-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
αλλά από την άλλη ενώ νοιάζεσαι για τα ζώα τη βρίσκεις με θάνατο κυνηγού...Ναι δεν τους μπορω καθολου ! απο την στιγμη που αυτοι διασκεδαζουν σκοτωνοντας ζωα ετσι και εγω διασκεδαζω ακουγωντας για καποιον θανατο κυνηγου
ετσι απλα ειναι τα πραγματα, γιατι να με αγγιξει ο θανατος του παρακατω υπανθρωπου αν τραυματιστει ή σκοτωθει κυνηγωντας για διασκεδασηκοιταχτε εδω ενα μαγκα ανδρα που ποζαρει ολο καμαρι πανω απο τα πτωματα Λυκων και κοιταχτε και την νυφιτσα με το μουστακι που ειναι διπλα του
Αυτοι οι δολοφονοι σκοτωνουν απειλουμενα ζωα ετσι γιατι γουσταρουν
http://arcturos.files.wordpress.com/200 ... =470&h=352
http://arcturos.files.wordpress.com/200 ... =470&h=352Οι φωτο μπηκαν σε λινκ γιατι ειναι αρκετα αγριες[MOD]
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
αλλά από την άλλη ενώ νοιάζεσαι για τα ζώα τη βρίσκεις με θάνατο κυνηγού...
Ναι δεν τους μπορω καθολου ! απο την στιγμη που αυτοι διασκεδαζουν σκοτωνοντας ζωα ετσι και εγω διασκεδαζω ακουγωντας για καποιον θανατο κυνηγου
ετσι απλα ειναι τα πραγματα, γιατι να με αγγιξει ο θανατος του παρακατω υπανθρωπου αν τραυματιστει ή σκοτωθει κυνηγωντας για διασκεδασηκοιταχτε εδω ενα μαγκα ανδρα που ποζαρει ολο καμαρι πανω απο τα πτωματα Λυκων και κοιταχτε και την νυφιτσα με το μουστακι που ειναι διπλα του
Μην το παρατραβας ρε φιλε ελεος οχι κ φωτο -
αλλά από την άλλη ενώ νοιάζεσαι για τα ζώα τη βρίσκεις με θάνατο κυνηγού...
Ναι δεν τους μπορω καθολου ! απο την στιγμη που αυτοι διασκεδαζουν σκοτωνοντας ζωα ετσι και εγω διασκεδαζω ακουγωντας για καποιον θανατο κυνηγου
http://arcturos.files.wordpress.com/200 ... =470&h=352
http://arcturos.files.wordpress.com/200 ... =470&h=352Φίλε Drunkard με κάλυψες σε μεγάλο βαθμό και με τα προηγούμενα ποστ,
απλά να κάνω ένα μικρό διαχωρισμό αφού η κουβέντα πήγε στο κυνήγι.
Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η φωτό αφορά ασυνείδητους λαθροκυνηγούς.
Υπάρχουν κυνηγοί και ψαράδες που είναι βαθειά συνειδητοποιημένοι με αυτό που κάνουν
και είναι πολύ περισσότερο οικολόγοι από κάποιους δήθεν χορτοφάγους.
Ίσως έτσι όπως άνοιξα το θέμα να σας έδωσα την εντύπωση κανενός κολλημένου που βγαίνει στην Αριστοτέλους με το γιλεκάκι της greenpeace να κάνει ενημέρωση για το περιβάλλον.
Ίσως να σας φανεί ασυμβίβστο, αλλά ψαρεύω και σκοτώνω ψάρια. Παίρνω όμως μόνο όσα μπορώ να φάω και φροντίζω να μην τα βασανίζω. Δεν έχω πετάξει ποτέ ψάρι που σκότωσα. Ίσως φαίνεται περίεργο σε κάποιους που δεν είχαν ποτέ σχέση με τέτοιου είδους ενασχολήσεις, αλλά τα 'πονάω' τα ψάρια. Δεν παω στη θάλασσα με το βλέμμα του δολοφόνου, αλλά είμαι εκεί για την επαφή με τη φύση και δε θεωρώ κακό το να πιάσω ένα ψάρι όταν αυτό γίνεται με σεβασμό στο θήραμα και τον πόνο του.
Φλε Qsis δε χρειάζεται να σταματήσεις να τρως κρέας. Αν το βγάλεις έστω μία μέρα τη βδομάδα απ' τη διατροφή σου ξέρεις πόσα ζώα θα γλιτώσουν το βασανισμό? Την κατάσταση αυτή την έχουμε δημιουργήσει ΕΜΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ με το να απαιτούμε κάθε βράδυ να βρίσκουμε εν αφθονία τα πιτόγυρα, τα σουβλάκια,κ.λ.π. Να φας σουβλάκια, αλλά να το κάνεις 1-2 φορές την εβδομάδα, όχι κάθε μέρα μεσημέρι- βράδυ. Τώρα να σκοτώνει κάποιος ζώα για να τη βγει στο διπλανό του ότι αυτός τον ποπό του τον βάζει σε δερμάτινο κάθισμα....τι να πω .Και πάρτε το χαμπάρι!! Όταν αγοράζετε δέρματα ΕΣΕΙΣ το σκοτώνετε το ζώο!
Δε ζητάω υπερβολές... λίγη ευαισθησία ρε παιδιά... -
έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο καλό στον πλανήτη (οικολογικά και κοινωνικά) θα κάνεις αν δεν κάνεις παιδιά ή αν σκοτώσεις αυτά που έχεις (αν έχεις)???
-
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
Δε ζητάω υπερβολές... λίγη ευαισθησία ρε παιδιά...
Και ποιός σου είπε ότι έχω σκοπό να κάνω παιδιά?
-
Οι περισσότεροι από τους δίποδους που υπάρχουν σε αυτούς τους συνδέσμους, είναι μεγάλοι σαδιστές, δεν μιλάμε για επαγγελματίες! Γελάνε και διασκεδάζουν που βασανίζουν πριν σκοτώσουν, γι' αυτό γίνεται όλο το θέμα και μας αποτροπιάζει, ΔΕΝ είναι όλοι έτσι φυσικά, αν είναι δυνατόν.
Τόσα χρόνια όταν σφάζουμε αρνιά για Πάσχα, ούτε γελάμε με τον πόνο του ούτε έχουμε σκοπό να παρατείνουμε τον θάνατο του ζώου σε καμία περίπτωση.Δυστυχώς, καθίκια και παρανοϊκοί υπάρχουν παντού και να είστε σίγουροι ότι κάποιοι από αυτούς τα ίδια θα έκαναν και σε ανθρώπους αν μπορούσαν, υποψήφιοι βασανιστές σε άλλες χώρες.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να σου κατσουνε στο στομαχι Αφου δεν νοιωθεις αλλου το βαρος τουλαχιστον ας το νοιωθεις στο στομαχι
-
To ' ' δεν θα το παρατήρησες.
Γενικά συμφωνώ με αυτό που γράφει παραπάνω ο King Alexander.
Ούτε θα σταματήσουμε να τρώμε κότες και αρνιά, ούτε επιτρέπεται η ανώφελη ή/και σαδιστική συμπεριφορά κάποιων εις βάρος ζώων. Από την άλλη, γυναικείες γούνες, πορτοφόλια και τσάντες από κροκοδείλους/φίδια κ.ά. είδη ούτε χρειάζονται, ούτε πρέπει να αγοράζονται. -
Πέραν του ότι τα δερμάτινα είδη είναι ηθικώς απαράδεκτα, το πρόβλημα του βασανισμού των ζώων ξεκινά από το γεγονός ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα εκτροφεία αυτά, λόγω και της φύσης της δουλειάς που όποιος έχει δυνατότητες για μια άλλη εργασία λογικό είναι να την απέφευγε, είναι σε ένα ποσοστό 90% αμόρφωτοι και έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλον όπου παρόμοιες συμπεριφορές/πρακτικές είναι καθημερινότητα. Έτσι δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι κάνουν αίσχη.
Αν δεν εκλείψει το ανθρώπινο είδος δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση
-
Μαλλον δεν καταλαβες το πνευμα μου η υπερεκτιμησα το χιουμορ σου .
Ακομα κ λαθος εικονιδιο να εβαζες για μενα δεν επροκειτο να αλλαξει κατι ηδη εχω το προφιλ σου . -
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
Πριν τρέξετε στην αντιπροσωπεία για να παραγγείλετε το καινούριο σας γυαλιστερό αυτοκίνητο
με τα σουπερ λουξ δερμάτινα καθίσματα ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ντοκυμαντέρ, μπορεί και να αλλάξετε γνώμη...Η αλήθεια είναι ότι στη συνείδηση του μέσου καταναλωτή περνάει σχεδόν απαρατήρητο το γεγονός ενός πιθανού έστω και θεωρητικά εγκλήματος,κι αυτό προκύπτει κατά ένα μέρος απ την ελλειπή παιδεία.
Δεν χρειαζόμαστε δερμάτινα σαλόνια,δερμάτινα παπούτσια,δερμάτινες τσάντες,δερμάτινες κυλότες κλπ για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.
Δεν χρειαζόμαστε δερμάτινα είδη για να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες μας ειδικά σήμερα όπου η επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα σε τεχνολογίες υλικών.Οσο ο άνθρωπος θα προσπαθεί να γεμίσει το κενό του μυαλό με την ματαιοδοξία που τον διακατέχει θα εξακολουθεί να είναι το υπέρτατο κτήνος(κτηνάνθρωπος σωστότερα) της υφηλίου.
Σε όσους δε σκοτώνουν ανελέητα είτε κυνηγώντας(δε νομίζω να πεινάει κανείς ώστε να το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα) είτε από βίτσιο θεωρώντας τα ζώα κατώτερα όντα κι ανευ λόγου ύπαρξης το ίδιο ακριβώς αισθάνομαι και για αυτούς με τη διαφορά ότι γι αυτούς και μόνο για αυτούς δε νιώθω κανέναν ενδοιασμό αν τους πυροβολήσει κάποιος(εγώ δεν μπορώ να το κάνω).
Αφού λοιπόν λένε μερικοί 'και τι έγινε το ζώο,δεν το γ@μ@ς?' γιατί να μην πω κι εγώ το ίδιο γι αυτούς?
Με τα ίδια κτηνώδη ένστικτα που αντιμετωπίζουν τα ζώα μερικοί πρέπει να αντιμετωπίζονται και ίδιοι. -
Πάντως το να τρώει κανείς κρέας έστω και λίγο και ειδικά κόκκινο είναι αποδεδειγμένο οτι μειώνει τον χρόνο ζωής...
Συν το οτι συνειδητά παραβιάζεις την εντολή ,ου φονεύσεις.. -
Εγώ από την άλλη νομίζω ότι το να κάνει κανείς παρέα με φυτοφάγο, μειώνει το χρόνο ζωής του γιατί δεν θα φάει όσο κρέας χρειάζεται, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο(λες για αυτό να μην έχω φίλο χορτοφάγο; )
Μάλλον έχεις μπερδέψει το 'παν μέτρον άριστο' με την ακρότητα και ξέχασες ότι ο άνθρωπος είναι παμφάγο(αν έτρωγε μόνο φυτά, ΠΟΤΕ δεν θα είχε εξελιχθεί, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο).
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Πάντως το να τρώει κανείς κρέας έστω και λίγο και ειδικά κόκκινο είναι αποδεδειγμένο οτι μειώνει τον χρόνο ζωής....Aπο ποιον ειναι αποδεδειγμενο;
Οταν λεμε κατι που δεν αποτελει κοινο τόπο,καλο ειναι να παραθετουμε στοιχεία.
Αν μιλαγες για υπερκαταναλωση ναι,ειναι γνωστο σε ολους οτι βλαπτει την υγεια. -
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Εγώ από την άλλη νομίζω ότι το να κάνει κανείς παρέα με φυτοφάγο, μειώνει το χρόνο ζωής του γιατί δεν θα φάει όσο κρέας χρειάζεται, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένοδεν καταλαβαινω τι ενοεις
-
Εγώ από την άλλη νομίζω ότι το να κάνει κανείς παρέα με φυτοφάγο, μειώνει το χρόνο ζωής του γιατί δεν θα φάει όσο κρέας χρειάζεται, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο
δεν καταλαβαινω τι ενοεις
Μεταξύ πλάκα και αστείου το είπα. Το κρέας χρειάζεται για τον άνθρωπο, ΑΥΤΟ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και όχι ότι θέλει ο καθένας αυθαίρετα να πιστεύει.
Από την άλλη δεν έχω τίποτα να χωρίσω με ανθρώπους που προτιμούν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, Δημοκρατία έχουμε φυσικά και ο καθένας πράττει ότι θέλει μέσα στα πλαίσια των νόμων.
Απλά εγώ προσωπικά δεν θα πολυκάνω και παρέα μαζί τους γιατί θα πρέπει π.χ. αν βγούμε να μην πάμε στην τάδε ταβέρνα/εστιατόριο και δεν ξέρω και εγω τι.
Είναι σαν να μου πρότεινε κάποιος να παντρευτώ κάποια που ακούει σκυλάδικα ή είναι φυτοφάγος ή πολύ της θρησκείας ή φανατική με ομάδες ή να ξεκατινιάζεται με τα μεσημεριανάδικα, κ.λ.π... μάλλον θα σβήσει πρώτα ο ήλιος και μετά θα γίνουν τα παραπάνω, εδώ δεν τα μπορώ αυτά στους τωρινούς φίλους και δεν έχω τέτοιους φίλους(παρά μόνο γνωστούς), όχι και να παντρευτώ κάποια με τέτοια χαρακτηριστικά.Βέβαια, άλλο στην προσωπική μου ζωή και άλλο σε δουλειά, που ας βάλει ο καθένας ότι τραγούδι θέλει και ας συζητήσει για όποιον πήρε η ομάδα και γιατί δεν τραβάει καλά..
-
Ο άνθρωπος στα στάδια της εξέλιξής του πρώτα έφαγε... μετά πήδηξε.... και μετά ντύθηκε. Και τί φαντάζεστε μπορεί να φόρεσε μετά από το φύλλο συκής;; Μα τα δέρματα από τα ζώα που σκότωνε είτε για να αμυνθεί είτε για να φάει κρέας. Με το δέρμα και το λίπος τους ζεστάθηκε το κοκαλάκι του! Το βαμβάκι και το μαλλινάκι το έμαθε πολύ αργότερα, όταν αρχίσανε να πιάνουν τα χέρια του!
Έρχεται λοιπόν κάποιος και μας λέει εντάξει αφού θέλετε κρέας φάτε το αλλά το δέρμα του μην το κάνετε ρούχα και καλύβες και καθίσματα αλλά τί, να μην εκμεταλλευτούμε τα υλικά για την καλύτερη οικονομία της φύσης, να το πετάξουμε; Εγώ δεν βλέπω κανένα ηθικό πρόβλημα με τη χρήση του δέρματος αντίθετα θα μου κακοφαινόταν αν δεν το χρησιμοποιούσαμε. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κόσμος στον πλανήτη μας που ακόμα και τώρα στηρίζεται στο κυνήγι για φαγητό και ένδυση.
Τα παραπάνω όμως περιλαμβάνουν κυρίως αγελάδες, αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίρους, λαγούς (που έχουν και ωραίο γουνάκι!) και καρχαρίες τα οποία σκοτώνονται κυρίως για διατροφή.
Σαφώς και διαχωρίζω όμως τα γούνινα, φιδίσια, κροκοδειλένια, από καγκουρώ ή φώκιες ή φάλαινες κλπ γιατί αυτά είναι ζώα που εκτρέφονται και σκοτώνονται όχι για να καλύψουν τις διατροφικές μας ανάγκες ούτε τις ενδυματολογικές μας αλλά μόνο τη ματαιοδοξία μας. Αυτά θα έπρεπε να είναι το θέμα μας και όχι γενικά τα δέρματα. Και ακόμα και για αυτά δεν μπορώ να είμαι και απόλυτα αυστηρός γιατί η αλήθεια είναι ότι σε κάποιους πληθυσμούς ή περιοχές μερικά από τα ζώα αυτά παραδοσιακά καλύπτουν διατροφικές και ενδυματολογικές ανάγκες! Και δεν μπορούμε να πολυμιλάμε όσο εμείς το χτυπάμε το απαγορευμένο κοκορέτσι μας....
Όμως οι ηθικοί μας προβληματισμοί έχουν πολλά να αντιμετωπίσουν ακόμα... προβλέπεται ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να εκτρέφουμε και να σκοτώνουμε οργανισμούς από τους οποίους θα χρησιμοποιούμε κάποια όργανά τους για μεταμόσχευση... (η υπόθεση του έργου 'το νησί' είναι πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε). Και δεν μιλάω για γουρούνια κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια... (για βαλβίδες καρδιάς) Εκεί να δω άμα θέλεις φρέσκο νεφρό ή καρδιά ή συκώτι για να μην πεθάνεις πόσο μπορείς να τσιτώσεις την ηθική σου και πόσο ψηλά σηκώνεις τα όρια...
Για αυτόν που άνοιξε το θέμα μάλλον δεν υπάρχει ηθικό θέμα, εννοείται ότι θα κυνηγάει τους κυνηγούς οι οποίοι θα γίνονται δότες με το ζόρι!!
Και βέβαια τίθεται το φιλοσοφικό πρόβλημα.... κυνηγώντας τους κυνηγούς γίνεσαι κι εσύ κυνηγός... -
@onyx: όλα ωραία που αναφέρεις, απλά νομίζω ότι ο προβληματισμός και η απέχθεια στο συγκεκριμένο (αρχικό)θέμα είναι περισσότερο για τον κτηνώδη τρόπο θανάτωσης/διασκέδασης(προσωπικά πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν προβλημα να το κάνουν σε οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό, κάτι πρώην χώρες ΕΣΣΔ, Μογγολίες, κ.λ.π., οι πιο πολλοί που είδα στα βίντεο, χόμο πιθίκους..).
-
@onyx
Μάλλον δεν άνοιξες καν το λινκ για να τα γράφεις αυτά.
Ξέρεις, η βιομηχανία δέρματος δεν λειτουργεί με το σκεπτικό:'ε,αφού το σφάξαμε το καημένο το
ζωάκι για το κρέας του ας φτιάξουμε κι ένα μπουφανάκι μωρέ να μην πάει χαμένο το δέρμα του,κρίμα απ'το θεό'.
Όταν βρεις χρόνο να δεις το βίντεο τα ξαναλέμε...
Τώρα αυτά τα τελευταία που γράφεις αδυνατώ να καταλάβω που κολλάνε...
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΣΑΛΟΝΙΑ