουμπάτο' Clio. ΩΩΩΩΩΩΩ Θεοί του Ολύμπου!!!! Τέλειο το αμαξάκι. Το ερωτεύτηκα τρελά!!! Ειδικά στις στροφές ήταν αστέρι με όλη τη σημασία της λέξης. Ποιότητα στο εσωτερικό, χλιδη, άψογο απο όλες τις απόψεις!!!
Γυρίζουμε πίσω και τρώω το χαστούκι. Το μεγκάν μου το κρατάνε 4000 ευρώ
Ρε, πάτε καλά?Εμ ποσα θα σου λεγανε??1.6 ειναι?Εμας που μας ειπαν αμαξι 2004 με 60.000χλμ στν σκοντα με 4.500Ε??Εκτελεστες στα ισα!Κανει ο πατερας μου καλυτερα να παω να το ριξω σε κανα τοιχο παρα να το δωσω στους βλακες! :
-
εμ αυτοι τα αγοραζοουν τοσο και τα πουλανε συν 1000-15000 ευρω...να δεις το μεγκανακι σου αυριο μεθαυριο και να χει τιμη στην αντιπροσωπεια 5500...βαλε κανα πωλειτε μονος σου και κανε υπομονη...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
εμ αυτοι τα αγοραζοουν τοσο και τα πουλανε συν 1000-15000 ευρω...να δεις το μεγκανακι σου αυριο μεθαυριο και να χει τιμη στην αντιπροσωπεια 5500...βαλε κανα πωλειτε μονος σου και κανε υπομονη...Ακριβώς έτσι.
Θέλει πολύ ψάξιμο και τρέξιμο, σε εμπόρους για να σου δώσουν το κάτι παραπάνω... και αυτό με το ζόρι... -
...Τα Ουγγαρεζικα ειναι στην 14η και για παρα πολυ **σοβαρους **λογους...
Όπως?
Φιλικά πάντα.To γεγονος οτι π.χ. σαπιζουν στο πισω πατωμα και τα κανουν ανακληση για να τα ξηλωνουν πισω και να τα περνανε αντισκωριακα και χρωμα...Λιαν σοβαρος λογος νομιζω να σαπιζει και να ανοιγει το πατωμα καινουργιου αυτοκινητου και να ηταν ο μονος...
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
To γεγονος οτι π.χ. **σαπιζουν **στο πισω πατωμα και τα κανουν ανακληση για να τα ξηλωνουν πισω και να τα περνανε αντισκωριακα και χρωμα...Λιαν σοβαρος λογος νομιζω **να σαπιζει και να ανοιγει το πατωμα **καινουργιου αυτοκινητου και να ηταν ο μονος...
http://www.capital.gr/News.asp?id=839098
Διάβασε την 3η παράγραφο και σύγκρινέ τη με την τραγικότητα/ακυρότητα των δικών σου γραφόμενων.
Ό,τι νά'ναι...
-
Επειδη ημουν παρων σε αντιπροσωπεια και εχω βοηθησει μαλιστα να γινει αυτη η δουλεια μην με αμφισβητεις...Και το χειροτερο ειναι οτι κανενας κατοχος δεν ενημερωθηκε συγκεκριμενα αλλα ηταν ολα καλυμενα πισω απο δικαιολογιες οπως αυτη η πολυ ομορφη γιατι τι αλλο να σου πουν...? Φερτο να στο φτιαξουμε γιατι σαπιζει πισω...? Βρισκουν κατι να πουν για να μην εχεις κατι να πεις οταν το παιρνεις και μυριζει φρεσκια μπογια και απορεις γιατι...Εχω δει με τα ιδια μου τα ματια εκατονταδες Swift να εχουν το εν λογω θεμα και ουτε ενα δεν ηταν Ιαπωνικο.Οπως επισης εχω δει με τα ματια μου φαχ της επισημης εταιρειας να λεει για προβλημα στην κεφαλη σε περιπτωση εστω και στιγμιαιας υπερστροφιας (π.χ. χαμενη αλλαγη) σε Swift και SX4 οπου καρφωναν βαλβιδες για πλακα και οτι γνωριζουν οτι υπαρχει κατασκευαστικη αδυναμια αλλα επ'ουδενι δεν θα αφησουν τον πελατη να καταλαβει κατι, θα του τα φορτωσουν ολα και θα τον χρεωσουν κανονικα καθως δεν καλυπτεται απο εγγυηση ακομα και σε αμαξι ενος μηνα...Anyway,δεν μπορω να σε πεισω για το αντιθετο και δεν με ενδιαφερει κιολας...Μπορεις να θεωρησεις οτι ειμαι λασπολογος και δεν ξερω τι λεω κτλ...Παντως να ξερεις οτι Swiftακι θα επαιρνα ανετα! Ιαπωνικο ομως και μονο! Καλη καρδια!
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
...Εχω δει με τα ιδια μου τα ματια **εκατονταδες **Swift να εχουν το εν λογω θεμα ...Κρατώ αυτή σου την έκφραση (οτι δηλαδή έχεις δει εκατοντάδες εν πάσει περιπτώσει τέτοια αυτοκίνητα ,να σαπίζουν ) ,χρησιμοποιώ ένα εμότικον και βάζω τέλος στο Off Topic.
**Αφού κάνεις όμως edit **και συνεχίζεις τις ίδιες ...λασπολογίες (και μάλιστα με αμείωτο ρυθμό) να σου πω , πως το θέμα της υπερστροφίας του κινητήρα εμφανίζεται όταν το κουλάδι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, όπως εν προκειμένω στο Swift, είναι π.χ.με 5η και 140χαω πάει να κατεβάσει 4η και ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ 2α στο κιβώτιο.
Εμ φυσικά είναι προφανέστατη αδυναμία του κινητήρα να μη στροφάρει σαν V-Tec.
Το SX4 φορά μοτέρ Μ16Α και προς το παρόν δεν έχει γίνει καμμιά αναφορά πάνω σε αυτό.
-
-
Πληρωμένη απάντηση στο πιο πίσω σου ποστ.
-
Οκ οκ ειπαμε καλη καρδια...Δεν εχω να διαφωνισω σε τιποτα...! Εχεις απολυτο δικιο σε ολα, ειμαι λασπολογος και δεν εχω ιδεα τι λεω! Ειμαστε οκ τωρα...?
Αγορά για "μικρά" πορτοφόλια