-
Δωσε μας τα δεδομενα σου γιατι συμφωνα με τα δικα μου απλα το ASX ειναι κορυφαιο.
πχ.80-120 με 6η.
περιμενω....
Ειναι ο πρωτος diesel κινητηρας σε επιβατικο οχημα παγκοσμιως που χρησιμοποιει μεταβλητο χρονισμο mivec,με συμπιεση 14,1,μεταβλητης γεωμετριας φτερωτης turbo,χωρις τον χαρακτηριστικο κροταλισμο που προκαλειται απο τους diesel κινητηρες.ps.μηπως ειναι πιο γρηγορο απο c-max με τα 182hp?
-
Ο χρήστης ASXTURBO έγραψε:
Δωσε μας τα δεδομενα σου γιατι συμφωνα με τα δικα μου απλα το ASX ειναι κορυφαιο.
πχ.80-120 με 6η.
περιμενω....Να υποθέσω ότι στην άτυπη κόντρα με το σιρόκο πηγαίνατε 80-120 με 6η; Κρίμα, πρέπει να φάγατε όλο το πέλμα των ελαστικών.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
πχ.80-120 με 6η.
περιμενω....Να υποθέσω ότι στην άτυπη κόντρα με το σιρόκο πηγαίνατε 80-120 με 6η; Κρίμα, πρέπει να φάγατε όλο το πέλμα των ελαστικών.
Oποιος δεν εχει κατι να πει ως γνωστο ειρωνευεται........
Αν σου ελεγα λεω τωρα,υποθετικα οτι ανοιξαμε απο 130 εως τα 220 και εμενε πισω σταδιακα τι θα ελεγες?
Ειμαι σιγουρος οτι τα γαιδουρια ξερουν να πινουν πορτοκαλαδα.ps.Επειδη βαρεθηκα να απαντω σε ειρωνικα σχολια σας αφηνω στην αγνοια σας.
-
πχ.80-120 με 6η.
Oποιος δεν εχει κατι να πει ως γνωστο ειρωνευεται........
Αν σου ελεγα λεω τωρα,υποθετικα οτι ανοιξαμε απο 130 εως τα 220 και εμενε πισω σταδιακα τι θα ελεγες?
Ειμαι σιγουρος οτι τα γαιδουρια ξερουν να πινουν πορτοκαλαδα.ps.Επειδη βαρεθηκα να απαντω σε ειρωνικα σχολια σας αφηνω στην αγνοια σας.
Εντυπωσιακό πραγματικά. Τα άσχετα τα τζαπόνια δίνουν τελική 198 km. Eσύ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ανέβασες την ιπποδύναμη κατά 12 ίππους και κέρδισες μίνιμουμ 22 km/h τελική. Πες στον μάστορα που στο έκανε έτσι να περάσει από μαρανέλο, παίζουν τρελά λεφτά για ανθρώπους με τέτοιες ικανότητες.
-
Ρε παιδιά δεν αφήνετε τις ειρωνείες και τις εξυπνάδες και τις κόντρες να πείτε εσείς οι κάτοχοι περισσότερα και πιο ουσιαστικά πράγματα για το αυτοκίνητο?
Να ξεστραβωθούμε κι εμείς που μας αρέσει και το ζαχαρώνουμε??Φιλικά πάντα, Γιάννης...
-
αν εχεις το πιο γρηγορο , το πιο ομορφο και το πιο οικονομικο αυτοκινητο του κοσμου , τα αλλα ειναι λεπτομερειες. Οι αλλοι απλα καταναλωνουν βενζινη σε πληθωρα αλογων και προσπαθουν να σε ξεπερασουν σε κοντρες ματαια.....
τους καημενους!!!! -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
αν εχεις το πιο γρηγορο , το πιο ομορφο και το πιο οικονομικο αυτοκινητο του κοσμου , τα αλλα ειναι λεπτομερειες. Οι αλλοι απλα καταναλωνουν βενζινη σε πληθωρα αλογων και προσπαθουν να σε ξεπερασουν σε κοντρες ματαια.....
τους καημενους!!!!Kαι αλλοι αγαπησαν αλλα δεν εκαναν και ετσι!!!
Πατηστε και λιγο στην Γη! -
κι εγω για τους προλαλήσαντες τα λεω , είπαμε κι εγω το ζαχάρωνα το asx αλλα έφαγε Χ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
τους καημενους!!!!Kαι αλλοι αγαπησαν αλλα δεν εκαναν και ετσι!!!
Πατηστε και λιγο στην Γη!Μπαίνει κι αυτό στην λίστα των υπερ-ατού μαζί με τα Megane CC, Starlet και Elan?
-
καλημερα - εγω το παρελαβα το asx1.8d στις 7-04-2011. Οι εντυπωσεις μου ειναι οτι το αμαξι δεν παιζεται. απο εμφανιση κανει εντυπωση απο οπου και αν περασει. απο καταναλωση φουλαρισα με 82 ευρω και μου εβγαλε 1032 χιλιομετρα (μικτη καταναλωση πολη επαρχια) στην πολη στα φαναρια σταματαει ο κινητηρας και συνεπως γινεται μεγαλη εξοικονομιση καυσιμου εχω κανει 1400 χιλιομετρα μεχρι τωρα και ο κινητηρας ειναι σφιχτος μεχρι 130 το εχω παει - ηλεκτρονικες διευκολυνσεις πολυ καλες - το 4χ4 οπου το χρειαστηκα σε συνδιασμο με την ροπη του αυτοκινητου με εβγαλε παλικαρι - απο χωρους ανετο και επειδη το φωρτοσα για διακοπες παιρνει πολυ πραγμα. Πιστευω για καποιον που θελει ενα suv χωρις να χρειαζεται να χρυσοπληρωνει ενα διλητρο μαζι με τους φορους κτλ αξιοπιστο (γιαπωνεζικο) οικογενειακο και συγχρωνο - νομιζω οτι το asx ειναι μονοδρομος - ειναι λιγοπιο ακριβο αλλα απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου, αξιζει τον κοπο (χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι τελειο). Το οδηγω και το χαιρομαι.
-
Τα είπες όλα περιεκτικοτατα. Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Θα περιμένουμε και επόμενες εντυπώσεις σου -
πχ.80-120 με 6η.
περιμενω....
Ειναι ο πρωτος diesel κινητηρας σε επιβατικο οχημα παγκοσμιως που χρησιμοποιει μεταβλητο χρονισμο mivec,με συμπιεση 14,1,μεταβλητης γεωμετριας φτερωτης turbo,χωρις τον χαρακτηριστικο κροταλισμο που προκαλειται απο τους diesel κινητηρες.ps.μηπως ειναι πιο γρηγορο απο c-max με τα 182hp?
και ο πετρελαιοκινητηρας της subaru ειναι ο μοναδικος boxer κινητηρας στον κοσμο.....
το αμαξι κατα την αποψη μου ειναι χρυση τομη σε πολλα πραγματα. χωροι-οικονομια-τετρακινηση-αξιοπρεπεις επιδοσεις
τα μειον που με εστειλαν προσωπικα σε αλλο αυτοκινητο,ειναι η τιμη,ο μακρυς χρονος παραδοσης σε συνδυασμο με την ελλειψη ετοιμοπαραδοτων, η απουσια εκδοσεων με πανοραμα που σε αλλα κρατη υπαρχει, το πολυ υψηλο επιτοκιο χρηματοδοτησης (γιατι μετρητο δεν ειχα τοσο), η ελλειψη διαθεσιμοτητας πολλων ανταλακτικων, η τιμη των sevice οπως και η συχνοτητα τους (καθε 15.000 χιλ , σε αντιθεση με πολλα ευρωπαικα πετρελαιοκινητα που ειναι καθε 30.000) τωρα θα μου πεις δεν το αφηνεις το αμαξι να κανει και 30.000 χωρις να αλλαξεις λαδια,αλλα αλλο να ξερεις οτι τ αλλαζεις 15.000 νωριτερα,κι αλλο να το φτανεις στα ορια του το σερβις....
γενικα αν δεν τον πειραζουν καποιον τα παραπανω ειναι μια πολυ καλη προταση,αλλα βρωμογκαζο ή ανταγωνιστης του scirroco δεν ειναι κι οποιος το πηρε για να το στηνει λαθος επιλογη εκανε.επρεπε να παρει εναν μητσο εβο
-
Καλημέρα, εγώ είμαι κάτοχος ενός ASX 1.6 με πανοραμική κτλ. εδώ κ κάνα μήνα, πλέον έχει 1800 km όλα καλά γενικά αλλά έχω ένα θεματάκι με τριγμό-συντονισμό στην περιοχή του τιμονιού κ πιο συγκεκριμένα στο πλαστικό καπάκι πίσω από το τιμόνι, αυτό που βρίσκονται οι μοχλοί για τα φλας,τους γυαλοκαθαριστήρες και η κλειδαριά. Όταν πηγαίνω σε λίγο σαγρέ άσφαλτο ή με σταθερές στροφές, ακόμα κ στην εθνική, συντονίζει στην περιοχή της κλειδαριάς το πλαστικό κ είναι ενοχλητικό αρκετά στο αυτί, μιας κ πρόκειται για ολοκαινούργιο αυτοκίνητο. Το έχει παρατηρήσει κάποιος κάτοχος αυτό? Να σημειώσω ότι επισκέφτηκα τον αντιπρόσωπο αλλά ο τεχνικός εκεί δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα, μιας και του φάνηκε πολύ λεπτομέρεια. Το θέμα είναι βέβαια ότι εμένα με ενοχλεί κ πλέον το ακούω όλο κ πιο συχνά...κ κάνει σαν τζιτζίκι (τζιιιζζζ..)!!!
-
Σίγουρα είναι πολύ σπαστικο να ακούς τριξιματα και ειδικά σε καινούριο αυτοκίνητο των 25.000 € !!!
Μην τους αφήνεις, να τους τα πρηξεις μέχρι να το διορθώσουν!
Για πες μας όμως εντυπώσεις απο το βενζινοκινητο: δύναμη στο δρόμο, καταναλωση, κλπ. -
Λοιπόν, το κομμάτι που αναφέρω ότι τρίζει, κουνιέται σε όλα τα asx. Αρκεί να το πιάσετε πάνω κάτω κ θα δείτε ότι έχει αρκετό τζόγο κ κυρίως στην περιοχή της κλειδαριάς! Το έλεγξα ο ίδιος σε asx μέσα στην έκθεση καθώς κ στο asx που είχαν για test drive! Ίσως όμως να μην τρίζει σε όλους κ απλά να έτυχε στο δικό μου! Ο τεχνικός δεν ήθελε να λύσει το πλαστικό αυτό καθότι το αυτοκίνητο είναι καινούργιο, εγώ επίσης φοβήθηκα μήπως αν το λύναμε έκανε περισσότερο θόρυβο μετά! Είναι ευαίσθητο το σημείο.
Τώρα όσον αφορά το αυτοκίνητο. Γεμίζει με 98-100 ευρώ και έχει αυτονομία περίπου 750 km απ' ότι έχω δει μέχρι τώρα. Κατανάλωση βλέπω 7.5-8.5 εντός Αθηνών, το Πάσχα εθνική οδό με ταχύτητες άνω των 160 km/h είδα 9.1-9.5 και με ταχύτητες έως 130 έβλεπα ακόμα κ 6.2 ! Φορτωμένο κ με 3 άτομα αυτά. Με ταχύτητες άνω των 140 αρχίζει κ ακούγεται το μοτέρ κ καταλαβαίνεις ότι θα ήθελε μια 6η. Αρπάζει καλά από χαμηλά, το νιώθεις ζωντανό,είναι ήσυχο στο ταξίδι, πολύ σταθερό ακόμα κ στα 180 km/h αλλά σε προσπεράσεις θέλει κατέβασμα κ ... φόρα! Κατά τα άλλα αποτελεί πολύ καλή πρόταση κ δεν το έχω μετανιώσει. Ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του κ πράττει αναλόγως! -
απ ότι είδα οι καταναλώσεις δεν είναι ιδαίτερα χαμηλές και είναι λογικό σ ένα αυτοκίνητο που ο κινητήρας του δε μπορεί να το υποστηρίξει όπως πρέπει (άποψή μου)
Στις περισότερες περιπτώσεις πρέπει να το δουλευεις σε σχετικα ανεβασμένες στροφές με συνέπεια αρκετό θόρυβο στην καμπίνα επιβατών και σχετικά ανεβασμένη κατανάλωση.
Αυτό εννοούσα όταν έλεγα σε κάποιο τοπικ πιο πίσω ότι ο κινητήρας είναι ''ψόφιος''
καμμία σχέση με το πετρέλαιο , τα οδήγησα και τα 2 , είναι 2 διαφορετικά αυτοκίνητα. Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι πλέον το αυτοκίνητο πρέπει να έχει τουλάχιστο 6η!!!!
Εύχομαι στους κατόχους καλοτάξιδα και να μην σας τύχει ποτέ πρόβλημα, ούτε και να χρειαστείτε ποτέ service γιατί μετά αρχίζουν τα δύσκολα.... (θα με θυμηθείτε)
Οπότε το αγοράζετε και στα 20.000χλμ πούλημα!!!!! χαχαχαχαχαχαχαααααα -
Ο χρήστης djepoxy έγραψε:
Καλημέρα, εγώ είμαι κάτοχος ενός ASX 1.6 με πανοραμική κτλ. εδώ κ κάνα μήνα, πλέον έχει 1800 km όλα καλά γενικά αλλά έχω ένα θεματάκι με τριγμό-συντονισμό στην περιοχή του τιμονιού κ πιο συγκεκριμένα στο πλαστικό καπάκι πίσω από το τιμόνι, αυτό που βρίσκονται οι μοχλοί για τα φλας,τους γυαλοκαθαριστήρες και η κλειδαριά. Όταν πηγαίνω σε λίγο σαγρέ άσφαλτο ή με σταθερές στροφές, ακόμα κ στην εθνική, συντονίζει στην περιοχή της κλειδαριάς το πλαστικό κ είναι ενοχλητικό αρκετά στο αυτί, μιας κ πρόκειται για ολοκαινούργιο αυτοκίνητο. Το έχει παρατηρήσει κάποιος κάτοχος αυτό? Να σημειώσω ότι επισκέφτηκα τον αντιπρόσωπο αλλά ο τεχνικός εκεί δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα, μιας και του φάνηκε πολύ λεπτομέρεια. Το θέμα είναι βέβαια ότι εμένα με ενοχλεί κ πλέον το ακούω όλο κ πιο συχνά...κ κάνει σαν τζιτζίκι (τζιιιζζζ..)!!!ελα βρε αυτο ειναι ευκολο. παιρνεις μια τσιχλα την μασας καλα καλα και μετα κόλημα απο κάτω , να δεις για ποτε σταματαει το τριξιμο.
Καλά δε στο είπε αυτο ο αντιπρόσωπος? πλάκα κάνω , να πας εκει και να τους μαμησεις , να στείλεις mail όχι εδω όμως ελλάδα αλλά στο εξωτερικό σε κάποια πιο κεντρική αντιπροσωπεία (τι να σου κάνω ατύχησες , όταν φώναζα εγω για τον ακατανόμαστο δεν άκουγες , κορώνα γράμματα τα έπαιξες τα λευτουδάκια σου)
αντε καλό κουράγιο -
Εντάξει ρε παιδιά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Επειδή έτυχε αυτό είναι σκάρτο όλο το αυτοκίνητο και πέταξε τα λεφτά του ο άνθρωπος?
Σε όλα τα αυτοκίνητα πιστεύω ότι τυχαίνουν τέτοιου είδους προβληματάκια. Και σε οπελ κορσα όταν το είχα πάρει το 2002 καινούριο έτριζε το πίσω κάθισμα, ή η πίσω πόρτα του πορτ μπαγκάζ...ποτέ δεν έμαθα....
Όσο για την κατανάλωση είναι λογικό να καίει γύρω στα 9-10 λίτρα/100 χλμ λόγω βάρους αλλά και δύναμης.
Εγώ τώρα έχω ένα peugeot 307 του 07' 1400cc και καίει 8,8+ μέσο όρο . Άσε που το σκέφτεται να ξεκινήσει....
Αλλά πού θα πάει..... -
δε διαβαζεις προσεκτικα νομιζω , εγω δε μιλησα για το αυτοκινητο μιλησα για service και υποστηριξη.
επισης μην συγκρινεις ενα αυτοκινητο του 07 που εχει κινητηρα euro 4 (και νομιζω κι ολας οτι ο δικος σου ειναι 8βαλβιδος) με ενα αυτοκινητο με κινητηρα euro 5.
καμμια σχέση, οι νεοι κινητήρες είναι πιο οικονομικοί κατα 20% περίπου και πιο αποδοτικοί σε άλογα και ροπή. Υπάρχουν τόσοι παράμετροι σ έναν κινητήρα για να συνδυαστούν και να δώσουν βέλτιστα αποτελέσματα, που ούτε καν φανταζόμαστε τι έχουμε να δούμε στο μέλλον (άσε που θα αλλάξουν και τα καυσιμά τους σιγα σιγα)
Για να πάρεις μια ιδέα δες το βενζινοκηνητηρα ecoboost της ford και το πετρελαιο του ASX βεβαιως. -
Εντάξει, 9-10 λτ/100 χλμ δεν τα βλέπεις συχνά, υπενθυμίζω ότι μέσα στην Αθήνα, σταμάτα-ξεκίνα, 1η-2η συνέχεια κτλ., βλέπεις γύρω στο 8 λτ/100χλμ. Το αυτοκίνητο ζυγίζει κοντά 1300 κιλά, κ παρ'όλα αυτά ξεκινάει καλά από στάση. Σε τεστ του αυτοτρίτη το δίνει μάλιστα 124 ίππους με 0-100χλμ σε 10.5 δευτ. http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38662_25150.asp.
Δεν είναι καθόλου άσχημα για την κατηγορία. Στις ρεπρίζ με μεγάλη σχέση υπάρχει ένα θεματάκι, αλλά κατεβάζεις κ προσπερνάς. Απλά. Όσον αφορά τον τριγμό στην κλειδαριά η λύση έιναι πολύ απλή, έβαλα μια πολύ ψιλή λωρίδα χοντρής ταινίας διπλής όψεως μέσα στο κενό που δημιουργείται ανάμεσα στα δύο πλαστικά περιμετρικά της κλειδαριάς (υπ'οψιν δεν φαίνεται καθόλου, ούτε το καταλαβαίνεις δια της αφής) κ τέλος το τρίξιμο. Μπορεί να έτυχε στο δικό μου. Πάντως δεν θα ρίσκαρα να μου λύσουν τιμόνι ταμπλό κτλ. σε τόσο καινούργιο αυτοκίνητο. Να σημειώσω ότι μπήκα τις προάλλες σε BMW X5 3.0 si ενός περίπου έτους, αξίας 88.000 ευρώ σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, κ το ντουλαμπάκι συνοδηγού χάλαγε τον κόσμο σε τρίξιμο-κοπάνημα. Μου είπε ότι το έκανε αυτό από την πρώτη μέρα κ όταν πήγε στο εξουσιοδοτημένο του είπαν ότι θα σταματήσει από μόνο του!!!! Το πότε δεν του είπαν...
Mitsubishi ASX Crossover