-
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να πάω σε μικρότερο αυτοκίνητο. Το Μεγκάν καλό και άγιο, έστω με τα προβληματάκια του, αλλά συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής με 80000χλμ, όπου να ναι θα αρχίσει να ζητάει διάφορα. Είναι σωστό νομίζω αντι να πληρώνω μικροποσά κάθε τρείς και λίγο για το Μεγκάν, να δίνω ένα ποσό για την αποπληρωμη ενός καινούργιου αυτοκινήτου.
Οι υποψήφιοι θα είναι όπωσδήποτε μέχρι 1300cc. Για 1400cc δεν το συζητάω ΚΑΘΟΛΟΥ.Τα αμάξια που μου αρέσουν είναι
Swift 1300 cc
Clio 1200 cc
Hyundai i20 1200 cc
Panda 1200 ccΤο Yaris είναι πανάκριβο, το Polo δεν μου αρέσει, το Mazda 2 να πώ την αλήθεια δεν έχω άποψη, Peugeot/Skoda δεν αγοράζω με τίποτα γιατι έχω μαλώσει με υπεύθυνο της τοπικής αντιπροσωπίας και αν τον δω θα τον πλακώσω στις μπουνιές, η Citroen -βλέπε C3 - εδω στο Ηράκλειο έχει κλείσει.
Στην ξεφτίλα το Μεγκάν θα πιάσει 6000-7000 οπότε παίζω για ένα αμάξι όχι περισότερο απο 12000-13000 και με προτίμηση να έχει και λίγο εξοπλισμο. Όταν μιλάω βέβαια για 12000-13000 ευρώ μιλάω για τιμή με το κλειδί στο χέρι. Να έχει μεταλικό, με ασφάλεια, με τέλη, με έξοδα φακέλου κλπ κλπ. Πιστεύω αυτα τα 4 έχουν κάποιες εκδόσεις που θα με καλύψουν.
Ο εξοπλισμός που με ενδιαφέρει είναι υδραυλικό τιμονι, ABS, A/C, 2 αερόσακκοι τουλάχιστον, ηλεκτρικοί καθρεύτες, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα ΘΑ ΤΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αποδεκτο χώρο αποσκευών, κεντρικό κλείδωμα - με τηλεχειρισμο αν γίνεται αλλά δεν τρελαίνομαι, ηχοσύστημα, και να μπορει να κινηθει με αξιοπρέπει στο δρόμο, να έχει και λίγη δύναμη βρε αδερφέ μου. Έχω και ένα μικρο βίτσιο, ας το πούμε, να μην είναι αμάξι που θα αντικατασταθει σύντομα με άλλο.
Κοιτάζοντας τα 4 αμάξια που γράφω πιο πάνω θα έλεγα ότι το ιδανικό είναι το i20 με τη δύναμη του Swift. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται να το έχω οπότε θα ήθελα τις απόψεις σας.
Για πείτε βρε παιδιά τί πιστεύετε κι εσείς? -
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να πάω σε μικρότερο αυτοκίνητο. Το Μεγκάν καλό και άγιο, έστω με τα προβληματάκια του, αλλά συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής με 80000χλμ, όπου να ναι θα αρχίσει να ζητάει διάφορα. Είναι σωστό νομίζω αντι να πληρώνω μικροποσά κάθε τρείς και λίγο για το Μεγκάν, να δίνω ένα ποσό για την αποπληρωμη ενός καινούργιου αυτοκινήτου.
Οι υποψήφιοι θα είναι όπωσδήποτε μέχρι 1300cc. Για 1400cc δεν το συζητάω ΚΑΘΟΛΟΥ.Τα αμάξια που μου αρέσουν είναι
Swift 1300 cc
Clio 1200 cc
Hyundai i20 1200 cc
Panda 1200 ccΤο Yaris είναι πανάκριβο, το Polo δεν μου αρέσει, το Mazda 2 να πώ την αλήθεια δεν έχω άποψη, Peugeot/Skoda δεν αγοράζω με τίποτα γιατι έχω μαλώσει με υπεύθυνο της τοπικής αντιπροσωπίας και αν τον δω θα τον πλακώσω στις μπουνιές, η Citroen -βλέπε C3 - εδω στο Ηράκλειο έχει κλείσει.
Στην ξεφτίλα το Μεγκάν θα πιάσει 6000-7000 οπότε παίζω για ένα αμάξι όχι περισότερο απο 12000-13000 και με προτίμηση να έχει και λίγο εξοπλισμο. Όταν μιλάω βέβαια για 12000-13000 ευρώ μιλάω για τιμή με το κλειδί στο χέρι. Να έχει μεταλικό, με ασφάλεια, με τέλη, με έξοδα φακέλου κλπ κλπ. Πιστεύω αυτα τα 4 έχουν κάποιες εκδόσεις που θα με καλύψουν.
Ο εξοπλισμός που με ενδιαφέρει είναι υδραυλικό τιμονι, ABS, A/C, 2 αερόσακκοι τουλάχιστον, ηλεκτρικοί καθρεύτες, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα ΘΑ ΤΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αποδεκτο χώρο αποσκευών, κεντρικό κλείδωμα - με τηλεχειρισμο αν γίνεται αλλά δεν τρελαίνομαι, ηχοσύστημα, και να μπορει να κινηθει με αξιοπρέπει στο δρόμο, να έχει και λίγη δύναμη βρε αδερφέ μου. Έχω και ένα μικρο βίτσιο, ας το πούμε, να μην είναι αμάξι που θα αντικατασταθει σύντομα με άλλο.
Κοιτάζοντας τα 4 αμάξια που γράφω πιο πάνω θα έλεγα ότι το ιδανικό είναι το i20 με τη δύναμη του Swift. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται να το έχω οπότε θα ήθελα τις απόψεις σας.
Swift 1300 cc
Clio 1200 cc
Hyundai i20 1200 cc
Δεν ξερω για τα υπολοιπα αυτοκινητα παντως το clio 1.2 μπορεισς να το βρεις στη τιμη που θες με αρκετα καλο εξοπλισμο λογω καποιων προσφροων που τρεχουν...επισης το panda ειναι αρκετα φτηνο και απροβληματιστο νομιζω μιας και κυκλοφορει πολλα χρονια....Για τα αλλα δεν εχω γνωμη...
Παντως οτι και να παρεις μετα το megane ισως να σου φανουν καπως τα μικρα νομιζω απο αποψη χωρων, πατηματος στο δρομο , ανεσης...
το clio εχει ενα ποντο παραπανω απο μενα γιατι ειναι πιο καινουριο απο τα υπολοιπα και μπορεις να το βρεις σε πολυ καλη τιμη... -
αυτό το έχεις σκεφτεί;;
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /92278.asp
δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα η προσφορά για το Colt......
-
To Colt είναι σαν να έχει βγάλει καμπούρα στην πλάτη πάντως. Σε Swift που έχω μπει μου άρεσε πολύ και σε Panda!
To i20 δεν το γνωρίζω καθόλου, έχω διαβάσει μόνο οτι οδηγικά είναι πολύ βαρετό.
-
Invite 1.3 3d 11.699 €
Αυτη η εκδοση πιστευω ειναι η καλυτερη!!!Colt απο εμενα.
Βεβαια και το swift αλλα μου φαινεται λιγο αδιαφορο το εσωτερικο του.
-
Να πώ την αλήθεια το Colt δεν το είχα σκεφτεί κάν. Τώρα που το βλέπω το λιγουρεύομαι!!!
-
Panda 1.3 D Dynamic. Αν ζούσα σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, όπως και 'συ, θα το σκεφτόμουν σοβαρότατα (μόνο το ελληνικό after-sales θα μ' έβαζε σε σκέψεις...) !!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Clio 1200 cc
Hyundai i20 1200 cc
Panda 1200 cc
Swift 1300 ccΕγώ, θα τα κοίταζα με την παραπάνω σειρά...
Μάλλον θα κατέληγα στο CLIO ή στο i20
Το Magyar Swift και λόγω πολύ κακού κάκιστου AFTER SALES με τίποτα ...
Δύο αντιπροσωπείες είχαμε στην περιοχή μου και οι δύο έκλεισαν ... -
Να πώ την αλήθεια το Colt δεν το είχα σκεφτεί κάν. Τώρα που το βλέπω το λιγουρεύομαι!!!Ειναι κουκλι κατα τη γνωμη μου εγω αυτο σε μια μεσαια εκδοση θα το αγοραζα.
-
Καμω μια παραθεση μου απο αλλο θεμα...
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Το 3θυρο i20 1.4 με 103 ιππους και μετρημενο 0-100 στα 11.3 , στο βασικο εξοπλισμο εχει 6 αεροσακους (δυο τυπου κουρτινας), ABS,ASR,ESP, air codition, Radio CD MP3 ακομα και καθρεπτες που κλεινουν ηλεκτρονικα (δε με νοιαζει προσωπικα)... Ολα αυτα με τιμη 11350 ευρω που παει 11830 με το κλειδι στο χερι. Με 11830 ευρω λοιπον εχεις ολα τα παραπανω με ενα καλο μοτερ 100 ιππων που δεν υστερει ιδιαιτερα σε σχεση με το Yaris, μικρη διαφορα στην ποιοτητα εσωτερικου, παρομοια ποιοτητα κυλισης και ποιο ομορφο εξωτερικο, χωρις ομως κανενα απο τα δυο να με τρελαινει σε αυτο τον τομεα. Το Yaris στην εκδοση Sol κοστιζει 14160 ευρω,φανταζομαι οχι με το κλειδι στο χερι, με 9 αεροσακους αλλα ΧΩΡΙΣ ESP και ASR... Με 2330 διαφορα ισως και 2700 (αν η τιμη του Yaris δεν ειναι με το κλειδι στο χερι) και χωρις ESP, με ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα παραπλησια πες μου εσυ το λογο να παρω το Yaris...Μολις το πηρε φιλος μου. Του πηγε 11830 με το κλειδι στο χερι +400 ευρω μεταλικο χρωμα 12230... Μπορει η οδικη συμπεριφορα του να μην εμπνεει αλλα ειναι πολυ πολυ ασφαλης, καμια σχεση με τα παλια Hyundai. Τα φρενα απο την αλλη ειναι πολυ καλα για την κατηγορια του αυτοκινητου. Σκεψου το γιατι η παρουσα τιμη του ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ για τις επιδοσεις και τον εξοπλισμο του.
-
Mitsubishi = ΙΑΣΩΝ ΑΕ = ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΕ ...
Περίμενα 4 μήνες για να μου δώσουν τα πατάκια που ήταν δώρο ... και τελικά μου έδωσαν πατάκια από βενζινάδικο ...
-
Citroen C4?
Για το Colt τι να πω. Θες να αφήσεις το Megane που είναι αμάξι για να πάρεις το συγκρουόμενο από τα αηδονάκια;
Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν τρόλευ και αν ένας κουβάς είχε καρούλια θα το λέγαν Colt...
Το Mazda 2 δεδομένου ότι είναι ένα Fiesta με άλλο περιτύλιγμα, θα πρέπει να αξίζει. -
Είσαι σε πολύ σωστό δρόμο είναι όμορφα τα αμάξια που λες , θα προτιμούσα ένα εκ των δύο : Swift - Clio!!!!!
-
Βρε παιδιά είπαμε ΟΧΙ 1400cc
Επίσης, μιας και μιλάμε για το μοναδικό αυτοκίνητο στην οικογένεια πρέπει να είναι 5θυρο!!!
Για τον αντιπροσωπο της Mitsubishi εδω στο Ηράκλειο να πώ ότι υπάρχει πολύχρονη φιλία και κουμπαριά.
Εκτός αυτου έχουν αγοραστει 2 L200 - ένα πριν 10 χρόνια και ένα πριν 3 χρόνια, 1 Civic πριν 17 χρόνια και 1 Dacia πριν 35 χρόνια και δεν είχαμε το παραμικρο πρόβλημα στο after sales. -
η μεταπτωση απο μικρομεσαιο σε μικρο θα σου κακοφανει. στα ταξιδια θα βλαστημας. μετα θα το βαρεθεις και θα θελεις να αγορασεις αλλο. οποτε σφιξου και παρε ενα καινουριο μικρομεσαιο.
-
Ο χρήστης OutOfTheBox έγραψε:
η μεταπτωση απο μικρομεσαιο σε μικρο θα σου κακοφανει. στα ταξιδια θα βλαστημας. μετα θα το βαρεθεις και θα θελεις να αγορασεις αλλο. οποτε σφιξου και παρε ενα καινουριο μικρομεσαιο.Σε rent a Car δουλευω λές να μην ξέρω τη διαφορά φίλε μου?
-
polo tsi ή clio tce αλλιώς μικρομεσαίο.
-
η μεταπτωση απο μικρομεσαιο σε μικρο θα σου κακοφανει. στα ταξιδια θα βλαστημας. μετα θα το βαρεθεις και θα θελεις να αγορασεις αλλο. οποτε σφιξου και παρε ενα καινουριο μικρομεσαιο.
Σε rent a Car δουλευω λές να μην ξέρω τη διαφορά φίλε μου?
Οντως καλυτερα ενα μικρομεσαι(ceed,i30,focus,golf).Αμα θελεις και μπορεις παιρνεις ενα δανειακι ΑΛΛΑ να εισαι σιγουρος ποσα λεφτα σου μενουν στην ακρη και αυτα τα κανεις για το δανειο.Εμενα ο πατερας μου ετσι πηρε το focus και σε 3 χρονακια ξοφλησε.
Αγορά για "μικρά" πορτοφόλια