-
Ο χρήστης mih.sparti έγραψε:
καλησπέρα σε όλους.ΔΗΛΑΔΗ τι πρέπει να κάνω? Να ζητήσω απο την ΙΑΣΩΝ εγγυήσεις για το προϊόν που παραλαμβάνει και στη συνέχεια μου πουλά και να κάνω ύστερα έλεγχο και αν βρω κατι να τους τρέχω μια ζωή??? Και κυρίως, εδώ στην Ελλάδα που μπορεί κάποιος να ελέγξει το αυτοκίνητο που αγοράζει για ραδιενέργεια και να του δοθούν ασφαλή συμπεράσματα?
ευχαριστώ.
Φίλε mih.sparti, αυτο προσπαθούμε να μάθουμε και εμείς, καθώς και όλα τα πιο πάνω που διάβασες, αλλα ποιός θα μας δώσει μια υπεύθυνη απάντηση? Δεν θα έπρεπε να δωθούν στους καταναλωτές οι απαραίτητες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν? Γιατί πρώτον έχει να κάνει με την υγεία του καθένα απο εμας και δευτερον για να το αποκτήσεις δίνεις μια μικρή περιουσία.
-
Εγώ πάντως κύριοι αν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλεια του παιδιού μου, δεν θα το παραλάμβανα το αμάξι. Κατ εμε τζάμπα ασχολείστε και δεν ακυρώνετε την παραγγελία.
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Εγώ πάντως κύριοι αν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλεια του παιδιού μου, δεν θα το παραλάμβανα το αμάξι. Κατ εμε τζάμπα ασχολείστε και δεν ακυρώνετε την παραγγελία.Αυτό φίλε μου δεν λύνει καμία απορία μας αλλά ούτε και το πρόβλημα γιατι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι δίπλα σου, του γείτονά σου ας πούμε, άρα δεν είναι λύση.
-
Ο χρήστης fotisf1 έγραψε:
Εγώ πάντως κύριοι αν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλεια του παιδιού μου, δεν θα το παραλάμβανα το αμάξι. Κατ εμε τζάμπα ασχολείστε και δεν ακυρώνετε την παραγγελία.
Αυτό φίλε μου δεν λύνει καμία απορία μας αλλά ούτε και το πρόβλημα γιατι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι δίπλα σου, του γείτονά σου ας πούμε, άρα δεν είναι λύση.
Αμα ειναι του γειτονα, προβλημα του. Σημασια έχει εσυ να μην ερχεσαι σε επαφη με αυτο και μαλιστα καθημερινα. Σε τετοιο κίνδυνο δεν θα εξεθετα κανενα, και τις απορίες ας τις λυσουν οι τολμηροι. Σε 10-20 χρόνια θα δούμε αν θα παθουνε κάτι η οχι. Τα υπολοιπα είναι θεωρίες.
-
@ spameras
Το να μετράς στην Ελλάδα μBq μίας ουσίας είναι στο όριο του στατιστικού λάθους. Στα 500 km απόσταση και ειδικότερα στα Νότια της Ιαπωνίας το ποσοστό ραδιενέργειας είναι πραγματικά ελάχιστο και αφορά ουσίες που είτε είναι πολύ βραχύβιες οπότε ακόμα και με νεράκι από τον σταθμό να σου γέμιζαν τα πιτσιλιστήρια ως ότου να φτάσει εδώ (3 μήνες) δεν θα είχε μείνει τίποτα ενώ από ουσίες που έχουν κάποιο σημαντικό χρόνο ημιζωής τίποτα δεν έχει διαρεύσει σε ποσότητες αξιόλογες λόγου εκτός του Εργοστασίου.
από το κείμενο που παρέθεσες στη 2η σελίδα διαβάζω
-
- « irradiation risk resulting from the contaminated airborne masses will be trivial ». This projection
is now confirmed based on actual measures and is no longer an hypothesis.
- « irradiation risk resulting from the contaminated airborne masses will be trivial ». This projection
- « Risk associated to radioactive aerosols and halogens in suspension in the air should be very
low ». Doses estimates indicate that corrective actions such as home confinement and iodine
supplement tablet intakes, is not justified. This forecast is now confirmed on the basis of analyses
results and is no longer an hypothesis. *
από εκεί και πέρα παρακάτω αναφέρει...
- Activities in iodine 131 (sole radionuclide detected) were measured between 0,24 Bq/l and 4,9 Bq/l. *
που αναφέρεται σε νερό βροχής.....
Αν αντί να διαβάσουμε blogs που γράφει ο κάθε πικραμένος διαβάσουμε κάτι λίγο πιο σοβαρό όπως εδώ
http://www.health.harvard.edu/blog/upda ... 1103272138
θα δούμε ότι όπως αναφέρει η διάχυση μέσω του χώματος και των λοιπών πετρωμάτων του νερού της βροχής είναι τόσο μεγάλη ώστε ως ότου να φτάσει στο νερό που είναι πόσιμο (μέσω διήθησης) απλά το Ι131 θα έχει εξαφανιστεί.
Θα μου πεις όμως ότι κατά τους Γάλλους:
- There are two probable categories of food to consider: long leaf vegetables like salads, spinach,
cabbage, chards, sorrel… (except when they are cultivated in a greenhouse) ; dairy milk and cream
cheese (in particular goat and sheep), meat, except for herds still in stalls. **Risks are indeed quite
low but if we take into consideration the duration of the contamination, the diet habits and the
vulnerability of some groups of the population, we are no longer within the trivial risk, it seems
prudent to avoid certain behaviors: ensuring that foods at risk do not constitute the basis of the
family alimentation on the forthcoming weeks. This is a good-sense precaution directed namely
to youngsters, pregnant women and breastfeeding mothers. ***
Γιατί αναφέρουν κάτι τέτοιο... Η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το πολιτικό και το οικονομικό. Το οικονομικό λέει ότι η Γαλλία θα είχε κάθε λόγω οι δύο βασικοί ανταγωνιστές της στην παραγωγή αντιδραστήρων (που πια είναι μία η Toshiba καθώς η GE έχει πουλήσει την αντίστοιχη δραστηριότητα στους Ιάπωνες) να αμαυρωθούν σε επίπεδο ασφάλειας. Το πολιτικό έχει να κάνει με οφέλη που αποζητά η Γαλλία μέσα σε έναν κικεώνα που αφορούν τον ITER και τις πιέσεις που δεχόταν ώστε να αποδεχτεί το 20% του προσωπικού στο σταθμό να είναι από την Ιαπωνία (δες εδώ)
On 28 June 2005, it was officially announced that ITER will be built in the European Union in Southern France. The negotiations that led to the decision ended in a compromise between the EU and Japan, in that Japan was promised 20% of the research staff on the French location of ITER, as well as the head of the administrative body of ITER. In addition, another research facility for the project will be built in Japan, and the European Union has agreed to contribute about 50% of the costs of this institution.
(πηγή http://en.wikipedia.org/wiki/ITER)
Για να καταλάβουμε λίγο σε ένα project αυτού του μεγέθους 1 εργαζόμενος για 25 χρόνια θα στοιχήσει κατά μέσο 2,500,000€. Οπότε μπορούμε να φανταστούμε πως έστω και για μία θέση τι μαχαιριές θα παίξουν στο παιγνίδι.
Κόσμος αγγελικά πλασμένος...
@ fotisf1
Το θέμα με την ραδιενέργεια είναι λίγο προβληματικό. Πολλά μπορείς να πει κανείς και δεν χρειάζεται ποτέ να τα επιβεβαιώσει. Διάβασα και εγώ για το όλο θέμα με τα οχήματα που έφτασαν στο Βλαδιβοστόκ με ποσότητες ραδιενέργειας 6 φορές πάνω από το όριο. Το ερώτημα είναι α) πιο όριο? β) και σε τι ουσίες? και γ) και τι οχήματα...
διαβάζω λοιπόν από εδώ
Six of a ferryload of 170 previously owned vehicles sent from the Japanese port of Toyama to the Russian port Magadan were emitting radiation at rates between two and three times higher than acceptable levels, a Russian customs officer said, DPA reported.
(πηγή http://en.trend.az/regions/world/russia/1887681.html)
Οχήματα που μπορεί να βρισκόντουσαν οπουδήποτε στην Ιαπωνία.....
Επιπλέον στις αρχές Μαϊου είχαμε και αυτό
http://news.yahoo.com/s/ap/20110502/ap_ ... ctive_cars
- ANTIAGO, Chile – Customs agents in Chile have detected low levels of radioactivity in cars shipped from the Japanese port of Yokohama.
Chile says the radioactivity was found in 21 of nearly 2,500 cars that arrived in Iquique aboard the Hyundai 106 cargo ship.
About a hundred port workers have protested, saying their health was at risk.
But Chilean deputy treasury secretary Miguel Angel Quesada said Monday that the Chilean nuclear commission has confirmed that the radioactivity is too low to cause damage to humans. He says the cars will be hosed down on board and any radioactivity will be contained inside inside the ship.
This is the first Japanese shipment to Chile to show radioactivity since Japan's massive earthquake and nuclear disaster.*
Το ίδιο γεγονός κάπου αλλού το παίρνουν λίγο στο ψιλό γιατί ανήκει στην κατηγορία των ανέκδοτων που θα κυκλοφορούν στο net...
http://www.mobilemag.com/2011/05/03/rad ... -about-it/
*I don’t think so. Based on the shipment of nearly 2,500 cars aboard the Hyundai 106 cargo ship from Yokohama, about 21 of those were found with some level of radioactivity. The Chilean nuclear commission has confirmed that the radioactivity in these cars “is too low to cause damage to humans.” Even so, they’re hosing the vehicles down to make sure they’re super safe.
Like so many other news stories, this is another that’s likely getting blown out of proportion. You know those bananas you buy at your local grocery store? They emit low levels of radioactivity too (no joke). If only Fallout Boy was there to save you from such a dangerous fruit.*
Κοινώς εγώ που τρώω μία με δύο μπανάνες την ημέρα θα πρέπει να έχω ήδη βγάλει 3ο μάτι και το 4ο πόδι....
@ mih.sparti
Το να τρέξεις την ΙΑΣΩΝ για ποιο λόγο θα το κάνεις? Πως θα αποδείξεις ότι αυτοί γνωρίζουν? Υπόψη ότι τα τελωνεία ανά τον κόσμο είναι υπεύθυνα για τη Δημόσια υγεία και για τους κινδύνους που ελοχεύουν από την εισαγωγή κάποιου μολυντή και όχι οι Έμποροι (ευτυχώς γιατί διαφορετικά...).
ΥΓ. Σε όλα τα οχήματα υπάρχουν απειροελάχιστες ποσότητες ραδιενεργών ισοτόπων. Ειδικά σε αισθητήρες.
ΥΓ (2). Να υποθέσω ότι έχετε μετρητή ραδιενέργειας και στα γραφεία σας... Μην το βάλετε πολύ κοντά στους αισθητήρες πυρός ιόντων καθώς αυτή περιέχουν ποσότητες Αμερικίου (http://en.wikipedia.org/wiki/Americium# ... _detectors).
-
-
christos.dimou συμφωνώ μαζί σου, το είπα και παραπάνω. Και σίγουρα οι υποψίες, αμφιβολίες, αν θες και φοβίες απο κόσμο που δεν είναι υποχρεωμένος να έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε τέτοια ζητήματα, είναι δικαιολογημένες.
Επίσης είπα πως οι φοβίες είναι επικίνδυνο να μετατρέπονται σε υστερία γιατί μετά βλέπεις παντού φαντάσματα.
Κανείς όμως δεν αρνείται πως υπάρχει ένα θεματάκι, και αυτό δεν είναι κακό να μπαίνει σε δημόσιο διάλογο.Δεν είπα πως θα τρέξω την ΙΑΣΩΝ, απλά αναρωτήθηκα τι θα έπρεπε να κάνω? Δεν έχεις άδικο πως τα τελωνεία είναι αρμόδια για τέτοια ζητήματα, αλλά μπορείς να ζητήσεις υποθέτω απ αυτούς που θα το παραλάβουν για λογαριασμό σου απο το τελωνείο να ασχοληθούν με το θέμα γιατί αυτοί θα είναι οι μεσάζοντες ώστε να φτάσει το όχημα στα χέρια σου. Βέβαια αν απαντήσουν πως καμία ευθύνη δεν αναλαμβάνουν τότε τα συμπεράσματα είναι διαφορετικά και με φαντασία μπορούν να έχουν άλλες προεκτάσεις.
-
Για λόγους Εθνικής Ασφάλειας αν υπάρχει ζήτημα από την IAEA τότε η ΕΕΑΕ θα αναλάβει να κάνει τους ελέγχους. Από εκεί και πέρα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι θέμα της ΙΑΣΩΝ. Γιατί οι έλεγχοι αυτοί λογικά γίνονται πριν το όχημα κατέβει από το καράβι και πριν έρθει ο επιθεωρητής της ΙΑΣΩΝ για να παραλάβει το όχημα.
Οπότε και αυτός εμπιστεύεται τη Δημόσια Αρχή.
ΥΓ. Υπόψη ότι καμία μα καμία ασφαλιστική δεν καλύπτει τέτοια φαινόμενα.
-
Γεια σας! Παρήγγειλα και εγω ενα asx 4χ2, 1800, ασπρο, και το περιμενω να ερθει σύντομα!
Γι αυτο που λετε για τη ραδιενεργεια με προβληματισε και εμενα, αλλα επικοινώνησα με την αρμοδια αρχη, την Ελληνικη Επιτροπη ατομικης ενεργειας http://www.eeae.gr/gr/ και μιλησα με μια κυρια που μου ειπε οτι δεν ελεγχουν ολα τα αυτοκινητα που ερχονται αλλα οποιος θελει μπορει να παει να ελέγξουν το δικο του, με κοστος 80 ευρω. Απλα, χρειαζεται ραντεβου.... Οποτε οποιος ανησυχει μπορει να παει. Μου ειπε ακομα οτι αυτοι εξεγχουν πιο πολυ τροφιμα και τετοιου ειδους αγαθα.... -
Ο χρήστης asx2 έγραψε:
Γεια σας! Παρήγγειλα και εγω ενα asx 4χ2, 1800, ασπρο, και το περιμενω να ερθει σύντομα!
Γι αυτο που λετε για τη ραδιενεργεια με προβληματισε και εμενα, αλλα επικοινώνησα με την αρμοδια αρχη, την Ελληνικη Επιτροπη ατομικης ενεργειας http://www.eeae.gr/gr/ και μιλησα με μια κυρια που μου ειπε οτι δεν ελεγχουν ολα τα αυτοκινητα που ερχονται αλλα οποιος θελει μπορει να παει να ελέγξουν το δικο του, με κοστος 80 ευρω. Απλα, χρειαζεται ραντεβου.... Οποτε οποιος ανησυχει μπορει να παει. Μου ειπε ακομα οτι αυτοι εξεγχουν πιο πολυ τροφιμα και τετοιου ειδους αγαθα....Οπότε είναι αλήθεια οτι δεν ελέγχονται όλα . Τουλάχιστον ξέρουμε που μπορεί να πάει κάποιος να το τσεκάρει.
Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία. -
βέβαια,
το τί είναι χειρότερο απ τα δύο: να έχεις ένα 5χρονο παιδί με ένα κινητό τηλ στο αφτί τη μισή του μέρα και να ζεί σε περιβάλλον wifi και λοιπών ακτινοβολιών ή να το βάλεις μέσα σε ιαπωνικό αυτοκίνητο (?) είναι ένα θεματάκι συζήτησης.Πολύ σωστή παρατήρηση, ειδικά αν δούμε και σχετικές πρόσφατες ανακοινώσεις π.χ. από το Συμβούλιο της Ευρώπης που ζητά την απαγόρευση όλων(!!) των ασύρματων τεχνολογιών στα σχολεία:
http://www.telegraph.co.uk/technology/m ... aders.html
http://assembly.coe.int/main.asp?Link=/ ... c12608.htmΠάντως αν δεχτούμε πως υπάρχει πρόβλημα τότε αυτό (και ο όποιος τρόμος και πανικός το ακολουθεί ως πρόβλημα) μεταφέρεται και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με κάθε είδος εισαγωγής απο Ιαπωνία (ανταλλακτικά, υπολογιστές κτλ)
Σαφώς!
Απο τη μία δικαιολογώ το πανικό, πρόκειται για θέμα υγείας, ΑΛΛΑ απο την άλλη δε θα πρέπει ο πανικός να πάρει μορφές υστερίας (όπως για όσους είμαστε μεγάλοι θυμόμαστε το 86 που αδειαζαν τις κούτες με νουνου απο τα σουπερμαρκετ οι γιαγιάδες) φτάνοντας στο άλλο άκρο.
Κι αυτό σωστό! Το πρίσμα νομίζω ότι αφορά μόνο υποψήφιους αγοραστές ή πρόσφατους κατόχους...
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Αυτό φίλε μου δεν λύνει καμία απορία μας αλλά ούτε και το πρόβλημα γιατι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι δίπλα σου, του γείτονά σου ας πούμε, άρα δεν είναι λύση.
Αμα ειναι του γειτονα, προβλημα του. Σημασια έχει εσυ να μην ερχεσαι σε επαφη με αυτο και μαλιστα καθημερινα. Σε τετοιο κίνδυνο δεν θα εξεθετα κανενα, και τις απορίες ας τις λυσουν οι τολμηροι. Σε 10-20 χρόνια θα δούμε αν θα παθουνε κάτι η οχι. Τα υπολοιπα είναι θεωρίες.
Δυστυχώς, κι εγώ κλίνω προς αυτή την άποψη, δηλ. της απόρριψης μιας αντικειμενικά πολύ καλής πρότασης αγοράς για λόγους ασφάλειας της οικογένειάς μου. Κυρίως, δε, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και πληροφόρησης για τους όποιους ελέγχους γίνονται ή δεν γίνονται. Και το θεωρώ πολύ κρίμα...
-
Ο χρήστης asx2 έγραψε:
Γι αυτο που λετε για τη ραδιενεργεια με προβληματισε και εμενα, αλλα επικοινώνησα με την αρμοδια αρχη, την Ελληνικη Επιτροπη ατομικης ενεργειας http://www.eeae.gr/gr/ και μιλησα με μια κυρια που μου ειπε οτι δεν ελεγχουν ολα τα αυτοκινητα που ερχονται αλλα οποιος θελει μπορει να παει να ελέγξουν το δικο του, με κοστος 80 ευρω. Απλα, χρειαζεται ραντεβου.... Οποτε οποιος ανησυχει μπορει να παει. Μου ειπε ακομα οτι αυτοι εξεγχουν πιο πολυ τροφιμα και τετοιου ειδους αγαθα....Συγχώρεσέ μου την αφέλεια, αλλά δεν είναι λίγο ...αργά να πας τότε για έναν τέτοιο έλεγχο?
Εννοώ, θα έχει γίνει η συναλλαγή, το αμάξι θα ανήκει ή σε σένα ή στην τράπεζα (όχι στην αντιπροσωπεία, πάντως) και δημιουργούνται ερωτήματα για το πώς θα ξεμπλέξει κάποιος από το - ό μη γένοιτο - κακό σενάριο... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ spamerasΤο να μετράς στην Ελλάδα μBq μίας ουσίας είναι στο όριο του στατιστικού λάθους. Στα 500 km απόσταση και ειδικότερα στα Νότια της Ιαπωνίας το ποσοστό ραδιενέργειας είναι πραγματικά ελάχιστο και αφορά ουσίες που είτε είναι πολύ βραχύβιες οπότε ακόμα και με νεράκι από τον σταθμό να σου γέμιζαν τα πιτσιλιστήρια ως ότου να φτάσει εδώ (3 μήνες) δεν θα είχε μείνει τίποτα ενώ από ουσίες που έχουν κάποιο σημαντικό χρόνο ημιζωής τίποτα δεν έχει διαρεύσει σε ποσότητες αξιόλογες λόγου εκτός του Εργοστασίου.
Δεν έχω τις γνώσεις για να διαφωνήσω μαζί σου και ούτε θέλω να διαφωνώ για τη διαφωνία και μόνο, οπότε σαφώς και δέχομαι αυτό που λες.
Προσπαθώ, όμως, ταυτόγχρονα να συλλέξω όσες αξιόπιστες πληροφορίες μπορώ σχετικά - τι στο καλό, 2011 έχουμε, δεν θα έπρεπε να είναι δα και κάτι πολύ δύσκολο...
Και είτε δεν βρίσκω, είτε πέφτω πάνω σε πρόσφατα δημοσιεύματα που με ανησυχούν εκ νέου:
'Ραδιενεργό καίσιο εντόπισαν ερευνητές σε φάλαινες που πιάστηκαν στα ανοιχτά της πόλης Κουσίρο, που ανήκει στο νησί Χοκάιντο, το οποίο βρίσκεται 650 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.'
http://www.nooz.gr/world/radienergo-kai ... s-iaponias
http://www.japantoday.com/category/nati ... n-2-whales -
Οι φάλαινες δεν είναι ζώα που μένουν σε μία περιοχή. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνεται ο αριθμός των φαλαινών στα νερά πέριξ του εργοστασίου καθώς εκεί λόγω της απαγόρευσης αλειίας βρίσκουν την ησυχία τους.
Οπότε κρίνω από το γεγονός ότι κάπου έπιασα μία φάλαινα (ο κατ' εξοχήν κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων της θάλασσας με χώρο κυνηγιού όλον τον Ειρηνικό). Αυτό τι σημαίνει? Ότι δεν θα φάω φάλαινα.... Όχι ότι δεν θα πάρω αυτοκίνητο..... Αν και για το κρέας φαλαινών το κύριο πρόβλημα δεν είναι το κέσιο αλλά τα άλλα βαριά μετάλλα.... (και είναι φάλαινα ή είναι όρκα?).
Το θέμα είναι ότι πέραν της περιοχής στη ζώνη του Daichi πουθενά αλλού δεν μετρήθηκαν σοβαρές ποσότητες ραδιενεργών στοιχείων και η συνολική έκθεση του πληθυσμού ακόμα και αν κατανάλωνε τα ψάρια αυτά θα ήταν αντίστοιχη μερικών ακτινογραφιών σε μερικά έτη.
-
προσωπικά περισσότερο ανησυχώ που ο πληθυσμός της χώρας μας πίνει ακόμα νερό απο δίκτυα του 40-50 με αμιαντοσωλίνες παρά να έτρωγε ψάρια απο τα παράλια της Ιαπωνίας.
Μια πληροφιρία: Η Μιτσουμπίσι έχει βγάλει μια ανακοίνωση στις 26 Απρίλη για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε σε κάθε αντιπροσωπεία. Αναφέρεται στη καθαρότητα των οχημάτων και τους ενδελεχής ελέγχους που γίνονται σε αυτά.
Βρίσκω απολύτως λογικό τον προβληματισμό του καθενός (επαναλαμβάνω κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε θέματα ραδιενέργειας) και απολύτως λογικό να θέλει να ψάξει και να ενημερωθεί για το ζήτημα.
Ας επιστρέψουμε λοιπόν σε καθαρά 'αυτοκινητιστικά' ζητήματα
εχω παραγγείλει το invite.
αυτό δεν έχει πίσω φιμέ τζάμια. πόσο μπορεί να μου κοστίσει να τα μετατρέψω, και επίσης είναι κάτι που μπορεί να μου το κάνει η αντιπροσωπεία και να το παραλάβω έτοιμο? -
Ας επιστρέψουμε λοιπόν σε καθαρά 'αυτοκινητιστικά' ζητήματα
εχω παραγγείλει το invite.
αυτό δεν έχει πίσω φιμέ τζάμια. πόσο μπορεί να μου κοστίσει να τα μετατρέψω, και επίσης είναι κάτι που μπορεί να μου το κάνει η αντιπροσωπεία και να το παραλάβω έτοιμο?Εμένα θα μου τα βάλει ο αντιπρόσωπος μπρος πίσω. Φυσικά θα βάλω
Μεμβρανη όχι κρύσταλλα. Δεν θα χρειαστεί να πειραχτει ή να ξηλωθει τίποτα στις πόρτες. Το κόστος είναι περίπου στα 250€. -
επειδή οι γνώσεις μου στο΄χώρο των αυτοκινήτων είναι περιορισμένες,
οι μεμβράνες που αναφέρεις παραπάνω είναι αξιόπιστη λύση? Θέλω να πω, τι αντοχές στο χρόνο έχουν και αν προσφέρουν αν όχι αντάξια αλλά τουλάχιστον μια αξιόλογη αντηλιακή προστασία όπως τα κρύσταλλα . . . ? -
Η σωστά τοποθετημένη μεμβράνη έχει διάρκεια ζωής αντίστοιχη του οχήματος. Το μυστικό είναι κατά την τοποθέτηση να μην υπάρξουν φυσσαλίδες και άλλα αντίστοιχα.
-
επειδή οι γνώσεις μου στο΄χώρο των αυτοκινήτων είναι περιορισμένες,
οι μεμβράνες που αναφέρεις παραπάνω είναι αξιόπιστη λύση? Θέλω να πω, τι αντοχές στο χρόνο έχουν και αν προσφέρουν αν όχι αντάξια αλλά τουλάχιστον μια αξιόλογη αντηλιακή προστασία όπως τα κρύσταλλα . . . ?Εάν είναι από τις επώνυμες (π.χ. llumar) έχουν εγγύηση εφ'όρου ζωής.
Στο παλιό μου αμάξι τις είχα 9 χρόνια και ήταν μια χαρά. Μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή τοποθέτηση ώστε να μην μείνουν φυσσαλίδες ή σκόνη και φαίνονται άσχημα μετά. -
μια που το αναφερατε , εγω εχω βαλει της 3Μ κι ηθελα να ρωτησω το εξης : εχουν λεει εγγυηση εφ ορου ζωης. τι σημαίνει αυτό? Τις έχω 2 χρόνια κι είμαι πολυ ευχαριστημένος αλλα απο το πάνω κάτω το παράθυρο έχουν κάνει κάτι γραμμές , χαράχτηκαν απο το λάστιχο που στεγανοποιεί το τζάμι. Μπορώ να τις παω για αντικατάσταση?
Να σας πω οτι αρχικά είχα ένα θέμα με φουσκαλίτσες που εμφανίστηκαν στην 1η εβδομάδα αλλα επέμενα και μου άλλαξαν και τα 2 κομμάτια κι έπειτα όλα καλα!!!
Mitsubishi ASX Crossover